XAX


Henning Friis
 Share

Recommended Posts

  • Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Godt at se dig tilbage igen.. Har også selv været inde ved mili, og synes det var en ok tid... Hvem ved - måske du bliver en bad mother Sergent :devil: . De fleste kaserner har jo også et motionscenter, så måske du kunne komme til at stå for dette. Det husker jeg nemlig en af sergenterne gjorde, da jeg var der inde, og han havde næppe din træningsviden. ;)

Link to comment
Share on other sites

Uvejret er stilnet lidt af, så jeg har besluttet mig for at snuse lidt rundt på MOL igen... :ghost:

YEEEEEEEEEEEEEEEEESSSSSSSSSSS !!!!!!! :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Velkommen tilbage xax. :) :) Også selvom det kun er på "gæstebesøg". Rart at have dig tilbage i folden igen. ;)

Link to comment
Share on other sites

Returning to life...

Det har været en hård uge med militjansen, uden noget som helst form for vægttræning overhovedet. :o Jeg skulle normalt også træne i dag(søndag), men jeg vil gerne tilbringe lidt tid med familien, så det skipper jeg. Det skal lige siges at jeg lige er kommet hjem fra Thisted af, og hvor jeg nu kan kalde mig selv kategori B styrkeløftsdommer B) Jeg var faktisk også i fjernsynet i forbindelse med det indslag TV2 bragte. I burde nok kunne genkende mig ;)

Roger over and out for nu... :jeep:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Gider ikke rigtigt at opdatere min log på MOL mere, fører dog stadig log, bare hjemme på computeren. :computertype:

De fleste soldater træner ikke så meget andet end bryst og biceps, alt efter at dømme efter mine besøg i flyvestationens vægtrum :4flex: :D

Grundlæggende set træner jeg et tilnærmet fullbody program hvor der veksles mellem tunge og lette dag i squat,bænkpres og dødløft(Alle løft køres på samme dag), typisk 5-6 sæt af 1-2 reps. Derudover så kører jeg ekstratræning for ryg,mave og hvad jeg ellers har lyst til på dagen. Dog synes jeg at styrken lider meget under al den anden fysiske aktivitet man laver som forpint rekrut :4whip:

Link to comment
Share on other sites

De fleste soldater træner ikke så meget andet end bryst og biceps, alt efter at dømme efter mine besøg i flyvestationens vægtrum  :4flex:  :D

Ja, det har du nok desværre ret i. Der er ikke mange der vil høre tale om squat og dødløft. Der er dog en lille håndfuld der bruger det. Meeeen "styrkerummet" er jo heller ikke det fedeste der findes..... Men med lidt fantasi, så kan man da sagtens bruge det. Vi får jo nok ikke penge til et bedre lige nu med den dårlige økonomi der er i forsvaret for tiden ;)

Jeg drømmer om den dag hvor jeg kan tage en hel deling med i et ordentlig styrketræningsrum, ja ja man har vel lov at drømme :tongue:

- Tolle

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hey xax! Jeg skal til Slagelse i kamptropperne til oktober...det sq noget lort nu når træningen lige var kommet fuldstændig iorden :angry:

Når der er jo ikke noget at gøre ved. 8 måneder så er man fri igen :camper: :rocketwhore: :enforcer: :uzi: :jeep:

Egentlig ret mange sjove smilier, kunne ikke nære mig... :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Har besluttet mig for at genoplive min log igen... :4whip:

Og det bliver med lidt beretning om min såkaldte værnepligt.

Gennem den senere tid har jeg gået til soldat, har lige overstået 6 uge, og mangler således kun 3 uger af rekrutten. (Rekruttiden i flyvevåbnet er kun på 2 måneder)

Jeg gik ind i det med et åbent sind og alligevel en hvis form for spænding og motivation. Man kunne sikkert udvikle sig personligt og stifte en masse nye bekendtskaber af at være værnepligtig. Grundlæggende ville man komme ud med et godt overskud på mange fronter.

troede jeg... :(

Her 6 uger senere er det hele vendt helt om.

Først og fremmest har jeg fundet af hvor lidt det interesserer mig at være soldat, og hvor demotiverende det egentlig er at tilbringe en masse tid om ugen med ting, som man dybest set overhovedet ikke interesserer sig for, endsige man ikke har lyst til at bruge tid på. Naturligvis er det også fysisk hårdt til tider, men det er nu til at overkomme. Det er straks værre med det førstnævne. Endnu bedre bliver det naturligvis ikke, når man tænker på den fyrstelige løn man får som værnepligtig, hvilket svarer til nogenlunde 28 kr. i timen(Udregnet på baggrund af de sidste 6 ugers aktivitet i forhold til vores løn). Selvfølgelig oplever man også det det gode venskab, får presset sig selv fysisk, og så oplever man at sergenter, løjtnanter, m.v. ikke er nogle onde mennesker, som råber af en konstant, men i højre grad er flinke og absolut kammeratlige. :bigsmile:

Jeg kunne stoppe her, hvis mit værnepligtsforløb var forløbet normalt, men sådan skulle det hellere ikke gå...

Et par dage efter vi startede i sin tid, fik vi at vide at, det vi oprindelig var indkaldt til(Jordbaseret luftforsvar via Stingermissiler), nu var blevet nedlagt(Det skete faktisk et par dage før vi ankom). Hvad der videre skulle ske med os, var op til den øverste instans i flyvevåbnet, Flyvertaktisk Kommando(FTK) og den øverste instans i hele forsvaret, Forsvarskommanden(FKO). 6 uger senere er der stadig ikke truffet en endelig beslutning, men imellem tiden fik vi 117 forskellige udmeldninger, og som sent som i tirsdags fik vi at vide at beslutningen var truffet, og der blev mulighed for at fratræde tjenesten efter endt rekruttid såfremt man ønskede dette. I torsdags vendte hele bøtten igen, og vi fik så at vide at der ikke var truffet en beslutning alligevel. Her står vi så, og ved ikke om vi skal hjem om 3 uger eller om 5½ måned, hvilket har stor betydning for en dels fremtid i min deling, for kan overhovedet man søge uddannelse, job eller evt. planlægge længere udlangsture, når man reelt ikke hvad hvad man laver om 3 uger?!?

De øverste instanser har nu brugt 6 uger på at træffe en beslutning højst sandsynlig pga. berøringsangst for denne sag(har vi fået at tide), og samtidig har vi fået en masse svar, som vi tilsyneladende ikke har kunne bruge til noget som helst og som nok værst af alt har givet en masse falske forhåbninger. Desuden har vi altid fået at vide at man i forsvaret ikke vil bidrage til spekulation, og derfor først bliver informeret når sagen er 100% sikker, men det lader til at forsvaret ikke selv følger denne doktrin. :ugone2far:

Alt i alt føler jeg mig ikke alene til grin. Jeg føler mig MEGET til grin som værnepligtig, som en lille ubetydelig person, som bliver trådt godt og grundigt på at det danske forsvar, hvor de høje herre pisser op og ned af ens ryg efter forgodtbefindende. :pissed: :sneaky2::rocketwhore:

Mit syn på det danske forsvar er efterhånden noget som tangerer rent og skært had alene pga. denne sag. :2revolver: :

Edited by xax
Link to comment
Share on other sites

Og så ellers lidt træningsrelateret... :4whistling:

Det er nogen grad lykkes mig at få trænet lidt mens jeg går til soldat, men betingelserne er absolut ikke optimale, herunder tid, udstyr, kost, etc. Det kan også mærkes og jeg tror at jeg er gået en del tilbage, blandt andet i dødløft, hvor jeg for tiden ligger på 200 kg som absolutte max... <_<

Derudover er det ganske underholdende at skræmme livet af de andre i vægttræningsrummet. Mens de stort alt fedter rundt med deres bryst/biceps isolationsøvelser, så er man selv i gang med at bøje tynde stænger i squat og dødløft med stort set samtlige 20 kg's skiver(De fåes ikke større åbenbart :rolleyes: ). Absolut underholdende er det også når man laver goodmornings eller frivend. :D

Fremover vil jeg også opdatere min log, når jeg træner hjemme i OBBC, hvilket for tiden foregår om lørdagen... :4whip:

Link to comment
Share on other sites

Ja jeg tror sgu heller ikke at forsvaret er det fedeste sted at være hvis man ikke rigtigt gider det :)

Eller hvis man bliver behandlet som lort som vi gør... :4pooh:

Men får du i det mindste trænet noget? Skal du til Thy Cup?

- Rod

Ja, dog ikke som deltager...

Bare rolig, hellere ikke som dommer, Klausjensen ;) :D

Jeg tager med som indpisker for Troels :4whip::devil:

De her nye smilies er bare for blæret... :4flex:

Edited by xax
Link to comment
Share on other sites

Puha... det var da godt nok en del der er røget af dødløften på så kort tid :( Er det cardio'en og den dårlige kost der har fået dig ned i kropsvægt med tilhørende styrketab, eller er det bare på grund af infrekvent træning? Du har vel også noget proteinpulver du kan gå og smugspise af :)

Jeg håber da for dig at de får din afdeling nedlagt så du kan komme hjem til OBBC og bøje rigtige stænger i stedet for det tynde bras med 20kg skiver på :)

- Rod

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror nu ikke du skal håbe alt for meget på, at i bliver afskedet om 3 uger frem for de 5 måneder - hvem ville dog, hvis man drev en virksomhed hvor folk knoklede for 28 kr,- i timen, afskede dem før kontrakten udløb??

ifølge min realitetssans, har det med forsvaret altid været noget pjat. Hvis man som i dit tilfælde er 22(?) år og måske har sin egen lejlighed, og hvad man ellers har af udgifter, hvordan skal have en chance for at betale sine terminer med den miserable........... ja, jeg vil sgu ikke engang kalde det løn, for det er det jo ikke - det minder mere om kostpenge.

F*** hvor er jeg egnetlig glad for at jeg trak frinummer - håber for dig at du slipper hurtigt.......... hvis det da er det du vil.

Cheers

Edited by Nexus
Link to comment
Share on other sites

Er det cardio'en og den dårlige kost der har fået dig ned i kropsvægt med tilhørende styrketab, eller er det bare på grund af infrekvent træning?

Alle de nævnte ting, specielt cardioen. Jeg kan ligefrem mærke hvordan mine type II muskelfibre sammenstemmende kalder mig for forræder, hver gang jeg løber mere end 200 m :4ranting: :D

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror nu ikke du skal håbe alt for meget på, at i bliver afskedet om 3 uger frem for de 5 måneder - hvem ville dog, hvis man drev en virksomhed hvor folk knoklede for 28 kr,- i timen, afskede dem før kontrakten udløb??

Overraskende interessant/sjov pointe, og måske også med en gran sandhed :4whip:

ifølge min realitetssans, har det med forsvaret altid været noget pjat. Hvis man som i dit tilfælde er 22(?) år og måske har sin egen lejlighed, og hvad man ellers har af udgifter, hvordan skal have en chance for at betale sine terminer med den miserable........... ja, jeg vil sgu ikke engang kalde det løn, for det er det jo ikke - det minder mere om kostpenge.
Heldigvis har jeg hverken lejlighed eller bil på nuværende tidspunkt, så jeg overlever nok. Det er straks værre for nogle af de andre i min deling, som ligefrem kommer ud med underskud hver måned. Tænk sig at betale penge for at være værnepligtig. :blink:
F*** hvor er jeg egnetlig glad for at jeg trak frinummer - håber for dig at du slipper hurtigt.......... hvis det da er det du vil.

Det vil jeg da også gerne, men det jeg allerhelst vil, er at vide hvad fremtider bringer, men det er åbenbart umuligt. :angry:

Edited by xax
Link to comment
Share on other sites

Det er straks værre for nogle af de andre i min deling, som ligefrem kommer ud med underskud hver måned. Tænk sig at betale penge for at være værnepligtig. 

Sådan havde jeg det også i de første fire måneder, hvor man kun fik almisser.

Hvis det ikke lige var fordi de ikke, kan beslutte, om i skal nedlægges :unsure: , ville jeg sige, at alting bliver meget lettere efter rekruttiden.

Det værste, da jeg var inde, synes jeg i øvrigt var deres rengøringsvanvid :retard:

Link to comment
Share on other sites

Værnepligten er et levn fra en fjern fortid, som desværre endnu ikke er afskafet. I mine øjne svarer værnpligten til at anbringe helt almindlige menesker på et beskyttet værksted. 

Kunne ikke være mere uenig......

Hvis det var muligt skulle ALLE unge mænd ind og aftjene værnepligt, og virkelig (eller så tæt på som det er muligt) finde ud af med hvilke midler vi i sidste ende beskytter vores højt elskede demokrati og tænkemåde med. Det gøres ikke kun med lallende debat mellem overprivilligerede og overbeskyttede mennesker, men når alt kommer til alt med blod og indvolde. Det kan lyde fjernt for mange, men sådan fungerer det i aller sidste ende. Det er ikke kønt, det er ikke behageligt, men sådan ER det.

Chris27>>

Det at være soldat er selvfølgelig ikke forbundet med en stor løn med det samme, men det finder man næppe heller andre steder i læretiden på et job. Personligt levede jeg udemærket af min millitære løn efter rekruttiden: ca: 10000 kr udbetalt efter de første 3 måneder......

Alt for få unge mænd betragter det i dag som en ære at tjene deres land med millitær-tjeneste....og det er en skam!

Med hensyn til den såkaldte "rengøringsvanvid" så er det bare en af mange måder at dissiplinnere / presse folk på. Dette gøres med med fuldt overlæg, da man gerne skulle vænne mandskabet til pres og de mere eller mindre urimelige vilkår der forkommer i kamp. Og det er netop KAMP vi træner til.

Jeg er, som man kan se, temmelig farvet af min millitære tjeneste, men mener ikke desto mindre at det var min pligt at tjene mit land, ved at stille mig til rådighed i x antal måneder. Oven i dette fik jeg et uvurderligt kammeratskab med mine kollegaer og et indblik i hvordan jeg selv er skruet sammen når jeg er sulten, træt og stillet over for "urimelige" krav.

XAX> Jeg forstår udmærket sin frustration over ikke at vide om du er "købt eller solgt" og det er selvfølgelig også en utilfredsstillende situation som forsvaret burde kigge meget alvorligt på; Der kan vi sagtens blive enige.

Rommel

Link to comment
Share on other sites

Det at være soldat er selvfølgelig ikke forbundet med en stor løn med det samme, men det finder man næppe heller andre steder i læretiden på et job. Personligt levede jeg udemærket af min millitære løn efter rekruttiden: ca: 10000 kr udbetalt efter de første 3 måneder......

Jo men nu er det lidt ufedt som 26årig (jeg kom lidt sent ind) at skulle låne penge af sin mor for at kunne betale husleje :retard: .

Og jeg ved godt, at rengøringen er en del af disciplineringen, specielt, da det er befalingsmændene eneste rigtige chance for at udøve magt, men meget af det er stadig spild af tid.

Men jeg mener stadig, at det (under noramle omstændigheder) er sundt at aftjene værnepligt. Og der var (specielt, når jeg tænker på det bagefter :tongue: ) mange gode oplevelser i hæren B) .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share