3.g opgave om fedttab!


Dysp
 Share

Recommended Posts

Ye, Torben.

Michael2 -> Uanset hvor meget du ønsker at vende det jeg skrev om, så ændrer det ikke på mit egentlig udsagn. Du misforstod åbenbart igen hvad jeg sagde :)

Det kan godt være jeg misforstod din sidste post, i så fald må du undskylde, men jeg var nu godt klar over det var en tolkning derpå jeg lavede, eller en "læsning mellem linjerne" :xmas:

Det der "igen" må du gerne uddybe nu du alligevel er her :nissetunge:

Glædelig jul og held og lykke med projektet.

Mvh. Michael

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 186
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

LaMotta -> Nej, jeg fandt noget bedre, som giver mig adgang til videnskabelig artikler med en relativ let søgemaskine.

www.google.com ?...

Som jeg tolkede dit første indlæg bad du om hjælp med opgaven; da du postede den, læste jeg indledningen, da jeg er af den opfattelse at den er særdeles sigende om resten af opgaven. Jeg har ikke den videnskabelige baggrund for at kunne hjælpe med selve opgaven, men opbygning og formulering plejer jeg nok at kunne give en hånd med. Ligesom mange andre... Du kunne let have affejet os alle ved at sige: "Kritikken taget til efterretning", og så ellers fortsat med diverse spørgsmål og dermed holdt tråden i den ånd du sikkert har ønsket dig - men det har du fravalgt.

Der er vist et gammelt mundheld der lyder noget i retningen af: "Som man spørger får man svar...".

Det eneste jeg umiddelbart kan bidrage med ville være en anden overskrift til tråden:

SR - Hvor svært kan det helt ærligt være?

Ellers må du have held og lykke med opgaven... du får brug for det.

Link to comment
Share on other sites

Dysp, - som jeg skrev tidligere, du må seriøst spænde hjelmen... - det er dig der spørger om hjælp, det er dig der skriver du gerne vil opnå en god karrakter, - og så flæber du når folk forsøger at hjælpe dig, netop ved at gøre dig opmærksom på at det du er i gang med i store træk IKKE ender ud i en god opgave medmindre du laver ændringer... Virkelig tag dig sammen. - Det er tydeligt fra starten at du er pisse forkælet, og utaknemlig, - alligevel er vi nogel der reelt prøver på at hjælpe dig, - hvis man ikke vil have hjælp så bør man ikke spørge efter den, - man må også forberede sig på, at der kan komme svar man ikke bryder sig om.. At vi siger til dig du er på rette spor, når det ikke er tilfældet vil aldrig hjælpe dig noget... - Om du vil lytte efter folk herinde er dit eget valg, - men det er pisse ærgeligt du lader din egen frustation, gå ud over folk, der rent faktisk prøver på at hjælpe dig - den situation du sidder i har du selv sat dig i, - folk prøver at hjælpe dig, så tag dig sammen. :bottom:

Jeg har kun gidet skimte din opgave, men det er stadig ret tydeligt, at den stadig genrelt er galt - du har ihvertfald ikke valgt at benytte de råd jeg gav dig, - det står dig selvfølgelig også frit for.

1. At du kan gengive enkelte ting der står i din biologi bog, er hamrende ligegyldigt, hvis du ikke formår at lade dem indgå i den rigtige sammenhæng - det er det der i sandhed udgør din opgave - det er ikke blot en opgave, hvor du skal redegøre for hvordan en bestemt kemisk reaktion ser ud - det får du ingen karrakter for. - Og det er det du gør, - du nævner en masse ting, der i den sammenhæng du sætter dem er fuldstædnigt ligegyldig.

2. Man kan stadig ikke se hvad det er du virkelig vil med din opgave, - da jeg skimtede den, vil jeg gå så vidt som til at sige, at der af samme grund, ikke engang var tale om en opgave. Blot forskellige begrebs afklaringer.

Hvis jeg skal gi dig et råd, - og hjælpe dig, - spørger jeg dig derfor igen igen, - hvad er det du vil med din opgave, - sådan helt nøkternt, - du har en problem formulering, der kan ende ud på mindst en million måder, - hvad vil du?

Her er de virkelig guldkorn, - lad din opgave folde sig ud, langsomt, detaljeret og tællende. - Altså, 'forslag' - start helt faktuelt, konsist, og så lad opgaven folde sig ud; - som du gør det nu, så består din ogave af to ting - dansk stil, og en opslagsbog i biologi - det kommer der ikke en ordentlig opgave ud af..

Prøv at se på mine forslag tidligere igen. - Mit råd er at starte med energiballancen - du har netop en mulighed for at starte helt banalt; og så lade biologien folde sig ud.. Det er skørt overhovedet at snakke om selv noget så basalt som hvad kulhydrater er, i en biologisk sammenhæng, når du ikke engang har fortalt om hvorfor det er væsentligt, - og hvilken rolle de OVERORDNET spiller. Start med at vise du har overblikket. Hvis du har brug for dette, - så læs nogle af de skitserede diæt forklaringer, feks på forsiden skrevet af stubbe,- eller søg på artikler som CUTS af Jørgen storm - her kan du selvføgelig ikke stoppe, - og du skal VIRKELIG pick and chose, så du får det mest basle mest vigtige med, så konsist som muligt, - så begynder du at folde kemien ud. - herefter kan du vise hvordan denne teori kan sammensættes, igen helt banalt, altså mulige kombinationer i: energi ballance + makronæringsstoffer + simpelt mikroernæring +evt. andre aspekter. - Beskriv di forskellige muligheder, i forhold, det de aspekter jeg præssenterede for dig i mit første indlæg. - og introducer så feks herefter mr x.

Det jeg råder dig til at gøre nu, er at starte med at tænke over disse ting - hvor vil du rette fokus, hvad vil du komme ind på, hvad vil du ikke ind på, hvordan skal dette udfolde sig, - altså præcist som jeg har beskrevet det for dig i flere indlæg nu, - men det skal være dit valg hvordan du vil gøre det selvfølgelig, - start med dispositionen, der skal tænkes ordentligt igennem først, - når du ved eksakt, hvad der overordnet skal stå i din opgave, - og du har skrevet det ned, - så få det formuleret til din indledning, - så det ikke bare står på liste form, men er ordentligt beskrevet - kom også ind på de ting, andre herinde nævner for dig er vigtigt i en indledning, det er guld,- så skriver du opgaven, - og så kan du evt. lege lidt dansk stil i form af en perspektivering, hvis du endelige vil gøre det på den måde.

Hvis det overstående er uklart for dig, og du ønsker hjælp, - så skriv herinde, så skal jeg nok prøve at forklare bedre, og uddybe. - Som du selv siger, der er virkelig ingen grund til at gøre det kompliceret.

Opgaven er relativ let, så held er sgu ikke noget jeg balancerer på.

Den er ikke relativ let, den er let, men derfor går det stadig ikke særlig godt for dig - endnu - du har dog ret i en ting, held kan du ikke bruge til noget, - medmindre der er tale om heldet til at få en ukompatent censor. - Så bedste råd er istedet, så stram op, og løs din lette opgave ordentligt, - så burde der være mulighed for en ordentlig karrakter - det kan virkelig ikke tage mere end et par dage at skrive sådan en opgave, hvis du virkelig tager dig sammen...

M.V.H

PS, hvis nogen undre sig over kvaliten af dette indlæg,- så blev der skrevet ret hurtigt.

Edited by heliotropen
Link to comment
Share on other sites

Fik du hentet logvieweren, dramaqueen? :4winkkiss:

Det er sgu den bedste joke længe - jeg lå flad af grin flere gange igår, mens Dysp blev trukket rundt i manegen efter en ikke eksisterende logviwer :santa2: - og tilsyneladede stadig ikke har fundet ud af at han er blevet tørret af det halve Mol. Meget kan der siges om den barnagtige og forkælede facon trådstarter har lagt for dagen - men bidraget til jule-underholdningen, det har han sgu.

Hermed min nominering af denne joke som årets practical joke på Mol! :nissegrin:

Link to comment
Share on other sites

Ktempo; må jeg lave en trommehvirvel til ære for ældrende mænds uduelige humor.

Helio -> Smukt det du skriver. Jeg ville rent faktisk kunne bruge det til noget, hvis jeg lige var begyndt i 1.g.

I min opgave er det meningen at jeg går fra et redegørende til et analyserende til et vurderende niveau. Det du har læst er 10% af starten. Jeg har redegjort for det meste indenfor stofskiftet og respirationen. Nu er jeg færdig med det og bevæger mig over på et analyserende plan, hvor jeg udfra mine redegørelser kan snakke om, hvornår visse ting er aktive i forhold til kost. Når jeg så er færdig med, vil jeg bevæge mig over på et vurderende plan, hvor jeg vil vurdere hvordan jeg bruger netop disse processer i henhold til skabelsen af en slankekur.

Men tak for dit indlæg.

I keder mig. I keder mig frygteligt, fordi I på intet tidspunkt svarer på de ting jeg spørger om, I kommenterer kun opgavens struktur og ikke de ting jeg egentlig vil vide. Så screw you all ;) Kan ikke bruges jeres inkompetente 'hjælp' til en dyt. Hvis jeg havde skrevet en elendig opgave og bedte jer om at kommentere det, ville det du skrev nok kunne bruges, men helt ærligt... Jeg er knap 50% færdig og du kommenterer allerede, at min opgave ikke er bestået: SELVFØLGELIG ER DEN IKKE BESTÅET, DEN ER IKKE FÆRDIG.

Jebus christ!

Edited by Dysp
Link to comment
Share on other sites

Dysp:

Do you want cheese with that whine? - eller må man anbefale en kiks måske?

At den lille grædende dreng, i desperation, kalder alle i tråden for idioter, og prøver at spille overlegen, giver dig ikke en bedre opgave - GØR DET? :4pooh:

/Helio

Edited by heliotropen
Link to comment
Share on other sites

Ktempo; må jeg lave en trommehvirvel til ære for ældrende mænds uduelige humor.

Helio -> Smukt det du skriver. Jeg ville rent faktisk kunne bruge det til noget, hvis jeg lige var begyndt i 1.g.

I min opgave er det meningen at jeg går fra et redegørende til et analyserende til et vurderende niveau. Det du har læst er 10% af starten. Jeg har redegjort for det meste indenfor stofskiftet og respirationen. Nu er jeg færdig med det og bevæger mig over på et analyserende plan, hvor jeg udfra mine redegørelser kan snakke om, hvornår visse ting er aktive i forhold til kost. Når jeg så er færdig med, vil jeg bevæge mig over på et vurderende plan, hvor jeg vil vurdere hvordan jeg bruger netop disse processer i henhold til skabelsen af en slankekur.

Men tak for dit indlæg.

I keder mig. I keder mig frygteligt, fordi I på intet tidspunkt svarer på de ting jeg spørger om, I kommenterer kun opgavens struktur og ikke de ting jeg egentlig vil vide. Så screw you all ;) Kan ikke bruges jeres inkompetente 'hjælp' til en dyt. Hvis jeg havde skrevet en elendig opgave og bedte jer om at kommentere det, ville det du skrev nok kunne bruges, men helt ærligt... Jeg er knap 50% færdig og du kommenterer allerede, at min opgave ikke er bestået: SELVFØLGELIG ER DEN IKKE BESTÅET, DEN ER IKKE FÆRDIG.

Jebus christ!

Der er squ da ikke nogen som gider sidde og læse din opgave igennem for fejl efter den tone du har lagt for dagen. Helio må have kæmpet en kamp med sig selv for overhovedet at kommentere, og så endda så grundigt. Hvis du har styr på hvad han skriver til dig, tror du så ikke at du kunne svare på en lidt mere konstruktiv måde og så lede dialogen i den retning du ville have den? Du ødelægger ikke blot Helios lyst til at hjælpe dig, du ødelægger også alle andres lyst til det når de ser de svar du giver ham.

Den hjælp du har fået har måske ikke været så faglig orienteret som du ønskede, men der er sagt en ting eller to omkring en god indledning som du vil kunne bruge - hvis du altså vil have en indledning der er lidt bedre end den du har forestillet dig at lave på max 20 min.

Link to comment
Share on other sites

Var faktisk ved at skrive tidligere at jeg synes Helios råd var rigtig gode, og brugbare, men ynder ikke at give Helio alt for meget kredit, hvorved jeg undlod :nissegrin: . Eftersom du har afvist de gode råd føler jeg dog nødsaget til at bakke det op, han har vitterligt ret i at du mildelst talt skyder med spredehagl, og forklarer, for din opgave, ligegyldige biologiske processer, uden tilsyneladende at ane hvad du skal bruge dem til senere i opgaven. Håber du tager det til efterretning, synes du mangler en konkret disposition.

Mht ikke at svare på konkrete spørgsmål du stiller, så er det af flere årsager løbet lidt af sporet i de sidste mange indlæg, dog svarer flere, jeg incl på en del konkrete spørgsmål på de første par sider, blandt andet

Angående fedtforbrændingen.

Der forbrændes relativt mere fedt i forhold til kulhydrat ved hvile/lav intensitet set i forhold til øgede kredsløbskrav. Dette skal dog ses i forhold til den samlede forbrænding stiger ved en øget energiomsætning, hvorved at fedtforbrændingen ligeledes stiger på trods af den relativt falder set i forhold til kulhydrat forbruget.

Du kunne jo forsøge spørge ind til flere problemstillinger og processer, og se om nogle på mirakuløs vis, lader julestorsindet løbe afsted og hjælper lidt :nissecool:

Link to comment
Share on other sites

Var faktisk ved at skrive tidligere at jeg synes Helios råd var rigtig gode, og brugbare, men ynder ikke at give Helio alt for meget kredit, hvorved jeg undlod

Var jeg også blevet virkelig skuffet såfremt du havde valgt at gøre - vi har trods alt et image at opretholde :santa2:

Jeg vil dog godt give dig lidt credit for dit indlæg, - og det er ikke sarkastiskt ment, - det er smukt :inlove:

M.V.H

Helio

Edited by heliotropen
Link to comment
Share on other sites

Helio -> Smukt det du skriver. Jeg ville rent faktisk kunne bruge det til noget, hvis jeg lige var begyndt i 1.g.

Jeg havde egentlig tænkt mig at bruge lidt tid på at komme med pointers til din opgave, både strukturelle anbefalinger og strikt faglige, men nu gider jeg ikke bruge tiden længere! jeg tror ikke du gider bruge min faglige indsigt til noget, så...

Helio serverer det jo på et sølvfad og du fatter det stadig ikke :blink: Lyt nu til ham og Elvirus.

Selvom jeg jo nok ender med at behandle det proffessionelt alligevel,kunne jeg på sin vis godt tænke mig at censorerer din opgave :devil: ville så gerne give dig en julegave :santa2:

Link to comment
Share on other sites

Selvom jeg jo nok ender med at behandle det proffessionelt alligevel,kunne jeg på sin vis godt tænke mig at censorerer din opgave :devil: ville så gerne give dig en julegave :santa2:

Haha kunne ikke lade være med at trække på smilebåndet da jeg læste det.... :nissegrin:

Link to comment
Share on other sites

Det er marvellous det her. . . Satme god læsning.

Grunden til, at opgaven falder i standard er, at han ikke længere får direkte facts til at smide ind i opgaven af jer ! :4winkkiss:

(Sidder selv og roder med min srp opgave om blokpolitik og parlamentarisme og få guds skyld så skriv dog din opgave selv! Du siger netop at det ikke er svært og når du allerede ligger til det smukke 12 tal - NOT! så burde det være en leg!

Den måde du skriver på, trådstarter, gør dig arrogant. Refererer gerne til din første tråd hvor du kaldte dette forum for en sy-stue. Hvor sådan en kommentar hører til ved jeg ikke. Ak og ve at nogen overhovedet har gidet at svare dig konstruktivt igen.)

Ps. Post lige hvad du får af karakter - du må hellere tage et billede af karakteren, og lad billedet tale, da jeg ikke regner med at du vil skrive EN STOR 4 tal i dette forum eftersom du har skrevet.

Held og lykke.

Link to comment
Share on other sites

Det er marvellous det her. . . Satme god læsning.

Grunden til, at opgaven falder i standard er, at han ikke længere får direkte facts til at smide ind i opgaven af jer ! :4winkkiss:

(Sidder selv og roder med min srp opgave om blokpolitik og parlamentarisme og få guds skyld så skriv dog din opgave selv! Du siger netop at det ikke er svært og når du allerede ligger til det smukke 12 tal - NOT! så burde det være en leg!

Den måde du skriver på, trådstarter, gør dig arrogant. Refererer gerne til din første tråd hvor du kaldte dette forum for en sy-stue. Hvor sådan en kommentar hører til ved jeg ikke. Ak og ve at nogen overhovedet har gidet at svare dig konstruktivt igen.)

Ps. Post lige hvad du får af karakter - du må hellere tage et billede af karakteren, og lad billedet tale, da jeg ikke regner med at du vil skrive EN STOR 4 tal i dette forum eftersom du har skrevet.

Held og lykke.

den opgave måtte du ellers gerne uploade - udelukkende for min nysgerrigheds skyld ud på de sene nattetimer, hvor man egentlig selv burde læse.....

Link to comment
Share on other sites

ha ha, du er en provokerende møgunge! Du har ikke styr på at skrive, opgaven er elendig. Vi er del folk, der er på videregående uddannelser, der høfligt hjælper dig, da din opgave er under lavmålet - selv for en gym-opgave.

Lyt og lær, knægt.

Har du skrevet din første bedømte opgave på uni allerede? :nissetunge:

(det er gazzz, elsker bare når 1. semester studerende er kålhøgen og øser ud af deres enorme erfaring)

Link to comment
Share on other sites

EDIT: Ikke at jeg er på 1. semester. (Der er slet ikke noget der hedder semestre på naturvidenskab... er der?)

I hvert fald ikke på KU. Der er alt blok-struktur.

Den her tråd er lidt som en julekalender. Man glæder sig hver dag til at logge på MOL og se hvad der nu er sket i tråden her. Skønt det kompenserer lidt for de dårlige julekalendere, der bliver vist i TV.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share