Jøgge


Jørgen L
 Share

Recommended Posts

"They try to make me go to rehab..."

Aftenløbetur i udklædning som haltefanden.. Løb 2 km på 11 min. og 45 sekunder - og overhalede en ældre dame med rollator.. "ÆD DEN!" tænkte jeg..

Sluttede af med 10 chins og pushups. Til egen læge i morgen, og så må vi se hvad jeg kan overtale ham til..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Idags træning: Godt 3 timers kettlebell seminar med Peter fra Aalborg..

Rigtigt godt med noget basic teknik..

Peter havde en masse gode vinkler på træning, og jeg lærte en masse idag. Man kan dog tydeligt fornemme, at der ligger en filosofi bag undervisningen. Og selvfølgelig skal teknikkerne indlæres "stringent" - men jeg tror det er vigtigt at huske, at der ikke kun er een sandhed :smile:

Øvelserne (med undtagelse af TGU) var rigtigt gode for mit knæ, og jeg tror at jeg vil køre lidt mere af den slags i fremtiden.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Igår: Hyggelig klatredag i Abekattens lokaler med familien..

Idag: Afstrafning af krop!

Startede med en løbetur, 7,4 km på 35 minutter.

Derefter 10,6 km cykeltur på min spritnye mountainbike: CUBE Aim.. (Faktisk præcist denne model OG købt samme sted.. Tiden blev 27 minutter - den er ikke skabt til landevejs halløj :laugh:

Lidt observationer:

1. Jeg blev rimeligt øm i popoen.. Måske cykelshort med vaskeskind hjælper?

2. Hænderne - nærmere betegnet håndroden på hænderne - blev rimeligt ømme af at holde på styret. Samtidigt var det som om fingrene kom til at snurre en smule?? Jeg antager at det skyldes lidt for kraftigt pres på carpaltunnelen - vil handsker måske kunne afhjælpe dette? :smile:

Knæundersøgelse på Skejby i morgen - bliver godt at få taget det skridt - så at sige..

Og nu: UFC 88!! :devil: Og afventning af resultater fra aftenens Adrenaline stævne i hovedstaden.

Link to comment
Share on other sites

Lidt opdatering.. Har været på tur med biken igen.. Og har også handlet nyt allerede - cykelshorts med "pude" og nye håndtag til styret, som er mere ergonomiske.

Og så har jeg været i Skejby, hos knæspecialisten. Han er enig med mig i at jeg har en bageste korsbåndsruptur. Udmåling af "skuffeløshed" blev foretaget med rollimeter. Min løshed er 6mm, hvilket er 2 mm under det niveau hvor man normalt overvejer operation. Så vi var enige om at jeg skulle forsøge konservativ optræning, med tung styrke først. Og ellers kunne jeg bare henvende mig igen!

Jeg har heldigvis ikke andre skader - tilsyneladende - men blev alligevel sendt i MR scanneren. 25 minutter tager sådan en fornøjelse, og jeg vil så få svar om nogle dage, ang. evt. menisk skader.

Så nu skal der trænes igennem :devil:

Link to comment
Share on other sites

Guest Slettet_26102014

Godt at hører knæet ikke kræver du skal under kniven! Så er det vel bare med at klø på med træningen, med måde selvfølgelig :smile:.

Fin jernhest du har fået dig. Du må snart op og udforske Hammer Bakker :superman:... Kan Riis Cykler anbefales? God service?

Link to comment
Share on other sites

Colaze:

Jeg vil til at starte med sige, at jeg selvf. også kiggede på prisen, da jeg vurderede hvor jeg skulle gøre mit indkøb, og her var Riis lidt nemmere at komme i nærheden af end så mange andre - for en begynder..

De har en stor og velassorteret Mountain bike afdeling i kælderen. De to gutter som var der da jeg handlede, virkede lidt nørdede, og bestemt ikke særligt "sælgeragtige".. Og det er kun godt, for det er den kombi som jeg foretrækker, når jeg skal ud og investere. Måske bare ikke lige præcis, når man som jeg kommer med mindre end 0 viden om emnet.

Jeg savnede lidt evnen til at kunne sætte sig ned på mit niveau, og forklare "the basics".. Jeg mener at man også skal besidde denne evne, hvis man skal kunne betegnes som et sted for alle.

Da jeg så skulle ind og have lidt ekstra tilbehør, var rollerne lidt byttet om, da der stod en kvinde uden så meget viden på feltet (og hun anede ikke hvad de havde i butikken), så her kunne jeg jo føre mig lidt frem med min minus viden :laugh:

Le Coq:

Bestemt! jeg kommer nogle gange til at falde i samme fælde som ovennævnte - indforstået tale :blush:

Bageste korsbånd (navnet antyder ganske rigtigt at der også findes et forreste) forestår begrænsning af underbenets bevægelser i forhold til låret.

Der er overordnet to retninger, som begrænses af ligamentum cruciatum posterior, som det så poetisk hedder.. Det er bagudglidning af skinneben (og her kommer de 6mm ind i billedet - jeg havde 6mm for stor bevægelighed) samt "hjulbensstilling" af knæet - altså modstand imod pres fra inderside af knæ.

Skaden er ret sjælden, og der er derfor ikke så meget evidens om operation/ikke OP, men lige nu taler forskningen FOR operation, hvis man har instabilitet. Lægen mente så ikke at jeg med min firkantede kropsbygning (Det sagde han sq :laugh: ) var en type som man vil vælge at operere. Først ved 8mm + vil man overveje det. Men resultaterne er ikke så gode endnu, og så er genoptræningen efter PCL rekonstruktion rimeligt giftig (smertefuld og langvarig..)

Vi talte hurtigt og præcist, da jeg havde fortalt ham at jeg havde læst en del af hans artikler, og så fordi han kendte mit erhverv...

Jeg kunne tydeligt fornemme at han bestemt ikke var sikker, men sådan er virkeligheden nu engang..

Så jeg træner efter bedste evne, og om ikke alt for lang tid skal jeg nok vove mig til sub igen :cool:

Link to comment
Share on other sites

Er kommet rigtigt godt igang med at cykle - var rundt 1 time i Hammer Bakker igår.. Det var ubeskriveligt fedt! Det er stadigt sommer inde i skoven, og den ene bakke afløste den anden, efterfulgt af blomsterdækkede enge! Jeg skal virkeligt til at køre derinde noget mere. Flere steder kommer man ikke, medmindre man er på cykel, da det er for langt fra alfarvej til at gå, og for ufremkommeligt til bil..

Kan helt klart anbefales, hvis man har lyst til en naturoplevelse i DK!

Nuppede min første 10km efter skade (Som nu officielt er: Total ruptur af PCL, samt grad 1 beskadigelse af popliteussenen. Diagnosticeret med MR.) og turen gik super! 10:48, uden smerter af betydning fra knæet. Kun lidt summen nu efter hjemkomst.

Har besluttet at tage med hustruen til Berlin maraton. Nu skal jeg bare finde ud af hvad vi skal se dernede, hvis vi nu skal vælge bare een ting. Jeg vil gerne at det bliver noget som har relation til krigen, da det er en af mine interesser - WWII..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jeg får da trænet! I går skulle jeg så undervise drengene i SFA i det jeg havde lært om kettlebelltræning.. Det gik fint, og bagefter skulle jeg liiige prøve at se om lidt rul var OK med knæet. Det var det! :4thumbup: Kun lidt ømt her til morgen, betyder intet..

Fik iøvrigt herrestryg - som forventet :laugh:

post-1576-1222144600_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hehe, det var det eneste billede hvor jeg ikke lå på ryggen og forsvarede mig :laugh: Claus på billedet skal deltage i Gapplers Dream her i weekenden, og jeg er helt uskarp på gulvet - det kunne godt mærkes!

Løbetur igår: 7 km på 34 minutter rent. En tid som jeg er ganske tilfreds med. :smile:

Bum.

Link to comment
Share on other sites

Vel tilbage efter Berlin.. Konen gennemførte de godt 42 på 5t og 17 min. Det er sq lang tid at være igang.

Jeg vadede rundt om Brandenburger Tor, og Reichstag (sær klang til det navn), for at tage billeder undervejs. Fik da også lidt video med Haile, da han brød lydmuren!

Får løbet og styrketrænet en del, men rullet for lidt. Er nok ikke helt klar mentalt, til at give den en skalle..

Ikke at der ikke er modstand i SFA: Steffen og Claus tog 1. og 2. pladserne i let sværvægt! SFA ligger iøvrigt også nummer to på holdranglisten. Det er ikke nogen hemmelighed, at forskellige klubber har deres forcer - ingen tvivl om at grappling vejer tungt hos os, specielt efter Zap's opdukken.

Link to comment
Share on other sites

Konen siger tak! :cool:

Jeg kører bl.a. noget atg squat med den. Har stadigt lidt ondt i knæet helt nede i bunden af bevægelsen, men regner med at det skal trænes væk.

Og så kører jeg one legged deadlift med den - for at få stabilitet over knæet..

På arbejdet mobber jeg mine kolleger med faktummet: I Rusland sker skiftet fra dreng til mand, når man i god stil kan skulderstemme 32'eren.. Det er vi kun 2 der kan :laugh:

Link to comment
Share on other sites

Træningen kører planmæssigt - træning stort set hver dag, dog ikke noget rul endnu..

Løb 14 km på en time og 11 i går, hvorefter vi (familien) var på Gjøl kro og få stegte ål med Dark Ale øl og stuvede kartofler + æblekage til dessert.. YUM! :4eat:

Idag: Køretur på CUBE'en - 15 km i Hammer Bakker på smalle stier. Kørte sammen med en mere erfaren, og jeg blev fuldstændigt sat :laugh: Laveste hastighed: 4 kmt, højeste: 55 kmt!

Edited by Jørgen L
Link to comment
Share on other sites

Guest Slettet_26102014
Træningen kører planmæssigt - træning stort set hver dag, dog ikke noget rul endnu..

Løb 14 km på en time og 11 i går, hvorefter vi (familien) var på Gjøl kro og få stegte ål med Dark Ale øl og stuvede kartofler + æblekage til dessert.. YUM! :4eat:

Idag: Køretur på CUBE'en - 15 km i Hammer Bakker på smalle stier. Kørte sammen med en mere erfaren, og jeg blev fuldstændigt sat :laugh: Laveste hastighed: 4 kmt, højeste: 55 kmt!

Så er det jo bare med at kigge forbi MOL noget oftere, og få opdateret :wink:

Fedt med Hammer Bakker :4thumbup: . Det var også meningen jeg ville have været afsted, men kom desværre ikke. Der var sikkert godt med ryttere deroppe?

Link to comment
Share on other sites

Der var spækket med slanke, cyklende entusiaster med hele grejet - inklusive dobbelt cykelholder til bilen!

Jeg vil helst skrive når der er noget nyt - egentlig træningslog med statistik og det hele fører jeg på motionsdagbog.dk

På den side kan man let sammenligne løbeafstand og hastighed osv med andre i ens lille gruppe.

Idag blev det til et kærkomment gensyn med klubben. Jeg kom lidt senere, for ikke at skulle deltage i "Clausrobic" - Claus' version af en opvarmning :laugh:

Der var to nye som brækkede sig - een af dem på måtten! :rofl2:

Rullede med Buc, og fik ham gudhjælpemig i mit game og submittede ham. Inden da havde han forsynet mig med næseblod - det var skønt at være tilbage! :biggrin:

Her maser jeg en newbie..

post-1576-1223941767_thumb.jpg

Edited by Jørgen L
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Så har jeg modtaget mit "doorgym".

Og jeg må sige at den/det var værd at vente på. Simpel i sin opbygning, stærk konstruktion og faktisk ganske pæn.. :inlove:

Så nu tager jeg kropshævninger hver gang jeg går til/fra PC'en.. :4sport:

post-1576-1229962429_thumb.jpg

Edited by Jørgen L
Link to comment
Share on other sites

Guest Slettet_26102014
En sjælden træningsopdatering: Cleanede "the beast" to gange i dag. Første gang den er kommet så højt!

Den skal vel også snart op i en TGU :devil:...

Så har jeg modtaget mit "doorgym".

Smukt! ... Et sæt ringe, og din dør bliver ikke til at slippe væk fra :nissegrin:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

TGU? Det bliver ikke i dette århundrede! :cool:

Løb igår: Næsten 17 km på 1 1/2 time.. Skal jo til at have lidt kilometer i benene, når jeg skal løbe Copenhagen marathon til foråret! :devil:

Sluttede af med 20 chins i træk - hvilket er PR! Også lidt nemmere, nu hvor jeg har cuttet til 88,7 kg. Man er snart en pind :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Så har jeg modtaget mit "doorgym".

Og jeg må sige at den/det var værd at vente på. Simpel i sin opbygning, stærk konstruktion og faktisk ganske pæn.. :inlove:

Så nu tager jeg kropshævninger hver gang jeg går til/fra PC'en.. :4sport:

Sådan en vil jeg sgu også have... har overvejet at købe den... hvor stabil synes du at den er når du laver chins, rykker den sig lidt eller er den rocksolid? :smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share