Spinderellas strøtanker og lejlighedsvise træning


Spinderella
 Share

Recommended Posts

Det giver store stryg at svømme på tværs af fjorden uden tilladelse fra havnefogden! Sejlranden er temmelig befærdet, så af sikkerhedsmæssige årsager er der forbud mod det.

For en måneds tid siden var der to af gutterne fra triklubben som svømmede over. De var en milimeter fra at blive smidt ud af klubben pga. denne handling. Smarte som de var, havde de iført sig badehætter med tri klubbens navn på, og berettede samtidigt om turen i en triklubbens facebook gruppe. Smart nok....

Så eventet d. 14/8 er reglen der bekræfter undtagelsen :wink:

Jeg skal i øvrigt nok berette lidt om forholdene efter weekendens debut.

Spinderella: Hvor mange detaljer vil du have om det vilde dyreliv? Der findes jo finhvaler, marsvin og lignende monstre i fjorden.... :cool:

Efter jeg havde skrevet det med mulighederne for at komme op ad vandet, tænkte jeg godt på det der med at krydse sejlranden. Men jeg kom ikke rigtig længere end "det turde jeg godt nok ikke!" - men klart nok at det er forbudt. Og hold kæft nogle padder fra triklubben - enhver ved da, at hvis man skal slippe af sted med den slags dumdristigheder, skal man lade være med at prale efterfølgende. :tongue:

Alle detaljer ønskes! :smile:

Link to comment
Share on other sites

Hvilke overvejelser havde du ift. våddragt?

Kaprer lige tråden :smile:

Det mærke du nævner i Mottas log plejer ikke at være dårligt, kender ikke den model du nævner, men det lyder som et godt tilbud på en IM-dragt.

Da jeg købte min våddragt i sin tid, gik jeg efter et godt fit i skuldrene, så dragten ikke bliver for stram at svømme i. Og så faldt jeg pladask for en QR, som har lavet et system med Virtual Pull Buoy som giver ekstra opdrift i benene. Super fed dragt, som du kan tjekke ud her:

http://www.quintanarootri.com/

Jeg elsker den i hvert fald :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Hvilke overvejelser havde du ift. våddragt?

Faktisk aner jeg ikke rigtig noget om det. :blush: Det er mit indtryk, at hvis man går efter en våddragt, som er lavet til svømning, så er der:

- smooth overflade til at mindske vandmodstand

- ekstra tyk neopren omkring lår/mave/ryg til at give bedre opdrift og mindske drag

- tyndere neopren eller mere elastisk materiale omkring skuldre til at give større bevægelighed

Nogle (herunder min) har derudover elastisk materiale ved anklerne for at lette transistion, ligesom nogle (ikke min) også har speciel belægning på underarmene til at få bedre fat i vandet. Jeg har ikke rigtig styr på om der er flere features ved de dyrere dragter.

Mine overvejelser gik primært på at finde noget i ok kvalitet, uden at skulle af med for mange penge, og så kan jeg altid opgradere, hvis jeg holder ved. Jeg vekslede lidt mellem denne og denne, og endte med sidstnævnte primært på basis af de brugeranmeldelser jeg havde læst på siden. Den endte i øvrigt med at koste mig knap 900 kr. Desværre er der lidt problemer med svejsningerne, så jeg kommer nok til at skulle sende den tilbage - jeg har dog hørt at Wiggle er ok til at håndtere det.

Link to comment
Share on other sites

Nå, jeg må vist hellere få opdateret lidt igen. :smile:

Min ferie lakker mod enden, og jeg har tilbragt nogle dejlige dage i København. Planen var at tage derover torsdag til lørdag, men da jeg onsdag fik fingrene i nogle billige billetter til Prince på 10-øren søndag var det oplagt at udvide turen til i dag (og jeg glædede mig over at jeg havde arbejdet de første to dage af min ferie, og jeg derfor først skal starte igen på onsdag).

Jeg havde derudover egentlig forventet en meget stille og rolig tur, der mest ville gå med at sludre med de mennesker jeg skulle besøge. Imidlertid skulle mine værter (en rigtig god veninde og hendes kæreste) bruge en stor del af fredagen på at ordne kælder. Jeg fik derfor lejlighed til lige at få en løbetur på programmet, og underholdte mig ellers med deres børn. Min veninde mente så, at vi til gengæld skulle i byen om aftenen og spise og måske få nogle cocktails et sted eller høre noget musik. Hendes kæreste kunne så fortælle at New Power Generation skulle spille i Amager Bio, og at der var en ret god sandsynlighed for at Prince ville dukke op. Så den sprang vi på!

Der var gået ged i udprintningen af vores billetter, da de ikke har nogen printer, og biblioteket overraskende nok var lukket. En hurtig googling viste at der åbenbart kun er en eneste netcafé på Amager, og at denne var lukket pga. vandskader. :4slap: Nå, så måtte vi improvisere.... Vi var inde i et par caféer og kiosker på vejen for at finde et sted at spise, men der var ingen af dem, der havde en printer. Men sørme om ikke der var en åben cykelhandler i Holmbladsgade, og vi blev hurtigt enige om, at de uden tvivl havde en printer. Da vi kom derind sad der omkring 5 gutter omme i værkstedet og drak øl, og vi skruede vores sødeste smil på, og spurgte om ikke de kunne hjælpe os. :slut: Det ville de heldigvis gerne! :bigsmile:

Koncerten startede i øvrigt først omkring midnat selv om den var programsat til kl. 21 - så der var en god spændt stemning derude, og vi blev ikke skuffede! Prince åbnede simpelthen koncerten med at starte samtlige instrumenter op, og overdrage dem til sine musikere, og fyrede så en rigtig fed koncert på omkring 2 timer af! :smilerock: Mega mega mega blæret show, der var gennemfyldt af funk! Jeg kendte ikke ret mange af numrene, de spillede ikke et eneste af de store hits - men wow hvor nogle dygtige musikere, og fedt at se at de fik lov til at fylde en masse på scenen også. :4thumbup:

Lørdag stod på hygge med venner - inkl. en middag som udviklede sig til rødvinsslupren til omkring kl. 3, og søndag stod den så på Prince igen. :strat: Jeg havde været i gang med at you-tube nogle af de kunstnere der skulle spille om eftermiddagen, og faldt fuldstændig for et nummer med Nikki Costa. Vi kom lidt sent af sted, og ankom derude lidt over halvvejs igennem hendes set - knap var vi kommet ind og havde fået bestilt et par fadøl før det nummer startede - så vidste jeg bare det ville blive en fed dag!

Også efterfølgende Janelle Monáe var rigtig fed; god stemme, kanon udstråling og fedt sceneshow. Herefter Chaka Khan, som jeg ikke var så bidt af. Og til sidst The Purple Master Himself! :wub: Endnu en megafed og meget funky koncert - men en hel anden oplevelse end den i Amager Bio. Det er egentlig ikke fordi jeg er en kæmpe fan, men jeg er nu voldsomt imponeret over hans talent - han spiller jo alle instrumenter! Og formår bare at skabe en kæmpe fest! :bigsmile:

Nå, men det var det der løb vi kom fra..... :blush:

Fredag d. 5. august 2011: Løb @ Amager

6,7 km på 39:24

5:53 min/km ~ 10,2 km/t

Puls:

Avg HR: 165

Max HR: 184

490 kcal

Bortset fra at jeg kom af sted lige tidligt nok i forhold til en morgenmad, som var lige tung nok, var det en dejlig tur, hvor jeg nød fraværet af bakker. :smile:

Link to comment
Share on other sites

Tirsdag d. 9. august 2011: Svømning med 1900 tri - og Stine :bigsmile:

Det var ca.:

100 m bryst

100 m crawl

2x (50 m polo crawl + 50 m flyben på ryggen)

2x (50 m indianer + 50 m rygben)

4x100 m supermand -> en-arms crawl

2x (25 m dyk (resten crawlben) + 25 m balance)

3x (25 m løs + 12½ m max + 12½ m løs + 25 m polocrawl + 12½ m løs + 12½ m max)

100 m crawl

I alt: 1400 m - tror jeg (er i tvivl om jeg har glemt noget...) ca. 1½ time

Superfed træning! :smile: Det giver godt nok noget helt andet at have træner på i forhold til bare selv at ligge og hakke baner. Nogle af teknikøvelserne kæmpede jeg meget med, men jeg synes jeg begynder at kunne mærke at det bliver mindre anstrengt at svømme crawl. Jeg havde et par små personlige sejre i dag: Det lykkedes mig at dykke de fulde 25 m begge gange! :superman: Når jeg ellers har forsøgt at dykke er jeg ikke kommet meget mere end 10-15 m, så jeg blev helt overrasket over at det lykkedes. :4thumbup: Derudover har jeg i dag for første gang svømmet 100 m uden pause på langbane. :superman:

I forhold til sidstnævnte var det helt perfekt, at der med ca. ½ time tilbage af træningstiden pludselig kun var Stine og mig i bassinet. Jeg spurgte træneren om hun blev tiden ud, og da hun bekræftede dette, spurgte Stine om vi ikke kunne lære at lave crawlvendinger - så det gik den sidste halve time med. Det er vist ikke nogen overdrivelse at sige, at der stadig er rum for forbedring :tongue: - men i et par af forsøgene gik det faktisk ganske hæderligt. :smile:

Jeg er godt brugt i skuldrene nu, og er vist også lidt spændt i nakken - men glæder mig allerede til jeg næste gang skal svømme. :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan kun tilslutte mig Kåre. Er vildt misundelig :smile:

Er ikke selv fan af Prince, men er gift med en. Og da jeg var med til koncert i Herning blev jeg blown away. Han er jo en afsindig entertainer og gav den virkelig gas. Man kan virkelig mærke, at han elsker at spille musik og optræde. Og at han så havde nogle helt sublime musikere med, gør jo ikke festen mindre :4thumbup: :4thumbup: :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Uhejdada, hvor ville jeg gerne have oplevet Prince - særligt i Amager Bio!

Det var altså også helt ekseptionelt (staveplade?) fedt!! :superman:

Jeg kan kun tilslutte mig Kåre. Er vildt misundelig :smile:

Er ikke selv fan af Prince, men er gift med en. Og da jeg var med til koncert i Herning blev jeg blown away. Han er jo en afsindig entertainer og gav den virkelig gas. Man kan virkelig mærke, at han elsker at spille musik og optræde. Og at han så havde nogle helt sublime musikere med, gør jo ikke festen mindre :4thumbup: :4thumbup: :4thumbup:

Præcis! :4thumbup:

Fed fed ferie du har haft :4thumbup:

Det bliver sikkert hårdt at komme i gear igen :dry:

Ja, det har været skønt! :bigsmile:

Og ja - hårdt at komme op i morges, og jeg sidder stadig og kæmper med at komme igennem min fyldte indbakke. :dry: Jeg trøster mig med, at det trods alt er en blid tilbagevenden til arbejde at lægge ud med en halv uge. Kan slet ikke forestille mig hvor træt jeg allerede ville være, hvis jeg var startet i mandags.

Fra min side i bassinet så S faktisk ud til at fundet et godt gear. Super fedt at se så store tekniske fremskridt i løbet af så kort tid :superman:

Tak smukke! :blush:

Er dog ikke sikker på, at mine nyvundne skillz umiddelbart lader sig overføre til kontoropgaver. :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Faktisk aner jeg ikke rigtig noget om det. :blush: Det er mit indtryk, at hvis man går efter en våddragt, som er lavet til svømning, så er der:

- smooth overflade til at mindske vandmodstand

- ekstra tyk neopren omkring lår/mave/ryg til at give bedre opdrift og mindske drag

- tyndere neopren eller mere elastisk materiale omkring skuldre til at give større bevægelighed

Nogle (herunder min) har derudover elastisk materiale ved anklerne for at lette transistion, ligesom nogle (ikke min) også har speciel belægning på underarmene til at få bedre fat i vandet. Jeg har ikke rigtig styr på om der er flere features ved de dyrere dragter.

Mine overvejelser gik primært på at finde noget i ok kvalitet, uden at skulle af med for mange penge, og så kan jeg altid opgradere, hvis jeg holder ved. Jeg vekslede lidt mellem denne og denne, og endte med sidstnævnte primært på basis af de brugeranmeldelser jeg havde læst på siden. Den endte i øvrigt med at koste mig knap 900 kr. Desværre er der lidt problemer med svejsningerne, så jeg kommer nok til at skulle sende den tilbage - jeg har dog hørt at Wiggle er ok til at håndtere det.

Wiggle er super gode til, at hjælpe og bytter med et smil.

Jeg købte min Orca S3 hos dem og de var super gode til at hjælpe med str og model.

Link to comment
Share on other sites

Wiggle er super gode til, at hjælpe og bytter med et smil.

Jeg købte min Orca S3 hos dem og de var super gode til at hjælpe med str og model.

Godt at høre. :smile:

Det er nu også det indtryk jeg har fået fra kommentarerne. Burde nok lige få skrevet til dem i dag. Jeg er nu ikke så meget i tvivl om at det er en gyldig reklamation, men jeg vil gerne vente med at sende dragten ind til openwater sæsonen er slut.

Link to comment
Share on other sites

Hey, du! Vi boede hos mine forældre. Det er forkert på så mange måder at tænke i de baner :blush::tongue::laugh:

I hvilke baner??? Spillede I ikke på slagtøj eller noget i den retning da?

Get a room I to! :tongue:

Og jeg bliver nødt til at påpege, at det er uhøfligt med indforstået sludder, som går hen over hovedet på logejeren. :nonono:

Link to comment
Share on other sites

Torsdag d. 11. august 2011: Åbentvandssvømning @ Moesgaard Strand

Distance: ca. 11-1200 m

Tid: ? Måske en time?

Nå, det var ikke det bedste vejr til at hoppe i havet i dag, men jeg havde en aftale med Stine og én anden svømmer, så jeg tog mig sammen til ikke at være alt for fesen. :tongue: Vi fik lov til at låne livreddertårnet til at skifte i og til at opbevare vores ting mens vi svømmede, så vi ikke risikerede at de blev våde. Bølgerne var kæmpestore, og sigtbarheden i vandet var ikke god. Jeg ved ikke hvad jeg skal bruge som begrundelse, men jeg bekymrede mig væsentligt mindre om hvad for nogle levende ting, der var i vandet end sidst, og synes jeg fik lagt fra med en rigtig god rytme. Vi havde aftalt hvor langt ud vi skulle svømme, og da jeg var omkring halvvejs derude syntes jeg at jeg begyndte at mærke en brændende fornemmelse i ansigtet. :unhappy: Jeg kunne dog ikke helt afgøre om det bare var salten og kulden, så jeg lod mig ikke slå ud. Heller ikke selvom jeg lidt længere fremme også kunne mærke brænden omkring mine ankler. Efterhånden blev jeg dog ret overbevist om, at jeg havde taget en brandmand lige i face! :crazy: Og specielt efter jeg var kommet op, var det tydeligt at det var en rimelig konklusion. :dry: Der er heller ikke så meget tvivl om at jeg er blevet ramt på anklerne.

Angående svømningen, så nåede vi ud til det aftalte punkt, og blev ret hurtigt enige om at svømme tilbage igen. På tilbagevejen kunne Stine ikke holde varmen, og var nødt til at stå op. Tredjemanden og jeg fortsatte et stykke videre, men valgte at stå op 1-200 meter før tårnet, da der pludselig var rigtig mange brandmænd. :sneaky2: Det er ret hårdt arbejde at svømme i så store bølger, og det sammenholdt med ønsket om at undgå at trække vand med ind, gjorde at jeg valgte at trække vejret på hvert andet tag. På vej ud betød det vejrtrækning til højre side, og min rytme var her som sagt rigtig god. Det går efterhånden bedre med at trække vejret til venstre side, hvilket godt kunne mærkes på tilbagevejen, men det føles ikke rigtigt på samme måde. Det meste af tiden havde jeg en følelse af at arbejde skævt i kroppen. Men det er vel bare noget der skal trænes...

Mht. brandmændene, så var der en sød og hjælpsom livredder, som gav mig en skraber til at få eventuelle tilbageværende giftblærer skrabet af, og noget xylocain til at bedøve området lidt. Enten har salven ikke rigtig virket, eller også gør det pænt nas uden salve, i hvert fald kan det stadig sagtens mærkes. Men jeg har næsten ingen mærker fra det, så jeg håber det aftager i løbet af de næste timer.

He he, ja, det kan du have ret i. VIl dog være en sød veninde og flytte mine kommentarer over til CH i stedet.

Og så glæder jeg mig til at svømme med dig i dag!

Jeg synes sgu vi er lidt seje at vi kom ud i dag. :superman:

Edit: Jeg plejer ikke at logge transportcykling, men 11 km hver vej i dag kan godt få lov til at komme med.

Edited by Spinderella
Link to comment
Share on other sites

Uh ha, de brandmænd er altså nogle fæle sataner!

Jeg er imponeret over at du forsatte ufortrådent, det er godt nok sejt gået.

Og ellers også en sej svømmetur. Vinden var hård igår, så jeg kan snildt forestille mig, hvilke bølger I har kæmpet med.

Jeg krydser fingre for, at fjorden er fri for div. tarvelige dyr/klatter på søndag;-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share