Lady M

Medlemmer
  • Posts

    98
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Lady M

  1. Venepumpen består i al sin simpelthed af at de fleste venekar i kroppen besidder klapper der ensretter blodflowet tilbage til hjertet. Når en muskel kontraherer sig kan den herefter presse på karrene hvorved blodet presses i retning af hjertet. Du kan derfor i sagens forstand ikke "træne" venepumpen. Til gengæld kan du have lille antal klapper, eller lign. der kan disponere for at noget af blodet ophopes i venerne, hvorved det hydrostatiske tryk i karrene stiger, og en større del af blodet filtreres ud i det omgivende væv - det sætter pres på dit lymfesystem der også fungerer noget ala muskel-vene-pumpen.

    Vigtigere i forbindelse med det venøse tilbageløb er snarere thorax pumpen der fungerer ved at der ved indånding skabes undertryk i thorax (brystkasssen og overtryk i abdomen (maveregionen) hvorved blodet presses opad.

    Som det allerede er forslået er det bedste løsningsforslag nok kompressionsstrømper. Dette øger trykket på venerne (og lymfekarrene) udefra og sænker derved filtrationen af blodet indefra og ud.

    Tak for den lange forklaring - den havde jeg dog nogenlunde styr på, da jeg har surfet en del rundt og HAR som også skrevet længere oppe - men som Hessel foreslog - været hos lægen! Støttestrømper har jeg også - men ok - måske ikke så fedt med lille nederdel i høj solskin og støttestrømper!!!! Jeg føler mig sgu som en på 80! Men ud fra din og lægernes vurdering må jeg så bare lære at leve med det. :cry3:

  2. Hva med vanddrivende tabletter ?

    Tror at at du kan få dem på recept hos din læge.

    Som skrevet længere oppe så har jeg skam fået Centyl Mite! Men som også skrevet - de virker kun øjeblikkeligt - man skal om jeg så må sige tage dem hele tiden - hver dag. Desuden bryder jeg mig ikke om - længerevarende - at fylde mig med noget, som er unaturligt og har en række bivirkninger.. Det kan da ikke passe at man resten af sine dage skal spise vanddrivende medicin!! Ikke i min alder endnu da (31)!

  3. Hmm interessant

    Min kæreste har samme problem. Får nemt lidt væske ophobninger i underbenene.

    Pt har lægerne ikke kunne finde en løsning på det heller

    Hvis I finder frem til noget vil jeg meget gerne høre det. Skal hun også op hver nat og tisse? Jeg står op 1-2 gange i løbet af natten. Det er nu ikke fordi det generer mig - det er mere tanken - at når jeg så ligger ned og slapper af, så fungerer det hele igen..

  4. Søren W: Jo - det har jeg faktisk fået at vide, at paradoksalt nok skulle et stort vandindtag kunne afhjælpe problemet.

    Buc: Jeg har en stol, som jeg lægger benene op på når jeg sidder ved bordet og det afhjælper da også en del, men ikke helt. Jeg har netop været hos min læge igen (de nærmest griner af en - meget frustrerende), siger, at det er genetisk og vil give mig Centyl Mite - vanddrivende piller (som kun hjælper øjeblikkeligt - og derfor gider jeg ikke spise skidtet). Mine blodprøver viser intet - nyrer, lever - det hele skulle være "normalt"... suk.

  5. Jeg har - tror jeg - meget dårlige venepumper - jeg hæver og samler væske i mine underben i løbet af dagen i en sådan grad, at når jeg tager støvlerne af har de lavet dybe mærker i mine ben - øv! Jeg løber, spinner - og går meget - laver i det hele taget noget hver dag og drikker nok vand. Lægen siger, at det bare er genetisk - at jeg ikke fejler noget. Alligevel er det dog MEGET irriterende og meget ukønt at se på sådan nogle tykke stænger her til sommer :unhappy: Jeg er ellers ikke overvægtig overhovedet.

    Jeg kan selvfølgelig lave venepumpeøvelser, men er der nogen der ved, hvor mange og hvilke, man skal lave? Og om det på sigt kan træne pumperne til at virke bedre?

    Væske i kroppen er bare noget møg - og så skal man op og tisse om natten - nogle gange flere gange!

  6. Tror, no offense, at der er rimelig mange der fejlagtigt diagnosticerer dem selv med influenza når problemet i virkeligheden er en slem forkølelse - godt nok er den milde influenzavariant © mere hyppig end A og B men at få den flere gange årligt er ikke ligefrem plausibelt...

    Det må du da gerne tro - men jeg HAR haft influenza, for mig bekendt har man ikke feber og er sengeliggende en hel uge med en forkølelse - næsen har været det mindste af det.

  7. Kom nu med Jeres taler om, at det ikke virker og man ikke kan rense kroppen ud.. Stakkels Obelix bliver jo skræmt helt væk.

    Og jeg vil gerne tilføje at jeg selv for en 4 år siden prøvede Biodrain, og jeg kunne INTET mærke.. Så NEJ - de virker IKKE! :cry3:

  8. Er det lige så sundt at koge nogle frosne grøntsager som at spise friske? Her tænker jeg bl.a. på, om vitaminer går tabt under kogningen etc.

    Jeg har hørt, at frone skulle være lige så sunde og i nogle tilfælde sundere end de friske, da de bliver frosset så snart de er plukket, hvorimod nogle "friske" grøntsager for lov til at ligge længe i butikken hvorved vitaminer, osv. forringes. Men varier - så vidt jeg ved er der jo mange grøntsager som slet ikke findes i frossen tilstand.

  9. Jeg har haft influenza de sidste mange år omkring juletid, men ikke i denne sæson. Jeg fik en influenza vaccination tilbage i november og det lader til det har virket.

    Ja - sådan en har jeg lige, i dag, gået og tænkt på. Nu er jeg dog i bedring og regner med at gå på job på fredag. Var ude og gå en tur i skoven og det var jo sindssygt hårdt!! Så 200 kr., eller hvad sådan en vaccine koster - det giver jeg gerne for at slippe for denne usle tilstand.

  10. Ved slem forkølelse eller influenza - i det hele taget når man er rigtigt syg, ville jeg holde mig fra træning.

    Nogle mener at der er en forhøjet risiko for betændelse i hjerteklapperne, ved træning under sygdom.

    Uha - og det føles også som om at hele hovedet er betændt med snot... Jeg droppede dog løbeturen - er simpelthen for svag - og så har jeg nok heller ikke lyst til at få flyvende mursten i hovedet. Jeg må vidst bare adlyde kroppen og hvile..

  11. Det er altid godt at komme ud og røre sig... Jeg bliver sindsyg af at sidde indenfor hele tiden når jeg er syg, så en let løbetur eller et hurtigt kig forbi vægtene er hvad jeg gør når jeg en sjælden gang er syg (7-9-13). Desuden føler jeg også at en smule fysisk aktivitet gør at man får det lidt bedre.

    Mht. fødeindtag, så prøv at blende noget istedet for. Det er nemmere at indtage noget flydende selvom man ikk er sulten.

    Ja måske skulle jeg forsøge mig med en bette løbetur - men jeg skal da vidst passe på, at jeg ikke blæser væk!

    Har lige slugt en halv banan med lidt protein og sojamælk - og det mætter jo udmærket og smager skønt.

  12. Herregud, hvis man ikke man undvære træningen den lille uges tid sådan et sygdomsforløb varer, skal man nok spørge sig selv om træningen ikke fylder for meget :wink:.

    K

    Nu bad jeg jo ikke ligefrem om kommentarer i henhold til, hvor meget det fylder i mit liv, så jeg synes dit indlæg er noget irrelevant.

  13. Jeg har desværre fået en rigtig grim omgang influenza og kan se frem til en nytårsaften i sofaen med the!! :unhappy: Nå - det er nu ikke det værste.. Det værste er, at man jo bare sidder her og bliver slap og småfed - eller hva? Appetitten er jo ikke den højeste, men jeg kom bare til at tænke på, hvad I andre træningsfreaks gør, når I er syge og har feber? Jeg har jo mest lyst til at træne alligevel, men dette gør vel bare sygdomsforløbet længere - eller hvad? Har I nogen gode råd til mad, som jeg kan spise, eller noget jeg kan undgå, for hurtigere at blive rask?

  14. Jeg har løbet i mange år og forsøgt med forskellige modeller - problemet er, at på et eller andet tidspunkt begynder de at glide ud så snart jeg begynder at svede. I dag bruger jeg B&Os med en bøjle omkring øret - de er suveræne og falder aldrig ud. Det eneste minus er prisen - små 1000 kr., men jeg kan altså varmt anbefale dem.

  15. Min kollega er begyndt hos diætist og har indtil videre tabt 4 kilo. Hun begyndte at småfryse i den første uge og fortalte, at det var et tegn på, at kroppen havde en høj forbrænding - noget som denne diætist havde fortalt. - Underligt - jeg har altid troet at en varm krop har en højere forbrænding end en kold??? Som f.eks. når jeg selv har spist - så går der ca. 20 min., og så får jeg det varmere.... Men hvad er lige sandheden?

  16. Min kæreste, der bliver 43 i indeværende måned, er spinnerinstruktør - spinner/underviser 3 timer om ugen, samt styrketræner ca. 2 gange - en time ad gangen om ugen. Det, der undrer mig er, at han med relativt lethed kan få pulsen op på 204 slag pr. minut, samtidigt med at han har en hvilepuls på 80. Han er i temmelig god form, så jeg og han forstår ikke, hvorfor han ikke har en lavere hvilepuls. Hans makspuls er jo også "alt for høj", hans alder taget i betragtning.

    Er min kæreste unormal? :tongue:

  17. Det lugter for mig langt væk af spiseforstyrrelse - sorry, men det er da helt sygt, at afmåle sine kalorier SÅ korrekt og tænke SÅ meget over madens indhold, når man ikke er stor og overvægtig og har et virkelig reelt behov for at tabe sig. Der findes jo grader af spiseforstyrrelse, og det her må fylde alt for meget i dit liv. Jeg ville gå sulten i seng, hvis jeg ikke fik mad efter kl. 18.00..

  18. Jeg får lige som Dr. Steen også problemer, når skoene er ved at være slidt op samt hvis jeg egentlig er for træt til løb og dermed får en uheldig holdning. Jeg tænker tit over om min ryg er ret - og det hjælper mig.

    Opvarmning: Start oppefra med hovedet, skuldrene og nedefter - sådan god gammeldags gymnastik. Eller sæt dit yndlingsmusik på og dans dans dans - det får i hvert fald hurtigt varmen til at brede sig, og pulsen og humøret stiger :wink:

  19. Jeg har taget forskellige typer p-piller i 15 år, og har aldrig taget på af dem. Faktisk har jeg haft en periode på 7 mdr., hvor jeg ikke tog dem, hvilket resulterede i, at jeg faktisk tog 1-2 kg på!!!! Nu er jeg begyndt igen og min krop er ved at finde sin gamle rytme. Jeg har også prøvet de omtalte mini-piller i ca 1½ år. Jeg havde ingen menstruation overhovedet - til gengæld havde jeg MASSER af små bumser og tørre hudområder. 2 uger efter jeg skiftede tilbage til almindelige p-piller - som i dag er Yasmin - forsvandt min dårlige hud! Så selvom om mini-pillerne skulle være "sundere", så er det ikke alle, der kan tåle det slags hormon.

  20. Det er meget svært at svare ud fra dit indlæg... kunne være godt hvis du kunne skrive hans træningsprogram ind så man kunne gætte sig til hvor problemet ligger..

    Hvis han kører øvelsen "Dips" kunne jeg forestille mig det var den...

    Ellers er det højst sandsynligt en brystøvelse hvor han enten har manglende eller "forkert" teknik. Evt har han ikke den simdighed der skal til for at køre øvelsen, eller også kører han øvelsen med større vandring end hans smidighed tillader det...

    Anyway ... gør det ondt så lyt til kroppen og stop op før det udvikler sig til en længerevarende skade...

    Evt. kan han jo prøve at finde frem til "synderen" ved at undlade 1øvelse ad gangen i sine træningspas...

    Lars skriver: Det er øvelsen Dips, der hiver i mit kraveben - er gået over til at træne triceps i tårn med reb. Tak for hjælpen!!!