Jøgge


Jørgen L
 Share

Recommended Posts

  • Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Du skal først tage alle dine snatches, altså 3 x 15, 20 og 25 og så dine cleans 3 x 15, 20, og 25. Og så et helt minuts pause før det går løs igen. :)

Hvis du gør det på den anden måde, slutter du af for hårdt. Belastningen og hårdheden skal spredes mere ud over sættet.

Jeg har også svært ved at se hvordan jeg kommer op på 5 runder. Måske ved at komme i bedre form? ;)

Ja, der skal jo bruges 16, 24 og 32 kilos håndvægte. Det er fordi de i rusland (og de Pavelinspirerede amerikanere) bruger kettlebells der fås i de russiske mål "pod", der svarer til 16 kg. Så det er 1, 1 1/2 og 2 pod vægte man skulle bruge. Du skal nu ikke få stress over ikke at kunne det endnu. At bruge for tung en vægt kan få det til at føles som om du bliver revet midt over under sænkningen af et snatch, og dine bicepsinsertioner vil simpelthen dø! Det er der ikke noget godt i, da det kan gøre fx judo til en MEGET smertefuld affære. Tro mig, jeg har prøvet det. Så bare bliv på den (wuss-)vægt :tongue: lidt endnu, og læg et kilo eller to på, når du kan lave de 5 runder med en vis autoritet. Gradvist kommer du op på de 16, 24 og 32 kg.

Mit mål er 5 runder med 20, 30, og 40kg, men det varer vist lidt :)

Link to comment
Share on other sites

Du skal først tage alle dine snatches, altså 3 x 15, 20 og 25 og så dine cleans 3 x 15, 20, og 25. Og så et helt minuts pause før det går løs igen
Ja, jeg tænkte nok jeg havde misforstået et eller andet.. :)

Mht. vægten: De 15 kilo føles meget let, men det gør 16 vel også for dig.. Tilgengæld kunne jeg sagtens mærke de 25 B) 32 tør jeg slet ikke tænke på, men det kommer, det ved jeg!

Iøvrigt kan jeg se at jeg lavede snatch forkert (svang vægten op med strakt arm), og det eccentriske arbejde med så at få den bremset på tilbage turen kan dælme mærkes i albuen idag! :chicken:

(wuss-)vægt

Hæhæ, bare vent så henter jeg dig ;)

Det er ikke gi bukser ungerne har på?

Judo in heart, not in pants :lol:

Edited by Jørgen L
Link to comment
Share on other sites

Aaaahhhhhhhhhhh...! Tænk at smerte kan føles så godt...

2 timers judo med et utal af smertefremkaldende øvelser..

Jeg orker i skrivende stund ikke at beskrive dem alle, blot konstatere, at når man bliver træt, så gør det bare ondt :devil:

Efter 1½ times tekniktræning, stod den på gulvkamp. Tabte to gange til Spanioleren :thumb_down: . Een gang til "ham den lille tætte fra bruttolandsholdet".. Havde træneren i problemer, men han ålede sig ud..

Vandt over en sortbælte (ja, han var mindre og yngre end mig, men han sad og flexede sine pecs med et overlegent udtryk i ansigtet, og det pissede mig af. Så jeg jordede ham :sneaky: ) Få ting overgår den fornemmelse det er at se ham i øjnene når han overgiver sig. Kald mig psykopat. Det gør jeg selv :tongue:

Stående kamp - normalt min svage side. Tabte på en lille scoring til Spanioleren. Vandt over ham i sidste sekund med en fuld scoring. JA, jeg var glad!!

Fik klø af træneren, men det gjorde sq ikke noget, jeg var træt og glad for at træningen var ovre.

Og så var det hjem og læse: "power to the people", og lade sig inspirere af den gale russer :)

Btw: Ryggen stod sin test!

Edited by Jørgen L
Link to comment
Share on other sites

Dagens menneskeløft:

Vi startede med fodbold, alletiders effektive opvarmning :blink:

Så var der gulvkamp, altid dejligt at ligge og mose..

Så var der lidt kastetræning: Jeg trænede med ME, han var som sædvanlig nådeløs.. Blev kastet så hurtigt at jeg ikke nåede at se hvad der skete. Een gang tog jeg fra med den forreste arm, så sagde han "lad være med det, jeg har givet en åbent knoglebrud på den måde"... Så lod jeg være..

Så var der stående kamp, endnu engang i ME's nåde, han kastede mig efter forgodtbefindende.. Så fik han ondt i knæet og måtte udgå.. Og så fik jeg en anden sort bælte, som er 10-15 kilo lettere end mig.. Det var betydeligt nemmere! Ikke så mange probs der.

Vi sluttede af med 2 x 1 minuts statisk hold og de sædvanlige 3 runder med mavebøjninger og rygbøjninger i eet væk...

Udmærket træning... Glæder mig til torsdag, så skulle den gerne stå på Pavel træning! :devil:

Link to comment
Share on other sites

[Træning på arb:

Chins:

5s x 4r x ny forbedret kropsvægt: 93,5kg

Squat i smith:

5 x 90

5 x 110

5 x 120

Ab wheel:

3s x 5r

Full contact twist:

2s x 5r x eleiko

1s x 5r x eleiko+15kilo

Incline DB press:

1s x 7r x 27,5 kilo

2s x 5r x 30 kilo (i hver hånd selvf.)

Frivend:

2s x 5r x 60kilo

Frivend med military press:

2s x 2r x 60 kilo

Posering:

Just kidding :lol:

God træning, men svært at holde koncentrationen når man hele tiden bliver forstyrret fordi folk vil have hjælp, men hva' faen - det er jo det jeg er der for..

Skal undervise deres (motions)instruktører om 14 dage.. Har tænkt mig at fortælle dem om de høje reps' fortræffeligheder + fedtforbrændingzonen.. Af ernæringsråd skal de selvfølgelig høre at bare man spiser fedtfattigt, så taber man sig :devil:

Link to comment
Share on other sites

Har tænkt mig at fortælle dem om de høje reps' fortræffeligheder + fedtforbrændingzonen.. Af ernæringsråd skal de selvfølgelig høre at bare man spiser fedtfattigt, så taber man sig  :devil:

Nice ... det er dejligt at se du har taget gode noter i de rigtige tråde ... :lol:

Link to comment
Share on other sites

Træning i judoklubben:

Vi spillede fodbold som opvarmning - er faktisk ret hårdt når banen ikke er mere end 20-30 meter.. Vi spillede de unge mod de "gamle" (ja, jeg hørte til de gamle), og vi fik stryg.

De er simpelthen for let til bens, og når vi nu ikke må svinetackle, så har de det for nemt.. (Gennemsnitsvægten på "voksen" holdet er vel 85-90 kilo)

Nåmmen efter boldspillet skulle vi kæmpe gulvkamp - 6 runder af tre minutter. Det er hårdt, hvis nogen skulle være i tvivl! Fik selvfølgelig stryg af træneren - min udfordring består i at overleve i længst mulig tid.. Hvilket er ca. 20 sekunder af gangen :lol: Nu er han også knæskadet, derfor hele 20 sekunder.

Vandt alle andre kampe, formen er ved at være der igen :devil:

Efter træningen ville de andre syretræne (se tidligere i loggen), men jeg gik ind i vægttrænings rummet:

Squat ATG:

3s x 5r x 90 kilo

Bænk:

5 x 80 kilo

DB snatch:

2s x 8r x 20 kilo

Og så var jeg den onde l.... træt!! Sov som et lille barn i nat, det er længe siden jeg har været SÅ brugt! :devil:

Træningen får :ninja::ninja::ninja::ninja::ninja:

Link to comment
Share on other sites

Hehe, nej jeg har ikke været ude og træne styrke for alvor i alt for lang tid..

Jeg lusker mig til lidt træning på arbejdet, men da øvelsen fremkalder - lad os sige - en aseelig mængde doven sved, har jeg ikke udført den her endnu!

Men det blev da til snatch'en forleden efter judo.. :D

Jeg har overvejet at state med kombo'en næste gang jeg kommer i metalkatedralen. Er bevidst om risikoen for at den "stjæler for meget" energi fra de andre øvelser, men hvis det nu er den der skal til for at forøge min udholdenhed i kamp såe...

Nå du har ikke kunnet finde plads til den? :sneaky: Vil det sige at jeg har chancen for at overgå dig i vægt :tongue: That'll be the day. B)

Link to comment
Share on other sites

Tre muligheder som jeg ser det:

1: Du kan lave den når du får fri. Det tager 10-15 min, og så kan du bade hurtigt.

2: Du laver den efter din anden styrketræning, så det ikke interfererer for meget med den styrkeorienterede del af træningen.

3: Du laver den på arbejde, men kun en omgang af komboen ad gangen, spredt ud over dagen. På den måde begynder du ikke at storsvede, og selvom kondidelen af det ikke bliver så fremhævet, er det bedre for styrkedelen. Træning når du er frisk er godt for styrken jo. Her burde du klart sigte efter at lave det fem gange dagligt, når nu åndedrættet ikke sætter begrænsninger. Det tager tre minutter. Det er faktisk nok en af de bedste "pick me uppers" du kan lave hvis du er lidt døsig.

En kombi af de tre er nok det bedste du kan gøre for at få det passet ind en tre gange om ugen, eller hver anden dag, måske snarere.

Edited by jsc
Link to comment
Share on other sites

Tror godt jeg kunne finde på at bruge mulighed nr. 3. :)

Der er nok lidt for meget "alt eller intet" over min træning nogen gange - hvis det ikke kan gøres "ordentligt" - så kan det være ligemeget. Men eet sæt af gangen: Should work!

Mht. din træning: Mener du at det vil komme til at tære for meget på ressourcerne oveni sheiko, eller er det for hårdt? :chicken::tongue:

Link to comment
Share on other sites

"the jsc dumbbell snatch and clean challenge"..

TRE sæt på arbejdet, dog med lidt længere pauser..

Man kører jo som bekendt 3 reps med hver hånd med alle tre vægte. Gør snatch færdigt, og så igang med clean. Det var eet sæt!

Vægtene var:

20kilo

25kilo

30kilo!

Hot damn den trak søm.. Endvidere kunne jeg ikke med min bedste vilje snatche de 30 med venstre, så det må blive med lidt lavere vægt næste gang!

Chins:

3 reps

3 reps

5 reps

5 reps

Fed syre mand! :devil:

Edited by Jørgen L
Link to comment
Share on other sites

Fik lige lyst til at dele lidt nørdeviden med de kampsportsinteresserede:

Masutatsu Oyama blev født den 27.juli 1923 i en lille landsby i det sydlige Korea. Han begyndte at træne som 9 årig, og blev hurtigt højt gradueret i bl.a. judo og Goju-ryu karate.

I sine unge år var han engang på bar, og blev truet med en kniv. Oyama undveg et angreb, og dræbte sin modstander med eet slag imod hovedet. Dette gav ham store samvittighedskvaler, da han fandt ud af at offeret havde kone og børn. Han blev frikendt af retten, da han handlede i selvforsvar, men besluttede sig for at råde bod, ved at arbejde for enken indtil hun kunne klare sig selv. Mas. Oyamas træningsteknikker indebar bl.a. træning alene i bjergene, og dette prakticeres stadig af hans tilhængere: De 1000 dages træning, hvor man helt helliger sig træningen.

I 1950èrne begyndte Mas. Oyama sine berømte kampe med tyre, dels for at teste sin styrke og dels for at gøre resten af verden opmærksom på kraften og styrken i hans karate.

Mas. Oyama kæmpede i alt mod 52 tyre, hvoraf han dræbte 3 øjeblikkeligt og huggede hornene af flere med hænderne.

I 1953 åbnede Mas. Oyama sin første dojo i Mejiro, Tokyo i Japan.

Mas. Oyama døde i 1994.

Tilføjelse:

Mas Oyama "opfandt" Kyokushinkai karate, som er en særdeles effektiv stil, baseret på fuldkontakt kamp.. Uafgjorte konkurrencer kan afgøres ved "gennembrydninger" af brædder.

Tilføjelse 2:

Nicholas Pettas er den største danske stjerne indenfor Kyokushin. Han har trænet Knock Down Karate siden han var 14 år gammel. Da han blev 18 år rejste han til Japan for at gemmenføre en tre årigt trænings forløb hos Mas Oyama, grundlæggeren af Kyokushin karate. Han fuldførte som den første udlænding 1000 dages Uchi dechi tilværelse, som kostelev paa Honbu Tokyo. I 1996 blev han Europa Mester og vundet flere titler til All Japan og VM i Karate.

post-12-1066240583.jpg

Edited by Jørgen L
Link to comment
Share on other sites

Stormester Dr. Masaaki Hatsumi Ph.D :ninja:

M. Hatsumi blev født 2 December 1931 i Noda by (lige nord for Tokyo), fødenavn: Yoshiaki Hatsumi.

Han blev undervist i Kendo (sværdkamp) af sin far fra 7 års alderen. Allerede i sine helt unge dage studerede han også Judo og Karate. I skolen dyrkede han gymnastik, boksning og var anfører på skolens fodboldhold. Desuden gik han til dans, hvilket han mener at have hjulpet ham i hans fodarbejde i den daglige kamptræning.

I gymnasiet fortsatte han med sine studier i Judo og Boksning samt Drama. Under sin studietid på Universitetet opnåede han 4 Dan i Judo. Han blev bedt om at undervise De Amerikanske soldater på Yokota basen i Judo, hvilket han accepterede. Som Instruktør på basen opdagede han, at vesterlændinge let kunne besejre de mindre japanere. Herefter spurgte han sig selv:

"Hvor god er en kampkunst, hvis en større eller stærkere person, let kan overvinde en mindre eller svagere?"

Dr. Masaaki er sat i forbindelse med bl.a. det engelske SAS og Royal Marines, som instruktør i nærkamp.

Gradueringer fra 9. elevgrad til 4. mestergrad er baseret på teknisk kunnen.. 5. mestergrad (go-dan) kan kun beståes, ved at klare "den 6. sans" prøven:

Knælende med ryggen til skal man flytte sig til siden, når mesteren leverer et hug med sværdet mod ens hoved (Sakki) Idag udføres prøven med bambussværd :wacko:

Billedet er det ældste kendte billede af Masaakis lærer, den gamle stormester Takamatsu (til venstre)

post-12-1066246611.jpg

Edited by Jørgen L
Link to comment
Share on other sites

Forresten skulle du nok starte lidt lavere i dine snatch/clean kombier. Jeg tror ikke kontrasten mellem 20 og 30 er stor nok til virkelig at giver en effekt. Husk der i originalen er tale om 8 kg spring. Så hvis du har håndvægtene til det, så prøv

15 kg

22.5 kg

30 kg

Det kan være du kan få 30eren op med venstre så. Hvad er grunden til du ikke kan få den op? Hvis det er grebet, så prøv at dreje håndvægten når den går ind imellem benene, således at hånden står i hammergreb, og den ene side af håndvægten hviler mod tommel og pegefinger. Så aflastes grebet betydeligt.

Link to comment
Share on other sites

Aha.. Jeg synes de 20 var ret nemme - får man ikke for lidt ud af 15 så?

således at hånden står i hammergreb, og den ene side af håndvægten hviler mod tommel og pegefinger. Så aflastes grebet betydeligt.
Skal det forståes derhen, at det er lillefingersiden som vender fremad - tommelen bagud - når hånvægten er helt oppe?
Hvad er grunden til du ikke kan få den op?

Ved det ikke helt endnu - måske er den arm bare for svag.. Kunne også være manglende teknik/drive fra bunden..

Link to comment
Share on other sites

Det er kun i bunden jeg bruger hammergrebet, i toppen er håndstillinge neutral, med håndfladen pegende fremad.

Når du går ned på 15 efter dine snatches skal de 15 nok gøre deres alligevel. Det handler jo også om at du laver noget, øger din volumen, og alligevel recupererer lidt før du er oppe på de tunge vægte igen. Det skal jo ikke nødvendigvis være benhårdt hele vejen igennem, for så holder du det kortere, og ideen her er jo styrke/udholdenhed.

Det er vigtigt at du ikke trækker vægten op med hånden, men kaster den op ved at drive hofterne eksplosivt frem. Det er fuldstændig som med judo, hofterne er dit kraftcenter, og jo længerer væk du kommer fra dem, jo svagerer er kroppen. Så den stærkeste del skal lave mest. Hvis ryggen mentalt set bruges som prime mover får du ondt i den med tiden af denne øvelse! Som sagt, brug baglår og baller til at drive den i gang i bunden. Én ting der hjælper, er aldrig at lade knæene gå fremad. De er lige over hælen under hele seancen. Se på billederne af Pavel når han snatcher. Du skal så også forsøge at inkoorperere dine trapezius og lægge når vægten kommer frem foran kroppen, ligesom under the second pull i vægtløftning. Når vægten passerer benene skal du trække eksplosivt op med trapezius, samtidig med at du går op på tæer. Min kæreste hopper op så hun letter under denne fase (jeg derimod flyver ingen steder). Bare det at trække i vægten med trapezius giver utroligt meget ekstra styrke. Prøv det. :)

Edited by jsc
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share