Langt pokker i MOL


Gregers TF
 Share

Recommended Posts

Jeg tør slet ikke tænke på min pulskurve hvis jeg tog mig en løbetur. Uha!
Jeg gør mit bedste for at vende rigtigt :wink:

94,4 kg, så ikke det vilde tab men pyt

I går aftes blev det til tre statisk hold i loftbøjlerne og to sæt dibs.

I morges stod jeg op før kl 8 - jojo og endda uden vækkeur.
HayDay tog igen for meget tid men nu er jeg også færdig med alle ugeopgaverne. 
Jeg nåede også 25 minutter på skrumlet, hvilket jeg er yderst tilfreds med, i betragtning af at skulle møde allerede kl 11:16.

20 minutter med halvstram kæde i virtuelle Paris med en kort spurt midtvejs og til sidst. Eftersom Rouvys ruter er filmede, kan man ikke “bare” fortsætte som i Zwift. Men kan træde og få indlæst en ny rute og så køre videre på den. Det gjorde jeg og rullede af i fem minutter.
Bagefter 30 tåhævninger på hvert ben.

….
I sidste uge sad vi en pause og talte kager. Vi var alle gamle, så det var sandkage, roulade og den slags basiskager vi savlede om. Da jeg var i Jylland, havde SPAR Citronmåner der udløb “nu” til en femmer stykket. Dem talte vi også om i pausen, så nu har jeg fire måner med. Ham der begyndte at tale om kage, har nemlig pause samtidigt med med mig og så er det naturligvis der, de skal på bordet.
De er ikke noget der fremmer vægttabet men det er den slags der gør, at jeg vender på den rigtige led.

Link to comment
Share on other sites

Jeg havde fri på Hovedbanegården i dag og skulle vente 11 minutter på mit tog hjem.
i rask gang til motionskælderen:
Hyperextensions: 20, 20
Benbres (ikke den vilde ROM aht musen): 25x150, 25x160
Hurtig hen og finde toget hjem:
Mavebøjninger: 40
Rotator cuff: 20x4,5

God dag at have kage med, da det var en af DE dage…
Da jeg møder ind, er der ged i linie B pga defekt sporskifte. Da der næsten er styr på det, er der en i kørestol der ikke gider være her mere og som triller ekvipagen ud over perronkanten foran et gennemkørende tog. Så tiltede banen igen. Btw trist, at vi ikke kan tilbyde en værdig afslutning til de mennesker, der gerne vil trække stikket før tid.
Et times tid før fyraften, ørler det “fine nye signalsystem” og tilter nogle af B´erne igen. 

Link to comment
Share on other sites

Jeg havde planlagt en nuldag i dag, så jeg slog vækkeuret fra - hvis jeg kunne sove længe. Det gjorde jeg til 8:30. Vågnede 700 gram lettere end i går.

Jeg skal først møde 12:16 og gik rundt som en løve i bur og overvejede noget zone 2 på skrumlet. Meeeen må hellere give cykelmullerne en fridag.
I stedet lidt overkropstræning - dog med to sæt tåhævninger.

Statisk hold i loftbøjlerne: 3 sæt
Bicep curl: 2 tunge og 2 lette sæt
Skulderpres: 2 sæt
Rumænsk DL: 1 sæt med vægtene fra skuldertræningen, så det var symbolsk
Dips: 4 sæt


Jeg har desværre ikke fundet en løsning, så jeg bruger mindre tid på surfe nyheder. Men jeg har slettet TikTok - der er masser af sjove videoer på Insta og det må være nok med det.

Jeg har gjort portionsstørrelserne på spidskålssalaten mindre. Jeg havde ofte svært ved at klemme det sidste ned og jeg tror ikke det er godt at lære mig og maven at overspise, for at spise op. Men gal, en god løsning og især nu hvor Netto igen har sat priserne op på de færdige salatblandinger. Selv hvis jeg kommer en pakke kyllingetern i, er det stadigvæk billigere.

Link to comment
Share on other sites

For en sjælden gangs skyld, sov jeg uden jeg kan huske jeg vågnede undervejs.
Vægt uændret. Mør i overkroppen og i løbet af dagen er der kommet lidt DOMS i patter og biceps. Og i læggene, efter turen på skrumlet.

Jeg overvejede at køre ude. Men dels har jeg været småsnottet de sidste to dage når jeg er vågnet og dels ingen grund til at risikere sygdom så tæt på at vinteren slipper.

Det blev til en time i alt. 3 x 8 minutters arbejde, hvor de første 30 sek var vo2max.

Jeg var træt og ugidelig inden og efter cyklingen, har jeg klippet kaniner flere gange.
Jeg begyndt at blive “forvirret” over at det bliver så sent mørkt. Mit indre ur passer ikke ret godt til de andre ure i lejligheden :tongue:

Det skulle være skrevet i går men fik det åbenbart ikke gemt. Det understreger nok bare hvor træt jeg var.

Link to comment
Share on other sites

Vægten lidt op til morgen men jeg til amok i havregryn og proteinbarer i går, så det er fair nok.

Til formiddag 45 minutter i zone 2.
Jeg møder tidligt i morgen og får ikke trænet, så har skiftetøj med på arbejde. Må se hvad det bliver til -  har mellemlang pause men kan også vente til fyraften og have bedre tid….

Link to comment
Share on other sites

Sporarbejde og ekstra god vendetid i Hillerød. Op på toilettet og tage træningstøj under arbejdskludene. Drak, hvad der ikke sker så tit, en energidrik på vej ind til Hovedbanen. I jernkælden og smed de øverste lag, så jeg var i gang fire minutter efter jeg blev afløst.
Varmede lidt op i benpressen med begge ben men ellers blev det til:
Benpres, et ben: 25x100, 25x110, 25x110, det brændte fælt i de stakkels lår
Læg i benpres, et ben: 12x100, 10x110, 10x110
Siddende lårcurl: 20x60, 20x65
Leg extensions, et ben: 10x40, 20x50
Bænkpres, DB: 20x14, 12x30, 12x30
28 minutters effektiv indsats

Snart kommer jeg til at fryse. På denne tid af året kører jeg (og hænger ud af vinduet for at checke døre) i en kortærmet polo. Når det bliver aftenkøligt, så tager jeg en langærmet svedtrøje indenunder. Det var vaskedag i går og tøjet er ikke nået længere end til tørrestativet og i skyndingen, fik jeg pakket en kortærmet hvid T-shirt i stedet for den lange. Heldigvis her jeg dog fået min buff med.

Nuldag i morgen.

Tilføjet søndag morgen:
Jeg glemte:
Hypers: 20, 20
Mavebøjninger i stativ: 20, 15

Vægt søndag: 94,0

God weekend

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

94,0 kg i går og 93,3 i dag, efter en dejlig aften og nat uden naboen knaldede med døren. Han var vel ikke hjemme.

50 minutter i zone 2
Rotator cuff: 20x 4,5
Tåhævninger: 75

Lige du er der kuk i en køreledning efter sporarbejde i weekenden, så nu tilter det hele….

Link to comment
Share on other sites

Enig med jyden!

og selvfølgelig skal du gøre det som giver dig størst glæde mht. bopæl.

Nå jeg tager mig sammen og flytter i et husmandssted om et par år, så kan du overtage laden ;-)

Tænker jeg kan gøre det billigere og bedre end boligselskabet og jeg tager hverken crack eller smækker med dørene...

Link to comment
Share on other sites

Og så kan vi binde et tov mellem cyklerne, så du kan trække afsted mig mig :wink:
Men ellers MÅ jeg da for Fanden snart være mere heldig i nabolotteriet.

Vægt uændret.
Kun en kort tur på skrumlet. Den gode undskyldning er, at så er jeg frisk til at gå til stålet i morgen, hvor jeg har en fridag. Eller også har jeg bare svært ved at jeg skal møde tidligere. Det skal vist være fokusområde at komme tidligere i gang, også nu sommertiden ligger lige om hjørnet. Jeg er tidligt nok oppe til at det kan lade sig gøre men tiden flyver fra mig.

….

Ikke at det gør en forskel men det var ikke køreledningen der lavede kaos i går, men brand i den transformatorstation de satte op i weekenden. Det lugter af at nogen skal give kvajebajer :tongue:

F959D480-1283-48F8-9BFA-51B3643F09E7.jpeg

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Jeg begynder at kunne mærke at jeg står tidligere op men ikke falder tidligere i søvn.

Fridag i morgen, så efter fyraften i dag skulle der vaskes tøj. Da jeg ser i app´en om mine reserverede maskiner er ledigere før tid, så opdager jeg at jeg har bestilt dem i morgen. Som regel er der alligevel noget ledigt klokken 20 men selvfølgelig ikke i dag.
Pyt - jeg spiste lidt havregryn og gik i bad og da jeg kom ud var der ledige maskiner. Da jeg kom op i lejligheden, kunne jeg trække et par bibs over en ren røv og køre en serie intervaller mens tøjet vaskede.

En kort skyller og ned og flytte tøj i tumbleren - det cykeltøj jeg havde kørt i kunne så få en lynvask imens. Da de 28 minutter er gået, daffer jeg i vaskekælderen og konstaterer at jeg da har glemt at starte tumbleren. Det gør jeg så - men sportsokkerne og svedkluden, som jeg lige har vasket, glemmer jeg at lægger i tumbleren. Fine planer men ringe udført :tomaatit:

Men gode intervaller, hvor der var noget modstand at træde i. Det er bare sjovere end de mere langtrukne der primært udfordrer konditionen. Jeg rullede af fem minutter udover hvad der er lå i træningsprogrammet men det registrerer Rouvy ikke..

A16D2F33-7B73-4A06-8E6E-2E8E32EBF898.jpeg

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

93,0 kg

Ved 15-tiden hoppede jeg på vintergeden og kørte fem kvarter i zone 2. Godt gemt fra vinden ved at rasle frem og tilbage på Volden, der er pakket ind i træer. Dejligt at køre udenfor, til en forandring.
Det kunne også være jeg efterhånden skulle begynde at få kigget i stumpeskuffen og se hvad der skal købes ind, før sommercyklen kan komme på græs.
Jeg overvejer at give den en ny forgaffel, hvis det er muligt med så gammel en cykel. Dels for ikke at hive expanderen løs når jeg spurter igennem og dels for at få fjernet det “swup” der er i den. Den giver sig 1 til 1,5 cm og det er lige voldsomt nok til at det er rart at køre med. 

Efter små to timers pause, tog jeg ind på arbejde og snuppede en gang fullbody og brugte en time på det. Der var ikke den store mentale tænding, så var slet ikke oppe og lege med fails som sidste gang. Men så måtte jeg jo lægge mere volumen på i stedet. Dog en års-PR i bænkpres og så nåede jeg alligevel det niveau jeg plejer at lande på hver vinter, trods den lidt fesne indsats.

Nuldag i morgen og måske også fredag - nu ser vi hvor ømme skinkerne bliver.
 

Link to comment
Share on other sites

Mine morgenforkølser var desværre udviklet sig. Fredag var jeg stoppet i næsen hele dagen og var også en smule øm halsen. Sådan var det også godt op ad dagen i går men så gik det væk.
I dag det så igen holdt på hele dagen men aftaget meget i løbet af dagen.

Jeg burde måske holde mig i ro men jeg har som som sådan fint, så…. Det er blevet til lidt overkropsstyrk herhjemme og en tur på skrumlet i eftermiddag.
En halv time i zone 2 og så 3 x 2/1, hvor hverken hals eller vejrtrækning var påvirket. Må se om straffen kommer senere :unsure:

De sidste dage jeg jeg spist i kantinen. Der er varm mad og en stor OG lækker grøntsagsbuffet. Første dag gik det godt, trods jeg ikke talte kalorier men så begyndte det at skride.
Her til morgen var jeg ikke sulten og nøjedes så med kaffen, så forhåbentlig et vendepunkt. 

Det har ellers været nogle super lækre dage, hvor naboen ikke var hjemme. Desværre dukkede han op i går og havde gæster - de støjer ikke, så det er fint nok. Da de gik og smækkede døren, var klokken omkring midnat og jeg var ikke faldet i søvn, så pyt.
Men 2:30 vækkede idioten mig. Og 3:30. Da døren smækkede 3:40, var jeg ikke faldet i søvn endnu men man er stadig en røv med ører, når man er så pisse ligeglad med andre midt om natten.  
Øredutterne med støjreduktion kan ikke bremse så meget at smæk-lyden at jeg ikke vågner og jeg får ondt i ørenene og tager dem ud, inden han smækker døren den sene gang. Har bestilt et “pandebånd”, der kan spille musik, eller brun støj, vie bluetooth. Håber det kan fungere, når det en gang dukker op.

Link to comment
Share on other sites

23 minutter siden, Gregers TF skrev:

Mine morgenforkølser var desværre udviklet sig. Fredag var jeg stoppet i næsen hele dagen og var også en smule øm halsen. Sådan var det også godt op ad dagen i går men så gik det væk.
I dag det så igen holdt på hele dagen men aftaget meget i løbet af dagen.

Jeg burde måske holde mig i ro men jeg har som som sådan fint, så…. Det er blevet til lidt overkropsstyrk herhjemme og en tur på skrumlet i eftermiddag.
En halv time i zone 2 og så 3 x 2/1, hvor hverken hals eller vejrtrækning var påvirket. Må se om straffen kommer senere :unsure:

De sidste dage jeg jeg spist i kantinen. Der er varm mad og en stor OG lækker grøntsagsbuffet. Første dag gik det godt, trods jeg ikke talte kalorier men så begyndte det at skride.
Her til morgen var jeg ikke sulten og nøjedes så med kaffen, så forhåbentlig et vendepunkt. 

Det har ellers været nogle super lækre dage, hvor naboen ikke var hjemme. Desværre dukkede han op i går og havde gæster - de støjer ikke, så det er fint nok. Da de gik og smækkede døren, var klokken omkring midnat og jeg var ikke faldet i søvn, så pyt.
Men 2:30 vækkede idioten mig. Og 3:30. Da døren smækkede 3:40, var jeg ikke faldet i søvn endnu men man er stadig en røv med ører, når man er så pisse ligeglad med andre midt om natten.  
Øredutterne med støjreduktion kan ikke bremse så meget at smæk-lyden at jeg ikke vågner og jeg får ondt i ørenene og tager dem ud, inden han smækker døren den sene gang. Har bestilt et “pandebånd”, der kan spille musik, eller brun støj, vie bluetooth. Håber det kan fungere, når det en gang dukker op.

:flowers: God bedring og bliver spændende hvordan pandebånd hjælper. Jeg købte også et på et tidspunkt men har ikke været god til at bruge det. Er så heldigvis også heldigere med mine naboer!! Må være frygteligt for dig. 

Link to comment
Share on other sites

Det er plagsomt. Det er nattesøvnen, der lider og det er aldrig godt.
Jeg havde lige dørsmækken-problematikken ude i vores fjæs-gruppe og det viser sig, at der er mange i huset, der er nødt til at smække for at lukke den. Påstår de.

Det uheldige er vel også mest, at jeg igen trækker en nabo der ikke sover om natten.
På års-sigt er der håb om bedring, da der er planlagt en facarenovering OG nye hoveddøre. Men som mange andre byggeprojekter, er det forsinket fordi de prisoverslag man lavede da man fik ideen, slet ikke holder i dag.

Hvis jeg ikke får sovet ordentligt, kommer jeg ikke op så tidligt at jeg når at få cyklet så meget som jeg håber. Men mon ikke vi ligger så vi ville kunne sidde på hjul af hinanden - ellers skal der alligevel være relativ stor forskel.
Det er faktisk ret spøjst, at jeg ikke aner hvor jeg ligger, rent tempomæssigt. De udeture jeg kørt, har enten været zone 2 eller med få intervaller. Og der ligger jeg LANGT omkring 15% skævt af wattene i stuen.
Jeg har kørt mindre end sidste år og generelt mindre intensivt, så det bliver spændende at se om zone 2 er noget opreklameret fis eller det faktisk gør noget bedre end “leverpostej”.

Klokken er nu 0:22 og det plejer at være her han vækker mig, når jeg går “tidligt” i seng, så nu vil jeg finde min hovedpude.

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Gode små uventede ændringer på dagen i går. Mens jeg sad og suttede i morgenkaffen, ringede de fra arbejde for at høre om jeg kunne lokkes til at møde tidligere. Sagtens, så i bad og med toget.

Jeg skulle have kørt en masse tog men sad nu rådighed og kom kun til at køre en enkelt omgang på line F - resten af tiden gik med hyggesnak. Det gjorde den også i toget, da jeg havde to medarbejdere fra TCC (dem der sidder og styrer signalsystemet og dem vi taler med, hvis der er noget). Det er meget gavnligt at tale med folk fra “den anden side”, da der er en masse falske sandheder i omløb.
Sidst på dagen stod min stemme af. Ellers kun småsnottet og minimalt ondt i halsen.

I vågnede jeg før 8 (gik seng 23:30 og naboen vækkedede mig ikke). Var morgenslatten (snot, ondt i hals og “klump” i ryggen) men det blev hurtigt bedre. Jeg føler stadig ikke for at blive forpustet, så hurtigt under bruseren og på skrumlet og køre en time i zone 2.
Derefter:
Tåhævninger: 3 sæt
Statisk hold i loftbøjlerne: 3 sæt:
Skulderpres: 3 sæt
Rotator cuff: 2 sæt
I går aftes fik jeg brændt 4-5 sæt dips af.

Helbred bedre end i går men gal, jeg blev forpustet af at løbe efter toget, så intervaller skal nok stadig vente lidt.

Link to comment
Share on other sites

Da jeg kom hjem i går havde jeg 37,5 i “feber”, så omsider fandt kroppen ud af arbejde lidt imod.
Desværre??? igen nede på 36,9 i dag.
I stedet for en stilfærdig stoppet i næse og lidt synkebesvær, så render snotten og jeg nyser og hoster, så har sygemeldt mig for ikke at sprede mikrodråber over det hele.

Jeg synes tit mine sygdomme lakker mod enden, når snotten begyndte at være det mest irriterende, så håber det snart er overstået.

Det værste er næsten at når vi sygemelder os, så bliver vi også “taget ud af tur” og får oftest en række dage med meget anderledes arbejdstider end det oprindelige, når vi vender tilbage på arbejde. 

Jeg havde egentlig planlagt at træne ben i DSBs jernkælder i dag men det gik jeg glip altså af :dry:

Link to comment
Share on other sites

Det kan vel ikke overraske stort, hvis jeg trænede lidt skateboard-squats i går. Og prøvede at bygge legextension, ved at lægge knæhaserne på dipstativet og hænge en træningstaske med vægtskiver henover foden.

I løbet af aftenen fik jeg virkelig dårlig samvittighed over min sygemelding, for jeg var ret frisk. Det var så bare indtil i nat. Det begyndte allerede kl 2, da jeg vågnede og benene brændte og kløede. Det har jeg jo prøvet før, så op og smøre dem ind i creme og også tylle en liter vand - der kommer når jeg går dehydreret i seng. Her mens jeg er off, har jeg ekstremt svært ved at optage det væske jeg drikker. Måske skulle jeg spise noget hyggeligt med en masse salt :tongue:
Så begyndte snotten igen at løbe og luftvejene synes de skulle renses, så den næste halvanden time hostede jeg slimklatter op, hurtigere end min nabo kan smække med døren. Og jeg vågnede nok 6-8 gange i løbet af natten og følte mig lige ussel hver gang.

Ikke ret meget snot i dag. Og kun 37,1. Men har pænt ondt i halsen og knaldende hovedpine.

Jeg skulle nok bare have holdt mig i ro. Tror jeg finder en plaid og begynder på Matador og ser hvor langt jeg kommer.

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Hvis det hjælper lidt på billedet (man kan desværre ikke indsætte rigtige billeder, så er opstillingen, at jeg ligger på ryggen på sengen med underbenene udover kanten. For at få mere ROM og undgå at sengen synker under vægten, så er dipstativet rykket helt hen til fodenden og så jeg jeg smækket benet ovenpå og vupti… frit til gulv. Ikke helt når tasken hænger på foden, så det blev kun til halve reps men bedre end ingenting. Og så er det med et ben ad gangen.

Halsen er mere øm end længe. Masser af slim i luftveje der skulle hostes op fra morgenstunden men det er overstået. Min næsespray er næsten tom men som det er nu, klarer jeg mig uden. 
Vægten latterligt over 95 kg :cry:

Om lidt Matador afsnit 5

Link to comment
Share on other sites

På 24/3/2023 at 11:44 , Gregers TF skrev:

Hvis det hjælper lidt på billedet (man kan desværre ikke indsætte rigtige billeder, så er opstillingen, at jeg ligger på ryggen på sengen med underbenene udover kanten. For at få mere ROM og undgå at sengen synker under vægten, så er dipstativet rykket helt hen til fodenden og så jeg jeg smækket benet ovenpå og vupti… frit til gulv. Ikke helt når tasken hænger på foden, så det blev kun til halve reps men bedre end ingenting. Og så er det med et ben ad gangen.

Halsen er mere øm end længe. Masser af slim i luftveje der skulle hostes op fra morgenstunden men det er overstået. Min næsespray er næsten tom men som det er nu, klarer jeg mig uden. 
Vægten latterligt over 95 kg :cry:

Om lidt Matador afsnit 5

:sun: Fortsat god bedring og god plan med "Matador". 

Link to comment
Share on other sites

Tak - jeg har aldrig set Matador så intensivt før og mangler kun fire afsnit, her søndag formiddag.

Helbred er også omsider på rette vej. Hvad der er meget anderledes end når jeg ellers har været syg, så bølger det meget op og ned. Der kan være et par timer hvor jeg føler mig helt rask og så har jeg pludselig synkebesvær igen. Så det er fem skridt frem og fire tilbage. 

Hvis jeg ikke havde skullet hænge med overkroppen ude i kulden hvert tredje minut, så havde jeg været på arbejde i dag men orker ikke et tilbagefald pga. skiftevis kulde og varme. Umiddelbart er planen at jeg raskmelder mig tirsdag, hvor jeg har en fridag. Jeg overvejer alligevel, at raskmelde mig i aften og måske være heldig at mine vagter for næste uge endnu ikke er givet væk til en anden. Nu ser vi hvordan dagen går…

Jeg har ikke snydt og har ikke trænet men er blevet relativ øm i benene. Jeg overvejer derfor en kort tur i zone 2 på skrumlet for at få dem brugt lidt. Det burde hverken genere halsen eller belaste kroppen. Jeg har også en fornemmelse af at der kommer til at gå lang tid, før jeg er helt ovenpå og så længe skal jeg vel ikke vente, før jeg forlader sofaen.

…..
Mit pandebånd med ørebøffer er kommet og jeg prøvede det for første gang i nat. Umiddelbart ingen succes.
Brun og grøn støj var nærmest stressende - ligeså strandlyde. Hvid og rød støj var nogenlunde men jeg testede ikke regn, da jeg gik over til musik. Da naboen smækkede med døren var jeg stadig vågen og ved ikke om det er min snert af OCD men jeg lå og ventede “panisk” på at høre låsen, som jeg aldrig fik hørt pga musikken. Der vågnede jeg meget op :tongue:
Det var nok for meget præstations-angst over det, for da jeg tog det af og tændte clock-radioen, faldt jeg i søvn på ingen tid. Det får et par forsøg mere men da det ikke udelukker høje lyde, er jeg ikke voldsom stædig. Det har også lydudfald som (er det igen noget OCD?) gør det svært at slappe af.

Link to comment
Share on other sites

Lyder godt men også som om, at det vil være klogt ikke at raskmelde dig for tidligt når det går så meget op og ned. Pandebånd eller ej, så oplever jeg i hvert fald altid, at søvn bliver endnu sværere i forbindelse med sygdom. Der sker så lidt og der er i forvejen en masse afslapning i løbet af dagen.  

App'n Calm hjalp mig super meget i en periode men lige nu bruger jeg bare alm lydbøger til at falde i søvn med. 

Stay strong :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share