BBH. Posted March 13, 2007 Report Share Posted March 13, 2007 Jeg har et spørgsmål angående kulhydrater i perioder under cut.Jeg har læst en del om kulhydrater og ville gerne vide om i mener det er godt at skrue så meget ned for kulhydrater som muligt under cut?Jeg har læst at ved indtagelses af for mange kulhydrater kan ens insulin produktion eksplodere vilket kan resultere i at ens fedt forbrænding stoppes og fedt lagres.. Men hvis man holder sig til de langsomme kulhydrater og et indtag på 50 % vil det så være for meget under cut? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPower Posted March 13, 2007 Report Share Posted March 13, 2007 Hvor meget er "så meget som muligt"?Der er flere forskellige fremgangsmåder når du skal tabe dig. Hvor du skal skære henne afhænger naturligvis af hvordan dit indtag fordeler sig pt, men jeg ville fortsat sikre et solidt proteinindtag, og så hovedsageligt realisere underskudet ved at indtage mindre kulhydrat og fedt. Hvor meget er "for mange kulhydrater"?Indtag af mange/hurtige kulhydrater vil give et insulinspike, som hæmmer fedtforbrænding, men for "normale" måltider med fokus på ikke at få for mange hurtige kulhydrater så er det næppe noget der er værd at bekymre sig om. Fedtforbrænding sker løbende dagen igennem, og det er stadig det samlede indtag der er det primære. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BBH. Posted March 13, 2007 Author Report Share Posted March 13, 2007 Det her min kostplan, jeg har taget højde for at jeg til og med 3 måltid (efter morgenmad) sidder på en skolebænk og derfor ikke forbrænder så mange kcal. Derfor ingen kulhydrater. Mit 4 måltid er så en time inden træning og derfor flere kulhydrater. proteinshaken i det sidste måltid er inden sengetid måltidet er 2 timer før..Ville jeg sagtens kunne indtage flere kulhydrater de 3 første måltider og stadig ha det samme vægttab og den samme bibeholdelse af muskelmasse? Hvis jeg selvfølgelig skære ned på proteinerne, så det samlede kcal indtag er det samme som før. Højde 180vægt 83alder 22fedt% under10 Kan man ikke vedhæfte en fil? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPower Posted March 13, 2007 Report Share Posted March 13, 2007 Selvom du ikke lige er specielt aktiv den første del af dagen, så kan du sagtens spise kulhydrater. Kulhydrater er ikke onde! Ud over at musklerne stadig bruger energi, så kører din hjerne helst på kulhydrater og den bruger så vidt jeg husker op imod 20% af dit indtag.Du kan naturligvis ikke indtage flere kalorier (uanset hvor de kommer fra) og opnå samme vægttab, hvis du i øvrigt ikke ændre på andet.Kan man ikke vedhæfte en fil?Jo, bare den er i et accepteret format (det er de fleste almindelige billed- og dokument-formater) OG filen ikke er for stor. Det skulle gerne stå ved upload-feltet hvor store de må være. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLunau Posted March 13, 2007 Report Share Posted March 13, 2007 Hvis du bare sørger for at få ca 100g carbs om dagen i kompleks form så burde det være nok til at hjernen ikke går kold... men det kræver altså et par dage eller en lille uges tilvænning afhængig af individet (hvis du aldrig har prøvet det før)... der er flere fordele ved at skære carbs ned til et minimum... bla kan du tillade dig selv at æde mere protein og føle dig mere mæt hvilket er en væsentlig faktor for at holde en diæt over længere tid... en anden ting er de hormonelle processer der spiller ind når du har tømt dine glykogen-depoter og din kost forbliver lav på carbs... men jeg ser ingen grund til at gå under 100-70g carb om dagen og da slet ikke hvis det er første gang du prøver detteMen hold dig fra hurtige carbs som MaxP er inde på da de dels ikke mætter ligeså lang tid og dels booster insulinen kortvarigt for at dykke hurtigt igen (ikke anbefalesværdigt)Forslag til komplekse carbs:RugbrødHavregrynGrønsagerHmm find selv på flere Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athletic-monkey Posted March 13, 2007 Report Share Posted March 13, 2007 Hvis du bare sørger for at få ca 100g carbs om dagen i kompleks form så burde det være nok til at hjernen ikke går kold... men det kræver altså et par dage eller en lille uges tilvænning afhængig af individet (hvis du aldrig har prøvet det før)... der er flere fordele ved at skære carbs ned til et minimum... bla kan du tillade dig selv at æde mere protein og føle dig mere mæt hvilket er en væsentlig faktor for at holde en diæt over længere tid... en anden ting er de hormonelle processer der spiller ind når du har tømt dine glykogen-depoter og din kost forbliver lav på carbs... men jeg ser ingen grund til at gå under 100-70g carb om dagen og da slet ikke hvis det er første gang du prøver detteMen hold dig fra hurtige carbs som MaxP er inde på da de dels ikke mætter ligeså lang tid og dels booster insulinen kortvarigt for at dykke hurtigt igen (ikke anbefalesværdigt)Forslag til komplekse carbs:RugbrødHavregrynGrønsagerHmm find selv på flere En hurtig kommentar fra sidelinien. Er det ikke væsentligt i underkanten at cutte på 70-100 g kulhydrat/dag? Det er hvad der svarer til ca. 3 bananer, og ville dette ikke være uhensigtsmæssigt, idet risokoen for at køre ren glykoneogese er væsentligt forøget....? Jeg ville personligt ikke kunne klare mig på en sådan mængde kulhydrat.A-M Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLunau Posted March 13, 2007 Report Share Posted March 13, 2007 En hurtig kommentar fra sidelinien. Er det ikke væsentligt i underkanten at cutte på 70-100 g kulhydrat/dag? Det er hvad der svarer til ca. 3 bananer, og ville dette ikke være uhensigtsmæssigt, idet risokoen for at køre ren glykoneogese er væsentligt forøget....? Jeg ville personligt ikke kunne klare mig på en sådan mængde kulhydrat.A-MDet er jo netop for at få forhøjet glykoneogenese at man gør det (sådan har jeg forstået det, ret mig hvis jeg tager fejl) (omstille kroppen til at forbrænde mere fedt) desuden vil det ikke være særlig smart at spise bananer under lowcarb da carbs'ne i bananer er simple og derfor ikke komplekse Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted March 13, 2007 Report Share Posted March 13, 2007 Det er jo netop for at få forhøjet glykoneogenese at man gør det (sådan har jeg forstået det, ret mig hvis jeg tager fejl) (omstille kroppen til at forbrænde mere fedt) desuden vil det ikke være særlig smart at spise bananer under lowcarb da carbs'ne i bananer er simple og derfor ikke komplekse Simple og komplekse er ikke nogen særlig god måde at opdele kulhydrater på i denne sammenhæng. Franskbrød er f.eks. komplekse kulhydrater og et fint eksempel på at komplekse langt fra altid er et bedre valg end simple.Man kan også fint tabe sig selv om man spiser overvejende simple kulhydrater. Kan ikke lige se sammenhængen der nævnes til glykoneogenesen? Fedtsyrer forbrændes ikke gennem glykoneogenesen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
overarmen2000 Posted March 13, 2007 Report Share Posted March 13, 2007 Hvad med krydderboller med smøreost? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLunau Posted March 13, 2007 Report Share Posted March 13, 2007 1) Simple og komplekse er ikke nogen særlig god måde at opdele kulhydrater på i denne sammenhæng. Franskbrød er f.eks. komplekse kulhydrater og et fint eksempel på at komplekse langt fra altid er et bedre valg end simple.Man kan også fint tabe sig selv om man spiser overvejende simple kulhydrater. 2) Kan ikke lige se sammenhængen der nævnes til glykoneogenesen? Fedtsyrer forbrændes ikke gennem glykoneogenesen.1) Nej verden er jo ikke sort hvid, og du ved mere på det område end mig... det var ment som råd og ikke regler2) Jeg var for hurtig og jeg mente ketogenese og ikke glukoneogenese Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sortiarius Posted March 13, 2007 Report Share Posted March 13, 2007 Det er jo netop for at få forhøjet glykoneogenese at man gør det (sådan har jeg forstået det, ret mig hvis jeg tager fejl) (omstille kroppen til at forbrænde mere fedt) desuden vil det ikke være særlig smart at spise bananer under lowcarb da carbs'ne i bananer er simple og derfor ikke komplekseGlukoneogenese går hånd i hånd med ketogenese. Glukoneogenese optræder når kroppen mangler energi i form af glukose - herfra laves kulhydrater udfra aminosyrer/laktat/glycerol med energi fra lipolyse. Ketogenese opstår når der ikke umiddelbart er store mængder glukose til stede (dvs under glukoneogenese) - pga. glukoneogenesen konstante afbrænding af fedt opstår der store energiniveauer i leveren i form af såkaldte reducerede coenzynmer - disse oxideres ved dannelse af ketonstoffer der ved tilvænning kan bruges som alternativ til glukose. Glukoneogenese er i og for sig ok i forbindelse med en slankekur (det kan ikke undgåes) problemet er at kulstofskelletterne til glukose kommer fra aminosyre - dvs hovedsagligt muskelprotein i form af hovedsagligt alanin.Kan ikke lige se sammenhængen der nævnes til glykoneogenesen? Fedtsyrer forbrændes ikke gennem glykoneogenesen.Det må vidst være en tastefejl? - lipolyse er hovedenergikilde i glukoneogenesen - oxiderede FFA bruges som energikilde til at drive processerne og glycerol fra triglyceriderne bruges som kulstofskeletter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BBH. Posted March 14, 2007 Author Report Share Posted March 14, 2007 (edited) ky.doc Jeg er først lige kommet på nettet igen..Her skulle min kostplan være... Ville jeg sagtens kunne skifte de 3 måltider med salat og kød ud med rugbrød hvis jeg bare ikke overskrider mit nuværende kcalindtag, og stadig få det samme ud af det? (Kunne jo sagtans skrue lidt ned for proteinerne) Gerne kommentare til min kostplan!TLunau skriver at man bare skal holde sig omkring 70-100 g caps om dagen. syntes godt nok det er lidt, 150 g. syntes jeg er for lidt,hvis man ikke skal blive træt og ukoncentreret..ky.doc Edited March 14, 2007 by BBH. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLunau Posted March 14, 2007 Report Share Posted March 14, 2007 ky.doc Jeg er først lige kommet på nettet igen..Her skulle min kostplan være... Ville jeg sagtens kunne skifte de 3 måltider med salat og kød ud med rugbrød hvis jeg bare ikke overskrider mit nuværende kcalindtag, og stadig få det samme ud af det? (Kunne jo sagtans skrue lidt ned for proteinerne) Gerne kommentare til min kostplan!TLunau skriver at man bare skal holde sig omkring 70-100 g caps om dagen. syntes godt nok det er lidt, 150 g. syntes jeg er for lidt,hvis man ikke skal blive træt og ukoncentreret..Nej jeg sagde ikke at du skulle holde dig der jeg sagde at du bør nok ikke gå længere ned end det, eller det var i al fald det jeg mente Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BBH. Posted March 14, 2007 Author Report Share Posted March 14, 2007 Nej jeg sagde ikke at du skulle holde dig der jeg sagde at du bør nok ikke gå længere ned end det, eller det var i al fald det jeg mente Okay Hva syntes du ellers om kostplanen, mener du godt at jeg kan øge mit indtag af kulhydrater og slække lidt på proteinerne og stadig få det samme tab af fedt og bibeholdelse af muskler? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLunau Posted March 14, 2007 Report Share Posted March 14, 2007 Okay Hva syntes du ellers om kostplanen, mener du godt at jeg kan øge mit indtag af kulhydrater og slække lidt på proteinerne og stadig få det samme tab af fedt og bibeholdelse af muskler?Ja hvis kcal-indtaget stadig er det samme så ingen alarm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BBH. Posted March 14, 2007 Author Report Share Posted March 14, 2007 Ja hvis kcal-indtaget stadig er det samme så ingen alarmDet lyder godt... Mange tak for hjælpen :4thumbup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted March 14, 2007 Report Share Posted March 14, 2007 1) Nej verden er jo ikke sort hvid, og du ved mere på det område end mig... det var ment som råd og ikke regler2) Jeg var for hurtig og jeg mente ketogenese og ikke glukoneogenese 1. Min pointe var at simple/komplekse er en dårlig måde at opdele kulhydrater på. Jeg ved ikke om du har tænkt på hurtige/langsomme - GI-opdeling, som er en del bedre?2. Jeg er stadig uenig i at det kan bruges til noget. Vægttabet er stadig afhængig af størrelsen på energiunderskuddet - ikke makronæringsstoffordelingen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apolon Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 (edited) Jeg har et spørgsmål angående kulhydrater i perioder under cut.Jeg har læst en del om kulhydrater og ville gerne vide om i mener det er godt at skrue så meget ned for kulhydrater som muligt under cut?Jeg har læst at ved indtagelses af for mange kulhydrater kan ens insulin produktion eksplodere vilket kan resultere i at ens fedt forbrænding stoppes og fedt lagres.. Men hvis man holder sig til de langsomme kulhydrater og et indtag på 50 % vil det så være for meget under cut?Hallo BBHFor at administrere effektiv dit energi behøv, skal du starte med din BMR, det er ikke BMI og det betyder ”Basal Metabolisk Rate”.Det er den nødvendige minimum energimængde som din organisme har behov for efter din post absorptive tilstand, d.v.s. om morgenen.Din BMR er (83 x 24 = 1992 Kilo caloria). Der til skal du tilføje ca. 10% af BMR for at dække din postprandiale termo genese. Det er den energimængde som medgår til at administrere de metaboliske processer for at bringe din indtagene fødevare på sin rette plads i din krop. Altså 1992 + 199,2 = 2191,2 Kilo caloria, afrundet til ca. 2200 Kilo caloria per dag.En normal fungerende menneske har yderligere mere energi behov for fysiske aktivitet, d.v.s. i intervallet [200…1500] kilo caloria.Du kan selv sammensatte din energi mængde ved at kalkulere med:1 gram Kulhydrat og en gram Protein har 4 Kilo caloria hver, samt 1 gram fedt har 9 Kilo caloria.Med baggrund i din krops Glykogen depot i din lever og for at ikke forstyrre den, skal du indtage minimum 150 gram Kulhydrat per dag. En mere detaljeret forklaring vil være meget omfattende.Energimængden fra de 150 gram Kulhydrat er 600 Kilo caloria. Den resterende energimængde kan du fordele til Protein og fedt.Hvis du vil slanke dig, forudsætningen er at du indtager en energimængde mindre end din BMR + 10% af BMR, altså mindre end 2200 Kilo caloria per dag.At anvende produkter med lav GI bidrager effektiv til din matheds fornemmelse. I relation til GI er der begrebet GB- Glykemisk Belastning. Det er produktet at fødevarens GI og den mængde Kulhydrat du har indtaget af fødevaren. Det er ikke protein som giver mæthed men derimod Kulhydrater med lav Glykemisk Indeks ( bedst under GI=20). Du kan læse om det på www.glycemicindex.com.Venlig hilsen DonTel. 55 77 79 55 Edited October 14, 2008 by Apolon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLunau Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 Hallo BBHFor at administrere effektiv dit energi behøv, skal du starte med din BMR, det er ikke BMI og det betyder ”Basal Metabolisk Rate”.Det er den nødvendige minimum energimængde som din organisme har behov for efter din post absorptive tilstand, d.v.s. om morgenen.Din BMR er (83 x 24 = 1992 Kilo caloria). Der til skal du tilføje ca. 10% af BMR for at dække din postprandiale termo genese. Det er den energimængde som medgår til at administrere de metaboliske processer for at bringe din indtagene fødevare på sin rette plads i din krop. Altså 1992 + 199,2 = 2191,2 Kilo caloria, afrundet til ca. 2200 Kilo caloria per dag.En normal fungerende menneske har yderligere mere energi behov for fysiske aktivitet, d.v.s. i intervallet [200…1500] kilo caloria.Du kan selv sammensatte din energi mængde ved at kalkulere med:1 gram Kulhydrat og en gram Protein har 4 Kilo caloria hver, samt 1 gram fedt har 9 Kilo caloria.Med baggrund i din krops Glykogen depot i din lever og for at ikke forstyrre den, skal du indtage minimum 150 gram Kulhydrat per dag. En mere detaljeret forklaring vil være meget omfattende.Energimængden fra de 150 gram Kulhydrat er 600 Kilo caloria. Den resterende energimængde kan du fordele til Protein og fedt.Hvis du vil slanke dig, forudsætningen er at du indtager en energimængde mindre end din BMR + 10% af BMR, altså mindre end 2200 Kilo caloria per dag.At anvende produkter med lav GI bidrager effektiv til din matheds fornemmelse. I relation til GI er der begrebet GB- Glykemisk Belastning. Det er produktet at fødevarens GI og den mængde Kulhydrat du har indtaget af fødevaren. Det er ikke protein som giver mæthed men derimod Kulhydrater med lav Glykemisk Indeks ( bedst under GI=20). Du kan læse om det på www.glycemicindex.com.Venlig hilsen DonTel. 55 77 79 55Hvorfor svare på en tråd fra marts 2007 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apolon Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 Hvorfor svare på en tråd fra marts 2007 Af den grund at det kunne være til hjælp for mange andre som har interesse i at kontrollere sin energi tilførsel! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLunau Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 At anvende produkter med lav GI bidrager effektiv til din matheds fornemmelse. I relation til GI er der begrebet GB- Glykemisk Belastning. Det er produktet at fødevarens GI og den mængde Kulhydrat du har indtaget af fødevaren. Det er ikke protein som giver mæthed men derimod Kulhydrater med lav Glykemisk Indeks ( bedst under GI=20). Du kan læse om det på www.glycemicindex.com.Venlig hilsen DonTel. 55 77 79 55Påstår du at protein ikke giver mæthedsfornemmelse? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sortiarius Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 Hallo BBHFor at administrere effektiv dit energi behøv, skal du starte med din BMR, det er ikke BMI og det betyder ”Basal Metabolisk Rate”.Det er den nødvendige minimum energimængde som din organisme har behov for efter din post absorptive tilstand, d.v.s. om morgenen.Din BMR er (83 x 24 = 1992 Kilo caloria). Der til skal du tilføje ca. 10% af BMR for at dække din postprandiale termo genese. Det er den energimængde som medgår til at administrere de metaboliske processer for at bringe din indtagene fødevare på sin rette plads i din krop. Altså 1992 + 199,2 = 2191,2 Kilo caloria, afrundet til ca. 2200 Kilo caloria per dag.En normal fungerende menneske har yderligere mere energi behov for fysiske aktivitet, d.v.s. i intervallet [200…1500] kilo caloria.Du kan selv sammensatte din energi mængde ved at kalkulere med:1 gram Kulhydrat og en gram Protein har 4 Kilo caloria hver, samt 1 gram fedt har 9 Kilo caloria.Med baggrund i din krops Glykogen depot i din lever og for at ikke forstyrre den, skal du indtage minimum 150 gram Kulhydrat per dag. En mere detaljeret forklaring vil være meget omfattende.Energimængden fra de 150 gram Kulhydrat er 600 Kilo caloria. Den resterende energimængde kan du fordele til Protein og fedt.Hvis du vil slanke dig, forudsætningen er at du indtager en energimængde mindre end din BMR + 10% af BMR, altså mindre end 2200 Kilo caloria per dag.At anvende produkter med lav GI bidrager effektiv til din matheds fornemmelse. I relation til GI er der begrebet GB- Glykemisk Belastning. Det er produktet at fødevarens GI og den mængde Kulhydrat du har indtaget af fødevaren. Det er ikke protein som giver mæthed men derimod Kulhydrater med lav Glykemisk Indeks ( bedst under GI=20). Du kan læse om det på www.glycemicindex.com.Venlig hilsen DonTel. 55 77 79 55 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.