Krumborg

Medlemmer
  • Posts

    2,714
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Krumborg

  1. det forstår jeg ikke?

    Du begynder at drikke 1 L vand hver 2 time, efter en dags tid begynder du at pisse næste ligeså meget ud. Efterhånden som du øger denne omsætning af væske, pisser du også mere. BUM, 5. dag stopper du all the sudden med at drikke, men omsætningen er stadig i gang og ved at time det rigtigt, får du pisset så meget væske ud af kroppen som muligt.

  2. Jep, det er første gang jeg rigtig er sat ud af spillet med en skade, så skal lige vende tanken inden i hovedet. :unhappy:

    Men som du siger, der er stadig tid. Så kommer vi til at gå lidt på kompromis med træningen, men mon ikke den kan blive fornuftig alligevel? Min største frustration er at jeg ikke ved om de 14dages hvile gør en forskel på knæet, eller om det har brug for mere tid. Jeg tror jeg vil notere løbende en "smerte-værdi" for knæet, for dermed at kunne vurdere om der sker bedring i forhold til nu.

    Notér løbende:

    Hvor kraftig den fremkalde smerte er fra 0-10

    Hvor meget der skal til at fremkalde den

    Om den forsvinder efter endt aktivitet

    Både under de 14 dage her, men specielt når du begynder at progredierer din træning efter.

    Lyder mærkeligt at fyssen ikke kan komme det nærmere end en betændelsestilstand - kom han ind på hvor det var henne/hvilken struktur? Ellers kan jeg anbefale Mikkel A. Pedersen fra Fysiq på Løjtegårdsvej på Amager. Han underviser i knæ inden for idrætsfysioterapi.

  3. KSTAR, manden bag mobilitywod.com snakker en del omkring squat teknik, og at man skal begrænse "åbningen" i sine fødder, for at undgå at ens knæ kollapser indad.

    Ligeledes har jeg lagt mærke til, at netop vægtløftere ikke åbner ret meget op i fødderne.

    Jeg er klar over, at det stiller større krav til ens mobilitet i hofteleddet, hvor det oftest er lettere at komme dybere med en større vinkel på fødderne, men hvad er dine tanker om det?

    Er der andre fordele/ulemper ved det ene frem for det andet?

    Han åbner op i hoften ved at stå sådan. Derved squatter han ned mellem benene, fremfor benene.

  4. Mine hofter er meget udadroterede. Det vil jeg gerne ændre på. Min fys har anvist en øvelser, hvor jeg sidder ned: ret ryg, 90 grader i knæ/hofte og knæene næsten samlet. Herfra skal jeg koncentrere mig om, at løfte det ene ben uden at udadrotere.

    Det er utrolig svært for mig og jeg oplever ikke rigtigt fremskridt.

    Er der nogen forslag til alternative øvelser?

    Hvis øvelsen ikke fungere for dig, så kontakt din fys. Det er hans/hendes opgave at finde øvelser der virker og virker for dig.

  5. @Krumborg:

    Du snakkede positivt om kinesio tape, har du erfaring med kinesio ifbm. løberknæ?

    Jeg kan se, at de i bogen både har taping for symptombehandling og korrektion...

    Jep. Det fungere suverænt. Korrektion kræver at man har en terapeut til at lægge tapen ret ofte, og er derfor sjældent en mulighed for andet end sportsfolk der har folk/stab omkring sig med kompetence til dette.

    både foamrulle og kagerulle OG massage?

    Det der massage, er det strengt nødvendigt hvis resten virker? Er jo studerende...

    Nej da. Jeg fik fjernet mit eget løberknæ kun vha af stræk og foamrolling. Gav dig bare flere muligheder :smile:

  6. Løberknæ kaldes også "tractus iliotibialis friction syndrome", og er derfor allerede meget specifik. Det er et senespejl på lateral siden af låret, der hæfter under knæet. Den løber henover et knoglefremspring på underbenet, som kan udløse smerte hvis senespejlet er for stramt.

    mform2.gif

    Du skal i gang med foamrolling, kagerulle, udstræk og massage(MFR + triggerpunkt).

    0.jpg

  7. Hey hey

    Har på det sidste bemærket, at jeg er begyndt at ryste på hænderne, og føle et svagt ubehag/nedsat styrke i kroppen.

    Det sker oftest ~15-20 minutter inde i min træning, cirka når opvarmningen er overstået, men forekommer en gang imellem også på andre tidspunkter.

    Jeg spiser og drikker de samme ting på samme tidspunkter stortset hver dag, det er dog ikke HVER dag at jeg ryster, men meget ofte.

    Synes desuden at jeg er mere tørstig end jeg plejer.

    Gogo gadget doktor!

  8. Well, en gut ovre på IFI der kører sit eget show. Han nævnte ikke noget med kollegaer? Men det kunne lyde som en god ide at finde en anden.

    Som sådan er det ikke slemt, men blev bare overrasket sidst at smerten var tiltagende, og ømheden gjorde det umuligt at løbe "rent".

    Okay. Og hvordan går det nu? Hvis du ikke får kigget på det og profylakset den ordentlig af, kan det jo gå hen og blive værre.

    Sportsfyssen på Østerbrogade ved søerne var udemærket da jeg havde korsbåndsskade.

  9. Skridt tilbage....

    Den planlagte aften løbetur blev en kedelig oplevelse. Har i længere tid haft lidt små-irritation omkring venstre knæ, men har ikke bidt andet mærke i det end at det hurtigt gik over når knæet blev varmt. Har tidligere været til fys med det, og der var intet at bemærke (læs: ultra-lyd så fin ud, ingen smerte at fremprovokere). Idag kunne jeg så mærke det som jeg plejer, men i stedet for at være forbipasserende, tog det til, og da jeg var nået til charlottenlund fort, måtte jeg bide mig selv i tungen pga smerten. Stoppede fuldstændigt op, og prøvede med lidt stræk. Dette gjorde bare smerten værre. Havde ingen penge med til bussen, så måtte gå/lunte hjem. Smerten er lige nu konstant, men ikke ubehagelig eller nivende. Kører på med lidt RICE, men der er intet at bemærke på knæet (hævet, rødt, ømt).

    Løb/Gang

    8.9km

    1.02time

    /Lort

    Hvem er din fys? Har han ikke nogle kollegaer han kan sende dig til hvis han ikke selv kan finde noget? Enkeltmandsfirma?

  10. For mig lyder det lidt som magi, når man kan sætte stykke tape på huden og alt efter mønster, så retter det fejl-fyring, fjerner væske, øger blodgennemstrømning og retter led. Blot forde det krøller huden en lille smule...

    Jeg har selv lige fået lagt et par striber og synes da det har en effekt, men det kan også skyldes så meget andet.

    Men jeg forundres lidt når jeg googler. Et eller andet sted virker det mest som om, at det er et modefænomen blandt amerikanske atleter.

    Og når jeg tænker lidt over det - hvad er jeg egentligt mest glad for: De ti procent virkning; eller at det ser sejt ud? Jeg ved det ikke helt...

    Hvad siger I - virker det? viden og erfaringer?

    Jeg har anvendt det i klinisk praksis nogle gange. Har ikke selv taget kursus endnu, men agter at gøre det. Jeg ser stor klinisk effekt af det, både de få gange jeg selv har anvendt det på patienter, og også blandt andre studerende og terapeuter. Det er godt til at forbedre ødemdrænage og nedsætte smerte, men det er ved facilitering det virkelig batter.

    Desuden, så ser det jo dumt ud?

  11. Jeg er en frisk knægt på 16. jeg spiller fodbold på et rimeligt højt niveau. For 3 måneder siden blev jeg skadet. Fik et slag fra siden, mens mit ben var bøjet. jeg hører et smæld. Det hæver, der går 2 uger hævelsen er væk. jeg begynder at spille igen. Det er sket tre gange nu. Jeg har været på OOH ortopædisk afdeling. De kunne ikke finde noget. Min egen læge to gange.

    Nu er jeg så blevet scannet ved Kragh Pedersen. Overrevet korsbånd, meniskskade, og er 2/3 overrevet ledbånd.

    Nogle der har erfaringer med sådanne alvorlige skader. Er i kommer tilbage på samme niveau efter genoptræningen?

    Den ene læge siger jeg nemt kan komme til at spille igen, mens den anden er noget mere negativ. Og siger det bliver vanskeligt at komme op et niveau der bare ligner det jeg var på før. Hvorfor er der så stor forskel på læger som har så stor erfaring?

    jeg har en smule svært ved at forholde mig til at jeg aldrig nogensinde har været skadet. og så kan man få en skade der har så stor betydning for om man kan spille fodbold igen.

    Læger er inde over diagnosticering, kirurgisk og medicinsk behandling og kan stille en prognose ud fra diagnose sammenholdt med statistikker. En fysioterapeut vil være inde over diagnosticering og genoptræningen, og vil bedre kunne fortælle dig hvor du står, vurderet ud fra din stabilitet, styrke og andre evt biomekaniske faktorer omkring knæet. Dette er meget individuelt. Tag fat i en fys i privat praksis. Du siger du spiller på højt niveau, så træner eller klub kan sikker anbefale en.

  12. Hej MOL.

    Jeg har et par nike air max moto løbesko som er dem jeg plejer at bruge. De er ved at være godt slidte så jeg kan se på sålen hvordan træder i dem. Efter hvad jeg kan se overpronerer jeg lidt. Altså sålen en slidt yderst ved hælen og inderst under fodballen bag storetåen. Nike skoen er efter hvad jeg kan finde ud af en neutral sko.

    Nu er jeg begyndt at få lidt ondt i knæene - mest på indersiden - når jeg har løbet og jeg tænker derfor på om der kan være en sammenhæng mellem skoen, som jeg tror er forkert, og mine problemer med knæene. Hvad mener i?

    MVH

    Det er meget normalt at der er sammenhæng mellem overpronation og valgusstilling i knæet. Få taget en løbetest der tager højde for din pronation, så får du så skoen passer. Derudover skal du trappe så langt ned for din træning, så du ikke længere har smerter, og først langsomt progrediere igen, når du har fået ordentlige sko og er smerterfri. Hvis du ikke passe på kan, du hurtigt få kroniske gener i akillesene, knæ eller svang.

  13. Er der tilfældigvis nogen, der ved, hvilken indgang man skal vælge, hvis man vil ind og træne trappeløb på Rigets lange trapper?

    Du skal tage indgang 2 eller 3, da disse er i den høje bygning... Overvej evt. herlev hospital i stedet... Det er jo en del højere...

    Trapperne er måske heller ikke så gode til træning. Når dørene til opgangen åbner op, blokerer de ens u-turn, så der kan godt komme mange irriterende stop.

  14. tl;dr

    På billedet af bands (side 1) ligger der nogle kæder i hjørnet. Er de tiltænkt at smide på vægtstænger som accomodating resistance? Hvor mange kilo er der?

    Er det korrekt antaget at The Gym råder over en 'Prowler' og en parkeringsplads?

    Der er masser af kæder, der både kan smides på BB's eller om nakken. Ved ikke hvor mange kilo der er. Har endnu ikke set en prowler dernede, tror ikke der findes en. Men vil gerne spørge videre for dig når jeg kommer derned i næste uge, medmindre andre er hurtigere on-site.

  15. Målet er at mine stats skulle komme der op omkring igen, inden årets udgang.

    Jeg ville lade din hånd bestemme tempoet og ikke kalenderen

    :smile: Medmindre du har en karriere/liv foran dig, hvor brug af højre hånd synes ligegyldig, ville jeg kaste alle våde VL-drømme væk de næste par år. Det er trods alt kun en hobby.