Got legs?


Kermit
 Share

Recommended Posts

På 14.3.2023 at 08:12 , Kermit skrev:

... og en vigtig reminder om at familie og forretning er en sindssyg dårlig cocktail, specielt når man ikke er på samme bølgelængde. 

Pyha, lyder hårdt. Synes også, man har hørt mange historier om, at det er en giftig cocktail ... Held og lykke med det hele.

Link to comment
Share on other sites

Tak for alle beskederne. Det er noget rod, men nu har den værste frustration og irritation forladt mig, og erstattet af nogle andre tanker. Hvor vi ender i alt det her aner jeg stadig ikke, men det vil tiden vise. 

Lidt lettere læsning: træning har der ikke været så meget af de sidste par dage, men der har da været noget. Især min søndag var rigtig fin, hvor jeg endte med 30 minutters Zwift, 2 timers styrketræning og 1 times cykling udenfor på én dag. Og så lige kombineret med vask af bilen i indkørslen og en gåtur i Sorgenfri Slotspark. 

Men pga. den lidt manglende træning fra sidste uge, vil jeg se om ikke jeg kan klemme et par ekstra timer ind i denne uge. Kan det ikke lade sig gøre, går det også. Men allerede i løbet af næste uge går jeg igang med deload, så jeg kan være klar til påsken. 

Link to comment
Share on other sites

Jeg er en af de heldige der har betalt for meget i skat, og derfor får en sjat penge retur i løbet af april. Og allerede nu er jeg igang med at finde ud af hvad de skal bruges på. Mine primære tanker går på en ny guitar, enten en der kan betales af beløbet, eller en der er noget dyrere som så skal have lidt ekstra med i rumpetten. Men samtidig bliver jeg sygt nærig. 

En anden ting jeg har kig på er en Graspor, som jo skulle være the shizzle når det kommer til cykeltræning. I grove træk så er det et device man kobler sammen med sin Garmin, som så kan måle mængden af laktat i kroppen, så man træner optimalt. Det kan også erstatte laktatprøver med blod. Der er et par til salg for omkring 4k på FB, men har stadig ikke besluttet mig om det er den vej jeg skal gå, eller en elspade :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Det har kriblet HEEEELT vildt i mig, for at købe Graspor. Stærkt opildnet at mine OCD-tendenser har det svært ved de vage sniksnak-forklaringer om zone 2, der afviger ret meget fra omtale til omtale og FTP% ved vo2max føles småfesent. Måske helt ikke så meget mere hvor dåbsattesten begynder at genere men især for for nogle år siden. Der ville det være genialt at kunne køre efter live-målinger.

Jeg faldt ned på jorden, da jeg læste nogle privat-omtaler af produktet, hvor live-værdierne skulle være så svingende, at man ikke skulle kunne bruge det i praksis. De omtaler jeg dog ikke finde mere, så måske var der falske og er fjernet eller…?
Og så er det lige det med at køre rundt med en stor klods på låret - især udendørs.
Og at det store XL-sleve er for lille til mine fede lår, hvis deres egen størrelsesguide skal følges.
Men du fik i den grad vækket min grundlæggende lyst til produktet :wink:

Jeg er spændt på du vælger. Og så selvfølgelig knæk og bræk med udfordringerne.
 

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Jeg skrev til Thomas Bundgaard fra Velofit, fordi han er ret stor fortaler for Graspor, om det også giver mening for sådan nogle som os. 

Og det er lige præcis det der vage Zone 2 snak der har fået mig til at kigge nærmere på det. Læste også en anmeldelse med en der ikke var super imponeret, men tænker også der er meget fejl 40 i sådan et produkt. Specielt hvis man ikke sætter sig 100% ind i skidtet. 

Link to comment
Share on other sites

Jamen, jeg har sgu trykket på aftrækkeren og har en Graspor på vej min vej i næste uge. Jeg er jo økonomisk bevidst, så fandt en brugt på FB, så jeg lige sparer lidt penge der. Men så skal der også købes ny computer, for den kræver en 530, men helst en 830'er eller derudover for at fungere optimalt. 

Jeg skrev som sagt til Bundgaard, og han var virkelig klar i mælet om hvorvidt det gav mening for en halvtyk solskinsrytter som mig ville have gavn af det - 100%. 

Så nu er den på vej, jagten sat ind på en ny cykelcomputer, og så fandt jeg fandme også en guitar i Sverige der lige hakkede et par tusinde af prisen. Så måske jeg kan blæse og have mel i munden på samme tid?

Link to comment
Share on other sites

13 timer siden, Gregers TF skrev:

Ej, nu er jeg jo misundelig. Er spændt på hvordan det kommer til at gå med at bruge den. Håber du får tid og lyst til at dele erfaringerne med den.

Hvis der er en ting du kan være sikker på, så er det at jeg nok skal dele en masse data og erfaring :D 

Link to comment
Share on other sites

Fredag er min vejedag, og det går faktisk ret godt med mit vægttab for tiden. Klokkede ind på 85,4 kg her til morgen, og samtidig har jeg formået at holde en god rytme i træningen. 

Tirsdag blev det til 2 timers Zwift med to intervaller - det ene på 30 minutter i høj zone 2, og det andet på 11 minutter omkring sweet spot. 

Onsdag kørte jeg et løb, hvor jeg virkelig var presset. Små 1 time og 10 minutter med 240 watt i snit og 251 watt i NP. Sad med en gruppe til at starte med, men kunne ikke sidde med når bakkerne kom, og dem var der et par stykker af. Kom ned i en anden gruppe med 4-5 andre, og røg så på den næste stigning der kom, så endte med at køre relativt meget alene. Men i alt blev det til 1 time og 40 minutters træning. 

I går kørte jeg 2x 1 time hvor det bare var zone 2. Så indtil videre hedder den 5 timer og 40 minutters cykling i denne uge, hvilket jeg virkelig er tilfreds med. Min krop er lidt træt, men responderer egentlig fint til træningen. Satser på en times træning i dag.

Håber vejret er til en tur ude i morgen, selvom jeg godt kan mærke at det der med at køre i regnvejr og kulde, det er jeg slet ikke interesseret i for tiden. Der må jeg virkelig sige at Zwift har nogle vanvittige fordele. 

Går alt efter planen bliver det en uge med 10+ timer på cyklen, hvilket er den perfekte måde at drøne imod en deload uge på.

Målsætningen er i øvrigt at jeg fredag i næste uge gerne skulle være på 85 kg rent, eller måske endda lidt under. 

Link to comment
Share on other sites

Spændende med Graspor. 

Det må tage lidt tid lige at lære kroppens respons at kende. Har en fornemmelse af at blodlaktat er meget individuelt, så det tager måske lidt tid at finde rundt i.

Ser frem til en update

 

 

Fik i løst familiekrisen? Overvejet erhvervspsykolog? Måske kan det isoleres så det ikke ødelægger mere end nødvendigt...

Link to comment
Share on other sites

Lørdag havde jeg tænkt at jeg skulle ud og køre med klubben - der var nemlig træningsløb med Gentofte og FBL på Flyvestationen, og det passede mig perfekt. Kørte hjemmefra lidt over 8, og efter 10 minutter havde jeg første punktering. Jeg vendte derefter hjem for at pumpe ordentligt op, og tage to ekstra slanger med. Samme sted som første punktering fik jeg anden punktering. Ny slange i, se gruppen køre forbi mig, køre ud til Flyvestationen hvor jeg så efterfølgende kunne se de havde kørt en anden vej derud. 

De kom dog en 15 minutter senere, indfandt mig på smækken, og efter nogle minutter tog jeg så dagens tredje punktering. I alt havde jeg ikke engang rundet en times kørsel, men 3 punkteringer. Den sidste slange røg i, og jeg fandt hjemad i stedet for. Kom heldigvis hjem uden yderligere punktering og hoppede på Zwift. 

Lettere irriteret fandt jeg et Zwift løb, og kunne få lov til at køre i C klassen, hvor jeg ifølge Zwiftpower reelt set hører til. Et hårdt løb, men også en sejr. I alt nåede jeg vidst lige omkring 2 timer og 40 minutters træning den dag. 

Søndag var jeg lidt off, tog 25 min på cyklen, og så 1,5 times styrketræning. 

Og så er min Graspor kommet. Den er lidt mere klodset end jeg havde regnet med, men glæder mig til at se hvordan det egentlig er at køre med den. Jeg skal lige have sat mig ind i hvordan og hvorledes inden jeg for alvor begynder at bruge den. 

Link to comment
Share on other sites

Det var helt vanvittigt. Men det betød så også at der blev bestilt nogle nye dæk. Havde egentlig drømt om Pirelli Cinturato, men synes simpelthen de er for dyre til 400,- pr dæk. Så det blev et sæt Continental 4Season i stedet for. De kommer til at sidde på min "regnvejrscykel", så jeg forhåbentlig ikke skal tænke på punkteringer. 

Link to comment
Share on other sites

“Uretfærdigt” at punktere tre gange når du lige har skrevet at du ikke føler for at kører i kulde. Ikke ligefrem motiverende…

Og hvor er det øv med øv på, at vejrudsigten ikke er anderledes end den var i januar. Og at det er nu, sneen bliver liggende - for første gang denne vintersæson.

Link to comment
Share on other sites

2 timer siden, Kermit skrev:

Jeg synes nu ellers at vejrudsigten svinger ret meget i øjeblikket. I går så det ud som om vi ville have vinter den næste uges tid, men når man så ser det nu, så ligner det nærmere en 8 grader og solskin :) 

Lige nu er der faktisk lovet en 10-11 grader i de nærmeste dage. Til gengæld drukner vi åbenbart i regn. Oh, happy day. Godt man bare skal pleje sine maratontrætte ben og ikke løbe alt for meget ude i den fri luft.

Link to comment
Share on other sites

I går landede den nye cykelcomputer - en Garmin 830. Og straks blev jeg mindet om hvor meget jeg i virkeligheden hader ny teknologi. Jeg synes egentlig det er ret fint, men det der med at skulle sætte det op og sætte sig ind i hvordan tingene fungerer, det udfordrer min tålmodighed til det yderste :bigsmile:

Så jeg håber på at jeg henover de næste par dage kan få sat mig ned og sat computeren op, og derefter få kigget nærmere på hvad Graspor egentlig kan, hvordan det skal bruges, og hvordan jeg kommer igang med det. 

Link to comment
Share on other sites

Jeg har i tidernes løb haft flere tvivlsomme oplevelser med Garmin.
Men min 830 fungerer helt problemfrit - også efter diverse opdateringer.
Og nu kan man endda udsætte opdateringerne til efter man har kørt og ikke være nødt til at opdatere i forbindelse med at man tænder enheden.

Link to comment
Share on other sites

Den sidste træning i marts er hermed klaret, og på cyklen alene nåede jeg op på 35 timer og 30 minutters træning. Det er jeg ret godt tilfreds med, og er den største måned jeg har haft i meget lang tid. Inkluderer jeg styrketræning ender jeg på 43 timer og 30 minutter, som jeg skal tilbage til august sidste år før at gøre bedre. Nu står den på deload i en lille uges tid, inden jeg forhåbentlig er klar til en omgang træning henover påsken. 

Lidt highlights fra ugens træning.

Tirsdag kørte jeg et Zwift race i løbet af de to timer jeg var på cyklen. En led omgang hvor jeg blev 17 ud af 20 B ryttere med et avg. på 3,1 w/kg i lige over 53 minutter. 

Onsdag tog jeg en gang Zone 2 kørsel på 1,5 times tid. 

Torsdag stod jeg tidligt op og kørte et løb lidt over 7. Lidt trætte stænger, men fik kørt løbet på lige under 33 minutter med en avg. på 3 w/kg. Blev 7 ud af 8, og var helt mast da vi ramte de sidste 1000 meter og måtte lade gruppen smutte afsted. 

Lidt frokost og så på cyklen igen om eftermiddagen og denne gang til endnu en led omgang i London. En rute der passer mig ret fint - en enkelt lille bakke, og ellers ret flad. Der var fuld gas fra starten af, og jeg fandt hurtigt ind i en gruppe med A, B og C ryttere der holdt et dejligt jævnt tempo. Det var i øvrigt også første gang jeg prøvede min nye Garmin som selvfølgelig nåede at lave en reset midt i det hele og måtte genstarte. Anyways, der kom af mystiske årsager gang i benene selvom de var trætte, og jeg sad fint med i gruppen. 56 minutter siden var vi i mål, og jeg havde endda en anelse overskud til at køre en lille sprint til sidst. 8 ud af 18 i B klassen, og avg. på 3 w/kg. Top 3 lå alle over 3,5 w/kg. 

Her til morgen tog jeg så hul på min deload, og testede samtidig min nye Graspor. Jeg har slet ikke fået sat mig ordentlig ind i det, men ville bare lige sikre mig at integrationen til min Garmin virkede, og at appen også virkede. Det gjorde det, og man kunne se hvordan iltningen ændrede sig. Bare lige en halv time til at løsne benene efter en hård uge, og ikke mindst en hård måned. Det vender jeg lige tilbage til. 

Der er nogle småting der er bøvlet ved Grasporen, f.eks. at den faktisk er svær at tænde, men jeg tænker at det bare kræver lidt tilvænning. Jeg glæder mig i hvert fald til at få et større indblik i det, og hvordan jeg bruger data. Når det er sket skal det hele nok give mening. Det samme gør sig gældende for min nye 830 - den kan jo en mia forskellige ting, og jeg skal lige lære den at kende og forhåbentlig bliver den mere stabil. Jeg er ret begejstret for at den er så integreret med Wifi og telefonforbindelse så den er nemmere at opdatere ting på og sådan. Det skal nok blive godt det hele. 

Som sagt går jeg ind i min deload periode nu, hvor intensiteten falder, og kroppen lige får lov til at komme sig. Med frygt for at jinxe en hel masse, så viser min Whoop også at jeg generelt responderer super godt til min træning i øjeblikket. Min recovery er for vild lige nu, og min HRV ligger virkelig højt, specielt når jeg sammenligner med hvordan den så ud i december måned. Dengang tror jeg min HRV lå på lige omkring 50, hvor den nu ligger over 60. Kiggede lige efter - december lå den på 47, og i marts ligger den på 63. Jo højere tal jo bedre. Styrketræningen er stadig kun en enkelt gang om ugen for at have så friske ben som muligt til cykeltræningen, som stadig er det primære for mig nu. 

Jeg nåede også næsten alle mine mål for marts måned. Den eneste der er lidt tvivlsom er vægten på 85 kg - jeg vejede ind på 85,3 kg her til morgen, så jeg vil sige den er godkendt. 

Målsætningen for april er at få en stor del mængde på igen, forhåbentlig også komme ud og få kørt en del udenfor, så der ikke går Zwift i den. Jeg har lige fået en række dele hjem så der nu er nye dæk på den ene cykel, så nu skal hovedet bare med :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Weekenden er blevet brugt på en anelse træning, en børnefødselsdag, og så sætte mig lidt mere ind i Graspor. Det er faktisk ikke så kompliceret som jeg først frygtede. Dog skal jeg have taget en test, så jeg kan finde ud af hvordan mine niveauer ligger. Når man gør det, så får man en fil man kan analysere, men som Graspor vidst også selv analyserer. Jeg giver den selv et skud for at se om jeg selv kan regne mig frem til de samme resultater, som Graspor kommer retur med. 

Testen kommer til at blive kørt indendørs, fordi det er en ramp test, og det er bare umuligt at køre i den virkelige verden hvis den skal være kontrolleret. Og så bliver det nok sådan at den test bliver genbesøgt en gang hver 6. uge eller hvordan det ser ud, for hele tiden at justere. Så skal jeg bare høre nogle af de andre i Graspor universet, om de tager de indendørs zoner og duplikerer til udendørs, eller om de justerer på en måde. 

Selvom sleeveløsningen er lidt bøvlet, så synes jeg ikke jeg som sådan bemærker det når jeg kører. Selvfølgelig kan man mærke det når man tænker over det, men mere invasivt er det heller ikke. 

Under alle omstændigheder kribler det en del nu for at komme igennem min deload uge, og igang igen, så jeg kan få taget en test, og se hvor værdierne nogenlunde ligger. 

Link to comment
Share on other sites

Fik en let styketræning i kroppen i går, og kunne samtidig konstatere at vores yngste var brændende varm i går aftes. Jeg vågnede selv op her til morgen med en tæt næse, en varm krop og et tungt hoved. Planen var egentlig at træne, men trækker stikket i dag, og håber på at jeg kan undgå at falde helt sammen. Her et par timer senere har jeg det egentlig okay, men er slet ikke på toppen. Så hellere tage det med ro, og så forhåbentlig være frisk til noget træning i påskedagene. 

Havde egentlig håbet på en zone 2 tur i dag på et par timer, så en benåbner i morgen, og så en graspor test på torsdag, men kan godt være den plan lige skal justeres lidt. 

Motivation er der i hvert fald masser af for tiden. 

Link to comment
Share on other sites

Fik egentlig kørt en Graspor test i torsdags, og selvom jeg ikke var på toppen overhovedet, var det meget rart at få kørt. Primært fordi jeg rent mentalt ikke havde nogen forventninger, og dermed heller ikke ville blive irriteret hvis det var at der skete nogle fejl undervejs i testen - for det gjorde der selvfølgelig. Graspor har selv lavet en test til Zwift inkl opvarmning, men for at selve testintervallerne passede med deres protokol, så betød det at opvarmningen slet ikke var "hård" nok. Så endte ud i noget rod med opvarmning, inden jeg så nåede til testen. Lesson learned. Testen i sig selv var ikke særlig god, for benene var der af gode grunde ikke. Som sagt har begge unger været syge, og jeg har også selv været påvirket af noget. 

Så der er blevet trænet lidt, men ikke noget vildt og voldsomt. Nu håber jeg på at kroppen er på vej i den rigtige retning igen, så der kan blive lagt nogle timer med træning. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share