...


wizz
 Share

Recommended Posts

  • Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

På en moderat diæt vil du efter et par dage langsomt bygge depoterne op igen så fremt din aktivitet ikke konstant er høj-aktivitet!

Hvor kan jeg læse mere om det angel?

Jeg skal kigge når jeg kommer hjem :D

Er i Nyborg i disse dage og har derfor ikke adgang til mine bøger!

kunne man ikke redde zig zag diæten ved at have en meget høj fedtprocent i kosten. På den måde ville enzymsystemerne til nedbrydning af fedt altid være aktive

Nej, jeg vil næsten sige tværtimod da vil blive en kulhydratfattig kost.

hmmmm....

Kulhydrater vil da netop hæmme de hormon sensitive lipaser og mindske deres mængde i kroppen på grund af en større frigivelse af insulin!!

Så kan ikke helt se hvordan en lav fedt% i kosten skulle kunne gå an?!?

Så skal man skal altså gå low carb - lige bortset fra om natten hvor man bliver nødt til at indtage ekstra kulhydrater for at leverens glykogen ikke skal forbrændes
Problemet her er bare at kulhydraterne ikke forbliver særligt længe i blodet!! Og du før eller siden vil gå i gang med at forbruge af leverens glycogen
Er det overhovedet optimalt at bulke på low-carb. Hvorfor er insulin så populært blandt bodybuildere som bruger ulovlige stoffer ??

Ja… det er muligt!

Men eftersom insulin er et af de mest anabole hormoner i kroppen er det langt fra optimalt i forhold til hvad du kan opnå via en kost med kulhydrater

Med BCAA snakker vi så bare protein generelt ?Dvs. et argument for at spise de berømte 1,5-2,5 gram protein pr. kg. også på cut er simpelthen at det er med til at skåne muskelmassen. Udover det er nødvendigt for restitution.
BCAA er branced chain aminoacid og er musklens foretrukne energikilde under træning lige efter kulhydrater
Har ikke hørt om at det skulle være et kosttilskud der skulle være værd at investere i ved cut.

Det er absolut fordelagtigt til alle tider hvis :D

Men hvis vi nu antager at man kunne rede enzym-situationen ved at gå low-carb:

Så fylder du ikke glykogendepoterne op.

Den oversigt du linker til er udholdenhedstræning (cykling) og ikke styrketræning!!

Jeg vi mene at alt efter hvor langt tid du træner, vil der selvfølgelig ske en glycogen-formindskelse, men ser du på en træningsform der kun hedder tung træning hver anden dag, så mener jeg absolut ikke det er en umulighed at hente glycogen-opfyldningen fra aminosyrer i kosten, specielt hvis du tilvender din krop til at omsætte dem som primær ernæringskilde.

Low-carb er også et vidt begreb, for nogle er det lig 20 gram om dagen for andre er det 120-150 gram om dagen!

Snakker vi sidstnævnte (som jeg kalder low-carb), så mener jeg absolut at det vil kunne lade sig gøre at restituere dine depoter hvis vi kun snakker styrketræning hver anden dag, samt den træning du ligger for dagen ikke varer længere end 1½ time-2 timer.

Generelt om muskelarbejde, ATP og glycogenforbrug!

Da kroppen ikke let kan opbevare ATP, samt det som opbevares bruges i løbet af få sekunder, så er det nødvendigt under træning kontinuerligt at lave ATP. Der er tre måder hvor på man kan lave ATP og det er intensiteten samt længden af træning som er bestemmende for hvilke næringstoffer ATP laves fra!

Aerobisk metabolismen kræver oxygen for at omdanne næringsstofferne til ATP og bruges primært under udholdenheds aktiviteter

Anaerobisk metabolismen (glycolysis), danner ATP udelukket fra kulhydrater med laktat som slutproduktet. Når laktat konc. bygges op i musklen skaber det et fysisk ubehag og hæmmer udførelsen. Den anaerobiske metabolismen producere energi til høj-intensitet og kort aktivitet der ikke kan vare længere end et par minutter før man når sin mælkesyretærskel.

Den mængde ATP der er tilstedet i kroppen svarer til circa 10 s. energi og bruges til eksplosiv træning eks. sprint eller vægtløftning. Efter dette er det enten aerobisk eller anaerobisk metabolisme der bruges til at lave mere ATP. Forskellen mellem disse to er om der er oxygen til stedet til at indgå i dannelsen af ATP

Som sagt så vil næringsstofferne omsættes til ATP alt efter typen af aktivitet!

Kulhydrat vil primært bruges under moderat til høj intensitets træning mens fedt bruges til aktivitet under 50% af VO2 max.

Link to comment
Share on other sites

Den oversigt du linker til er udholdenhedstræning (cykling) og ikke styrketræning!!

Denne undersøgelse var den eneste med graf, der er flere omtalt i Exercise Physiology, hvor der siges at vægttræning tærer hårdt på glykogendepoterne. Det er vel også en af grundene til EPOC.

I Menneskets Ernæring er der en undersøgelse hvor man har trænet og fået en kost med enten 40 eller 70% kulhydrat og set på glykogendepoterne. Med 70% kulhydrat opbygges lagrene fra gang til gang mens de ved 40% tømmes. Jeg kan scanne grafen ind når jeg får muligheden.

Link to comment
Share on other sites

Den oversigt du linker til er udholdenhedstræning (cykling) og ikke styrketræning!!

Denne undersøgelse var den eneste med graf, der er flere omtalt i Exercise Physiology, hvor der siges at vægttræning tærer hårdt på glykogendepoterne. Det er vel også en af grundene til EPOC.

I Menneskets Ernæring er der en undersøgelse hvor man har trænet og fået en kost med enten 40 eller 70% kulhydrat og set på glykogendepoterne. Med 70% kulhydrat opbygges lagrene fra gang til gang mens de ved 40% tømmes. Jeg kan scanne grafen ind når jeg får muligheden.

Problemet er bare at grafen viser nu og her!!

Ja selvfølgelig vil træning tære på depoterne, men hvilken træning snakker vi om og hvor lang tid, og hvad sker der med der timerne efter og dagen efter??

Edited by angel
Link to comment
Share on other sites

Nok er low carb en fordel fordi: få kulhydrater => mindre insulin => bedre fedtforbrænding

På den anden side er insulin anabolsk - og kan det ikke tænkes at bifrage positivt til den proteinsyntese der foregår i forbindelse med restitution når man vægttræner under cut for at holde på muskelmassen ?

Kunne også tænkes at de ekstra lipozytiske enzymer man måske har ved low-carb (og den mindre insulin) er overshooting til at forbrænde de 500 kcal. fedt man skal brænde hver dag på cut. Altså de lipozytiske enzymer man opnår ved at være i underskud på normal carb gennem længere tid er fuldt tilstrækkelig. Og så længe man ikke overdriver raffinerede kulhydrater så er der tid nok i døgnets 24 timer til at få forbrændt det fedt man skal ?

Glykogendepoterne holdes på max. hvilket alt andet lige er muskelbesparende.

Hvis man kører low carb er det ikke sikkert at depoterne altid lige er 100 pct. max.

Med low carb tænker jeg på f.eks. 25 pct. af energiindtaget. Med normal tænker jeg på 50-60 pct.

Når du snakker om hvad der er nok... hvad er det så set i forhold til???

Jeg mener ikke zig-zag er optimalt!

Jeg kan umiddelbart ikke finde argumenter for hvorfor man skal bruge en sådanne diæt og synes at det komplicerer tingene ALT for meget!! :blink:

Vil du gerne have at vi skal komme frem til et kost-indtag, som gør det muligt for dig at køre zig-zag diæt eller....???

Link to comment
Share on other sites

Ak nej - Zig Zag er blevet fuldstændig udraderet i denne tråd - jeg startede bl.a. tråden for at få Ugh på glatis mht. hans zig-zag teori..he..he.. :bigsmile:

Men der kom så mange andre interessante ting frem...

Det jeg snakker om er at cutte længere tid af gangen som man plejer men: low-carb versus alm carb... Jeg kunne ligesom forstå at du hælder lidt over i retning af low-carb...?

Jeg prøver så at udfordre dig lidt og sige at low-carb er måske lidt overshooting for at få forbrændt de 71 gram fedt om dagen når man cutter med 500 kcal. + at der ligefrem er andre fordele ved at vælge alm carb i stedet for low-carb..

Jeg går kun ind for low-carb hvis du er typen som respondere godt på det og kun træner moderat....

... ellers ser jeg ingen grund til det :D

Jeg plejer selv at indtage mellem 160-200 gram per dag på diæt, hvilket ikke kan kaldes low-carb i mine øjne!

Det der i mit hoved er det springende punkt i en diæt er at vælge de rigtige kulhydrat-kilder og så nødvendigvis ikke konc. så meget om mængden :)

Link to comment
Share on other sites

Så er vi nok grundlæggende enige.  :bigsmile:

Mht. BCCA så jeg at valleprotein typisk indeholder 24 pct. BCCA. Mon ikke man får "nok" BCCA hvis man skovler 50-100 gram valle indenbords dagligt ?

Hvor meget ville du anbefale hvis man ville være på den sikre side på cut ?

Tror det er rigeligt!!!

Mener at kunne huske nogle anbefalinger til personer der træner på...

5 gram leucine

4 gram valine

2 gram isoleucine

Så kan du selv regne efter :D

Disse mængder skal fordeles før træning, lige efter og inden sengetid!!

Samt evt, på tom mave om morgenen hvis du powerwalker

Edited by angel
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nu I er så godt igang..

Hvad nu hvis personen lider af insulinresistens. Hvad gør man så??

Det gør jo at personen ikke kan optage kulhraternde ordenligt, og samtidig gør det at insulinniveauet bliver på samme høje niveau..

Kan man f.eks styre det ind via kosten, lidt ála ATKINS, hvor man tilføjer noget grønt med kulhydrater, hvor de samtidig er meget fiberholdige så man ikke behøver at indtage så mange..???

Link to comment
Share on other sites

Samt evt, på tom mave om morgenen hvis du powerwalker

Angel/Hoosier - jeg skal lige høre - er der nogen fordel ved at powerwalke om morgenen på tom mave bortset fra et skud BCCA - i forhold til f.eks. at løbe en tur senere på dagen med "halvfuld" mave.

- henholdsvis på cut og bulk ?

Hvis man gør det på cut kan jeg ikke se nogen forskel fordi man realiserer jo et kalorierunderskud på 500 kcal uanset hvilken motionsform man vælger.

Hvis man gør det på bulk - brænder man rigtignok fedt - men så er vi jo ude i noget zig zag på dagsbasis ?

Så vidt jeg har forstået (angel, correct me if I'm wrong!)... så skulle nogle af fordelene ved powerwalk fremfor løb være, at en større del af de forbrændte kcal stammer fra fedt, hvor man vil løb vil bruge en større del kcal fra kulhydrat.

At gå om morgenen på tom mave (gerne efter indtag af fx grøn te eller kaffe) skulle være for for så vidt muligt at fortsætte på det "fedtforbrændings-mode", man har kørt på om natten.

Desuden, hvis man styrketræner en del, vil powerwalk også være en fordel, idet det kræver mindre at restituere fra end løb (og mindre stress på led og sener).

Men man ville dog skulle powerwalke i længere tid for at forbrænde samme antal kcal som ved løb. Og det har selvfølgelig heller ikke en lige så god effekt på konditionen som løb.

Og så er der sikkert noget, jeg har glemt... :unsure: Og ved heller ikke, om man skal se anderledes på det under bulk. :unsure:

Link to comment
Share on other sites

så som at man får et sundere og bedre kredsløb

Og det mener du ikke man får ved vægttræning ??

Jeg ved godt at kardiotræning selvfølgelig er det ypperste, hvis man ønsker gavnlige tilpasninger i hjertet og kredsløbet, MEN, der er altså undersøgelser som viser at folk der dyrker vægttræning har nedsat risiko for hjerte-kar sygdomme, så der sker altså også gavnlige tilpasninger ved vægttræning. Det er en gammel myte at man kune opnår en sundhedsfremmende effekt ved at kardiotræne, og at vægttræning ikke hjælper på dette plan.

Link to comment
Share on other sites

wizz>> Jeg fik måske ikke præciseret, at jeg taler om folk, som ved siden af cardioen (for fedttab) dyrker tung styrketræning (fx angel og Craw, som begge cutter for tiden vha. powerwalk). B) Løb kræver jo mere rent restitutionsmæssigt end powerwalk, og oveni den tunge styrketræning og energiunderskuddet, kan det nok hurtigt blive for meget for kroppen. Og idet løb lægger en større belastning på led og sener, kan det også på denne vis påvirke bentræningen.

Men jeg er da fuldstændigt enig med dig i, at løb er bedre for konditionen, hvilket også er grunden til, at jeg selv, indtil for nylig, løb et par gange om ugen. For tiden cutter jeg, men oveni min styrketræning (fire gang pr. uge), kan min krop altså ikke holde til, at jeg hver morgen løber de ca. 5.7 km, som jeg nu powerwalker. :)

Jeg har desværre ikke viden til at kunne udtale mig yderligere om det rent fedtforbrændingsmæssigt (muligvis) fordelagtige i powerwalk fremfor løb udover det. :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Man kan jo ikke forbrænde mere end 500 kcal fedt fordi man må jo ikke køre med større underskud for ikke at det skal gå ud over muskelmassen.

Hvis jeg forstår dig korrekt, så er det da lidt af en overfortolkning af tommelfingerreglen der siger noget i retning af:

Et samlet energiunderskud på mere end 500kcal/dag er ikke tilrådeligt, hvis man ønsker at bevare mest mulig muskelmasse i en periode med energiunderskud. Dog har din kropskomposition meget stor betydning, idet en person med relativt lille muskelmasse og stor fedtmasse vil kunne have et større underskud imens en person med stor muskelmasse og en i forvejen relativt lav fedtprocent næppe vil kunne undgå at miste masse med -500kcal/dag.

Link to comment
Share on other sites

wizz -> I praksis er det jo umuligt at sætte præcise tal på hvor stort et energiunderskud må være før man mister en "betydelig" mængde muskelmasse. Kostens sammensætning, gener, kropskomposition som nævnt er faktorer der vil spille en.

Det var specifikt denne linje jeg reagerede på:

Man kan jo ikke forbrænde mere end 500 kcal fedt fordi man må jo ikke køre med større underskud for ikke at det skal gå ud over muskelmassen.
Er forudsætningen her at ens totale underskud er 500kcal, så du mener man ikke kan forbrænde mere fedt end kalorieunderskuddet berettiger? For så giver det strakt mere mening. I første omgang læste jeg det som om man ikke kunne forbrænde mere end 500kcal fra fedt uanset hvad.
Grundlæggende siger jeg at cardio stort set er overføldigt for at opnå fedttab hvis man cutter og vægttræner som foreskrevet af JS.

Hvis dit ligevægtsindtag er relativt højt skulle det ikke være det store problem at skære 500kcal fra kosten alene, så du har da ret i at det kan lade sig gøre. Men om det giver de samme resultater mht kropskomposition ift at skære ca 250kcal fra kosten og smide motion ind svarende til 250kcal er vel næppe givet på forhånd.

Link to comment
Share on other sites

Påvirker glycogendepoternes tilstand musklernes udseende direkte? Hvor meget skal der i så fald til før man kan se en forskel?

Tømmes glycogendepoterne lokalt? (bruger man f.eks. kun depoterne i benene ved cykling?)

Ved godt mit spørgsmål falder lidt udenfor diskussionen, men bær over med mig. ;)

Edited by Berg19
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share