Melisen

Medlemmer
  • Posts

    6,540
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    40

Posts posted by Melisen

  1. Tak, det vil jeg prøve (-:

    - Hvor mange gram er der ca. i en spiseske peanut butter?

    Det kan en køkkenvægt svare på ;)

    Men en god tommelfingerregel er at en spiseske vand vejer 15 gr og mad vejer altid lige deromkring (undtagen skumfiduser og flødeboller). Peanutbutter kan vist ikke flyde, så det ligger omkring 16-20 gr. per spiseskefuld.

    Prøv peanutbuttersuppe. Smager fantastisk. Og kig ordentligt på etiketten på din peanutbutter. Mange (de gode) typer er nærmest bare blendede peanuts med en smule salt. Men andre indeholder alt muligt skrammel.

  2. Der er mange ting der skurrer i øjnene her...

    Hvor gammel og hvor høj er du? DIn vægt er jo umiddelbart ikke skræmmende.

    Du kommer ikke til at køre 60 km om dagen uden at have en vis erfaring på cyklen.

    Du kører ikke 60 km på to timer (30 km/t) som nybegynder. Det kræver dedikeret træning, godt udstyr og ordentlig ernæring, hvilket bringer mig til sidste punkt.

    Du kommer ikke til at køre 60 km på grøntsager. Du kommer ikke engang til at køre 10 km. Det er en helt forkert strategi. Cykling kræver protein, kulhydrater og fedt. Skulle det rent faktisk lykkedes dig at gennemføre de første 60 km , så vil det være med fare for dit helbred at kaste ud i de næste 60 km den efterfølgende dag.

    Du kan bruge cykling til at tabe dig (hvis du rent faktisk har behov for det), men så skal det gribes rigtigt an. At få færre kalorier og samtidig skrue op for energiforbruget kan kun gå galt. Vejen frem er at skrue op for antallet af kalorier, men skrue højere op for energiforbruget på en kontrolleret måde

    Mit forslag:

    1) Arbejd dig op på at køre 30 km hver anden dag og slet ikke forsøge at tabe dig. Faktisk spis mere, hvis den ekstra motion giver større appetit. Sørg for at få nok grove kulhydrater, god protein og sundt fedt: Groft brød, fisk, godt kød, Skyr, nødder etc.

    2) Når du kan klare de 30 km hver anden dag, herunder har kontrol over hvor meget føde det kræver, og du ikke føler dig generelt uoplagt, træt eller udmattet, så kan du begynde at skrue på elementerne: Spise lidt mindre, køre lidt længere indtil du ser resultater og ikke føler at du er begynder at gå død i det.

  3. Hej.

    Olien i tun er måske en olie, der indeholder "for mange" n-6-fedtsyrer i forhold til n-3. Men da tunen i sig selv - måske - giver dig en betydelig del n-3, gør det måske ikke så meget.

    Jeg kan ikke lige huske, hvor mange n-3-fedtsyrer af typerne EPA og DHA, der er i tun.

    Venlig hilsen

    Jan Hervig Nielsen

    Ideudvikler

    Projekt Smørhul

    (og Projekt Trafiksikkerhed)

    Projekterne er 2 afslappede fritidsforetagender uden økonomiske interesser. For mange år siden har jeg læst anatomi (bl.a. bevægeapparatet), fysiologi, biokemi, sygdomslære, ernæring og lært alternativ behandling. Det meste på næsten bachelor-niveau. Jeg benytter mig ikke mere af Medline/Pubmed og Cochrane, som nogle fagfolk bruger. "Kostvejledningen" er rettet mod 20-60 årige personer, der ikke dyrker meget sport.

    Der er alt for mange “måske” i det indlæg. Hvis din anbefaling hænger på et forhold, som du ikke “lige kan huske” fakta om, så skulle du “måske” bare lade være med at komme med indlægget.

    Tun indeholder lige så meget olie som der er vand i Sahara. Fedtindholdet i "Tun i olie" vil derfor i overvældende grad bestå af den benyttede olie, som iflg fødevarestyrelsens tal ikke har en særlig god sammensætning af fedtsyrer[1]. Om det er “I orden” afhænger af hvor grundig du er med at “presse” olien ud dåsen plus sammensætningen af den fedt du ellers indtager.

    [1]http://www.rapsol.dk/Da/0319.php

  4. Alle har hvert deres niveau, ikke mindst på MOL. Der vil være nogen der vil mene at man ikke kan finde en ordentlig cykel til under 15000, uanset hvor lant man har tænkt sig at cykle, mens andre synes at du som nybegynder skal finde en billig brugt. Det er derfor ofte svært at få et godt råd netop som nybegynder herinde.

    Når det er sagt, så er her MIN mening: En aluracer med 105 er absolut bunden af hvad man begynder med, hvis man har en ambition om at teste af om cykling er noget for en. Tiagra bør man altså ikke sætte på en racercykel. HVIS du har ambitioner om at det måske skal udvikle sig, så BØR du mindst anskaffe dig en kulfiberramme med 105. Dels er det mærkbart mere behageligt at køre på, dels har du så en platform, som du efterhånden kan bygge en virkelig habil cykel ud af. Og hvis du allerede er deroppe, så er der prismæssigt ikke langt til ultagra…

    Det er ramme og gruppe. Glem heller ikke at de andre dele skal være af ordentlig kvali, ikke mindst hjulene.

    Da jeg er forelsket i focus cykler, så er her et eksempel på en barebone racer:

    http://www.heino-cykler.dk/Cykler/Racer/Focus/Focus+-+Variado+2.0+-+2011+-+Racercykel.html

    Det bør ikke være “ringere”. Og køb et bedre hjulsæt om et år.

  5. I 9999 ud af 10000 tilfælde er det bagskifteren, som rammer kransen lidt skævt, så kæden kommer “op og ride” en anelse og kædestrammeren rykker fremad. Jeg kan ikke rigtig se noget i din forklaring, som skulle udelukke dette.

    Den egentlige årsag til det er at kablet har givet sig en smule, at kablet sidder løst eller at en af skruerne i bagskifteren er gået en smule løs.

  6. En god tartarsauce.

    Min ynglingsvariant:

    1 del creme fraiche

    1 del god mayo (“ægte”)

    1 syltet agurk

    1 halvt lille halvt rødløg

    1 spiseske kapers (de små billige)

    Blend “grøntsagerne” i en minihakker, ikke for fint. Bland det i resten. Smag til med salt, peber og citron.

  7. Jeg er sammen med min far ved at anskaffe en Tacx Fortius, men det er godt nok svært at finde de nærmere detaljer om produktet, hvad der inkluderet og hvad det er kompatiblet med. Så jeg håber nogen har erfaring med det.

    -Følger der et pulsbælte med? Hvis ikke, kan jeg så bruge det fra mit Garmin Edge 705?

    -Skal man bruge kadencesensor, følger det med, hvis ikke kan jeg bruge den fra ovenstående?

    -Er det virkelig så notorisk svært at sætte op eller kan en en, der ikke er bange for computere godt finde ud af det selv?

    -hvor kraftig winPC skal man bruge til at køre 3.0 softwaren? Er sådan en her nok: http://www.dba.dk/selvbyg-22ghz-dual-2gb-ram/id-74199554/

  8. Nu afviser du jo godt nok en mobil, men vær opmærksom på at GPS programmer til mobiler (især dem med “rigtige” styresystemer som f.eks. Android) er mere fleksible end dedikerede GPS enheder. Funktioner, som ikke findes i det ene program findes sikkert i et andet, ellers er udviklerne ofte meget lydhøre overfor at tilføje det. Med dedikerede GP enheder, så kommer du aldrig i kontakt med udviklerne og hvis du endelig gør det, så skal funktionen du søger først godkendes af et stort bureaukrati og kommer først med i næste udgave.

    Jeg er personligt meget glad for MyTrails til Android. Jeg har lagt mine egne løjpekort ind (langrend), alverdens præfabrikerede kort (google, satellit, højdekort), som kan downloades til senere offlinebrug direkte i telefonen og GPX kort (fra min cykel-GPS). Den har kompas og kan lave google navigationssøgninger. Men den kan også være så simpel som du selv ønsker den skal være.

    En Xperia X10 mini koster ca 1000 kr. MyTrails findes i en gratis version og koster vist lige under 200 kr i fuld version. Det er vist oså nogenlunde prisen for et godt, men simpelt GPS ur uden indbyggede kort.

    http://www.frogsparks.com/mytrails/index.html

  9. Jeg vi også mene at brugt skal man kun købe, hvis man er inde i tingene og kompetent til at vurdere f.eks. slidtage og hjulenes tilstand. For en forholdsvis nybegynder er det ret godt at når den rette cykel er fundet, så har man frit valg i størrelser og individuel tilpasning fra en fagmand. Det er noget vigtigere end f.eks. gruppen er et trin bedre eller ej…

    Jeg har ikke altid været heldig med de enkelte medarbejdere hos Heino (f.eks. brugte en mere tid på at fortælle mig hvor stor idiot jeg var, når jeg ikke havde en elektrisk kompressor til at pumpe dæk med end at sælge mig en cykel), men generelt er de ret kompetente og Fokus cykler er/(var?) ret meget cykel for pengene i forhold til de hypede italienske, engelske og amerikanske mærker. Så det er et godt sted at starte. Hvis du siger dit totale budget fra start af, kan du være heldig at få en samlet pakke med en god rabat i Heino. Men nøjes ikke kun med dem.

  10. Så lad være med at se kampene.

    Aviserne skriver så meget bullshit der alligvel ikke passer.

    Hun er nr. 2 på verdensranglisten og er på tærsklen til at vinde sin første GrandSlamtitel, hvis ikke nu så senere. Ergo, er hun blandt de dygtigste tennisspillere i verden.

    Hvorvidt du kan lige hendes personlighed og person er din vurdering og dén er lige så ubrugelig for mig som vurderinger af alle andre mennesker du måtte have omkring dig.

    http://politiken.dk/sport/tennis/ECE1171916/journalisterne-er-blevet-traette-af-miss-teflon/

    Word.

  11. Jeg er stort set enig i artiklens indhold. Herunder at fagforeningerne, især Børsting, gør en særdeles dårlig figur med så mange usaglige argumenter at det gør ondt (og jeg er ikke normalt fagforeningsbasher).

    Men det HELT store problem jeg ser med efterlønsdebatten som den er kørt indtil videre er brugen af statistik om efterlønsmodtagernes sundhedsstilstand.

    Der er mange synspunkter på hvad statistikken siger om efterlønneres sundhedstilstand i forhold til andre i samme aldersgruppe, som kan finde opbakning alt efter hvordan man sammensætter sammenligningen (med eller uden hensyn til socialøkonomiske sammensætning af efterlønsgruppen ift. jævnalderne). Og selv det samme resultat kan give argumentation til synspunkter til begge sider, alt efter hvordan man tilrettelægger argumentationen.

    Problemer med statistikbrugen er mere grundlæggende:

    1. Der sammenlignes kun den GENNEMSNITLIGE helbredstilstand hos de to grupper, mens det burde være DEN ENKELTES helbred, der burde være relevant for om man er nedslidt eller ej. Gennemsnitsberegninger er tæt på at være et helt irrelevant mål i debatten. Hvis vi for eksemplets skyld antog at 10% bruger efterlønnen som en alternativ førtidspension og dør indenfor to år, mens resten har samme helbredstilstand som dem der fortsætter på arbejdsmarkedet, så vil den gennemsnitlige efterlønsmodtager have et markant dårligere helbred end ikke-efterlønneren, uanset at de 90% helbred er sammensat på akkurat samme måde som ikke-efterlønsmodtageren. Gennemsnitsbetragtninger giver simpelhen bare ikke et rette billede af forholdene.
      I stedet for kunne man anvende nogle andre statistiske mål for efterlønsmodtagernes dårligere helbred. Et kunne være at se hvor mange efterlønnere der skulle skæres “af bunden” af statistikken for at en profilen af efterlønsmodtagernes helbred ligner de samme generationers lønmodtagere. Det ville være et langt bedre mål for hvor stor gruppe der skulle over på “nedslidningserstatningen” for efterlønnen. En anden metode ville være at sammenligne de to grupper for udvalgte procentiler og sætte grænsen der, hvor helbredsindikatorerne for alvor begynder at vise forskel
    2. Og alle sådanne statstikker tager udgangspunkt i personer, der er på efterløn i dag, mens det aktuelle efterlønsforslag først berører dem, der kom på arbejdsmarkedet 10-30 år senere, hvor ordet arbejdsmiljø VAR opfundet.

    Kermits mor er selvfølgelig en oplagt kandidat til efterlønnens erstatning, men man kan spørge omvendt hvorfor det kun er hvis hun har været tilmeldt efterlønsordningen og først når hun blev 60 år at hun skulle have lov til at trække sig fra arbejdsmarkedet. En erstatning for efterlønnen, som bygger på sundhedsfaglige kriterier kunne for den sags skyld sagtens anvendes for “reelt nedslidte”, som er yngre end efterlønsaldersgrænsen.

  12. Jeg vil gerne op at køre over CW, men er totalt ude af stand til at gøre det

    1) Det er ikke særligt flot tennis.

    2) Hun ser ikke særlig fantastisk ud.

    3) Jeg kan sætte en tilfældighedsgenerator til at komme med mere quotable udtalelser end hendes.

    4) Hun er blevet et totalt tool af maskineriet. Tror nogen virkelig på det når hun siger om Donald Trump:

    »Det er en stor ære for mig at spille foran ham og hans kone. Det var en rar følelse og en god støtte i kampen«

    http://politiken.dk/sport/tennis/1055405/donald-trump-heppede-paa-wozniacki/

    Kort sagt, selv kassedamen i Føtex udviser mere personlighed end CW, alene på måden hun scanner mine varer.

    Jeg har intet imod hende, men hun er definitionen af “meh” for mig.

  13. Sjovt at se at der ikke en eneste bil eller motorcykel 1 km foran Contador. Riis har vist været inde og slå i bordet i går…

    Spørgsmålet er om de to overhovedet er i stand til at sætte sig på en cykel i morgen...