Jøgge


Jørgen L
 Share

Recommended Posts

Hej Dan :smile:

Ja, der er stilarter som jeg har losset ind under TMA tæppet, som ikke hører hjemme der. Boksning, kickboxing, brydning osv har ingen filosofi, ingen "ånd".

Judo har vel reelt set heller ikke.

Men jeg tænkte at det nok bare ville forvirre tingene, da det jo groft set heller ikke er MMA..

BJJ er vel lidt som judo, da der er et bæltesystem, men mig bekendt ingen "kodeks - eller ånd"..

Idag har vi måske ikke brug for det åndelige i MA. Tiden er løbet fra det, og som med religion (nu er jeg på tynd is :laugh: ) er det måske kun relevant, hvis man søger en mening med livet i det.

Det man kan bruge fra TMA, er som jeg skrev, den perfektionerede tekniske del. Hvis man har tiden og lysten til at lære det. :smile:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Jørgen: Rigtig godt indlæg om kampkunst etc!! - skal nok svare på dét asap!!! Skal bare lige æde en ko herhjemme først... er nemlig MEGA sulten liiige nu!! :4thumbup:

Respekt - L@rs!!

PS: Herligt at læse om hvor meget du straffer sandsækken!!!! :cooldance:

Link to comment
Share on other sites

Jørgen: Rigtig godt indlæg om kampkunst etc!! - skal nok svare på dét asap!!!

PS: Herligt at læse om hvor meget du straffer sandsækken!!!!  :cooldance:

<{POST_SNAPBACK}>

Tak! Jeg glæder mig til at høre din mening :1356:

Sandsækken er det nærmeste jeg kommer kampsport for tiden, så den får al min indebrændthed :devil: Foden er snart klar - jeg gætter på en uge mere, før jeg kan starte langsomt op..

Dagens træning:

Dødløft og stående pres. Dødløften var kun med 150, tilgengæld blev det til 3 reps a' 3 sæt. :pindarmsmilie: :laugh: Det stående pres kørte fint.

Sandsækken fik den sædvanlige tur - lige godt ½ time. Desværre er den langfra tung nok, så jeg er nødt til at ramme den på tilbagevejen i svinget, for at få bund i sparkene :raisebrow:

Link to comment
Share on other sites

Første løbetur i 1½ måned cirka. Foden skulle testes, og testturen blev lidt halvlang (6-7 km)

Det var en bagende varm tur, på trods af at jeg løber over åbne områder, med kornmarker på begge sider.

Jeg skal gerne i god løbeform igen, da jeg påtænker at løbe DHL stafettensammen med kollegerne.. :cooldance:

Foden holdt, men den lange tid væk fra løb, har tæret kraftigt på konditionen. Så der er et stykke vej op endnu.

En anden positiv nyhed: Det er nu endeligt lykkes at sælge vores hus, og vi har næsten fundet et nyt. Der skulle blive plads til et træningscenter :w00t:

Link to comment
Share on other sites

Igår: Lidt dødløft og stående pres.

Derefter afstraffelse af sækken. Ikke at "hun" havde opført sig uhøvisk, men jeg kunne se at der havde været en anden! :sneaky2: Han havde efterladt sine beskidte fodspor rundt om, og havde også sparket til hende med sko på.. :dry: Det er dårlig stil, så derfor var jeg nødt til at sætte tingene på plads i godt ½ time :devil::cooldance: Jeg er begyndt at kunne sparke med højre skinneben til sækken, uden at det gør ondt i foden. Dette skal dyrkes noget mere :4smartass:

Idag luskede jeg 2,8 kilometer, og foden var tavs. Dejligt. Det fejrede jeg med en flok chins og pushups :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Aftentour:

Lidt dødløft og stående press. Men jeg var lidt træt/uinspireret, så det var noget lal :satisfied:

Så jokkede jeg ind til sækken, og kunne heller ikke der sætte krudtet i brand. Men så smak jeg mit nye musik på, og det hjalp sq rigtigt meget :devil:

Specielt mixet af "99 luftballons"(Nena) og "du hast"(Rammstein) var en oplevelse :laugh:

Prodigy's bud på musik til Matrix 2 går lige i blodet! Introen til det nummer lyder som noget fra en anden verden - hvis du spørger mig :wink:

Jeg er normalt ikke til hard rock, men Clawfingers "Biggest & the best" er faktisk motiverende når man skal gå amokka på sandsækken :strat: (Jeg vil i denne forbindelse gerne undskylde for eventuelle musikkyndige, hvis Clawfinger ikke går som hard rock :blush: )

Til sidst vil jeg fremhæve Dimmu borgirs "Puritania", som jeg ikke helt ved hvad jeg skal tro om :blink::laugh:

Alt i alt holdt musikken mig kørende i 45 minutter på sækken - det er ikke så ringe :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Hej Jørgen :bigsmile:

Interessant indlæg om TMA - MMA - jeg føler mig helt kaldet til at skrive en *lille* kommentar :tongue: ... Det er ganske rigtig, en debat man tit støder ind i på kampsport forums. Og en langtrukken og ikke særlig konstruktiv debat der ofte kommer ud af disse "min stil kan tæve din stil" diskussioner.

I hele snakken om selvforsvar og "hvad der virker", er mit første bud (som kvinde og MA udøver), at det der virker er, at du træner en kampsport. Man har ganske enkelt en anden udstråling, når man kender sin krop og presser den til træning et par gange om ugen eller mere.

Bare det at kunne beherske sin krop - slå og blive slået på/ sparke og blive sparket på, er der utrolig mange mennesker som aldrig har oplevet. Det er klart for mig, at de erfaringer min krop har gjort sig til træning igennem alle årene, de "sidder i den" - og derfor har jeg allerede et forspring overfor den, der aldrig har trænet.

-Det er selvfølgelig selvsagt, at det ikke er noget, der kommer af at have trænet i 14 dage :wink:

Jeg er selvfølgelig godt klar over, at der er forskel på mænd og kvinder - og kan levende forestille mig, at der er flere 18 årige unge mænd, der er i risiko zonen for at udvikle en midlertidig provokerende/ udfordrende attitude, de første par måneder de træner kampsport - end der er tilsvarende 18årige tøser. :tongue:

Men derudover så tror jeg, at det er underordnet om man træner MMA eller TMA - hvis man bliver ved, så tror jeg, begge stilarter har potentialet til hjælpe en med at udvikle sig som person - hvis man da er motiveret for personlig udvikling. (Der er jo set/ læst eksempler på det modsatte... så det er ikke ment som en generalisering! :blush: ) Personligt har jeg mødt enkelte såkaldte "mestre" med mange dan under bæltet, der var så rådne og korrupte, at det rystede min tro på mit ovenstående udsagn om personlig "growth". Men, jeg kender heldigvis også flere fantastisk dygtige mestre, der også har brugt sporten til at "gro" som mennesker... så jeg tror stadig på potentialet.. :bigsmile:

Som udøver af både TMA og kickboxing - som jo ligger nærmere MMA i "den manglende ånd" oplever jeg selvfølgelig en stor forskel mellem de to grene. Netop en stræben (såvel mentalt som fysisk) - som du også skriver - mod det perfektionistiske i TMA og i Kickboxing - ja, der er det fysikken og "det der virker" det handler om. For mig personligt er det den fede kombination!!! :4thumbup: Og jeg skal også ha prøvet noget MMA i år :cooldance: ... for hvis der er en ting, som jeg synes, jeg har lært - så må det være, at der ikke er nogen "overlegen" stilart - og at man altid kan lære fede ting fra "de andre".

Og iøvrigt fedt at læse, at din fod har det bedre... og hvor bliver jeg misundelig, når jeg læser hvor tit du får straffet sækken... Godt sommerferien snart er slut, så jeg kan komme til kickbox igen.. :laugh:

Forsat god træning,

Kh,

:4heart: Tania

Link to comment
Share on other sites

Hej Taninja :smile:

Det er tydeligt at du har lagt nogle overvejelser i dit indlæg - spændende :smile:

Jeg er ikke i tvivl om, at hvis mit indlæg havde ligget på et kampsportsforum, havde det givet anledning til verbale øretæver :laugh:

Det er trods alt et spørgsmål som man alt for ofte ser: Hvilken stil skal jeg vælge?

Ofte er spørgeren alt for påvirket af mediernes fremstilling af kampsport. Og alt for sjældent svarer klubbernes træning til nye elevers forestilling af hvad de nu skal i gang med.

mit første bud (som kvinde og MA udøver), at det der virker er, at du træner en kampsport.
Enig. I selvforsvar kan lidt være nok.
Det er klart for mig, at de erfaringer min krop har gjort sig til træning igennem alle årene, de "sidder i den" - og derfor har jeg allerede et forspring overfor den, der aldrig har trænet.

Jeps.. Dog vil jeg indskyde, at jeg selv har trænet i snart 20 år (!), og jeg kan sagtens tabe til en nybegynder. Enten fordi jeg undervurderer ham - eller hvis jeg overvurderer betydningen af erfaring. Det er ikke nok at man er mødt pligtopfyldende frem i klubben i alle disse år - man skal hele tiden forsøge at gøre det bedre. Og det kan faktisk godt være lidt svært, når man "har noget der for det meste bare virker" (som mine judokast og låse :blush: )

... for hvis der er en ting, som jeg synes, jeg har lært - så må det være, at der ikke er nogen "overlegen" stilart - og at man altid kan lære fede ting fra "de andre".

Præcist. Men man skal have betrådt begge verdener - på en seriøs måde - for at komme til den erkendelse :devil:

Svendsen: Jeg træner på sandsæk ude på min kones arbejde i Aalborg. Det kan nok aldrig være en ulempe at træne sine slag lidt :cooldance: Du kan da komme med hvis du skulle have lyst? :smile:

Link to comment
Share on other sites

Igår: Submission..

Kørte lidt packstræning med Mandal - jeg var ikke i så god form som jeg troede :blink: 3 minutter med fuld skrue, så hang tungen ud af halsen.. Vi kørte tre runder af den slags, og heldigvis blev Claus også træt... :4thumbup:

Lidt gulvkamp, hvor jeg rullede med en af de "faste" medlemmer. Det gik rigtigt godt, og jeg har bestemt ikke mistet "touch'et" på mit lange fravær. Dagens fedeste oplevelse :devil:

Lidt muay thai sparring med samme makker, hvor jeg følte at min sandsæktræning kom mig rigtigt meget til gode - slagene kom præcist som jeg ville have det :cooldance:

Til sidst rullede jeg med Michael - imponerende teknik den "dreng" har.. Vi gled ud af hinandens greb konstant, og ingen kunne få overtaget. Jeg fik et stærkt greb i hans underarm, og var lige ved at lykkes med en lås, men igen sled han sig ud.. Han fik min ryg, og kæmpede hårdt for at sætte en choke ind, hvilket ikke lykkes. Jeg rullede mig sammen på maven på gulvet, og ventede på at han skulle stikke en arm ind under mig. Det gjorde han og jeg greb den med det samme og kastede ham af. Desværre gled mit greb (vi svedte som s... :laugh: ), og han fik choken sat perfekt. Game over :4thumbup:

FED aften, og jeg kan mærke at jeg næsten er tilbage - fraset den lidt patetiske konditionsdeficit :blush:

Idag: 2,8 kilometer løb, chins og pushups..

Link to comment
Share on other sites

Træning med Svendsen :cooldance:

Jeg rev lidt dødløft og stående press - Svendsen kørte lidt vægtløfterøvelser..

Så var det tid for lidt afstraffelse af sækken.. PUHA det var varmt - måske fordi vi kørte hårde korte intervaller.

Til sidst legede vi lidt med at prygle sækken på gulvet (GNP). Det har jeg ikke prøvet før, men bestemt noget som skal tages op igen :smile:

Link to comment
Share on other sites

Hej Taninja :smile:

Det er tydeligt at du har lagt nogle overvejelser i dit indlæg - spændende :smile:

Jeg er ikke i tvivl om, at hvis mit indlæg havde ligget på et kampsportsforum, havde det givet anledning til verbale øretæver :laugh:

Det er trods alt et spørgsmål som man alt for ofte ser: Hvilken stil skal jeg vælge?

Ofte er spørgeren alt for påvirket af mediernes fremstilling af kampsport. Og alt for sjældent svarer klubbernes træning til nye elevers forestilling af hvad de nu skal i gang med.

mit første bud (som kvinde og MA udøver), at det der virker er, at du træner en kampsport.

Enig. I selvforsvar kan lidt være nok.

Det er klart for mig, at de erfaringer min krop har gjort sig til træning igennem alle årene, de "sidder i den" - og derfor har jeg allerede et forspring overfor den, der aldrig har trænet.
Jeps.. Dog vil jeg indskyde, at jeg selv har trænet i snart 20 år (!), og jeg kan sagtens tabe til en nybegynder. Enten fordi jeg undervurderer ham - eller hvis jeg overvurderer betydningen af erfaring. Det er ikke nok at man er mødt pligtopfyldende frem i klubben i alle disse år - man skal hele tiden forsøge at gøre det bedre. Og det kan faktisk godt være lidt svært, når man "har noget der for det meste bare virker" (som mine judokast og låse :blush: )
... for hvis der er en ting, som jeg synes, jeg har lært - så må det være, at der ikke er nogen "overlegen" stilart - og at man altid kan lære fede ting fra "de andre".

Præcist. Men man skal have betrådt begge verdener - på en seriøs måde - for at komme til den erkendelse :devil:

Svendsen: Jeg træner på sandsæk ude på min kones arbejde i Aalborg. Det kan nok aldrig være en ulempe at træne sine slag lidt :cooldance: Du kan da komme med hvis du skulle have lyst? :smile:

<{POST_SNAPBACK}>

HeY igen Jørgen :bigsmile:

Jeg tænkte, jeg lige ville knytte en kommentar til den tidligere omkring MMA vs TMA.. føler mig nemlig lidt misforstået mht. det jeg skrev, med "at have reaktionerne siddende i kroppen".

Da jeg skrev det, tænkte jeg på en overfaldssituation og ikke på en kampsituation. I kamp er der jo regler og den slags - og netop der, kan nybegyndere jo sagtens overraske vildt, ved at lave nogle uventede og farlige moves, som en mere erfaren kæmper ikke ville lave.

Omkring overfaldssituationen - så er det selvfølgelig klart, at "overlevelse"/ hvordan man slipper ud af sådan en situation, er ligeså meget afhængig af ens psyke - såvel som gerningsmands fysik/ psyke. Men mon ikke, at det trods alt giver lidt at have trænet kamp??

(Nogle der har erfaring??)

& Tak for inspirationen til at opsøge "sækken" igen... det er sg* dejligt at få delt nogle madder ud... :tongue:

:4heart: Tania

Link to comment
Share on other sites

Omkring overfaldssituationen - så er det selvfølgelig klart, at "overlevelse"/ hvordan man slipper ud af sådan en situation, er ligeså meget afhængig af ens psyke - såvel som gerningsmands fysik/ psyke. Men mon ikke, at det trods alt giver lidt at have trænet kamp?? 

(Nogle der har erfaring??)

<{POST_SNAPBACK}>

Det er begrænset hvad jeg har haft brug for/fået brugt på gaden. Jeg er dog ikke et sekund i tvivl om, at man er 100x bedre rustet, når man har taget et par lussinger, og opdaget at man ikke dør af det :laugh:

& Tak for inspirationen til at opsøge "sækken" igen... det er sg* dejligt at få delt nogle madder ud... 

Det var så lidt :smile: . Vi henter nok alle lidt ideer fra hinanden - så giver det også mening at skrive log.

Træning igår:

2,8 km løb + lidt chins

Idag:

4,5 km løb, 3 sæt chins og pushups

Link to comment
Share on other sites

:blush: Ikke det fjerneste. Jeg knokler med at få mit nye hus klar til indflytning den 13. Så det bliver da til en del "wax on - wax off" bevægelser :4thumbup:

Glæder mig til jeg kan komme igang igen, og der er faktisk et løb som venter om ikke så lang tid :smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share