Got legs?


Kermit
 Share

Recommended Posts

Søndagstræningen var som altid på tapetet i går. Jeg vågnede og var rimlig træt, spiste morgenmad og var stadig træt og uoplagt. Den der følelse hvor man bare ikke selv føler at man kan få noget godt ud af træningen. Men jeg kom da i tøjet og ud af døren.

Ved Surina var der et pænt fremmøde, og grundet min lidt sløve morgenstil, valgte jeg at køre med hold 2 der kørte 100 km eller noget i den dur. Set i bagklogskabens ulideligt klare lys burde jeg nok have kørt med hold 1, men det finder i sikkert ud af senere.

Jan var frisk på at tage den stille og roligt i starten, og jeg lagde mig op i front sammen med ham og fik en snak om deres tur til Italien. Man bliver altså helt jaloux når de fortæller om bjerge og stigninger på flere km. Anywho, vi var 7 stykker på hold 2, som i dagens anledning var hold 2-3. Der var et par stykker som mente de var for gode til hold 4, og derfor hoppede på hold 2. Til dem kan jeg kun sige at jeg egentlig tror de skulle have kørt alene med et hold 3. Hver gang man bare prøvede at sætte lidt tempo blev der råbt nede bagfra "1 ned". Lidt irriterende når man nu gerne vil ud og køre lidt til.

Ved Kulsviervej mod Fredensborg valgte jeg at stikke af. Dels fordi jeg syntes der manglede lidt puls(indtil da lå min gennemsnitlige puls på 65% :nonono: ) men også fordi jeg lige skulle tisse. Der var én der fulgte med, og ham fik jeg alligevel slået et stort hul til på det sidste stykke. Desværre lå jeg bag en bil til sidst så jeg mistede nok en 10-15 sekunder på "toppen". Det betød så også at da jeg lige havde fundet et træ at stille sig til rette ved, så kørte resten af gruppen forbi. Så det var ren og skær forfølgelsesløb og jeg nåede dem først ved pizzariaet i Nøddebo.

Herfra gik det lidt slag i slag, og igen blev der skabt nogle huller hvergang jeg eller ham der havde fulgt efter mig på Kulsviervej lå i front. Og igen og igen blev der råbt "1 ned". På et tidspunkt fik lægen, eller hvad han er, en punktering, og jeg var åbenbart den eneste der hjalp til med at skifte slangen. Men han kom igang igen.

Jan tog af mystiske årsager meget få føringer. Det var som oftest ham, som jeg nu vil omdøbe gutten på den blå/sorte Pinarello, der lå i front eller mig. Så det blev til en lang tur med en masse føringer.

Jeg springer lige frem i regnestykket til der hvor vi når strandvejen ved Dronningmølle. Her kom jeg front, og her lå jeg så til ca. halvvejs mod Helsingør. Så vidt jeg husker blev det til en føring på omkring 15 minutter, så det var noget der var godt for benene. Årsagen til at jeg ikke kørte hele turen til Helsingør fra spids var udelukkende at der blev råbt "tissepause", og så kunne jeg jo ikke gøre så meget. Da de så satte igang igen lå jeg lidt nede bagved. På daværende tidspunkt tror jeg allerede vi havde smidt 2 fra gruppen der ikke kunne holde til tempoet/længden af turen.

Mod Helsingør var der en fra gruppen der tog en føring, en ganske god en af slagsen, hvorefter ham på den blå Pinarello tog over. Så tog Jan noget der mindede om verdens korteste føring, og jeg var så snu nok til at have lagt mig i 3. position så det var ham på Pinarelloen der tog en føring til, og den sluttede jo sjovt nok lige da vi nåede Ørebakken :4thumbup: Jeg tog den lidt stille og roligt i starten, men fløj så af sted, og kom jo som sagt op som den første. Jeg synes jeg savnede Gregers gevaldigt på den tur til at give lidt modstand på bakkerne. :cry: for det fik man godt nok ikke ret meget af på den her tur.

Herefter lå jeg mere eller mindre i front ud til Kelleris, hvor jeg lod nogle af de andre gå i front til Humlebæk spurten. Jeg spillede den kold, og lod de andre få et hul, fordi jeg havde Jan på hjul, og han havde trods alt ligget i læ hele vejen uden nogle reelle føringer. Og jeg forventede at han ville tage spurten hvis jeg holdt den kørende. Det betød så at de forankørende fik et stort hul, og jeg manglede lige de sidste 3 meter da de passerede målstregen i fuld fart.

Igennem Humlebæk tog jeg også Lave Skov bakken uden problemer, og så var der ellers strandvej hele vejen. Ved Mikkelborg drejede Jan og ham på den blå cykel fra og så var der kun mig og en anden tilbage. Han drejede så fra midt på Strandvejen, så derfor fik jeg Folehaven helt for mig selv. Hurra.

Ruten så sådan ud

Billede6.png

Turen med klubben var på 106,5 km med 30,8 i snit

Billede8.png

Hele turen var på 122,3 km med 30,3 i snit, hvilket ikke var voldsomt imponerende.

Billede7.png

Jeg kan dog godt mærke at min allergi er ved at komme igang, og i går morges måtte jeg også starte dagen med en Benadryl som er vildt sløvende. Selvom jeg også bruger en astma spray for at få gang i lungerne, så er det ikke nok. Glæder mig til at græsset forsvinder lidt igen, så jeg kan køre helt med i de høje hastigheder.

Link to comment
Share on other sites

Surt med allergien - vi må håbe at græssæsonen bliver kort.

Men så var altså Jer jeg så i svinget ved Kongevejen og Overdrevsvej og det kunne så nok også passe at tempoet var lavere end det jeg havde forventet. Så skulle jeg alligvel have vendt om og sat efter Jer. Og så alligevel måske ikke - lidt træls når man hele tiden skal sætte farten ned men Jeres tur var længere end min. Vist det man kalder en rolig dag på kontoret. Man havde gerne banket igennem på bakkerne.

Det er mega træls at der ikke er noget rent hold 2 igen i år. Jeg troede ellers at Frank skulle være turleder så alle 4 hold var oppe. Det kunne være man skulle høre hvor hurtigt 1´erne kommer rundt på en søndagstræning - hvis snittet ligger på 34-35 eller mere så er det for overmodigt i hvert fald for mit vekommende men ellers kunne det være man skulle overveje springet. Især når folk fra hold 4 begynder at komme op men OK - hvad skal de ellers gøre? 106 km med 30,8 ligger langt fra hold 4 så skal jo selvfølgelig et hold op. Bare de ville få gang i det hold 2 eller igen ville lave et hold 1/2 :poking:

Vi skulle have haft lidt flere medlemmer - lige 10 aktive mere havde været guld. Ellers også må vi køre med små hold - de 4 mandshold vi kørte med mens de andre var i Italien synes jeg ikke var helt tosset selv om det selvfølgelig også er sjovt at være mange.

Link to comment
Share on other sites

Dagens træningstur var den klassiske med klubben. Gregers og jeg tog fronten, da vi kun var 6 der var mødt op. Jeg var frisk på at køre til, da jeg egentlig følte at jeg havde benene til det. Gregers og jeg lå i front med et godt tempo indtil skoven på Stumpedyssevej, men allerede ved Overdrevsvejen lå vi fremme igen. Det var jeg egentlig ganske glad for, for jeg hader som sagt det stykke. Allerede her havde Jan sprunget sin føring over, og han tog ikke en eneste føring på hele turen.

Gregers og jeg lå faktisk i front hele vejen til Nøddebo hvor der så var nogle af de andre der tog over. Men halvvejs igennem Gribskov kom Gregers igen i front, hvilket jeg synes var lidt synd. Der var dog ingen hvil ved Frederiksværksvej da Carsten K røg i front og tog den med 45-50 km/t ned af nedkørslen. Ved Grisebakken stak jeg af, og fik slået hvad jeg tror var et stort hul ned til de andre. Jeg kunne dog ikke holde den på nedkørslen, og pludselig kom Gregers flyvende forbi, og tog spurten for enden. Han undskyldte lidt over at han havde taget den på nedkørslen, men Gregers, det er sgu helt i orden. Du kører jo pissegodt!

Vi spoler frem til spurten i Humlebæk. Jeg var klar, rigtig klar, og så da Gregers fløj forbi gik jeg efter og pludselig kom der en høj lyd fra min cykel. Efter spurten holdt jeg lige inde, og det viste sig at jeg havde fået en siver og det var årsagen til den lyd. Derfor blev resten af turen noget kedelig, og jeg måtte trække hjem fra Nivå.

Turen med klubben var for mit vedkommende på 49,5 km med 33,9 km/t i snit, hvilket, uden at prale, hovedsaglig skyldtes Gregers, Carsten H og min indsats forrest. I øvrigt, hvis der bliver uddelt medaljer for stil, så vinder Gregers. Det er helt vildt hvordan han sidder helt roligt i sadlen. :4thumbup:

Billede1.png

Alt i alt blev hele træningen på 61,8 km med 32,4 km/t i snit.

Billede2.png

Link to comment
Share on other sites

I øvrigt, hvis der bliver uddelt medaljer for stil, så vinder Gregers. Det er helt vildt hvordan han sidder helt roligt i sadlen.

Gør jeg det :blink: nå, men det er da meget godt. Men vil gerne kvittere med at du altså også er dejlig afslappende at ligge på hjul af og ved siden af.

At Jan ikke tager føringer skyldes at han ved at han er i "for godt" selskab. Han er ikke taktisk uden evner og hvis han kan hænge med stort set hele vejen er det fint med mig at han ligger på hjul hele vejen rundt. Det der er sket er at vi har forbedret formen mere end han har, så fra at vi skulle (eller jeg skulle hvert fald) passe på at han ikke smed mig af på hans hidsige stykke med hold 3 sidste år, så er det nu omvendt. Tror også at det var derfor han ikke var meget oppe foran i søndags - han ved jo godt at du kan køre fra ham. Til gengæld kæmper han heeelt vildt inden han giver op - tror ikke jeg før har set så indædt en kamp som den han havde inden han slap.

AJ, trak du hjem :crazy: øv øv og atter øv!

Link to comment
Share on other sites

Lidt længe update.

Var ude i torsdags, hvor jeg bevidst valgte ikke at køre med klubben grundet tidsmangel, men valgte så at tage en tonser tur på omkring en time. Igennem Dageløkke, ud på Strandvejen, Folehaven, af Rungstedvej ned til Strandvejen og retur.

Allerede i Dageløkke kunne jeg mærke at jeg ikke havde strukket ud, eller varmet op, for benene begyndte at syre til. Men det blev alt i alt en tur på 34,9 km med 32,9 km/t i snit. Var lidt surt, for det var først da jeg var 50 meter fra opgangen at snittet røg under 33.

Billede1-2.png

Jeg har valgt at holde en træningsfri uge, hvilket er faldet sammen med min hovedopgave, så det er fint. 49,59 sider ud af 50 mulige er godkendt, og jeg synes absolut at opgaven er god. Eksamen kommer til at være fredag d. 13, men det skal sgu nok gå alt sammen.

Jeg vil forkæle mig selv, for den indsats jeg har gjort mht. opgaven, med en ny saddel, som nok bliver en lækker Specialized Toupe i hvid på omkring de 160 gram :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiih, må være dagens gennemgående ord. Var i NC Cykler i Nærum for at finde en Specialized Toupe i hvid og sort, men sådan en havde de selvfølgelig ikke. Alle andre farver end lige præcis den. Så jeg kørte videre til Ritter i Lyngby, med samme resultat.

Jeg er i mellemtiden blevet lidt lun på en Prologo Nago Pas i hvid, og forhørte mig hos Fabin. Sådan en ved de ikke hvornår de kan få hjem, fordi de kommer en gang i mellem :crazy: Sikke noget fis.

Så nu må jeg se hvor lang tid det tager NC Cykler at skaffe Toupeen hjem, og ellers må jeg finde alternative græsgange.

Link to comment
Share on other sites

Specialized Toupe er jo en ren sværvægter .... 170g :tongue: Prøv at overveje en SLR på kun 130 g. Den ser rigtigt minimalistisk og "ond" ud.

Jeg har kørt med SLR'en (Kit Carbonio) i efterhånden 3-4 år, og den er faktisk mere behagelig at sidde på end den ser ud til at være. Har ikke de store gener, selv ikke efter mange (+10) timer i sadlen. Er så glad for den at den bliver brugt til spinning i vinterhalvåret.

Der kan spares lidt gram med SLR 64 modellen - vejer kun 76 gram.

21971.jpg

Link to comment
Share on other sites

Jeg sidder bare og feder den for vildt i dag. Burde nok have cyklet en tur i det gode vejr, men pollen i luften reagerer rigtig skidt med mine indre kanaler. Med andre ord har jeg de sidste dage været plaget ekstremt meget af min allergi.

Nå, men tror jeg smutter til Cycling Concept i morgen, og ser om de enten har en Specialized Toupe, Prologo Nago Pas eller en Selle Italia SLR. Så må det blive en af dem.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kommer ikke ud med klubben i morgen. Planen var ellers at returnere efter en træningsfri uge, men grundet pollen og den "manglende" træning tror jeg at jeg vælger at køre alene. På den måde kan jeg ligesom få afprøvet hvor hårdt jeg er ramt når jeg cykler, samtidig med at jeg får set hvordan benene tager det.

I dag var jeg så ude og købe ny saddel. Efter lidt snakken med sælgeren i Heino, endte jeg med en Selle Italia SLR i hvid. Pisse fed saddel, og jeg glæder mig meget til at komme ud og cykle med den. Både Toupeen og Nagoen blev hurtigt valgt fra da jeg fik dem at se i levende live.

Her er lige et hurtigt billede af hvordan cyklen ser ud nu, for købte selvfølgelig også matchende styrbånd :laugh:

DSC00702.jpg

DSC00703.jpg

DSC00705.jpg

DSC00706.jpg

Link to comment
Share on other sites

Dagens nøglesætning må være "Stik mig et par nye ben".

Tidligt op i morges, for dermed at prøve at komme ud inden luften blev alt for varm. Derudover skulle jeg jo også afprøve saddelhøjde, og ikke mindst se hvordan min krop reagerer når min allergi er som den er.

Det med at stå tidligt op gik fint, men havde ikke den store funktion, for da jeg trådte ud af opgangen blev man ramt af en bølge af varme. Det tegnede ikke godt.

Afsted ned mod strandvejen, og sadlen virkede faktisk ganske komfortabel, selvom jeg følte at jeg sad en smule lavt. Ved Rungsted holdt jeg inde, dels fordi min puls var kommet godt op, men hovedsagligt fordi jeg blev nødt til at sætte sadlen op hvis jeg skulle klare turen. Tror faktisk den røg en cm op, og så var alt godt igen. Der var dog lige det at jeg fik det skidt da jeg stod af grundet min allergi, og jeg stod og overvejede om jeg allerede skulle trille hjem efter 8 km kørsel. Jeg valgte at bide det i mig og fortsatte. På bakkerne på strandvejen var der ikke det vilde at skyde med, men jeg kom da over med et anstændigt tempo.

Da jeg drejede op mod Klampenborgvej syntes jeg egentlig at det gik ganske godt. Og den følelse holdt faktisk hele vejen op. Jeg kom ikke op ad sadlen, men jeg holdt den godt kørende hele vejen op. Oppe på toppen kunne jeg godt høre på mig selv at jeg kæmpede med luften. Ikke nok med at min lunger har svært ved allergien, men når luften er så varm så gør det det absolut ikke nemmere.

Jeg tog min sædvanlige tur og endte ved Geels bakke. Her prøvede jeg at give gas, men da jeg var ca. 2/3 op, kammede kæden over en halv omgang, og jeg blev tvunget til at sætte mig ned for lige at få styr på cyklen, og FUCK det gjorde ondt da den så skulle trædes "igang".

Holtebakken gik faktisk ganske nemt, og jeg fortsatte ud af kongevejen mod Hillerød. Ved Blovstrød havde jeg tømt den første af mine 2 dunke, og jeg ledte desperat efter et sted hvor jeg kunne finde noget ekstra vand til turen. Heldigvis dukkede der en kirke op, som jeg så lige var inde ved for at få fyldt op. Dejligt med danske kirker :4thumbup:

Herfra gik den ligeud af Københavnsvej mod Hillerød, og herfra af Overdrevsvejen. Med andre ord kørte jeg faktisk nu på vores normale tirsdag/torsdags rute. Da jeg nåede Nødebo var jeg godt træt, og da jeg nåede Gribskov var jeg ved at være godt stegt. Jeg hader bare virkelig det stykke, men jeg holdt den kørende hele vejen, og da jeg nåede broen var jeg lettet. På nedkørslen gav jeg den gas igen, men ved Grisebakken valgte jeg at smide den ned på den lille klinge og stille og roligt kravle op. Den manglende vind og bagende sol hjalp bestemt heller ikke på angrebslysten.

Herfra var det ned forbi Esrum, og ud mod Strandvejen. Jeg kørte igennem Dageløkke, og ramte derfra Lave Skov bakken, som virkelig trak tænder ud. Da jeg kom ned forbi havnen i Nivå kunne jeg godt mærke at jeg var ved at være træt. Da jeg nåede Mikkelborg var jeg færdig. Der var bare ikke mere at træde med, og jeg kunne ikke holde tempoet oppe. Indtil da havde jeg ellers ligget med 31,2 km/t i snit, men det var svært at holde. Jeg fik dog kæmpet mig frem til Folehaven og tog den stille og roligt. Hver gang jeg rejste mig for at banke igennem kunne jeg mærke hvordan kramperne lå og lurede. Da jeg kørte forbi Hørsholm Midtpunkt trykkede jeg på lap, da jeg ville trille resten af turen.

Ved Surina så jeg hold 1 stå og snakke, men jeg holdte ikke inde for jeg var overbevist om at hvis jeg stoppede så kom jeg ikke igang igen. Dog satte Gregers og en anden fra Nivå efter, og vi fulgtes hjem.

Første del af turen blev på 99,2 km med 30,7 km/t i snit, hvilket er godkendt.

Billede2-3.png

Turen i alt blev på 107,7 km med 29,9 km/t i snit. Turen hjem blev kørt med lige knap 22 i snit :cool:

Billede3.png

Billede4-2.png

Sadlen var god, og jeg fik da lige snappet et par billeder igen.

DSC00707.jpg

DSC00708.jpg

DSC00709.jpg

DSC00710.jpg

DSC00711.jpg

Edited by Kermit
Link to comment
Share on other sites

Godt at høre du er tilfreds med sadlen nu hvor Thansen og jeg har anbefalet den. Den ser faktisk ret godt ud i hvid. Min er sort og ikke helt samme model ( Carbon rails )men jeg er osse super tilfreds med min. Tiltråds for dens minimalistiske udseende er den faktisk ret komfortabel.

Lidt ærgeligt at høre om dine allergi problemer især når det ellers lige gik så godt for både dig og Gregers, men mon ikke du kommer stærkt tilbage.

Hyg!

Link to comment
Share on other sites

Hey du,

- han snakkede sq så meget at jeg kom fra det med sadlen. Pinligt :blush: Men den ser godt ud på billedet og endnu vigtigere at den er god at køre på.

Synes det er ret sejt både at trodse allergi, varme og alenekørsel og alligevel klokke ind på over 100km. Hatten af for det!

(og ret lækker rute. Synd at vi er så konservative i klubben selv om Strandvejsstykket uden cykelsti selvfølgelig ikke er det fedeste hvis man kører mange, men det kunne være rart med lidt afveksling. Og du fik kørt flere højdemeter end vi gjorde.)

Og MTB - selvfølgelig kommer han igen. Vi kaster brandbomber over alle græsplæner så det går lidt hurtigere.

Link to comment
Share on other sites

Hey du,

- han snakkede sq så meget at jeg kom fra det med sadlen. Pinligt :blush: Men den ser godt ud på billedet og endnu vigtigere at den er god at køre på.

Synes det er ret sejt både at trodse allergi, varme og alenekørsel og alligevel klokke ind på over 100km. Hatten af for det!

(og ret lækker rute. Synd at vi er så konservative i klubben selv om Strandvejsstykket uden cykelsti selvfølgelig ikke er det fedeste hvis man kører mange, men det kunne være rart med lidt afveksling. Og du fik kørt flere højdemeter end vi gjorde.)

Og MTB - selvfølgelig kommer han igen. Vi kaster brandbomber over alle græsplæner så det går lidt hurtigere.

Den med græsplænerne er jeg sgu med på :smile:

Ja, skal sgu nok komme i fuld flor igen. Har dog også lige set at man har målt over 200 i græs i Viborg i dag, og over 100 i Kbh, så det er sgu ikke så sært man har haft det lidt skidt. Men det skal nok gå alt sammen. Blev enig med mig selv om at det må gå for højdetræning :superman:

Link to comment
Share on other sites

Første del af turen blev på 99,2 km med 30,7 km/t i snit, hvilket er godkendt.

Billede2-3.png

Ved du hvad www.bikelog.dk giver af højdemeter for samme rute?

Tillykke med SLR'en - og god bedring med allergien. Ser ud til at græspollen vil falde i løbet af den kommende uge.

Link to comment
Share on other sites

Nej, har ikke undersøgt med Bikelog.

Den sidste uges tid har jo været rimlig stillestående grundet min allergi og eksamen. Jeg synes jeg hakker og hoster lidt i det i øjeblikket, men satser på at komme ud i morgen. Er lidt nervøs for hvordan benene tager det faktum at jeg ikke har cyklet i en uge, og ikke havde cyklet en uge før det, men ryger jeg af, så ryger jeg af, og må fortsætte i eget tempo.

Min tid har dog også betydet at jeg har tænkt meget over hvordan jeg egentlig kører. Min force er jo at jeg er lettere end de fleste andre, og derfor får jeg jo en stor fordel på bakker og stigninger. Mit problem er dog at jeg ikke har vægten med mig når det går ned af, og jeg bliver altid hentet på nedkørslerne, og hvis nogen slår et hul, så kan jeg ikke følge med. Det skal jeg absolut arbejde på, og et par højprofilshjul ville hjælpe godt på det :blush:

Her tænker jeg specielt på Grisebakken på vores tirsdag/torsdags ture, hvor jeg altid bliver hentet på nedkørslen, og hvis de andre kører fra mig er jeg tabt. Derfor vil jeg afprøve en ny teknik som jeg ikke ved virker. Ideen er at jeg vil sætte mit angreb ind tidligere på bakken, og så prøve at holde den hele vejen op. Dermed kan jeg, forhåbentlig, slå et større hul, eller måske stresse de andre til at bruge unødvendige kræfter. I teorien vil det virke, men jeg er i tvivl om jeg visner i accelerationen, men man skal jo afprøve for at se om det virker.

Jeg glæder mig dog også til at vi måske skal tage nogle lidt længere stigninger hvor vægten spiller mere til min fordel.

Link to comment
Share on other sites

men ryger jeg af, så ryger jeg af, og må fortsætte i eget tempo

Kampånden er der stadig kan jeg læse :4thumbup:

Nu skal du jo ikke afsløre al din taktik, mindst een af dine bakkekompetanter læser med, hihi.... Ej - det virker nu fornuftigt især fordi at vi andre rent faktisk ikke evner at sidde med når du trykker til opad - er spændt på at høre om det virker (tirsdag kan jeg nok ikke lade være at køre MOL-dogme-enkeltstart (med mindre det regner så de aflyser) og torsdag har jeg aftentjans, så undertegnede kan ikke drille dig de første par hverdagstræninger).

Ellers må du tage en håndfuld pinex :laugh:

Link to comment
Share on other sites

Så blev det vidst min første reelle tur med hold 1'erne i dag. Jeg var tidligt fra færde, og kom faktisk for tidligt ud af døren, men det betød så at jeg lige kunne nå en tissepause inden ankomst. Helt perfekt.

Vi var 6 der kørte hold 1, på en dag hvor mange havde fundet de løse arme frem igen. Jeg var selv kørt afsted uden løse arme og uden løse knæ, det sidste fortrød jeg lidt, men man kan jo altid være bagklog.

Allerede fra starten kom Laust op til mig og sagde at Gregers var godt kørende i øjeblikket, og at han generelt bare havde kørt alt og alle i sænk. Han var i øvrigt utrolig imponeret over det store arbejde Gregers havde gjort igennem Gribskov i tirsdags, eller hvornår det var :4thumbup: Du er virkelig personen der skal slås i øjeblikket!

Benene føltes egentlig godt nok, men jeg synes at luften skar i mine lunger, hvilket betød at jeg på en stor del af turen havde en smag af blod i munden. Ikke det mest rare. Vi kørte den klassiske tur ud af Hørsholm, mod Hillerød, og op til Nødebo. I Nødebo drejede vi så til venstre, og der kom Gregers og jeg automatisk i front. Jeg gjorde det fordi jeg vidste at jeg kunne sætte lidt tempo på den kuperede strækning, og Gregers viste jo overskud, og lå da hele tiden ved min side selvom jeg syntes mine lunger var ved at give op. Igen, pisse stærkt kørt af Gregers!

Herfra, kørte vi vinterturen som går op forbi Græsted. På et eller andet tidspunkt kører man igennem en tunnel, og så drejer man 90 grader til venstre og starter på en kort stigning, omkring de 100 meter eller noget, hvor den måske stiger en 5% eller noget. Jeg var heldig nok til at ligge forrest, og jeg fik da også uden det store besvær kørt fra de andre og rundede toppen som den første. Herfra lå jeg i front til vi nåede cykelstien omkring 1-1,5 km efter.

På et andet tidspunkt lå jeg i front, og følte egentlig at benene var ok, så hvorfor ikke give den lidt gas. Jeg havde Claus på siden, og det lod til at tærre hårdt på ham da jeg satte tempo på. Vil skyde på at jeg holdte den på omkring de 40 km/t, og strækningen passede perfekt fordi der kom en lille bakke. Da jeg slog ud virkede Claus lidt knotten over tempoet, og der blev vidst grinet lidt af forceringen, men det passede bare rigtig godt med at min puls kom helt op og rykke! :laugh: Dog betød det igen at mine lunger ikke havde det så godt.

Herfra kom vi til Esrum, og jeg ville jo prøve at satse butikken på Grisebakken, men da vi nåede Esrum by holdt der pludselig en bus og nogle biler. Det viste sig at der blev kørt noget licens løb, så 30 sek efter kom der et felt på en 60 mand eller sådan noget forbi, med følgebiler og det hele. Alligevel imponerende at se hvor tæt de ligger på hinanden i sådan et skarpt sving.

Turen op mod vejen hvor Grisebakken var, er rimlig flad, så jeg havde ikke mulighed for at lave et ryk opad, og tempoet blev holdt rimlig godt nede. Da vi så nåede op til vejen, og der var frit, røg jeg afsted. Min kæde kammede lige halvt over, så jeg mistede en smule momentum. Men da den var oppe i tempo, satte jeg mig ned, gav den et nyt gear, rejste mig, satte mig ned, gav den et nyt gear, og rejste mig så op igen for at lave det sidste ryk. Da jeg kiggede mig over skulderen så jeg at jeg havde slået et rigtig stort hul - mere end jeg ellers normalt plejer. Min fordel her var klart at stigningen startede med det samme, og de andre kunne dermed ikke bruge det momentum man altid får ned af Frederiksværksvej til at komme op.

På nedkørslen ventede jeg på de andre. På vej ud af Hørsholm snakkede jeg med Gregers om mulige taktikker, og en af mine teorier var netop at jeg kunne slå hullet op til toppen, vente på de andre, og lade dem ligge i front, og håbe på at de ikke ville køre på nedkørslen. Gregers, som den gode ven han er, kom op og passerede mig på nedkørslen og sagde "Her har du noget læ", og lagde sig i front, så jeg kunne få pusten og stadig holde distancen på nedkørslen. Desværre døde vores ellers perfekt timede teori(vi havde vidst én til på hjul), da der blev kørt endnu et cykelløb for enden af nedkørslen, så vi blev faktisk nødt til at holde stille. Da vi så nåede den lille knold op til Esrum, kom der så en der sagde "Hey, vi er ikke færdige før vi er oppe på toppen", og så stak han afsted. Gregers opfattede det betydeligt før jeg gjorde, så han gik efter, og jeg nåede aldrig at komme op. Godt opfattet af Gregers, som gik op og tog den på toppen.

Langs Esrum gik det faktisk ganske godt. Da vi nåede Jonstrup og kørte mod Danstrup, røg jeg lidt bagud fordi jeg lige skulle have lidt at drikke, men efter nedkørslen kommer der en heftig opkørsel, hvor jeg bare gik i front uden at rykke, dog rykkede Mogens og tog den på toppen.

Herfra var det dog en kamp, for min lunger var ved at give op, og det blev mere og mere ubehageligt. Så jeg hang igennem de små byer ud mod Kongevejen. Lige pludselig blev det mere og mere vådt, og ikke så lang tid efter var vi alle gennemblødte af regnen der kom.

Da vi kom ud på Kongevejen valgte jeg at køre hjem, for jeg var for nervøs for mine lunger. Jeg tror dog godt jeg kunne have kørt til Folehaven, men jeg havde lidt på fornemmelsen at et par stykker ville køre fra inden, og at der muligvis ville komme en punktering pga. regnen. Så jeg fortsatte hjem, godt kold og våd, men egentlig tilfreds med min indsats i dag.

Turen med klubben blev på små 64 km med 33,1 km/t i snit.

Billede7-1.png

Alt i alt blev min tur på 75 km med 31,6 km/t.

Billede6-1.png

Billede8-1.png

Da jeg kom hjem fik jeg det rigtig skidt. Mine lunger gjorde MEGA ondt, og jeg måtte tage en tur med astmasprayen igen, og det gør mega ondt når jeg hoster og lignende. Jeg ved ikke om det stadig er mine pollenallergi den er gal med, eller hvad, men det kunne tyde på at jeg bliver tvunget til ikke at kunne køre igennem før pollensæsonen er ovre :cry: Men nu må vi se.

Link to comment
Share on other sites

Det sidste er noget lort - men shit du kørte nogle hidsige føringer i dag - evt. kunne du jo passe på lungerne og bare køre med som "almindeligt" uden at få vejrtrækningen presset.

Ellers var det nu godt set at køre hjem - regnen gik nemlig over i let hagl ude på Strandvejen og der var enighed om bare at komme hjem - jeg sprang i hvert fald Folehaven over.

Jeg tror nu ikke Claus (jeg troede han hed Martin - nå, de to navne ligner også hinanden så meget) var knotten over tempoet. Men eftersom det var ham som du "trak med i sølet" var han endnu mere hærget end os andre - jeg sad jo bagved ham og kunne se på trådet at han var presset heeeeelt i bund. Godt det ikke var mig, hehe.

Og det undrede mig også at du ikke havde knæ på - du plejer ellers var være meget obs på at passe på kulden.

Som altid pisse hyggelig at havde dig med rundt - men du skal nok satse på at det er en anden folk kører efter nu :wink: du fik godt nok sat dit præg på turen i dag. Men da rart at høre lidt ros udenoms.

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Har været hos lægen i dag, for at finde ud af hvad det er der gjorde at jeg havde kraftige smerter i mine lunger i søndags, og hvorfor jeg lige siden har haft en smag af blod i munden.

Efter at være blevet lyttet på og fået taget en infektionstest som var negativ, skulle jeg puste i et rør som så var koblet til en eller anden form for graftegner. Den skulle vise hvor meget luft jeg puster ud på 1 sek, og hvor meget luft jeg har i lungerne. Testen skulle vise om jeg havde astma, og mine værdier var selvfølgelig højere end gennemsnittet, hvilket betyder at jeg ikke har astma.

Jeg kan dog have en anstrengelses astma, der kun er gældende når jeg presser mig selv ved fysisk udfoldelse, så i dag når jeg kommer hjem vil jeg prøve at løbe en tur og se om jeg har det på samme måde bagefter som sidste gang.

Ellers sidder jeg og pønser på en MOL Dogme rute i Gregers og mit nærområde, og har bl.a. en rundstrækning omkring Lave Skov med bakken i centrum :) Men kunne f.eks. komme ud nede ved Strandvejen, dreje til højre, og så ellers starte direkte på Lave Skov Bakken :laugh:

Link to comment
Share on other sites

Sjov historie. Min direktør cykler også, og jeg sendte ham derfor et link til CSC cycling ræset, og fik en mail tilbage med at han, den dag jeg var til eksamen, annoncerede at det ville blive et Mondo løb. Dvs. Mondo stiller telte op derinde, og vil prøve på at få så mange med til løbet som muligt. Det lyder som en rigtig fed idé.

Jeg er også blevet spurgt om jeg vil stå for noget af træningen mens direktøren er hjemme i USA. SUPER fedt :laugh:

Link to comment
Share on other sites

Det lykkedes mig endelig at komme ud. Det var mest de kommende dages vejr der gjorde at cyklen blev hevet ned fra væggen og ud på landevejen.

Det havde godt nok regnet lidt på min tur hjem fra arbejde, men ikke noget særligt. Så selvom det så lidt gråt ud da jeg kørte afsted tænkte jeg ikke nærmere over det. Jeg kørte mod Helsingør af Kongevejen, og blev ramt af vinden der bare var hård fra syd. Det betød også at hastigheden var rimlig heftig når man havde den i ryggen. Herfra kørte jeg ind i landet og kørte mod Esrum. Hele ideen var at træne lidt på bakkerne ved Esrum. Det begyndte at dryppe lidt da jeg kørte forbi Simons Golf Klub, men igen, ikke det helt store. Lidt senere begyndte det dog at regne mere regelmæssigt.

Da jeg krydsede Fredensborgvejen gik der 100 meter og så begyndte min bremse at larme. Det viste sig at være bagdækket der var punkteret. FUCK! Heldigvis regnede det ikke så kraftigt på daværende tidspunkt, så jeg kunne skifte slange uden de store problemer. Dog bør jeg nok få købt et nyt bagdæk, for det har en rimlig dyb flænge. Da jeg så endelig havde fået skiftet slange, var det afsted igen, og så begyndte det at regne.

Da jeg nåede Grisebakken var det faktisk rimlig koldt, men det passede mig egentlig fint nok. Jeg kørte op af Frederiksværkvej som, ifølge min computer er ca. 1500 meter med en gennemsnitlig stigning på 2,7%. Dog stiger den visse steder omkring 4-5 procent, så det er en der trækker tænder ud. Når man kommer op og er ca. 250 meter fra hvor den flader ud, så blæser det, så det var også en faktor.

Herfra vendte jeg cyklen og tog nedkørslen, op ad Grisebakken med et angreb helt fra bunden af. Jeg visnede en 50-100 meter fra toppen, men det er jo sådan jeg skal træne. Herfra kørte jeg lidt nedad, da jeg så nogle Hillerød ryttere der kom kørende i modsatte retning. Efter de var kørt forbi mig, vendte jeg cyklen og fulgte efter, og planen var at køre fra dem på Frederiksværksvej. De havde et hul på 50 meter ved bunden, men lige så stille og roligt fik jeg kørt mig ind på dem, og da stigningen tog lidt fat strøg jeg forbi dem. Havde faktisk regnet med at de havde fulgt efter, men på toppen havde jeg et hul på min. 30-40 meter ned til dem. Det var nu rigtig lækkert, når man tænker på at de ikke lige havde kørt samme tur én gang før.

Mod toppen rejste jeg mig, men havde ikke det helt store at skyde med.

Jeg havde lidt håbet på at finde klubben, men de da ikke var kommet valgte jeg bare at køre hjemad. Igen, samme rute retur, dog uden punkteringer. Her var vinden helt vild, og man galt om at holde godt fast i styret.

Ude på Kongevejen blev det til noget heftig tempokørsel med omkring 35 i snit i modvind.

Alt i alt blev det til en tur på 42,3 km, med 31,5 km/t i snit. Ganske godkendt. 335 højdemeter er sgu egentlig også meget godt på sådan en forholdsvis kort tur. Det giver små 8 højdemeter pr. kørt km.

19062008.png

1906200801.png

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share