Got legs?


Kermit
 Share

Recommended Posts

Onsdag var det bare en trilledag på 40 minutter med lidt kadancearbejde.

I går stod den så på en hård lille satan. Efter 10 minutters opvarmning kastede jeg mig ud i 3x 3 minutter VO2max intervaller hvor grænserne hed 117-120% af FTP. I mit tilfælde hedder det så 340-350 watt. I snit mener jeg at jeg holdt 118-119% så det var absolut godkendt, men den trak virkelig også tænder ud. Hviletiden mellem hvert interval var 3 minutter, så der var ikke så lang tid til at restituere i. Efter sidste interval var der 5 minutters pause, og så 20 minutter Sweet Spot ved ca. 250-265 watt i snit. På skærmen kørte der 7. etape fra Giro D'Italia 2010 hvor rytterne var ude på Strade Bianchi i regnvejr, og hvor Cadel Evans tog en sejr der nok for altid vil blive husket. Verdensmesteren fuldstændigt smurt ind i mudder fra top til tå.

Uha 3x3 min, der havde jeg sku nok måtte kaste håndklædet i ringen med den belastning, og godt at se du har fokus på kadencen, det skal nok hive lidt ekstra overskud ud at gemmerne!

Den etape der...Det er nok imo en af de mest legendariske etaper fra nyere tid. Vejret, rytterne, ruten og ikke mindst vinderen. Jeg husker det tydeligt, Cadel han tog den fra front og der var ingen der kunne matche ham.

Link to comment
Share on other sites

Lørdagstræning
tumblr_lxnpoochFg1qdw1kro1_1280.jpg

Normalt er lørdag den dag hvor jeg får flest km i benene, men med snevejr i går valgte jeg at blive hjemme på hjemmetræneren i dag. Da jeg stod op kørte jeg således lige en halv time med lav intensitet, og med 2 sæt 3x1 minuts 110+ RPM intervaller inden jeg spiste morgenmad. Der er åbenbart en undersøgelse der har vist at let træning efter 8 timers faste hjælper med fedtforbrændingen.

Efter en god solid morgenmad og en rødbedejuice hoppede jeg på cyklen for dagens hovedtræning. Normalt ville det have været 3,5-4 timer på landevejen, så det skulle ikke være for let. Derfor blev det til 3x 20 minutters sweet spot intervaller. Efter 10 minutters opvarmning gik jeg igang med første sæt. Jeg tog den lidt stille og roligt for lige at finde ud af hvordan benene reelt havde det. Det lod til at gå nogenlunde, og de 20 minutter fløj afsted. Det blev også til watt i den lave ende af mit sweetspot, som ca. går fra 247 watt til 265 watt(85-91% af FTP).
20140201interval1_zps65316b7a.png

5 minutters hvile, og så på den igen. Denne gang valgte jeg et lidt tungere gear og fandt hurtigt ind i en rytme jeg kunne holde uden de store problemer. Det betød også at wattene blev en anelse højere, og måske lå mere i trit med sweet spottet. Efter de 20 minutter lå det således med et snit på 258 watt, svarende til 88-89% af min FTP.
20140201interval2_zpsb92eda9e.png

I sidste interval startede jeg ud ganske pænt med overskud, men nær slutningen kunne jeg godt mærke at mine ben var ved at være trætte. Jeg kom dog igennem uden nogen kriser på nogen måde, og kunne holde de 259 watt i snit.
20140201interval3_zps217db0c9.png

I alt blev det til 1,5 time på hjemmetræneren med et snit på 215 watt, og 60 minutter brugt i mit sweet spot.
20140201tur_zps5e7c6607.png

Den opmærksomme læser vil bemærke at mit pulssnit i sidste interval ligger under det i nummer 2, hvorimod wattene er en anelse højere. Det var faktisk også noget jeg bemærkede mens jeg kørte, og umiddelbart tror jeg bare det hænger sammen med at kroppen er blevet træt og derfor har svært ved at følge med. Det klassiske er så at kroppen sagtens kan producere de watt der skal til selv med den lavere puls.

Det seneste stykke tid har min vægt ligget omkring de 76,5-77 kg hvilket egentlig er pænt nok, dog har jeg valgt at kigge lidt nærmere på kosten igen. Ikke så meget fordi jeg skal til at tælle kalorier hver dag, men mere for at se hvor meget jeg egentlig indtager på en normal dag, og hvordan det holder sig op imod min forbrænding. På mine normale træningsdage hvor jeg kører lidt over en time på hjemmetræneren ligger min forbrænding på 700-750 kcal, og holder jeg det op imod min normale forbrænding som jeg antager ligger omkring 2400 kcal(lavt sat?), så spiser jeg generelt for lidt. Det skal der gøres op med, for jeg tror måske det hæmmer mig i mit vægttab ikke at spise nok. Så jeg har lavet nogle småjusteringer i min morgenmadsmængde som bliver øget på træningsdage. Jeg går stadig med ideen om at spise mange kulhydrater til morgenmad og frokost, og så skære på dem til aftensmaden hvor jeg nok alligevel mere har brug for proteiner. Så må vi se om det giver pote.

Link to comment
Share on other sites

Hov ja, rødbedebuicen.

Kan du mærke om den gør noget godt; er det blevet fast cykelrytter-kost, egentlig?

Jeg får det ikke lavet så ofte, men er generelt begyndt at spise mere rødbede i min kost. Det smager jo fremragende i en salat.

Jeg ved ikke hvor meget det giver, men dagens træning virkede relativ let, og det kunne måske være pga. rødbedejuicen?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har haft et par vilde dage her i starten af ugen. Mandag stod jeg op i 10 timer på arbejde og gjorde jakker klar til videooptagelse dagen efter. Det betød at jeg først kom fra kontoret 18.15, og kørte derfor direkte til Ordrups klubhus hvor vi skulle holde klubaften omkring Bikefit. Det blev en ret informativ aften hvor Tore fra Copenhagen Bike Fit gennemgik de forskellige elementer i Retül systemet, og der var en del der gik derfra som klogere mennesker. Da det var mig der havde stået for aftenen, var jeg også sidste mand der gik, og jeg var således først hjemme kl. 21.30, hvor jeg så skulle til at klare lidt aftensmad, i bad, og så over til min kæreste.

I går var det så tidligt op, møde på arbejde og stå op i yderligere 10 timer mens vi skød videoen, og samtidig gøre de sidste jakker klar til optagelserne. Det betød også et minimal indtag af både vand og mad, da der hele tiden var fokus. Jeg var derfor ret kvæstet da jeg kom hjem. Så jeg har ikke fået trænet, men har til gengæld ømme stænger.

I dag håber jeg på at få kørt 3x 10 minutter FTP, med mindre jeg når at ændre det. KOmmer lidt an på hvordan benene tager det.

Jeg har det seneste stykke tid overvejet om jeg skulle opgradere min wattmåler. Min P2M er første generation, og har derfor ikke den famøse temperature drift update i sig. Denne kan dog tilkøbes for 50 euro, og så skal man reelt bare sende kranksættet ned til dem og så opgraderer de. Men nu har de jo også lanceret den seneste udgave som er lidt smartere mht. batteri, og smallere så man også kan bruge ovale klinger(kommer jeg nok ikke til). Den er så også lidt lettere med 60-80 gram afhængig af model. Sådan en badboy koster 940 euro, eller omkring de 7000,-. Jeg kunne så sælge min nuværende for 3-4000,- og så selv lægge de sidste 3-4000,- ud. Det er så bare en noget dyrere løsning.....

Link to comment
Share on other sites

Ugens første træning var i går, og benene var klar til kamp. Efter 10 minutters opvarmning gik jeg over i 3x 1 minut med høj kadance, med 1 minuts hvile mellem hvert interval, efterfulgt af 5 minutters trilleri.

Så gik hovedsættet igang. 3x 10 minutter FTP, hvor jeg havde sat en ramme der hed 95-105% af FTP svarende til ca. 275-305 watt. Det er utroligt så nemt det er at køre 10 minutters intervaller på den måde kontra 20 minutters intervaller. De to første intervaller blev kørt med 288 watt i snit, svarende til 99% af FTP. I det sidste interval valgte jeg at køre lidt mere aggressivt, og endte betydeligt højere oppe. Tror intervallet endte omkring de 305-308 watt, og jeg lå flere gange over min fastsatte grænse. Det var mest for at se hvordan og hvorledes benene egentlig tog det.

I alt en 1 time og 10 minutters træning, og som noget nyt får i lige at se hvordan sådan noget ser ud i Trainingpeaks
Training_zpsc915d3f6.jpg

Da jeg havde været i bad og skulle tørre gulvet af bankede jeg hovedet lige op i mit blandingsbatteri. Er du sunshine det gjorde naller, og jeg er lidt bekymret for om det måske har påvirket min gamle hjernerystelse. Jeg har i hvert fald været lidt omtumlet her til formiddag, men forhåbentlig det snart går over.

Link to comment
Share on other sites

TrainingPeaks er "tha shit", hvis du spørger mig. Det er det bedste jeg har prøvet.

Apropos Power2max målere, så stod jeg i samme dilemma da jeg bestilte watt-måler for få dage siden. Skulle jeg købe deres "originale" version eller deres nye S-Line, som uden tvivl er mindre at se på. Jeg endte med at vælge den billige løsning, da jeg ikke gad betale mere for lidt vægtbesparing. Men dette er måske vigtigere nu vi snakker Racercykel.

Hvad synes du om TP?

Link to comment
Share on other sites

Hmmm, det går ikke just bedre med hovedet. Tror jeg dropper træningen i weekenden, og lever som en munk uden tv og alt det der. Har lige skrevet til lægen om det er noget jeg skal være bekymret over. Ellers må den bare stå på masser af hvile.

Til gengæld er det blevet besluttet at vores tøj i 2014 kommer til at se således ud
OCC2014_zpseb2f365b.jpg

Kønt er det ikke, men bedre end hvad vi havde før.

Link to comment
Share on other sites

Ser godt nok vildt ud det trainingpeaks. Hvordan fungerer det?

Det har usandsynligt mange muligheder, og det kræver noget tid at udnytte alle features. Men generelt synes jeg det fungerer rigtig fint. Jeg bruger dog stadig Ascent ved siden af da jeg bedre kan lide kortfunktionen der, og muligheden for at se peak stats på en anden måde.

Link to comment
Share on other sites

LOLS - det er åbenbart in at lave klubtøjet så grimt som muligt.

Men nu fører HvidovreCK på grimhed - efter Giordanas team-afdeling er blevet til Ale, er designet blevet endnu værre end udkastet i vinters.

Det er da næsten tæt på, at du kan genbruge HCM-trøjerne :tongue:

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Mit slag i hovedet er som sådan ikke gået over, men hænger lidt som det gjorde sidste gang. Det er jeg ikke just tilfreds med, og jeg må indrømme at udsigten til at skulle det hele igennem igen er ikke en jeg ligefrem ser frem til. Faktisk kan jeg mærke på mig selv at det irriterer mig ret så meget at jeg måske skal være ude i 1,5-2 måneder igen, skal starte langsomt op med arbejde, og generelt ikke kunne noget. Jeg er dog også sikker på at den slags tanker ikke er det bedste middel til en speedy recovery. Men generelt udsigten til at skulle sige til min arbejdsgiver at jeg igen skal have noget nedsat tid fordi jeg har været en idiot og banket mit hoved op i et blandingsbatteri, og igen har fået en hjernerystelse, er ikke ligefrem noget jeg har lyst til.

Selvom jeg ikke har set fjernsyn hele weekenden, ikke har dyrket motion, og brugt computeren sparsomt, så er jeg stadig omtumlet i hovedet og får en smule kvalme fra tid til anden. Jeg har dog fået gået et par ture i det gode vejr.

Skal jeg endelig se et lyspunkt i alt det her, så er det at jeg har været det hele igennem før, og ved at man kommer over det på et tidspunkt. Ligeledes har det fået mig til at undersøge mere "alternative" tilgange til hjernerystelsen, og fundet nogle mulige hjælpemidler.

Der er f.eks. lavet undersøgelser der har vist at Omega-3 har en positiv indvirkning på hjernerystelsen. Det skulle være noget med at når man slår hovedet så opstår der en inflammation i hjernen, og omega 3 hjælper med at bekæmpe dette, hvilket i sidste ende skulle have en positiv effekt på ens tilbagekomst til en normal hverdag. Så noget mere Omega 3 i kosten er der hermed kommet.

Magnesium skulle også have en positiv effekt, så det vil jeg også undersøge lidt nærmere.

Sidste gang fik jeg fysioterapi i min nakke da der var mistanke om at hovedpinen hang sammen med spændinger i nakken. Jeg har svært ved at se at dette skulle være tilfældet i denne omgange, da jeg bankede hovedet op i noget. Jeg har dog læst om kranio sakral terapi som også skulle kunne hjælpe. Desværre er der ikke noget tilskud at hente nogen steder til sådan en omgang, så den er lidt på standby.

Jegt tror jeg måske i morgen vil prøve at se hvad der sker hvis jeg sætter mig en times tid på hjemmetræneren. Får jeg dunkende hovedpine så må jeg stoppe, men er der ingen reaktion der kan kædes sammen med hjernerystelsen, så er det måske værd at tage med.

Og jeg er selvfølgelig i dialog med min læge omkring forløbet, selvom det er mit indtryk at de ved utrolig lidt om det :laugh:

Link to comment
Share on other sites

Det er godt nok træls (sagt på jysk :laugh:) for dig med sådan et tilbagefald.

Jeg krydser fingre for at det går en anelse hurtigere denne gang, hvor du ved præcist hvordan det skal tackles.

God bedring herfra :smile:

Tak.

En update herfra er at jeg i dag var på arbejde, og havde lidt svært ved at lave mit arbejde 100% da jeg blev svimmel/fik lidt kvalme undervejs. Det er ikke just godt, og jeg følte generelt at jeg gik rundt i sådan en klokke det meste af dagen. Jeg har allerede nu fået en tid til noget kranio sakral halløjsa i morgen, så det glæder jeg mig ret meget til at få prøvet af. Jeg regner også med at blive hjemme i morgen, og tage forbi lægen, for måske det hele ikke er så slemt?

Jeg cyklede nemlig hjem i dag, og da jeg kom hjem var der ingen hovedpine at spore. Det der drev mig til vanvid sidste gang var en sindssyg hovedpine da jeg skulle starte op igen, som kom hver gang jeg anstrengte mig. Med lidt held, kan jeg håbe på at jeg går fri for det. Det skal jeg i hvert fald lige høre lægen om.

Jeg kan faktisk ikke helt huske hvordan jeg havde det sidste gang, i starten af forløbet. Jeg har ikke været særlig god til at skrive ned, så jeg kan ikke helt huske hvorvidt jeg havde det på samme måde sidste gang som jeg har det nu. Jeg husker det som om at jeg i starten var omtumlet og nemt fik hovedpine. Efterfølgende, da jeg startede op på arbejde, fik jeg vilde spændingshovedpiner der nok i sidste ende stammede fra noget piskesmældagtigt noget.

Under alle omstændigheder fortsætter jeg med masser af Omega 3, magnesium, D vitamin og alt det andet der bliver anbefalet.

Link to comment
Share on other sites

Knæk og bræk i morgen, eller hvad der nu skal ske.

Tak. Det er nu vidst bare noget "massage" agtig halløjsa af kraniet. Lyder mystisk ikke?

Anyhow, var forbi lægen i dag, og ingen indre blødninger, normalt blodtryk og alt virkede som det skulle. Hun mener at jeg måske har fået revet lidt op i den gamle hjernerystelse, og kan ikke gøre andet end bare at vente på at det går over igen.

Link to comment
Share on other sites

Ok, lidt feedback fra Kranio Sakral Terapi. Meget blid behandlingsform hvor han til at starte med holdt mit hoved og arbejdede lidt med nogle meget lette tryk. Efter relativt kort tid begyndte det hele bare at spinne rundt i lokalet, men ikke på en ubehagelig måde. Det var som om man kunne tage det til sig.

Efter at have arbejdet med hovedet i noget tid, gik han ned og lagde sine hænder ind under den nedre del af ryggen, og efter 1 minut begyndte min mave at knurre. Han fortalte efterfølgende at det er tegn på at der sker noget i kroppen.

Han gik derefter tilbage til hovedet og sluttede nede omkring mine achilessener.

Under hele seancen var jeg vågen, men til sidst var jeg lidt følelsesløs i mine fødder og mine hænder. Han fortalte at han havde haft svært ved at "komme igennem" oppe ved mit kranie til at starte med, og derfor gik han ned til ryggen der fik resten til at løsne op.

Jeg ved sgu ikke om det er hokus pokus det hele, men hvis det virker så virker det. Det føltes som om der rent faktisk skete noget, og efterfølgende havde jeg det lidt som når man har været til massage hvor affaldsstofferne er på vej ud - lidt rystende som når man fryser. Da jeg kom hjem var jeg da også lidt omtumlet.

Nogen mirakelkur er det nok ikke, men nu må vi se. Selv hvis det kun er en placebo effekt, så tager jeg den med!

Link to comment
Share on other sites

Mirakelkur, placebo effekt eller what ever - fuck det, så længe det virker!
Jeg kender i øvrigt flere der har haft god effekt af sådan en form for behandling. Min far bruger det bla. jævnlig, da han døjer meget med hovedpine. Han har god effekt af det, og er ellers generelt typen der er meget kritisk over alle former for hokus pokus.

Link to comment
Share on other sites

Mirakelkur, placebo effekt eller what ever - fuck det, så længe det virker!

Jeg kender i øvrigt flere der har haft god effekt af sådan en form for behandling. Min far bruger det bla. jævnlig, da han døjer meget med hovedpine. Han har god effekt af det, og er ellers generelt typen der er meget kritisk over alle former for hokus pokus.

Altid godt at høre at der er andre der har haft gode oplevelser med det.

Jeg ved sgu ikke hvor meget der sker med hovedet i øjeblikket. Jeg synes ikke lige jeg kan finde ud af om det går i den ene eller anden retning, men jeg må jo bare se tiden an.

I mellemtiden har jeg så valgt at bestille en ny wattmåler. Oprindeligt var planen at sende min nuværende til Tyskland og få den opgraderet, men det ville i sidste ende koste i nærheden af 1000,- inkl. fragt og det hele. Så kunne jeg lige så godt fremtidssikre mig lidt, spare lidt vægt, få et renere design og lettere adgang til batteriet, og så ryger den gamle til salg når det nye kommer hjem.

57841_487252.jpg

Link to comment
Share on other sites

God damnit den er lækker! Hvor har du købt den henne og hvad skulle du smide for sådan en (Læs: kan man få sådan en til det gamle grej jeg drøner rundt på?)

Selvfølgelig kan du det. Du skal bare have et nyt kranksæt, da det kræves at spideren på kranksættet kan fjernes. For 1100 euro kan du få en med Rotor 3D krank. Jeg har købt hos Power2Max da man jo lige så godt kan købe det direkte hos dem.

Nu har jeg jo selv kranksættet så jeg ender med at smide ca. 7000,- for wattmåleren alene. En pæn sjat, men stadig billigere ift. Quarq, Rotor og SRM når vi snakker krankbaserede wattmålere. Den gamle wattmåler regner jeg så med at kunne sælge for omkring 4000,- så reelt set er udgiften 3000,- for mig. På et år vil det koste mig 250,- om måneden. Min nuværende wattmåler har jeg brugt i ca. 2,5 år og så bliver udgiften endnu lavere :laugh:

Der går lidt rygter på at SRM skal til at tage sig lidt sammen hvis de skal overleve. Der er ingen der betvivler SRM's kvalitet, men deres løsning er minimum dobbelt så dyr som deres konkurrenters, men kvaliteten er ikke nødvendigvis dobbelt så god. Senest har både SKY og Movistar valgt SRM fra(SRM mener selv at det er omvendt?) til fordel for billigere wattmålere. Måske det er SRM's måde at få kigget på deres processer, og enten få gjort deres wattmålere meget bedre end konkurrenternes, eller kigget på hvordan de kan reducere priserne. Spændende bliver det i hvert fald.

Jeg har dog også hørt mange der har valgt Garmin Vector pedalerne fordi det er nemt at skifte fra cykel til cykel. Til dels korrekt, men jeg vil skyde på at jeg måske skulle bruge 1-2 minutter mere på at skifte kranken fra cykel til cykel - og med Power2Max behøver jeg ikke en momentnøgle til at montere med :shades:

Link to comment
Share on other sites

Altid godt at høre at der er andre der har haft gode oplevelser med det.

Jeg ved sgu ikke hvor meget der sker med hovedet i øjeblikket. Jeg synes ikke lige jeg kan finde ud af om det går i den ene eller anden retning, men jeg må jo bare se tiden an.

I mellemtiden har jeg så valgt at bestille en ny wattmåler. Oprindeligt var planen at sende min nuværende til Tyskland og få den opgraderet, men det ville i sidste ende koste i nærheden af 1000,- inkl. fragt og det hele. Så kunne jeg lige så godt fremtidssikre mig lidt, spare lidt vægt, få et renere design og lettere adgang til batteriet, og så ryger den gamle til salg når det nye kommer hjem.

57841_487252.jpg

Ja den er godt nok nice :bigsmile:

Går stadig og overvejer om det skal være P2M (Den gamle model) eller jeg skal springe ud i at prøve STAGES :unsure:

Det er jo ikke fordi prisforskellen er så stor.

Med min sparsomme viden ang. watt-målere og hvad jeg sådan lige kan læse mig frem til, så har de jo hver deres fordele :cool: Men har jo ikke hørt så mange erfaringer med STAGES endnu :unsure:

Så tror mere mine tanker går på hvad der er mest "fremtidssikret" hvis / når man nu skifter cykel i fremtiden.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share