Kreatin og mælk


Moskni
 Share

Recommended Posts

Har læst en del gamle tråde og artikler på MOL omkring kreatin på de seneste, og den generelle opfattelse synes at være, at kreatin opløses i mælk. Er dette korrekt? Har ikke kunne finde noget entydigt svar, og ved at søge lidt på nettet foreslås det af en del at blande det op i mælk.

Hvis ja, hvor hurtigt foregår denne process? Ville det være et problem at indtage kreatin med mælk

(evt. i forbindelse med en prot. shake), der blandes og indtages med det samme?

Link to comment
Share on other sites

Tja jeg tager min krea med mælk, vand og sukker eller juice, faktisk så opløses det bedst i juice syntes jeg ihvertfald.

Indimellem tager jeg det sammen med en gang weightgainer og egentelig tror jeg bare at man skal indtage det i en eller anden form for vædske men har dog hørt, ja man hører så meget, at man skal bruge sukker eller druesukker da det skulle øge optagelsen.

Link to comment
Share on other sites

Hmm med opløst mente jeg vel egentlig mere nedbrudt, i den forstand at kreatinet ikke vil have nogen effekt hvis det blandes i mælk. Undskyld hvis det ikke var helt klart, men spørgsmålet var mere rettet mod om der er nogen problemer med at blande kreatin i mælkeholdige produkter.

Edited by Moskni
Link to comment
Share on other sites

http://www.motion-online.dk/kost_og_kostti...upplementering/

Mælk er ikke nævnt med et ord i denne meget omfattende artikel. God læsning i øvrigt.

Kreatin nedbrydes i væske, og derfor naturligvis også mælk, men det tager mange timer (1 døgn eller mere), før det sådan for alvor begynder at betyde noget.

post-1845-1158043798_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Har læst den Max (i øvrigt en glimrende artikel), men som du selv nævner er mælk ikke berørt i den artikel, men for mig at se kunne det jo ligeså godt være fordi artiklen fokuserede på et helt andet felt, nemlig kreatins egentlig effekt samt bivirkninger.

Kunne ikke se det chart du har linket til i artiklen, men der fremgår det jo noget bedre :wink: Så ingen problemer med at smide det i shaken, takker for svaret

PS: Hvorfor er der 4 søjler for både stuetemperatur og under nedkøling, 2 med CC og CE i hver? Forskellige test går jeg ud fra, men hvad angiver forkortelserne helt præcist?

Edited by Moskni
Link to comment
Share on other sites

jeg kan desværre ikke huske hvad de enkelte søljer betyder. Jeg er dog 100% sikker på at det var Luciferase, der postede billedet, og jeg mener endda jeg selv spurgte til CC og CE, men kan ikke finde tråden. :blush:

http://aapspharmscitech.org/articles/pt040...25/pt040225.pdf

CE = Creatine Edge: http://www.bodybuilding.com/store/fort/edge.html

CC = Creatine Clear: http://www.bodybuilding.com/store/fort/clear.html

Der er vist tale om det samme (di-creatine citrate), som ifølge producenten er bedre opløseligt i vand end kreatin monohydrat, hvilket den ovenfor nævnte puplikation også understøtter.

Edited by holmerz
Link to comment
Share on other sites

http://aapspharmscitech.org/articles/pt040...25/pt040225.pdf

CE = Creatine Edge: http://www.bodybuilding.com/store/fort/edge.html

CC = Creatine Clear: http://www.bodybuilding.com/store/fort/clear.html

Der er vist tale om det samme (di-creatine citrate), som ifølge producenten er bedre opløseligt i vand end kreatin monohydrat, hvilket den ovenfor nævnte puplikation også understøtter.

Lige en tilføjelse:

Denne undersøgelse belyser nedbrydningen af di-kreatin citrat og ikke kreatin monohydrat. Di-kreatin citrat bliver altså omdannet til kreatin monohydrat ved henstand.

Link to comment
Share on other sites

I denne artikel har forfatterne udersøgt nedbrydningen af kreatin i vand ved 25 grader.

http://www.sciencedirect.com/science?_ob=M...=/sdarticle.pdf

krea1kc6.jpg

Og omregnet:

krea2gf4.jpg

får man altså en nedbrydningsrate på 2.3% pr. dag.

Dvs. man kan roligt forberede sin kreatin-opløsning dagen før man drikker den, hvorimod færdigblandede kreatindrikke ikke kan anbefales, da en stor del af kreatinen må formodes at være nedbrudt, afhængig af tiden selvføgelig.

Hvorvidt nedbrydningsraten af kreatin opløst i mælk adskiller sig fra en vandig opløsning ved jeg ikke, men da pH for mælk er omtrent den samme som for demineraliseret vand (pH 6.6 - 6.8) ser jeg ikke umiddelbart nogen grund til at kreatin skulle nedbrydes hurtigere i mælk end i vand.

Edited by holmerz
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share