FITNESS WORLD aka SHITNESS WORLD -


Dr. Mengele
 Share

Recommended Posts

Hendes pointe er meget tydelig!

Der er kæmpe forskel på dem der opdragede med at træne og dem som prøver at motivere sig til at træne.

Der er nogen mennesker som:

ikke kan lide at svede

ikke kan lide at være øm næste dag

ikke kan tag sig sammen til at komme igang med at træne

ikke forstår hvorfor folk overhovedet gider at træne.

ikke har kontrol over deres krop og derfor ofte oplever det som et nederlagde at brug den.

ikke er klar over hvor fysisk svag de er og ikke ønsker at få det at vide.

de kan flyttes så de kommer til at elske at træne.

og jeg er enig fitness.dk er "fint" til de fleste dansker. men man kan kunne ønske for vores egen skyld at vores krops kultur var anderledes, folk vist mere om træning og folk nød at bruge der krop mere. og fitness.dk og de andre kæder kunne være meget bedre

Edited by RuneB
Link to comment
Share on other sites

Eksempel?

Jeg synes måske mere at de fleste ting på sitet er på meget højt niveau men ligger på grænsen rent evidens baseret. Jeg kan ikke lad være med synes t.nation netop bliver ved med at imponere mig, ved både at være kontroversielt, sindsygt spændende og anvendeligt (tile en snæver målgruppe)

Jeg er SÅ enig i utroligt mange af de ting du siger. Motivation, det man kan lide, træningsvejledere skal kende deres grænser og henvise til eksperter hvis der er vanskelige problemstillinger.

En fitnes instruktør kan IKKE lave sportspecifikke træningsprogrammer, kan ikke lave langsigtet periodisering, kan IKKE håndtere skader/skadesforebyggende træning.

Mht t-nation:

Thibaudeau skriver spændende ting, men MEGET af det han skriver er totalt udokumenteret eller baseret på andres teorier. Det er ikke efterprøvet i en strengt videnskabelig setting.

Poliquin er en KOOK der prøver at være ekspert i functional medicine (WTF) men ikke har styr på basal sygdomslære og fysiologi.

Berardi's massive eating teori er besnærende men har flere huller end en schweizer ost. Det samme kan siges om flere af hans råd omkring højt protein indtag osv.. Hans debat med Jack Lemon omkring protein behov hos trænende atleter viser manglende forståelse for helt grundlæggende videnskabelige principper.

Han ville fremstå mere troværdig hvis han sagde: praksis viser det virker hos BB'ere, men evidensen er der ikke.

Det gør han ikke.

Læser jeg t-nation regelmæssigt? JA

Husker jeg at tjekke deres referencer og forholder mig meget kritisk? Hell yeah!

Link to comment
Share on other sites

Jeg er SÅ enig i utroligt mange af de ting du siger. Motivation, det man kan lide, træningsvejledere skal kende deres grænser og henvise til eksperter hvis der er vanskelige problemstillinger.

En fitnes instruktør kan IKKE lave sportspecifikke træningsprogrammer, kan ikke lave langsigtet periodisering, kan IKKE håndtere skader/skadesforebyggende træning.

Fedt!

Nogen fitness instruktør "kan" lave sportspecifikket træningsprogrammer, periodisering og skades forebygge. Man kan bare ikke forvente det og de skal holde sig fra det, fordi det ofte bliver noget juks. Sådan ting kræver forberedelse, opfølgning, specialister og special udstyr.

Jeg tror du har ret i forhold til t-nation. Jeg kan ikke vurdere det hele endnu. Det er jeg klar over, så har ikke taget det hele for gode varer.

Specielt Poliquin, virker rigtigt fornufting i forhold til mange af hans træningsmæssig ting, men når det kommer ind på hans medicin virker det noget spekulativt. Han for ofte også udtalt sig ret firkantet.

Jeg har mest af alt kunne bruge det træningsmæssig litteratur der inde, specielt meget af det fra Body repair, har virkede. Det har været anvendeligt og åbnede op for ny måder at se tingende på. Jeg har aldrig taget et program fra T-nation og brugt på nogen mennesker! Men jeg har helt sikkert tænkt mig at se hvordan min knæ reagere på sled dragging som er blevet nævnt i artiklen "joint friendly training"

Edited by RuneB
Link to comment
Share on other sites

Hey.

Har med interesse fulgt diskussionen som er ganske relevant, om end kompleks!

Det absolut mest essentielle i en diskussion er vel argumenter, både for og imod, og evnen til at fremføre disse på en tilpas objektiv måde. Beklager, men dette er virkelig slået fejl for en del i denne tråd! Forstår ikke at det kan være så svært at holde det sobert. I min optik mister alle argumenter deres ballast når de bare fremføres på en monoton, ensporet og subjektiv facon.....

Diskussionen går på hvorvidt de danske mainstream-kæder, her med FW i skudlinjen, kan levere en vare som er tilfredsstillende. Forskellige behov stiller forskellige krav og vil i sidste ende afgøre udbuddet. Ser man på medlemstal, er det jo et uomtvisteligt faktum at kæderne rammer et eller andet i befolkningen. Heriblandt dem der træner to gange om måneden, de halv-seriøse brugere og endda også der der fører livsstilen. Valget af center må vel til enhver tid være en opvejelse af godt og skidt, pris, geografiske hensyn etc. At fremlægge at et centers kvalitet er proportionel med dets evne og mulighed for at tilfredsstille dem der ønsker at træne med +36db's er jo helt skudt ved siden af! Ønsker man at benytte sig af sådanne tilbud, er løsningen vel ganske enkelt at finde et andet sted at træne? Mainstream-kæderne satser på den bredeste målgruppe, hvis nogen fortænker dem i det, så har de absolut misforstået konceptet.

De sure opstød svarer lidt til at en professionel cykelrytter på vej til Tour de France gik ud en Bilka og brokkede sig over ikke at kunne finde en tilfredsstillende cykel til fomålet i deres sortiment. De rammer en anden målgruppe og et helt andet behov!

Kan man ikke se dette, og ønsker man blot at føre kamp mod konceptet og medlemmerne, bliver argumenterne noget tynde og tilsyneladende fremført iført skyklapper for øjnene.....

Der antydes også at FW's kunder umuligt kan være i god form. God form er vel, udover nogle fysiologiske parametre som få bodybuildere opfylder, om noget en subjektiv vurdering. Nogle vil vokse, andre være stærke, mens lang den største del ønsker at opnå en eller anden form for sundhed, samt at "tune" sig en smule. Igen: Udbud og efterspørgsel! Hvis man som hardcore styrkeløfter eler bodybuilder har fået placeret sig i mainstream-center, så har man vel bare ikke været grundig nok i sin research? Der er masser af folk der er i fin form i mainstream-kæderne. De søger måske bare et andet kropsideal og træner med andre formål en dem der er i styrkeklubben? Når det er sagt, så vil jeg til enhver tid påstå at langt de fleste (tilsyneladende med undtagelser i dette forum), kan opbygge en absolut fornuftig fysisk fom i ethvert center. Det handler om know-how, kompetencer, vilje og et basalt kendskab til den humane fysiologi og anatomi.

Ydermere diskuteres kvaliteten af instruktørerne, og her er vi da igen helt på sidespor. De instruktører der arbejder for de store kæder er så rigeligt kompetente til at varetage de opgaver de stilles overfor. Mange basisprogrammer, hypertrofi-præget træning, opfølgninger, kostvejledning, let genoptræning, viden om maskin- såvel som frivægtspark osv! Det er rigtigt at en del af dem ville have svært ved at tilrettelægge træningen for en 120 kg tung styrkeløfter på vej mod sit 5. DM, men er sandheden ikke også at instruktørerne eller trænerne i et hardcore-center ville have svært ved at hjælpe medlemmet med type-2-diabetes eller ham på 65 år med atrofi med gode råd? Heldigvis synes jeg at de fleste mainstream-centre er gode til at ansætte folk med forskellige spids-kompetencer, således at de mere specielle efterspørgelser kan imødekommes med lidt planlægning.

Anyway: Det lader jo til at mange er fanget i dilemmaet ved at skulle vælge mellem hygiejnen og de ordnede forhold i et stort center på bekostning af db's på +36 kg, og at skulle træne i et "tungt" center hvor udluftningen er ikke eksisterende og der ikke bliver gjort rent i samme omfang. Det baner jo vejen for "Fitness World Hardcore" i kælderen under de eksisterende centre? Kan I se det for Jer?

Synes tråden er ved at være træt, skal vi ikke diskutere hvad vi kan lære af hinandens kompetencer og træningsmæssige præferencer i stedet? Det virker som om at den øgede polarisering som en del BBere føler sig ramt af, i virkeligheden er det der stikker dybest. Mainstreamkæderne garderer sig mod de store folk ved at begrænse deres udbud, ellers "skræmmer" klientellet hr. og fru. Danmark væk. Denne forskrækkelse for folk der ønsker at gå til den og træne seriøst er lige så misforstået som den der siger at alle de store er ubehagelige og iøvrigt dopede. Ergo ligger fejlen på begge sider. Rumindelte lokaler må være vejen frem, så kan man frekventere den afdeling der appelerer til ens træning, og træne uforstyret ift. "de tilsyneladende demotiverende og inkompetente cardio housewifes" og "de store og farlige fyre som helt sikkert må være på steroider for at løfte de der 90 kg i bænkpres". Personligt lader jeg mig ikke forstyrre eller skræmme af nogen af dem, der skal være være plads til alle, når bare jeg selv bestemmer hvad MIN træning skal bestå af?!

God træning - til alle:-)

Link to comment
Share on other sites

Nå...ved sq ikke om det r blevet nævnt før i denen tråd..den er jo lidt lang efterhånden....

Men har fået et svar fra fitnessworld om hvorfor du kun har op til 36kg vægte....

Det er noget Anti Doping Danmark og Dansk Fitness & Helse Organisation har pålagt dem.

Hvis de vil have deres certificeringer og godkendelse, må de ikke have vægte over 36kg.

Ved det lyder tåbeligt, hvilket de fleste instruktører også gør. Men det er nu engang den pris man må betale, hvis man vil have det offentliges stempel for at man er et "godt" center....

Det kan jeg næppe tro.

Har Spurgt en af højere chefer i FW, hvem der bestemmer hvor meget og hvor lidt i forhold til udbudet af udstyr, og det er ledelsen der bestemmer det.

Iøvrigt er nogel fitnessworldcentre udstyret med mere end 36 kg.

Kravet for at være medlem af ADD er at der reklameres med ADD kampangner og at der gives adgang til at kontrollere medlemmerne.

Link to comment
Share on other sites

"Olympic weightlifters were booted out of clubs a long time ago for dropping bars. Powerlifters have been kicked out for using chalk, dropping bars, lifting heavy weights, and bending bars. Strongmen were never invited. So every group had to go underground. Now [health-club owners] are going after the bodybuilders and recreational athletes who like to push themselves. They're trying to kick them out for being too loud and disruptive.

So, I think there's going to be a push to set up small training centers.

We've helped set up more powerlifting warehouse gyms and Joe DeFranco-type training centers than anybody else out there in the industry. That's where we specialize. That's our niche.

I think that a lot of these smaller places are going to become a lot more profitable. Everyone's splitting the expenses, and people who really want to train are finding their way to them. It's going to come full circle and be kind of like a reinvention of the hardcore gyms that were around 20 or 30 years ago.

If you put strongmen, powerlifters, bodybuilders, Olympic weightlifters, and recreational athletes together, they're going to get along fine. There's not as much bickering as people think. They all share the same common goal of getting bigger and stronger. They all have a passion for what they do. So it's going to create one hell of a gym environment. Not only that, these guys are going to be members of the club forever.

Trust me, these small clubs are going to start popping up. Maybe not this year, but you'll see it in 2010 for sure."

Fortæl dem, Dave Tate!! :wub:

Link to comment
Share on other sites

"Olympic weightlifters were booted out of clubs a long time ago for dropping bars. Powerlifters have been kicked out for using chalk, dropping bars, lifting heavy weights, and bending bars. Strongmen were never invited. So every group had to go underground. Now [health-club owners] are going after the bodybuilders and recreational athletes who like to push themselves. They're trying to kick them out for being too loud and disruptive.

So, I think there's going to be a push to set up small training centers.

We've helped set up more powerlifting warehouse gyms and Joe DeFranco-type training centers than anybody else out there in the industry. That's where we specialize. That's our niche.

I think that a lot of these smaller places are going to become a lot more profitable. Everyone's splitting the expenses, and people who really want to train are finding their way to them. It's going to come full circle and be kind of like a reinvention of the hardcore gyms that were around 20 or 30 years ago.

If you put strongmen, powerlifters, bodybuilders, Olympic weightlifters, and recreational athletes together, they're going to get along fine. There's not as much bickering as people think. They all share the same common goal of getting bigger and stronger. They all have a passion for what they do. So it's going to create one hell of a gym environment. Not only that, these guys are going to be members of the club forever.

Trust me, these small clubs are going to start popping up. Maybe not this year, but you'll see it in 2010 for sure."

Fortæl dem, Dave Tate!! :wub:

Jeg håber han har ret. For det er det jeg har gået og håbet på ville ske. Lige nu er det min egen dovenskab der gør jeg ikke lige kommer den slags steder, men når gejsten vender tilbage så skal jeg da ud på Bogholder Alle (gladiator gym eller hvad den nu hedder). :superman:

Link to comment
Share on other sites

Hvis man ikke kan lide lugten i de kommercielle centre, burde man måske bare melde sig ind i et hardcore gym.

Det ville da være genialt hvis de kommercielle centre havde tunge håndvægte, eleikostænger, racks og en atmosfære der smitter. Dog er tilfældet at det aldrig kommer til og ske, derfor er det jo fuldstændig idiotisk at bruge tid på at bashe en række centre da det jo er klart for enhver hvem deres målgruppe er, eller ikke er.

Så må man jo bare gøre op med sig selv, om man ønsker at træne i et hardcore gym eller et kommercielt gym, med alt hvad det indebærer!

Link to comment
Share on other sites

Hvis man ikke kan lide lugten i de kommercielle centre, burde man måske bare melde sig ind i et hardcore gym.

Det ville da være genialt hvis de kommercielle centre havde tunge håndvægte, eleikostænger, racks og en atmosfære der smitter. Dog er tilfældet at det aldrig kommer til og ske, derfor er det jo fuldstændig idiotisk at bruge tid på at bashe en række centre da det jo er klart for enhver hvem deres målgruppe er, eller ikke er.

Så må man jo bare gøre op med sig selv, om man ønsker at træne i et hardcore gym eller et kommercielt gym, med alt hvad det indebærer!

225px-CaptainobviousChooseOption.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Det er sjovt. Jeg ser personligt FW som en skændsel mod fornuftig træning og et angreb mod sund fornuft og intelligens.

Se evt. min tråd om dette.

Så røg jeg tilbage i denne tråd. Jeg tror jeg sprugte tidligere uden at få svar, men prøver igen: Det du brokker dig over i forhold til FW gælder vel også fitDK og SATS ? Synes umiddelbart jeg har svært ved at se hvorfor de skulle gå fri!?! ... (og som jeg bemærkede tidligere så har jeg altid fundet 20 kg stænger, squatracks og gode bænke i FW - ofte mangler en, flere eller alle disse ting i SATS eller fitDK)

(edit: er godt klar over de enkelte steder har the bench from hell AKA Sadlen, men aldrig stødt på den de steder jeg træner)

Edited by Mayol
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Høvdingebold i FW? Awesome!!

Så vil jeg starte der. Gå på begynder hold og fuldstændigt trashe intetanende deltagere med kanonkuler lige i deres fjæs. KABOOM!!

ps: Hvilket hold har Hasselhoff som coach?

Edited by ptpoul
Link to comment
Share on other sites

Yup... høvdingebold er satme ret sjovt...

Har været med de gange Høvdingebold blev afhold i Fitness World Viborgvej i århus, og der var sgu god stemning hele vejen rundt! Og jeg skal da også være med næste gang der kører høvdingebold!

Og dejligt at dyrke noget mere "idræts-agtigt" end lige styrke og fitness i centret.... mere af det tak!

Edited by sundance_kid
Link to comment
Share on other sites

Jeg gider ikke læse hele tråden, men første indlæg er jo en gang lort! Hvorfor må man egentligt svine et center sådan, når man ikke må udtale, at man godt kan lide protein fra ***************.dk?

Nu har jeg ikke den mangeårige træningserfaring, så det er begrænset hvormange forskellige centre jeg har besøgt. Men jeg vil da til enhver tid hellere være i FW end Equinox.

Og der findes masser af 20 kg-BB. Kan man ikke nøjes med 36 kg i db-row, så må man sgu da bare bent-over!(ha ha). Det eneste irriterende er at det kun er de større FW centre, der har store skiver, så man kommer op i højden ved dødløft.

arh, fuck - gider ikke skrive mere...

Link to comment
Share on other sites

Jeg gider ikke læse hele tråden, men første indlæg er jo en gang lort! Hvorfor må man egentligt svine et center sådan, når man ikke må udtale, at man godt kan lide protein fra ***************.dk?

Nu har jeg ikke den mangeårige træningserfaring, så det er begrænset hvormange forskellige centre jeg har besøgt. Men jeg vil da til enhver tid hellere være i FW end Equinox.

Og der findes masser af 20 kg-BB. Kan man ikke nøjes med 36 kg i db-row, så må man sgu da bare bent-over!(ha ha). Det eneste irriterende er at det kun er de større FW centre, der har store skiver, så man kommer op i højden ved dødløft.

arh, fuck - gider ikke skrive mere...

Jeg tror, at du en anden gang skal læse hele tråden :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share