blanco Posted February 20, 2004 Report Share Posted February 20, 2004 Hverdag indtager jeg mellem 25 og 50 gram protein fra havregryn. Med en kropsvægt på knap 90 kg regner jeg med at skulle have ca. 170 gram protein dagligt. Mit spørgsmål går så på om proteinet i havregryn er af tilstrækkelig god kvalitet til, at det jeg får derfra kan regnes med i mit daglige behov, eller om hele molevitten helst skal komme fra animalske kilder.På forhånd tak blanco Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jesus Posted February 20, 2004 Report Share Posted February 20, 2004 Det er ikke komplet som kød er det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hr.Kirchebrandt Posted February 20, 2004 Report Share Posted February 20, 2004 --> jesusDet er noget fis. Emnet har været oppe at vende før. Havregryn *med* mælk har en komplet aminosyre profil, og er velegnet som et billigt proteinsupplement, dog med det minus, at der er en masse kulhydrater i det også. Søg efter tråden her på MOL. Hr. Kirchebrandt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blanco Posted February 20, 2004 Author Report Share Posted February 20, 2004 Så ligegyldigt hvor meget havregryn med mælk man spiser så kan det regnes med i proteinregnskabet på ligefod med alt andet?Undskyld hvis der allerede tidligere har været et emne om det, men har ikke lige tid til at lede nu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hessel Posted February 20, 2004 Report Share Posted February 20, 2004 Så ligegyldigt hvor meget havregryn med mælk man spiser så kan det regnes med i proteinregnskabet på ligefod med alt andet?Og tillægger man at de fleste, der bare er lidt sundhedsbevidste, spiser en varierende kost er der slet ikke noget at bekymre sig om. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hr.Kirchebrandt Posted February 20, 2004 Report Share Posted February 20, 2004 Så ligegyldigt hvor meget havregryn med mælk man spiser så kan det regnes med i proteinregnskabet på ligefod med alt andet?Som Hessel siger, så er der intet problem. Jeg spiser selv en frygtelig masse havregryn og en god portion af mit proteinindtag og generelle engeriindtag kommer derfra.Hr. Kirchebrandt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cookie_sq Posted February 20, 2004 Report Share Posted February 20, 2004 Det er ikke helt emnen, men alligevel....Gælder det samme ved indtagelse af mit vamle soja protein, bliver det en god aminosyre profil hvis jeg kværner en halv liter mælk sammen med det?Hygge Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hr.Kirchebrandt Posted February 20, 2004 Report Share Posted February 20, 2004 Citat Det er ikke helt emnen, men alligevel.... Gælder det samme ved indtagelse af mit vamle soja protein, bliver det en god aminosyre profil hvis jeg kværner en halv liter mælk sammen med det? Ren sojaprotein mangler aminosyren Valin .. men det kompensere mælken fint for, så ja. Hr. K Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cookie_sq Posted February 20, 2004 Report Share Posted February 20, 2004 Tak for svaret... Hygge Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kim S Posted February 20, 2004 Report Share Posted February 20, 2004 Du kan se aminosyreprofilen for begge produkter her :Aminosyreprofil LetmælkAminosyreprofil SojaproteinKim S Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Anders- Posted February 20, 2004 Report Share Posted February 20, 2004 dog med det minus, at der er en masse kulhydrater i det ogsåog hvorfor er det et minus ? er kulhydrater slemme ? :confused3: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hr.Kirchebrandt Posted February 21, 2004 Report Share Posted February 21, 2004 og hvorfor er det et minus ? er kulhydrater slemme ? Det er kun et minus, hvis man forsøger at cutte, eller holde energiindtaget nede. Jeg skal personligt guffe så meget mad så muligt, så det er et plus for mig :) Hr. K Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronnie99 Posted February 22, 2004 Report Share Posted February 22, 2004 Lige et spørgsmål, jeg ikke lige har så meget viden omkring. Bruger man nu for eksempel havregrynene til at lave havregrød (kogt op med vand), vil det skade proteinerne i nævnværdig grad? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sas Posted February 22, 2004 Report Share Posted February 22, 2004 16 gram protein fra havregryn = ca 8 gram "kvalitetsprotein" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blanco Posted February 22, 2004 Author Report Share Posted February 22, 2004 men sålænge man blander det op med mælk skulle alle 16 gram kunne bruges, right? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronnie99 Posted February 22, 2004 Report Share Posted February 22, 2004 Hvis man tæller mælkens proteiner med, så jo... ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blanco Posted February 23, 2004 Author Report Share Posted February 23, 2004 Så hvis man spiser 100g havregryn (13g protein) med 300g mælk på (10,5g protein) får man så kun 17 gram brugbart protein ud af det samlet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spock Posted February 24, 2004 Report Share Posted February 24, 2004 Jeg spiser altid havregryn: enten med skummetmælk eller som havregrød lavet m. vand.Istedet for at hælde sukker eller andre kulhydrater på (frugt), hælder jeg istedet 40 g protein-pulver over... smager fantastisk.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jesus Posted February 24, 2004 Report Share Posted February 24, 2004 (edited) --> jesusDet er noget fis. Emnet har været oppe at vende før. Havregryn *med* mælk har en komplet aminosyre profil, og er velegnet som et billigt proteinsupplement, dog med det minus, at der er en masse kulhydrater i det også. Søg efter tråden her på MOL. Hr. KirchebrandtNu spørger han jo om havregrynet i sig selv og ikke med mælk og det ved du godt så hvorfor gider du dreje det sådan.Hvis du læser hvad jeg skriver så sriver jeg havregryn og ikke *med* mælk.:-) Edited February 24, 2004 by Jesus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hr.Kirchebrandt Posted February 24, 2004 Report Share Posted February 24, 2004 Nej, han skriver at han indtager protein fra havregryn (læs: retten havregryn), I den del af verden jeg kommer fra, spises havregryn med mælk. Hvis det var vand han talte om, ville det være havreGRØD. Hr. K Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dittef Posted February 25, 2004 Report Share Posted February 25, 2004 Lidt noget andet.. Jeg er ret vild med kikærter og spiser dem dagligt til frokost. Vil det være en idé at drikke mælk til? Vil det så få en bedre aminosyreprofil?Ditte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hr.Kirchebrandt Posted February 25, 2004 Report Share Posted February 25, 2004 per 100g tørrede kikærter skal du drikke 0.8 L mælk for at få en komplet aminosyreprofil - uden mælken mangler du aminosyren tryptofan. Hr. Kirchebrandt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blanco Posted February 26, 2004 Author Report Share Posted February 26, 2004 Jep jeg spiser ganske rigtig havregryn med mælk -som de fleste andre jeg kender Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.