Kellberg Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 Ka man i øvrigt gemme det skidt som lydfil?Du kan gemme det med et program som http://www.wmrecorder.com/Der er desuden et andet fordrag fra Berkeley som er 90% det sammehttp://webcast.berkeley.edu/event_details....webcastid=21216 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
/Niels Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 ANNONCEFå dine kræfter tilbage med KARAMELKUREN!Antonella Bjørgmose opdagede karamellernes gavnlige virkning under et kurophold i Baden-Baden, hvor hun i en hel uge levede af de fem poser karameller, hun havde købt på færgen til Tyskland.»Jeg lagde mærke til, at jeg fik det bedre, for hver eneste karamel jeg spiste, siger Antonella, som ikke er i tvivl om, hvad der er årsagen til karamellers gavnlige effekt. Ny forskning foretaget af Antonella Bjørgmose Instituttet i Rødovre viser nemlig, at karameller styrker immunforsvaret og renser kroppen for gift og affaldsstoffer.»Karamelkuren har også virket på min egen søn. Tidligere var han ofte sur og trist, når jeg satte maden på bordet. Nu lyser han op med et smil, når han ser karamellerne. Det er dejligt som mor at opleve, hvordan de har forandret ham. Selv har jeg oplevet, at karameller giver mig styrke til at komme igennem hverdagen. Jeg er for eksempel blevet bedre til at køre bil og har færre smerter i lænden end tidligere«, fortæller Antonella. »Alle kan følge Karamelkuren. Man skal blot droppe mel, mælk, olie, kød, rodfrugter og kokosmakroner, hvis karamelstofferne skal trænge ind i cellerne og fjerne giftstofferne i vævslaget under huden«, siger Antonella og opfordrer alle, der ønsker sig en bedre tilværelse, til at læse hendes nye bog ’Bedre karma med karamel – tyg dig til velvære’ (74 sider, 375 kr. Forlaget Antonella). Forfatteren anbefaler endvidere, at man køber de specialudviklede Antonella Bjørgmose Karameller for at opnå den optimale effekt af kuren.Antonella Bjørgmose er selvlært velvære-slankeekspert og har gennem årene eksperimenteret en del med sin egen krop. Dette har givet hende en solid ballast inden for ernæring/kostsammensætning. Hun har tidligere stået bag de revolutionerende slankebøger ’Flæskesværskuren’, ’Et bedre liv med chips’ og ’Stort og småt om afføring’.Taget fra ATS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
phallasathene Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 ANNONCEFå dine kræfter tilbage med KARAMELKUREN!Antonella Bjørgmose opdagede karamellernes gavnlige virkning under et kurophold i Baden-Baden, hvor hun i en hel uge levede af de fem poser karameller, hun havde købt på færgen til Tyskland.»Jeg lagde mærke til, at jeg fik det bedre, for hver eneste karamel jeg spiste, siger Antonella, som ikke er i tvivl om, hvad der er årsagen til karamellers gavnlige effekt. Ny forskning foretaget af Antonella Bjørgmose Instituttet i Rødovre viser nemlig, at karameller styrker immunforsvaret og renser kroppen for gift og affaldsstoffer.»Karamelkuren har også virket på min egen søn. Tidligere var han ofte sur og trist, når jeg satte maden på bordet. Nu lyser han op med et smil, når han ser karamellerne. Det er dejligt som mor at opleve, hvordan de har forandret ham. Selv har jeg oplevet, at karameller giver mig styrke til at komme igennem hverdagen. Jeg er for eksempel blevet bedre til at køre bil og har færre smerter i lænden end tidligere«, fortæller Antonella. »Alle kan følge Karamelkuren. Man skal blot droppe mel, mælk, olie, kød, rodfrugter og kokosmakroner, hvis karamelstofferne skal trænge ind i cellerne og fjerne giftstofferne i vævslaget under huden«, siger Antonella og opfordrer alle, der ønsker sig en bedre tilværelse, til at læse hendes nye bog ’Bedre karma med karamel – tyg dig til velvære’ (74 sider, 375 kr. Forlaget Antonella). Forfatteren anbefaler endvidere, at man køber de specialudviklede Antonella Bjørgmose Karameller for at opnå den optimale effekt af kuren.Antonella Bjørgmose er selvlært velvære-slankeekspert og har gennem årene eksperimenteret en del med sin egen krop. Dette har givet hende en solid ballast inden for ernæring/kostsammensætning. Hun har tidligere stået bag de revolutionerende slankebøger ’Flæskesværskuren’, ’Et bedre liv med chips’ og ’Stort og småt om afføring’.Taget fra ATSlol (Tak - jeg har gået og fniset i fire timer nu - ubetaleligt!) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dysp Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 (edited) ANNONCEFå dine kræfter tilbage med KARAMELKUREN!Antonella Bjørgmose opdagede karamellernes gavnlige virkning under et kurophold i Baden-Baden, hvor hun i en hel uge levede af de fem poser karameller, hun havde købt på færgen til Tyskland.»Jeg lagde mærke til, at jeg fik det bedre, for hver eneste karamel jeg spiste, siger Antonella, som ikke er i tvivl om, hvad der er årsagen til karamellers gavnlige effekt. Ny forskning foretaget af Antonella Bjørgmose Instituttet i Rødovre viser nemlig, at karameller styrker immunforsvaret og renser kroppen for gift og affaldsstoffer.»Karamelkuren har også virket på min egen søn. Tidligere var han ofte sur og trist, når jeg satte maden på bordet. Nu lyser han op med et smil, når han ser karamellerne. Det er dejligt som mor at opleve, hvordan de har forandret ham. Selv har jeg oplevet, at karameller giver mig styrke til at komme igennem hverdagen. Jeg er for eksempel blevet bedre til at køre bil og har færre smerter i lænden end tidligere«, fortæller Antonella. »Alle kan følge Karamelkuren. Man skal blot droppe mel, mælk, olie, kød, rodfrugter og kokosmakroner, hvis karamelstofferne skal trænge ind i cellerne og fjerne giftstofferne i vævslaget under huden«, siger Antonella og opfordrer alle, der ønsker sig en bedre tilværelse, til at læse hendes nye bog ’Bedre karma med karamel – tyg dig til velvære’ (74 sider, 375 kr. Forlaget Antonella). Forfatteren anbefaler endvidere, at man køber de specialudviklede Antonella Bjørgmose Karameller for at opnå den optimale effekt af kuren.Antonella Bjørgmose er selvlært velvære-slankeekspert og har gennem årene eksperimenteret en del med sin egen krop. Dette har givet hende en solid ballast inden for ernæring/kostsammensætning. Hun har tidligere stået bag de revolutionerende slankebøger ’Flæskesværskuren’, ’Et bedre liv med chips’ og ’Stort og småt om afføring’.Taget fra ATSHahahahahahahahahah'Karamelstofferne'. De lyder spændende. Giv det 2 års forskning mere, så kurerer de også kræft, HIV og dårligt vejr om sommeren.Det må være pis:"Hun har tidligere stået bag de revolutionerende slankebøger ’Flæskesværskuren’, ’Et bedre liv med chips’ og ’Stort og småt om afføring’." Edited May 13, 2008 by Dysp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KongKent Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 Jeg vil sgu ha' den bog "Stort og småt om afføring". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quantanamo Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 Jeg vil sgu ha' den bog "Stort og småt om afføring". Er der ikke noget med at du har kørt karamelkuren? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KongKent Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 Er der ikke noget med at du har kørt karamelkuren?Jo. Og det virker!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RuneN Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 Jo. Og det virker!!Det kan jeg skrive under på. Før var jeg ofte træt og deprimeret, men så prøvede jeg Karamelkuren. Nu har jeg det meget bedre. Tak Karamelkur! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dines Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 Hahahahahahahahahah'Karamelstofferne'. De lyder spændende. Giv det 2 års forskning mere, så kurerer de også kræft, HIV og dårligt vejr om sommeren.Det må være pis:"Hun har tidligere stået bag de revolutionerende slankebøger ’Flæskesværskuren’, ’Et bedre liv med chips’ og ’Stort og småt om afføring’."Hehe du er ikke nem at narre Gætter på at du ikke læser politiken. Kilden er ATS... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
phallasathene Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 Tak for et genialt foredrag. :)Interessant forelæsning - det er jo ihvert fald et interessant perspektiv på overvægt - men jeg har et par uddybende spørgsmål.For det kan godt være at insulin er nødvendig for optagelsen af fedt og dermed gør lav kulhydrat kure effektive, men forholder det sig sådan at bare at man spiser mindre kulhydrat, så bliver der frigivet mere insulin, eller er bare hvis der bliver tilført insulin at fedtoptagelsesprocessen går i gang. Hvis det første er tilfældet - kan man jo bare spise kulhudrat i moderate mængder. PA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kellberg Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 (edited) For det kan godt være at insulin er nødvendig for optagelsen af fedt og dermed gør lav kulhydrat kure effektive, men forholder det sig sådan at bare at man spiser mindre kulhydrat, så bliver der frigivet mere insulin, eller er bare hvis der bliver tilført insulin at fedtoptagelsesprocessen går i gang.Nu er kulhydrater (lige som fedt) ikke skabt lige - nogle typer påvirker dit insulin mere end andre. Kulhydrater som sukker og stivelse på virker insulin frigivelsen meget mere end f.eks. kulhydrater fra frugt og gønt (med undtagelse af gulerødder, bananer og tørret frugt) - du kan læse mere her http://www.glycemicindex.com/Så ret forsimplet gælder det om at spise mad der påvirker dit insulin niveau så lidt så muligt. Edited May 13, 2008 by Kellberg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dysp Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 Nu er kulhydrater (lige som fedt) ikke skabt lige - nogle typer påvirker dit insulin mere end andre. Kulhydrater som sukker og stivelse på virker insulin frigivelsen meget mere end f.eks. kulhydrater fra frugt og gønt (med undtagelse af gulerødder, bananer og tørret frugt) - du kan læse mere her http://www.glycemicindex.com/Så ret forsimplet gælder det om at spise mad der påvirker dit insulin niveau så lidt så muligt.Nu skal du ikke hænge mig op på det, men jeg mener du har misforstået GI-værdien lidt.GI-værdi er rigtig nok hvordan bestemte kulhydrater påvirker dit blodsukker(og dermed insulinniveau), men det handler om hvor HURTIGT det sker, ikke hvor MEGET det sker.Når kulhydrat kommer ned i mavsen, så nedbrydes det til glukose(hvis det ikke er for komplekst). Altid glukose; som så går i blodet. GI-værdien beskriver kompleksiteten af det kulhydrat du propper i maven og dermed hvor hurtigt det optages og dermed hvor hurtigt dit blodsukker stiger; ikke hvor meget i alt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 Nu skal du ikke hænge mig op på det, men jeg mener du har misforstået GI-værdien lidt.GI-værdi er rigtig nok hvordan bestemte kulhydrater påvirker dit blodsukker(og dermed insulinniveau), men det handler om hvor HURTIGT det sker, ikke hvor MEGET det sker.Når kulhydrat kommer ned i mavsen, så nedbrydes det til glukose(hvis det ikke er for komplekst). Altid glukose; som så går i blodet. GI-værdien beskriver kompleksiteten af det kulhydrat du propper i maven og dermed hvor hurtigt det optages og dermed hvor hurtigt dit blodsukker stiger; ikke hvor meget i alt.En "klog" mand udtalte for nyligt:HVER gang jeg har været i tvivl om noget, så har jeg slået det op enten i bøger eller på nettet og her 3 år efter, så har jeg en skide god viden om kroppen, vægttab og muskler; jeg har 12 skr biologi/12 mundtlig biologi/12 SSO(biologi om vægttab) på mit eksamensbevis og alt dette, fordi jeg ALTID har slået ting op og ikke bare har "nøjedes" med hvad folk siger:måske du skulle starte med at slå GI op Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RuneN Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 GI kan være en OK rettesnor for hvordan enkelte fødevarer påvirker blodsukkeret, men lige så snart man begynder at sammensætte komplette måltider, der også indeholder fedt og protein, så er det svært at forudsige GI for det samlede måltid. Desuden giver GI ikke altid mening som en indikator for hvad man skal indtage - Cola har fx kun et medium GI, mens gulerødder har et højt GI. Vil også vove den påstånd at de mange uden problemer kan optimere deres kost voldsomt inden de behøver at gå mere i detaljer med ting som GI etc.Personligt sørger jeg for at få størstedelen af mine kulhydrater fra grøntsager og frugt og prøver at nøjes med at spise pasta, kartofler, ris og andre "grove kulhydrater" efter styrke-/konditionstræning og så ellers prøve at skippe sodavand, slik og lign. (til dagligt that is ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dysp Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 (edited) En "klog" mand udtalte for nyligt:måske du skulle starte med at slå GI op Yeye. Såvidt jeg ved, bliver al kulhydrat lavet om til glukose før det når blodet? Edited May 13, 2008 by Dysp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 Yeye. Såvidt jeg ved, bliver al kulhydrat lavet om til glukose før det når blodet?Nææ. Måske du også skulle slå det op? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 GI kan være en OK rettesnor for hvordan enkelte fødevarer påvirker blodsukkeret, men lige så snart man begynder at sammensætte komplette måltider, der også indeholder fedt og protein, så er det svært at forudsige GI for det samlede måltid. Desuden giver GI ikke altid mening som en indikator for hvad man skal indtage - Cola har fx kun et medium GI, mens gulerødder har et højt GI. Vil også vove den påstånd at de mange uden problemer kan optimere deres kost voldsomt inden de behøver at gå mere i detaljer med ting som GI etc.Personligt sørger jeg for at få størstedelen af mine kulhydrater fra grøntsager og frugt og prøver at nøjes med at spise pasta, kartofler, ris og andre "grove kulhydrater" efter styrke-/konditionstræning og så ellers prøve at skippe sodavand, slik og lign. (til dagligt that is ).Gulerødder angives som regel som lav GI, først når de koges ryger GI op. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreasH Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 Sjov og interessant diskussion!GI siger noget om samlet blodsukkerstigning over en måleperiode på 2 timer og ikke om den dertilhørende insulinrespons! Der vil dog ofte være sammenfald mellem de to ting! Personligt gir jeg ikke meget for GI metoden. Den bifalder generelt fruktose og fødevarer der indeholder relativt meget fruktose da det giver mindre blodsukkerstigning end andre typer kulhydrat. Beklageligvis er fruktose ganske fedende på trods af det lave GI. Derudover så reagerer folk individuelt på hvor hurtigt de nedbryder og optager kulhydrater fra forskellige kilder og de værdier en fødevare har er blot et gennemsnit for et ofte beskedent antal forsøgspersoner! Interssant foredrag af Hr. Taubes. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
phallasathene Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 Det var virkeligt et interessant foredrag - Og en interessant pointe omkring insulin - selvom jeg bagefter sad og grundede over hans argumentation...Jeg fik nok formuleret min spørgsmål lidt for hurtigt; er der belæg for at man ved at kordinere/kontrollere sin kost kan mimimere insulinet, og dermed styre fedtcellernes optag. Min barnelærdom var at insulin blev frigivet når man spiste. Punktum. (Det man indtog blev blev nedbrudt af enzymer ect og omdannet til "sukkerstoffer"...ja undskyld jeg har ikke beskæftiget mig med ernæring på noget fagligt plan...og bestemt ikke siden - det er ikke mit gebet)... så det i den forstand var fløjtende ligegyldigt om det man sukker før man puttede det i munden...men at insulinet reagerer på indtaget som om at det er sukker. Og så er det vel fløjtende om man spiser makrel eller vindruer - bortset fra den næring der i øvrigt er i maden, som vitaminer og protein....Og så er vi tilbage ved "spis mindre og rør dig mere..." (Jeg skal nok læse på lektien..mange tak for links'ne)Enhver empirisk undersøgelse vil fortælle mig det stik modsatte - at det har en stor betydning for mit velbefindende hvad jeg putter i munden, og hvornår. Nogle typer mad giver mæthedsfornemmelse, så jeg længe efter føler mig mæt selvom jeg er "sulten" andre typer af mad får mig til at føle mig mere "sulten" og giver mig trang til at spise mere selvom jeg er stopmæt. Kan ske at sult og mæthedsformennelse er en individuel størrelse, og det derfor er lidt som at sammenligne æbler og appelsiner....Kan man differentiere mellem forskellige sultfornemmelser? En sund sult og en "usund"? Måske i værksat af det forudgående måltid? Det ville sikkert give mening i hvert fald i forhold til denne GI effekt (måske) som i nævner - det da ihvert fald typisk pasta som snarere synes at gøre een mere sulten, selvom man er mæt.Desuden undrede en del af hans argumentation mig. Han beskriver en indianerstamme hvor de 40+ er overvægtige og børnene undervægtige han argumenterer med moderinstinktet for at det ikke er tilfældet at mødrene spiser maden og lader deres børn sulte - hvis man køber den, hvad er det så at det be eller afvise? De spiser den samme mad - mødrene har mere insulin og tager derfor mere på af samme kost som deres børn for som er undervægtige...men hvordan fik mødrene de højere insulin værdier - hvis de altså virkelig spise den samme kost som deres børn???pa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RuneN Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 Gulerødder angives som regel som lav GI, først når de koges ryger GI op.Ok - så må det være tallet for kogte gulerødder, der som regel angives på GI-tabellerne.. men synes stadig GI alene er relativt ubrugelig. M&M's har også et lavt GI på 33 - og vandmeloner ligger på 72 til trods for lavt kalorieindhold/højt næringsindhold. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 Ok - så må det være tallet for kogte gulerødder, der som regel angives på GI-tabellerne.. men synes stadig GI alene er relativt ubrugelig. M&M's har også et lavt GI på 33 - og vandmeloner ligger på 72 til trods for lavt kalorieindhold/højt næringsindhold.Enig - for at man kan bruge GI til noget som helst kræver det at man har en ret god viden omkring det (hvad det kan og ikke kan). Snakker vi GL bliver det bedre at bruge, men stadig langt fra godt nok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dysp Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 Nææ. Måske du også skulle slå det op? Okay, er vi så enige om, at alt kulhydrat laves om til monosaccharid? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dysp Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 Desuden undrede en del af hans argumentation mig. Han beskriver en indianerstamme hvor de 40+ er overvægtige og børnene undervægtige han argumenterer med moderinstinktet for at det ikke er tilfældet at mødrene spiser maden og lader deres børn sulte - hvis man køber den, hvad er det så at det be eller afvise? De spiser den samme mad - mødrene har mere insulin og tager derfor mere på af samme kost som deres børn for som er undervægtige...men hvordan fik mødrene de højere insulin værdier - hvis de altså virkelig spise den samme kost som deres børn???paJeg tror at han forsøgte at argumentere imod den normale ligning med, at man blot skal indtage mindre kalorier end man forbruger for at tabe sig. Jeg tror ikke han brugte indianerstammerne som argumentation for insulin-delen... Det var mest for at jorde den normale ligning. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 Du kan gemme det med et program som http://www.wmrecorder.com/Der er desuden et andet fordrag fra Berkeley som er 90% det sammehttp://webcast.berkeley.edu/event_details....webcastid=21216Takker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
phallasathene Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 Jeg tror at han forsøgte at argumentere imod den normale ligning med, at man blot skal indtage mindre kalorier end man forbruger for at tabe sig. Jeg tror ikke han brugte indianerstammerne som argumentation for insulin-delen... Det var mest for at jorde den normale ligning.OK sådan opfattede jeg det vel egentlig også - men det undrede mig bare - som så meget andet - og mange tak! phallas ? athene Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.