Okse-loggen!


Oksen fra Århus N
 Share

Recommended Posts

I dag kan jeg mærke næsten hver eneste muskel i min krop!

Benene og abs har klaret det bedst, og det er ikke så overraskende. Armene, brystmusklerne og skuldrene er derimod noget DOMS´ede. Men det måtte man jo forvente. Hvis man ikke får DOMS i nogen grad, har man enten lavet for lidt eller lavet noget ineffektivt.

Mine forældre kiggede lige forbi, og medbragte noget tunsalat. Herligt! Det er lidt mere velsmagende end bare at guffe tun direkte fra dåsen, og fedt er der ikke meget af i min mors hjemmelavede tunsalat. Proteiner og naturligt kreatin kan man jo altid bruge.

Jeg kan huske dengang i firserne, da hardcore BB´ere drak rå æggehvider. BVADR! Dengang var der ikke noget, der hed salmonella, men i mine øjne var det klamt nok alligevel. Men protpulver var stort set ukendt (måske bortset fra, hvis man var virkelig top pro) dengang. Det var under den første bølge af BB-kultur. Derefter gik det af mode i nogle år, bl.a. pga. øget fokus på doping-problematikken, men nok også bare fordi det ikke længere var så trendy. Nu er det så noget in igen. Dog er fitness blevet mere mainstream, og al styrketræning er ikke længere lig med BB.

I morgen køber jeg nok en Cocio light, som PWO drink. Ingen grund til at bruge penge på shakes hver gang. Jeg har i øvrigt et lidt mærkeligt forhold til `supplements´. Kreatin har jeg aldrig haft lyst til at prøve. Da det kom frem var jeg lidt nervøs mht., hvad det var for noget, især fordi nogle amerikanske magasiner beskrev det som `previously sold as steroids in Europe´. Whey eller lign. vil jeg ikke være nervøs for at tage, hvis behovet skulle opstå.

Jeg prøver at cykle i eftermiddag, men hvor meget, jeg kan klare, er umuligt at spå om.

Et har jeg i hvert fald konstateret: Min log har fået et løft, idet den er blevet mere interessant for flere mennesker, og strengt taget også mere relevant for MOL som helhed.

God fredag! :smile:

Link to comment
Share on other sites

Trods en del DOMS lykkedes det mig at cykle 17 km. Cardio-formen skal jo ikke gå helt i bund, bare fordi man er blevet styrke-freak! :laugh:

Freak er måske så meget sagt. Og så alligevel: jeg har det jo med at blive en freak, når der er noget, der fanger min interesse. Men foreløbig må jeg gå støt men forsigtigt frem. Skader er sådan nogle, jeg tager mig af med en salonriffel, og ikke noget, jeg ønsker at pådrage mig.

Nu vil jeg downtown!

Link to comment
Share on other sites

I dag gik jeg godt til den i centret.

Benpres: 3 sæt a 12 gentagelser, 70 kg.

Leg curl: 3 sæt a 10 gentagelser, 30 kg.

Pulley (som jeg altid har kaldt rowing maskine): 3 sæt a 12 gentagelser, 35 kg

Crunches, i maskine: 3 sæt a 15 gentagelser, 30 kg.

Vertical traction (minder om pull down, bare i en lidt anden slags maskine): 3 sæt a 15 gentagelser, 30 kg.

Lower back (maskine): 3 sæt a 15 gentagelser, 35 kg (den har jeg nogenlunde let ved).

Min shoulder press er ikke så god endnu. Den vil kræve en del øvelse.

Da Cocio og banan var indtaget, pakkede jeg mit grej sammen, og på vejen ud løb jeg på min gamle homie, T, og hans dame. Det var en rar ting, men på ingen måde nogen overraskelse, at jeg skulle træffe dem i centret. Sandt at sige har jeg sjældent mødt nogen, der dyrkede mere sport end de to. Der er vist næsten ikke det, de ikke har prøvet. Og de har bestemt også været gode støtter for mig.

Jeg har også indhentet tilbud på en ny PC. Det bliver nok en Intel-baseret maskine, med 4 B RAM og 500 GB harddisk. Det skulle kunne ordnes for ca. 8k, inkl. Vista, anti-virus og Office-pakke.

I morgen bliver der ingen træning, da jeg skal holde fødselsdag.

Nu vil jeg stege et par koteletter.

Link to comment
Share on other sites

Tak, tak, alle I skønne MOL-mennesker.

Ja, vejret blev da noget bedre, end meterologerne havde forudsagt. Vi havde en glimrende dag, med god frokost, lagkage, og så kylling og fritter til aften. :4mewantfood:

Og hvilke gaver fik jeg så? Joo, jeg fik:

Et par Wrangler jeans. De var lidt store til mig, men jeg valgte at beholde dem, i tilfælde af at jeg skulle have held til at forøge min body mass gennem styrketræning.

Diverse slik mv., indkøbt syd for grænsen.

En t-shirt med country-motiv.

Barbérblade (det ønsker jeg mig altid, da jeg er blevet velsignet med hurtigt voksende skæg).

En flaske 12-års Glenfiddich single malt whisky.

Af min bedstemor fik jeg 1000 kr, som jeg vil bruge til hjælp til indkøb af et nyt bord, med tilhørende stole. Mit nuværende spisebord er et gammelt et, som min far istandsatte, da jeg skulle flytte hjemmefra, og stolene var absolut billige, så det hele er noget slidt, efter 11 års daglig brug. Det var pænt af min bedstemor at give mig et så stort beløb. Jeg skriver et takkebrev til hende, for hun er næsten ude af stand til at tale i tlf.

I dag tager jeg en tur på cyklen. Jeg kunne godt nå ned i centret, men af hensyn til fys-behandlingen på onsdag lægger jeg styrketræningen tirsdag, torsdag og lørdag.

Cykling umiddelbart før fys sker der intet ved. Det løsner endda musklerne lidt op. Men styrketræning lige før fys, det ville jeg være mere påpasselig med.

Edited by Oksen fra Århus N
Link to comment
Share on other sites

Cykle kan jeg da stadig: 22 km! :4thumbup:

Rent mentalt er det nok vigtigt, at jeg stadig tager mellemlange/lange etaper nu og da.

Lige nu er styrketræning mest spændende, fordi det er en ny begyndelse, men cyklingen glemmer jeg ikke.

Jeg kan slet ikke glemme, at de nye Wranglers sad så løst på mig. Jeg kunne godt have brugt et nummer mindre, men som nævnt: Der skal være plads til at gaine en smule på lårene.

Men det er godt, at tingene kører.

Hvor var det dog en god weekend! Bare det at få fødselsdagslagkage kunne gøre mig helt rørt.

I øvrigt tak til britone, for det indlæg, hvor han kaldte mig `unge mand´. Jeg føler mig nu ikke altid ung.

I morgen formiddag skal vægtene straffes.

Vi ses. :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Pyyyh, det var en hård omgang træning i dag.

Men det går da noget bedre med chest press, og også med shoulder press, som er noget af en killer for mig. Shoulder press er åbenbart pænt hårdt for mange. Jeg tager 30 kg i den, og jeg bemærkededa, at en fyr, som så noget stærkere ud, endjeg gør, også kørte med 30. Men man kan/skal naturligvis heller ikke altid vurdere styrken på baggrund af udseendet.

Leg press og rowing maskinen (som TechnoGym kalder pulley, hvilket er ret åndssvagt, set fra et oversætter synspunkt, da stort set alle styrketræningsmaskiner involverer en `pulley´, dvs. en talje), er stadig mine favorit-øvelser, sammen med vertical traction.

Jeg kører fortsat 3 sæt a 12-15 gentagelser på hver øvelse. Lower back maskinen virker rimeligt nem på mig. Men så må vi jo efterhånden lægge lidt mere vægt på.

I morgen er der fys, og forhåbentlig morgen-cykling, og så styrke igen torsdag.

Edited by Oksen fra Århus N
Link to comment
Share on other sites

Halvmarathon i dag.

Om en times tid skal jeg være til fys, hvilket også er tiltrængt.

Sagen er nemlig den, at der lige skete et par ting i aftes, som gjorde mig ret anspændt. Det er der styr på nu, men myosen er der stadig.

Ja, en PC er god at have, men lang tid i en dum arbejdsstilling, det er noget skidt.

Nå, jeg må have min fys til at banke mine skuldre igennem, og så må jeg tage det ubehag, der kan følge med. Det har jeg jo prøvet før.

Jeg iler! :smile:

Edited by Oksen fra Århus N
Link to comment
Share on other sites

Nazierne i Aarhus Downtown skal da snart til at passe på med al din træning! Hvad var det - jordens undergang? Næ, det var sgu bare Bøflen, der lige fuckede dit fjæs op med 180 i timen :bigsmile:.

Haha! Sikke en humor at have på den tid af natten! :laugh:

Men i hvert falder jeg glad for at træne, og jeg glæder mig til det hver gang. Også selv om man godt kan bande de satans vægte langt væk, når man er i gang med at bakse med dem. Men det hører sig til.

I dag undlader jeg at lave shoulder press, for mine skuldre er ret ømme efte gårsdagens fys, og skal have lov at komme sig. Derfor var jeg heller ikke vildt meget på MOL i går. Jeg ville ikke sidde for længe ved puteren.

Med den nye fys går det fint. Han gør, hvad der kan forventes af ham (det, han skal gøre, er nu heller ikke særligt kompliceret), og jeg snakker udmæket med ham, selvom det ærgrer ham, at jeg ikke taler fransk (han er halvt franskmand). Til gengæld har jeg været i Frankrig så mange gange, at jeg kan tale lidt med om steder og seværdigheder.

Nu: Afsted til FW! :superman:

Link to comment
Share on other sites

Det var også i dag, udmærket træning.

Benpressen går glimrende; jeg kan tage 3x12 reps med 80 kg, uden at det på nogen måde bliver et problem. Med lidt tålmodighed kan jeg sagtens se for mig, at jeg engang runder de 100 kg i den øvelse. Men nu gælder det om at gå støt og roligt frem. Hastværk er og bliver lastværk. Fidusen er jo at finde det stade, hvor øvelserne hverken virker kedelige (for nemme) eller bliver så tunge, at man ikke kan udføre dem korrekt.

Jeg har i øvrigt, livet igennem, måttet forklare mange mennesker, at mit gangbesvær ikke skyldes manglende kræfter i benene.

Shoulder press lod jeg, som nævnt, hvile i dag.

Rowing maskinen er stadig lidt af en udfordring, selv om jeg godt kan lide den. Jeg kører fortsat med 3x12x30 kg.

Det samme på leg curl.

Vertical traction har jeg dristet mig til at øge til 40 kg. Det sker der bestemt heller ikke noget ved. Måske kunne jeg tage mere, men igen: Jeg vil gå forsigtigt frem.

Lower back maskine: 3x15x45 kg. Det er ca. det halve af, hvad maskinen kan gå op til.

Crunches (maskine) 3x12x25 kg (den er hård, den crunch-maskine)

Chest press: 3x12x25 kg. Det er også én af de øvelser, der er lidt hårde for mig. Men det skal nok komme.

Konklusion: Fed træning i dag. Der er allerede visse forbedringer at spore, idet en del øvelser allerede er nemmere for mig nu, end de var første gang. Omvendt ved jeg også, at der vil komme et tidspunkt, hvor det hele stagnerer. Så må jeg anvende den tålmodighed og stædighed, der har hjulpet mig til så meget andet.

Edited by Oksen fra Århus N
Link to comment
Share on other sites

Det blev til hele 23 km i dag.

Det kan der jo ikke klages på. Engang sagde jeg, at alt over 15 km var godt. Nu hedder det nærmere: Alt over en halvmarathon er godt.

Hvad kan jeg ellers fortælle? Tjoo, jeg har barberet ALT mit hår af. Resultatet med hårtrimmren blev for en gangs skyld ikke helt tilfredsstillende, så jeg tog skraberen til sidst. Så kan det sgu bare vokse ud, helt fra bunden af. Det gør det naturligvis også. Faktisk vokser mit hår ekstremt hastigt.

Så må vi se, om min skaldethed afføder nogle reaktioner. Nede i FitnessWorld er de nok pænt ligeglade. Det er næppe første gang, at de ser en skaldet gut i deres center. Men på fys-klinikken vil de nok glo en omgang.

Nu skal jeg lige have frokost, og så skal jeg ned og handle.

I aften går turen downtown, hvor de stangstive freshmen fra uni forhåbentlig sætter en masse flasker fra sig rundt omkring.

God fredag!

Edited by Oksen fra Århus N
Link to comment
Share on other sites

Tak til Nille. :smile:

I øvrigt åbner der jo et nyt FW center i Århus, om en 3 ugers tid. Det kommer til at ligge på Viborgvej.

Men jeg fik da trænet godt igennem i dag. Jeg må stadig kæmpe hårdt med shoulder press, men jeg synes, at der er fremgang at spore.

I Vertical Traction er jeg fortsat på 40 kg. Ellers virker det simpelthen for nemt. Leg curl og rowingmaskinen er, sammen med førnævnte shoulder press, stadig de øvelser, der udfordrer mig mest.

Så jo, man kan godt sige, at jeg er rimeligt hooked på at træne. og begejstringen skal nok holde sig, lige så længe, jeg føler, at det er det rette at bruge tid og kræfter på.

Hvad angår PWO drikke, har jeg fået en idé: Når nu Matilde er for sød, og Cocio light er for dyr, så prøver jeg den økologiske, sukkerfri cacaomælk fra Hirtshals mejeri. Den indeholder ikke flere kcal. end ren skummetmælk. Så kan jeg få PWO drink til 6-7 kr pr. gang (forudsat, at en liter rækker til to besøg i jernhulen). Så er der tilmed råd til en protbar nu og da.

Og man behøver jo heller ikke støtte fesne Arla Foods mere end højest nødvendigt!

Edited by Oksen fra Århus N
Link to comment
Share on other sites

Efter en lang, travl dag var det nær glippet med cyklingen.

Men jeg sagde, som jeg så ofte har sagt til mig selv: Medmindre, du ligefrem er syg, kan du altid tage 12 km!

Det kunne jeg naturligvis.

15

17

18

Nej, så skal det sgu også være en halvmarathon!

Aaaaarrrh, lige en ekstra km, så det ikke bliver alt for rutine-præget!

Og sådan endte jeg på 22 km! :4thumbup:

Stålhesten listede nærmest der op ad af sig selv. Eller sådan føltes det i hvert fald.

Herligt, herligt.

Dybt i mit sind har jeg tit følt, at jeg var i krig mod selve :devil: . Og hver gang, det lykkes for min passion og vilje at overvinde fristelsen til at lade ugideligheden vinde, så vinder jeg en lille sejr i den krig. Jeg ved kun alt for godt, at tristheden og følelsen af utilstrækkelighed ligger på lur bag ugideligheden.

I den nordiske mytologi er dødsriget, Hel, et sted, hvor ligegyldighed hersker. Der er mad nok, men det mætter aldrig. Der er drikkevarer nok, men man bliver aldrig opstemt af at drikke. Der er ingen frygtelig lidelse, som i det kristne helvede, men heller ingen glæde. Bare en følelse af tomhed. Med andre ord: I den nordiske mytologi findes Helvede i det, vi i dag ville kalde en depression. Det er ikke, fordi jeg er ase-troende, for det er jeg ikke, som sådan, men de gamle nordboer var nu ikke så tossede endda.

Mit håb er, at jeg, når jeg engang når til vejs ende, kan sige, at jeg, til det sidste brændte for nogle ting, og kæmpede for dem!

Link to comment
Share on other sites

Træning i FW i formiddag:

Leg press: 3 sæt a 15 gentagelser, 90 kg.

Leg curl: 3 sæt a 12 getagelser, 30 kg.

Chest press: 3 sæt a 15 gentagelser, 30 kg.

Lower back maskine: 3 sæt a 15 gentagelser, 45 kg.

Crunch maskine: 3 sæt a 12 gentagelser, 25 kg. (den er meget, meget hård for mig).

Shoulder press (min hade-øvelse men netop derfor knokler jeg med den): 3 sæt a 15 gentagelser, 30 kg.

Rowing maskine: 3 sæt a 15 gentagelser, 35 kg (den er jeg rimeligt god til).

Det går fremad, både med chest press og med shoulder press.

Det gælder bare om at hænge i.

Men man skal også spise, og det vil jeg gøre nu!

Link to comment
Share on other sites

Så fik jeg da lige indkøbt en del tun, gulerødder og sukkerfri cacaomælk.

Jeg forventer at prøve at træne inden fys i morgen. Jeg forventer ikke, at der sker noget ved det. Og hvis der gør, så ved jeg det til en anden gang.

Der er rimeligt travlt i dag, så jeg må se, om jeg magter at cykle i aften.

Det er for tidligt at love noget om det.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share