Spinderellas strøtanker og lejlighedsvise træning


Spinderella
 Share

Recommended Posts

Tirsdag d. 26. juli 2011: Cykling fra Aarhus til Norddjurs

61,47 km

Samlet tid: 3t10, tid i sadlen 2t50

Gennemsnitshastighed under 22 km/t

Vi kan måske kalde dette for udvidet transportcykling, da formålet med turen dels var motion og dels at tage på et par dages ferie hos min mor. Hun havde dagen forinden taget en lille taske med for mig, så jeg slap for at skulle fragte noget på cyklen. Før turen havde jeg brugt en del tid på at planlægge ruten via google maps, men udenadslæren var alligevel mere end min lille hjerne kunne håndtere, så i stedet for de beregnede 53 km blev den samlede distance næsten 10 km længere. :blush: Jeg holdt ikke nogen egentlige pauser undervejs, så forskellen mellem køretid og samlet tid afspejler at jeg nogle gange måtte stoppe for at orientere mig - og en enkelt gang var jeg så meget på afveje, at jeg var nødt til at vende om...

Alt i alt var det en fed tur; vejret var dejligt, ruten var rigtig god - bortset fra et relativt langt stykke mellem Smouen og Skarresø, hvor jeg kørte på en skovvej af jord og løst sand. På store dele af stykket var underlaget så løst at jeg skred ud hele tiden, og de resterende dele var fyldt med store huller efter vandpytter - og hele vejen var jeg bekymret for om jeg skulle få en punktering. Men bortset lige fra det stykke, lykkedes det mig at finde en rute, som var asfalteret og alligevel uden ret meget trafik. På de sidste 10 km var jeg ved at være godt brugt, og dette faldt selvfølgelig sammen med et langt åbent stykke med jævn stigning og modvind efterfulgt af et par ret onde bakker. :crazy:

Men frem det nåede jeg, og heldigvis var min mor forberedt på at jeg nok var godt sulten, så der blev straks stillet en overdådig frokost frem, som jeg fortærrede med velbehag. Herefter fik jeg en velfortjent morfar i solen i et par timer! Senere vågnede jeg dog op til dåd, og fik ordnet lidt i haven. :smile:

Link to comment
Share on other sites

Onsdag d. 27. juli 2011: Havearbejde og dans

Dette blev dagen hvor jeg fik klippet hæk, beskåret et par træer og fældet et par andre træer samt en stor uformelig og halvvissen enebærbusk. Derudover klippet nogle rosenbuske tilbage og lidt andet i haven.

Senere på dagen fik jeg lejlighed til at danse lidt afrikansk dans. Først en lille omgang "kvindebevægelser", som nok var det jeg normalt ville kalde for bodyisolation, og lidt senere var jeg med på noget østafrikansk hakkedans. Det var sådan et setup, hvor alle kunne joine, men under forudsætning af at man bare hang på efter bedste evne, og hver dans blev kun danset 2 gange før man gik videre til den næste. I starten gik det hæderligt, selv om det er flere år siden jeg sidst har danset hakkedans, men det er meget anstrengende at hænge på på den måde, så jeg stoppede efter ca. 20 minutter. Men sjovt var det. :smile:

Link to comment
Share on other sites

Torsdag d. 28. juli 2011: Mere havearbejde

I dag var der så en masse oprydning efter gårsdagens aktiviteter, så det kunne passende kombineres med et lille bål. :bigsmile: Ud over oprydning og afbrænding fik jeg også fældet to kirsebærtræer mere samt et par halvstore kastanjetræer. Eftersom det blev ret sent i går aftes har jeg været noget træt hele dagen, men alligevel opretholdt et pænt aktivitetsniveau, og det kan virkelig ses at jeg har været i gang. :4thumbup:

Bortset fra et par spisepauser og en lille eftermiddagslur var jeg mere eller mindre i gang fra kl. 10 til kl. 19 - så det er ikke så mærkeligt at jeg har lidt ondt i hænder og arme nu!

Link to comment
Share on other sites

Nå, så er det vist tid til at få opdateret lidt i loggen igen!

Fredag d. 29. juli 2011: Svømning @ Flensborg Fjord med Stine

Ca. 800-1000 meter

Ca. 1 time

Stine og jeg havde jo arrangeret en lille weekendtur for at besøge hendes forældre i deres nye hus ved Flensborg Fjord - og få prøvet min nye våddragt. :bigsmile: Vi ankom fredag eftermiddag, og måtte kæmpe os igennem noget kaffe og Othellolagkage (når nu man ikke kan blive fri :innocent:) inden vi fik lov at kaste os i vandet.

Våddragten er klasser over hvad jeg tidligere har lånt at svømme i, så det var rigtig lækkert. Eneste minus er, at der er et par af svejsningerne der ikke holder, så jeg bliver nok nødt til at få den byttet. Jeg vil dog prøve at se om jeg kan slippe af sted med at vente til sæsonen er ovre før jeg sender den ind, da det vil være træls at stå uden dragt de par uger som det realistisk (mindst) vil komme til at tage før jeg får den tilbage/en ny.

Vandet var lækkert; temperaturen var lige til den kolde side men ganske fin, det var klart og ikke for mange bølger. Men der var alle mulige andre ting i vandet, der ikke var lækkert. :crazy: Der var afsindigt mange gopler, og godt nok plejer jeg ikke at være vild med dem, men jeg har ikke før oplevet at være så generet af dem. Flere gange var jeg ved at gå i panik - eller dvs. Stine påstår, at når jeg var i stand til at sige "aaarrrggghhhh! jeg går i panik!", så var jeg ikke i panik. :tongue: Men hysterisk kan vi vist godt blive enige om at jeg var. Desuden svømmede vi hen over et meget stort stykke med søgræs, som var lavt nok til at man ramte det hele tiden. :crazy: Og da vi endelig kom til en lille plet med bar sandbund, hvor jeg kunne sætte fødderne ned og få lidt styr på nerverne, så jeg en krabbe der gravede sig ned, lige som jeg skulle til at stille mig - så der var heller ingen fred. :laugh:

I det hele taget var det en tur, hvor jeg måtte kæmpe MEGET med psyken. Og det sjove er, at udover at jeg ikke kan lide at røre ved goplerne (specielt hader jeg når de kommer for tæt på mit ansigt), så er det nok mere ting jeg ikke kan se, jeg er bange for end ting jeg kan se. :blush: Men jeg synes jo stadig det er rigtig dejligt at komme ud at svømme - så forhåbentligt er det noget der går over med tiden.

Link to comment
Share on other sites

Eftersom jeg i ferien holder på min ret til ikke at være morgenmenneske, lod jeg Stine alene om at tage en morgendukkert inden vi kørte med hendes forældre til Flensborg på en lille tur. Sidst på eftermiddagen fandt vi mountainbikes'ne frem:

Lørdag d. 30. juli 2011: Cykling @ Broagerland med Stine

33,7 km ~ 2t40

En superdejlig tur i det smukke Sønderjyske landskab, krydret med gode historier fra Stines barn- og ungdom. :4thumbup: Når vi kørte på asfalteret vej kunne jeg godt mærke at der gik noget energi direkte ned i jorden i stedet for til fremdrift i forhold til raceren, men en del af ruten kørte vi på Gendarmstien og andre grus- og skovstier, og der kom de brede dæk og den lave gearing til deres ret.

Desværre fik jeg bøvl med maven i løbet af natten til søndag, og det varede ved det meste af dagen. Så mens Stine fik en tur mere i Fjorden søndag, måtte jeg forsøge at sove fra mine mavekramper. :unhappy: Heldigvis blev det noget bedre sidst på dagen, og i går var det stort set væk.

Alt i alt en helt fantastisk weekendtur vi var på! :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Ewww, krabber og gobler er altså heller ikke min stærke side!!! Og jeg er mega-paranoid over at støde på en brandmand...

Det lyder som en ret grænseoverskridende oplevelse, mn som du selv siger - det går vel over med tiden :tongue:.

Link to comment
Share on other sites

Mandag d. 1. august 2011: Cykling Aarhus - Rude Strand

25,7 km ~ 1t17min

En god kollega er denne uge i sommerhus ved Rude Strand, og vi havde aftalt at jeg skulle cykle ned og besøge hende der. Som sagt så gjort - jeg pakkede en lille overnatningstaske og cyklede af sted. Det meste af turen kendte jeg i forvejen, da jeg havde kørt det til en Challenge fortræning i juni måned. Det er stadig et meget smukt, men meget kuperet område. Jeg kunne godt mærke de ekstra kilo i rygsækken, særligt på bakkerne - men det gik vældig fint med at komme derned.

Det viste sig i øvrigt at min kollega også var cyklet derned et par dage forinden. Men på en citybike, med oppakning til en uge, og med hendes 5-årige søn på en hjælpecykel bagpå. Det er fandme megasejt!!! :4thumbup: De havde så også været noget længere om turen end jeg, men jeg er specielt imponeret over, at sønnen kun en enkelt gang havde spurgt om der var langt endnu, ellers havde der ingen brok været. Han mente dog ikke de skulle cykle, når de skal hjem igen. :laugh:

Link to comment
Share on other sites

Tirsdag d. 2. august 2011: Cykling Rude Strand - Aarhus

25,7 km ~ 1t15min

Sjovt nok lignede det jo turen i går - bare modsat. :wink: Denne tur gik også fint - bortset fra at kæden hoppede af to gange. :dry: Begge gange var det forklingen der mistede grebet, og i forbindelse med at jeg skiftede fra stor til lille klinge... Vel hjemme igen havde jeg lige en times tid til at få pusten og pakke en svømmetaske, og så gik det videre til prøvetræning i 1900 tri.

Tirsdag d. 2. august 2011: Svømning @ Svømmestadion

Jeg har faktisk ikke helt overblik over hvor langt jeg har svømmet og hvad jeg har lavet, da der var rigtig mange forskellige teknikøvelser. Men det lignede:

4x100 m bryst

2x50 m crawlben med plade

2x50 m crawlben uden plade (!)

4x50 m crawl

2x50 m "supermand" (gik helt i ged på de første 50 og jeg måtte stoppe mange gange :blush:)

2x50 m crawl med helt strakte arme

2x50 m "indianer"

Det var en superfed træning, og jeg synes vi blev taget rigtig godt i mod i klubben! :4thumbup: Så lige om lidt er jeg medlem af 1900tri. :smile:

Edited by Spinderella
Link to comment
Share on other sites

Ewww, krabber og gobler er altså heller ikke min stærke side!!! Og jeg er mega-paranoid over at støde på en brandmand...

Det lyder som en ret grænseoverskridende oplevelse, mn som du selv siger - det går vel over med tiden :tongue:.

Jeg så faktisk en enkelt brandmand også på den tur - det blev jeg selvsagt ikke mere rolig af. :laugh: Med brændenælder har jeg tidligere været meget paranoid omkring at blive ramt, men nu har jeg det egentlig sådan, at jeg selvfølgelig helst vil undgå, men at så er det heller ikke værre. Jeg håber på at få det på samme måde med brandmænd. Men indtil da - og specielt i forhold til turen i fredags: Jeps, der var nogle grænser der blev krydset!

Link to comment
Share on other sites

Fedt - Hvor lang er den distance? Og hvad med strøm/bølger?

1100 m.

Der kan være en del strøm og bølger i fjorden, men svømningen foregår forholdsvis langt inde, så jeg tror ikke at det bliver så slemt - med mindre der blæser en god vind :blink:

Havde jeg ikke skulle være en del af LaMotta crew´et til CPH Challenge, så havde jeg også tilmeldt mig!

Nu må jeg have det tilgode til 2012 :smile:

Link to comment
Share on other sites

1100 m.

Der kan være en del strøm og bølger i fjorden, men svømningen foregår forholdsvis langt inde, så jeg tror ikke at det bliver så slemt - med mindre der blæser en god vind :blink:

Havde jeg ikke skulle være en del af LaMotta crew´et til CPH Challenge, så havde jeg også tilmeldt mig!

Nu må jeg have det tilgode til 2012 :smile:

Vi tager den da bare på lørdag/søndag?

Link to comment
Share on other sites

Fedt - Hvor lang er den distance? Og hvad med strøm/bølger? :devil:

Det bliver spændende! :bigsmile:

Det bliver vel hårdt, hvis der er meget strøm og/eller bølger, og går ud fra at det vil være sidestrøm, da man krydser fjorden. Du kan se ruten her.

Jeg veksler mellem at synes at det er lidt vildt, at jeg har meldt mig til, og at tænke at det klarer jeg sagtens. :blush: Distancen skulle ikke være noget problem, men det er jo netop det med strøm og bølger (og de der ting i havet, som IKKE MÅ VÆRE DER!!!!), som gør det hele lidt uforudsigeligt.

1100 m.

Der kan være en del strøm og bølger i fjorden, men svømningen foregår forholdsvis langt inde, så jeg tror ikke at det bliver så slemt - med mindre der blæser en god vind :blink:

Havde jeg ikke skulle være en del af LaMotta crew´et til CPH Challenge, så havde jeg også tilmeldt mig!

Nu må jeg have det tilgode til 2012 :smile:

Officielt er det 1300 m - ikke at det dog gør den store forskel. :smile:

Ja, du må med næste år. Og hvis du kommer ned og bliver dyppet i Fjorden inden du drager til Cph, må du gerne lige give en melding om hvordan det er dernede. :smile:

Link to comment
Share on other sites

1100 m.

Der kan være en del strøm og bølger i fjorden, men svømningen foregår forholdsvis langt inde, så jeg tror ikke at det bliver så slemt - med mindre der blæser en god vind :blink:

Havde jeg ikke skulle være en del af LaMotta crew´et til CPH Challenge, så havde jeg også tilmeldt mig!

Nu må jeg have det tilgode til 2012 :smile:

Tror ikke Fjorden er slem. Min mand har dykket ved broen, og ude ved 3. bropille kunne han stadig bunde :smile:

Men der kan vist være en del sidestrøm, som driller.

Hvorfor lægger I ikke bare træningspasset i Vejle og tager den over fjorden? Der kører jo også tog fra Kbh til Provinsen (har jeg en gang hørt :tongue: )

Link to comment
Share on other sites

Vi tager den da bare på lørdag/søndag?

Jeg ved ikke om det er til at komme op på den anden side. Til stævnet bliver man sejlet ud i gummibåde fra målområdet til starten på den anden bred. Men tjek ruten og området via det link jeg postede før.

Men ville være rart nok at få en melding om hvordan vandet er. :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Tror ikke Fjorden er slem. Min mand har dykket ved broen, og ude ved 3. bropille kunne han stadig bunde :smile:

Men der kan vist være en del sidestrøm, som driller.

Hvorfor lægger I ikke bare træningspasset i Vejle og tager den over fjorden? Der kører jo også tog fra Kbh til Provinsen (har jeg en gang hørt :tongue: )

Jeg tror nok at Copenhagen Challenge regnes som andet end bare et træningspas af de fleste. :wink: Det afholdes jo samme dag som Fjorssvøm. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror nok at Copenhagen Challenge regnes som andet end bare et træningspas af de fleste. :wink: Det afholdes jo samme dag som Fjorssvøm. :wink:

Ah :cool:

Havde misforstået Motta, og troede, at han ville tage et træningspas med Jannie på lørdag/søndag. Kan godt se, at CC vejer tungere end Vejle Fjord. Selv om der er suppe og svedehytte i Vejle :laugh:

Link to comment
Share on other sites

Ah :cool:

Havde misforstået Motta, og troede, at han ville tage et træningspas med Jannie på lørdag/søndag. Kan godt se, at CC vejer tungere end Vejle Fjord. Selv om der er suppe og svedehytte i Vejle :laugh:

Sådan forstod jeg også Motta, men nu var det jo Jannie du quotede for at skrive at hun ikke kunne komme med. Så derfor troede jeg du mente på dagen. Forvirringen er total. :laugh: :laugh:

Link to comment
Share on other sites

Sådan forstod jeg også Motta, men nu var det jo Jannie du quotede for at skrive at hun ikke kunne komme med. Så derfor troede jeg du mente på dagen. Forvirringen er total. :laugh: :laugh:

Ja det er jo ferie og tidligt og alt muligt :tongue:

Minder mig om at jeg skal i gang med at lave noget... Svømningen i går slog lige lidt bunden ud af mig...

Link to comment
Share on other sites

Hvorfor lægger I ikke bare træningspasset i Vejle og tager den over fjorden?

Det giver store stryg at svømme på tværs af fjorden uden tilladelse fra havnefogden! Sejlranden er temmelig befærdet, så af sikkerhedsmæssige årsager er der forbud mod det.

For en måneds tid siden var der to af gutterne fra triklubben som svømmede over. De var en milimeter fra at blive smidt ud af klubben pga. denne handling. Smarte som de var, havde de iført sig badehætter med tri klubbens navn på, og berettede samtidigt om turen i en triklubbens facebook gruppe. Smart nok....

Så eventet d. 14/8 er reglen der bekræfter undtagelsen :wink:

Jeg skal i øvrigt nok berette lidt om forholdene efter weekendens debut.

Spinderella: Hvor mange detaljer vil du have om det vilde dyreliv? Der findes jo finhvaler, marsvin og lignende monstre i fjorden.... :cool:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share