Got legs?


Kermit
 Share

Recommended Posts

Og endnu engang ramt af sygdom. Vågnede op søndag morgen og skulle egentlig styrketræne, men følte mig ved siden af mig selv, så droppede det og tog en meget let halv time på hjemmetræneren. Så blev det bare værre i løbet af dagen, og har kæmpet med hoste, tyk hals og ondt i hovedet lige siden. I dag føler jeg mig nogenlunde, men er slet ikke på toppen endnu. Ved fandme ikke om det er mig der er et pjok efterhånden, eller om min coronaomgang sidste år har skubbet til noget. 

Link to comment
Share on other sites

Tak for det :) Og ja, det er pænt irriterende og ikke mindst frustrerende. Jeg synes egentlig jeg gør alt hvad jeg kan for at holde mig kørende med vitaminer, kolde bade, fokus på søvn, sørge for ikke at blive kold etc. Men jeg er åbenbart bare inde i en stime for tiden hvor selv det mindste får læsset til at vælte. 

Link to comment
Share on other sites

Ikke fordi det er nogen trøst, men fra december og frem til start marts ER det jo bare højsæson for infektionssygdomme. Vores immunforsvar er i bund, det er svært at høste D-vitaminer nok, vi er tæt sammen inden døre, hoster og harker ... Under corona holdt vi afstand, sprittede af og så meget få mennesker, så det gav et afbræk, men ellers er det jo bare lige nu, at det peaker.

Jeg sad engang og kiggede i min ældste søns kontaktbog. Der var simpelthen ingenting om efteråret og foråret, han var sund og rask. Men om vinteren i december-februar væltede det hele. Så var han forkølet, så halsbetændelse, så en omgang influenza. Der var et helt klart mønster, men alle de der småsygdomme glemmer man nok lidt igen, når man har lagt dem bag sig.

Anyways, håber dit immunforsvar snart kommer ovenpå igen.

Link to comment
Share on other sites

Vågnede op i går og følte mig off fra starten af. Ikke sådan syg, bare heller ikke 100%. Heldigvis var min Whoop enig, og med kombinationen af en unge i vuggestue der blev ringet hjem med feber mandag, og en nat tilbragt på sofaen (ikke fordi der var ballade herhjemme, bare så min kone kunne have den yngste i vores seng), så var det sgu nok heller ikke den bedste restitution. Derudover har jeg bare bemærket at især min styrketræning sidder lang tid i kroppen for tiden, trods en masse forsøg på at forbedre restitutionen. 

Anyways, jeg havde egentlig set frem til en god tirsdagstræning med et Zwift løb for at få intensiteten, men samtidig ville det også stresse min krop yderligere, så valgte egentlig at være nogenlunde fornuftig og i stedet køre lidt Zone 2. Det blev til ca. 1,5 time zone 2, og så 20 minutters nedkøling. Jeg er lige begyndt at køre nye ruter når jeg kører mine zone 2 ture, for delvist at udforske Zwift universet, men også bare for at complete mere i Zwift. Der er stadig ruter jeg decideret hader, inklusiv alle dem der inkluderer grus. Det virker underligt at man kan hade grusstykker i et computerspil, men det er simpelthen så frustrerende når man ser en rute på 30 km og man tænker den tager 50-60 minutter at køre, og den så pludselig tager 1 time og 15 fordi 50% af ruten af grus, og man kører langsomt. 

Jeg nærmer mig så småt også starten af marts hvor min oprindelige plan egentlig var at skrue styrketræningen over på én gang om ugen. Jeg kan ikke helt gennemskue hvordan og hvorledes det skal spænde af, men hvis jeg gerne vil køre 2-3 timer både tirsdag og torsdag, samt en 3+ timer lørdag, så ved jeg bare ikke hvor godt 2 gange tung styrketræning om ugen spiller ind. Så hellere lade styrketræningen tage en birolle henover sæsonen, og så have mindre fremgang, men forhåbentlig mere stabilitet og friskhed til cykeltræningen, og så kunne fylde på igen når vi rammer september/oktober. 

Link to comment
Share on other sites

16 timer siden, Kermit skrev:

Derudover har jeg bare bemærket at især min styrketræning sidder lang tid i kroppen for tiden, trods en masse forsøg på at forbedre restitutionen. 

Det er også noget af en sladrehank i forhold til, at kroppen måske ikke kører på alle seks cylindre. Hvis jeg er sådan lidt halvsløj og løber nogle intervaller, føles benene som telefonpæle flere dage efter. Det er, som om kroppen ikke rigtig kan komme af med tingene.

Link to comment
Share on other sites

Fik styrketrænet i går, men slog mig samtidig at det er lang tid siden jeg egentlig har delt selve træningen. Så det får jeg lige gjort her. Jeg har ligesom en opvarmningsdel, og så hovedsæt. 

Planke push: 2x12 (ved ikke om det er den rette betegnelse, men det er teknisk set hvor man starter i en planke position, og så løfter sig op på hænderne, og så ned på albuerne igen

Supersæt:
Donkey kick: 2x15
Side leg raise: 2x12

Crunches: 40, 20

Stræk: 10 (står i et A med strakte arme og ben, og lader så underlige glide ned så der kommer et flex i lænd/hofte)

Reverse hypers: 15

Lunges: 2x12 a 5 kg

Slut på opvarmning

Squat: 12x20 kg, 5x60 kg, 1x80 kg, 1x100 kg, 1x112,5 kg, 3x107,5 kg, 3x107,5 kg, 3x107,5 kg

Plate rocker: 2x12 a 15 kg

Bænkpres: 9x40 kg, 2x70 kg, 1x90 kg, 5x82,5 kg, 5x82,5 kg, 5x82,5 kg, 5x82,5 kg, 5x82,5 kg

Link to comment
Share on other sites

Torsdagstræningen startede med en times Z1 på Zwift, egentlig bare for at komme igang med dagen, rulle benene igennem og sådan. Så igang med arbejde, spise frokost, og så havde jeg udset mig et løb kl. 15.05. Jeg ville gerne have været på cyklen 14.30 så jeg havde en solid opvarmning, og mindre tid efter løbet der skulle bruges. Men lidt arbejde gjorde at jeg lige blev 5-10 minutter forsinket, men stadig med mulighed for en okay opvarmning. 

10 minutters let rul, så et 5 minutters progressivt interval, og en enkelt 10 sekunders all out, og så var jeg klar til at køre løbet. 3R Racing på London Classique ruten. 38,4 km og relativt få højdemetre, så omkring en times løb på en rute der virkelig passer mig godt. Den har sådan en 1,5 bakke ikke så langt fra målstregen, hvor den kortvarigt lige stiger lidt, så flader ud, og så kommer der en rampe, og ellers flad. 

Tror vi var en 35-40 stykker i C klassen til start, og som sædvanlig var det fuld gas de første minutter hvor felterne lige skal etableres. Det var et løb hvor A, B, C og D startede på samme tid, hvilket gjorde det lidt svært at holde styr på hvor ens reelle konkurrenter var. Efter nogle minutter var grupperne dog nogenlunde defineret. Der var kørt en stor gruppe med A, B og en enkelt C rytter i, og så en gruppe hvor jeg sad med en håndfuld B og C ryttere. Det var faktisk meget det samme for hver omgang - nogenlunde jævne watt hele vejen rundt, ingen der prøvede at komme væk eller noget. På 2. eller 3. omgang begyndte jeg at få nogle små dropouts hvilket var super irriterende, men det stabiliserede sig og jeg kunne sidde med gruppen. 

På næstsidste omgang kom 2 ryttere op bagfra - en A og en C rytter, og de kørte markant anderledes end vi gjorde i gruppen. Så pludselig blev der rykket lidt, og slået kontra, men alligevel nåede vi samlet hen til den sidste bakke, hvor jeg valgte at holde på hele vejen op til toppen for at undgå ryk der. Så hen til målstregen hvor jeg fik timet min spurt helt perfekt, åbnede omkring 250 meter mærket og kunne holde den hjem til feltets spurt.

Vi fik kørt de 38,4 km på 57.25 hvilket i den grad var godkendt. 243 watt i snit og NP på 255 watt. Efterfølgende kunne jeg så se at det rakte til en 2. plads i C klassen, da der som sagt var en enkelt rytter der var kommet med den anden gruppe. Han havde kørt samme løb på 54.41, og var egentlig blevet 12'er i B klassen havde han kørt der. 

Men super god træning igen, og i alt 3 timer på kontoen. 

Link to comment
Share on other sites

Lørdag droppede jeg træningen - jeg følte mig en smule off, og med manglende væskeindtag i løbet af fredagen, var det nok en af de primære årsager. Så en hviledag for at lade kroppen komme sig. Søndag følte jeg mig bedre, så det blev til 2 timers styrketræning, så en omgang fastelavnshygge med tøndeslagning, inden jeg så tog en lille tur på Zwift i en times tid. Kørte undervejs et 30+ minutters fatmax interval. 

Denne uge er sidste uge inden jeg skal deloade igen. Jeg håber at kroppen er klar til at give den lidt gas, så jeg lige kan få presset det sidste, inden det hele bliver roligere igen. 

Har i øvrigt fået completed to af mine målsætninger for februar i weekenden - fik kørt det sidste af de 2 fatmax intervaller jeg havde på programmet, og dødløftet 3x3 a 130 kg. 

Fik faktisk også taget hul på min kalkblok i weekenden - jeg sveder generelt ret meget, og specielt i mine håndflader er det lidt problematisk når jeg skal dødløfte, og egentlig også bænkpresse. Og må bare sige at det virkede fandme godt med lidt kalk på hænderne, så bestemt ikke sidste gang jeg benytter mig af det. 

Link to comment
Share on other sites

Tirsdag, tidligt hjem fra arbejde og køre løb kl. 15.30. Lidt hurtig opvarmning, en koffeindrik og så var jeg klar. Benene føltes en anelse tunge under opvarmningen, men da løbet blev skudt igang var det glemt. Vi kørte på Flat Route i Watopia - 3 omgange. Og selvom den hedder flat route, så er der altså alligevel et par stigninger på. 

Jeg holdt på i starten og kom med i frontsplittet hvor vi så sad en 30-35 mand. Der blev trykket lidt på bakkerne, men ellers skete der faktisk ikke det store. Det sværeste ved at køre de har Zwiftløb er egentlig at holde sig til gruppen når det enten går op eller ned. Hvor en fartforøgelse på landevejen er instant, er den lidt mere lagging i den virtuelle verden. 

Anden omgang var også uden de store begivenheder, og så nåede vi sidste omgang. På en af bakkerne fik jeg skabt et lille hul på 1-2 sekunder ned til en gruppe bag mig, og det så ud som om der måske var nogle på vej op til mig, så jeg holdte på og prøvede at se om det kunne blive til noget, men det var ikke tilfældet. Jeg følte lidt at jeg havde brændt en tændstik og vi sad vel en 20 ryttere tilbage i gruppen, hvilket ikke altid er en fordel, for det er sværere at vurdere hvem der starter spurten og hvornår. 

Ned til spurten, med omkring 600-700 meter kunne jeg se der var et par stykker der begyndte at hæve farten, og jeg fulgte med, og så omkring de 250 meter åbnede jeg for min spurt med en 7-8 foran mig, men jeg kunne samtidig se at det jeg pressede ud i pedalerne flyttede mig godt op igennem feltet og pludselig lå jeg foran en anden da vi krydsede stregen. Så jeg endte med at vinde, hvilket var super fedt. En fordel i Zwift løb er til gengæld at i spurter kan man være pænt ligeglade med positionering, da man kan køre igennem de andre uden at vælte :D 

31,3 km cykelløb, lige over 46 minutter, 185 højdemetre, 250 watt i snit, NP 271 watt (av), og et peak på 1026 watt. 12 sekunder peak var 926 watt. 

Link to comment
Share on other sites

Der har været en del stress på herhjemme af forskellige årsager, så træningen torsdag var ikke rigtig på det niveau jeg havde håbet på eller planlagt efter. Fredag havde jeg det dog bedre, og en af mine mål for februar var at køre 3 timer. Så hvad bedre end at hoppe direkte på hjemmetræneren efter arbejde og så køre 3 timer?

Det var lige præcis det der var planen, så jeg valgte Pretzel ruten som har alt for mange højdemetre og ca. 72 km asfalt. 3 timer senere havde jeg kørt 3 timer og lige over 80 km. En hård omgang, men i virkeligheden nok mest mentalt hårdt. 

Det betød også at jeg kom over 6 timers cykling i denne uge, og over 25 timer for februar, og så er der endda lige et par dage endnu.

Link to comment
Share on other sites

Havde egentlig planlagt at starte min deload uge i går, men så følte jeg mig egentlig okay, og blev grebet af stemningen om lige at slutte af med et løb. Jeg fik tilmeldt mig et løb med små 20 minutters opvarmning inden. Løbet var markant anderledes end andre Zwiftløb jeg har kørt. Ruten hed vidst Volcano Climb eller sådan noget, og var på 24 km med 350 højdemetre eller sådan noget, men i modsætning til normale løb på Zwift, var der intet head up display. Så pludselig kunne man ikke se hvor langt man havde til mål, hvad de andre trådte af w/kg, hvem de andre var, hvor mange højdemetre man havde kørt etc etc. Med andre ord så var det langt mere som et rigtigt cykelløb. Det gjorde også at en del droppede hurtigt ud, hvilket var en skam, for det var faktisk mega fedt. 

Vi kørte alle klasser mod hinanden, men igen kunne man ikke se hvilken kategori de andre var i. Jeg kom afsted sammen med 2 andre, der blev rykket lidt på skift, og på et eller andet tidspunkt lykkedes det mig og den anden rytter at komme afsted, og jeg havde kraftigt på fornemmelsen at han var B rytter. På bakkerne efter en spurt kørte han fra mig, men ikke længere end at jeg hele tiden kunne se ham lidt længere fremme. På bakken til sidst valgte jeg at køre 100% på RPE, og stille og roligt fik jeg egentlig lukket hullet op til ham. Så rykkede han igen, og igen fik jeg stille og roligt lukket det ned. Jeg prøvede et enkelt hug, men blev hentet ind. Da vi manglede noget ala 100 meter prøvede jeg at rykke, men han havde markant mere i tanken end jeg havde, og han snuppede den. I alt blev jeg 2'er, men da han viste sig at være B rytter, fik jeg lov til at vinde C klassen :D 

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, kahlua-kalv skrev:

Enig Gregers, jeg magter heller ikke at sidde så lang tid på hometraineren. Min rekord er knap to timer...

Men dejligt at læse lidt om løb/træning uanset!

 

RPE ?  

Rating of Perceived Exertion - med andre ord, fornemmelse. Så det er egentlig en skala fra 1 til 10 hvor 10 er meget hårdt og 1 er meget let. I takt med hele at hele watt-træningen bliver gjort lidt til skamme for tiden, så er puls og RPE igen blevet aktuelt. Især fordi man jo altid har sagt at watt ikke lyver, hvilket det heller ikke gør, men det tager ikke højde for det stress det påfører kroppen. Så hvis du ikke er frisk, men stædigt holder på at køre dine FTP intervaller på 330 watt og knap og nap kan gennemføre, så har du i teorien kørt for hårdt. 

RPE har derfor også fået en rivival, så i stedet for at køre benhårdt efter tal, så kører man efter hvordan det føles, meget ala hvad man reelt set gør i cykelløb.

Link to comment
Share on other sites

Foråret ramte os lige kortvarigt, og jeg fik 2 gode ture udendørs i denne uge. Den første tur var i tirsdags på min vintercykel. Bare en solid omgang zone 2, og hvor jeg for første gang i lang tid ramte et snit over 29 km/t. Utroligt så meget mere modstand kulden giver. Dog kunne jeg også mærke hvordan det virkelig blev køligt så snart solen gik ned. Men små 2 timer blev det da til. Dagen efter havde jeg fri, da den ældste skulle opereres for polypper - hvilket i øvrigt er gået fuldstændig uden problemer. Så den tid jeg havde regnet med at jeg skulle være super omsorgsfuld far, var slet ikke nødvendig på samme måde. Så jeg så mit snit til at hoppe på min gamle S-Works og snuppe en hurtig tur til Farum og retur. Pludselig kunne jeg holde 32 km/t i uden de store problemer, og det var sgu egentlig bare fedt at komme ud på en super livlig cykel. 

I går bare en hurtig trilletur på Zwift på den nyere S-Works, og så var planen egentlig at køre en benåbner i dag og så en FTP test i morgen, men da jeg satte mig på cyklen i morges havde jeg det super godt, og ifølge min Whoop var min recovery på 98% - så virkelig solid. Derfor ændrede jeg egentlig også planen til at køre benåbneren, men så køre testen i eftermiddag. Det kan jeg ikke mindes at jeg har prøvet før, så det bliver spændende at se hvordan kroppen reagerer på det. 

Den sidste FTP test jeg tog, var egentlig to test i rumpetten på hinanden. Den ene dag kørte jeg en ramp test i Zwift der gav en en FTP på ca. 287 watt, og dagen efter kørte jeg så en 20 minutters test hvor jeg fik 280 watt. Jeg håber at jeg kan gøre det bedre i dag, men kan jeg bare ramme nogenlunde niveau er jeg egentlig også tilfreds. Dog ville jeg virkelig gerne ramme 316 watt i de 20 minutter, for så sniger jeg mig lige over de 300 watt i FTP :D 

Link to comment
Share on other sites

En jævnt hård weekend er forbi. Fik kørt min test, og benene var ikke helt som håbet, men sikkert som forventet. 300 watt efter de 20 minutter hvilket giver en FTP omkring de 285 watt. 

Lørdag blev jeg grebet af stemningen og deltog i DBR's Sufferleague som for en gangs skyld var på en nogenlunde flad rute med kun 600 højdemetre. Distancen var så 115 km. Hvad jeg så ikke lige havde spottet var at jeg i Zwift åbenbart er blevet B rytter med det yderste af neglene, så den skulle køres med de øvrige B ryttere. Benene var jævnt mærkede efter testen dagen før, men afsted det gik. Kørte med en gruppe som stille og roligt blev mindre og mindre som rytterne stod af hvilket jeg egentlig ikke havde regnet med. Til sidst endte jeg med at køre med en B rytter der først havde været 2 minutter foran os, men som dumpede ned, til den sidste 1,5 omgang. Da vi ramte en bakke for sidste gang røg han så af, og jeg kørte alene i mål. Jeg blev næstsidst af de gennemførende B ryttere, men træningen var super god. Over 3 timers Zwift er altid ledt, og vel nærmere en mental workout mere end en fysisk. 

Rundede weekenden af med lige over 2 timers styrketræning hvor der både blev kørt squat, dødløft og bænkpres. Squatten er i øjeblikket 3x3 og med 108,5 kg og dødløften var også 3x3 med 130,5 kg. 

Link to comment
Share on other sites

En solid zone 2 tur i går på 1 time og 35 minutter i Zwiftuniverset. 

Min vægt står ret stille for tiden, og det er egentlig ikke fordi jeg synes jeg går amok i slik, mad eller sodavand, men mit indtag er nok lidt højere end det burde være. Nu hvor der står marts i kalenderen begynder jeg også så småt at skifte fra en balanceret træningsplan hvor der har været styrketræning 2 gange om ugen, og cykling ca. 4 gange om ugen, til kun ét styrkepas om ugen. Det bliver ren og skær vedligehold af styrke, og meget lidt der bliver bygget på. Jeg ender dog nok alligevel med at bygge lidt på, fordi det ligger i min natur at blive bedre :tongue:

Til gengæld kommer der så mere cykling på programmet, og forhåbentlig kan det være med til at høvle lidt kg af kroppen. De 88 kg jeg ligger og kæmper med for tiden, er i hvert fald for meget. Målet er 82 kg, drømmescenariet er under 80 kg. Med 1-2 ugentlige træninger med fokus på intensitet, og så mere zone 2 arbejde, burde det også være muligt at holde værste crawings væk. 

Link to comment
Share on other sites

Har faktisk en enkelt gang før gået fra 89 kg til lige under 80 kg. Dengang styrketrænede jeg ikke på samme måde, så om min reelle styrke blev mindre ved jeg ikke, men det var som sådan ikke noget jeg mærkede på cyklen - andet end at bakkerne blev markant lettere at komme opad :cooldance:

Link to comment
Share on other sites

Som sagt en rodet weekend, der trak spor ind i mandagen også. Helt konkret står vi med en ret stor familiekrise i øjeblikket på min kones side, som også trækker dybe spor ind i vores familie. De har en familievirksomhed hvor der er nogle kæmpe uoverensstemmelser lige nu, pga. én person, som kan ende med at trække os alle sammen ned. Jeg troede der var en enighed om at få klaret problemet, men det har familien ikke formået, og udfordringen for mig er at jeg bruger enormt mange kræfter og ressourcer på det for at finde løsninger (sådan er jeg generelt), plus at det er opslidende for mig og min kone at være i det her. Kan hun trække sig fra forretningen? Ja det kan hun, men det ville jeg have det meget dårligt med bl.a. pga. økonomien, men også fordi andres økonomi også er bundet op på at virksomheden kører videre og drives ordentligt, og det har jeg ikke tiltro til kan ske uden at hun er en del af det. 

Det er noget værre rod, og en vigtig reminder om at familie og forretning er en sindssyg dårlig cocktail, specielt når man ikke er på samme bølgelængde. 

Personligt er jeg helt brændt ud mentalt lige nu. Jeg fik en kæmpe mavepuster i går, der bare satte mig i en form for nødsystem. Lidt ligesom når telefonens batteri bliver for varmt, og den skruer ned for lyset og går i survival mode. Jeg har sat en stol for døren, og der er en deadline i dag, så må vi se hvem der skal gå. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share