KnuD45 Posted December 12, 2009 Report Share Posted December 12, 2009 Et relateret spørgsmål. Hvor meget frugt skal man rent faktisk spise før man har risiko for at det vil sætte sig på maven som fedt? Jeg ved godt, at der ikke er noget enkelt svar, men er der nogen der eventuelt har undersøgt det? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreasH Posted December 12, 2009 Report Share Posted December 12, 2009 Et relateret spørgsmål. Hvor meget frugt skal man rent faktisk spise før man har risiko for at det vil sætte sig på maven som fedt? Jeg ved godt, at der ikke er noget enkelt svar, men er der nogen der eventuelt har undersøgt det?Interessant spørgsmål! Lad os antage at der skal ca 50g fruktose til for at virkelig gøre en forskel for dine evt mavedeller!hvis frugten er appelsin: fruktoseindhold plus halvdelen af sukrose indholdet per 100g:2.2 g fruktose og 1.8 g fruktose fra 3.6 g sukrose bliver 4 g fruktose per 100g. 50g delt med 4g/100g lig med 1250g appelsin for at give 50 g fruktose.For æbler kan ca 800g gøre det. Bananer ca 700gananas ca 1200gca 700g vindruer. Lignende regnskaber for andre frugter. De 50 gram er naturligvis bare en antagelse og er i øvrigt den mængde man får fra en liter juice elle ca 100g sukker eller 150g rosiner.Mvh Andreas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antaeus Posted December 13, 2009 Author Report Share Posted December 13, 2009 (edited) Det giver ikke nogen mening at slynge et tal ud. Undersøg hvilken mængde vi taler om og så tag den derfra.I avisartiklen angives 74 gram så det ville være et sted at starte. Det næste må være at tjekke selve artiklen for at se forudsætningerne. Edited December 13, 2009 by Antaeus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan Hansen Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Hej derude, længe siden jeg har været aktiv, men er lidt bekymret over hvad budskabet i denne tråd kan ende med at blive.Ja fruktose tilsat i store mængder i slik eller sodavand er ikke sundt (intet nyt under solen, industrielt fremstillede og raffinerede fødevarer er generelt ikke sunde :).Men det betyder ikke det kan sammenlignes med at spise frisk frugt, der indeholder både fibrer, vitaminer, bioflavonoider. Kort opslag på kosttabellen fortæller der er 5,86 g. fruktose pr. 100 g dansk æble. I juice er sukkeret fra frugten koncentreret plus der i mange tilfælde tilsættes ekstra sukker, så der skal man være opmærksom på mængden der indtages.Mit budskab er: Spist trygt masser af frugt og fortsæt med at begrænse indtaget sukkerholdige fødevarer med enten HFCS, glukosesirup eller alm. sukker.Det står jeg ved, til de viser mig et studie, hvor det er skadeligt at spise 1 kg frisk frugt pga. fruktose indholdet. Det er den samlede pakke af mad du spiser der er vigtig!Vil du vide mere om HFCS så kan Wikipedia anbefales :)"Since its introduction, HFCS has begun to replace sugar in various processed foods in the USA [8][9] The main reasons for this switch are:[10]HFCS is somewhat cheaper in the United States as a result of a combination of corn subsidies and sugar tariffs/quotas.[11] Since the mid-90s US Federal subsidies to corn growers have amounted to $40 billion.[12]HFCS is easier to blend and transport because it is a liquid.[13]" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tjr Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Ok, hvor er al den juice der eftersigende er tilsat sukker? Jeg har stadigvæk til gode at se det i supermarkedet. RuneB 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.