proteinfræseren Posted November 13, 2003 Report Share Posted November 13, 2003 Hey derJeg er muligvis indskrænket og uinformeret, men jeg har hørt en fugl synge blandt træningskammerater om at tun indeholder tungmetaller deriblandt kviksølv som OPHOBER sig i kroppen og aldrig forlader den Jeg fik at vide at sundhedsstyrelsen faktisk anbefaler at man slet ikke spiser tun (hvilket jeg ikke havde regnet med)Eftersom jeg har fået den opfattelse at en tilpas høj koncentration af kviksølv i kroppen påvirker humøret og kan føre til sindsyge er jeg blevet skræmt lidt væk fra tun.Kan jeg bare slynge arbitrære mængder tun indenbords eller ender med at blive sindsyg hvis jeg ikke stopper?Nogen der kan be -eller afkræfte disse postulater? :) Fræs for satan klovn fræs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kejseren Posted November 13, 2003 Report Share Posted November 13, 2003 Tun indeholder mange tungmetaler, ingen tvivl der... -men at gå så vidt, som at slet ike spise tun, finder jeg alligevel en smule overdrevet...-man skal bare sørge for, ikke udelukkende at få sine proteiner fra tun...! Selvom det smager godt, og er nemt at medbringe osv... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted November 13, 2003 Report Share Posted November 13, 2003 Som kejseren siger: Spis du bare tun..... men med måde B) Der er forskel på hvor forurenet fiskene er, så hvis det er noget du ikke kan sove for, kan du undersøge i hvilket "farvand" tun er mindst forurenet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Navydude Posted November 15, 2003 Report Share Posted November 15, 2003 Advarsel mod kviksølv i fiskHvis man spiser fisk med et stort indhold af kviksølv, øger man risikoen for at få blodprop i hjertet. Ny forskning viser, at den store mængde kviksølv, der findes i visse typer fisk, i langt højere grad end forventet modvirker fiskeoliernes gavnlige virkning på hjertet. Derfor overvejer man nu, om advarslen mod at spise fisk med kviksølv skal udvides, så den ikke kun rettes mod gravide og ammende kvinderne, men mod alle forbrugere.Ifølge Philippe Grandjean, der er professor i miljømedicin ved Syddansk Universitet, er det vigtigt at oplyse om, at det ikke altid er sundt at spise fisk. "Fisk uden kviksølv og dioxin er selvfølgelig sundt, men det er pinedød nødvendigt, at myndighederne - også de danske - går ud og fortæller forbrugerne, at det ikke altid er sundt at spise fisk. Det afhænger i høj grad af, hvilke fisk det er, og hvor de kommer fra. Budskabet må nu være, at der er en risiko for alle," siger han.Det er især rovfiskene i den sidste ende af fødekæden, der indeholder meget kviksølv. I Danmark bliver kvinder i den fødedygtige alder frarådet at spise for store portioner af tun, helleflynder, sværdfisk, sildehaj, oliefisk, rokke, gedde, aborre og sandart.Kilde: Kaare Skovmand, Politiken, 1. sektion, s. 5, d. 16. december 2002-fundet på sundhed.dk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.