Dochylle

Medlemmer
  • Posts

    689
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by Dochylle

  1. Fedt link til BFR - må læse og prøve engang. Jakob - for vildt med dine Hip Thrusts med 200+ kg... jeg ligger og liiiider med 70kg :-(

    Men er nu i DK igen, og lige pt uden træningsbox, og NN har ingen squat rack i vores GloboGym træningssal, meen en stang og en bænk er der da, så HT i en snæver håndevending :-D

  2. Jamen...bliver jeg stærkere, bliver min squat stærkere, og vigtigere endnu bliver min snatch stærkere? Eller får jeg bare en større popo?

    Ikke at skwatbooty er til at foragte, men kan jeg bruge den til noget? 

     

    Jeg kan selvfølgelig godt se det store problem med mange vægtskiver. Det er dog ikke et issue jeg har til daglig, det med de mange skiver...

  3. Jacob Rope climbs rule. Hvis du kan lave dem i Lsit, så vi ljeg gerne se video, Dang det er svært. Har du prøvet RC med en lille Medicine Ball holdt mellem fødderne, det giver god Core activering som hjælper, og den behøver ikke være tung :smilerock:

  4. Super med IF, det fungerede super for mig, desværre faldt mit hår af, så jeg stoppede. Desuden vil jeg gerne tage lidt på, der er IF ik såå god. Det sagt fungerer det fantastisk at der ikke er et ugentligt cheat meal, men at efter hver fasteperiode kan man spise fra. Jeg tabte mig nemt og kom på BF%8-9 med IF.

    Den der prowler, hvilket underlag kører du på? Vi har trækslæder i min box, men underlaget er gummi, så bare det at trække 50kg er urimeligt hårdt. Drømmer om en prowler når jeg kommer til DK, men ved ikke om man kan bruge den på asfalt eller om det larmer for meget? Kører I på kunstgræs?

  5. Altid godt at læse Doc. Sprint bider hårdt som suppl til den anden træning. Er tilbage på sprint efter bilat fiber. Nammenam 1 gang / uge. Glæder mig til at høre når du har lidt dig igennem cardiocode. Og så må jeg få fingrene i en comp KB til mine små fingre :-D

  6. Hej BlackIce, gode dybe benbøj...og tunge!

    Vi trænede sammen et par gange i LiVK for en 4-5-6 år siden. Jeg overvejer at flytte tilbage til området efter år i udlandet - bruger du stadig LiVK? Hvis du gør, hvordan er miljøet og faciliteterne der? Det ser ikke ud til deres hjemmeside er opdateret, og der var en masse snak om at flytte lokaler, men det ser ikke ud til at være tilfældet. Any thoughts?

    pftak, Jacob

  7. Jakob, jeg har læst din gamle KB kumpan Kenneth Jays nye bog http://www.cardiocode.dk/book/index.html, hvor tesen dybest set er styrketræning m valsalva (fx squats) øger myocardietykkelsen men reducerer CO, hvorimod cardio (interval) øger LV volumen og CO, og som følge deraf er sundt (hvor uændret/reduceret CO og øget LV vægtykkelse er ondt). Ergo stop m styrke og løb løb løb. Jeg ville egentlig gerne høre din holdning? Hvis tesen holder giver det jo menig at squats (osv osv) potentielt øger BT mens cardio reducerer - hvilket når man har hypertension i familien og er presset på CPRnummeret er ret væsentligt. Any thoughts?

  8. Jakob Fy for H...det gør ondt i kroppen at læse om alle de tunge KBs. Vi har en 48er jeg kæmper med en gang imellem, jeg bliver søvnløs ved tanken om 56 el 68. Jeezzz.

    Hvor køber du dem i øvrigt, bare a nysgerrighed, MAO hvem laver dem?

    Snatchede 32 her til morgen, første gang med 32er i flere år (OK har ikke prøvet) men blev mindet om hvor god og simpel træning kan være med et par KBs.

  9. Jeg mener at have læst, at russerne brugte elektrisk stimulering under skadesperioder, for at holde på så meget styrke som muligt. Og at atleterne nægtede at supplere den skadesfri træning med det, da det var for smertefuldt ;)

    Enig, og hørte en podcast med nogle af de her frelste (men ret grundige og uddannede) i paleo/LCHF/crossfit verdenen vil lige prøve at finde det igen.

    Nuvel han fortalte at han forskede i EMS for den amerikanske hær og at han selv brugte det eksperimentielle udstyr, at det virkede fantastisk men var så smertefuldt at han ikke kunne se det i almindeligt brug.

    Rent muskelfysiologisk giver det vel god mening også (i hvert fald ved relevante stræmstyrker)

    Jakob?

  10. Er det ikke svært at forebygge hvis ikke man ikke undersøger?

    Nej. Forebyggelse handler om at undgå problemer, feks lad være med at ryge, dyrk motion, spis sundt osv osv. Du behøver ikke at foretage nogen undersøgelser for at undgå at ryge (feks). Hvis du først HAR fået konstateret "problemer" feks højt blodtryk, er der ikke længere tale om undersøgelse, men behandling i en eller anden forstand. Det kan stadig være at dyrke motion, men nu forebygger du ikke længere et problem, for problemet er der allerede.

    Nu har jeg ingenlunde sat mig godt nok ind i tingene, men betyder det at hvis man er en mand på 35 år i Danmark og ikke har arvelige sygdomme eller andre risikofaktorer (som man er opmærksom på) så er alt i skønneste orden?

    Statistisk set burde alt sådan set være "i orden". Du bør stadig forebygge at problemer opstår. Dykr motion, sov godt, spis sundt osv osv.

    Jeg prøver at kyndiggøre mig hvad kost og motion angår, men jeg har jo langt fra en uddannelse på området så det skulle da være pudsigt om jeg får alle aspekter med i min søgen. Derfor tænker jeg at prøverne kunne være en rettesnor med henblik på om jeg har fat i den lange ende.

    Det er også svært, og som du sikkert ved er der ingen sandhed om kost, motion, helbred osv. Igen det mest sandsynlige er, at prøver ikke vil vise noget, medmindre der er noget helt specifikt du går efter, som du af den ene eller anden grund har en begrundet mistanke om skulle være skæv. Men har du det er det jo netop en anden sag, som nævnt, end at trække vod bare fordi.

    Pointen er ikke at det er ubrugeligt, men at det er ikke noget det offentlige betaler for. Her hvor jeg bor er det som sagt obligatorisk, men betales af arbejdsgiveren. Om det er fornuftigt og hvem der i sidste ende betaler er selvfølgelig en anden snak, men det er ikke noget man bare kan gå ned og trække på det offentliges regning.

    Jeg ved ikke om jeg må nævne navne så hvis jeg får klø af MZ så rundstykk rundstykk. Der er firmaer der lever af at lave undersøgelser feks lægernes testcenter eller lægernes sundhedscenter laver præcis det. Der er sikkert også andre.

  11. I Danmark har vi et sundhedsvæsen der behandler og forebygger når der er rimelig evidens for at forebygge. Sundhedsvæsenet er ikke beregnet til at "lige nappe et par forebyggende blodprøver bare fordi". Det er dyrt og meningsløst fordi det er en formålsløs søgen.

    I Japan hvor jeg bor er det lovpligtigt med udvidede helbredsundersøgelser for alle i arbejde, hvilket er fuldstændig hovedløst. Alle de gange det er undersøgt (i DK i hvert fald) er der fundet endog meget lille evidens for at det rent faktisk redder liv ud fra en samfundsbetragtning.

    Hvis du har en venlig læge, og det har de fleste dog trods alt, tager han vel dit blodtryk, og måske har han en kolesterolmåler baseret på fingerpriktest, og så skal han vistnok nu stille en række spørgsmål om risikofaktorer.

    Medmindre du har en arvelig sygdom i familien eller risikofaktorer, såsom rygning, overvægt osv osv er du ikke "et job" for den praktiserende læge, sålænge du kun er 35. Det er en rigtig god ide at tage din sundhed i egen hånd. Så gør det, sæt dig ind i sagerne, og så gå lige til et af de private firmaer og host op af din egen lomme, istedet for at belaste andre (altså sundhedsvæsenet og lægens tid). Det koster sikkert kun en 2-4000 kr, så får du syn for sagen. Blodprøverne udgår vel en 3-1500kr af det, afhængig af hvad du lige har lyst til.

  12. Nina2567 prøv madbanditten.dk en rigtig god blog med en masse opskrifter hendes opskrifter er LCHF med en del paleo, ret nemt at gå til. Hendes bøger er overraskende gode.

    Og så lige en til JSC, bare fordi jeg savner at drikke nescafe og spise chokolade med ham: min søster har tabt sig 12 kg på 3-5 mdr på LCHF uden det store besvær. Har selv gået fra 12 til 7% fedt på LCHF. Men dog ligeså nemt taget det på igen (det var dog efter jeg smed caaaarbs i kosten)

  13. Til jer FiveFingers eksperter:

    Jeg har et sæt KSO som jeg går lidt i af og til, og har kun prøvet småløb ganske lidt. Der skulle dog ikke meget til at give lægge som sten de næste 5 dage.

    Må indrømme jeg er lidt tøvende med at kaste mig ud i løb i dem (primært hårdt underlag). :smile:

    Er der meget markant forskel på KSO ift de mere løbespecifikke modeller - dem med lidt mere mønster (speed, bikila, komodosport, kso trek)?

    Startede med at løbe i Sprint for et års tid siden, og fik KomodoSport for et par måneder siden.

    Mange gange bedre end sprint, både følelsen indvendigt samt sålens affjedring.

    Har så også et par Bikila LS som er endnu blødere, men af en eller anden grund giver mig vabler når jeg løber (det gør KomodoSport også bare ik så meget).

    bikilaLS ER blødere at løbe i, men om det gør en forskel er vist en smagssag.

    Bruger KomodoSport til al træning - Squat, dødløft, OL løft (dog suppl m OL sko) Box jump , sjipning og korte løbeture.

    Bruger BikilaLS til alle deciederede løbeture.

    Det er nok ren luksus, begge sko kan snildt bruges til begge dele, dog er KomodoSPort lidt nemmere pga velcrolukningen.

    Jeg vil ikke afvise jeg prøver Newton eller andre forfodssko på et tidspunkt, men jeg tror ikke jeg nogen sinde vender tilbage til hælløb.

  14. Nogen erfaringer med barfodsloeb/fivefinger loeb i forhold til skinnebensbetaendelse?

    Nogen fordele ved at loebe uden sko?

    Jeg har løbet efterhånden i en del år, men aldrig rigtigt taget sporten til mig. Fik voldsom skinnebensbetændelse i et par dårlige sko, som jeg døjede med et par år. Skiftede så til Asics Gel Kayano som jeg elskede (og stadig elsker).

    Jeg har det fint på distancer op til 15K, har aldrig løbet langt.

    Har altid døjet med at mine stænger føltes enormt tunge, og jeg synes at jeg fik smågener fra mine knæ. Det var helt klart en følelse af, at jeg landede for tungt på hæl-skinneben-knæ.

    Det blev bedre efter jeg oppede min skridtfrekvens til 180 (løb med metronome).

    Så forsøgte jeg at tage skoene af en sommerdag sidste eller forrige år. Det var fænomenalt. Jeg fløj gennem luften (eller i hvert fald hen over asfalten).

    Siden købte jeg et par Sprint og har stort set kun løbet i fivefingers, også i sne og is. Alle gener i form af skinnebensirritation, knæsmerter osv er pist forsvundet. Pist forsvundet.

    Der er ingen tvivl om det er hårdt for akillessenen og for lægmuskulaturen, men det trænes rimelig nemt op, hvis man lytter lidt til kroppens signaler. Selv har jeg løbet fuld distance fra dag 1.

    Nu kan jeg mærke lidt smerter fra anklerne, så der er helt klart en hårdere belastning der. Til gengæld løber jeg hurtigere end før, og det føles noget nemmere. Stadig er hæl-løb så indgroet jeg skal huske på at løbe forfods. Nu er mine Kayano forvist til ture en gang i mellem.

    Til gengæld bruger jeg altid sko i skoven, fordi jeg synes det er ubehageligt at løbe i fivefingers på for ujævnt underlag.

    Har for nylig skifte til Komodo til crossfit og VL, men bruger dem også til løb. De er 1000 gange bedre end Sprint - dels fordi sålen er langt bedre at løbe på, men også fordi overdelen dækker bedre og er meget blødere. Nu afventer jeg bare mine Bikila LS fra USA - hvor de i parantes bemærket sælger til 50% af prisen i DK :4thumbup: