Operation bedste våben mod fedme


EverLast
 Share

Recommended Posts

Crawdaddy siger-

Stubbe> "Vi" er dig og Arne. Alle andre har talt om svært overvægtige på BMI 30+. Det er udelukkende jer der har talt om 40+. Det er så klart at gruppen er mindre og at sandsynligheden for virkelig problematiske skæbnefortællinger er til stede, det er klart nok. Taler vi om den bredere gruppe på de 30+, så holder det bare ikke at sige at alting er pyskologiske problemer, genetiske brister osv.

Som sagt er der ikke noget der hedder svært overvægtig, hvis vi skal snakke om korrekte betegnelser. Skjold snakker 140, ptpoul snakker 140, chris27 snakker 140, Torben F snakker svær overvægt, Docholliday snakker ekstrem overvægt, everlast snakker til dels om svær overvægt, maxp snakker svær overvægt, så det er langt fra kun Arne og jeg. 140 kg vil svare til et BMI omkring 40 for en person af almindelig højde, og svær overvægt er i denne tråd defineret til BMI over 40, hvilket er gået op for disse personer.

Hvad var det ved Angels indlæg du ikke forstod. Ifølge sundhedsstyrelsen klassificeres svær overvægt som fedme eller BMI på 30+. Et BMI på 35+ er svær fedme og 40+ er ekstrem fedme. Hold dig venligst til de brugte termer.

Eftersom du ikke magter at læse noget faglitteratur vil jeg quote for dig:

Basisbog i medicin og kirurgi, 2. udgave, s. 63 - Vedrørende adipositas generelt:

Mulige patogenetiske mekanismer er bedst undersøgt hos postobese personer, dvs. mennesker der har været adipøse, men nu efter afmagringskure har opnået en normal vægt, eller hos normalvægtige som senere bliver adipøse. Hos disse mennesker er energiforbruget nedsat både i hvile, under arbejde og ved måltidsstimulation. Dette tyder på at adipositas skyldes en defekt ekskretorisk regulering, dvs. oksidation og efterfølgende ekspiration af CO2, men andre mekanismer, fx appetitregulering i forhold til størrelsen af fedtdepoter, kan også tænkes at bidrage. Der er ikke holdepunkter for at adipositas primært skyldes overdreven kostindtagelse, men adipøse har naturligvis en større kostindtagelse end normalvægtige. Der er en genetisk disposition til adipositas.

Det jeg kan læse der er at folk som har en lavere energiomsætning har lettere ved at tage fedt på :blink: WOW! Var det nødvendigt at henvise til litteratur for at komme med den fantastiske pointe? Er der nogen, som overhovedet er i tvivl om at der er forskel på hvor "godt" stofskifte folk har? Ud over at fremvise noget der er 100% indlysende for alle som overhovedet har den mindste indsigt i kost og ernæring fortæller dit quote os udelukkende at folk kan blive fede af at spise mere end deres vedligeholdelsesniveau og at fede propper mere mad i hovedet end normalvægtige :4thumbup: Den fede skrift antyder også at overvægt rent faktisk skyldes overdreven kostindtagelse, men at det ikke er den primære årsag!

Er der nogen der bliver overraskede over at der er forskel på hvor meget vi hver især kan tillade os at spise før det sætter sig, eller tror man på en forestilling om stofskifte-lighed og at det er uretfærdigt at andre kan spise meget uden at tage på, mens man selv bliver fed af mindre mængder end dem der kan skovle alt indenbords uden at det sætter sig? De personer teksten henviser til, ligger stadigvæk indenfor det kontinuum, som stadig er højt nok til at det ikke vil blive behandlet medicinsk, så hvad er din pointe her?

Har du flere guldkorn fra dit store bibliotek af monumental visdom, som du vil indvie resten af os uvidende tåber i?

Så endnu engang vil jeg påpege at dine indlæg bygger på uvidenhed og forkerte antagelser.

<{POST_SNAPBACK}>

:bowdown::laugh:

Arne>

Jeg er jo enig i at det er afgørende at folk med tilsvarende skæbner konfrontere deres problemer og kommer videre - herunder med kostomlægning og motion - det vi diskutere er jo bare hvilken grad af hjælp vi/de skal have fra resten af samfundet - ynk er der ikke brug for det er vi sådan set enige om.
100% enig :smile:
Hvad bragte mig videre? Faktisk en der stillede krav til mig og hjalp mig med den fysiske side - det var en nødvendig start -bare ikke nok - men det betalte jeg mig så fra. Ikke alle kan smide 45.000 til at hjælpe sig selv - jeg tog ikke skade af at gøre det, måske tværtigmod - men jeg vil nu mene at der burde være et tilbid om en evaluering om der er brug for psykologisk hjælp for svært overvægtige- og efterfølgende et tilbud - evt. med egen medfinanciering.

Det vil jeg også give dig ret i. Det er nødvendigt at stille krav. Der er kun et problem ved det økonomiske aspekt i det, hvis op imod 20% af befolkningen skal have den slags tilbud. Selv hvis det kun er de allerhårdest ramte 5%, vil udgifterne være enorme.

Jeg vil fastholde at der ikke er brug for afvisning og andrss atitude om at "du skal da bare tage dig sammen - det er da let" - Det er ikke let.

Endnu engang enig. Det er ikke let, men det er trods alt noget man skal tage sig sammen og gøre. Det er altid lettere at springe over hvor gærdet er lavest. Det er klart lettere på kort sigt at fortsætte med dårlige vaner, men på lang sigt duer det ikke. Hvis man først er nået dertil at man vil gøre noget ved det og også er begyndt, så mener jeg man skal have den opbakning der er mulig. Jeg ville dog ikke fæste min lid til det offentlige, da det er begrænset hvor meget hjælp det kan yde. I sidste ende står man selv med problemet. Det er aldrig nemt, men igen kan man enten give op før man er kommet igang eller også kan man komme styrket ud af det og selv skabe sine egne muligheder. I sidste ende er man alene om det og ingen kan gøre det for en. Man skal naturligvis have den hjælp man kan få, men derudover må man selv tage initiativ og finde hjælpen igennem venner, bekendte, andre privatpersoner eller ligestillede.

Edited by Crawdaddy
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 159
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Så slipper vi måske for at høre på den ene ynkelige offerhistorie efter den anden

<{POST_SNAPBACK}>

Ak ja - vi har været her før.... Intolerancen og manglen på evne til at sætte sig i andre folks sted er den samme som altid.

<{POST_SNAPBACK}>

Det er altid lettere at lægge sig på sofaen med en pose slik end at motionere og langt de fleste mennesker springer over hvor gærdet er lavest.

<{POST_SNAPBACK}>

Edited by armamix
Link to comment
Share on other sites

Det er spændende hvordan 2grupper af befolkningen øjensynligt stigmatiseres i denne debat:

Overvægtige og Fitness atleter.

Angel og Craw kan åbenbart tillægges en masse negative holdninger, kaldes uvidende og insensitive fordi? Fordi deres fysik og resultater er ekstraordinære?

Overvægtige møder konstant fordomme om at de er dovne, usoignerede etc. etc..

Fitness atleter møder på samme vis fordomme om deres intelligens, personlighed, AS forbrug, at deres genetik er årsagen til deres resultater etc..

Det interessante er at Arne er enig i betragtningen at en del af processen ER at tage sig sammen og stille krav til sig selv fysisk/kostmæssigt. Der er ingen der har sagt det er let, det er dog meget simpelt...

Denne del kan man ikke komme uden om.

Link to comment
Share on other sites

armamix>

Det er sjovt som der bliver sat lighedstegn mellem det at være ugidelig/doven og at være dum?!?!

Det er dig der gør det - ikke Craw...

ptpoul> Nogle virkelig fornuftige indlæg du får skrevet der :4thumbup:

Edited by angel
Link to comment
Share on other sites

Nej, man behøver ikke at finde en "vildt indviklet psykologisk forklaring", specielt når man ikke gider. Psykologi er en temmelig uoverskuelig videnskab, som selv uddannede psykologer aldrig kommer til bunds i. Sammenholdt med det faktum, at alle springer over, hvor gærdet er lavest (Hvorfor skulle man egentlig gøre tingene sværere, end de er?), så er det forståligt, at nogen vælger at påstå, at overvægtige bare er for dumme. Så slipper man jo for at sætte sig ind i sagerne og se ud over egen næsetip.

<{POST_SNAPBACK}>

En forklaring skal ikke være mere indviklet end højest nødvendigt uanset om man gider eller ikke.

1) Psykologi er IKKE en videnskab.

2) Alle mennesker, ikke kun fede, springer oftest over hvor gærdet er lavest. Være det sig indenfor arbejde, motionsvaner, kostvaner osv.

3) Jeg har aldrig påstået eller sagt at fede er dumme.

ptpoul>

Det interessante er at Arne er enig i betragtningen at en del af processen ER at tage sig sammen og stille krav til sig selv fysisk/kostmæssigt. Der er ingen der har sagt det er let, det er dog meget simpelt...

Denne del kan man ikke komme uden om.

100% enig, men det må man åbenbart ikke sige med mindre man a) er fed eller B) har et professorat indenfor fedmeforskning.

Til gengæld har du så sandelig ret i at man åbenbart ikke behøver at spare på nedladende kommentarer og fordomme, når skytset vendes den anden vej. Man kan ikke komme med nøgterne observationer eller kritik af fede menneskers adfærd uden at skulle stå model til alverdens absurde beskyldninger og fordomme :blink: Tal om berøringsangst eller tabuisering :blink:

Link to comment
Share on other sites

1) Psykologi er IKKE en videnskab.

Jo! "Psykologi er det videnskabelige studium og læren om menneskers og dyrs adfærd og bevidsthed: Psykologien søger at opstille love for, hvilken adfærd der dannes under visse givne betingelser, og undersøger altså, hvilke faktorer der påvirker forestillinger følelser, viljesytringer og reaktioner" (Psykologisk/Pædagogisk ordbog)

2) Alle mennesker, ikke kun fede, springer oftest over hvor gærdet er lavest. Være det sig indenfor arbejde, motionsvaner, kostvaner osv.

Selvfølgelig. Som jeg skriver; hvorfor gøre tingene sværere, end de er?

3) Jeg har aldrig påstået eller sagt at fede er dumme.

I indlæg #15 kalder du dem "hinsides al fornuft"

Edited by armamix
Link to comment
Share on other sites

3) Jeg har aldrig påstået eller sagt at fede er dumme.

I indlæg #15 kalder du dem "hinsides al fornuft"

<{POST_SNAPBACK}>

Nu kan ovenstående godt tale for sig selv, men helt ærligt den er tynd...

Hinsides al fornuft = irrationel adfærd. Dette har ikke altid noget med inteliigens at gøre.

Fisken er for lille og må smides ud igen. Du må kaste qoute nettet ud igen og se om du kan fange noget med mere "kød" på :wink:

Link to comment
Share on other sites

1) Psykologi er IKKE en videnskab.

Jo! "Psykologi er det videnskabelige studium og læren om menneskers og dyrs adfærd og bevidsthed: Psykologien søger at opstille love for, hvilken adfærd der dannes under visse givne betingelser, og undersøger altså, hvilke faktorer der påvirker forestillinger følelser, viljesytringer og reaktioner" (Psykologisk/Pædagogisk ordbog)

2) Alle mennesker, ikke kun fede, springer oftest over hvor gærdet er lavest. Være det sig indenfor arbejde, motionsvaner, kostvaner osv.

Selvfølgelig. Som jeg skriver; hvorfor gøre tingene sværere, end de er?

3) Jeg har aldrig påstået eller sagt at fede er dumme.

I indlæg #15 kalder du dem "hinsides al fornuft"

<{POST_SNAPBACK}>

:laugh:

Ok, så du mener at psykologer ville gå med til at det de laver ikke er en videnskab? Og så lige netop i psykologisk/pædagogisk ordbog? :laugh:

Beklager, men psykologi opfylder ikke kravene for hvad videnskab er. Hvis man anvender humanioras mere lempelige form for kriterier, kan de godt snige sig med, men hvis vi bruger den mere strenge definition fra naturvidenskaberne, der almindeligvis betragtes som videnskab, så ryger psykologi igennem.

Som Ptpoul skriver, så tror jeg at du fisker lige lovlig meget der :laugh: Hinsides al fornuft er ikke det samme som at være dum. Man kan være verdens mest intelligente person og stadig være hinsides al fornuft :wink:

Link to comment
Share on other sites

Crawdaddy siger-

Hvad var det ved Angels indlæg du ikke forstod. Ifølge sundhedsstyrelsen klassificeres svær overvægt som fedme eller BMI på 30+. Et BMI på 35+ er svær fedme og 40+ er ekstrem fedme. Hold dig venligst til de brugte termer.
:laugh: Der er stadig ikke nogen klassifikation der hedder svær overvægt, som du uvidende postulerer. Ikke engang i Angels indlæg. BMI over 30 kaldes adipositas eller fedme, ikke svær overvægt, men det kan selvfølgeligt være svært at forstå :laugh:
Det jeg kan læse der er at folk som har en lavere energiomsætning har lettere ved at tage fedt på blink.gif WOW! Var det nødvendigt at henvise til litteratur for at komme med den fantastiske pointe? Er der nogen, som overhovedet er i tvivl om at der er forskel på hvor "godt" stofskifte folk har? Ud over at fremvise noget der er 100% indlysende for alle som overhovedet har den mindste indsigt i kost og ernæring fortæller dit quote os udelukkende at folk kan blive fede af at spise mere end deres vedligeholdelsesniveau og at fede propper mere mad i hovedet end normalvægtige 4thumbup.gif Den fede skrift antyder også at overvægt rent faktisk skyldes overdreven kostindtagelse, men at det ikke er den primære årsag!

Er der nogen der bliver overraskede over at der er forskel på hvor meget vi hver især kan tillade os at spise før det sætter sig, eller tror man på en forestilling om stofskifte-lighed og at det er uretfærdigt at andre kan spise meget uden at tage på, mens man selv bliver fed af mindre mængder end dem der kan skovle alt indenbords uden at det sætter sig? De personer teksten henviser til, ligger stadigvæk indenfor det kontinuum, som stadig er højt nok til at det ikke vil blive behandlet medicinsk, så hvad er din pointe her?

Har du flere guldkorn fra dit store bibliotek af monumental visdom, som du vil indvie resten af os uvidende tåber i?

Det er da lige præcis en af pointerne i ikke havde formået at forstå. Der siges tidligere, ganske uvidende, at overvægt udelukkende skyldes for stort kostindtagelse, og at genetiske og metaboliske faktorer ikke spiller ind :4thumbup:

Tillige nævnes at der hos adipøse har været en genetisk disposition, Hvilket også blev postuleret tidligere, ganske uvidende, at det kun var hos yderst få der var en genetisk årsag :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Guest Slettet bruger

Craw> 100% enig. Craw har IKKE kaldt fede for dumme, psykologi er ikke et videnskabeligt fag men et humanistisk fag (IMHO), og Craw og Englen møder eddermame mange fordomme i den her debat.

Arne> det er fair nok du ikke vil fortsætte i debatten, ikke desto mindre synes jeg du mangler at redegøre for din holdning at everlasts spørgsmål var groft eller fornærmende eller hvad formuleringen nu var :dry:

Edited by DocHolliday
Link to comment
Share on other sites

Guest Slettet bruger
Der er stadig ikke nogen klassifikation der hedder svær overvægt, som du uvidende postulerer. Ikke engang i Angels indlæg. BMI over 30 kaldes adipositas eller fedme, ikke svær overvægt, men det kan selvfølgeligt være svært at forstå

Sludder og vrøvl Stubbe. Og drop den nedladende tone, "svært at forstå" :mad:

"Fedme, svær overvægt (Adipositas)"

http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/fedme.htm

Link to comment
Share on other sites

Det er spændende hvordan 2grupper af befolkningen øjensynligt stigmatiseres i denne debat:

Overvægtige og Fitness atleter.

Angel og Craw kan åbenbart tillægges en masse negative holdninger, kaldes uvidende og insensitive fordi? Fordi deres fysik og resultater er ekstraordinære?

Overvægtige møder konstant fordomme om at de er dovne, usoignerede etc. etc..

Fitness atleter møder på samme vis fordomme om deres intelligens, personlighed, AS forbrug, at deres genetik er årsagen til deres resultater etc..

Det interessante er at Arne er enig i betragtningen at en del af processen ER at tage sig sammen og stille krav til sig selv fysisk/kostmæssigt. Der er ingen der har sagt det er let, det er dog meget simpelt...

Denne del kan man ikke komme uden om.

<{POST_SNAPBACK}>

Insensitive fordi følgende ord er blevet brugt til at beskrive overvægtige:

Hvis det virkelig er sådan at man absolut ikke kan styre hvad man propper i munden
Så slipper vi måske for at høre på den ene ynkelige offerhistorie efter den anden
som ikke evner at styre sig selv og er hinsides enhver form for fornuft
Jeg synes jeg hører en utrolig mængde undskyldninger på vegne af de fede
ingen af dem evner at tage ansvaret for sig selv
ikke alle vælger at æde sig flommefede
Jeg siger man mangler viljestyrke, selverkendelse, at man er for lad og at man lyver for sig selv.

Der er ingen som er uenig i at del at processen er at tage sig sammen, hvor spændende det end måtte lyde. Fakta er at mange "bare" ikke er i stand til at gøre alene, på grund af mange faktorer, og derfor behøves hjælp. Det er ikke nok at sige: stop med dine ynkelige offerhistorier og stop med at æde dig flommefed, se at gør noget ved det.

Link to comment
Share on other sites

"Ok, så du mener at psykologer ville gå med til at det de laver ikke er en videnskab? Og så lige netop i psykologisk/pædagogisk ordbog? :laugh: "

:blink: ?? Tjek det lige igen... :sleeping: Psykologi er er videnskab, og det mener psykologer da også, så jeg forstår ikke spørgsmålet.

"Hvis man anvender humanioras mere lempelige form for kriterier, kan de godt snige sig med, men hvis vi bruger den mere strenge definition fra naturvidenskaberne, der almindeligvis betragtes som videnskab, så ryger psykologi igennem."

Jamen, jeg skulle hilse fra fluen og sige Mange Tak

Edited by armamix
Link to comment
Share on other sites

Der er stadig ikke nogen klassifikation der hedder svær overvægt, som du uvidende postulerer. Ikke engang i Angels indlæg. BMI over 30 kaldes adipositas eller fedme, ikke svær overvægt, men det kan selvfølgeligt være svært at forstå

Sludder og vrøvl Stubbe. Og drop den nedladende tone, "svært at forstå" :mad:

"Fedme, svær overvægt (Adipositas)"

http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/fedme.htm

<{POST_SNAPBACK}>

Sludder og vrøvl Doc :laugh: Prøv evtuelt at quote det, hvor du mener BMI over 30 kaldes svær overvægt. Det var ikke mig der begyndte BMI-snakken, men eftersom de ønskede at rette mig efter de "rigtige" klassifikationer, er jeg også nødt til at rette dem når ikke de selv kan finde ud af det :laugh:

Link to comment
Share on other sites

Guest Slettet bruger
Insensitive

Nej, det er gud fader ikke insensitive ord eller formuleringer. De er reelle observationer. Skal ALT pakkes ind og neutraliseres og uskyldiggøres og omformuleres på bekostning af realiteterne?

Eksempel: Hitler var en psykotisk massemorder. Det er da insensitivt at sige. Han var en lidt alternativ person, ude af balance med sig selv, med et alternativt forhold til jøder. :blink: Sig dog tingene som de er!!

Det er hvad Craw gør og har gjort. Han beskriver fede/overvægtige som mange af dme nu engang er.

Link to comment
Share on other sites

Nu ved WHO jo ikke så meget om def som Stubbe... men så kan I andre da lige få den her tabel med klassifikationer som bruges på endokrinologisk afdeling i Odense...

Taget fra sundhedsstyrelsens hjemmeside

SST publikation om OPLÆG TIL NATIONAL HANDLINGSPLAN MOD SVÆR OVERVÆGT

post-363-1104321117.jpg

Edited by angel
Link to comment
Share on other sites

Guest Slettet bruger
Der er stadig ikke nogen klassifikation der hedder svær overvægt

Det er der jo så ifølge arne astrup, dr. med. Fedme = svær overvægt = apositas.

Indrøm dog når du tager fejl, vor herre til hest.

Link to comment
Share on other sites

Nu ved WHO jo ikke så meget om def som Stubbe... men så kan I andre da lige få den her tabel med klassifikationer som bruges på endokrinologisk afdeling i Odense...

<{POST_SNAPBACK}>

Her er WHO's definitioner

<{POST_SNAPBACK}>

find dem evt. på dansk :sleeping:

<{POST_SNAPBACK}>

Fordi de skal oversættes til dansk for dig?? :laugh:

PS. de er også svære at tyde.

Edited by Stubbe
Link to comment
Share on other sites

Guest Slettet bruger

Nej, mit engelsk er glimrende.

Der er simpelthen nogle folk der ikke vil indrømme, når de tager fejl. arne astrup, DK's slankeguru og fedmeforsker, siger at dipositas = svær overvægt. DIN PÅSTAND ER BLEVET MODBEVIST!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Nu ved WHO jo ikke så meget om def som Stubbe... men så kan I andre da lige få den her tabel med klassifikationer som bruges på endokrinologisk afdeling i Odense...

<{POST_SNAPBACK}>

Her er WHO's definitioner

Så alligevel ser det ud til at WHO og jeg er enige :4smartass::laugh:

<{POST_SNAPBACK}>

Du er så brændt af mand ... det er helt vildt :blink:

:violin: :violin:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share