Got legs?


Kermit
 Share

Recommended Posts

Touren er et overstået kapitel i Danmark, og sikke en fornøjelse det har været. Jeg fik set enkeltstarten i København, og så var jeg og den ældste søn afsted om lørdagen for at se etapen lidt uden for Holbæk. Jeg gider ikke bruge ordet folkefest, men må konstatere at der var kæmpe opbakning til Touren i Danmark, og måske også bekræftet i at det kun er få danskere der decideret hader cykelryttere og cykelløb. 

I torsdags var jeg ude og køre med klubben, og det blev en lidt fesen affære, men da intervallerne var overstået på flyvestationen drønede vi ud mod Strandvejen over Allerød. Jeg fik sat lidt gang i tempoet og tog et par gedigne føringer inden vi ramte Strandvejen. Her fik vi hentet nogle ryttere som gik med rundt, og så var der jo nærmest stemning af cykelløb ind mod Klampenborgspurten. Og uden de store overraskelser, kunne jeg snuppe den. 

Styrketræning har jeg ikke haft så meget af de seneste uger, men det skal altså også igang igen for var inde i en ret fin stime. Jeg har dog også fokus på lidt vægttab igen, som vel nærmest er en selvfølge når man leger cykelrytter. Vægten var lige oppe på 88 kg i et svagt øjeblik, så jeg har en målsætning om at ramme 82 kg eller derunder d. 23. september. Synes allerede jeg er godt igang, og hvis tiden tillader det så vil jeg gerne have lidt flere timer på cyklen. Kan jeg f.eks. få 2,5-3 timer tirsdag og torsdag frem for 2 timer, så er det pludselig 1-2 timer ekstra om ugen. Hvis jeg kan komme afsted på en 4 timers tur om lørdagen, frem for 2-3 timer, så er det igen 1-2 timer oveni. Så det er hele tiden om at justere og vurdere hvor der er muligheder. 

Der er også røget lidt ekstra ind på grejfronten. Som nævnt i et par tidligere indlæg, så blev jeg aldrig rigtig venner med mine hvide S-Works 7 sko, så i går købte jeg de nye S-Works Torch, som åbenbart er afløseren. Der er nogle ting der er blevet ændret, herunder at velcrospændet foran er fjernet, og så er den blevet gjort lidt bredere ude omkring forfoden, og sikker en masse andre ting også. Jeg fik den prøvet i går, samtidig med at jeg lige prøvede nogle andre modeller også, og den sad faktisk ret fint på min fod. Så nu får den et skud, og forhåbentlig generer den ikke min fod. Jeg prøvede også et par af Shimano S-Phyre skoene i model 702 eller hvad den hedder. Så ikke topmodellen 902. Den var egentlig okay, men virkede ikke lige så lækker. Jeg fik også prøvet S-Works Ares modellen, som jeg egentlig altid har syntes var lidt af en øjebæ med de to spænder på oversiden af skoen. Dog må jeg sige at det var en SYGT behagelig sko at få på. Hvis ikke den kostede 3600,- kunne jeg godt finde på at købe sådan en på et tidspunkt. 

Jeg er også blevet glad for Rapha, efter i en del år at have ment at det var for tykke 40 årige på Strandvejen. Nu nærmer jeg mig jo med hastige skridt de 40, og har fundet ud af at Rapha også laver ting med farver. Så fik købt mig en EF Education træningsjersey, der har et andet design end deres normale team jerseys. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Lidt over en måned siden sidste update. Der har været gang i træningen, og har egentlig fået nået en god portion af de mål jeg satte mig for i starten af året. F.eks. fik jeg en 200 km tur i benene for nogle uger siden, hvilket var sindssygt lækkert, og her i sidste uge formåede jeg med halvtrætte ben at dødløfte 160 kg. Der er stadig et par mål tilbage for året, bl.a. at få vægten under 82 kg, bænkpresse 5x5 a 94 kg (bliver nok svær at nå), samt at squatte 135 kg. Som jeg lige husker det har jeg været 5 kg fra squatten i denne omgang, så håber at det bliver muligt. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Heeeey, under en måned siden sidste opdatering. Har faktisk fået logget en del træning henover den seneste måned med et godt mix af styrketræning, cykling og overraskende nok løb. Løb skrev du? Ja det gjorde jeg sgu. Vi skal et smut til Mallorca i slutningen af september, og selvom jeg egentlig havde ambitioner om at have cykel med, så tror jeg ikke det bliver i denne omgang. Hotellet vi bor på har et lille fitnesslokale, og hvis jeg kunne kombinere det med lidt løb, så kunne jeg blive dækket ret godt af. Det er ikke kønt, det går ikke hurtigt, men det er egentlig en ret fin måde at afslutte min styrketræning på. Af samme årsag meldte jeg mig halvt spontant til vores DHL stafet i morgen. Det bliver så første gang i enormt mange år at jeg løber 5 km. 

Ifbm. Mallorca turen har jeg også haft en målsætning til at komme lidt ned i vægt så jeg kan stå lidt skarpere ved poolen. Udgangspunktet var omkring de 87 kg, og senest har jeg vejet lige under de 85. Den periode for nogle uger siden hvor det var 28-30 grader varmt gjorde at jeg nærmest ikke havde nogen energi, og tyede meget til slik og sodavand for at holde mig nogenlunde kørende. Planen er lidt at når jeg kommer på den anden side af min fødselsdag (d. 6. september), så prøver jeg at cleane op i min kost. Jeg spiser egentlig ikke så skævt i hovedmåltiderne, men jeg er alt for god til at klemme en sodavand eller to ned, og lidt slik. Det skal skæres meget ned, og så håber jeg at jeg i den periode kan rive en del kg af. Så skal jeg også bare være indforstået med at cyklingen ikke kommer til at være med super mange intervaller og super højt output, og det samme med styrketræningen. 

Og speaking of cykeltræning, så har jeg fået nogle nye favoritintervaller. 30/15. De er pisseirriterende at holde styr på fordi de rykker sig, men de er mega fede. Køres i ca. 10 minutter pr blok og det er 30 sekunder omkring 120-135% af FTP, og så hvile i 15 sekunder. De gør naller, men på den gode måde. 

Og så noget ikke træningsrelateret - min første rigtige kærlighed var at spille guitar. Så fra jeg har været 6-7 år gammel og op til jeg var en 21 cirka, spillede jeg ekstremt meget guitar. Jeg har stadig haft guitarer med mig lige siden, men fingrene har ikke helt ville med. I starten af august blev jeg enig med mig selv om at jeg minimum skulle spille 10 minutter guitar om dagen, og det har jeg faktisk holdt, og det har været ret magisk. Udover at jeg får fart i fingrene igen, så er det ekstremt afslappende for mig at sidde og lære gamle numre, nye riffs og sådan. Og så valgte jeg også lige at købe to nye guitarer der skal op og hænge i stuen. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tak for hilsenerne :D 

Lidt opdatering på træningen. DHL stafetten gik over al forventning, og jeg endte med at løbe den på 27-28 minutter, hvilket jeg er ret tilfreds med. Har da også allerede lavet en målsætning om at den tid skal forbedres til næste år, hvilket bestemt er muligt. Tænker en tid under 25 er målet. 

Der bliver skåret kraftigt i antallet af kcal, og også i mængden af kulhydrat for tiden for lige at komme det sidste ned. Henover weekenden var jeg nede omkring de 83,5 kg så målet om 82 kg på fredag er indenfor rækkevidde. Jeg har primært brugt Zwift til at træne på, dels fordi vejret ikke har lokket mig udenfor, og dels fordi med de løb der bliver kørt derinde, så har jeg noget motivation. Jeg kan dog også godt mærke at der ikke er så meget at skyde med i de løb, men sidder for det meste med, men er så bare drænet til spurten. Lige nu gælder det egentlig mere om at få et solidt kcal forbrug, og knap så meget at komme ud og få frisk luft i ansigtet. 

På lørdag drager vi mod Mallorca, og jeg smider et par løbesko med i kufferten så jeg kan bruge det som lidt motion hver dag. Der er også et okay fitnessrum på hotellet, så der også kan blive styrketrænet lidt. 

Vintercyklen er faktisk blevet sat til salg. Ikke fordi jeg vil undvære mine cykelture udenfor om vinteren, men mere fordi jeg vil prøve noget nyt. Jeg har haft min CAAD10 i en del af år, men tiden er løbet lidt fra den når den får skærme på. Der er nemlig ikke plads til meget mere end 23 mm dæk, og selv de skraber fra tid til anden på skærmene. Jeg lurer derfor på at købe en nyere ramme, eller måske en gravel cykel hvor der kan komme lidt større dæk på. Derudover må jeg også bare erkende at jeg synes Zwift er pisse morsomt, specielt i forhold til at skulle bruge en halv time på at få al vintertøjet på, køre ud på glatte og våde veje i blæsevejr, og så skulle vaske cyklen når jeg kommer hjem. Specielt med det behov jeg har - jeg skal ikke ud og køre licensløb. Jeg træner, kører for det meste solo, men gør det mest for at presse mig selv og sådan. 

Link to comment
Share on other sites

Det er sjovt du siger det, for har flere gange i dette efterår haft træningsture på 3 timer på Zwift uden at jeg rigtig har tænkt over det. Jeg er altid fuldstændig gennmeblødt bagefter, men det generer mig egentlig ikke at køre så langt på Zwift efterhånden :D 

Link to comment
Share on other sites

På 20.9.2022 at 15:54 , kahlua-kalv skrev:

men det er meget godt med en vinterged til at rulle lidt længere ture... Der er Zwift knap så god imo.

Jeg overvejer også en ny vintercykel. Bliver nok en Ridley Kanzo, men nu må vi se.

1 stk. Kanzo, værsgo:

https://www.facebook.com/marketplace/item/480839517260502/?hoisted=false&ref=browse_tab&referral_code=marketplace_top_picks&referral_story_type=top_picks

Link to comment
Share on other sites

Tror egentlig jeg er gået lidt fra tanken om en dedikeret gravel cykel til vinterkørsel. Primært fordi de er voldsomt dyre, og når man er SRAM fan som jeg, så er det bare svært at finde noget i en fornuftig prisklasse. Derimod har jeg kastet min kærlighed mod en Scott Speedster med skiver. Den kan have op til 38 mm dæk på, så det burde være mere end rigeligt til de grusstier i Dyrehaven jeg kan finde på at udforske. Reel XC bliver jeg aldrig til, men det med at kunne køre ud på en grussti eller skovsti er tiltalende. Sådan en bandit kan købes for under 15k med Tiagra, og så må jeg leve med det indtil der igen er grupper på lager og så lave en opgradering. 

Snakkede med en cykelhandler for et par dage siden der kunne fortælle at ALT der hedder SRAM grupper lige pt er tæt på umulige at skaffe, med mindre man vil have topgrupperne. På Cykelgear.dk kan man da også se at en SRAM Apex gruppe forventes på lager 24. juli 2023.

Link to comment
Share on other sites

Det er rigtigt :D Jeg tror dog ikke det ligger i kortene med XC :D 

Men jeg måtte et smut til Køge i lørdags, og hev en meget fin Scott Speedster i mørkegrøn med hjem. Nu går arbejdet igang med at få den lidt lækrere end standardtrim. Det startede med at fordækket var dødt, og de havde selvfølgelig ikke et Lugano som der sad bagpå, så det blev et Durano Plus med reflekskant. En hurtig konference med Jakob fra AH Cykler, og så ryger der et sæt Cinturato fra Pirelli på og sat op som tubeless. Nu hvor jeg alligevel er røget på skiver så kan jeg lige så godt kaste det sidste forbehold i havet og hoppe med på tubeless bølgen og se om det fungerer i praksis. Tanken er så også at købe nogle hard gravel dæk som jeg kan smide på når lysten skulle melde sig. 

Så skal der saves godt og grundigt i stilken, så der ikke er en vild omgang spacere ovenpå frempinden. Jeg brugte ret lang tid på at undersøge geometrien med stack og reach, og faktisk er en 54'er hos Specialized som jeg kører på nu, nogenlunde tilsvarende en 52'er hos Scott. Men når man køber en 52'er så er frempinden komisk kort. Tror den er opgivet til at være 93 mm eller sådan noget, så der skal jeg også lige have fundet en der passer til designet, men som er lidt længere. Kunne se at Proowned havde nogle, men de er for lange. Skal egentlig bare have en 120'er, men selve frempinden er designet så den skjuler kablerne en anelse, så ville egentlig gerne have en nogenlunde samme model. Trods den korte længde frempind, er styret selvfølgelig 42 cm. Så der har jeg bestilt et fra Proowned til 300,- der var 38 cm bredt. 

Sadlen der sidder på er egentlig ret fint, men jeg kan ikke få den langt nok tilbage, og derudover er jeg totalt hys når det kommer til min position ift. mit knæ. Så har sendt bud efter den sadel jeg bruger på alle mindre andre racere, så jeg forhåbentlig lidt bedre kan indstille positionen. 

På et tidspunkt skal den så også have lidt skærme på, og så satser jeg på at der skal en anden geargruppe på til næste år så der også kan komme hydrauliske bremser på og sådan. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Efter en længere omgang sygdom, er jeg så småt begyndt at komme igang igen med cyklingen. Jeg har de seneste par år kørt uden de store målsætninger, men kan mærke at jeg i år er begyndt at haft en spirende lyst til at performe på en lidt anden måde, og måske også få lidt mere struktur i min træning. Helt overordnet har jeg jo manglet noget at træne op til som jeg havde dengang jeg kørte løb. Derfor leger jeg også med tanken om at jeg måske skal køre nogle motionsløb igen, og læste for nylig om GFNY løbet i Cannes som egentlig lyder som noget der kunne passe mig godt. Det er vidst 120 km og 2000 højdemetre. Højdemetrene havde været bedre hvis det havde været 0, men det bliver også langt mere for oplevelsen, mere end for at score en topplacering. La Marmotte spøger også, da det i 2024 er 10 år siden jeg kørte det første og eneste gang. 

Under alle omstændigheder så starter cyklingen stille og roligt op i denne uge, og så er tanken egentlig at jeg vil lave et 6 ugers program hvor jeg tester min FTP før og efter, for at se om det rykker noget. Det bliver et mix af dedikerede FTP intervaller som 2x20 minutter sweet spot og 4x10 FTP, men også noget 3-6x3 minutter VO2max, 30/30 intervaller, 30/15 intervaller, zone 3 og meget mere. Jeg satser på at første rigtige træningssession vil være Zwifts ramp test for at se hvordan den vurderer min FTP, og derefter køre den klassiske 20 minutters test for at se hvor langt de er fra hinanden (på forskellige dage selvfølgelig). 

Tanken er også at følge de 6 uger ret intenst og lave lidt videocontent omkring det.

Link to comment
Share on other sites

Nå, jeg fik lige pludselig lidt friere hænder til at få trænet. Startede nyt job tilbage 1. juni, hvor jeg lidt tog en chance for at tage et skridt op, og følte mig nogenlunde sikker i beslutningen fordi chefen bakkede mig op i det. 3 uger senere stoppede min chef så, og så fik vi en salgsdirektør til at skulle være vores leder i en periode. Det gav en masse usikkerhed for mig, fordi jeg følte at salgsdirektøren var langt mere hakkende i hendes måde at være på, hvilket både jeg mærkede, men også nogle af mine kolleger. Samtidig var dynamikken i mit team bare virkelig underlig. Jeg har efterhånden været i en del marketingafdelinger, men aldrig i en som denne, hvor der virkelig var interne magtkampe mellem enkelte medarbejdere, hvor de smilte falskt til hinanden, mens de egentlig stod og svinede hinanden til. Virkelig en underlig vibe. Efter vi fik ny chef i midten af september, har jeg egentlig følt mig malplaceret i teamet. Der var nogle få kolleger jeg havde det godt med og kunne snakke med, mens resten var et helt andet sted hvor det langt mere handlede om personlig promovering, og langt mindre om holdindsats. 

Havde egentlig en del snakke med min nye chef, og generelt kunne jeg bare konkludere at jeg ikke rigtig havde nogen kemi med hende. Lidt en skam, for hun virkede super kompetent, men matchet var der bare ikke. Så i dag valgte hun at fritstille mig - officielt er det en gensidig opsigelse hvor det er det bedste for begge parter, realiteten er at en gensidig opsigelse gør det nemmere for dem at ansætte en helt ny i samme stilling. Passer mig egentlig også fint nok. Mentalt var jeg selv på vej væk, jeg havde bare håbet på at have nået det inden de tog beslutningen for mig, så jeg kunne have noget andet på hånden. Det blev så ikke tilfældet, men kan da i det mindste se frem til en oktober og november med løn. Forhåbentlig kan jeg nå at få fingrene i et job inden da, så jeg ikke skal en tur igennem dagpengemøllen. 

Link to comment
Share on other sites

Efter lidt tilløb fik jeg kørt ramptesten i dag. En underlig fornemmelse, for i modsætning til den klassiske 20 minutters test så starter den super let, og bliver pludselig hård på meget kort tid, og så er det slut, hvor 20 minutter testen jo bare er samme smerte fra start til slut. Jeg nåede at fuldføre 380 watt, og ramte de 400 i meget få sekunder, og så måtte jeg droppe det. Det gav dig en FTP på 287 watt hvilket stemmer godt overens med de 285 watt jeg havde regnet med. 

Så nu er jeg igang, og det skal blive spændende at se om jeg om 6 ugers tid både har holdt mig sygdomsfri, og har hævet min FTP. Målsætningen er i hvert fald at komme forbi de 300 watt.

Link to comment
Share on other sites

Overmodig tænkte jeg at jeg sagtens kunne køre en 20 minutters FTP test dagen efter min ramp test. Det kunne jeg også, men benene var ikke optimale i dag. Slet ikke faktisk. Jeg fik kæmpet mig igennem og endte med 295 watt på 20 minutter, hvilket giver en FTP omkring 280 watt. Med tanke på den hårde test i går, så tror jeg egentlig de er nogenlunde ens i output. Havde jeg været mere frisk, så havde jeg nok fundet de 5 ekstra watt. 

Link to comment
Share on other sites

15 timer siden, Gregers TF skrev:

KK
HVIS jeg skulle ligge en my højere end I gør, så er jeg jo nogle kg federe, så I har stadig håneretten. Jeg er også ret sikker på at Kermit trækker voldsomt fra, så snart han prøver på det. Dvs nu…

Haha, jeg skal gøre mit bedste :cooldance:

Link to comment
Share on other sites

Fik lokket mig selv ud på landevejen i dag. 2 punkteringer senere og et opkaldt til konen et sted mellem Humlebæk og Fredensborg endte den tur efter 1,5 time. Planen sagde 3 timers træning, så jeg hoppede på Zwift da jeg kom hjem, bankede lige det værste rust af stængerne og kørte 1,5 løb. Så alt i alt endte jeg på 3 timers træning som planen foreskrev. 

I morgen står den lige på lidt let cykling i 30 minutters tid, og så en omgang styrketræning for første gang i over en måned. Det skal nok gøre naller om nogle dage. 

Link to comment
Share on other sites

hehe, ja, der er flere i vinterhalvåret...

Kører næsten altid med flere slanger og selvklæbende lapper, hvis jeg skulle være ekstra uheldig.

 

Nåede også ud et par timer i dag og rulle lidt. Indlagde tyve minutter på 85% af maks puls og 283 watt. Ikke vildt godt, men træner for lidt på cykel for tiden...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share