-Elvirus- Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 Forfatterne (Fujita et al., 2008) har forsøgt at måle hvorvidt en pre-træningsshake kan øge den efterfølgende proteinsyntense. Til sammenligning har samme gruppe tidligere fundet en significant forøgelse af denne (proteinsyntesen) ved indtag af post-træningsshake.We hypothesized that EAA+CHO ingestion prior to a bout of resistance exercise would prevent the exercise-induced decrease in muscle FSR and would result in an enhanced rate of muscle FSR during post-exercise recovery.Forsøgsdesign:We studied 22 young healthy subjects before, during, and for 2 hr following a bout of high-intensity leg resistance exercise. The Fasting control group (N=11) did not ingest nutrients and the EAA+CHO group (N=11) ingested a solution of EAA+CHO 1 hr prior to beginning the exercise bout.De lavede 10RM benspark af 10 sæt - dvs en relativ hård workout. Begge grupper var fastende over natten, normalt er dette et væsentligt kritikpunkt ved mange af disse forsøg, men netop ved pre-indtag sammenligning, må man sige det bør være med til at skabe gunstige forhold for at vise en forskel i forhold til kontrolgruppen. Resultater:We found that muscle FSR increased in the EAA+CHO group immediately following EAA+CHO ingestion (P<0.05), returned to basal values during exercise, and remained unchanged at 1 hr post-exercise. Muscle FSR decreased in the Fasting group during exercise and increased at 1 hr post-exercise (P<0.05). However, the 2 hr post-exercise FSR increased by ~50% in both groups with no differences between groups (P>0.05).De finder en øget proteinsyntese ved indtag af næring, som forventet. Men under træning falder proteinsyntesen til basalniveau og 2 timer efter træning er der ingen forskel på proteinsynteseraten de 2 grupper imellem. We conclude that EAA+CHO ingestion prior to resistance exercise does not enhance post-exercise FSR as compared to exercise without nutrients.Det er værd at bemærke at de ikke betragter proteinbalancen, men udelukkende syntesehastigheden. Ikke desto mindre er det meget interessant hvorledes træning formår somehow at inhibere den ellers forhøjede syntese og holde den efterfølgende i skak, på trods der muligvis er mere glucose og flere aminosyrer til stede i musklerne. Abstract kan ses her: LINK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Elvirus- Posted June 13, 2008 Author Report Share Posted June 13, 2008 Et par andre studier med relation til emnet fra samme forskergruppe (ligger før det ovennævnte)http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1747852...Pubmed_RVDocSumhttp://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1805679...Pubmed_RVDocSumhttp://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1840391...Pubmed_RVDocSum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dysp Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 Interessant. Så der er ingen stor fordel i at indtage pre-shakes? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Elvirus- Posted June 13, 2008 Author Report Share Posted June 13, 2008 Interessant. Så der er ingen stor fordel i at indtage pre-shakes?Deres data viser at en pre-shake sammenlignet med faste ikke øger proteinsyntesen efter styrketræning. MEN der er langt fra en opstillet situation som denne og til at implementere resulaterne i en sammenhæng der kan benyttes af atleter. Det er ikke et træningsstudie, men akut arbejde (kan ikke huske hvorvidt fp er utrænede eller trænede). Desuden viser de heller ikke hvorvidt indtag før har en effekt på degradationen af muskelproteiner (som er svært at efterprøve i laboratoriet). Der er altså en masse faktorer der spiller ind som der altid vil være ved den slags forskning. Men derfor er det jo stadig lidt interessant. Et studie hvor man sammenligner 2 trænende grupper med normalt fødeindtag og derudover postshake for dem begge og kun en pre-shake for den ene vil formentligt give et bedre billede af hvad den seriøse atlet bør tænke på (er det ikke nogenlunde et sådan studie MZ har skrevet en forsideartikel om for et par år siden?). Gruppen her synes mere interesseret i at kortlægge intracellulære signalveje fremfor den rene applied forskning (tolkning af gruppens mål står for egen regning). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tjr Posted June 16, 2008 Report Share Posted June 16, 2008 Hvad står FSR for? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Elvirus- Posted June 17, 2008 Author Report Share Posted June 17, 2008 Hvad står FSR for?(FSR; fractional synthetic rate) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ugh Togoth Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 Har du adgang til den fulde artikel og kan sige noget om, hvilke mængder de har givet den ene gruppe. Hvis vi snakker en lille mængde, der indtages efter længere tids faste efterfulgt af et hårdt træningspas virker det jo ikke underligt, at effekten fortager efter nogle timer. Optagelsen vil jo netop være meget hurtig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Elvirus- Posted July 13, 2008 Author Report Share Posted July 13, 2008 Har du adgang til den fulde artikel og kan sige noget om, hvilke mængder de har givet den ene gruppe. Hvis vi snakker en lille mængde, der indtages efter længere tids faste efterfulgt af et hårdt træningspas virker det jo ikke underligt, at effekten fortager efter nogle timer. Optagelsen vil jo netop være meget hurtig.Ugh tror godt jeg kan få adgang til den fulde artikel, jeg skal nok lige kigge efter og kommentere ved lejlighed (du er ikke glemt ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ugh Togoth Posted July 13, 2008 Report Share Posted July 13, 2008 (edited) Det lyder rigtig godt. Ville være meget interessant at se lidt nærmere på undersøgelsen. Jeg kunne forestille mig, at de får en blanding på omkring de 100 gram 50/50, og så fald synes jeg ikke, at det er vildt underligt, at effekten er kortvarig efter fasten. De tidligere postede undersøgelser omkring valle snakker også om peak efter en time og så næsten ingen effekt efter 3-4 timer. Edited July 13, 2008 by Ugh Togoth Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dines Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 (edited) Ugh>Her er lidt fra artiklen:Composition of the EAA+CHO solutionThe nutrient solution contained leucine-enriched essential amino acids and carbohydrate(sucrose) as described in our previous study (13). The solution contained essential aminoacids (EAA) in the following proportions: histidine (8%), isoleucine (8%), leucine (35%),lysine (12%), methionine (3%), phenylalanine (14%), threonine (8%), and valine (10%). Tominimize the potential tracer dilution with the addition of the amino acids, phenylalanine9tracer was added to the solution at 6.5% of phenylalanine content. Lean mass as determinedby DXA was used to calculate the proportion of each EAA (0.35g*kg*FFM-1) added to thenutrient solution. Similarly, carbohydrate (sucrose) was added at 0.5g*kg*FFM-1 to eachnutrient solution. All ingredients (EAA and CHO) were dissolved in a non-caloric, caffeinefree,flavored beverage to increase palatability. The rationale for using this amount ofnutrients was to provide a maximal stimulus for muscle protein synthesis via large increasesin amino acid availability in combination with an increase in circulating insulinconcentrations.edit: format Edited July 15, 2008 by Dines Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.