Got legs?


Kermit
 Share

Recommended Posts

Hurtig Joakim Løbet - 06.04.2024

Vejene var desværre våde da jeg kørte ud til Flyvestationen i god tid, så den ellers rene og fine cykel havde et fint lag grus over sig da jeg landede derude. Først skulle jeg finde stedet jeg kunne få numre. Der var de samtidig så søde at hjælpe med at montere rammenummeret. Samtidig stødte jeg ind i Simon fra klubben, som også kører i C, så vi fik sat numre på hinanden og catchet op på hvad der var sket siden sidst. 

Vi kørte også lidt opvarmning sammen, inden vi vendte retur til Flyvestationen. Her fik jeg lige kørt et par hurtige benåbnere, og taget løse ærmer og ben af, for temperaturen var til det. Jeg fik også sat en specifik dunk på cyklen med ca. 100 gram kulhydrat i som jeg skulle drikke undervejs. 

Tisse af for gud ved hvilken gang, og så kom jeg i tanke om at jeg jo slet ikke havde været forbi indskrivningen. Den er så også blevet ændret siden sidst, så det tog lige lidt tid at gennemskue, og så ellers ud på startstregen. 

Jeg var meget fokuseret før start, og stod i min egen lille verden. Jeg kiggede dog også rundt på de mange unge fyre og tænkte hvad hulen jeg som 38, snart 39 årig, lavede lige der. Min taktik var klar fra starten af - gem dig i feltet og kør spurten. Da starten gik røg jeg afsted sammen med en anden, og fik strukket feltet godt ud. 

Der blev rykket i højre og venstre, men ingen fik rigtig lov til at komme afsted. Jeg gemte mig nede bagerst i feltet, for det var så bredt når vi kørte på de lige stykker, at der ikke var synderligt meget mere at hente ved at sidde længere fremme. 

På anden omgang rykker Simon sammen med en anden, og jeg når at tænke at jeg ville rykke med, men at det stadig var for tidligt for dem. Fast forward: de holdt hele vejen hjem og Simon blev 2'er. 

Mens vi så dem sejle afsted, var der vidst på 3. omgang nogle der prøvede at rykke sig fri. Jeg gik med, men kunne se at der ikke var enighed om at få den til at køre rundt. Jeg slap de 4 foran mig da der ikke var nogen der kom forbi mig og jeg så skulle til at tage en føring igen, og der var en fyr der påtalte at jeg ikke skulle lave huller. Det er jeg enig i, men han kunne have undgået det hvis han havde taget sin føring. 

På næstsidste omgang faldt der for alvor ro på feltet. Der var kommet et par stykker afsted yderligere som også var kommet op til frontgruppen, mens vi andre gjorde os klar til spurt. 

På sidste omgang kom der nogle ryk, som blev lukket ned gang på gang, og så lige inden vi skal til at gå ind på de sidste 2 km, mærker jeg bare mit baglår krampe op i venstre side. SUPER upraktisk. Så jeg kæmpede med en krampe da jeg gik ind i opløbet, og det tog fokus fra at køre en ordentlig spurt. Jeg fik dog nogenlunde styr på det, men sad for langt tilbage og i den forkerte side da de andre åbnede op. Jeg endte dog med en 19. plads ud af 34 startende, så helt utilfreds kunne jeg ikke være. 

Jeg gennemførte mit første licensløb siden september 2018, sad med feltet hjem, styrtede ikke, og havde egentlig en fed dag på kontoret. 

41,1 km
42,1 km/t i snit
Avg. power 217 watt
NP 297 watt!
1233 watt på toppen
Men for lidt over de sidste 20 sekunder

Link to comment
Share on other sites

Super lækkert vejr i går, så jeg drønede afsted i korte rør og løse ærmer og bevægede mig nordpå. På vej til Farum fik jeg kørt et 10 minutters interval i den lave ende af zone 3, og med fokus på at være så aero på cyklen som muligt. 

Herefter kørte jeg som sædvanlig op til Bregnerød og så videre ud til Høvelte. Ved Københavnsvej fik jeg et opkald, så jeg måtte lige holde ind til siden, og lidt efter var der en rytter der stoppede op og vendte rundt. Jeg undrede mig lidt, for syntes ikke ligefrem jeg lignede en der havde brug for hjælp, men da han kom tættere på kunne jeg se at det var JJ som har været herinde før, og som jeg har en lang historie med gennem de sidste 16 års tid eller sådan noget. Så der blev lige catchet up og nørdet cykler, inden vi trillede afsted, og jeg kørte af Stumpedyssevej. 

Her tog jeg så også hul på næste sæt intervaller. 6 styk 30 sekunders max. 857 watt i snit og 1245 på toppen. Herefter kørte jeg ned mod Sjælsø og op ad Åsebakken, hvor næste interval blev fyret af. 909 watt i snit og 1153 på toppen. Oppe ved Sandbjerg er der en rundstrækning, og her fik jeg fyret endnu et interval af. 879 watt i snit og 1243 på toppen. En runde hvor jeg slappede af, og så tog jeg 4. interval. Her var det som om alting spillede. Der var et helt enormt kraftigt udlad og kontakt i pedalerne, faktisk måtte jeg bakke lidt af til sidst, da jeg havde så meget fart på hen mod et sving. 968 watt i snit og 1417 watt på toppen. Hjem igennem Rude Skov, og så tog jeg 5. interval opad Geels bakke. 872 watt i snit og 1157 watt på toppen. Sidste interval blev kørt på Nybrovej nede fra Frederiksdal. 801 watt i snit og 1046 på toppen. 

Så var kroppen også godt tømt inden de sidste km blev kørt hen mod mine forældre, zigzaggende igennem letbanebyggeriet. 

I alt nåede jeg op på 59,1 km på lige under 2 timer, og 248 TSS!

En af de ting JJ og havde havde snakket om tidligere var det faktum at der bare ikke blev hevet Strava KOMs hjem, som der gjorde engang. Pudsigt nok fik jeg krone ikonet da jeg uploadede min fil, og kunne se at mit 4. interval havde lavet en KOM på den strækning hvor Lyngby CC's klassiske opløb reelt set er. Jeg har nu KOM sammen med en anden, men kan se at hans er kørt i et løb, hvor mit trods alt bare var i træning. Segmentet er 520 meter langt og jeg kørte det med en gennemsnitsfart på 57,4 km/t. Ét sekund hurtigere end Albert Philipsen. 

Link to comment
Share on other sites

Så hvad sker der ellers? Jeg synes egentlig jeg har været inde i en god periode rent mentalt, men må også indrømme at de sidste par dage har været slemme. Vores ældste har en del udfordringer. Han er blevet opereret for polypper sidste år, og igen i år, og er ret angst for læger. Selv efter operationen snorker han stadig, dog ikke så slemt som før, og så har vi en mistanke om at han lidt af noget søvnapnø. Derudover har han også lige haft en periode med meget kraftig nightterror, noget han også havde da han var yngre, og som lillebror har, og som jeg også har haft. Hurra for det. Det seneste er så også at han er begyndt at kaste op ovre i skolen. Når han så kommer hjem, så er der ingenting at spore og han er i fint humør. Vi prøvede i går at sende ham afsted og havde en aftale med læreren om at de ikke sendte ham hjem med det samme, men lige prøvede at holde ham deroppe. Det gjorde de, men kl. 9 han havde så kastet op af flere omgange, og kom hjem. Lidt ondt i hovedet, og sulten, men ellers ingenting. Fint humør. Vi aftalte at han så kunne komme retur omkring frokost, og det gjorde vi så. Da han kom hjem kunne han så fortælle at han havde kastet op igen, og havde siddet lidt for sig selv efterfølgende. 

Det fylder ret meget hos mig, fordi han er den af vores unger der minder absolut mest om mig. Han er ret kvik, lærer ting hurtigt, og suger indtryk til sig. Meget som jeg selv gjorde og stadig gør. Da jeg gik i 4-5 klasse havde jeg en dag hvor min mave gik i baglås. Jeg endte med at gå på toilettet 2 gange, før læreren sagde at jeg ikke behøvede spørge længere, jeg kunne bare selv styre hvis jeg havde behov for at gå. Efterfølgende fik jeg ondt i maven hver gang jeg var i klassen, og endte med at tage hjem. Når jeg var hjemme var der ingenting. Det har egentlig fulgt mig lige siden, og jeg har en masse "minder" der sidder i mig, og som kan trigges i forskellige situationer. Jeg har været super ked af at jeg har "givet" ham det, fordi jeg bare kan se mig selv om igen, og hvor meget jeg selv har kæmpet med det, og til stadighed kæmper med det. 

Har haft mange tanker om hvad vi skal gøre. Mine første tanker gik på at få ham til en hypnoterapeut, netop fordi at udviske det minde. Hans lærer ringede lige til mig mens jeg var ved at skrive det her, og fortalte at han havde kastet op to gange her til morgen efter min kone var gået. De har haft snakket stille og roligt med ham i går og i dag, for også at finde ud af hvad der sker, og han er i virkeligheden bare pisse bange for alting. Overordnet set tror jeg det kan koges ned til at han er bange for at være unormal og at han ikke kan "fikses". Tandlæge fylder meget, operation/læger fylder meget, og han havde sagt at han kastede op når der ikke var nogen omkring ham der elskede ham. Hun foreslog selv at han kom til en børnepsykolog, og det læner jeg mig efterhånden også over i, selvom jeg egentlig er lidt imod børnepsykologer. Men min erfaring ligger også 25-30 år tilbage i tiden, og jeg tænker og håber at der er sket ting og sager indenfor det felt også. 

Pyha. Jeg er bare helt tyndslidt rent emotionelt. 

Hele bileventyret er også faldet på plads efter lidt tovtrækkeri. Vi havde oprindeligt fået en dato som var d. 9. men det blev lige rykket en uge. Så vi burde modtage den d. 16. april i stedet for. Ikke et eneste problem med leasing, som vi gled igennem uden et eneste spørgsmål. Så nu er ventetiden efterhånden ovre, og jeg glæder mig virkelig meget til at kunne have to biler i indkørslen igen. Det giver bare noget ekstra fleksibilitet. Planen er at den skal wrappes, så den kommer til at skille sig bare en anelse ud. 

Og så en sidste ting. Det er som om kiloene rasler af mig for tiden. Det hænger med garanti sammen med min stress-tilstand der tager toppen af den værste appetit, men jeg har også fået et langt bedre forhold til slik som klart er min svage side. Jeg har nærmest ikke rørt slik i flere uger, og det giver pote. Da jeg hoppede på vægten i morgen stod der 83,3 kg. Så efterhånden små 5 kg der er høvlet af. Jeg har også haft en tanke om hvorvidt det egentlig er årstiden der hjælper med at slippe det også. Jeg synes egentlig jeg har kørt perioder henover vinteren hvor jeg også har holdt mig fra slik, men hvor jeg bare ikke har kunnet smide kg alligevel. Nu hvor det er blevet lyst, så er det som om det går meget bedre. Gad vide om kroppen holder på det når det er mørkt og koldt? 

Link to comment
Share on other sites

Super trist at høre om din søn. Jeg kender desværre også til symptomerne, som jo i høj grad er angst relateret.

Meta virker også på børn, og afhængigt af hvor gammel han er, så kan der virkelig være noget at hente. Hvis du ikke er bekendt med CoolKids, så ville jeg klart tjekke det ud:

Cool Kids – Børne & ungdomspsykologisk klinik (cool-kids.dk)

 

Hvis i har privat sundhedsforsikring er der en chance for at de vil dække 

Det er lidt skræmmende hvor mange børn og unge der virkelig kæmper. Vi har haft noget selv, og i den forbindelse brugt meget tid på at opsøge råd , meninger og erfaring. Det er totalt overvældende så meget "mistrivsel" der er. Der er noget vi som "menneskehed/samfund" gør helt forkert

Edited by BLACKICE
Link to comment
Share on other sites

Det er noget, der river, når der er noget med ungerne. Vores afkom har da heller ikke fulgt den perfekte, lige linje, men nu er de blevet så store, at de er landet på benene. Det gør de jo heldigvis som regel, men vejen derhen kan undertiden være krævende. Første skridt er et registrere udfordringerne og begynde at handle på dem, og det lader det jo til, at I gør. Krydser fingre for fremgang.

Link to comment
Share on other sites

"jeg egentlig er lidt imod børnepsykologer. Men min erfaring ligger også 25-30 år tilbage i tiden, og jeg tænker og håber at der er sket ting og sager indenfor det felt også.  "

Der er sket rigtig meget, og der er mere åbenhed om det. Håber I finder en retning der giver en positiv udvikling.

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Gregers TF skrev:

Nej, det er ikke hyggeligt at læse om. 
Jeg er ikke et sted hvor jeg på nogen måde kan komme med råd eller noget, men må nøjes med at håbe at I får det til at fungere.

Ditto fra mig omend jeg lige får lyst til at nævne organisationen https://giftedchildren.dk/ også i forhold til det med at være (måske) belastende begavet. Da de børn og os voksne ofte netop har det super svært i forhold til at være anderledes og mistrives inklusiv angst. 

NB og on a different note, så er jeg helt enig i betragtningerne mht slik. Det er vildt hvilken positiv forskel det gør at komme ud af den negative spiral. Egentligt lidt uhyggeligt, at det kan fucke så meget op. 

Link to comment
Share on other sites

Tak for alle hilsenerne. Det er altid rart at få input fra en række forskellige sider, specielt med forskellige erfaringer. Han endte faktisk med at have en fredag hvor han kom igennem dagen uden at kaste op, og da jeg spurgte hvorfor han ikke skulle kaste op så svarede han "fordi han bare tænkte på noget andet som du havde sagt jeg skulle gøre". Den 38 årige far der konstant tvivler på egne evner fik godt nok lige en klump i halsen der. 

Planen lige nu er at få ham ned til egen læge, der selv har spurgt om hun gerne må tale med ham - hun er ret interesseret i børn og har skrevet bøger om det før. Så hende får han lige en snak med, og så har hun allerede henvist til et par gode børnepsykologer hun kender, og jeg håber også at hun kan give os som forældre et par gode råd til hvordan vi bedst håndterer det hele, hvad vi skal tale ind i, hvad vi ikke skal tale ind i etc. 

Men har også fået trænet i weekenden. Fik kørt lige under 3 timer udenfor i lørdags i det mest fantastiske vejr. Fik kørt 2x16 over/under intervaller (1.40 88% og 20 sek 110%). Og så ellers bare stram kæde hjem. Var godt baldret da jeg kom hjem. 

Søndag fik jeg lavet ugens anden styrketræning. Normalt skal jeg jo kun have styrketræning en gang om ugen, men fordi jeg missede forrige uges styrketræning, valgte jeg at køre et ekstra pas så jeg ikke kommer fra langt fra formen. 

Link to comment
Share on other sites

Planen er at køre en graspor test i dag, og se hvad den kan finde ud af af resultater. Derfor kørte jeg en kort benåbner i går der forhåbentlig kan gøre at testen bliver bedre i dag. 

Samtidig fik jeg lige meldt mig til de næste 3 løb jeg skal køre. Det bliver i Vedbæk, i Lejre og Amager. 

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Henrik S. skrev:

Hvor filan kan man køre løb på Amager? Eller ruten ligger måske ovre på 'fastlandet'?

Faktisk efterhånden en klassisk rute derude. https://www.plotaroute.com/route/1788265?units=km

Det eneste jævnt sketchy stykke derude er Englandsvej hvor man kører under lufthavnen, fordi det er en meget stor vej. Om man kan/må køre der til daglig ved jeg faktisk ikke. Ellers er resten af ruten mega fed. 

Link to comment
Share on other sites

Hmm - den rute må jeg da prøve en dag. Den tager lidt fra begge mine standartture. Men jeg ender vist med at skulle krydse Fælledvej pga dobbeltrettet cykelsti i den “forkerte” retning. Og på Englandsvej er der igen i år vejarbejde, når man kører den anden vej rundt. Det var der jeg var af cyklen for at trække over vejen to gange.

Englandsvej har stor cykelsti med OK asfalt på begge sider. Men I får jo vejen at køre på.

 

Link to comment
Share on other sites

4 timer siden, Kermit skrev:

Faktisk efterhånden en klassisk rute derude. https://www.plotaroute.com/route/1788265?units=km

Det eneste jævnt sketchy stykke derude er Englandsvej hvor man kører under lufthavnen, fordi det er en meget stor vej. Om man kan/må køre der til daglig ved jeg faktisk ikke. Ellers er resten af ruten mega fed. 

Tak for rutekort, interessant. Tænk, at man kan få en 14 km-rute klemt ind på selve Amager. Den skal så heller ikke være meget kortere, før vi er nede i en slags gadeløb. Jeg tror, at den korteste rute, jeg har kørt løb på back in the day var 20 km, og det var i Tønder. Måske husker jeg forkert, men altså, der er jo generelt lidt bedre plads på landet i Jylland :cool:

Link to comment
Share on other sites

9 minutter siden, Henrik S. skrev:

Tak for rutekort, interessant. Tænk, at man kan få en 14 km-rute klemt ind på selve Amager. Den skal så heller ikke være meget kortere, før vi er nede i en slags gadeløb. Jeg tror, at den korteste rute, jeg har kørt løb på back in the day var 20 km, og det var i Tønder. Måske husker jeg forkert, men altså, der er jo generelt lidt bedre plads på landet i Jylland :cool:

Tjekkede lige nogle gamle programmer, og ruterne lå i reglen på 23-32 km pr. omgang. Der var vist nogle enkelte korte - Silkeborg var vist også nede på en 14-15 stykker - men det gav så tumultagtige scener, når felterne skulle overhale hinanden.

Link to comment
Share on other sites

17 timer siden, Henrik S. skrev:

Tak for rutekort, interessant. Tænk, at man kan få en 14 km-rute klemt ind på selve Amager. Den skal så heller ikke være meget kortere, før vi er nede i en slags gadeløb. Jeg tror, at den korteste rute, jeg har kørt løb på back in the day var 20 km, og det var i Tønder. Måske husker jeg forkert, men altså, der er jo generelt lidt bedre plads på landet i Jylland :cool:

Ja, der er meget der er lavet om til nu. Uden at vide det, så tænker jeg at sikkerheden måske var knap så meget i fokus dengang, og/eller at det var nemmere at skaffe frivillige til at tage flagposter. 

Det første Ordrup løb jeg var med til i 12 eller 13 var med en omgang på lige over 7 km oppe ved Kettinge. Det var et mareridt. Og imponerende nok var den "gamle" rute på Amager længere som jeg lige husker det. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share