Sign in to follow this  
FCB

Kompartment-syndrom

Recommended Posts

Hej!

Jeg vil lige høre nogen af de medecinkyndige om jeg har forstået det rigtigt. I en artikel på forsiden tales der om at kreatinindtag kan fremme risikoen for at få kompartment-syndrom. Er kompartment-syndromet linket til skinnebensbetændelse på nogen måde?

Jeg har døjet med skinnebensbetændelse i snart 3 år nu, men pludselig kan jeg løbe ubesværet. Og jeg indtager netop ikke kreatintilskud længere, og så var det jeg tænkte, om der var en sammenhæng med den nævnte artikel på forsiden.

mvh FCB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ved siden af skinnebensknoglen ligger det forreste kompartment på læggen, indeholdende tibialis anterior-musklen (grøn på billedet). Ved overbelastning (og hævelse) af denne opstår der træk på skinnebenets knoglehinde, som resulterer i skinnebensbetændelse.

Billede af skinneben

Du har ikke haft et regulært kompartmentsyndrom, hvor hævelse af bløddele i et af underbenets sene-kompartments truer blodforsyningen af foden, men det er muligt, at din tibialis anterior er blevet lidt mindre, efter du ophørte med kreatin, så der ikke er det samme træk på knoglehinden :smile:

Læs mere om skinnebensbetændelse på sportnetdoc.dk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this