RunnersHigh

Medlemmer
 • Content count

  1,527
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by RunnersHigh


 1. Lige præcis.

  Jeg har skrevet en del indlæg for år tilbage på nærværende forum om HITs fordele ved cardio-træning med dertil hørende links til studier (søg selv, hvis du gider, for det gør jeg ikke!).

  Det er for mig indlysende og hævet over enhver tvivl at HIT cardio-træning meget effektivt hæver både konditallet og fedtforbrænding (herunder afterburn og hvile-forbrænding. HIT cardio-træning er i den hensende klart mere moderat cardio-træning overlegen. At der så indlysende er klare ulemper ved HIT cardio-træning, det er en anden sag, ligesom denne træningsform heller ikke er optimal for bl.a. utrænede indivder.

  Jeg syntes nu ikke der er noget decideret ny viden i den udsendelse. At minimal træning har en effekt på helt utrænede individer er ikke banebrydende videnskab. Der er også studier der viser at ét sæt med 8 hurtige reps har gangske god effekt på både muskelmasse og styrke i h.t. utrænede. Historien blive desværre bare en helt anden på trænende personer.

 2. Diverse undersøgelser usagt er min egen erfaring gennem mange års træning entydigt, at udstrækning efter hård cardio-træning (så som løB) i væsentlig grad forebygger ømhed i musklerne dagen(e) efter. Ved løb gælder dette i særlig grad læg- og lårmuskler. Man kan jo lave sit eget lille eksperiment og presse sig selv med langt og/eller hårdt løb, undlade udstrækning, og se hvordan man har det dagen(e) efter.


 3. Nu har vi så en kilde, der bl.a. siger "..the present review shows that there is still no clearcut evidence about the impact of these structural changes on some health properties of milk such as CVD, diabetes and allergy."

  Med andre ord taler denne kilde mod, at der skulle være en sammenhæng mellem homogeniseret mælk og CVD (hjerte-kar sygdomme). Måske vi kunne få ptpoul på banen med en kilde eller to, der bakker hans påstand op om at:

  "..fedtet i mælkeprodukter der er homogeniseret i højere grad kan sætte sig på indersiden af dine kar, hvis du er prædisponeret for dette."


 4. Mælkefedt ændres af homogeniseringsprocessen. Dette gør at mælkefedt fra homogeniserede produkter er mere skadelige for hjertekarsystemet end almindelig mættet fedt (inklusiv mættet fedt fra umomogeniseret mælk). Populært sagt slås fedtpartiklerne i stykker og dette gør at fedtet i mælkeprodukter der er homogeniseret i højere grad kan sætte sig på indersiden af dine kar, hvis du er prædisponeret for dette.

  Kilde? Anyone?


 5. Mælkefedt ændres af homogeniseringsprocessen. Dette gør at mælkefedt fra homogeniserede produkter er mere skadelige for hjertekarsystemet end almindelig mættet fedt (inklusiv mættet fedt fra umomogeniseret mælk). Populært sagt slås fedtpartiklerne i stykker og dette gør at fedtet i mælkeprodukter der er homogeniseret i højere grad kan sætte sig på indersiden af dine kar, hvis du er prædisponeret for dette.

  Kilde?


 6. Der sker ikke noget med disse ved at sænke fedtprocenten. De vil stadig være at finde i lever, knoglevæv, resterende fedtvæv, nyrer, testes, muskulatur, bundet til lipoproteiner samt cellemembraner i diverse væv i hele kroppen.

  Tak for det. Så vil jeg lige høre om du har en kilde, link eller lignende, der underbygger dit svar. Altså at fedtopløselige vitaminer lagret i fedtvæv forbliver i kroppen, selvom det fedtvæv, de er lagret i, forbrændes.


 7. Velkommen blandt løberne. Det er en klog strategi, at du arbejder hen imod at holde pulsen lidt længere nede, og du bliver ved med at holde øje med de klassiske (opstarts) overstrengelses skader (læs: skinnebenet gør nas og knæene skriger).


 8. Nu hvor det er juleferie løber jeg stort set hver dag.

  Er begyndt at teste et - for mig - nyt koncept:

  Løber i lavere pulszone (ca. 70-75% af max puls) idet jeg nu træner hen imod mere udholdenhed (læs: længere løbetid). Det er jo ganske behageligt at ligge og cruise i denne zone, når jeg er vant til at ligge på 80-85%. Så det tror jeg ikke jeg stopper med foreløbig. :xmas: :xmas: :xmas:


 9. En masse god info fra Kongsfeldt.

  Jeg kan så tilføje, at du godt kan købe et par læderstøvler uden gore-tex, der er rimelig vandtætte; såfremt du imprægnerer dem jævnligt. En dåse bivoks står i 35 gode danske kroner for tiden, og det lukker godt af for vand og skidt.


 10. Sjovt at se, at alle folkene i denne 5år game tråd stadig er aktive på MOL. Det ser ud til at være noget af det første jeg svarede på. :smile:

  Det må være et tegn på at grøn te er så sundt for en at man kan holde til MOL i længere tid :tongue: