ithyalgia Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 (edited) BanankageIngredienser :2 Æg.2 dl. Skummetmælk.1 Spsk. rom.2 Tsk. Bagepulver.300 g. Hvedemel.6 Store meget modne bananer, most.100g Mandler, hakket.Fremgangsmåde :1. Pisk ægene, tilføj mælk og rom.2. Tilføj bagepulver og mel, rør sammen.3. Tilføj bananer og mandler, rør sammen.4. Hæld i en smurt form og bag ved 175 grader i 45-60 min. afhængig af hvilken form der bruges.Næringsinhold:Kcal : 2530 Protein : 94,5 g.Kulhydrat : 260,5 g.Fedt : 67,5 g.Giver ca. 1250g. kage, del 5 fem stykker og man har til et 500 kcal mellemmåltid med ca 19g protein.Kagen er ret tung i det så giver en dejlig mæthedsfornemmelse. Edited August 18, 2008 by ithyalgia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KongKent Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 (edited) Spaghetti kødsovs - KongKent EditionIngredienser:2 løg3 fed hvidløg4 gulerødder4 blade bladselleri10 oliven (stenfri)1 dåse hakkede tomater1 dåse tomatpuré500 gram oksefars3 tsk. pesto (rosso)+ peber, salt, chili, oregano+ nogle soltørrede tomater fra glas(og pasta)Herhjemme er alle ingredienser økologiske, men mon ikke konventionelle råvarer også kan bruges. Fremgangsmåde:1. Skær grøntsagerne ud2. Svits løg og hvidløg i lidt olie3. Svits kødet4. Tilsæt salt, peber, chili, oregano, pesto, soltørrede tomater5. Tilsæt gulerødder, bladselleri, hakkede tomater og tomatpure6. Få det hele til at koge og derefter simre i 30 minutterJeg tilsætter lidt ekstra vand til sovsen mens den skal koge, og det gør jeg ved at fylde dåsen med de hakkede tomater op med vand. Det passer cirka med sådan en dåse vand til at give det sidste væde.Når sovsen har været oppe og koge i et par minutter, så sætter jeg vand over til pasta. Når vandet her koger, så hælder jeg pastaen i, og så passer det som regel med, at sovsen er færdig samtidig med pastaen. Så er der nemlig stadig en smule bid i både gulerødder og bladselleri.Aner ikke hvad næringsindholdet er, men fedtindholdet er lavt. Dog er der kulhydrater i pastaen.EDIT: Man kan blende det og fodre det til 8-måneders babyer. Vores lever i hvert fald stadig i dag. Edited September 30, 2008 by KongKent Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totti Posted October 7, 2008 Report Share Posted October 7, 2008 Spaghetti kødsovs - KongKent EditionIngredienser:2 løg3 fed hvidløg4 gulerødder4 blade bladselleri10 oliven (stenfri)1 dåse hakkede tomater1 dåse tomatpuré500 gram oksefars3 tsk. pesto (rosso)+ peber, salt, chili, oregano+ nogle soltørrede tomater fra glas(og pasta)Herhjemme er alle ingredienser økologiske, men mon ikke konventionelle råvarer også kan bruges. Fremgangsmåde:1. Skær grøntsagerne ud2. Svits løg og hvidløg i lidt olie3. Svits kødet4. Tilsæt salt, peber, chili, oregano, pesto, soltørrede tomater5. Tilsæt gulerødder, bladselleri, hakkede tomater og tomatpure6. Få det hele til at koge og derefter simre i 30 minutterJeg tilsætter lidt ekstra vand til sovsen mens den skal koge, og det gør jeg ved at fylde dåsen med de hakkede tomater op med vand. Det passer cirka med sådan en dåse vand til at give det sidste væde.Når sovsen har været oppe og koge i et par minutter, så sætter jeg vand over til pasta. Når vandet her koger, så hælder jeg pastaen i, og så passer det som regel med, at sovsen er færdig samtidig med pastaen. Så er der nemlig stadig en smule bid i både gulerødder og bladselleri.Aner ikke hvad næringsindholdet er, men fedtindholdet er lavt. Dog er der kulhydrater i pastaen.EDIT: Man kan blende det og fodre det til 8-måneders babyer. Vores lever i hvert fald stadig i dag. Lyder lækkert. Den skal da næsten prøves Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShotPut2012 Posted October 13, 2008 Report Share Posted October 13, 2008 Græske frikadeller med Tzatiki og ovnbagte rodfrugter: Til frikadellerne500 gram hakket gris og kalven peberfrugt to fed hvidløgpersilleto æghavregryn mælksorte oliven u. stenLøgBland det hele sammen i en skål. Hvidløget skal helst hakkes, ikke knuses.Stil i køleskabet i 30 min. Tzatiki:Græsk yoghurttre fed hvidløg1 agurkRiv agurken og lad saften løbe fraBland med græsk yoghurt og hvidløgSmag til med salt og peberRodfrugter:GulerødderRødbederKartoflerPastinakkerSkær i store stykker og giv dem ca. 25-30 minutter ved 200 grader. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devious Builder Posted October 25, 2008 Report Share Posted October 25, 2008 Sund, mættende protein morgenmadTil 1 person:3 æg4 forkogte eller for-bagte kartoflerketchuptortilla brød(revet ost)Fremgangsmåde:Pisk æggene og drys kartoflerne i små terninger, ca. 2 x 2 cm med fingrene eller en kniv. Bland de piskede æg og kartoflerne sammen og kom det på en pande ved svag varme.Steg kartoffel-æggekagen færdig.(Drys evt. lidt revet ost ovenpå)Varm en tortilla pandekage og riv den i små stykker med fingrene og kom ovenpå den færdige kartoffel æggekage.Kom evt lidt ketchup ovenpå (en god idé).Retten er nu færdig. En god, sund og mættende morgenmad. Den er i hvert fald sund hvis man ikke tilsætter ost. Velbekomme Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neros Posted November 6, 2008 Report Share Posted November 6, 2008 (edited) Kunne ikke dy mig for at smide en klassiker ind i denne opskriftstråd.Pitabrød med tunfyld (2 stk.) - 2987 kJProtein 27,2% (47,9g), Fedt 17,9% (14g), Kulhydrat 55,5% (97,5g)Opskrift140g tun i vand (drænet)100g græsk yoghurt100g agurk100g gulerod 25g løg 50g grønne ærter 15g grønne jalapeños+ lidt salt og peber2 stk. pitabrødAgurk, gulerod, løg og jalapeños hakkes i små ærtestørrelse stykker og blandes med de andre ingredienser. Pitabrød varmes og fyldet fordeles i dem.Velbekomme!Edit: Smed et bedre billed op. Edited November 6, 2008 by Neros Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neros Posted November 7, 2008 Report Share Posted November 7, 2008 Synes at denne opskrift var for let og lækker til ikke at smide op. Den er dog ikke til folk med fedtforskrækkelse!Røget svinemørbrad med kartoffelsalat (2 portioner) - 2876 kJProtein 31,4% (53,1g), Fedt 26,4% (20,0g), Kulhydrat 42,9% (72,5g)375g Røget svinemørbrad600g Kartoffel300g Græsk yoghurt 55g Løg (1 stk.) 20g Purløg 6g Hvidløg (2 fed) 20g Cherry tomat+ lidt salt og peberLøg, hvidløg og purløg hakkes fint og blandes sammen med den græske yoghurt. Gør det i en skål, hvor der senere er plads til kartoflerne. Sæt det i køleskabet. Kog kartoflerne og afkøl dem. Når de er kolde skæres de i passende mundbidder og blandes med det græske yoghurt. Svinemørbraden skæres i tynde skiver og tomaterne halveres. Arrangere det på to tallerkner.Det var dagens aftensmad - havde kogt kartoflerne, sat dem til afkøling og lavet "smattet" før træning, så det var lynhurtigt aftensmad, da jeg kom tilbage! :4mewantfood: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neros Posted November 8, 2008 Report Share Posted November 8, 2008 Og en enkelt med fisk!Kan serveres i fadet..Eller portionsanrettet!Torsk i pastafad med grønsager (2 portioner) - 2164 kJProtein 29,8% (37,9g), Fedt 22,3% (12,7g), Kulhydrat 49,8% (63,4g)250g Torskefilet200g Frisk pasta100g Madlavningsfløde 18%100g Squash100g Cherrytomat 50g Forårsløg 12g Citronsaft (1 spk)+ lidt salt og peber.Kog pasta og hæld vandet fra. Squash halveres og skæres i halvbåde, tomater i kvartbåde, forårsløg i små skiver. Pastaen puttes i fadet, torskestykkerne lægges ovenpå, grønsagerne fordeles derover. Fløde og citronsaft fordeles over retten. Smides i ovnen ved 175 grader i 20-30 minutter.Kan sagtens varieres med anden fisk og andre grønsager. Namnam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neros Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 (edited) Søndagskylling!Kylling med grønsager, samt bruneris med dadler, abrikoser og pinjekerner. (2 portioner) - 3244 kJProtein 27,5% (52,5g), Fedt 28,1% (24g heraf Mætt. 3,7g/Mono. 9,2g/Poly 7.0g), Kulhydrat 44,4% (84,8g heraf 23,4 sukkerarter)400g Kyllingfilet125g Brune ris100g Gulerod100g Rosenkål 80g Peberfrugt, rød (½ peberfrugt) 50g Løg (1 lille løg) 50g Daddel, tørret 50g Abrikos, tørret 25g Pinjekerner 10g Bouillon, kylling 7g Olivenolie (½ spk.)+ lidt salt og peberDe brune ris koges med bouillonen. Dadler og abrikoser hakkes i pinjekernestørrelse og tilsættes i de sidste 5 minutters kogetid. Kyllingen koges i letsaltet vand og rosenkålen tilsættes i de sidste par minutter inden kyllingen er klar. Hak løg, gulerod og peberfrugt. Tag kylling og rosenkål afvandet og svits alle grønsagerne i olien - gerne nogle minutter med lå på. Hak kylling i store stykker og tilsæt. Svits et par minutter mere og server på en tallerken.Så kan du selv justere med mindre portioner, hvis kJ er for højt - men det var søndag.. Edit: Glemte bouillonen! Edited November 10, 2008 by Neros Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neros Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 Tillader mig min efterhånden daglige spam endnu engang! Denne suppe mætter! Og personligt mener jeg at den kan varieres til rigtig mange forskellige gode måltider!Tomatsuppe med krebsehaler (2 portioner) - 1935 kJProtein 24,6% (28,1g), Fedt 17,2% (8,8g), Kulhydrat 60% (68,3g)400g Tomat, hakket (1 dåse)600g Vand (6 dl)200g Frisk pasta150g Krebsehaler100g Græsk yoghurt 55g Løg 10g Chilli (Vælg chilli efter egen smag om stærkhed) 10g grønsagsboullion (1 stk.)+ 1 tsk salt, peber, sukker og rosen paprikaHakket tomat/løg/chilli, vand og kryderier koges nogle minutter. Blend det hele til en lind masse efter en 10 minutters tid. Smid pasta i og lad det koge et par minutter. Hæld lagen fra krebsehalerne. Put halvdelen af suppen i en skål/tallerken og put en 50g af yoghurten i midten. Tag halvdelen af krebsehalerne og læg dem oveni. Server og spis!Kunne også have lavet en hvidløg/lime marinade til krebsehalerne, men jeg var sulten :4mewantfood: , så det blev skippet i dag! (Skulle have været lavet FØR træningen, så det kunne have ligget i den et par timer.) Anyways. Håber at der er nogen, der synes, at det er okay med lidt inspiration til køkkenet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neros Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 Tidligt hjemme, tidlig træning, tidlig mad!Omelet med kyllingepastamix - 3028 kJ (1 person)Protein 33,4% (59,5g), Fedt 29,4% (23,4g), Kulhydrat 39,1% (69,9g)Omeletten120g Æg (2 stk.) 40g Skummetmælk 5g becel+ lidt salt og peberKyllingepastamix150g Kylling i strimler100g Frisk pasta 80g Peberfrugt, rød 50g Forårsløg 50g Tomat, cherryLav omeletten, kog pastaen, snit grønsagere og lynsvits dem på panden efter omeletten sammenmed den kogte pasta og kyllingestrimlerne. Server! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neros Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 (edited) Hakkebøf med rødbedemos og grønne bønner200g Oksekød, hakket (3-6%)100g Rødbede100g Kartoffel100g Grønne bønner50g Gulerod25g Skummetmælk5g Becel, flydendeSkær rødbede, gulerod og kartoffel i stykker og kog dem møre. Imens steg hakkebøffen på din Weber og gør klar til at sætte bønnerne over, så det de er klar til resten er færdig. Hæld vandet fra og tilsæt mælk, salt og peber. Brug håndblenderen til at lave det til mos. Server!Jeg er helt fjollet med min Weber gasgrill. Edited November 12, 2008 by Neros Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThomasNA Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 http://www.biavl.dk/index.php?option=com_c...6&Itemid=60Dansk 1700 tals opskrift: 3,5 liter honning og 21 liter vand koges i en time ved sagte varme med stofpose med følgende krydderier: 10 g hel sort peber15 g stødt kanel15 g stødt nelliker15 g stødt kardemomme15 g stødt angelicarod15 g stødt violrod15 g stødt muskatnød2 citronskaller1 g safran20 tørrede slåenbær ogen lille håndfuld humle(det ikke ønskede kan udelades). Kryderiposen tages op og der skummes og sies gennem et klæde og afsvales til ca. 25 grader. Hældes på ballon og tilsættes 25 g gær. Lukkes med gærrør. Omstikkes efter ca. 21 dage på en ren ballon og gæmmes i en kold kælder i et år. Ps. Selv foretrækker jeg, at lade krydderierne trække i en hel flaske Brødum i et par døgn inden tilsætning. :4mewantfood: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melisen Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Porresuppe. Crack i flydende form:-En tomme "frisk" ingefær-To røde chiliFjern kerner. Hak ultrafint. Steg i en gryde i solsikkeolie, ikke for hårdt.-Små terninger af et kyllingebrystSteges med indtil alle flader er blevet hvide-Tændstikstynde ringe af en porreTilsættes og steges i et par minutter-En smule flydende boullion, grøntsags- eller kylling-Tilsættes-En lille kop vand-Tilsvarende mængde fløde 9%Tilsættes og koges let indAfstem med salt, peber og mere boullion og fløde.Fyldet skal fylde (høhø) meget og spises gerne med gaffel og den forholdsvis tynde væske med brød. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Torben F. Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 Jeg er begyndt at bulke min (brune) pasta op med hvidkål og bladselleri. Snitter grøntsagerne fint og putter dem med op i den samme gryde som pastaen koger i, når der resterer 3-5 min af kogetiden. Let, sundt, maden mætter mere og tager længere tid at spise... Masser af karry kan anbefales! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Torben F. Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 (edited) KrydderolieVed købstidspunktet er en basilikumplante som regel i "fuldt flor" og derfor er det svært at nå at bruge alle bladene, før de visner. Man kan selvfølgelig plukke dem og lade dem tørre. Alternativt - og meget sjoverere - er at bruge dem i en krydderolie:Jeg tog 200ml god rapsolie, tilsatte ca. 50 finthakkede basilikumsblade og hældte det i et glas. Allerede her et par dage efter, smager det super! Jeg har lavet samme nummer, bare hvor jeg også har tilsat hakket chili samt lidt salt+peber. Husk at vaske krydderurterne rigtigt godt (især hvidløg), da jordbakterierne ellers kan give pølseforgiftning. Edited April 23, 2009 by Torben F. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
"Snowball" Posted May 3, 2009 Report Share Posted May 3, 2009 Frugtkage3 Æg2 dl. Sukker2 tsk. VaniljesukkerPiskes75 g. SmørSmeltes og piskes i100 g. Hvedemel25 g. Kokosmel1 tsk. BagepulverBlandes og piskes i2 Bananer (modne)Moses og blandes iDet hele blandes/røres sammen100 g. Mørk chokoladeÆble/pæreTranebærNødderRosiner-Eller hvad man nu kunne tænke sig blandes sammen og vendes i dejenDet hele hældes i et fad med bagepapir og I ovnen ved 175* i 30 min. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Torben F. Posted August 9, 2009 Report Share Posted August 9, 2009 (edited) Opskrifter der gør det let, billigt og hurtigt at øge indtaget af grøntsager i hverdagen søges. Det skal selvfølgelig løses ved at lave store portioner, så man måske kan nøjes med 2 basistilberedninger om ugen. Men hvad egner sig godt til dette formål? Jeg lover at lave de første 3 opskrifter og give dem et review, hvis de opfylder de første 3 kriterier og kan holde sig 3-4 dage. :4mewantfood: Det er ok, at opskrifterne indeholder nogle kcal fra ikke-grøntsagskilder, såsom olier, nødder, frugt, mejeriprodukter, linser osv..edit: de skal selvfølgelig smage godt.. Edited August 9, 2009 by Torben F. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vandpyt Posted August 22, 2009 Author Report Share Posted August 22, 2009 Opskrifter der gør det let, billigt og hurtigt at øge indtaget af grøntsager i hverdagen søges.Du kan lave en base af kød og forskellige former for grøntsager, som kan spises til pasta, ris, korn eller kartoffel.Kød kan feks være hakket, tern eller strimler (okse, svin, kalv, kylling, kalkun) - du kan tilføje god krydret pølse (eller back bacon), hvis du ønsker en smagsvariation.Grøntsager kan du vælge ud fra smag og pris, f.eks. gulerod, aubergin, squash, tomater, løg, pastinka, selleri, peberfrugter etc. Lad dig inspirere af grøntafdelingen.Svits kødet i olie med fint hakket løg, hvidløg og tilsæt derefter de forskellige grøntsager, du har skåret i nogenlunde lige små stykker. Alt efter hvor meget væde de afgiver kan du tilsætte tomatpure eller bouillon i forhold til hvilken smag du vil have, krydre efter behov og lad det simre ind til en fornuftig konsistens. Hvis du feks ønsker dine gulerødder eller peberfrugter sprøde, så vent med at tilsætte dem fem-ti minutter før du tager gryden af varmen.---------------Alternativt så køb en frostpose med en grøntsagsblanding du kan lide, de tilberedes blot ved at hælde kogende vand over, lidt salt og så lade det stå fra tre til ti minutter alt efter, hvor bløde du ønsker dem.----------------Brocolli og også let at gå til, skyl og skær det ud i lige store stykker op i en kold kasserolle, lidt salt over, hæld kogende vand over til det lige dækker, lad det stå i 8 minutter, hæld vand fra, op i en skål, olie, balsamico eddike, salt, peber og sennep piskes med en gaffel og hældes over - kan også spises koldt en-to dage efter. Tilsæt små tomattern, fint hakket løg (salat hvis normale er for stærke) for mere variation - kan også laves med grønne bønner i stedet for brocolli.'Pyt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Comedian Posted September 13, 2009 Report Share Posted September 13, 2009 Alternativt så køb en frostpose med en grøntsagsblanding du kan lide, de tilberedes blot ved at hælde kogende vand over, lidt salt og så lade det stå fra tre til ti minutter alt efter, hvor bløde du ønsker demEller direkte fra posen tyres de i wok'en med noget olie.Hvis man er et rigtigt skarn, tilføjer man krydderier (Min favorit er broccoliblandingen med chili, salt, peber og basilikum) smider man noget joghurt naturel i, efter grøntsagerne er blødt op, og ender med en acceptabel sauce til at hælde over pastaen ellerhvad man nu vil have til. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RuneN Posted September 13, 2009 Report Share Posted September 13, 2009 (edited) Den her er næsten for god til selv at gemme på:Familieopskriften på tomatsauce1 dl olivenolie1 mellemstort løg, finthakket2 fed hvidløg, finthakket1 dåse tomat pure1 dåse hakkede tomaterBasilikum og oreganoSalt og peberSvits løg og hvidløg i olien i ca. 15 min under omrøring - de må IKKE blive bruneKom resten i og lad det koge i 15-20 min ved lav varmeBlend det heleDen smager fantastisk og kan bruges til alt muligt - er især god til pizza og pasta. Edited September 13, 2009 by RuneN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vandpyt Posted September 13, 2009 Author Report Share Posted September 13, 2009 (edited) Den her er næsten for god til selv at gemme på:Familieopskriften på tomatsauce1 dl olivenolie1 mellemstort løg, finthakket2 fed hvidløg, finthakket1 dåse tomat pure1 dåse hakkede tomaterBasilikum og oreganoSalt og peber1 dl olivenolieSvits løg og hvidløg i olien i ca. 15 min under omrøring - de må IKKE blive bruneKom resten i og lad det koge i 15-20 min ved lav varmeBlend det heleDen smager fantastisk og kan bruges til alt muligt - er især god til pizza og pasta.Hvis du har god tid en dag, så brug 8-10 bøf tomater i stedet for dåsevarianten. De kan eventuelt skindes, men ellers skær "stilkpunktet" fra og skær dem ud i tern. Det kræver en smule længere forberedelsestid og kogning ligeså. Kakao går godt med tomat, så en spsk til blandingen - bla. Kvickly har en krydderiblanding, der hedder kakao/chili, den kan med fordel bruges, hvis du vil have et stærkt pift. Hvis du ønsker en kraftigere hvidløgssmag, så vent med at tilsætte hvidløget indtil ti minutter, før du tager saucen af varmen - tørre krydderier bør komme i tidligt i retten, friske så sent som muligt.Lad det småkoge ind ved lavt blus indtil den ønskede konsistens.Timian, merian, chili og paprika kan tilsættes i saucen, hvis man ønsker variation.Btw, du bruger godt nok meget olie (1 spsk er alt rigeligt) - nogen grund til det?'Pyt Edited September 13, 2009 by Vandpyt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RuneN Posted September 13, 2009 Report Share Posted September 13, 2009 Tak for tips! Jeg skal ikke kunne udtale mig om mængden af olivenolie. Har bare fulgt opskriften som udleveret af min bror, der er kok.. men slutresultatet fungerer i hvert fald Mht. løg og hvidløg så skulle ideen i at komme dem så tidligt i (og undgå at svitse dem for meget) være at fjerne lidt af den skarpe smag. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vandpyt Posted September 13, 2009 Author Report Share Posted September 13, 2009 Tak for tips! Jeg skal ikke kunne udtale mig om mængden af olivenolie. Har bare fulgt opskriften som udleveret af min bror, der er kok.. men slutresultatet fungerer i hvert fald Ok, tak. 2 dl olie gør dog den lidt for fed til min smag. Mht. løg og hvidløg så skulle ideen i at komme dem så tidligt i (og undgå at svitse dem for meget) være at fjerne lidt af den skarpe smag.Nu er jeg hvidløgsglad, så jo skarpere des bedre - smag og behag. Løg kan generelt godt tåle lidt høj varme, hvis man holder dem igang på panden, hvidløg (lavere vandindhold) derimod skal der ikke så meget til, før det branker - af samme grund venter jeg derfor ofte med at tilsætte det til senere.'Pyt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RuneN Posted September 13, 2009 Report Share Posted September 13, 2009 Ok, tak. 2 dl olie gør dog den lidt for fed til min smag. Hov - det var en typo.. der kom en ekstra linie med. Det skulle kun have været 1 dl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.