I må hjælpe mig...hvad forbrænder mest?


Daserluna
 Share

Recommended Posts

:4thumbup: hehe har lige selv læst mit indlæg og kan godt se den ikke er helt nem at gennemskue.

hvis jeg hiver en 40kg rygsæk på og går 10 km, vil jeg tabe mig mere end uden de ekstra kilo.

Dette kan jo nemt fakteres ved at stille sig op på et løbebånd med noget vægt, MEN hvis carbs tælleren siger 1000 vil der ifølge udelandske studier være sket et "kortslutning" af nerversysmet grundet den pludselige ekstra vægt og systemet vil prøve at rette sig til denne nye vægt.

Men i den process skulle der ske en betydlig forøgning af forbrændningen og efter borbrændningen.

På samme måde som SMH virker.

Håber den er til at forstå nu :blush:

Mit spørgsmål lyder så følgende : Nogen der kan af eller bekræfte ovenstående eller måske nogen der har dybere viden indenfor hvad der præcist sker med systemet i denne process.

CY

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Okay. Hvad der optimalt er yderst forskelligt fra person til person. Jeg kan cykle 120 km i rimelig høj fart, hvor en ret stor procentdel foregår ved høj puls. Jeg gad nok vide hvor langt man skull løbe for at opnå den samme forbrænding og hvor mange dage der skulle gå imllem de træningspas. Og jeg ville absolut ikke være i stand til at foretage 5 km løb i andet end et latterligt tempo.

Men selv hvis man ikke tager de ekstreme eksempler, så er hvad der virker for den enkelte meget forskelligt.

Jeg køber gerne at hvis man har teknikken, så er løb bedre, hvis man kun har 30 minutter til rådighed. Men hvis tid ikke er noget problem, så slår 3 timer på cyklen 3 gange om ugen hvad man kan gøre med fusserne alene...

Link to comment
Share on other sites

Den bedste måde at forbrænde sin overvægt væk på er at omlægge kosten.

Motion har (ud over sunheden) ikke den store indvirkning på et vægttab, ud over en højere forbrænding.

Dette vil i det fleste tilfælde betyde mere indtagelse af føde, og så går det hele i ring.

Man kan løbe eller cykle åh så langt, det hjælper bare ikke hvis kosten ikke dur.

Men hvis man nu vil, så afhænger forbrændingen jo ikke af disciplinens navn, men derimod pulsen og intensiteten.

Hvor meget tid man så har har ikke en fløjtende skid med forbrændingen at gøre.

Samme intensitet og puls enten på cyklen eller ved løb giver vel samme resultat i sidste ende.

Edited by Cormack
Link to comment
Share on other sites

Det kan man diskutere i lang tid og men i bund og grund kommer det vel and på den enkelte.

Spinning har en god aktivering af de største muskelgrupper i kroppen, ligesom stepmaskinen. Løb aktiverer hele kroppen til gengæld.

så er det bedste

30 min på en step maskine

30 min spinning

30 min løb

Jeg er af den faste overbevisning at hvis det handler om hvad du får mest vælvære ud af så er og bliver det altafgørende hvad du selv synes er sjovest.... og hvad der kan holde din motivation oppe

Link to comment
Share on other sites

Spinning har en god aktivering af de største muskelgrupper i kroppen, ligesom stepmaskinen. Løb aktiverer hele kroppen til gengæld.

Mon ikke det er en af de spørgsmål der bliver stillet oftest vel sådan ca. 1 gang om måneden. Man kunne næsten oprette det som et fast debatpunkt. :bigsmile:

Sandheden er jo at der er en række konditionskrævende idrætsformer (løb, cykling, spinning, roning, landrend mv.) der nogenlunde er lige effektive pr. tidsenhed og hvor den meste effektive er den idrætsgrene den enkelte har de bedste forudsætninger i.

Der er dog nogle idrætsformer, der er nemmere at start på end andre, hvis man ikke i forvejen dyrker motion. Her er løb en idrætsform man skal have stor tålmodighed i, mens fx. cykling ikke kræver at man passer på i samme grad. De fleste kan fx. gennemføre en spinningtime, men ikke 1 times løb.

Der er vel generelt enighed om, at man skal vælge den motionsform man bedst synes om, da der med denne er størst sandsynlighed for at man fortsætter.

Hvad angår forbrænding er der to knapper man kan skrue på mængde og intensitet, hvor førstnævnte øger forbrændingen mest. Gider man ikke træne længe skal man selvfølgelig forbrænde mere ved intensiv træning, men også tage hensyn til at undgå skader og overbelastning.

Link to comment
Share on other sites

Vægttab sker efter min mening med 80 % gennem kost og 20 % gennem motion. Hvis man løber 10 km og vejer 70 kg, så forbrændes ca. 700 kcal. Dette tager vel 45-60 min

Spiser man derimod 200 g vingummi indtager man det samme antal kalorier - hvilket vel tager omkring 5-10 min. Der er ikke noget at sige til at der er mange som er i kalorieoverskud... :)

Mht. motion - gør det som du syntes er sjovt, det er det som gør at du holder ved og ikke ender på sofaen efter en eller anden dårlig undskyldning.

For mig var det løb på løbebånd der virkede.

- Spiffy

Link to comment
Share on other sites

Selv om kosten er den afgørende faktor er det ikke i vejen for at motionen kan holde gang i forbrændingen (læs hvilestofskiftet), som ellers har det med at tilpasse sig et lavere indtag.

Desuden er motion er ret vigtig faktor for, at man kan holde fedttabet efter vægttabsperioden (at tabe sig er kun det halve arbejde).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share