Got legs?


Kermit
 Share

Recommended Posts

En uges tid siden jeg sidst har siddet på en cykel, og hvorfor så det? Jo, knæet har ikke været optimalt. Det har drillet en del, og for at komme det til livs valgte jeg at tage en pause og få det på plads. Hvad der har været årsagen skal jeg ikke kunne sige, men jeg håber efterhånden det er klar til at få lidt tæsk igen. Jeg regner i hvert fald med at jeg i morgen tager en stille tur på hjemmetræneren hvor jeg lige kan få lidt gang i benene igen, og så se det hele an.

Jeg har således også snakket med min gamle fys, og hun gav et par råd til hvad jeg kunne gøre. Hun gav en længere forklaring om hvad der kunne være sket, og hvad jeg evt. kunne gøre ved det. Selvfølgelig altid svært når hun ikke lige har mig i hænderne, men hun har et ret indgående kendskab til hvordan mit knæ fungerede. Så jeg vil prøve at følge hendes råd, og se om det kan give en positiv reaktion.

Link to comment
Share on other sites

Tak. Ja det er pænt træls at det bliver ved med at øffe. Jeg snakkede med min fys om det som anbefalede at jeg hev fat i en der hed John Verner. Han skulle åbenbart været ualmindelig dygtig og holde til i Parkens Fysioterapi. Jeg gav dem derfor et kald, og kunne kun grine da jeg hørte at han havde tid engang i marts :laugh: Så må man sgu være dygtig!

Jeg fik så en tid hos en anden derude, som så stadig først er d. 25/1. Så lige nu er jeg igang med at overveje hvad jeg skal gøre inden da. Jeg har lidt kig på Move2Peak og ham der hedder Morten Trolle, som umiddelbart også skulle være ganske fin. http://www.move2peak.dk/om-move2peak/morten-trolle/

Link to comment
Share on other sites

Jeg er så småt ved at være igang igen. I går fik jeg således kørt 1 time og 10 minutter på hjemmetræneren med 2x 20 minutter SS(250-255 watt) i snit. Ganske udmærket.

Julen er også blevet overstået med bravur. Jeg fik bl.a. gavekort til Wiggle som jeg allerede har indløst. Det blev til lidt forskelligt tøj, sokker, og lidt smådele. En af tingene der er på vej er bl.a. en trøje fra Wiggles eget mærke dhb. Den så ret lækker ud og kostede kun 250,- så tænkte at det var værd at kaste et blik på den. Hvis det er elendigt så har det kun kostet 250,- men er det lækkert er det jo genialt.

Jeg har derudover også købt mig en Nomad 18V batteri trykrenser som jeg tidligere har snakket om. Var egentlig godt igang med at undersøge de nye modeller, men så kom jeg fordi den blå avis og fandt en brugt til 1200,- der var sat til salg samme dag. Splittede fragten og så blev jeg den lykkelige ejer for 1250,- - eller ca. halvdelen af hvad en ny koster.

Jeg har også bestilt nogle vægtoptimerende dele til cyklen. Mere om det når de dukker op!

Link to comment
Share on other sites

Kunne åbenbart ikke vente til at delene dukkede op med at skrive.

Jeg har som sagt bestilt lidt forskelligt der skal sende cyklen på den første af et par slankekure.

Jeg havde egentlig udset mig et sæt nye flaskeholdere fra Tune. Deres Universal udgave virker ret lækker, og mere solid end den første udgave de havde. Prisen var ca. 45 euro, hvilket egentlig ikke er galt, og med en opgivet vægt på 13 gram pænt let. Altså indtil jeg så dette billede:
TUNE-Flaschenhalter-Wassertraeger-UNIVER

Vi snakker reelt kun 4,6 gram mere end angivet vægt, men procentmæssigt er det vel noget ala 30-35 procent mere end opgivet. Tror i hvert fald jeg ville blive ked af det hvis den ramme jeg havde bestilt var opgivet til at veje 1000, men vejede 1300. Så de blev droppet. Så kiggede jeg på et par af de andre fra Tune, men syntes de så lidt flimsede ud.

Så faldt jeg over disse fra Tuning Pedals. 22 euro og 20 gram. Halv pris af Tunes, og kun et par gram ekstra.
fl001N-gal_m.jpg

Er spændt på at se hvordan de reelt virker når de dukker op. Har selvfølgelig også bestilt nogle titaniumsskruer nu jeg var igang.

Pedalerne skal også have en overhaling, så jeg har bestilt et sæt titaniums aksler til mine Speedplays. Som jeg har været inde på tidligere, så er det en stærkere titanium der bliver brugt end dem der er i de normale Speedplay Zero Ti aksler. Kombineret med nogle titaniumsflader til pedalen og skruer, så bliver det en ret let pedal. Normalt vejer de vidst omkring de 205 gram. Med de nye aksler og flader burde vægten ryge ned omkring de 145-150 gram.

Så i alt en ganske pæn besparelse. Jeg glæder mig til at se om det også passer.

Link to comment
Share on other sites

Jeg fik leget lidt med mine nye lette dele i dag. Jeg gik faktisk igang med at skifte akslerne på mine Speedplay pedaler, og havde fået dem splittet helt ad da jeg kunne se at de nye aksler ikke havde den rigtige længde. Det er lidt nederen, så nu har jeg skrevet til leverandøren, og bedt om at få nogle nye. Men jeg nåede da at få vejet de gamle og de nye, og det vil give en besparelse på 46 gram.

Men så kunne jeg skifte fladerne i stedet for, og det gav en besparelse på 19 gram.
8B143D91-4A47-4BBC-92BD-CD05C34F41C6_zps
 

Så når jeg får de rigtige aksler hjem burde vægten for pedalerne lande på ca. 145 gram. De normale titanium udgaver fra Speedplay vejer 164 gram og koster vidst vejl. 2500,-. Teoretisk set kan man købe akslerne for ca. 80 euro(600,-) og så et par Speedplay Zero chromoly pedaler(de billigste de har) for vejl. 1100,- og så  har man sparet 800,- ift. Speedplays egen titaniums løsning, og har så nogle pedaler der ikke er nær så flexy.

Jeg har også fået smidt flaskeholderne på, og det gav en besparelse på ca. 45 gram.
AB58F608-5F6B-4F27-9866-C94A0FE300A0_zps

Så når akslerne er hjemme så er det en total besparelse på 110 gram for ca. 1500,-. Eller 13,64,- pr. gram sparet. Det er sgu ok.

Link to comment
Share on other sites

Der er også blevet trænet
WATSON_00004371-027-e1443450174728-630x4


I går snuppede jeg en omgang på hjemmetræneren. Det blev til 15 minutters opvarmning, og så derefter 2x 30 minutter sweet spot med 10 minutters hvile imellem, og så 10 minutters afrulning til sidst. Udgangspunktet var at ramme ca. 250 watt da det svarer til ca. 88% af min FTP. De første 30 minutter blev således med 252 watt i snit. De næste 30 minutter blev en anelse anderledes, da jeg de sidste 5 minutter valgte lige at banke den op over min FTP og se hvordan det ville gå. Umiddelbart ikke de store problemer med det, og jeg endte med 261 watt i snit.

Så 1 time og 35 minutters træning og 217 watt i snit.

I dag ville jeg så lige prøve at teste knæet lidt og se hvordan det reagerede på træning 2 dage i træk. For lige at klare den del af det, så har jeg ikke mærket det store til knæet i dag, så det er kun positivt. Håber det er en generel tendens. Men træningen i dag var egentlig heller ikke så hård. Planen var bare at køre en times tid, lidt zone 2 og så et par sprinter i Zwift. Den første sprint blev lidt skæv da jeg første opdagede den 5 sekunder inde i sprinten, som ca. varer 20-25 sekunder. Jeg kom dog lidt efter det, men helt godt var det ikke. Næste interval var opad "bjerget" i Zwift. Til dem der ikke kender Watopia banen, så kan jeg sige så meget at den er meget inspireret af Los Angeles/Santa Monica området, og har en ca. 900 meter lang stigning kort efter starten der har nogle pæne stigningsprocenter. Den gav jeg den så fuld gas op ad, og mener at min tid var lige over 2 minutter, og med 430 watt i snit. Jeg var også pænt smadret da jeg så nåede toppen. Næste interval var sprinten jeg havde misset før, og denne gang sad den noget mere i skabet.

I alt en times træning, og i morgen står den på lidt hvile - måske lige en trilletur på hjemmetræneren.

Og nu vi er ved Zwift, så var jeg inde og kigge på ham der har rekorden på Zwift bjerget, hvilket hedder 1 minut og 12 sekunder. Vi snakker en stigning på 900 meter som har en højdeforskel på 50 meter - så vel ca. 5% i snit. Hans tal hedder 45,4 km/t i snit og 950 watt i snit! Min påstand er at kan man holde 950 watt i snit i over et minut, så burde man have en prokontrakt. Man får jo helt det indtryk at han har snydt. 

Link to comment
Share on other sites

Der er altså flere af tiderne inde på Zwift som ikke altid virker helt realistiske!
Fx lå bedste kvindelige tid i lørdags helt nede på 1 time og 52 sek. Det var 1 sek langsommere end bedste tid blandt mændene på det tidspunkt!
Min PB ligger på 2 min 29 sek, og her ligger jeg altså pænt tæt på at køre 300 watt hele vejen op. Så med mindre der kører nogle prof piger rundt derinde, hvilket der mig bekendt ikke gør, så er der noget der ikke helt stemmer.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er bare glad for at jeg med min tid på 2 minutter og 6 sekunder alligevel kommer hurtigere op end en bjergged som dig :bigsmile:

Kiggede lige på de bedste tider for kvinder, og den hedder 1.31. Hun har kørt med 632 watt i snit, og det er jo fuldstændig vanvittigt med mindre hun er banesprinter. Jeg mener min absolut bedste 1 minuts værdi var omkring 791 watt, og det var ét minut. Hun har lige kørt 50% længere.

Link to comment
Share on other sites

En af de ting jeg gør i øjeblikket er at lave nogle øvelser der forhåbentlig hjælper lidt på knæet. Så efter hver træning laver jeg nogle øvelser for ballerne, der skal aktivere de muskler. Specielt min venstre balle har været noget sløj, men kan mærke at det allerede hjælper nu.

Link to comment
Share on other sites

Et nyt år, og vægten er ikke helt hvor den skal være. Så derfor skal der høvles nogle kg af så jeg som minimum kommer ned omkring de 78,5 kg, og gerne lavere. Vægten i morges sagde 82,1 kg hvilket er et godt udgangspunkt. Den seneste måneds tid har jeg ligget mellem 81 og 83 kg, og med en sene aftener med italiensk mad de sidste 2 dage, så har det bestemt ikke været godt for vægten.

Første skridt i vægttabet er faktisk bare at skære de dumme kalorier væk. Der har været mange fristelser henover julen, specielt på arbejdet, og det har været nemt lige at klemme et par håndfulde slik eller en cola ned. Så målet er i denne uge at undgå slik og sodavand. Indtil videre går det ok. Søndag er min syndedag, men jeg vil prøve at holde den nogenlunde civiliseret.

Næste skridt er at tælle lidt kcal. Jeg har en teori om at jeg nogle dage spiser ALT for lidt ift. at jeg har trænet. Så her i starten vil jeg tælle lidt kcal og se om jeg skal skrue lidt op eller ned for indtaget for at komme så tæt på de 500 kcal i underskud om dagen.

Jeg har sat mit ligevægtsindtag til 2600 kcal, uden aktivitet, og skal så være omkring 2100 kcal + aktivitet.

Så det bliver spændende at følge de næste uger hvordan vægten forhåbentlig kommer ned. Overordnet set skal jeg bare tænke lidt mere over hvad det er jeg spiser, sørge for at få nok kulhydrater til at kunne have kvalitet i min træning, og ikke mindst forsøge ikke at blive fanatisk.

Edited by Kermit
Link to comment
Share on other sites

En ting jeg har kig på for tiden, blandt mange, er nye dæk til cyklen. Jeg har egentlig været stor tilhænger af Continentals GP4000S og senest II udgaven, som jeg egentlig ikke har kunne sætte en finger på. De har haft en relativ lav vægt, god holdbarhed(nåede op på 5-6000 km på mit seneste par) og god punkteringsmodstand. Det har således været et dæk jeg både har brugt til træning og løb uden problemer.

Men nogle gange skal man også prøve noget nyt, og her er jeg så faldet over Specializeds dæk, herunder Turbo modellen. Den lækreste er klart Turbo Cotton med sine tan sidewalls(hvilket ikke siger mig en skid). Men et dæk koster 500,- alene, og har nok begrænset holdbarhed.
1406759583642-o7dt26ldrjxh-700-80.jpg

Men heldigvis laver de også et S-Works Turbo dæk, som ser ud til at have en fin balance mellem vægt, greb og holdbarhed. Jeg har læst et par steder at man skal forvente 15-1700 km fra det dæk. Det kunne jo være oplagt som løbsdæk - det er dog ren utopi at tro at jeg ville skifte dæk fra træning og til løb. Men til ca. 350,- pr dæk er det ikke super dyrt. Og så laver de selvfølgelig også et der hedder Specialized Turbo Pro som vidst er det tætteste man kommer på et GP4000S. Prisen er ca. 290,- pr dæk hvilket er meget tæt på prisen for et sæt GP4000s. Så lur mig om ikke jeg skal prøve at kaste lidt kærlighed efter de dæk.
1347288879887-ispz5ah61coq-700-80.jpg

Vredestein har også været i tankerne, men jeg blev aldrig rigtig begejstret for deres gamle Tricomp dæk, som alt for hurtigt fik små skår i dækket. De har selvfølgelig lavet nogle nye udgaver som kunne være interessante, men fortidens erfaringer sidder stadig i baghovedet. Det samme gør sig gældende for Vittoria.

Michelin har jeg aldrig rigtig gjort mig i, men deres Pro4 har jo altid fået pæne ord med på vejen. Schwalbe er ikke så interessant - havde et sæt ZX eller hvad de hed som holdt ét løb.

En anden ting jeg nørder for tiden er top-caps, da jeg leder efter den rigtige til min Tarmac. Den der følger med fra Specialized er simpelthen for kedelig og grim. Den der fulgte med fra Zipp var simpelthen for upraktisk. Jeg prøvede at smide en POP topcap på, men det spillede ikke rigtig fordi den er hvid. Enten er jeg ude i at skulle have fat i en Extralite eller noget custom værk. Extraliten skal enten være sort eller den lilla(hælder mest til sort).
HyperCap%201.jpg

Ellers er vi som sagt ude i noget custom. Jeg har et hyggeteam med en ven der hedder Team Arrogant Assholes, som pt. kun består af en facebook side hvor vi skriver lidt dumme ting fra tid til anden. Vi har dog fået lavet et logo, som kunne bruges som en top cap. Jeg er ikke helt solgt endnu, men det kunne være en mulighed. Alternativt har jeg overvejet at få lavet en helt sort og så med "Got Legs?" skrevet på. Det kunne måske godt lade sig gøre. Ulempen er selvfølgelig at de er lidt pebrede de custom top caps - ca. 25 pund stykket, hvorimod den Extralite koster omkring de 15.

Link to comment
Share on other sites

24 minutter siden, Kermit skrev:

Men nogle gange skal man også prøve noget nyt, og her er jeg så faldet over Specializeds dæk, herunder Turbo modellen. Den lækreste er klart Turbo Cotton med sine tan sidewalls(hvilket ikke siger mig en skid). 
1406759583642-o7dt26ldrjxh-700-80.jpg
 

Jamen, det er vel et forsøg på et oldschool-look i stil med de gode, gamle lukkede ringe. Hvad der dog er lidt pudsigt til en moderne cykel. Hvis man nu havde en flot stålracer, hvor man ikke ville gå linen ud og køre på lukkede ringe, så ville de passe fint. 

Link to comment
Share on other sites

Det sjove er jo at retro er kommet igen så det basker. Podium caps, tan sidewalls, og ikke mindst de sorte shorts. Hvor vi i 90erne og 00erne så ryttere der kørte i matchende shorts, så er det nu blevet mere moderne at køre med sorte shorts lige meget hvordan trøjen ser ud. Med hver ny verdensmester raser der en diskussion om hvorvidt shortsene skal være sorte eller hvide. Personligt er jeg mest til de hvide, da jeg synes det ser federe ud, hvorimod de sorte ser meget gammeldags ud. Men jeg synes heller ikke at tan sidewalls er fedt :bigsmile:

FREIRE-Oscar001p-e1444210523166.jpg

Mario-Cipollini-uci-world-champion-2002.

article-0-0D07563C00000578-162_634x442.j

philippe-gilbert_2662930b.jpg

pic139596942_600.jpg

Link to comment
Share on other sites

Så er vi igang
WATSON_00002013-019.jpg

2016 er igang, og derfor skal der selvfølgelig trænes. Jeg hoppede på hjemmetræneren her til aften, og havde VO2max i hovedet. Mest af alt fordi det virkelig er lang tid siden jeg rent faktisk har kørt VO2max. 15 minutters opvarmning og så gik jeg igang med 3x3 minutter ved 117-120% af FTP, svarende til 330-340 watt. Første interval var selvfølgelig hårdt, for benene skulle lige igang, men ellers hed de 333 watt, 336 watt og 334 watt i snit. 5 minutters hvile, og så gentage successen. Især de to sidste intervaller var hårde, og der begyndte så småt at komme syre i stængerne. De 3 intervaller endte dog på 335 watt, 334 watt og 335 watt.

5 minutters hvile, som der virkelig var behov for, og så 25 minutter i zone 2 for lige at få resten af tiden til at gå, inden den stod på 10 minutters afrulning.

I alt 1 time og 30 minutters træning, 200 watt i snit.

I morgen står den på 45-60 minutters aktiv restitution, og torsdag så en omgang sweet spot/FTP.

Link to comment
Share on other sites

17 timer siden, Kermit skrev:

Så er vi igang
WATSON_00002013-019.jpg

2016 er igang, og derfor skal der selvfølgelig trænes. Jeg hoppede på hjemmetræneren her til aften, og havde VO2max i hovedet. Mest af alt fordi det virkelig er lang tid siden jeg rent faktisk har kørt VO2max. 15 minutters opvarmning og så gik jeg igang med 3x3 minutter ved 117-120% af FTP, svarende til 330-340 watt. Første interval var selvfølgelig hårdt, for benene skulle lige igang, men ellers hed de 333 watt, 336 watt og 334 watt i snit. 5 minutters hvile, og så gentage successen. Især de to sidste intervaller var hårde, og der begyndte så småt at komme syre i stængerne. De 3 intervaller endte dog på 335 watt, 334 watt og 335 watt.

5 minutters hvile, som der virkelig var behov for, og så 25 minutter i zone 2 for lige at få resten af tiden til at gå, inden den stod på 10 minutters afrulning.

I alt 1 time og 30 minutters træning, 200 watt i snit.

I morgen står den på 45-60 minutters aktiv restitution, og torsdag så en omgang sweet spot/FTP.

"Første interval var selvfølgelig hårdt" + "Især de to sidste intervaller var hårde" - altså de tre intervaller var alle sammen hårde? :-D

Link to comment
Share on other sites

19 timer siden, Kermit skrev:

Med hver ny verdensmester raser der en diskussion om hvorvidt shortsene skal være sorte eller hvide ...

 

Det er så ikke en diskussion, jeg følger med i, men ud fra billederne vi jeg mene, at hvide cykelshorts er virkelig fimsede, men jeg er jo også oldschool ... :nonono::tongue:

Link to comment
Share on other sites

3 timer siden, Svedbaronen skrev:

"Første interval var selvfølgelig hårdt" + "Især de to sidste intervaller var hårde" - altså de tre intervaller var alle sammen hårde? :-D

De var sgu nok alle sammen hårde nu jeg tænker mig om :smile: Men hvis du læser hvad jeg skriver, så vil du se at det var det første interval i første blok, og de to sidste intervaller i anden blok jeg refererede til :smile:

Link to comment
Share on other sites

Torsdag morgen vågnede jeg op med en meget tør hals. Jeg tænkte at det bare var fordi jeg havde sovet med åben mund eller noget, men i løbet af dagen fik jeg det bare værre og værre, og endte med at drible hjemad ved 12 tiden, spiste en omgang suppe, tog nogle piller, og sov i 3 timer. Her i dag har jeg det noget bedre i halsen, men min krop er bare smadret. Så noget tyder på at jeg har fået årets første omgang forkølelse. Lidt irriterende når nu jeg følte jeg var inde i en god stime.

Noget godt er der dog kommet ud af det, for vi har bestilt rejse til Nice i marts som vi plejer. Så den del er i hvert fald på plads. Det bliver onsdag til onsdag, det samme hus som sidste år, og forhåbentlig med et kig til Alberto Contador som skal køre Paris-Nice mens vi er dernede.

Og så har jeg gang i en hel masse tanker omkring cyklen, overvejer at købe nye dele og meget andet. 90% af det er bare drømme, men det skal jeg nok komme ind på.

Link to comment
Share on other sites

Så blev det nye klubtøj bestilt. Var i dag forbi Soigneur for at prøve tøjet, og må sige at det føles virkelig lækkert. Jeg skal bruge medium i trøje og buks, og så small i TT dragt. Jeg har bestilt en TT dragt, samt et aero sæt og et almindeligt sæt. TT dragten er pænt pebret og koster ca. 1400,-.

Tøjet burde vi modtage i slutningen af marts, så det forhåbentlig er klar til sæsonstart.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share