Got legs?


Kermit
 Share

Recommended Posts

Tror egentlig bare dækkene er ved at være der. Kørte en tur i dag der skulle have været 90 min, som dog blev til 80 min grundet endnu en punktering. Havde dog 2 slanger med i dag, så jeg ikke skulle være så nervøs. Men jeg vil sige at jeg glæder mig til at afprøve tubeless, for de seneste punktering har alle været sådan nogle helt klassiske sivere hvor man mærker dem over lang tid. 

Link to comment
Share on other sites

Hold op min krop var smadret i morges. En seriøs omgang DOMS efter søndagens styrketræning, som var den første i en måneds tid. Ikke den bedste optakt til 3x8 min ved 100% FTP, men ifølge mit fitness armbånd, så skulle jeg nærmest være så klar til træning som jeg overhovedet kunne blive. 

Benene virkede tomme til opvarmningen, men da de 3x8 minutter var kørt var det egentlig okay. Var det hårdt? Helt bestemt. Men det var slet ikke umuligt. I alt skulle jeg køre i 2 timer i dag, så der var fri leg efter de planlagte intervaller, og det gav mulighed for at køre et løb også på ca. 30 km. Jeg havde egentlig ikke de store ambitioner, men efter at have lukket hullet til en stor gruppe der kørte afsted fra starten, var det som om benene fandt sig selv. Jeg fandt en gruppe at køre med, og følte mig egentlig ret ovenpå pedalerne, specielt på nogle af stigningerne. Faktisk var benene så gode at jeg formåede at køre fra mine 3 gruppemakkere på de sidste bakker ved egentlig bare at holde på. 

I alt nåede jeg at køre 2 timer og 5 minutter.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

En af de største udfordringer for mig og min form, er egentlig at jeg alt for ofte bliver syg. Om det er skødesløshed, piveri, eller bare et sløjt immunforsvar ved jeg ikke, men efter 2 uger med en træningsplan kom jeg hjem efter en 2 timers tur på den nye vintercykel, og allerede om aftenen kunne jeg mærke at noget ikke var helt som det skulle være. Jeg skulle gå en tur og havde super ondt i maven. Det fortsatte dagen efter hvor det samtidig blev suppleret med en gang ondt i halsen. Det værste var dog egentlig maven der blev oppustet i den øverste del af maven og bare føltes som om det pressede på alle interne organer. Det gjorde ondt at gå, bevæge mig og alt sådan noget. Efter lidt over en uge begyndte det at gå lidt i sig selv igen, og jeg kunne begynde at at træne stille og roligt igen. Jeg valgte at pause træningsprogrammet og bare komme ind i rutinen igen, og så i denne uge blev træningsplanen startet op igen hvor jeg slap. 

Det har bl.a. betydet en session hvor der skulle køres 2 sæt af 3x3 min VO2max og så 30 min sweet spot efterfølgende, og dagens session der stod på 3x30 minutter sweet spot. 

Fordi jeg nærmest føler at jeg har været syg i meget lang tid, valgte jeg også at gå til lægen og få taget en blodprøve for at se om den kunne vise et eller andet. Svarene kom i mandags, og der var ikke umiddelbart noget der skilte sig ud, generelt ret fine værdier. Selvfølgelig super frustrerende, men også på en måde rart at kunne udelukke at der skulle være noget alvorligt galt. Har i en lang periode sørget for at tage zink, selen, d vitamin og omega 3, og har nu valgt at supplere med magnesium også. 

Black Friday er også lige om hjørnet, og jeg er endnu engang faldet i. Palmares i Nordhavn havde nogle vilde tilbud jeg ikke kunne sige nej til, så jeg endte med at smide 2 Black Sheep trøjer i kurven. Normalpris omkring de 2300,- og jeg har betalt lidt over 500,-

Ligeledes har jeg haft et godt øje til Rocacorba mærket i år, og fik bestilt to vilde trøjer derfra også. 

Link to comment
Share on other sites

Det betyder sikkert intet men… har du overvejet at holde dig varm(ere) når du kører ude? Ikke generelt (med mindre du kører og pi… fryser) men på kroppens udsatte steder.
Jeg ved ikke om du kører med hjelmhue/bandana på hovedet og buff men har “gyst ved tanken” om at du kører uden handsker i temperaturer, hvor vi andre for længst har taget de lange på. Der er stort overfladeareal og ingen læ ude ved styret. Eller hovedet.

Jeg er helt med på at man ikke bliver direkte syg af at blive afkølet men kroppen er under stress fra træningen og immunforsvaret har paraderne nede. De år HvidovreCK stod og drak varm kakao efter vintertræningen, var jeg syg flere gange hver vinter. Ikke før og ikke efter, så noget betydning må afkøling trods alt have. 

Igen - det betyder måske ingenting men det er i det mindste let at afprøve og gå væk fra hvis det ikke hjælper. Hvis du også bliver syg i sommervarmen, så ligger problemet selvfølgelig et andet sted :wink:

Link to comment
Share on other sites

Lige nu er alle overvejelser oppe, så kan være jeg skal begynde med det. Dog er jeg generelt typen der hurtigt får det varmt, og derfor har jeg generelt ikke kørt med huer og vanter, med mindre det virkelig har været koldt. Har ofte gjort det lige i starten af turen til jeg fik varmen, men så derefter taget det af. 

Link to comment
Share on other sites

Nå, en blandet landhandel og vi starter med alt det gode. Jeg har sikret mig et nyt job fra 4. januar 2023, hvor jeg efter planen starter hos Audika (en del af Oticon/William Demant) hvilket var et super fedt job der blev landet. Jeg er mega glad, jeg er lettet, og ser egentlig bare frem til at kunne starte derude og skabe nogle gode oplevelser igen. 

Og så til det knap så positive - jeg bliver ved med at være syg. Men det gode er at lidt selvransagelse måske har givet mig en forklaring på hvorfor. Blodprøverne viste ingenting, men en uge efter svarene blev jeg syg igen. Super frustrerende. I går hørte jeg et afsnit af Velofits podcast der bl.a. omhandlede overtræning og træning generelt. Jeg tvivler på at jeg er i overtræning, men det gav alligevel lidt indsigt. Samtidig læste jeg nogle artikler i dag omkring stress. 

Jeg har ikke følt mig stresset, jeg har sovet fint og har ikke som sådan følt klassisk ubehag. MEN, jeg tror egentlig at jeg har været stresset det meste af året. Jeg blev opsagt pga. omstrukturering i slutningen af marts, og stressede i starten over at skulle finde et nyt job, der dog hurtigt kom i hus. Så startede jeg nyt job, indenfor 3-4 uger stoppede min chef, hvilket skabte en masse usikkerhed hos mig. 3 måneder med en salgsdirektør som chef som slet ikke var et match, en ny direktør der kom ind som jeg på ingen måde klikkede med, og generelt en masse tanker om at jeg ikke følte mig tilpas i den stilling, i den virksomhed og det miljø. Til jeg sad i midten af oktober og blev enig med min chef om at stoppe. Det gav så et nyt stressmoment af 1,5 måneds opsigelse inden det hed dagpenge, usikkerhed omkring energipriser etc etc. Jeg knoklede på, søgte en masse jobs, tog til samtaler, ordnede ting herhjemme, valgte at lave et super hårdt træningsprogram på cyklen og bare køre mig selv helt i hegnet. Hver gang jeg blev syg tog jeg en lille pause eller arbejdede mig igennem det, og så snart der var bedring var det på cyklen igen og presse på. Stress og sygdom hænger meget tæt sammen. Om end jeg ikke har været stresset i klassisk forstand med sygemelding og meget andet, så er jeg egentlig ikke i tvivl om at jeg har været stresset over både job og manglende job. Også mere end jeg nok har været opmærksom på. Det forklarer måske også hvorfor det aldrig har været særlig slemt, men bare langvarigt. Heldigvis er der som sagt en underskrevet ansættelseskontrakt der kan give mig ro. 

Jeg nævnte det i ovenstående, men har på ingen måde givet min krop ro. Jeg har kørt et super hårdt træningsprogram samtidig med at jeg har prøvet at komme igennem sygdom. Jeg har på intet tidspunkt taget den der 14 dages pause med minimal indsats, og så startet langsomt op. Jeg har måske taget en uge uden træning, så et par lette ture, og så bum direkte ind i 2 sæt 3x3 vo2max eller 3x30 min sweet spot. Selv hvis jeg var super frisk ville det have været noget der havde smadret min krop. Kombineret med et forsøg på at få genstartet styrketræningen så har det nærmest bare været katastrofalt. Men mit fokus har bare været på at træne igennem, og nå de målsætninger jeg nu engang havde. I Velofit podcasten snakkede de om 80/20 princippet, og at man generelt er begyndt at gå tilbage til tanken om at træne relativt let i 80% af ens tid og så 20% hårdt. Så i virkeligheden periodisering i stedet for omvendt periodisering. Generelt fordi det stresser kroppen markant mere at træne hårdt. Så snart du bevæger dig udenfor zone 2 aktiverer man åbenbart noget, som er super godt, men samtidig ikke så godt hvis man gør det for meget. Så derfor var deres tilgang efterhånden at have 80% af ens træning i zone 2 eller derunder, og det skal være ægte zone 2, ikke en masse Z4-Z6 intervaller og så rulletempo imellem så man ender i zone 2 når man er kommet hjem, men træning hvor man nærmest ikke kommer over zone 2 i træningen. Og så have 20% træning hvor man virkelig giver den gas. Min træning har nærmest været lige omvendt. Tanken ved min træningsplan var nogenlunde:

Mandag: 90 min fri (så i virkeligheden zone 2)
Tirsdag: 120 min hård træning
Onsdag: 30 min Z1, men så lige kombineret med styrketræning (den vender vi retur til nedenunder)
Torsdag: 120 min hård træning
Fredag: Gentagelse af onsdag
Lørdag: 180 min hård træning
Søndag: Gentagelse af onsdag

Så 3x30 min zone 1 + 90 min zone 2 = 3 timer zone 2 eller derunder. Og så lige 7 timers hård træning. Når det bliver sat op på den her måde er det jo fuldstændig idiotisk.

Styrketræning nævner de også, og hvordan det faktisk takserer kroppen markant mere end cykeltræning gør. Så selv de dage hvor jeg har haft z1 træning, så har jeg smadret kroppen ved styrketræning. 

Så hvad gør jeg nu? 

Jeg skal simpelthen tage den med ro. Og jeg skal tvinge mig selv til at tage den med ro. For jeg dur ikke til det der med at tage den med ro sådan på et helt overordnet plan. 

Lige nu skal jeg være symptomfri. Det er jeg forhåbentlig om et par dage. Derefter står den på 14 dage hvor jeg godt må træne, men det er Z1 og det er max 1 time om dagen. Styrketræning skal principielt bare være bevægelserne med lav vægt. 

Ift. min kost så kommer jeg til at supplere med ekstra omega 3 for at få kroppen på ret køl igen. 

Så håber jeg virkelig at det betyder at jeg om 3 uger kan begynde at skrue op for intensiteten, uden at det tager overhånd. Skal stadig roligt igang, men jeg har simpelthen undervurderet hvor stresset min krop egentlig har været, og det faktum at jeg slet ikke har givet den ro. 

Men på den positive side, så har jeg i det mindste fået øjnene op for det. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Lad os tage lidt opdatering på en af årets sidste dage. Generelt går det godt, og det går egentlig bedre end det har gjort længe. Jeg har gjort lidt forskellige ting det seneste stykke tid for at komme lidt ovenpå igen, som bl.a. inkluderede ingen hård træning i 14 dage, stille opstart med vægte og cykling, og så ellers bare holde igen. Ift. styrketræningen er jeg egentlig tilbage på nogenlunde niveau, men kan også mærke hvor meget det trætter kroppen. Jeg gjorde også det at jeg drønede til en osteopat og så ellers startede med elendighederne oppefra og ned. Målsætningen med det var egentlig at få nogle andre øjne på min krop, og de mekanismer der påvirker hinanden. Både ift. min træning, men også bare en periode hvor jeg har været igennem corona, coronavaccine, en antibiotikakur af 2 omgange, taget piller i 100 dage for noget underlivsproblemer, og så generelt stress. En enkelt behandling, jeg var syg dagen efter, men derefter er det gået i den rette retning. 

For at styrke mit korpus har jeg gjort følgende, og vil nok holde ved med en del af tingene fremover:

- Fokus på udstrækning. Min krop lever et halvhårdt liv med små unger, skrivebordsarbejde, cykling og styrketræning hvor jeg virkelig har vægt på min lænd, så derfor er det vigtigt at min krop bliver strukket ud og mobiliseret efter træning. Jeg har altid haft det i baghovedet, men har ikke altid fået eksekveret. 

- Vitaminer. Jeg har up'et mit indtag af omega 3, og sørger for at få D-vitamin, zink, selen, magnesium og jern. Samtidig er jeg også begyndt at spise lidt mandler i løbet af dagen for at få lidt ekstra omega 3. 

- Hue og buff. Når jeg er ude er det på med hue og nogle gange også en buff for at mindske risikoen for at blive syg. Når jeg skal cykle så gerne buff, kasket, og så er vanter lidt optional. 

- Citron og olivenolie. For en del år siden var jeg til en osteopat der fortalte mig om at man kunne rense sin lever ved at drikke saften fra en halv citron blandet op med en spiseske olivenolie og lidt vand. Det er jeg begyndt på, for igen at rense lidt ud i systemet. Generelt er jeg tilhænger af at kroppen ikke behøver hjælp til at "detoxe", men med det jeg har været igennem, tænker jeg at jeg kunne hjælpe den lidt på vej. 

- Kolde bade. Jeg har et Whoop træningsarmbånd, og et af de parametre den måler på er noget der hedder HRV - Heart Rate Variability. I grove træk er det noget med hvor ude af rytme dit hjerte slår. Så selvom dit hjerte slår 60 gange i minuttet, så er afstanden mellem de individuelle slag ikke ens. Jo større den variabel er, jo bedre form er man i, og jo bedre har kroppen det. Der er mange veje til at hæve ens HRV, og en af den er at tage kolde bade. Så jeg er begyndt at tage 30-45 sekunders kold stråle i afslutningen af mit bad, og det er egentlig ret lækkert. 

- Vand vand vand. En god væskebalance er også vigtig for at have en høj HRV, og når jeg er hjemme er jeg super dårlig til at drikke vand. Generelt er jeg dårlig til at få nok væske ind når jeg er hjemme, så det er jeg begyndt at lave om på. Så mere vand i løbet af dagen. 

- Vejrtrækningsøvelser. Generelt for bare at få ro på, så er jeg begyndt at tage 3-5 minutter hvor jeg trækker luften helt ned i maven og slapper af. Det kan være når jeg er på toilettet, når jeg strækker ud, eller bare sidder og ser fjernsyn. Er en god måde at få slappet af i hele kroppen. 

- Mindre hårdt, mere base. Så der skal stadig være hård træning på cyklen, men jeg skal blive bedre til at balancere den træning. Så måske kun 1-2 hårde træningspas om ugen, som så til gengæld godt må være mega hårde, og så skal resten være zone 1 og 2. Når jeg tænker tilbage på hvordan jeg trænede tidligere, så har jeg haft meget mere zone 1 og zone 2 end jeg har haft de senere år. Så det skal der styr på. 

- Styrketræning eller cykling. 3 gange styrketræning om ugen kombineret med 4 gange cykling med intervaller holder ikke. Derfor skal jeg periodisere lidt mere. Så når jeg træner mere cykling, så er det måske 1-2 gange om ugen med styrketræning som egentlig kun har til formål at vedligeholde, og når jeg så vil styrketræne mere, så skal cyklingen nedprioriteres og især intensiteten. Så det kan være at jeg lige kører januar med hvor jeg stadig har styrketræning 3 gange om ugen, og så relativt lette træningspas på cyklen, og så fra februar bliver cyklingen mere dominerende, og styrketræningen ryger ned på 1-2 gange om ugen. 

- Hvile. I 2023 prøver jeg at få lagt hvileuger ind. Selvom jeg generelt skruer ned for mængden af hård hård træning, så tænker jeg at det stadig er en god idé for mig at have nogle hvileuger eller deload uger i løbet af året. Specielt fordi jeg ikke kan undgå at blive angrebet af bakterier fra ungernes institutioner, og det stress og bakterier der alt andet kommer når jeg starter et helt nyt sted i januar. Så hver 5. uge bliver en slags deload hvor jeg stadig gerne må træne, men det skal bare ikke være mere end zone 1 og 2 på cyklen, og gerne halv mængde af hvad jeg plejer, og det samme med styrketræningen med 50% vægt. Så 4 ugers træning, og så en uges "fri". Det er allerede lagt ind i TP. 

Så der er gang i en hel masse ting, og som sagt føler jeg allerede at jeg kan mærke en forbedring. Det skal så selvfølgelig lige passe med at jeg bliver syg lige om lidt eller noget :D Men jeg krydser fingre for at alle tingene er med til at gøre mig stærkere og mere robust, og kan give mig mere stabilitet i min træning. Igen, jeg kan ikke undgå at blive syg fra tid til anden, men jeg kan forhåbentlig gøre en del for at det ikke sker for ofte. 

Og nu vi er igang, så kan vi da tage et par målsætninger for 2023. 

180 kg dødløft
140 kg squat
108 kg bænkpres
250 timers cykling
Vægt under 84 kg
Køre 100 km, 150 km og 200 km
Køre et cykelløb
FTP over 315 watt

Af mine mål for 2022 nåede jeg en del af dem. Jeg fik dødløftet 160 kg, kom desværre kun op på 130 kg ud af de 135 kg der var målet og 240 timers cykling (er omkring de 265 timer nu). Vægtmålet nåede jeg ikke stabilt, og min ambition om 5x5 ved 94 kg bænkpres var måske et reach :D 

Link to comment
Share on other sites

Alle gode intentioner, og så blev jeg syg nytårsaften :cooldance: begge unger har været syge siden juleaften, og jeg håbede lige at jeg kunne gå fri, men så fik jeg ondt i halsen nytårsaften, og har siden da været ramt. Håber på at det hurtigt er overstået. 

Link to comment
Share on other sites

16 timer siden, Kermit skrev:

Alle gode intentioner, og så blev jeg syg nytårsaften :cooldance: begge unger har været syge siden juleaften, og jeg håbede lige at jeg kunne gå fri, men så fik jeg ondt i halsen nytårsaften, og har siden da været ramt. Håber på at det hurtigt er overstået. 

Velkommen i klubben. Den er ond ved halsen, men jeg satser hele butikken på, at den ikke er langvarig.

Link to comment
Share on other sites

Sygdommen er tæt på overstået i hvert fald, men har stadig lidt efterveer i klassisk forstand. 

Men fik startet arbejde i onsdags - første gang i en virksomhed hvor 1400 mennesker er samlet under ét tag. Det har været en overvældende omgang med en masse indtryk, en masse navne, en masse procedurer og meget mere. Lad os sige det sådan at jeg har sovet virkelig godt. Og må også lige lave en mental note - start ikke nyt job i de mørke måneder hvis det kan undgås :laugh: Udover at være mentalt overloaded, så er det bare ikke nemt at komme ud af sengen når det er SÅ mørkt som det er lige nu. 

I weekenden fik jeg kørt en 2 timers tur i regnvejr, og bankede en gang styrketræning af søndag morgen. 

Denne uge prøver jeg at få sat lidt ekstra pres på træningen, så ugens træningsplan ser nogenlunde således ud:

Mandag: fri
Tirsdag: 2 timers Zwift - der skal køres et løb for første gang siden november (mit sidste Zwift løb var 18. november)
Onsdag: Styrketræning med dødløft
Torsdag: 2 timers Zone 2
Fredag: Fri eller en time Zone 1
Lørdag: 2,5-3 timer Zone 1-2
Søndag: Styrketræning med squat

Link to comment
Share on other sites

Første Zwift race i lang tid, og det gik faktisk overraskende godt. Jeg havde en 50 minutters opvarmning hvor jeg fik kørt et 5 minutters progressivt interval til lige over AT, og så et par 10 sekunders all out. 

Ruten var Three Village Loop med lidt lead-in på omkring 4 km, og så var hver omgang vidst omkring de 10 km og samlet set små 300 højdemetre der kom i form af en lang bakke som aldrig blev super stejl, men var i flere plateauer. Starten gik og jeg kom med op i fronten da det hele splittede. Så vi sad en 25 mand eller sådan noget på første omgang. På bakken var der selvfølgelig nogle der prøvede at komme væk, men de blev hentet ind hver gang. Der var også et par stykker der faldt fra på bakken grundet det høje tempo. 

Generelt var min taktik at bruge så lidt energi som overhovedet muligt, og så spurte med til sidst. Det gik egentlig også ret godt, om end min puls var ret høj på hele turen. Anden omgang forløb meget som første omgang. Nogenlunde samling ved målet og så kom vi ud på 3. omgang. Her blev der skruet markant på tempoet opad bakken fra et par stykker, og der var en der formåede at skabe et hul der ikke lige blev lukket. Jeg holdt mig egentlig bare til gruppen, og da vi nærmede os opløbet var ham ude foran hentet igen. I spurten fik jeg åbnet et my for sent, og nåede aldrig at brage helt igennem, men formåede alligevel at ramme 1000 watt som peak og komme ind som nummer 2. Egentlig et ret godt resultat for mig og bestemt en god måde at starte 2023 race sæsonen på. 

I går blev det til en omgang styrketræning hvor der var fokus på dødløft. Jeg har nået et niveau nu hvor jeg kan lege med tunge vægte og det er bare dejligt.

Link to comment
Share on other sites

Og så lige en omgang sygdom igen. Vores yngste var syg hele sidste uge, og det ville næsten have været utopisk at tro at jeg kunne gå fri af den. Så siden fredag har jeg hængt i bremsen, men forhåbentlig er der håb forude. Heldigvis er næste uge en deload uge, så det bliver nemt at komme igang igen uden at stresse kroppen for meget.

Link to comment
Share on other sites

Lige for at runde den sidste normale træningsuge af, valgte jeg at tage den sidste cykeltræning som et Zwift løb. Havde haft en super lang dag om fredagen, så var ikke helt 100% lørdag formiddag. En god lang opvarmning, og så igang med løbet. Det blev til et Flat is fast race på 25 km og ca. 100 højdemetre. Så i udgangspunktet ret perfekt for mig. 

Med over 100 til start var det et jævnt stort felt jeg kørte mod, og de første to minutter blev da også bare brugt på at presse et okay tempo igennem så jeg kunne komme med i frontgruppen der efter den første stigning var på ca. 50 mand. Ved den næste bakke røg der et par stykker fra, men generelt var vi primært omkring de 35-45 ryttere i gruppen. Min puls var super høj hele løbet igennem, og rundede da også 95% af max undervejs, uden rigtigt at have sprintet eller noget. 

Anden omgang og der blev kørt til på den første bakke, men det reelle angreb kom først på den næste bakke. Her var der to der kørte væk, og fik et ret fint hul. Jeg fik presset lidt igennem igen, og sammen med resten af gruppen hentede vi dem da der var nogle få km tilbage af løbet. 

I sprinten havde jeg ikke det helt store, men nåede at komme ind på en 5. plads, hvilket jeg egentlig er ret godt tilfreds med alt taget i betragtning. 

I denne uge skal der deloades, og jeg vælger samtidig at køre lidt intermittent fasting ud fra 16:8 princippet. Jeg synes egentlig jeg tidligere har haft gode resultater med intermittent fasting, og nu hvor jeg som sådan ikke skal performe i denne uge, er det måske meget tiltrængt at få nulstillet lidt af kroppen. 

Link to comment
Share on other sites

Både træningen og min intermittent fasting fungerer egentlig ret fint. At holde mig kørende fra ca. kl. 19.00 til 11.00 er ikke den store udfordring. I går valgte jeg at køre lidt tidligere fra arbejde for at tanke lidt ekstra D vitamin fra solen. Nu hvor den endelig var fremme ville jeg på ingen måde gå glip af den, og jeg synes virkelig at januar har været en mørk måned igen i år. Så hjem og på med cykeltøjet og afsted, og jeg var super glad for at jeg kom afsted. For udover at få en masse frisk luft, så blev solen bare ved med at give. Jeg prøver at være tro mod mine easy dage, så det der med lige at presse på eller køre lidt ekstra til er et klart no-go. Så jeg fik kørt lige over 45 km med et snit på under 26 km/t. Det er virkelig ikke prangende, men hele essensen er egentlig også at kroppen skal have lov til at hvile. Selvom jeg ikke har en wattmåler på min vintercykel, kan jeg dog se at jeg rent pulsmæssigt har ligget i hvad der svarer til zone 1 og 2 på turen. Kun i 3 minutter har min puls været oppe i Zone 3. 

Her til morgen fik jeg lige kørt noget styrketræning, og har samtidig bestilt nogle fractional plates fra Rogue på 250 gram. Det gør at jeg kan øge mine forskellige løft med et halvt kg hvilket jeg tænker især min squat og dødløft har godt af. Planen er egentlig at øge den vægt hver uge med 500 gram, så kroppen stadig kan være med, og så skal jeg gerne op og køre 3x3 a 130 kg på dødløft uden de store problemer, og 3x3 a 110 kg på squatten. Når det er etableret skruer jeg nok ned for styrketræningen og lader cykeltræningen overtage lidt, og derfra tager jeg måske et halvt kg på i vægt hver anden uge. Det må jeg lige finde ud af. 

Link to comment
Share on other sites

Så er jeg tilbage efter en deload weekend, og der er sgu sket ting og sager. For det første er min recovery ifølge min Whoop ret god i øjeblikket, og samtidig er min HRV steget drastisk, så nu håber jeg virkelig at det er en tendens der fortsætter i lang tid. 

I går havde jeg så ugens hårde træning. Lidt senere hjem fra arbejde end jeg havde håbet på, en halv times opvarmning hvor jeg fik kørt et 5 minutters progressivt interval, og så lige en enkelt 10 sekunders all out, inden jeg stod på stregen til et løb. 3 omgange på Innbruckring i C klassen. Som sædvanlig god gas fra starten af indtil en gruppe på en 35 mand tog fronten hvor jeg var en del af dem. På bakken havde jeg regnet med at de alle kørte lidt hårdere til, men kunne se at jeg hurtigt fik lavet et hul på et par sekunder, så bakkede af da jeg nåede toppen. Der var et par stykker der faldt fra, og så var vi 25 mand. 

Anden omgang tog jeg det lidt mere roligt på bakken, og kom igen samlet over, mens der var nogle enkelte angreb fra personer der fik et hul på et par sekunder og så blev lukket ned. Ved slutningen af anden omgang var der pludselig en 3-4 ryttere der var kørt afsted, så der skulle der lige trædes igennem for at lukke hullet, og så var vi alle samlet igen. 

På sidste omgang tæntke jeg at jeg gerne ville presse mig selv så meget som muligt. Så jeg prøvede at lave et angreb på en lille stigning på 1-2% og fik et hul. Først kom der en svensker op, som kørte forbi mig, og så kom gruppen forbi igen. Lige inden bunden af leg snapper bakken, som vidst er 430 meter lang med 6,9% i stigning, kom der samling på gruppen igen, og der var et par stykker der skrev i chatten at det var irriterende at alle angreb blev kørt ind etc. Jeg valgte at køre med hvad med jeg kunne på bakken, og fik slået et hul på 2 sekunder til Jakob Piil, og et par sekunder ekstra til de andre. Men jeg var også godt mast på nedkørslen, så der fik Piil kontakt, og frem mod sprinten blev vi hentet af gruppen bag os. 

Jeg havde INTET til sprinten, og der var en rytter eller to der var kørt afsted, men endte med at komme ind på en 4. plads hvilket jeg egentlig var okay tilfreds med. Der var brændt et par tændstikker på ruten, så det var naturligt at der ikke var noget til sprinten. 

Herefter lidt afrul så jeg i alt nåede op på en time og 40 minutters træning. 

En af de ting jeg har tilført til min træning, og især den hårde træning som i går er at få nok kulhydrater. Så i løbet af det løb i går, som varede 40 min, kørte jeg faktisk to energi gels ned. Tanken er at det er bedre at have energi til og i træningen, end det er at man hopper af cyklen og er ved at overfalde slikskålen for at få hentet energien. Energien der bliver indtaget på cyklen bliver brugt til at kunne præstere bedre, og hjælper også med restitutionen. Det fungerer egentlig ret fint, og så kan jeg på de lettere dage holde lidt igen med energien. 

Link to comment
Share on other sites

Et lille dyp i HRV efter en led omgang styrketræning i onsdags, og lidt halvømme stænger til træningen i går. Stod tidligt op og snuppede en tur på hjemmetræneren i en times tid i zone 1. 

Så arbejde lidt, og så snuppe 2 timer om eftermiddagen hvor jeg kørte 2x30 minutter i skellet mellem Zone 2 og Zone 3. Det helt nye i øjeblikket er kærligheden til zone 2, og specielt den øvre zone 2 hvor det famøse fatmax nogenlunde ligger. Jeg har ikke sat mig super meget ind i det endnu, men det er et område hvor fedtforbrændingen er ret god, så derfor anbefales det at man træner en del i det område. 

Men endte med lige over 3 timers træning.

Link to comment
Share on other sites

Altså, den zone virker klart bedre end 200g marcipan til Dexter (det bare et eksempel...).

Hvis det reelt handler om forbrænding, så er intensitet overlegent pga samlet forbrænding undervejs og med afterburn.

Ifht. cykelsport og øget udholdenhed-->god fedtmetabolisme submaksimalt, så giver det rigtig god mening!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share