Tinapigens log!


Tinapigen
 Share

Recommended Posts

Sommerferie med vandring i Norge - start Jotunheimen

 

Planen for dette års sommerferie har været med fokus på vandring med familien i Norge - gerne med nogle dage ude i fjeldet på egne præmisser...

Norge er dog ikke kendt for altid at have stabilt "vandrevejr" og med to "børn" på hhv. 10 og 13 år med, var der kun løst planlagt fra start til "vandreform" og vejrliget kendtes bedre...

Jeg har selv for mange år siden været på vandreture i Jotunheimen og været meget glad for dette sted, så det blev start-stedet.. dertil havde vi hjemmefra både fået anbefalet og selv forelsket os i beskrivelserne af "vandre-klassikeren" "Aurlandsdalen" - så denne tur var også på ønskelisten...

 

Mandag d. 18.  juli 2022 - rejsedag/Dag 0.

Endelig lykkedes det at blive klar med alle forberedelserne og dagen til at tage af sted oprandt.

Dagen før var vores Tow-box (bagagebox til at sætte bag på bilen) pakket med telte, liggeunderlag, vandrestøvler og dertil bagagerummet fyldt så godt op som muligt med frysetørret mad, rygsække m.m.

Det havde længe været en "gyser", hvor meget grej, der mon var plads til - og hvor mange gange, jeg ville blive nødt til at "pakke ud" igen (jeg er ikke kendt for at pakke let, men "sikkert" og "hygligt" ;-) )

Heldigvis var det let at stå tidligt op, når man er spændt på at komme afsted på ferie.

Ca. 07:20 havde alle spist morgenmad, frokost og termokander samt alle 4 mand pakket i bilen og Towboxen sat på.

Målet var Bessheim Fjellstue - https://bessheim.no/camping-ved-besseggen-sjodalen-i-jotunheimen/

Hvor vi ville starte med at have base og sove i telt (og hvis vejret var helt forfærdeligt have mulighed for måske at leje hytte eller indendørs).

Jeg var af en klient med hytte i "nærheden" blevet anbefalet, at køre den smukkeste vej sydfra via Oslofjordstunnelen (også nu gratis) videre via Hønefoss og Fagernes - plus at det skulle reducere antallet af Bom-penge. Det ville kun tage ca 25 min ekstra - i alt 10½ times køretid  - ca 870 km.

Vi havde en rolig og fin køretur nærmest hele vejen. Der var en anelse trafik omkring Göteborg, og det blev "spændende" med de lange tunneler. Vi hørte "Hobitten" på lydbog en hel del af turen.

Vi kom frem med kun enkelte tisse/spise/strækkeben-stop - og landede ved Bessheim fjellstue ca 19:20.

Efter ankomstmelding i receptionen kunne vi selv vælge frit på pladsen nede foran søen og havde adgang til vand, bad og toiletfaciliteter inkl el-kedel - så det var super.

Vejret var med fint tørvejr, men noget blæsende opdagede vi, da teltet skulle slås op.

Det lykkedes uden den helt store kamp og så kunne vi varme aftensmaden og nyde den med flot udsigt til fjeldene.

 

Dag 1 - Tirsdag d. 19.  juli 2022 - "Knutshøe 1517 moh"

Vejrudsigten lovede godt vejr allerede dag 1 og muligvis knapt så godt herefter, så da vi var "klar" blev vejret udnyttet til en lidt længere start-tur end oprindeligt tiltænkt hjemmefra til dag 1.

"Knutshøe" ligger overfor den "berømte" klassiker Besseggen - og er en rigtig fin rundtur. Bliver nu også kaldt "Lille-Besseggen". Den anbefales dog kun i godt vejr, da man er lidt udsat oppe på bjergkammen - og der er enkelte steder, hvor der skal bruges hænderne til hjælp.

Ruten er angivet til at være 13 km med 590 m op og ned og tage 5 timer at gå, klasse "rød". Da der kl 10 kun var få - og desværre optagede parkeringspladser tættest på startstedet for turen, valgte vi at køre lidt længere væk til næste p-plads, da vi synes vejsiden var alt for stejl at parkere på. vi følte os heldige, da vi netop fandt en enkelt plads på rastepladsen længere ude. Det forlængede turen med ca 2 x1½ km.

Knutshøe ligger som en fin aflang bølget "knold" vinkelret på den turkisgrønne Gjende-sø overfor Besseggen, med bratte sider og et lille "elv-delta" nedenfor på den ene side.

Det var en virkelig flot og "sjov" tur. Der var nogle andre mennesker, men det føltes ikke crowdet eller overfyldt. På et af de stejle steder i starten var det ret imponerende, at flere hunde kunne komme op forbi her.

Flot på flot udsigt dukkede op - og vi kunne mærke at et gik en del opad - med flere "skjulte toppe" længere fremme.

Kakao- stop og frokost stop på fjeldryggen og lige efter fjeldtoppen - hvorefter ruten skrånede mildere nedad på den anden side med flot udsyn over Gjendesøen og Jotunheimens højere fjeldtoppe i baggrunden.

Ligeledes et kig til "trængslen" af små myre-folk henover Besseggen, så vi bare nød at være, hvor vi var.

Drengene klarede gå-turen suverænt og var som forventet meget hurtigere på især nedturen..

T havde en kort krise lige efter toppen, hvor han havde hoppet forkert og kunne mærke knæet. Lidt tape, en smule ipren, frokost og en vandrestav kurerede ham heldigvis for det værste, så han fint kunne komme med videre.

Det gode vejr og vandringen giver varmen, så vi svalede os med en kølig dukket i et "bassin" ved elven nedenfor Knutshøe - aahh.

Jeg opdagede desværre, at min ene støvle generede og trykkede mig lidt bag akillesenen, så måtte også sætte et vabelplaster på..

Resten af ruten gik nede i lavlandet langs elven. Her var der en del temmelig irriterende myg, så vi satte farte lidt op.

På et tidspunkt deler stien sig, hvor en pil peger ind mod Knutshøefoden - men da der var mere luft (og færre  myg) langs elven fulgte vi denne rute. Det gav dog lidt "kvaler", da stien nærmest endte i sumpområde - dog kunne det passeres uden sop, da der ikke lå meget vand lige på vores tidspunkt., og vi kom ind op den anden sti igen. Mega heldigt, så vi slap for at gå tilbage.

Helt tilbage ved foden af Knutshøe fik vi fulgt den "oprindelige" sti og endte ude ved vejen, som vi fulgte tilbage til bilen det sidste stykke. Her var vi blevet noget trætte i benene og det var blevet godt eftermiddagsvarmt, så det nåede at føles lidt hårdt lige til sidst.

Kl. 17 var vi tilbage til bilen, så 7 timer på tur inkl pauser. I alt har vi nok gået ca 17 km og 600 hjm op og ned sjusset ud fra beskrivelsen. (glemte gps'en)

Det var en VIRKELIG anbefalelsesværdig og sindsygt flot samt varieret tur!

DSC_1387 Knutshøe a.JPG

Knutshøe returview .JPG

Edited by Tinapigen
Link to comment
Share on other sites

Sommerferie med vandring i Norge - start Jotunheimen - fortsat

Dag 2 - Onsdag d. 20.  juli 2022 - "Veoli-fjeldet/Veoli-knappen"

Distance: 8 km - off road og ad meget små stier samt 350 hjm op og ned. - Kl. ca 11-15 inkl pauser.

Da vejret både potentielt spåede mulige regnbyger eftermiddag og benene trængte til en lidt lettere tur, huskede jeg en anden anbefaling hjemmefra, jeg lige nåede at få kort før afrejse . "Kør til Veoli og følg vejen hele vejen op, så er du oppe i højfjeldet, når du træder ud af bilen - en himmerigstur..." Du kan parkere bag husene deroppe...?

Vejretudsigten så rimelig ud til om formiddagen - og der var udsigt til luksus om aftenen, da vi havde booket tid til indendørs aftensmad på Bessheim Fjellstue (- en kok driver stedet og onsdag aften var menuen BUFFET :biggrin:)

Derfor pakkede vi frokost og regntøj i rygsækkene og kørte små 20 min nordpå til Veolivegen, der viste sig at være en lille smal "en-sporet" grusvej, der snirklede sig opad gennem lidt skovlandskabet...

På vejen derhen mødte vi vores første "vej-får" - moderfår der traver ganske roligt af sted med sine halvstore lam og tager sig en lur, dersom de trænger...

Vi fik kørt bilen op, op og op - og var glade for, at det var et forholdsvis ukendt sted, så vi ikke mødte nogen modkørende...andet en en autocamper, der holdt stille i et aflukke lige i starten af vejen..jeg fik da pulsen op, bare af at side ved siden af og holde udkig til vi ellers udramatisk nåede op...

Vi fandt en lille vigeplads næsten helt oppe, hvor vi vendte bilen og parkerede ude i kanten - men fandt ud af, at der var muligt at holde og vende få 100 m længere fremme foran 2 ældre "hytter"- selvom det ikke var en reel p-plads.

Vi fulgte nogle små-stier/veksler gennem fjeldet og drejede op mod Veoli-knappen for at spise frokost der. Herfra spottede vi nogle køer og får i retning mod en sti, vi ville følge retur - som vi (især drengene) løb ivrigt ned i mod..

Fårene var dog for sky til nært selskab, men en flok kalve og deres mødre var meget nysgerrige - og de kom langsomt nærmere, da vi satte os ned. De kunne hurtigt spotte, at Th var den mindste - og derfor nok også den mindst farlige - så han blev til sidst undersøgt nærmere..til hans store glæde..

Herfra vendte vi næsen retur og spottede nogle potentielle regnskyer nærme sig...til allersidst trak vi i regntøjet, men det blev bare noget smådrypperi.. Turen ned ad Veolivegen forløb også uden modkørende  -faktisk mødte vi slet ingen mennesker udenfor campingpladserne denne dag..

Vi stoppede kort ved Jotunheimen Camping på vej hjem, da det skulle være nærmeste "provianterings-sted"..og lige ville kigge, hvad udvalget var..

Det blev dog meget "småt" med indkøb, da de dels var udsolgt med en del ting, priserne var skræmmende og vi stadig havde til at klare os lidt endnu..

Herfra hjem til Bessheim - og slappe af - udover 15 push-ups - inden vi gik over til en fantastisk buffet-aften! Kæmpe udvalgt af diverse ren, elg og hjortepølser, mørbrad, laks og ørred på forskellig vis samt varme retter - med ejeren selv stående, der skar flere typer varmt frisklavet kød af førnævnte dyr - og efterfølgende dessertbuffet med et overdådigt udvalgt af diverse kager og oste.

Så gjorde det slet ikke så meget, at det regnede lidt udenfor - og vejrudsigten lovede bedre vejr igen fra næste morgen.

 

Dag 3 - Torsdag d. 21.  juli 2022 - "Bessvatnet"

Distance: 9,5 km, 660 hjm op og ned.

Tørt vejr med lette skyer tidlig formiddag og sol herefter. Perfekt til dagens etape, da startede med ca 300 hjm op lige bag Bessheim - så det ikke blev alt for varmt at gå i starten.

Starten går ad en smuk sti op ad en frodig fjellside og følger derefter en elv, der bliver til et større vandfald oppe i toppen, inden stien flader ud i et mere stenet og goldere terræn hen til Bessvatnet i 1373 moh. Bessvatnet er en fin, mørkeblå sø - der er den ene sø, der kanter op til "Besseggen" i modsatte ende, hvor der kun er en smal klippekam inden Gjendesøen ligger ca 400 m nede på den anden side.

Vi spiste en velfortjent frokost i læ bag en stor sten og kiggede på sjove skyformationer i horisonten.

Thore opdagede en flok får langt væk og løb efter dem op til en stor sne-plamage - inden han kom retur.

Vi satte derefter kursen mod uret langs Bessvatnet og fortsatte så op ad Bessfjellet mod en endnu større sne-formation lidt oppe. Her havde vi megen sjov med at rutche ned ad den iført regntøjet - en i selskabet prøvede endda nærmest uden tøj..

En kortere tur videre op mod en lille top med flot udsit til Besseggen fra modsatte side henover Bessvatnet - og til den anden side en masse høje tinder med sne i det fjerne.

Vi fulgte samme rute retur med et "kort, svalende dyp" i Bessvatnet - og derefter en længere pause i solen ved vandfaldet nær stien ved Bessheim, som drengene også fik badet i. Her mødte vi en anden dansk familie, der var på vej til et par overnatninger i fjeldet med deres ene søn... og havde ellers dette pragtfulde sted for os selv.

Der var så dejligt ved vandfaldet at vi blev længe - og derfor først var tilbage ved teltet ved 18-tiden og kunne finde trangiaerne frem og kokkere aftensmad.

Da vejrudsigten lovede godt vejr de næste dage og derefter knapt så godt vejr - begyndte vi at "læse kort" og pakke til at kunnne tage nogle dage i fjeldet fra i morgen og et par dage frem. Det blev så i "nærområdet" i stedet for som oprindeligt håbet fra "Krossbu", hvor vi skulle forbi senere efter proviantering i Lom.

Men, da Krossbu ligger både højere og vejrudsigten der lovede regn, gjorde det, det meget lidt attraktivt.. Man må smede mens jernet...

Sne rutchetur v Bessheim a.JPG

Vandfald ved Bessheim.JPG

Edited by Tinapigen
Link to comment
Share on other sites

Sommerferie med vandring i Norge - start Jotunheimen - fortsat

Dag 4 - Fredag d. 22.  juli 2022 - "Heimdalsmunnen til søen bag Rundhø bag Bruskardknapperne"

Distance: ca 6 km, 250 hjm - kl. 12-16.

Lejren blev pakket sammen og alt blev atter læsset i bilen, hvorefter vi kørte en kort stund - lidt længere væk en Knudshøe til en rasteplads nogle km efter med indgang til Heimdalsdalen på modsatte side af vejen. Personalet på Bessheim havde oplyst, at det var en meget fin dal, men ej særlig turistet.

Kl. 11 var vi afsted og med kurs mod næste stop ca 10-15 min syd for Bessheim. Vi mødte og sludrede lidt med et ældre, tysk par med en "bo-bil" (men uden vandrekort) - så kl blev 12 inden vi var helt klar med taskerne på ryggen.

P-pladsen lå lige nogle få 100 m fra starten ind til dalen, men der gik alligevel lige en lille stund før vi fandt stien, der var "u-markeret" (dvs ingen røde T'er) og startede igen med at "skrå" en smule ind over -gennem pilebuske og andet sjov - nu med fuld oppakning.

Stien startede utroligt smukt gennem frodigt terræn i bunden af en dal med start for foden af S. Bruskardknappen og ind til øvre Heimdalsvatnet (der skulle være en god fiskesø). Solen var fremme og vi fik hurtigt varmen.

Krydsede et par små elve, der pt. ikke er særlig vandfyldte - men ved den ene stod der nogle "støtte-stave" man kunne bruge ved vadestedet og stille igen på den anden side.

L prøvede "voksen-rygsækkene" og klarede den ene efter frokost et lille stykke "opad" inden den blev leveret retur. Det så sjovt ud.

Frokosten blev holdt på en lille bakketop ved Sandbakken (en enkelt græstagshytte) lige inden en stejl stigning opad til Rundhø ca 1300 moh og en mod en dal i "højderne" - hvor vi satsede på at finde et godt overnatningssted uden for mange myg.

Lidt forbi Rundhø og et godt stykke fra stien til venstre fandt vi et dejligt fladt terræn med pladser til to små telte og fin udsigt til en sø (Bruskardtjønne). Der lå vi faktisk med udsigt over til Knudshøe, der tittede frem mellem/bag Bruskardknapperne (to store "fjeldknolde-toppe" på den anden side af søen).

Til fjeldvandreturen havde vi to små to-personerstelte med fra Nordic, da de vejer mindre end det større Bergans 4- pers-telt (halvt lavu-udgave) vi havde brugt på "fastliggerdagene". Det gav så også lidt privat-liv til både små og store.

Det viste sig desværre, at det nok ikke var "rent" drikkevand, da der var tegn efter får på bredden og de 3-4 vandløb markeret på kortet var der ikke/var ikke drikkevandsegnede. Derfor valgte vi at koge det til aftensmaden, te/kakao eller evt. drikke via life-straw.

Vi gik turen ned til søen og nåede også en dukkert, der var dog relativt sumpet langs med den og en del flyvende insekter.

Til aftensmad prøvede vi for første gang, den lette frysetørrede aftensmad - havde købt af mærket "TURMAD" - norsk produceret - og den gjorde fin lykke hos alle deltagere - især "Pulled Pork"-udgaven gjorde lykke hos drengene, så de voksne forbarmede sig og tog to dage med "Tikka Masala". Vi lavede et par ekstra poser kartoffelmospulver til for at være sikker på at blive mætte.

Der var nogle sjove, temmelig insisterende fugle, der peb og kaldte på hinanden hele aftenen. Drengene hyggede sig inde i teltet - og de voksne kunne nyde solnedgangen over fjeldet.

 

Dag 5 - Lørdag d. 23.  juli 2022 " Tur op ad Heimdalshøe fra Bruskardtjønne-lejren"

Distance: ca 6 km, 310 hjm - off road og noget blokmark

Nød en rolig morgen og var nede at hente vand ved søen lidt væk ..det så lidt "planktonfyldt" ud her til morgen, så dagens plan var bl.a. at finde vand fra et bedre sted.

Det fungerede dog fint til havregrøden.

Der var planlagt "overliggerdag", så bare en tur ud på lidt fornøjelsestur og nyde området.

Vi pakkede en dagsturstaske inkl vandbeholdere og satte kurs let tilbage og opad Heimdalshøe, hvor vi havde set noget rindende vand og mindre vandfald højere oppe dagen før.

De yngste nåede hurtigt hen til vandet og nogle små sneklatter. Vi fulgte kanten af vandløbet højere og højere op. Fandt en lille "lagune", hvor det lille vandløb havde en mellemstation på vej nedover. Mens yngstemanden trådte af på naturens vegne (oh, hvilken luksus toiletter kan være ;-) ) - Tog jeg en dukkert i det meget kølige vand - de andre fulgte dog efter, selvom de havde "givet op" til at starte med...så gik det ikke at "mor" var den eneste, der havde været under..

Højere op fortsatte vi til et  spottet frokost og pausested, hvor der begyndte nogle klipper og lå nogle større kæmper.

Efter frokosten var mindstemanden mest indstillet på længere pause, så han fik lov at blive pakket ind i frokosttæppet, mens vi andre lige skulle se på den anden side af kammen. Det var totalt blokmark, hvor der skulle hoppes fra sten til sten overalt. Det gik dog hurtigt fremad og opad alligevel. Den øverste top blev det dog ikke til i denne omgang, da ikke alle var klar på at tage med, så vendte retur efter 15 min's gang.

Vildt at se, hvor skiftende og goldt landskabet er "lige på den anden side".

På nedturen blev der ivrigt bygget en lille dæmning ved udløbet af badekarret. - En stor succes og det var sjovt at se, at det (efter lang tid) lykkedes at få vandet til at stige - selvom det løb gennem flere steder "nedenunder".

Ved aftenstid trak nogle skyer sammen - og gav en byge ved 18-tiden. Det er "spændende" at observere de tunge skyer, der trækker sammen og nærmere...Der var tordenvejr lidt længere væk, men det værste holdt sig fra vores niche.

Vi havde heldigvis nået at koge vand til termokanderne, så aftensmaden kunne laves let og nydes i sol, da vejret klarede op en times tid efter. 

 

T med rygsæk fjeldtur.JPG

Blokmark Heimdalshøe LL.JPG

Edited by Tinapigen
Link to comment
Share on other sites

Sommerferie med vandring i Norge - start Jotunheimen - fortsat

Dag 6 - Søndag d. 24.  juli 2022 - "Bruskartjønne-lejren over S.Bruskardknappen 1458 moh til Heimdalsmunnen"

Distance: ca 8,5 km

 

Morgenrutinen allerede anlagt, så var klar til afgang efter morgenmad og nedpakning af lejr kl 9:59.

Ingen stabil mobilkontakt i området, men vejrudsigten nogle dage siden havde spået mulighed for regn sidst på eftermiddagen.

Vi skråede ned mod søen og krydsede det lille afløb fra den og satte rygsækkene for foden af S. Bruskardknappen.

En toptur som vi havde kigget på i flere dage og nu så "lettilgængelig", skulle lige med. Der var ikke ret langt, så allerede 40 min senere, var vi retur.

Der skulle være en lille sti fra søen ned til vejen i dalen på den anden side - men den støtte vi ikke på (og vi gad ikke gå tilbage), da de hurtige var gået længere ned. Selvom vi skråede indover og burde være stødt på den, var den åbenbart for lille til at opdage. Derfor endte hele nedturen over fjeldet at være off road igen  - så det blev en lettere udfordrende tur, flere steder gennem lavt pilekrat og sumpsteder - ...med flot udsigt over til Knutshøe på den anden side af dalvejen.

Nogle steder var krattet også vokset henover stien, andre steder var det nemt at gå, hvor man lystede..

For at undgå at gå et kedeligt stykke langs vejen inden, der ville komme en rigtig sti igen de sidste km til bilen, ville vi følge en afmærket sti, der burde løbe parallelt med vejen på den modsatte side ca 300 m inde. Den endte også i et større sumpområde, så det blev til lidt mere "sjov".

En varm kakaopause gav kræfter til det sidste stykke og da den sidste sti kom, var det pludselig let at komme frem og humøret steg hos alle.

Vi nåede bilen ved 14-tiden og nåede netop at pakke alt ind i bilen inden det begyndte at regne let. Sikke en god timing!

Efter et lille, hurtigt stop ved Bessheim - kørte vi til Lom (godt en times kørsel). Her var vi heldige at kunne booke en hytte på campingpladsen midt i byen. Det var en ganske lækker hytter med to soverum, stue/minikøkkenniche og eget toilet/bad. Bookede den for to dage med det samme..Havde tjekket alternative campingpladser ud, hvis der ikke skulle være plads, den ene lidt udenfor byen lød også attraktiv - men det er dejligt at være "midt i det hele".

https://www.nordalturistsenter.no/overnatting/sma-og-store-campinghytter-i-lom-sentrum/

Havde både lagenposer, soveposer og sengetøj med. På denne campingplads skulle man også betale for at leje af dyner - hvor det til min orientering ellers er "normalen" at det blot er sengetøjet..

Fik handlet til aftensmad i Kiwi, der lå bekvemt i gå-afstand derfra.

En aftenstur ud at se fossen, der løber gennem byen og lige snuse til området..

Aftenen og næste formiddag blev bl.a. brugt på at planlægge den næste uges "aktiviteter"

Pilekratssti.JPG

Edited by Tinapigen
Link to comment
Share on other sites

Sommerferie med vandring i Norge - start Jotunheimen - fortsat

Dag 7 - Mandag d. 25.  juli 2022 - "Hviledag med Fjeldmuseet og bageren i Lom"

Formiddagen gik stille og roligt med at få bestilt og bekræftet brævandring, der havde mødested i Krossbu (næste "planlagte stop") - selvfølgelig efter at have tjekket vejrudsigten - og håbe på, at den holdt. Den spåede nemlig godt vejr fra onsdag morgen.

Jeg fik i løbet af formiddagen en aftale i stand med Fyrst og Fremmest, der ydede virkelig god service.  Havde været i tvivl om, det kunne lade sig gøre med så kort varsel, men fik indenfor en times tid bekræftet, om der var en ledig guide.

Vi endte med at booke "privat" guide, da der så kunne tages ekstra hensyn til at tilpasse turen til os, nu vi havde børn med - og samtidig var vi heller ikke afhængige af andres ønsker...og prisforskellen var lille nok til, at det nok hurtigt kunne blive pengene værd.

Planen blev så, videre til Krossbu i morgen, slå telt op og så på eftermiddagstur på egen hånd i Dumdalsgrotterne, hvis muligt. - Så var vi lettere fremme og klar til gletchervandring næste morgen kl 9.

Derefter rejsedag enten om aftenen eller næste dag afhængigt af humør og energiniveau - videre til Aurlandsdalen med to overnatninger og en enkel lang vandredag.  Inden sidste stop og overnatning hos en gammel ven - nu med 3 pigebørn - bosat lige uden for Oslo lørdag - og dermed en 4 timer kortere køretur hjem end ud søndag.

Dagen i Lom blev herefter brugt på Fjeldmuseet, det lykkedes os at få fat i nogle kanelsnurrer fra bageren i Lom, uden at stå alt for længe i kø (udendørskøen kan anbefales). ALLE vi har mødt, der kender Lom sagde, at vi SKULLE prøve bageren. Da vi så køen tidligere havde dog ikke så travlt, men pludselig passede det uden at det var "urimeligt"...Det lignede, at der lige nåede at blive udsolgt af snurrer fra personerne foran os, men heldigvis kom en ny forsyning til både min og den foranstående danskers store glæde..mums.

Jeg tror, at vi er forvænte med godt bagværk i Dk samt eget hjemmebag, så var ikke fuldstændig imponeret - men dejligt smagte den og nemt var det..

Eftermiddagen bød på lidt sol inden mørke skyer trak sig sammen. Det blev udnyttet til en badetur i elven nedenfor fossen.

Det sidste blev handlet ind, der blev bagt lidt hjemmebag i omnia-ovnen på mini-komfuret. Jeg havde ikke havde nået det tidligere på turen på trangiaen - og ville udnytte, at den var med. Elsker nybagt brød..

Dag 8 - Tirsdag d. 26.  juli 2022 - "Krossbu samt Dumdalsgrotterne i Bøverdalen"

Knap en times kørsel fra Lom til Krossbu. En pæn rute gennem dale med høje fjeldsider og glimt af høje toppe, elve m.m., men også relativt ubefolket. Vejret relativt gråt...

Da dagens tur til grotterne skulle starte på en lille p-plads nær "Bøvertun" ca 10 min før Krossbu prøvede vi at holde godt udkig til, hvor vi skulle starte senere på dagen - men det var ikke helt tydeligt, hvilken det var.

Fremme ved Krossbu - en stor rød bygning nær vejen med et relativt barskt område med et par større grus p-pladser og en hel del telte et pænt stykke derfra -fik vi meldt vores ankomst. Vi fik koden til toiletfasciliteterne, fik opgivet vores bils reg.nr og kunne køre over en lille bro til telt-pladsens p-plads. Fik lige spurgt ind til, om de kendte "start-stedet". Det var, hvor Bøverdalen startede og "fjeldet" stoppede. Hun havde ikke selv været meget i grotterne, men anbefalede Bøverdalen som fantastisk smuk at vandre i. Jeg fandt efterfølgende ud af, at grotterne var bedre markeret på det andet vandrekort - over Jotunheimen øst - end det jeg havde i bilen på 1:100.000.

Det dryppede lidt, der var pænt fugtigt mange steder - men efter at have sonderet lidt fandt vi en rigtig god lejrplads oppe på en lille bakke med et "stort" plant område vores store telt kunne være på. Ahh - alt blev gjort klar til senere og frokosten spist inden vi pakkede regntøj, cykelhjelme og pandelygter i rygsækkene og tog afsted ca kl 14.

Fandt en af de rigtige p-pladser tæt på og vandrede spændte afsted - i tørvejr. Jeg vidste fra en fin beskrivelse fra bogen "Opptur Jotunheimen - 125 hikes" af Finn Loftesnes, at det var en udmærket tur til "regnvejrsdage," og at den lå relativt tæt på vejen. Vigtigt dog at medbringe regntøj, hjelme og ekstra lygter!

Begejstrede blev vi, da vi fandt første potentielle grotte-hul og fik rikket pandelamperne på hjelmene. Der var lige lidt startproblemer med at få dem til at sidde fast på to af hjelmene, men det blev løst med at binde dem fast vha af en lille gren.

Rygsække blev efterladt udenfor og G2 var første grotte, vi søgte ind i. Den brusende elv går ved flere af grotterne indunder og gemmer sig i dybet. En masse kalkstensholdige sten har været medvirkende årsag til at grotterne er dannet her i området.

Da mindstemanden først havde set det hele lidt an, og fandt ud af, at det er en stor fordel at være lidt mindre, når man skal bevæge sig ind i snævre gange - førte han ivrigt an og kravlede kækt først hen og inspicerede adskillige steder FØRST. Nogle af stederne åbnede det sig en hel del indenunder, men havde en "kravle"-indgang eller udgang for at komme dertil... Der kan forresten og bookes guidede ture til disse grotter...

Efter at have nået at kravle længe rundt i G3 og G4, holdt vi en drikke varm kakao-pause og gik kun en lille snert videre, for lige at kaste et blik videre ind i dalen - inden vi vendte retur. De voksne kunne nok godt have brugt lidt længere tid for selve dalen virkede virkelig frodig og flot, og det var ret spændende med grotterne - så den kunne måske være værd at vende tilbage til en gang..?

Der blev lavet aftensmad i nogenlunde tørvejr, men lidt trist vejrmæssigt - og vi var noget spændte på om vejrudsigten for morgendagen, der lovede sol ville holde... heldigvis var der plads i teltet til at slappe af og hygge med gode bøger m.m.

Grotte G2 udefra.JPG

grottefoto.JPG

Link to comment
Share on other sites

Sommerferie med vandring i Norge - start Jotunheimen - fortsat

Dag 9 - Onsdag d. 27.  juli 2022 - "Brævandring på Bøverbræen"

Distance: 7 km, ca 350 hjm op og ned + aftentur 2 km + 130 hjm op og ned

Solen skinnede :-) Vi stod tidligt op for at være klar med alt til kl 9, hvor det var aftalt at mødes ved den røde bro. Guiden V dukkede op præcist og delte steigeisen, isøkser, hjelme, seler og reb ud.

Selv havde vi iført os vandrestøvler, langt undertøj, regnbukser og regnjakke med/på, varm trøje og havde turtasken pakket med hue, vanter, solbriller, madpakke, termokande/vand, snacks plus plads til ekstra grej.

Der skulle være ca en times vandring til bræen. Der var en gruppe taget af sted kort før os og mon ikke, der var flere på vej efter...

Efter et kvarters tid stoppede vi og justerede tøj samt fik fin information om istider, fund (der bl.a. kan ses på Fjeldmuseet i Lom) af ting, der er fundet efter nedsmeltning af bræer i nyere tid. Senere fik vi interessant info om lidt planter, bl.a. gul kort lav, der vokser utroligt langsomt og ligner landkort og bruges til at datere med, fik vist Norges mindste træ "Moose ear" samt smagt noget orange chokolade lav og nogle syrlige blade.

Dertil info om drikkevand på forespørgsel. Det er selvfølgelig bedst at drikke klart vand og aldrig uklart smeltevand fra bræerne.

Han fortalte også, at man pt mener, at alle bræerne i Norge vil være smeltet om vistnok 50-80 år. Vi fik vist, hvor bræen gik til for bare ca 20 år siden.

Vores guide havde også været på tur de to forrige dage i samme område, men i regnvejr, så i dag var meget bedre. Han var en meget sympatisk fyr, men bl.a. en bachelor indenfor noget med fjeldnatur og læste nu til organist. Han skulle endda spille koncert om få dage.

Ved bunden af Bøverbræen spiste vi tidlig frokost, tissede af og fik udstyret på. Det tog nok ½ times tid alt i alt. Min kæreste havde fået lov at bære rebet herhen, for som vi fik at vide - det øgede sejhedsfaktoren, at blive set med reb hængende over skulderen ;-)

Vi blev bundet i rebet med intervaller: Guide forrest - yngstemanden - min kæreste i midten - teenageren og så mig. Derefter var der en hurtig instruktion i at gå med passende stramhed af rebet mellem os, i at sætte alle takker under steigeisene i på en gang, når det er stejlt opad evt kun spidserne, muligheden for at gå "fransk krydsgang" samt  at gå "cowboy-gang" når man går nedad, for ikke at ramme sig selv og falde i dem.

Is-øksen tages lettest ud af isen, hvis hånden flyttes op lige under øksehovedet. Råb stop ved ønske om fotopause og alle andre ting, hvor der er brug for at justere noget, så alle stopper. Skal der springes over en sprække, skal den tættest på være opmærksom og rebet hhv. være løst nok til at springe over uden at hive den næste med..

 

Det så ud til at gå ok, så af sted med os. Vi startede blidt med at gå på kanten og lige fornemme det hele, øve nogle små-sprækker. Herefter gik vi ned i nogle hule-sprækker og kunne komme helt ned under isen/bræen.

Herefter gik vi noget højere op på bræen med mere blå-is, større isformationer og større sprækker og revner. Vi så en hel masse døde, halvrådne lemminger spredt ud over isen.

 

Det er sjovt at prøve at gå med steigeisen og se bræen - især efter de seneste år, at have læst så mange bøger om bestigning af Mt. Everest, K2 m.fl. Jeg har dog intet behov for, at det skal være i hverken tynd luft eller ultrafarligt.

Der var en meget flot udsigt i det flotte solskinsvejr. Meget råt og plettet med høje tinder og sneklatter og småsøer så langt øjet rakte.

Vi gik over en sne-fane og holdt en kort pause undervejs. Der var også enkelte steder hist og pist på bræen, hvor sneen dækkede sprækker, der ikke skulle trædes på. Sprækkerne og formationerne skulle være større endnu højere oppe, men vi havde hverken tid til eller behov for "meget teknisk is-klatring".

Da vi var kommet ned i bunden af bræen til sidst fik vi lov til at se en ny smeltevandshule helt nede under kanten. Den var pænt stor og var dannet på kun én uge!

Nå, af med gearet og så en times vandring retur. Vi fik sludret videre på vejen hjem - og alle havde klaret det super godt.

Ungerne blev rost for at have klaret det godt og gået godt til!

Tiden går hurtigt sådan en dag - kl 15.15 var vi tilbage og kunne returnere udstyret og sige pænt farvel og tak!

En dejlig dag med skønne oplevelser.

Drengene valgte at hygge sig i teltet om aftenen efter aftensmaden. Vi voksne nød en lille aftentur op langs fossen for at se på vandfaldende og nyde aftensolen og roen oppe på den nærmeste "knold".

Ah, en lille røget whisky blev nydt...

Bøverbræen op langs sprække.JPG

Gletcher Bøverbræen TN.jpg

Bøverbræen oppefra.JPG

Link to comment
Share on other sites

Sommerferie med vandring i Norge - start Jotunheimen - fortsat

Dag 10 - Torsdag d. 28.  juli 2022 - "Bil-turist fra Krossbu via Tindevegen  til Vassbygdi og Østerbø i Aurlandsdalen"

Nå, farvel til Krossbu. Det var fine oplevelser, men selve "pladsen" havde en køligere fremtoning/stemning end de øvrige, vi har været på. Både mht. receptionen, hvor man skulle betale med det samme, der er kode til toilettet etc., men også de øvrige teltbeboerne virkede "køligere" og mindre tilgængelige end de øvrige. Rent lavpraktisk, så lå teltpladserne, så langt væk fra hovedhuset, at man skulle sætte 15-20 min af til "toiletbesøg". Der var dog adgang til et gratis tørrerum, til at hænge vådt tøj op i. Det er også cool, at der er mange p-pladser (koster dog et beløb, hvis man ikke er overnattende gæst).

Det ligger ellers fint "centralt i højden" med adgang til flotte og interessante fjeldoplevelser - og må også være virkelig flot og indbydende om vinteren. Dertil er det fin luksus, at der er mulighed for at campere med adgang til vand og toiletfasiciliteter - især i vådere og koldere vejr!

Lejren blev pakker fint sammen igen og afsted videre. Måtte holde ind til siden ved en p-plads og beundre bjergspejlingerne i søerne omme omkring Fannaråken (2000+ m fjeld med Norges højest beliggende fjeldhytte, bræer etc). Kunne også se Bøverdalsbræen fra en anden vinkel.

Storslået landskab at køre igennem. Drejede fra for at "skyde genvej" af Tindevegen, som er en 32 km flot bjergvej (med betalingsanlæg på toppen - 90 nkr.), der forbinder Jotunheimen med Sognefjorden/øvre Årdal. Opdagede først navnet på vejen undervejs. Den var imponerende at køre ad - og pulsen stiger til lidt over normal hvileværdi, når man kører på smalle, snørklede bjergveje, hver gang man møder en modkørende bil eller autocamper...og jeg var endda bare co-driver..

På vejen næsten nede mødte vi endda en mod"kørende" autocamper, der holdt og ventede på vejhjælp. Heldigvis ikke i selve hårnålesvinget, men på langsiden af et. Vi kunne lige komme forbi efter den modkørende billist var passeret.

Derefter var der flotte udsigter til Sognefjorden (tænk at der er potentielt havvand så mange km inde i midten af landet).

Næste vandreturs slutsted var Vassbygdi. Der er bare ingen campingplads eller fjeldhytter, så vi ville lige se stedet an og finde busstopstedet, hvor bussen til Østerbø, skulle gå fra.

Det var let at finde - ved en p-plads - og kioskbestyrerene anbefalede/bekræftede, som vi allerede havde planer om, at det var smart at komme og sætte bilen her om morgenen og tage den "alm." rutebus 850 retur. Den kører bare et kvarter før den dyre bus, og koster det kvarte. Vi ville nemlig ikke stresse os selv med, at skulle nå frem inden kl 17 for at have mulighed for at komme retur til teltet

Kl. 17-bussen kom netop for at samle dagens vandrere op, så vi skyndte os at køre igen for at undgå trængsel..

Vejen fra Vassbygdi starter også temmelig nervepirrende..gennem minimum 3 tunneler, nogle med skarpe sving, den første med lyssignal, stejle hårnålesving op ad fjeldet inden man ca 25 min senere lander ved Østerbø hytterne.

Vi tjekkede ind på Østerbø Fjeldstove og i anledning af det pragtfulde solskinsvejr blev det opsætning af teltet endnu en gang. Vi bestilte aftensmad til næste aften, så der var lidt luksus at se frem til sidste aften. Fast menu, noget med fisk, nok fjeldørred...

Lun, solbeskinnet aften med afslapning på en flad, blød græsbeklædt plæne - og udsigt til fjelde - pænt med plads. Det var pæænt lunt, lige indtil solen gemte sig bag fjeldtoppene.

Bjergspejling Fannaråken.JPG

Edited by Tinapigen
Link to comment
Share on other sites

Sommerferie med vandring i Norge - start Jotunheimen - fortsat

Dag 11 - Fredag d. 29.  juli 2022 - "Aurlandsdalen: Østerbø - Vassbygdi via Bjørnstigen og Vetlahelvete"

Distance: 17 km, 385 hjm op, 975 hjm ned. Kl. 10-17.10 - 7 timer og 10 min inkl bade + frokostpause + små-pauser.

Aurlandsdalen er en anden af "Norges klassikere". Jeg var dels blevet anbefalet den af nogle venner - og havde dels forelsket mig i turen ud fra flere beskrivelser af den.

Den vandres typisk over en, to eller tre dage. De længere ture med start ved hhv. Geiterygshytta eller Finse. Den kan gås begge veje, men gås typisk nedad. 

Dagens etape er sat til at være 19 km og tage 6 timer eller 7 timer afhængigt af om en midteretape tages gennem dalen langs elven eller over Bjørnstigen. Sidstnævnte anbefales kun i godt vejr og er nomineret til en time længere sluttende med en brat nedstigning, hvor der skulle være fastgjort stålvirer til hjælp enkelte steder.

De fleste går den fra hytte til hytte kun med dagstursrygsæk. Jeg har læst en enkelt beskrivelse taget modsat med med fuld oppakning. Der skulle dog være sparsomt med teltsteder de fleste steder undervejs, hvis man ikke når "helt frem" på de typiske overnatningsteder..

Der skulle være offentlig transport langs ruten. De jeg fik set nærmere på det, viste det sig, at det var lidt med "modifikationer"... og da vi skrev til taxa-selskabet, hvad en rute ville koste, fik vi intet svar.. Der gik lidt tid før jeg opdagede, at der var meget begrænset med overnatningsmuligheder i Vassbygdi - slutstedet. Dertil kørte busserne retur allerede kl 15 eller 17 - og taxa kunne man ikke regne med... Bussen kørte heller ikke helt til de "længereliggende" steder regelmæssigt/slet ikke - så det afhang lidt af, hvor man kom fra, og hvor lang, der er til rådighed..

Da vores vandreform både med og uden børn ikke er til 20 km og mange højdemeter med fuld oppakning til et kompromis. En lang klassisk dag - hvor bilen blev stillet ved slutstedet og bussen taget retur, så der ikke var alt for stort tidspres - og turen kunne nydes med de pauser, der måtte blive nødvendige for at nyde turen undervejs.

Vejret med os igen - sol, sol og atter sol... måske enkelte skyer. Stor var overraskelsen, da vi vågnede og der rimfrost på teltet om morgenen. Så snart solen fik kigget over fjeldkanten steg temperaturen dog til lige rigeligt til at vandre i uden at svede...

Bjergbilisten blev sendt tidligt afsted til Vassbygdi for at nå første bus 8:45 retur. I mens fik jeg gjort resten af selskabet vandreklar med en god portion mad i maven og pakket tasker inkl badetøj.

Bussen var let forsinket, men heldigvis med sidste turdeltager i. En erfaren buschauffør havde klaret turen op gennem bjerget - og kun enkelte biler havde måtte forføje sig..

Kl. 10 var alle klar til afgang og startskiltet med 19 km til Vassbygdi fundet. Der var naturligvis flere andre medvandrere på turen - men det jævnede sig hurtigt ud, så det ikke føltes alt for crowdet.

Turen går ad små, hyggelige stier gennem frodige dale og langs et par småsøer i starten. Den går videre ad udhuggede stier under høje fjeldsider med bratte kanter eller sten flere steder, der er meget "oplevelsesværdigt" at gå.

Undervejs kan man se flere gamle hytter, der er boet folk i for længe siden, der er spor efter de udhuggede stier flere steder for at kunne få ting lettere frem og tilbage på gåben.

Da vi kom til "delingsstedet"  - Bjørnstigen eller ej, gik det så fint, nu var der ikke det elt store tidspres og vejret var godt, ungerne gik stadig forrest - så vi drejede til højre op ad den knapt så brugte højrute. Herved fik vi det endnu mere "for os selv" - og det blev forståeligt, hvorfor ruten ikke anbefales i regnvejr. Den var meget smal og bevokset visse steder, hvor den ville være meget glat og ubehagelig at gå på i vådt vejr.

Men mere spændende at gå på, hvis man kan lide at det mere opdagelsesagtige og den var stadig fint afmærket.

Frokoststop på toppen lige før nedstigningen - aahh. Varmen er tiltaget og der bliver drukket en del vand.

Den "farlige" nedstigning var heldigvis ikke så forfærdelig som ventet. Jeg har det bedst med at gå opad (pga mine knæ - og måske mentalitet...) Jeg havde endda investeret i et par vandrestave i håb om, at få lyst til at bruge dem, for at kunne aflaste knæene. Jeg havde dog på intet tidspunkt lyst til at gå med dem - og synes heller ikke, at det var stedet at begynde at lære at gå med stave.. det gik bedre med "hænder" til at gribe fast med - og med lidt forsigtige, velovervejede trin nedad, brokkede knæet sig heldigvis ikke udover almindelig træthed i benene.

De er dog gode at have til nødsituationer og andre praktiske gøremål - om ikke andet ekstra træningsvægt...hø hø..

 

Påvej nedad Bjørnstigen blev vi overhalet af 4-5 gutter, der var på tur i løb...vi lod dem passere frit...

Kort efter nåede vi frem til en lille afstikker til "Vetlahelvete". Det er en jættegryde - en slags afrunding i fjeldsiden lavet i sin tid af strømhvirvler...denne skulle være den største.

Spændende at besøge.

Lidt senere kom vi til et stilleløbende stykke af elven, og med solen bagende ned fristede det enormt til en pause og en dukkert i det krystalklare vand. En anden dansk familie med hund og et par drenge, slog sig også ned og gjorde os selskab...Meget køligt vand, men virkelig lækkert. Det var også sjovt at se nogle andre udenlandske gutter tage sig sammen og drille hinanden til de kom under...

Herefter gik vi videre ad stejle stier på fjeldsiden med flotte udsigter både op, frem og tilbage.

En del af stierne er ikke "let-tilgængelige" men fulde af sten med mere, så man skal hele tiden koncentrere sig om, hvor man sætter fødderne.

Der ses flere skilte undervejs med underlige navne. Fandt efterfølgende ud af, at der er lavet en brochure, der beskriver og kommer med kommentarer om de forskellige navne og fænomenr, man kommer forbi.

Vi holdt endnu en pause i en kølig halvgrotte nogle km fra målet. Ah, det var godt.

På det sidste stykke kunne vi nyde nogle vilde hindbær. Drengene var langt foran og havde svært ved at vente på os langsomme voksne - de ville bare gerne hurtigt i mål til sidst..

Den sidste del af ruten gik nogle 100 m langs en vej og endte på p-pladsen med kiosk og bus-stoppested.

Ah, det var godt bare at kunne sætte sig i bilen og køre retur - og så hvile indtil aftensmaden "åbnede".

Om fredagen var det først kl 19 - Blomkåls/broccolisuppe til forret, Ovnbagt fjeldørred med kartofler, agurkesalat og creme fraice og en rigtig god mangosorbet med flødeskum til dessert.

Ganske udmærket, men ikke prangende. Sad ved siden af 3 unge danskere, der lå ved siden af os på teltpladsen. De havde gået turen modsat. De havde dog taget den nedenom Bjørnstigen, da den enes støvles sål havde skilt sig ad undervejs..

En rigtig skøn tur. Kan sagtens mærkes i benene - og vi var glade for ikke at gå den med fuld oppakning i dag.

Er ikke afskrækket for en gang at prøve at gå hele turen. Fandt i øvrigt ud af, at der er kommet en hytte til halvvejs mellem Østerbø og Geiterrygshytten (Steinbergdalshytta, hvis man vil have en kort og så en lang dag - eller omvendt, /hvis man går den modsatte vej - og ikke er til to lange dage i streg.

Ja, det var den vandreferie. Dagen efter pakkede vi sammen igen og kørte til Stabekk lige udenfor Oslo og overnattede hos en gammel ven, jeg i sin tid mødte på en cykeltur i Jylland sammen med en veninde i 2004. Fedt at vi kunne ses igen. Han havde endda inviteret sin cykellammerat med som overraskelse.

Her nåede vi en tur med hans familie hen og bade i Lyselven - ved et lille vandfald. Vandtemperaturen var meget overraskende dejlig varm og ikke isnende kold!

Aurlandsfoto.jpg

Aurlandsdalen view.jpg

Badested Aurlandsdalen.JPG

Link to comment
Share on other sites

På 7/8/2022 at 23:15 , Tinapigen skrev:

Bare et ekstra foto fra Aurlandsdalen...

Aurlandsdalen skræntsti.jpg

Tusind tak for at dele beretninger og billeder med os kære Tina. Hvor er det bare mega sejt, at får det til at lykkes med drengene og at de fra så tidlig en alder har haft været på fx bræ vandring. Mega inspirerende. Stort knus fra Århus :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Mandag d. 1.  august 2022

Hjemme igen og sidste uges ferie er allerede i gang...

Kajak: 10 km 1 t og 15 min ca - stille og roligt afslappet tempo...

Cykling 9 km

Chins/pullups 2x10

En masse "udrydning", vasketøj, grundig vask af trangia m.m...

Klargøre til skole m.v..

Alene med drengene...

Tirsdag d. 2.  august 2022

Tog op i sommerhuset, hvor en anden allerede var...så var teltene til gengæld sikkert tørret inden de pakkes i kælderen..Det er meget lettere udenfor en i en lejlighed...

 

Kunne nyde en stund på stranden og fik taget en lille mini-svømmetur i havet...

Onsdag d. 3.  august 2022

MTB-tur i Tisvilde hegn: 23 km...

-dejlig tur, dejligt at cykle i udhvilet tilstand  - har virkelig fået "slappet af mentalt ved at være hjemmefra og i naturen så meget"

 

Torsdag d. 4.  august 2022

Core-dvd-program 1 time. Fik lavet det fra morgenstunden inden det blev for varmt - og ungerne samt farmor og farfar ville lande i løbet af formiddagen..

Jeg kan godt mærke, at jeg ikke er helt så "selvdisciplineret" til lige at få puttet lidt ekstra styrke/genoptrænings-øvelser ind, som jeg gerne ville inde i mit hovede ...men er blevet mere "magelig og ligeglad"? - måske jeg kan lære det igen..?

Jeg har det ellers godt ;-)

Pyha, +30 grader og sol - perfekt, at være nær en strand og have fri på samme tid!

Vi gik alle til stranden - inkl farmors unge labradorpige på 10 mdr.

Fik cyklet ned og tog endnu en strandtur igen senere..og fik taget SUB'en med og øvet nogle ture med den.

Enkelte pushups...

Fredag d. 5.  august 2022

Det var vist bare en slapper dag i sommerhuset...

Lørdag d. 6.  august 2022

Cyklede på stranden og morede os i de store bølger.

Pushups 2x15

Søndag d. 7.  august 2022

Pullups + pushups 2x6+6

 

Mandag d. 8.  august 2022

1. arbejdsdag efter ferien  - skønt, lige i går at blive informeret om, at vi er på nedsat bemanding - da min chef er sygemeldt....Virkelig uheldigt...dejligt at have mig tilbage!

Cykling 28 km - Ah, elsker mine cykeltransportture - der jo så også udgør en væsentlig del af min "daglige motion".

Det blev en dejlig travl dag- men heldigvis god alligevel.

 

Tirsdag d. 9.  august 2022

Cykling 28 km

Havde desværre ikke tid til min "sædvanlige bjj" - da jeg var alene med drengene - og der er en del, der lige skal haves styr på af både praktiske ting (madlavning og indkøb) og mht fritidsaktiviteter for drengene, arrangementer med overnatning m skolen m.m - to mig så tid til ferielog i stedet ;-)

Onsdag d. 10.  august 2022

Cykling 20 km

Kajak :14 km - 1 t 45 min - ud til møllerne ved Avedøreværket, langs Amager ind til slusen. De har næsten bygget træ-pontoner og lille hytte færdig ca midtvejs ml Amagerbroen og Sjællandsbroen. Det var der ikke sidst, jeg roede forbi..Langs Valbyparken hjem.

 

Hyggede mig i de sjove, "runde" bølger. Skønt bare at ro i badedragt og shorts uden cockpit overtræk.

Pullps: 1x12xbw lige efter ro-tur.

Back+side-extensions: 2x15+15+15

Lateral raises: 2x10x5

Db-pres, stående: 2x8x8

Stående biceps curl:x2x6-8x8

Lige mærke et sæt BP bare med stangen samt træk...

Havde ikke tid til mere, men er måske ved at blive lidt lun på, om jeg mon skal styrketræne en smule mere igen..?

Link to comment
Share on other sites

13 timer siden, Bjergtrold skrev:

Tusind tak for at dele beretninger og billeder med os kære Tina. Hvor er det bare mega sejt, at får det til at lykkes med drengene og at de fra så tidlig en alder har haft været på fx bræ vandring. Mega inspirerende. Stort knus fra Århus :hippy: 

Mange tak! Kæmpe knus tilbage!

Det bliver superspændende med din tur til Nepal!

 

Heldigvis er det nogle skønne og seje drenge, jeg har fået mig...siger deres mor ;-)

Jeg er (desværre) ikke særlig hurtig eller vild med at "planlægge" (tænker nok alt for meget, og har svært ved at vælge kombineret med for lidt tid og ikke den store interesse i at sidde for længe foran skærmen..)- men vil gerne afsted...

Jeg vil alligevel ikke, hvad som helst - men synes ikke altid, at min "livssituation" har gjort det let at "fremtidsplanlægge langt frem"..

Nå må hellere prioritere søvn nu.

Livet er godt - og vi må nyde, alle de stunder vi kan!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Prøver om jeg kan få prioriteret lidt logning igen - vil gerne "indhente" det forsømte - men har erfaret, at det tager tid selv med nogle få noter - nå starter - springer måske lidt - for måske at vende tilbage og udfylde huller - og så tilbage på ret log-kurs igen ;-)

Lørdag d. 13.  august 2022

Bjj no-gi: 2 timer

Derefter til halvrund fødselsdag med familien hos gammel gymnasiekammerat, der nu er bosiddende i Hillerød. Heldigvis var temaet "Hawaii" - nu der var hedebølge ..

Derefter videre til sommerhuset og overnatte - jeg fik lov "ikke at være chauffør" :-D

 

Søndag d. 14.  august 2022

Cykling til stranden.

Stand up paddling på SUB' en der blev taget med. Det er da et fint "supplement" til stranden - og absolut lettere at have med end en kajak - Er dog personligt mere fan af kajak...

Surfing ser også sjovt ud, men tænker også, at det kræver en del udstyr og at man kan smide, hvad man har i hænderne for at udnytte "vejret"..+ er afhængig af en bil og nærhed til strand..

Måske, jeg når at prøve det en dag...I dag var det dog ikke surfvejr men SUB/kajak vejr..

 

Mandag d. 15.  august 2022

Cykling 28 km

 

Tirsdag d. 16.  august 2022

Cykling 25 km?

Kajak: 11 km, 1 time og 20 min med og modvind - hedebølge..

Forældremøde.

Bruger noget tid på at prøve at bestille en rejse, da har en "overført" uge lige om lidt, jeg dog ikke har nået at "planlægge"...

Dertil har vi endelig fået noget "nyt udstyr" på arbejdet, som jeg er ivrig efter at lære at bruge ordentligt...det kræver også lidt ekstra "energi"..

 

Onsdag d. 17.  august 2022

Cykling

Forældremøde barn nr. 2.

 

Torsdag d. 18.  august 2022

Cykling 40 km

Bjj no-gi: Leg locks.

Fik lige et "av", da jeg fik rullet mit hoved ind i hegnet - ikke noget alvorligt - men er åbenbart stadig en snert ekstra følsom mht mit hovede..

Noterer det blot, hvis der skulle komme nogle "gener" - så kan jeg takke mig selv ;-)

 

Fredag d. 19.  august 2022

Cykling

 

Lørdag d. 20.  august 2022

Nå, stod ekstra tidligt op, da skulle nå den tidlige færge til Samsø - og inden da koordinere samkørsel med mine 3 søskende.

Anledningen: Askespredning og gravølsfest for min onkel. Han havde ønsket sig, at vi holdt fest uden triste miner med helstegt pattegris - så det gjorde vi...

Dertil et hyggeligt gensyn med en del af familien, jeg ikke har set længe..

Og første gang at jeg og mine 3 søskende er sammen allesammen uden børn, der "tager opmærksomheden"!

Vejret var skønt, vi fik en dejlig sejlads og askespredning, hvor vinden netop lagde sig og blev havblik. Ret syret oplevelse.

Søndag d. 21.  august 2022

Nåede lidt udstrækning af kroppen om morgenen - inden vi spiste fælles morgenmad og vi "søskende" tog ud til et par gåture ved fyret og Besser rev.

Min første gang på Samsø.

Får af og til en tendens til en snert irritation ved min albue (levn fra da jeg gik med krykker og nu endnu lettere bliver irriteret?)

Mandag d. 22.  august 2022

Cykling 28 km

 

Tirsdag d. 23.  august 2022

Cykling 28 km

 

Onsdag d. 24.  august 2022

Cykling 22 km

Kajak ca 14 km? Ind til LilleVenedig..

Pullups: 1x15xbw

 

Torsdag d. 25.  august 2022

Cykling 35 km

Erfa-møde i Brøndbyøster lige efter arbejde med lukketjans...

 

Fredag d. 26.  august 2022

Chins 4x10xbw

Pakke

Cykling 29 km

Hjalp min svoger med at fjerne nogle sting fra hans øre, da hans egen læge havde ferie, og det ikke var muligt at få det gjort på hospitalet, som han var til noget kontrol for noget andet alligevel.. Jeg fik ham til at sige miav ;-)

 

FERIE :-) Det er endt med en uge til Madeira - rejser i nat...

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Mandag d. 5.  september 2022

Cykling

Travlt på arbejde... er desværre ramt af et par langtidssygemeldinger - så er ved at prøve at finde hjælpende hænder..

Chins

 

Tirsdag d. 6.  september 2022

Cykling 18 km

Ene mand på jobbet sidste del af dagen.

 

Onsdag d. 7.  september 2022

Cykling 28 km

Core-program 1 time

 

Torsdag d. 8.  september 2022

Lidt cykling

kursus hele dagen. Tandrøntgen på hund og kat. Dag 1

Fredag d. 9.  september 2022

kursus hele dagen. Tandrøntgen på hund og kat. Dag 2

Cykling

Direkte til København til middagsaftale med noget af kærestens familie.

Spændende mennesker. Inkl. en læge fra U.S.A, der behandlede kræftsygdomme uden kirurgi - med nogle immunologiske injektioner samt kemo. Så nogle vilde før og efter-billeder fra f.eks. hoved/hals region - og blev helt glad over dem, der kan hjælpes med så invaliderende  lidelser.

 

Lørdag d. 10.  september 2022

Til 10-års fødselsdag hos min niece.

Det blev holdt i en spejderhytte - og der var booket klatring på deres klatretårn.

Det var supersjovt at prøve at klatre i topreb igen - og så med overhæng.

Drengene synes også at det var sjovt.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Søndag d. 11.  september 2022

I svømmehallen med ungerne.

Fik svømmet en lille smule..

Pullup/chinup: 2x10xbw et sæt af med hvert greb

BJJ No-gi: med coach D. Teamede op med fr. B :-) Triangle daarth... Rul.

Cykle...

 

Mandag d. 12.  september 2022

Cykling 30 km

Laang dag på arbejdet non stop 8-18...Træt..

 

Tirsdag d. 13.  september 2022

Lang dag på arbejdet igen...skulle have gået tidligt, men kunne ikke lade min kollega være alene med noget kompliceret..

Øv, det gik desværre ud over min træning - så ingen bjj denne dag. Godt jeg har min transportcykling...

Cykling 28 km

 

Onsdag d. 14.  september 2022

Travlt på arbejdet igen..

Nåede heldigvis lige en sen bjj...fokus på triangles....½ times rul.

 

Torsdag d. 15.  september 2022

Cykling...

Bjj...

obs knæ - let forstrukket ledbånd?

 

Fredag d. 16.  september 2022

Cykling

Var så heldig at være med til en "øve-gus" - tror dog jeg har været lidt dehydreret fra start, da ikke kunne tage den øverste hylde, som vanligt - og var mere træt... dog hyggeligt at "måtte" sludre" i mens..

 

Lørdag d. 17.  september 2022

Kajak: 14 km

Sauna-gus: Alt bare dejligt, og havde sørget for at drikke rigeligt inden... Ahh..

 

Søndag d. 18.  september 2022

BJJ-SEMINAR MED GI M JP

2 timers teknik efterfulgt af lidt rul med GI.

Tjah, jeg er ikke specielt øvet i GI-en, men det er jo sundt, at træne denne del med ind i mellem..Altid spændende med seminar og dygtige undervisere..

 

Da tiden ofte er knap, prioriterer jeg dog no-gi til hverdag, da jeg bedst kan lide det bjj uden gi.  Det er knapt så hårdt for fingrene, der er mindre vasketøj og det er knapt så varmt...

 

Mandag d. 19.  september 2022

Cykling

Chins: 1x12xbw?

 

Tirsdag d. 20.  september 2022

Cykling 20 km

Chins: 1x12xbw

BJJ-no-gi med Franck: Fokus på bodylocks. Trænede med D.

Rullede ½ time.

Pludselig stoppede Franck op midt i "rullene", hev mig til siden og sagde højt nogle rosende ord om mig - indeholdende bl.a. hjælpsom, vedholdende, kæmper mod alle... og... BANDT ET LILLA BÆLTE rundt om mig!

Så nu er jeg officielt LILLA BÆLTE i BJJ - no-gi.

Det er jo dejligt, at blive anerkendt :sun:

Dejligt at det var på en så "stille og rolig måde".

 

Jeg havde desværre ikke tid til at blive længe, da jeg skulle hjem og klare "hjemmefronten" alene denne dag - men en tirsdag, der vil blive husket.

 

Onsdag d.  21.  september 2022

Cykling

Kajak: 10-11 km, Tid: 1 time og 20 min i kajakken.

Rolig tur. Bl.a. ind i "have-kanalerne" på vej Kalveboderne rundt.

Jeg så bl.a. en fiskehejre oppe i et træ og tror, at det var en isfugl, jeg så komme flyvende..?

 

Torsdag d. 22.  september 2022

Øv, syg kollega på arbejdet..så masser at se til..(udover de andre 2)

Cykling

Pullups 1x12xbw?

 

Fredag d. 23.  september 2022

Cykling 28 km

Chins: 1x10xbw

 

Lørdag d. 24.  september 2022

BJJ No-gi:  Passere guard stående mod siddende...

King of the mat..."fik" 2x5 min i midten...

Rul...

Cykling

Var med Thore forbi svigermekanikken og hygge og slibe knive..de har kun trængt i ca 2 år...

Endte med at tage med til "Sjat-fest" i Kajakklubben efter maden, da der var live-musik med en af klubbens medlemmer i rock-bandet og selvfølgelig masser af dans!

 

Søndag d. 25.  september 2022

Kørte til Hillerød med drengene til min gamle studie-veninde - og så gik vi ud i skoven og lavede bål og nød livet med grillede pølser i svøb, sno-brød og æblekage.

Havde en ret vild samtale med en "cyklist", der også kom derhen og skulle overnatte dig... Han var vist ca 60 år, havde cyklet fra Herning til Nordkap i Norge og retur... han var vist startet i maj måned - og havde ikke været en "let-vægter", da han startede...(vist nok ca 120 kg ..nu i 90+?)) Han fortalte bl.a. at han havde været med til at bygge en del af shelterne rundt omkring i DK - inkl det ene vi sad i..

Han var blevet inspireret af nogle cyklister fra Tyskland for et par år siden, han havde mødt netop samme sted, da han var der med sin søn...

Vi fik også hørt lidt om tunnellerne på vejen...jeg spurgte selv ind til dem, da jeg få dage inden havde set en norsk gyser - vistnok "Tunnellen" - og vi selv har kørt en del igennem nogle stykker i vores ferie...

Er glad for, at jeg IKKE skulle cykle igennem dem.. Han havde også fundet ud af, at de var bedst at tage om natten...

Han havde cyklet alene - men hvis han skulle gøre det igen, ville han nok havde valgt at finde selskab...selvom han både kendte adskillige på vejen derop..og ikke havde svært ved at komme i kontakt med folk på vejen..

 

Mandag d. 26.  september 2022

Cykling

MMA-grapling...pyha..heldigvis var der denne dag, en anden "ny", da de andre gennemgik og repeterede tekknikker de havde arejdet på en måned...

 

Tirsdag d. 27.  september 2022

Cykle?

Pullups?

Bjj no-gi.

Obs lyske?

A og R til middag...

 

Onsdag d. 28.  september 2022

Cykle

Pullups/chins?

 

Torsdag d. 28.  september 2022

Cykle

BJJ no-gi inkl rul - dog kun rul hver 2. runde..

 

Fredag d. 29.  september 2022

Havde for et par dage siden fået tilsendt et link af en "incredible strong woman doing 10 pullups 45 y old" af min børn far... ja, jeg er jo kun 43, men måtte da lige teste dagsformen selvom der ikke er trænet "op til pullups"..

Morgenpullups:

1x15xbw - jeg filmede dem, men fik "kappet" mit hoved af..så det bliver en ommer...

Cykling 28 km

Arbejde... måtte lige prøve igen...samme antal - så 15 pullups er altså max pt.

Bw er 60 kg.

Pullups 1x15xbw

 

Og så af sted til sauna-gus og geare helt ned :-)

Edited by Tinapigen
Link to comment
Share on other sites

Lørdag d. 1.  oktober 2022

Chin-ups: 1x17xbw  - så 17 er pt max i chins..

bw = 60 kg

 

Push-ups: 1x20 - hårde...

Pistols: 1+1... kan sagtens lave dem, men synes at mine knæ "knitrer lidt" - så selvom det overhovedet ikke gør ondt, så bliver det i hvertfald ikke flere nu...

Aftenen med masser af dejlig mad og hygge hjemme hos min kære gymnasieveninde og hendes mand og 3 drenge...

 

Link to comment
Share on other sites

På 23.10.2022 at 22:56 , Gregers TF skrev:

Det er jo ikke “bare” kropshævninger. Og mange af dem. De er tillige vanvittigt flotte og lige til lærebogen.

Og også tillykke med bæltet!

Tusind tak, kære Gregers!

Dejligt, at du synes at de er flotte :smile:

Jeg kan jo bedst lide at lave tingene ordentligt "teknisk"!

Så vælger jeg at se bort fra "småtingene" og den "manglende udvikling" - og roser mig selv for, at jeg trods alt, stadig har formået at bibeholde et "pænt niveau" i lige denne disciplin, som jeg godt kan være bekendt!

Link to comment
Share on other sites

Søndag d. 2.  oktober 2022

Pullups: 1x15xbw i kajakklubben  -filmet (men ikke oploadet)

Kajak: 11 km i blæsevejr - rundt om øen, ind til slusen og retur langs Valbyparken.

Der var fine sidebølger, der rullede på tværs og med rundt langs Amager og ind i hjørnet ved Valbyparken. 

Så den flotteste regnbue henover Valbyparken!

 

Bjj: L havde træningen: fokus på ankellåse makker med A

(er personligt ikke vild med at træne fodlåse af nogen art, så "kyllinger" hurtigt ud - da jeg hverken kan lide at lave dem eller få dem lavet på mig..men kan vel bedre undgå dem, når jeg kender mere til dem...jeg synes der er for stor risiko for at blive skadet af dem uden at "opdage det i tide")

Kunne mærke at mit humør var lidt følsomt/skrøbeligt - så efter få omgange rul valgte jeg at tage hjem igen.

Havde T. 37,5 og tog en lur - herefter alt ok igen..

 

Mandag d. 3.  oktober 2022

Vågnede med lidt låsninger i nakken, der dejligt nok kunne blive løsnet af kæresten.

Min kollega havde desværre barn sygt, så der var pres på sådan en mandag med en ny "medhjælper"..

Cykling 28 km

Aften:

Chin ups: 1x15xbw med hæng til sidst - filmet af L (ej oploadet)
 

Tirsdag d. 4.  oktober 2022

Cykle 20 km

Nu med syg kollega - så sjovt nok endnu en travl dag på jobbet..

Bjj no-gi med Franck: Butterfly guard - sweeps med over and under hooks...

3 runder rul med Ig. Det er så sjovt, at rulle med ham.

 

INGEN CHINS/PULLUPS - en minimal snert ømhed ved albuetilhæftningerne?

Havde valgt halvhjertet at prøve at følge en "opfordring" til, om jeg kunne tage 15 chinups/pullups hver dag i 7 dage..nu jeg var i gang ville jeg lige se, om det evt kunne gå...selvom jeg  godt var klar over, at det ville være dumt af mig..

Kan dog mærke, at jeg er bange for at blive "overbelastet" i mine albuer, så det blev sidste dag med max i går.

Efter mine ca 7 mdr med krykker for et par år siden, er det som om, at der let kommer en snert irritation, hvis jeg ikke passer på. Sjovt nok, er jeg endnu ikke kommet i gang med støtteøvelser for skuldre/albuer - får kun prioriteret "ryggen"... motivation og ændring af vaner er en "sjov psykolgisk størrelse"..

 

Onsdag d. 5.  oktober 2022

Gosh, kollega stadig syg - med to andre sygemeldinger på arbejdet, begynder det at trække lidt tænder ud..

Heldigvis kort dag i dag.

2 x biblioteker.

Yngstemanden ringede efter skole (mens jeg stadig var på arb), og var megaulykkelig og sur efter, at en vikar havde tacklet en situation mega-dårligt (ifølge ham ihvert fald)..

Så det gik, der også lidt energi med at få "opklaret og udredt"..godt farmor kunne støtte lidt med i starten.

Cykling 32 km

 

Torsdag d. 6.  oktober 2022

Cykle...

Arbejde... Ah kollega blevet rask - juhuu..

 

Fredag d. 7.  oktober 2022

Core-dvd-program 1 time

Chins: 1x17xbw (filmet fra siden - ikke oploadet)

Push ups: 1x15

Cykle 28 km

 

Lørdag d. 8.  oktober 2022

Cykle - få km...

18 års fødsesldags tamtam med venindes datter.. hyggeligt -  holdt dog lav profil og vi tog relativt tidligt hjem.

 

Søndag d. 9.  oktober 2022

Mere fødselsdags tamtam - 93 år's fødselsdagsfrokost i Middelfart.

Nåede en kort gåtur på havnen inden.. flotte gamle skibe og masser af bandmænd svømmede rundt nede i vandet..

 

Mandag d. 10.  oktober 2022

Cykle 28 km

obs jeg prøver lige at fokusere på, om der kan ændres/skæres lidt ned på arbejde m.m., da kan mærke "stressen" lure lige om hjørnet...

 

Tirsdag d. 11.  oktober 2022

Cykle 28 km

Pullups: 1x10xbw? til træning

Bjj no-gi: en masse 4 minutters rullerunder i anledning af en 25 års fødselsdag..mange mennesker, så det var ikke med fuld speed pga begrænset plads...

 

Onsdag d. 12.  oktober 2022

Cykle 16 km

Skulder elastik øv "m elastik i lommen", slow raises ned

Albue øv m hhv 2+3 kg 3 sæt

Træt...

 

Torsdag d. 13.  oktober 2022

Cykle 17 km

BJJ no-gi m Franck: "snap head"..butterfly guard: sweep + guillotiner..

Havde taget bilen til træning. Dejligt at være til træning!

Var lidt træt  - og dertil  ekstra mentalt træt pga et "utaknemmeligt menneske" på jobbet i dag..

Selvom jeg er blevet bedre til at "lukke døren", når jeg går hjem fra arbejde, så er der stadig enkelte enten patienter eller deres ejere, der "kryber ind under huden" og spøger...

 

Fredag d. 14.  oktober 2022

Cykle 16 km

Fyldt og udfordrende dag på arbejdet, men det lykkedes vist at gå nogenlunde til tiden.

Det er sørme dejligt, at jeg har ferie en hel uge sammen med min dejlig familie nu :-)

Ville oprindeligt gerne have udnyttet Kulturnatten, men ungerne ville helst andre aftaler og jeg tænkte, jeg personliogt havde mere brug for en helt rolig og afslappet aften.

Kan se frem til nogle afslappende dage på Orø og derefter hos min mor, der er flyttet til Horsens. Glæder mig.

Link to comment
Share on other sites

Efterårsferie

Lørdag d. 15.  oktober 2022

Cykling 10 km

Bjj no-gi: m M og O.: Take downs -Half guard til mount til gouilotine.

Rullede 5 runder?

 

Søndag d. 16.  oktober 2022 - Tirsdag d. 18.  oktober 2022

Coreprogram

skulder/albue øvelser

Til Orø med familien og hygge med min ene lillesøster og hendes kæreste, der passede dejlig labrador og en virkelig sød og sjov, aktiv kattekilling.

Virkelig hyggeligt - og dejligt med roligt tempo - da trængte til at hvile ud.

Traveture rundt langs øen...

 

Onsdag d. 19.  oktober 2022- Lørdag d. 22.  oktober 2022

Så gik turen med sønnerne til Horsens, hvor min mor er flyttet til.

Der blev tid til noget "kulturelt" med bl.a. visit i Horsens fængselsmuseum, hvor vi var på "opgave/kodejagt" under vores færd gennem hele etablissementet.

Industrimuseet blev også besøgt. Her morede vi os bl.a. med at konkurrere på "samlebåndet" med at samle kuglelejer.

Begge museer var ganske interessante og havde gjort meget ud af det + plus flere sanser en "syns-sansen" var involveret.

Vi fik også set lidt gade-tryllerier og illusioner samt blev "manipuleret" af en dygtig "mind-reader" i anledning af Illusion week.

Af motion blev det til en masse traven rundt, pullups på en bred, våd udendørs bred træningsstang 8 +5 x bw samt en smule basket-træning.

Lørdag formiddag nåede vi lige en tur i svømmehallen, hvor jeg desværre havde fået et par ikke tætsiddende svømmebriller med, så brugte det meste af tiden i rutchebanen og de varme bassiner.

Har stadig været temmelig træt - flere af dagene. Er lidt i tvivl, om der også kæmpes med lidt virus oveni - da Thore havde en dag med feber søndag-mandag. Dertil var nattesøvnen ikke helt uforstyrret, da der både var "snorkende mennesker og snorkende hund" - som ørepropper ikke helt kunne dæmpe lyden af (og jeg er lidt "lydfølsom" i forvejen).

 

Søndag d. 23.  oktober 2022

Bjj no-gi: triangle fra mount, armlås basic fra mount.

Rul 5x5 min.

Svag irritation ved h. "yderlyske". "Udstrækning" v kæresten samt lidt voltaren - så var det heldigvis væk til næste dag :-)

Mandag d. 24.  oktober 2022

Cykling 28 km

Pullups 1x6xbw

Udfordrende patient på jobbet med vilde blødninger i/omkring øjnene med obs pro blødningsforstyrrelse pga fransk hjerteorm. Heldigvis uden "almen påvirkning". Det er lidt uhyggeligt som visse "farlige" parasitter har spredt sig gennem årene til ellers "sikre Danmark".

Denne uge er det kollegaens tur til at holde ferie.

 

Tirsdag d. 25.  oktober 2022

Cykling 30 km

Morgenpullups: 1x8 bw

Chins smal fatning- lige inden træning: 2x10xbw + 20 s hæng til sidst efter hvert sæt

Bjj no-gi m F: fra butterfly guard: arm in choke, rul over choke og om på siden choke

Derefter 1 times rul...pånær en rundes pause. Pyha, dejligt, og var godt rullende..og dejlig brugt til sidst..

Gik i bad og cyklede 5 km hjem, havde det fint om aftenen - men så midt om natten begyndte min venstre fod at dunke og gøre mere og mere ondt. Fik en ibuprofen for at kunne sove...

Næste morgen gjorde det meget ondt at gå på foden og bevæge den. Anklen fin, men jeg var øm ved tryk og bevægelse i mellemfoden, lidt dorsalt og cranialt for "nedre knyst" og kun lidt hævet,.

Øv øv øv. Der må være sket en lille "forvridning/forstrækning", som jeg ikke har mærket på noget tidspunkt...da ikke husker at have mærket noget, der gjorde ondt under træning - den var tværtimod virkelig god.

 

Onsdag d. 26.  oktober 2022

Nåh, krykkerne blev fundet frem for at skåne foden, fik foden tapet ind -  og det blev med det offentlige i stedet for cyklen.

Skånede foden, så meget som muligt hele dagen, men måtte op til mikroskopet på 1. sal 4 x..

Aftenens bjj droppet.

Synes at foden virkede mere irriteret igen om natten, så den må have endnu mere ro.

Fik læst op på human-fodens anatomi. Sådan en mellemfod indeholder godt nok mange knogler og ligamenter og evt ekstra sesamknogler..

Torsdag d. 27.  oktober 2022

What to do...

Heldigvis kort "let" dag  - så arrangede at blive hentet i bil til arbejde, da dagens første patienter tilfældigvis og heldigvis var en vens, der også bor tæt på mig.

Tog røntgen af fødderne på arbejdet for udelukke brud/voldsomme dislokationer...Lidt bløddelshævelse og selvfølgelig en "ekstra" sesamknogle" lige hvor det gør ondt - kun på den fod.  Dog ingen brud, frasprængninger eller tydelig dislokation, så vidt jeg kunne bedømme.

Fortsætte med is, ibuprofen, voltaren, "ro" - og tålmodighed...

Fik "omarranget" næste dags patienter - så resten måtte klares hjemmefra - så jeg hurtigt kan komme på benene igen.

 

Jazz koncert på Risbjerggård (siddende)

Aftenwebinar - aktivering af kat.

 

Fredag d. 28.  oktober 2022

Hjemme - skåne foden vha krykker.

Det går fremad :-)

Saunagus m krykker

Albueøvelser

 

Lørdag d. 29.  oktober 2022

I sommerhus - veninde + kæreste på besøg. Fik spillet nogle sjove spil

 - og spist os "frodige" ;-)

 

Søndag d. 30.  oktober 2022

Sommerhus.

Coreøvelser

Det går fremad med foden...

 

Mandag d. 31.  oktober 2022

Med det offentlige - det er godt nok lettere på cykel...

På arb med krykker. Det går fortsat bedre med fod. Fin dag.

Albueøvelser.

Link to comment
Share on other sites

Tirsdag d. 1.  november 2022

Cyklede de ca 800 m hen til stemmestedet med krykkerne. Det gik fint.

Skulle møde senere grundet aftenkursus i hjertesygdomme.

Kan gå bare med en krykke, da det virker ok at støtte mere på v. fod igen.

 

Onsdag d. 2.  november 2022

Cyklede 2x2,5 km m krykker - hen til toget.

Har fået vandrestøvlerne på, da de giver ekstra støtte.

Kort dag.

Torsdag d. 3.  november 2022

Krykkerne med på arb for en sikkerheds skyld, men kan gå mere rimeligt, vandrestøvler..

 

Fredag d. 4.  november 2022

Øvelser core+albuer 1 time

Chins 1x8 bw

Mellemfod kun let øm ved tryk, ej hævet. Kan bevæges uden ømhed.

Kunne køre i bil til arb, møde senere, så ej myldretid..

Krykker med... men kun brugt delvist.

 

Lørdag d. 5.  november 2022

Ah, synes der er lidt mere irritation/ømhed end i går, men kan træde/gå på foden nogenlunde uden at det kan mærkes..

Vælger at prøve endnu en hel hviledag mere, så krykkerne på igen...det kan dog kun mærkes ganske, ganske lidt..så er måske overforsigtig..

Fødselsdagstamtam hos niece.

Sprang traveturen over.

Pullups: 1x10xbw

 

Søndag d. 6.  november 2022

Mellemfoden nærmest normal bevægelighed, ingen hævelse. Kun minimalt øm ved hårdere tryk. Kan gå på foden uden krykker..

Prøver at gå mindst muligt - men det ser lige nu ud til at det går fint herhjemme...

 

Kajaktur: 7 km dejlig luftetur med nogle sjove bølger

Edited by Tinapigen
Link to comment
Share on other sites

Herhjemme har vi efterhånden fået læst John Andersens bog "Mit Grønland" færdig - om kajakekspeditioner i det arktiske - ret interessant og vild udholdenhed!

Et kapitel, der særligt omhandlede grønlandsk mad - herunder retten "syltede søkonger" - har givet os megen "morskab" at tale/fortælle/forarges om..afhængigt af, hvor glad man er for "fermenteret mad"..

Vi fandt herefter en beretning fra Ud & Se, hvor Nikolaj Kirk fortæller om oplevelserne med selvsamme ret..

https://www.udogse.dk/det-store-aedegilde/

 

Link to comment
Share on other sites

Mandag d. 7.  november 2022

Fik roet 7 km kajak i går og foden stadig fin til morgen..

Er allerede på forhånd træt af mandag morgen trafikken, og knæene trænger til at blive rørt - så cykler på arbejde i "lys" og tager toget hjem..

Cykling 16 km

Det føles fint at cykle stille og roligt. Ah, trængte til lidt mere lys og luft og morgenzen...

Foden også rimelig god til aften - men har lyst til at hvile lidt.

Tirsdag d. 8.  november 2022

Ah, skal møde senere pga kursus.

Kajaktur: knap 13 km.  Langs Valbyparken ind til Slusen, og roede lidt rundt inde ved Sluseholmene/"Lille Venedig".

Startede i medvind, havde nogle sjove halvstore bølger i hjørnet ved Valbyparken begge veje.

Slusen var til gengæld "næsten flad" - så lokkede til at ro igennem. Modvind hjem.

Det var superdejligt at ro rundt i de små kanaler mellem alle bygningerne. Det føles helt særligt  og som om man er i en bobbel udenfor "dagligdagsræset" - når man glider stille rundt, mens de fleste andre er på arbejde.

Undrer mig stadig lidt over, at der er så få, der bruger vandet - når nu det er blevet så let tilgængeligt for mange af dem, der bor der og der ligger masser af kajakker og andre "både".

 

Pullups: 1x10xbw

Små albueøvelser ca 3x15x3 øv.

Back+side ext: 2x15+15+15

Lateral raises: 1x10x6, 1x10x5

Chins: 1x10xbw

Plus fik snakket lidt med et par klubkammerater, der trænede indendørs :-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share