Tykke børn skal fjernes med tvang


Guest SNF
 Share

Recommended Posts

Guest Slettet bruger

Hej Artikel i dagens udgave af Nyhedsavisen. Det næste skridt tvangsfjernelse af tykke børn... :4eat:

Tykke børn skal fjernes med tvang

7. august 2007 21:52 Indland| Danmark er på vej mod tilstande, hvor meget overvægtige børn bliver tvangsfjernet, mener flere eksperter. De efterlyser gratis hjælp til alle familier med tykke børn Af: Avisen.dk (Journalist)

Profil | Artikler | Blog

Kiloene bliver ved med at hobe sig op. Snart vejer den otte-årige Connor McCreaddie fra Storbritannien 89 kilo. Myndighederne overvejer at tvangsfjerne drengen, og en offentlig debat begynder.

Og det er kun et spørgsmål om tid, før lignende sager vil dukke op i Danmark.

Det mener blandt andre formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Henning Breinholt.

»Samfundet bevæger sig i en retning, hvor der bliver sat normer af staten for, hvordan folk skal opføre sig og leve sundt. Det viser hele diskussionen om forbud mod tobak, der har rykket sig meget på kort tid. Så i løbet af et par år vil vi se, at børn begynder at blive fjernet fra hjemmet,« siger han.

Sund mad ikke nok

Dansk Socialrådgiverforening mener dog, at det vil være at tage et drastisk skridt. Fedmeproblemet skal løses på anden vis.

»Der bør være en lov, der gør, at alle overvægtige børn kan få hjælp. Svær overvægt skal ses på linie med en sygdom. Som det er nu, tilbyder kun nogle kommuner hjælp,« forklarer han.

Også Ginny Rhodes, formand for Foreningen af Kliniske Diætister, tror, at diskussionen om tvangsfjernelser vil komme til Danmark, fordi den er i Norge og Storbritannien.

»Og fordi man ikke kan gå til diætist gratis via den offentlige sygesikring. Det er afgørende at få hele familien med for at løse problemerne. Sund mad og motion i skolen er godt, men ikke nok,« siger Ginny Rhodes.

Hun er sammen med Sundshedsstyrelsen ansvarlig for et projekt med 400 overvægtige børn landet over.

Truet på livet

Børne- og ungelæge Vibeke Manniche tager skridtet videre. Hvis en familie med et voldsomt tykt barn ikke gør nok for at få vægten ned, skal barnet fjernes.

»Det vil være truet på liv og helbred, og der skal de sociale myndigheder gribe ind. Staten er forpligtet til at tage vare på børnene, for forældre har ikke ret til at vanrøgte deres børn,« mener hun.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share