Hvem vinder touren 2009


Blackmoore
 Share

Hvem vinder årets tour  

109 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

  • Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Evans kørestil får Levi Leipheimer til at minde om Bahamontes på amf.

Men det ændrer ikke ved at han er stærk og solid. Jeg tror bare han sidste år kom så tæt på sejren som han nogensinde kommer. Der er ikke enkeltstart Km nok i år til han kan vinde på bare at "sidde med" i bjergene.

Link to comment
Share on other sites

Umiddelbart ligner det den stærkeste tour længe.

Spørgsmålstegnet er naturligvis Armstrong. Mit bud er, at han trods alt ikke er så stærk som tidligere. Derfor vinder han ikke. Men jeg tror han kommer i top 5, hvis han kører efter en god placering selvom 1. pladsen måske er forduftet.

Jeg har Contador som favorit.

For Saxo bank er bedste kort Andy Schleck. Er han ligeså stærk (eller stærkere) som sidste år og holdet nu kører for ham, så bør en top 3 være oplagt. Måske samlet sejr....men mon ikke der lige går 1-2 år mere førend han napper den samlede sejr.

Og som det nævnes så er det spændende med Cencellara. Omend han stadig vejer for meget til at kunne klare de skrappeste etaper, så er der gode muligheder for at han i år måske kører efter at se, hvor hurtig han er (med sin nuværende vægt) for at se, hvor langt der er til den samlede sejr.

Men top 10, ja selv top 15, ser voldsomt stærk ud i år.

Link to comment
Share on other sites

Ny handler Touren jo ikke bare om at trampe løs og jeg vil stadig mene at Lance er den bedste taktikker i feltet, selv efter sit fravær. Og de hjælperyttere han har på holdet er jo ikke ligefrem dårlige.

Derfor tror jeg at Lance bliver top 3, og jeg har ham som mulig vinder, hvis han kommer fint igennem de første bjerge.

Link to comment
Share on other sites

Lance er bare for sej... som det er sagt flere gange har han alt at tabe... han har vundet løbet 7 gange og har domineret fuldkommen bestialsk... alligevel efter 3 års fravær vælger han så at sætte det hele over styr istedet for at sole sig i berømmelsens spotlight som den levende legende han er... selvom den mand kun har en bolle er den større end de flestes bollepar til sammenligning... jeg håber så meget at han sætter frøæderne på plads men nu må vi se... uanset kan hans tilbagevenden kun skabe mere respekt end det var muligt at have for ham i forvejen uanset set hans placering i Paris

Edited by TLunau
Link to comment
Share on other sites

Hvis Andy kan køre som sidste år, er han da også et godt bud.

Bare Evans ikke vinder, magen til søvndyssende og kedelig rytter skal man da lede længe efter.

Evans kørestil får Levi Leipheimer til at minde om Bahamontes på amf.

Men det ændrer ikke ved at han er stærk og solid. Jeg tror bare han sidste år kom så tæt på sejren som han nogensinde kommer. Der er ikke enkeltstart Km nok i år til han kan vinde på bare at "sidde med" i bjergene.

Så I Duaphine??

Har aldrig brudt mig om Evans. Men må sgu give ham credit for hans kørestil i Dauphine. Valverde havde den gule og skulle vel bare forsvare. Men Contador havde samme interesser, men kørte ikke rigtigt. Evans angreb og angreb på samtlige bjerge.. Eneste grund til Contadors manglende angrebslyst kunne være at han ikke havde benene til det, men Evans var som en forvandlet rytter.

Jeg tror ikke på Lance udelukkende pga. Contador. Han tager sejren tror jeg og virker i absolut topform. Hvis ikke han gør så tror jeg sgu lidt på Evans. Han virker utrolig stærk og kørte ret godt i Dauphine. Men med et grusomt Astana hold i ryggen tror jeg det bliver en sag for Contador.

Mit bud

Link to comment
Share on other sites

Astana viste sig allerde i går ret uhyggelige:

Contador, Klöden, Leipheimer, & Lance blandt de 10 første i går.

Lance smadrede ikke igennem..., men...han kørte altså en bedre første etappe end sidste års vinder. han trampede den hurtigere igennem end en specialiser som Zabriskie & Millar. Han var hurtigere end Andy og Frank.

Han er ikke i helt ringe form, den gamle mand.

Så... ikke supermange svar i går udover at Contador er klar! At Lance ikke bare er i kageform, at Frank tabte lidt mere tid end han burde, og at Carlos i hvert tilfælde lige i går ikke er helt så skarp som Contador. (jeg ved godt at han sagde at det var hjælmens skyld..men da han kørete for Bjarne skete den slags ikke..)

Dennis Menchov kan heller ikke være helt tilfreds.. det kan Kirchen vel helle rikke

Og jeg ved jeg har hypet ham før over for Arne, men jeg siger det lige igen: Kreuziger! Han så godt ud!!!

og så er det i gang, jeg er så spændt!

Edited by Blackmoore
Link to comment
Share on other sites

Yes, Kreutziger så meget skarp ud.

Min vurdering:

Armstrong: Lidt ringere end forventet, men stadig godt nok til, at han er blandt favoritterne (indtil det modsatte er bevist).

Contador: Så uhyggelig skarp ud. Har ham stadig som favorit. Og tjek lige det Astana hold. Holdtidskørslen bliver vild......og i bjergene kan de spille 4 forskellige ud løbende....alle nogen der ikke må lov til at køre. Ser svært ud for alle andre hold. Saxo-bank bliver simpelthen nødt til at være meget aggresiv. Hvis ikke, så vil Astana kører dem sønder og sammen, med 4 topryttere som kan (og vil) køre på skift allerede tidligt på etaperne. Hvad jeg mener med aggresivt. At Frank og Andy finder ud af, hvem som skal sidde med favoritterne, mens den anden bare skal på rov med en fin udbrydergruppe. Hvis både Frank og Andy sidder med favoritterne, så vil Astana hele tiden have udspillet og knække de andre på at køre igen, igen og igen.

Kloden: Altid stærke Kloden bliver en svær en i år for de andre. De andre skal holde med Contador og Armstrong.....hvad gør de, når Kloden drøner afsted i semi-stærk udbrydergruppe? Alt for stærk til bare at få 2-3 minutter gratis.....og stærk nok til at modstander-teams skal bruge monsterkræfter på at hive ham hjem igen.....hvorefter en af de tre andre fra Astana så kører kontra.

Leipheimer: Samme pointe som med Kloden....dog - i mine øjne - niveauet marginalt under. Men stadig voldsomt farlig, med 3 andre på holdet som de andre teams må holde øje med.

Andy: Fin fin præstation. Fuldt bestået. Han ser stærk ud. I mine øjne den værste konkurrent for Astana. Vil ikke undre mig, at han viser sig at være den stærkeste i bjergene. Og med få enkeltstartskilometer (og de første klaret ret fint), så er Andy farlig. Største problem er han kan blive knust i Astana-møllen. Svært at sige, hvor aggresiv han skal køre. For defensivt og han taber løbet på at han og resten af feltet bliver udpumpet af Astana-angreb/lange-tunge udbrud. For offensiv og han brænder sammen. Mit bud er....med mindre situationen ser meget voldsom ud, så skal Andy sidder med farvoritterne og så må han overlade det til resten Saxo bank + de andre teams at køre farlige Astana-udbrud hjem.

Frank: Har formentlig lidt knæ-problemer. Er formentlig ikke på toppen endnu. Men det er realistisk at han bliver helt klar til bjergene. Tror ikke han kan kører med om sejren i år, hvis han sidder med favoritterne. I mine øjne skal han køre offensivt. Ramme en udbrydergruppe der vil vinde den aktuelle bjergetape og så bare køre med og se, hvad der sker = bare sidde med og bruge minimalt med kræfter og ved blot at sidde derude være stopklods på Astana-angreb.....eller skal han sidde med og når gruppen er ved at blive kørt ind så køre kontra og dermed have muligheder for at presse alle andre maksimalt (til Andys fordel).

Cancellara: Formidabel form. Tror han vil se hvor langt det rækker, hvis han prøver at køre med de bedste på bjergetaperne. Meget svært kort at spille. Bør næsten gøre det omtalte. Men har Saxo-bank råd til det? Bør Cancellara ikke bruges maksimalt som hjælperytter = tage en stor del af slæbet på lige vej og så langt kræfterne række give den som luksushjælperytter op af bjergene? Måske kan begge dele lade sig gøre. Men det en hårdfin balance.....og Saxo skal ramme den perfekt, hvis ikke de skal moses over af Atana.

Chris Anker: Skuffende enkeltstart. Men ingen panik. Skal nok være der som blændende hjælperytter på bjergetaperne og måske endog - hvis det giver mening - komme i udbrud og kører om en etapesejr.

Sastre: Tror han er lidt svagere end sidste år. Men det er underordnet. Hans nye hold er langt svagere end Saxo, og derfor vil han ikke kunne køre med om sejren....dertil er han ikke stærk nok til at klare det alene. Som sædvanlig skal han nok klare det pænt og en top 5-6 er oplagt. Men top 3.....niks den tror jeg ikke på.

Evans: Ser skarp ud i år. Og i Duaphine viste han ny kørestil ved at angribe igen og igen. Med hans angreb er bare ikke skarpe nok. Han en dieselslæde. Hvis han angriber vil det være for let for andre favoritter at køre ham op. Og slipper han ikke væk, så vil han samlet over alle bjergetaper konstant miste lidt sekunder. Sekunder der vil gøre at han ikke kan komme på podiet.

Kreutziger: Stadig for tidligt at tro på han kan gå hele vejen. Sker først om et par år. Men han ser meget farlig ud og skal nok være blandt de bedste i bjergene. Mon ikke han nupper en bjergetape.

Menchov: Uha, det var skidt. Burde være en enkeltstart der lå godt til ham, da han både er god til netop enkeltstarter og til at køre op af. Måske bare en enkelt svale og han stadig skal regnes som en af favoritterne. Men så skal formen i går netop også være en enlig svale.....ellers har han ikke en chance. Måske var sejren i Giroen så hård, at hans form nu ikke er optimal og han derfor ikke har en chance i touren.

Tony Martin: Bliver spændende at følge. Umuligt at udtale sig om ham førend vi har set, hvordan han klare en bjergetape blandt de allerbedste. Kører under alle omstændigheder ikke med om den samlede sejr......men spændende at se hvor langt talentet rækker i år.

Asteloza: Så fint ud. Får en god tour. Men der er kamp om top 5 i år. Tror han havner mellem 5. og 10. pladsen.......men at han køre en god tour.

Vande Velde: Lidt skuffende. Man skal naturligvis ikke afskrive en rytter som klarede sig så flot sidste år. Men jeg tror ikke på ham i år. Kommer ikke i top 5. Skal kæmpe for top 10.

Kirchen: Uha for en lussing. En svipser eller han relle form. Umuligt at sige endnu. Men godt så det ikke ud.

Link to comment
Share on other sites

Du har ikke plads til Kloden i top 5?

Nej. Han ville uden tvivl kunne gøre det (og har jo gjort det flere gange), men jeg forventer, at både han og Zubeldia ofrer sig for de andre ryttere i bjergene. Måske gør Leipheimer det samme, hvis Lance viser sig helt på toppen i bjergene.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share