Tinapigens log!


Tinapigen
 Share

Recommended Posts

Jeps, det er skønt med fremgang :smile:

roning.... :blahblah: :blahblah: :blahblah:

:wink: :wink: :laugh:

Er ikke interesseret i ordkløveri :innocent: - du må mene og kalde det, hvad du vil :tongue: Jeg fortsætter med at kalde det at RO kajak!

Og lige præcis, når man også har et ikke optimalt fungerende knæ, anbefaler jeg endnu mere kajakergometeret.

Er personligt rigtig glad for at vejret er så skønt, at det ligefrem kalder på udendørstræning - så de "fæle" maskiner :laugh: kan erstattes af den virkelige vare :4thumbup:

JEG foretrækker :blahblah:, at kunne SE hvor man ror hen :tongue: , ikke være afhængig af en styrmand :tongue: , men selv kan vælge, om det skal være afstressning/ naturoplevelser alene eller i hygligt selskab med andre, og så ÆLSKER jeg at lege på bølgerne :bigsmile:

:blahblah: :blahblah: :blahblah: :blahblah: :blahblah: :blahblah: :blahblah: :blahblah: :blahblah:

Man PADLER i en kajak, ligesom i en kano. Man ROR i en BÅD.

Findes der padle-ergometre eller bruger kajakfolket rigtige romaskiner? I skulle jo nødigt komme til at ødelægge jeres flotte hvide tynde ben...

:laugh:

Men det er nu god træning at ro, uanset hvad man så ellers syntes. I øvrigt har jeg selv tænkt mig at starte med lidt padling når den lokale klub begynder, da en singlescoller er knapt så anvendelig på floder o.l. (Sunds Sø er sgutte Silkeborg søerne :crazy: ). Men lad være med at sige det til nogen - jeg får bare frataget mit styrmandsbevis :tongue:

Edited by Schroinx
Link to comment
Share on other sites

Mandag d. 2. april

Knæ-status-6 uger postoperativt:

Ganske let hævelse - indimellem stort set væk. Fuld (over-)extension af knæ - blevet meget lettere, skal dog stadigvæk gerne lige strækkes langsomt igang 1. gang, fuld flexion, kan sidde oprejst på knæ med fuld vægt på det opererede knæ, men kan ikke sidde med fuld vægt på det operede knæ, når der siddes tilbage med vægt på de helt bøjede ben.

Cykling ok - kortere strækninger - kører ca. 18 km/t stadig med forholdsvis lav belastning (vil godt kunne køre hurtigere i et højere gear, men trapper langsomt op).

Kan gå kortere strækninger - jo længere der er gået/ jo trættere knæet bliver jo dårligere gangstil. Afhænger også af tempo. Jo langsommere, jo bedre.

Trapper: kan gå normalt opad stort set uden støtte første trappeafsats - men skal derefter have lidt støtte fra gelænder.

Nedad - absolut sværest - kan ikke bøje ned i det opererede knæ med fuld vægt på - så nedad skal der støttes ved gelænder/ et-trinsgang.

Kan gåjogge på stedet i kortere tid. Mht. genoptræningsøvelser er der god styrke i de fleste øvelser - kan lave normal squat til 90 grader uden problemer, men nogle bevægelser og vægtfordelinger udover knæet er stadig "udfordrende".

Tydelig synlig og mærkbar atrofi af specielt lårmuskulaturen - især medialt.

Dagens træning:

Genoptræningsøvelser godt en time - ½ udendørs

Cykling 11 km (fordelt på 3 etaper)

Styrketræning i kajakklubben

Bænkpres

2x12x40

1x8x50

4x5x62,5

1x4x62,5

DB press

1x10x11

1x6x13,5

2x7x13,5

Uprigth rowing

3x8x30 (bredt greb)

Lateral raises

1x6x8 stående

2x6x7 siddende

Dips

1x25xbw

1x10xbw + 10 kg

2x7xbw + 15 kg

Mave

Reverse pushdowns (m det store "ryghåndtag")

1x15x12,5

1x10x15

1x8x15

Alt for lækkert vejr til indendørs træning.

Edited by Tinapigen
Link to comment
Share on other sites

Tirsdag d. 3. april

Genoptræningsøvelser

Cykling ca. 13 km - inkl. et 11 km stræk - dog med mindre pause midtvejs.

(Fik mulighed for at få et "fagligt" tjek af knæet :1112: - alt ok - det nye korsbånd stadig intakt - god muskelstyrke :smile: )

Onsdag d. 4. april

Hold-genoptræning, 7. gang

Opvarmning: alm. cykel - ca. 3 km (sovet hos en veninde)+Motionscykel 10 min.

Øvelser på måtte, på tæppeflis - nu også med bl.a. at blive trukket og trække hinanden - " cirkeltræning m/øvelser i maskiner samt på trampolin, halvbolde og madras.

Derefter udenfor og lave TRAPPEØVELSER på en af de lave brostenstrapper med brede trin.

Godt, kraftfuldt afsæt med og henover det operede ben og så videre i "flydende flow" med det andet ben - næsten "løb".

Sidelæns gang både op og ned - kryds ben nedad - dobbelttrin opad.

Var lidt nervøs for det, men det gik egentlig ganske godt :4thumbup: :alright:

Fandt ud af, at jeg kan gå "normalt" totrinsgang nedad trapper, hvis jeg træder helt ud til kanten af trinet og træder lige ned uden at tyngdepunktet flyttes udover knæet - lidt akavet, men ellers går det slet ikke - så skal al vægten lægges over i gelænderet plus det gør ondt.

Træk til bryst:

1x15x50

4x10x60 Tror jeg nok...

Havde en lækker, lækker cykeltur :bike: med bl.a adskillige sociale stop med caféhygge og til frokostaftale undervejs i det lækre forårsglade solskinsvejr. Den dejligste, sociale dag! :biggrin::sun: :sun: :sun::icecream:

Desværre blev det vist lidt for mange indskydelser for knæet - for da der lige, næsten hjemme - skulle handles til Påskefrokosten om aftenen - synes knæet ikke det var sjovt mere... :unhappy:

Cykelturen havde pludselig sneget sig op på i alt ca. 20 km, og oven i lidt hård genoptræning - op med knæet og is på, men knæet brokkede sig alligevel lidt resten af aftenen (og en strækning på ca. 300 m fra bussen virkede meget lang). Kan DU SÅ slappe af og ta' det roligt med det ben! :bottom:

Torsdag d. 5. april

Knæet stadig lidt påvirket og let hævet af overbelastningen dagen før. :nonono:

RO!

Meget lette genoptræningsøvelser ca. 15 min.

Chins:

6x10xbw

Cykling 8 km

Fredag d. 6. april

På Påsketur i det Sydsjællandske med udendørs frokost og mindre gåtur på stranden - ujævnt terræn - så med krykker denne dag. :sun::4crutches:

I dag samt de sidste dage været overdrevet træt og uden den store overskudsenergi (pånær ude på tur :bigsmile: ) og "den indre termostat ude af funktion" - unormalt kuldskær - især om aftenen... Har dog ikke følt mig syg.

Lørdag d. 7. april

Styrketræning i kajakklubben

Cykling ca. 10 km

Bengenoptræningsøvelser lavet i pauserne mellem sættene, så nogle pauser forholdsis lange - men rigtig god gang genoptræning! Inkl. vippebræt, tæppeflisøvelser, øvelser på/over træklods.

Bænkpres

1x15x30

1x12x40

1x8x50

1x3x65

1x4x65

1x5x65 Pyha - den sidste kom lige akkurat op (de andre i klubben netop gået, så alene nu... :rolleyes: )

1x4x65

1x4x65

Dips

1x27xbw

1x20xbw

1x15xbw

1x20xbw

Back extensions

3x15xbw+5 kg

DB press

4x6x13,5

Lateral raises, siddende

3x6x7

1x16x5

Reverse pushdowns

1x15x15

3x8x17,5

Supersættet med

Front raises m/stang

4x8xlille stang+2x2,5 kg

Ingen problemer eller ømhed under træningen, men et område omkring h.skulder, kraveben har været lidt ømt senere på eftermiddagen samt søndag, så giver det lige lidt ro nogle dage, så det ikke udvikler sig til noget af betydning.

Søndag d. 8. april

Genoptræningsøvelser - lettere program + vippebræt

Edited by Tinapigen
Link to comment
Share on other sites

Ser ud til, at det går i den rigtige retning med knæet :smile: Kan du ikke smide nogen af de CSA open kampe på nettet? Jeg så vist desværre kun en enkelt af din brors kampe :unhappy:

Link to comment
Share on other sites

Ser ud til, at det går i den rigtige retning med knæet :smile: Kan du ikke smide nogen af de CSA open kampe på nettet? Jeg så vist desværre kun en enkelt af din brors kampe :unhappy:

Desværre ikke - det var med Graugarts/CSA's? kamera, jeg filmede med, så snak med ham. Så kan du også se dine egne! :smile: Kan personligt især anbefale min lillebrors 1. kamp mod en blåbælte :4thumbup: Pres gerne på for at få lagt alle sammen på nettet!

Bedste hilsner

Tina

Link to comment
Share on other sites

Mandag d. 9. april - 7 uger efter korsbåndsoperationen

Genoptræningsøvelser

Tirsdag d. 10. april

Knæet haft det godt idag - blev lige lidt stift og let hævet efter en hård dag på arb, med benet nedad hele tiden og stået/gået lige i overkanten, men kommet sig hurtigt igen :smile:

Lavet genoptræningsprogrammet for uge 7-9 fra sportnetdoc...tror jeg de var fra... inkl 10 min's vippebræt samt et par enkelte suppl. øvelser nede i kajakklubben.

Boldøvelserne føltes megahårde lige i starten, men 2. runde gik meget nemmere - lavet 5-10 gentagelser af gangen a 3-5 sek varighed. Elastikøvelserne ikke særlig veludførte - dårligt egnet elastik.

Kan nogenlunde sidde tilbage på knæene med vægt på kortvarigt :smile:

Cykling ca. 12 km - cykling føles også nemmere og "stærkere".

Ergometerroning i kajakklubben 1000 m i roligt tempo.

Pullups: 1x10xbw

Der er stadig en snert "ømhed" tilbage i skulderregionen, så skåner lige en dag mere.

Back extensions: 3x12x bw+ 10 kg

Pistols, v.ben: 3x5

Knæbøjninger: 3x10

Hmm...bw sneget sig op på 63,5 kg morgenvægt, så slut med Påskeoverflod af mad :icecream::4goodbye: og forhåbentligt snart lidt mere konditionstræning... :4whip:

Kropsvægtøvelserne bliver alt for hårde med så megen nydelse :laugh:

Link to comment
Share on other sites

Onsdag d. 11. april

Hold-genoptræning 8. gang

Havde vikar på og blev slået sammen med det andet korsbåndshold.

Opvarmning ca. 15 min cykling - i hurtigt tempo :smile:

Startede ud med tagfatlege tøffende rundt på tæppeflis.

Derefter cirkel/stationstræning a 1½ min med diverse øvelser: squat over stol, bækkenløft på stor bold - evt. med et ben og rulle bolden frem og tilbage, løb forlæns og baglæns, vippebræt, mave/rygøvelser på måtte, stående cykling x 2, sidde på en stor bold, elastikøvelse - foden fremad, benet/hælen skråt bagud, trampolin, træde ned fra stepbænk.

Ud at løbe trapper opad - (Det skulle være tilladt at løbe "ligeud" efter 3 mdr.)

Går ok opad - dog ikke helt lige så misundelsesværdigt :tongue: springende ubesværet og hurtigt som flere af de andre - men glæder mig til jeg når dertil! :smile:

Mit knitrende arvæv lateralt på knæet har det stadig med at sætte sig "i klemme" og gøre virkelig nas, især ved bevægelser, hvor der lægges belastning på udover knæet, som ned ad trapper - Det er efterhånden det, der generer min træning mest :unhappy:

Ellers går det fremad styrkemæssigt og koordinationsmæssigt. Så længe det trods alt går fremad, må man vist bare være tilfreds - men det ER altså irriterende.

Blev med et par andre og lavede lidt styrketræning i maskiner derefter :

Kan ikke lige huske navnene helt på maskinerne...

Leg-curl: 1x15x5, 1x12x7,5, 1x12x10 - det er få kg - men sidste uge føltes 7,5 kg ikke godt og blev sat ned til 5. Måske hasemuskulaturen endelig er ved at vågne?

Horizontal leg-press: 1x15x60, 2x15x70 - (1x4x80, men føltes lige tungt nok)

Quadriceps - siddende sparkemaskine... :laugh: : 1x15x15 begge ben, 3x15x5 med et ben.

Træning i Hvidovre Styrkeløfter Forening

:weight_lift: :weight_lift: :weight_lift:

1. besøg i klubben - for lige at få udvidet sin horisont (altid godt) og se hvad "det der styrkeløft" egentlig er, og hvad de er for nogen :wink::biggrin: :biggrin: :biggrin:

Tak for invitation, rundvisning og hjælp Ph. :thumb: - samt den fine modtagelse fra alle i klubben :smile:

Bænkpres:

1x15x30

1x10x40

1x2x50 Ingen probs med skulderen :4thumbup:

1x2x62,5

1x1x70

1x1x75 ikke helt perfekt, men op kom den...

1x1x70 med startsignal osv. :smile:

1x1x70 yderligere teknikretning herfra :bigsmile: - bredere fatning, skuldrene ned i bænken, bedre opspænd, korrigering af benstilling, tommelfingeren på den rigtige side af stangen... tydeligere vejtrækning :tongue:

3-4(?)x2x60

1x8x60 :nonono: Ikke flere end 5 gentagelser :tongue: :tongue:

Alt i alt en fin bænktræning og super med mere tekniklæring! Tak!! :bigsmile:

Også sjovt og lærerigt at se, hvordan bænkprestrøje og squatdragt ser ud og og fungerer samt selve træningen + "hjælpeøvelser" med elastikker og klodser.

Chins:

1x12xbw

3x8xbw + 10 kg

DB-curl - siddende uden rygstøtte:

4x8x11

Dips:

3x15xbw let :smile:

Cykling 7 km

Link to comment
Share on other sites

Ja også herfra, det så virkelig fornuftigt ud dit bænkpres... Jeg håber vi ser mere til dig :bigsmile:

/ Marc

Det er jeg glad for at høre. Jeg satser da bestemt på at kigge forbi igen :smile: - selvom jeg ikke lige kan sige præcis hvornår...

Så må vi jo se, om jeg er til noget hen ad vejen... :innocent:

Og pænt hej tilbage til alle :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Word...er det rawløft det der :devil:

8'ere i chins med bodyweight + 10 kg er næsten endnu vildere...

Hej og velkommen Conscience :smile:

Jeps, alle mine bænkløft er RAW :smile:

Har aldrig prøvet at træne med udstyr.

ShotPut2012/ Lille Prehn

Det er sundt at blive presset lidt :tongue:

Det bliver man kun bedre af :bigsmile:

Det er en dejlig øvelse - kan kun anbefale den!

/ Tina

Link to comment
Share on other sites

Hej og velkommen Conscience :smile:

Jeps, alle mine bænkløft er RAW :smile:

Har aldrig prøvet at træne med udstyr.

/ Tina

Hey Tina,

Imponerende styrke fundament du har...man må jo næsten håbe på at du har tænkt dig at bruge det til at konkurrere med, for du er jo allerede lige så stærk raw, som nogle er med udstyr :devil: Hvor meget vejer du om man må spørge? :smile:

Træner selv i HSF engang imellem, barsk hule. Man bliver stærkere bare af at være tilstede :superman:

Link to comment
Share on other sites

Hvor meget vejer du om man må spørge? :smile:

Man må altid spørge! Det kan være, der kommer et svar... :wink::laugh:

Har vejet mellem ca. 61 og 63 kg de sidste par år - er pt. i den høje ende - se evt. side 1 :tongue::wink:

Torsdag d. 12. april

Bengenoptræningsøvelser en lille time til morgen - godt knæ idag :smile:

Cykling 13 km

Kajakroning

10 km i enerkajak (En af de nye klubtracere) - Lækker båd. Blæste lidt op lige da vi tog ud, men ikke så meget.

Skulle lige "i gang", syrede lidt til i skuldrene i starten, men efter 3-4 km var skuldre og ryg varme og det føltes skønt at ro :bigsmile: Lidt træt i kroppen til slut.

Skøn, skøn solskinstur i godt selskab.

Glæder mig til at få bygget roformen op igen :smile:

Solskin, vand og motion er gode humør og velværespredere :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Fredag d. 13. april

Benøvelser ca. 1 time - inkl. "trappeløb"

Cykling 10 km

Lørdag d. 14. april

Kajakroning

11 km i ener - jævnt tempo - langs valbyparken ind til Sjællandsbroen og Ericcsonbygningen, derfra tilbage udenom øen i modvind og modstrøm - dog hyggetempo de sidste 2 km.

Krystalklart vand, varmt nok til at ro uden overtræk og opsmøgede ærmer+bukser :bigsmile: Nice!

Lige en kortere pause med lidt frugt og ku' derefter ikke sige nej til en tilbudt kold, friskskænket tjekkisk fadøl fra det netop tilsluttede anlæg, der skullle klargøres til konfirmationsfest i klubben i aften :beerchug::bigsmile:

10/11? min's dipchallenge

Måtte lige se, hvordan det egentlig stod til med dipformen - selvom det nok havde været mere ideelt inden roturen - eller med en kortere rotur..., men pyt.

Havde ellers taget et minutur med, men det virkede lige pludselig ikke... :unhappy: Brugte i stedet et alm. ur, men er usikker på om der egentlig gik 10 eller 11 min (hvilket jo bare giver ekstra træning :innocent::laugh:) - tror jeg fik taget 8-10 dips på det sidste minut - for der var jeg godt syret til.

14x5

1x4

13x3

16x2

= 147

Havde lige fortrængt, hvor hårde de her 10-min's challenge kan være :tongue:

Bænkpres

1x10x30

1x10x40

2x5x60

1x5x55

1x6x50

Godt brugt i overkroppen, så ikke megen energi tilbage til bp'en. Og slet ikke til andet bagefter :tongue:

Cykling 10 km

Benøvelser

Link to comment
Share on other sites

Søndag d. 15. april

:sun::sun: :sun:

I dette lækre forårsvejr MÅ man bare være udendørs :bigsmile:

Denne søndag blev det til en fantastisk cykeltur i Grib skov blandt anemoner i fuldt flor, fløjtende fugle og legende egernunger :bigsmile:

Pauserne på langs med sol på maven og lækkerier fra cykelkurven tæller også på plussiden :smile:

I alt ca. 27 km - knæet lidt mærket :sneaky2: - selvom benbasserne knapt føler sig påvirkede - knæet dog fint igen her til aften :smile:

Pullups:

8x5xbw+11 kg (rygsæk)

Vippebræt (inkl. knæbøjninger/squat uden vægt 2x10 + 1x6 på brættet)

Link to comment
Share on other sites

Mandag d. 16. april

Genoptræning/ test-gang- 8 uger postoperativt

Er overgået til genoptræning i kommunalt regi - hvilket de næste 3 mdr betyder at jeg nu tilbydes genoptræning 3x/ugen :smile: (hvis fortsat på Bispebjerg 2x/ugen). (Afslutter dog lige på Bispebjerg på onsdag.)

Cyklede lidt til opvarmning.

Derefter lidt stående øvelser fra side til side etc. med holdet.

Så blev jeg taget ud til at lave nogle test og målinger til at vurdere mit genoptræningsniveau, så der kan lægges en videre træningsplan for mig :bigsmile:

Det føles bare rart, at der lige bliver vurderet lidt mere præcist på enkeltniveau :smile:

Låromkreds (2 cm forskel, h.ben mindst - tror det var 42,5 cm ca. 10 cm over patella), stræk etc.

Fys'en mærkede også for korsbåndsstabilitet. Desværre kunne han mærke en grad 1 (skala 0-3) på mit operede ben, 0 på venstre. Han sagde dog, at det ikke var noget jeg skulle være bekymret for - men helt fedt er det ikke at få at vide :unhappy:

Skulle prøve at løbe/lunte ned af en gang og tilbage - der blev "scoret lavt" :laugh: Det er det jeg har sværest ved...synes det gør lidt ondt og "tør" måske heller ikke rigtig... samt trapper.

Han sagde, at korsbåndet sagtens kan holde til at løbe på plant underlag allerede, men at det er rotationer i knæet, der er ekstra vigtige at passe på - især i ugerne 6-8, hvor det jo er svagest. Der er mange meninger - man må vel prøve at føle sig frem selv!

Til gengæld ingen problemer med at løbe baglæns eller sidelæns. Gang ok (når knæet er friskt).

Skulle løbe frem og tilbage i halvcirkel (gik fint), 8-tal (ej helt super med h.ben inderst), stå på et ben i 30 s (gik fint).

Op og ned af trapper: for første gang kunne jeg gå normalt ned af trappe uden smerter - succes'en fortsatte dog ikke ved gentagne gange - og gangen mere haltende derefter.

Træde frem i loungeagtig stilling og tilbage skiftevis det ene og andet ben.

Skal lave en masse VMO-øvelser - for de er svage på mig.

VMO skulle stå for Vastus Medialis Oblique og er med til at holde knæskallen på plads. Er også netop den muskel, der er svundet mest ind på mit lår...

Vidste ikke præcis hvad han hentydede til, men fik her til at starte med en VMO-øvelse, hvor jeg holder en let blød bold mellem knæene, spænder "i det hele"-inkl. mave, bækkenbund, knæ osv, og squater ned til ca. 80 grader - til udmattelse af musklen 1xdagligt.

Så snakker vi videre på fredag. Også om, hvornår man må hvad osv.?

Skulle også se om jeg kunne sidde på hug - ingen problemer - kan komme helt ned med helt sammenbøjede ben. Der så han nærmest imponeret ud - der er åbenbart mange, der aldrig kommer til at kunne side helt ordentligt på hug.

Cykling 14 km

Styrketræning i Vestbadet

Chins

1x19xbw (øv, den 20. var der ikke mere :crybaby::tongue: )

3x9xbw + 10 kg :smile:

1x8xbw + 10 kg

GMO-øvelse m/ bold ml.knæene i pauserne

Knæet noget hævet og føles meget træt ligesom mig selv. Har været en lang dag!

Rowing torso

2x10x20

2x8x25

Leg curl

1x12x5 - gammel, træg maskine - knæet træt, så kun et sæt

Pulley

4x8x50

DB-curl

4x4x14

Scott curls

1x6xstang + 15 kg

1x3x - " -

1x4x - " -

Svømning: 200 crawl + 200 rygcrawl

Link to comment
Share on other sites

Tirsdag d. 17. april

Hviledag - cykling 5 km - VMO-øvelser.

Onsdag d. 18. april

Sidste hold-genoptræning på Bispebjerg

Cykling ca. 20 min.

Div. gulv - og tæppeflisøv.

Øv. med skumklods, øv. med kig i spejl med fokus på at strække godt ud i knæet, vippebræt øvelser + m/ bold, div. boldkast til hinanden inkl med finter og dribling.

Fik målt omkreds af lårbasserne hhv. 7,5 og 15 cm over knæskallen:

H.ben: 40 cm og 45,5 cm, V. ben: 42 og 48 cm, fuld ekstension og fleksion tror jeg.

Selvtræning i benmaskinerne.

Styrketræning i HSF

Bænkpres

2x12x40

1x8x50

5x5x65 (PR :smile: )

1x8x60

Dips

1x12xbw (dagens vægt på klubbens vægt: 62 kg)

5x5xbw + 15 kg

DB press

4x8x11

Upright rowing

1x10x30

4x8x35

Lateral raises

4x10x5 (lidt store spring i løsvægte til tøsetræning :tongue: )

Pull-ups

1x15xbw

1x10xbw

1x8xbw

"Squat"

Tekniktræning med kosteskaft som stang :laugh:

ca. 2x10

Føltes godt med fødderne placeret med godt skulderbreddes afstand og let udaddrejet.

Knæet umiddelbart helt ok med øvelsen uden vægt på :smile:

Cykling 5 km

Udmærket træning og vældig hygligt :bigsmile: :bigsmile: :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share