Vuelta a España 2007


Squatfather
 Share

Hvem vinder Vueltaen?  

30 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Så er det ved at være tid til årets sidste GT, nemlig Vuelta a España som starter på lørdag. Startlisten ser yderst intressant ud med mange stærke navne. Og for engangs skýld tror jeg ikke, at topstriden vil være så domineret af de spanske ryttere som det ofte har været tilfældet. Etapeprofilerne ser også yderst intressante ud, allerede på 4. og 5. etape skal rytterne ud på et par hårde bjergetaper. Og specielt den 9., samt den 10. etape til Andorra ser ud til at være nogen der virkligt kan sætte klassementet. ITT er begrænset til 52 km på 8. etape, samt 20 km på den næstsidste etape, hvilket skulle gører at de knap så tempostærke bjergryttere også kan gører sig gældende i klassementet.

Team CSC stiller vanen tro med Carlos Sastre som kaptajn. Sastre må betegnes som en af løbets absolute favoriter, idet de tre ryttere som sluttede foran ham sidste år ikke er med. Valverde har valgt Vueltaen fra for at satse på VM og Astana´s Vinokourov og Kasheckin er udelukket pga. dopingsager. I ryggen har Sastre et yderst stærkt hold. I Gustov, Vandevelde og Cuesta stiller CSC med deres absolut stærkeste hjælperyttere i bjergene. Danske Blaudzun er også en yderst kompetent hjælper i både fladt og kuperet terræn, og svenske Marcus Ljungqvist er som Blaudzun en stor motor i fladt terræn. Det må formodes, at Ljungqvist som på det seneste hhar vist god form sammen med Karsten Kroon og Alexandr Kolobnev vil få rimligt frie tøjler til at kører efter etaper i udbrud på de flade og kuperede etaper. Men den CSC rytter som jeg ser mest frem til at følge er neopro Chris Anker Sørensen. Chris Anker er debutant i GT-sammenhæng, men har i sin debutsæson vist fremragende kørsel i Dauphine Libere og Deutchland Tour. Chris Anker er en fremragende klatrer og kører samtidig en habil ITT. Han kunne gå hen og blive en meget værdifuld hjælper for Sastre i bjergene.

Cadel Evans vil forsøge at følge sin andenplads fra Touren op med en sejr i Vueltaen. Aldrig har jeg set Lotto stille med et så klassementminded hold til en GT. McEwen er til dennes store fortrydelse blevet droppet sammen med sprinterhjælperne for at Evans kan få optimal støtte. Med Horner, Van Huffel, Brandt og Jufre skulle Evans være sikret en bedre support i bjergene end han hidtil har haft. Og den resterende del af holdet med Roesems, Dockx, Sentjens og Aerts virker også stærkt og homogent.

Rabobank stiller med Menchov som kaptajn. Holdet virker ikke videre skræmmende med Ardilla Cano og Posthuma som hans formodede bedste bjerghjælpere. Men Menchov har tidligere vist at han kan kører til tops i Vueltaen med et væsenligt svagere hold.

Caisse d'Epargne stiller med et slagkraftigt hold, hvor man må formode at Oscar Pereiro er kaptajnen. Også russiske Vladimir Karpet kan dog være en rytter der kommer i spil i klassementet. Bomstærke Garcia Acosta er også med, og til bjergene er der stærke folk som David Lopez, Xabier Zandio, Luis Leon Sanzhez og russeren Vladimir Efimkin.

Euskatel har også fundet det helt tunge skyts frem i Zubeldia og Samuel Sanchez. Sanchez må formodes at være kaptajnen, da hele hans sæson har været lagt an på Vueltaen. Han er gradvist blevet bedre år for år og blev nr. 7 sidste år. Jeg er spændt på at følge ham, men ser ham mere som en rytter til de kortere etapeløb og de kuperede klassikere. I bjergene kan han forvente støtte fra Zubeldia og den lille klatrer Igor Anton.

Lampre kommer med den tidligere Girovinder Cunego. Han kunne være et bud på toppen af klassementet, men omvendt kunne det tænkes at han primært ville kører efter etaper. Under alle omstændigheder kan han forvente god støtte i bjergene fra Vila og Szymd.

Saunier Duval stiller med et meget stærkt hold. Det må formodes at de kører for Gomez Marchante i klassementet, men også Cobo og Piepoli er folk der kan begå sig godt i bjergene.

Hos Quick Step er det Garate der er manden for klassementet. Men med både Boonen og Bettini på holdet er der masser af andre interesser. Garate kan nok kun forvente støtte fra Barredo i bjergene.

Discovery kommer med et yderst intressant hold. Den formodede kaptajn må være Stijn Devolder som er yderst stærk på ITT og hele tiden bliver bedre og bedre i bjergene. Men også unge Janez Brajkovic kunne være et godt bud. Med Noval, Martinez, Danielson og Rubiera på holdet skulle støtten ihvertfald være dækket ind.

Som out-sidere til top placeringer er der ryttere som Pellizotti og Beltran fra Liquigas, Fothen fra Gerolsteiner og Caucchioli fra Credit Agricole.

Men ellers er holdet yderst stærkt besat hvad sprinterne angår. Quick Step har Boonen med. Rabobank kommer med Freire. Ag2R har Nazon. Saunier Duval Ventoso. Credit Agricole kommer med Furlan. Discovery med Vaitkus. Bradley McGee er med for Francaise des Jeux. Lampre stiller med Bennati. Liquigas har Francesco Chicchi med. T-Mobile har Andre Greipel. Og sidst men ikke mindst kommer Milram med Petacchi og Zabel, samt det helt store tog med Lancaster, Sacchi, Velo og Rigotto.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror at Evans vinder.

Jeg under i høj grad Sastre sejren, men han kan hverken matche Evans i bjergene eller på en enkeltstart.

Enig...det er selvfølgelig svært at vide hvilke retninger deres formkurver er gået i efter tdf, men der skal være sket ret store forskydninger hvis Sastre skal hamle op med Evans.

Ellers ærgerligt...Evans må da være tidens mest farveløse cykelrytter. Ja ikke hans personlighed, men måden han kører på...

Link to comment
Share on other sites

Sastre is the man!! :bigsmile:

Efterhånden som, flere og flere af dopingsyndere elimineres,vil de sande mestre træde frem..

Mon ikke denne nyhed vil få endnu flere med på den rene vogn?

IPCT holdene indfører stramt anti-doping program

IPCT holdene Liquigas, Team CSC, Team T-Mobile, Rabobank, Euskaltel, Caisse d’Epargne, Saunier-Duval, Quick-Step Innergetic, Lampre-Fondital, Team Milram, Predictor-Lotto og Gerolsteiner enedes i dag ved et møde om at indføre et anti-doping program, som starter efter nytår og som inkluderer mindst 15 blodtests og 15 urinprøver på hver af holdenes rytter. Det betyder, at mængden af prøver for hvert enkelt hold kan komme op på 600, og man agter at forsøge at få de kontinentale hold med på ideen.

"Omkring 80 % af disse tests vil forgå udenfor konkurrence. Programmet vil også gøre data tilgængelig for forskning. Koordinationen og gennemførelsen af programmet vil blive udført af uafhængige institutioner i tæt samarbejde med UCI og de andre relevante myndigheder indenfor reglerne og med godkendelse af WADA og UCI," hedder det i en pressemeddelelse.

Det er de enkelte hold, der selv afholder udgifterne til det nye anti-doping program for deres respektive ryttere.

Link to comment
Share on other sites

Så blev der taget hul på bjergene i årets Vuelta med etapen op til den klassiske afslutning på Lagos de Covadonga. Et stort udbrud på omkring 30 mand bla. dagens vinder Efimkin kom først til foden af Lagos de Covadonga. I udbrudet var der mange andre stærke ryttere som feks. Chavanel, Devolder, Pellizotti, Chris Horner og Gárate. CSC havde 3 mand med i udbrudet i Kolobnev, Vandevelde og Sørensen. Og de blev af stor betydning op af det afsluttende bjerg. CSC kørte hårdt frem imod bjerget i feltet, hvor Ljungqvist og Blaudzun ofrede sig 100% for at begrænse afstanden til udbrudet.

Da feltet kom op på Lagos de Covadonga satte CSC´s Cuesta et hårdt tempo som de første km op af bjerget som virkligt tyndede ud, samtidig med at de hentede mange fra udbrudet. 7-8 km fra mål var Cuesta færdig og i samme øjeblik angreb Sastre. Kun Pereiro og Menchov kunne følge med. Pereiro opgav dog hurtigt og slog ud. Sidenhen kom Piepoli og Evans op, men Evans mistede kontakten flere gange og kunne ikke holde på til mål. Undervejs til toppen fik Sastre først hjælp af Vandevelde som havde ventet fra udbrudet og siden af Chris Anker Sørensen som gjorde det helt fantastisk.

En flot etape, hvor Sastre og Menchov viste sig som de umiddelbart stærkeste, men Evans kan absolut ikke afskrives. Devolder fik via udbrudet lusket sig med i top af klassementet og Pereiro fik begrænset tabet flot. CSC skal have stor ros for at skabe etapen og arbejde flot for Sastre.

Resultat, 4. etape

1. Vladimir Efimkin (Rus-Gce) 4.39.56

2. Leonardo Piepoli (Ita-Sdv) +1.06

3. Stijn Devolder (Bel-Dsc) s.t.

4. Denis Menchov (Rus-Rab) s.t.

5. Maxime Monfort (Bel-Cof) s.t.

6. Carlos Sastre (Spa-CSC) s.t.

7. Cadel Evans (Aus-Prl) +1.28

8. Sylvain Chavanel (Fra-Cof) +1.33

9. Ezequiel Mosquera (Spa-Kgz) +1.36

10. Leonardo Bertagnolli (Ita-Liq) +1.49

11. Chris-Anker Sørensen (Den-CSC) +1.50

Stillingen

1. Vladimir Efimkin (Rus-Gce) 16.02.50

2. Denis Menchov (Rus-Rab) +1.06

3. Carlos Sastre (Spa-CSC) s.t.

4. Maxime Monfort (Bel-Cof) s.t.

5. Stijn Devolder (Bel-Dsc) s.t.

6. Leonardo Piepoli (Ita-Sdv) s.t.

7. Cadel Evans (Aus-Prl) +1.28

8. Sylvain Chavanel (Fra-Cof) +1.33

9. Ezequiel Mosquera (Spa-Kgz) +1.36

10. Leonardo Bertagnolli (Ita-Liq) +1.49

14. Chris-Anker Sørensen (Den-CSC) +2.18

Link to comment
Share on other sites

Imponerende kørt af Chris Anker, der på fornemste vis følger op på sine flotte resultater tidligere på året. Helt sikkert en fremtidens mand :smile:

Ja, jeg havde bestemt ikke regnet med, at han kunne sidde med i finalen på et bjerg som Lagos de Covadonga. Den unge gut har et enormt potentiale i bjergene. En intressant detalje fra etapen var iøvrigt, da Cuesta sad og trak på det første stykke op af bjerget. Der kørte Gustov frem og snakkede med ham, hvorefter han faldt tilbage. Mit bud er at Cuesta meldte, at han var fit til selv at klarer opgaven så Gustov kunne holde fyraften. Sidste år så vi i Giroen, hvordan de to delte opgaven imellem sig på bjergetaperne og skiftevis tog sig af rollen som superhjælperen på de forskelige etaper. Et hold med typer som Ljungqvist, Blaudzun, Gustov, Vandevelde og Cuesta er måske ikke det mest ophidsende med henblik på individuele angreb. Men når man kører for Sastre i klassementet tror jeg, at det er en yderst effektiv konstalation.

Link to comment
Share on other sites

Status efter den lange enkeltstart og de to seneste dages bjergetaper.

Resultat

1. Denis Menchov (Rus-Rab)

2. Cadel Evans (Aus-Prl) s.t.

3. Samuel Sánchez (Spa-Eus) s.t.

4. Manuel Beltrán (Spa-Liq) s.t.

5. Carlos Sastre (Spa-CSC) s.t.

6 Vladimir Efimkin (Rus-Gce) s.t.

7. Leonardo Piepoli (Ita-Sdv) s.t.

8. Igor Antón (Spa-Eus) +0.07

9. Ezequiel Mosquera Miguez (Spa-Kar) +0.33

10. Daniel Moreno (Spa-Rel) s.t.

43. Chris Anker Sørensen (Den-CSC) +5.12

Stillingen

1. Denis Menchov (Rus-Rab)

2. Vladimir Efimkin (Rus-Gce) +2.01

3. Cadel Evans (Aus-Prl) +2.27

4. Carlos Sastre (Spa-CSC) +3.02

5. Ezequiel Mosquera Miguez (Spa-Kar) +4.35

6. Samuel Sánchez (Spa-Eus) +4.42

7. Vladimir Karpets (Rus-Gce) +5.49

8. Manuel Beltrán (Spa-Liq) +5.56

9. Leonardo Piepoli (Ita-Sdv) +6.06 10. Stijn Devolder (Bel-Dsc) +6.28

23. Chris Anker Sørensen (Den-CSC) +15.20

Periero er udgået pga sygdom. Devolder er gået ned i bjergene efter han kørte sig i førertrøjen på ITT. Menchov ser meget overbevisende ud og bliver svær at slå. Sastre tabte lovligt meget tid på ITT, men virker stærk i bjergene. Men han mangler lige det sidste til at sætte Menchov. CSC-holdet gør det supergodt som hjælp for Sastre i bjergene. Både Vandevelde og Gustov arbejder godt for kaptajnen, og både Cuesta og Chris Anker, oksen fra Hammel, er helt fantastiske på signingerne.

Link to comment
Share on other sites

Ja fug, en spændende etape. Sastre er så tæt på at kunne smadre dem i bjergene. Måske ikke lige Menchov, men de øvrige favoritter var i knibe i dag. Ærgerligt det ikke lykkedes for Sastre...endnu en 4. plads ville næsten være synd for manden.

Nogen der ved hvad han lavede da han trak ud til siden og stoppede på vej op? Kommentatorerne var sikre på han havde krise, men det så nu rimelig kontrolleret ud. Var næsten for kort til at kunne være en afstigen på naturens vegne...

Link to comment
Share on other sites

Nogen der ved hvad han lavede da han trak ud til siden og stoppede på vej op? Kommentatorerne var sikre på han havde krise, men det så nu rimelig kontrolleret ud. Var næsten for kort til at kunne være en afstigen på naturens vegne...

Sastre sagde selv, at han lod sig falde tilbage for at følge Piepoli´s reaktion. Sastre mener jo at Piepoli kører og hjælper sin tidligere holdkammerat Menchov.

Link to comment
Share on other sites

Sastre sagde selv, at han lod sig falde tilbage for at følge Piepoli´s reaktion. Sastre mener jo at Piepoli kører og hjælper sin tidligere holdkammerat Menchov.

Det så ærligt talt også sådan ud. En så erfaren rytter som Piepoli ødsler ikke sine kræfter væk for at være helt flad de sidste 200m. Men hvad, sådan er det - nu så jeg desværre ikke etapen, som Pielpoli vandt, men jeg kan forstå, at Menchov lavede en Indurain og lod Piepoli køre først over stregen, så fair nok..

Har i øvrigt stemt i poll'en nu her. Stemte Menhov :laugh:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Så er Chris Anker igen en vigtig brik i dagens Vuelta. CSC har på etapen til Avila lavet et storstillet angreb med Chris Anker, Vandevelde, Gustov og Sastre. Med i udbrudet er Menchov og Evans også, men Efemkin er ikke med. Lige nu er der jagt imellem feltet anført af Caisse d'Epargne og udbrydergruppen med CSC i front. Som situationen er nu kører Sastre forbi Efemkin i det samlede klassement.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share