Blackmoore Posted May 12, 2003 Report Share Posted May 12, 2003 Her er opskriften på Blackmoores bulking toast tag et stort franskbrød...skær det over på langs så du får en 4-5 skiver der er de her 25*10 cmtag 800 gram godt oksekød, rør det op med masser af friskkværnet pepper (hvis man er et svin sitser man lige de hele pepperkorn på en tør rygende varm pande i 30 sek) groft salt, lidt god chili og frisk basilikum.Fordel det ud på 2 til 3 af de svinestore toastskiver, og SÅ skal der laves voksen-pariser toast.Ind i en 200 grader varm ovn til de er klar og så skal der spisesserver med æggeblommer, rå løg , hakkede rødbeder, kapers og et stort glas iskold mælk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nexus Posted May 12, 2003 Report Share Posted May 12, 2003 Blackmoore-> F*** det lyder som en opskrift der er vær at prøve :drooling-hungry smilie: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vandpyt Posted May 21, 2003 Author Report Share Posted May 21, 2003 Endnu en opskrift på pandekager, en gammel familieopskrift, kan ikke anbefales som lødig kost. :lol: Pandekager3 kopper hvedemel3 ægca. 1 liter sødmælk½ dl vaniliesukker½ dl kardemomme1 ss sukkerlidt saltMel, krydderier og æg piskes sammen. Mælk hældes i under piskning, til dejen er tykkere end piskefløde, lidt tyndere end ymer.Steges på (sliplet)pande, brug smør hvis nødvendigt. Pandekagerne kan fyldes med marmelade efter smag, sukker, rørsukker, honning eller sirup. Nydes med et stort glas mælk til. Kan gemmes i køleskabet til dagen efter og spises med samme velbehag. ;)Velbekommen.'Pyt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nexus Posted May 21, 2003 Report Share Posted May 21, 2003 Kan det virkelig passe at ingen af pandekageopskrifterne inkludere øl - jeg erindre at det giver en lækker luftig supstans, med en lidt speciel smag. :confused2: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hoosier Posted May 21, 2003 Report Share Posted May 21, 2003 Kan det virkelig passe at ingen af pandekageopskrifterne inkludere øl - jeg erindre at det giver en lækker luftig supstans, med en lidt speciel smag. :confused2:Ja, det er rigtigt. Det gjorde vi også altid hjemme. Hvis du mangler en opskrift, kan jeg da godt få fat i den og poste den?! Jeg har også en opskrift på nogle madpandekager med øl i, hvis det er - de er gode. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hoosier Posted May 22, 2003 Report Share Posted May 22, 2003 Her kommer opskriften på madpandekager med øl... Det er en opskrift, jeg har fra Schweiz. :) Crêpes - 8-10 stk. :4mewantfood: - 200 g mel- 3/4 tsk. salt- 2 dl vand- 4 piskede æg- 1 dl øl- 1/2 tsk. olieKom mel og salt i en skål og bland det godt.Tilsæt vand og pisk, indtil dejen er ensartet.Tilsæt forsigtigt de piskede æg.Tilsæt på én gang øl og olie og pisk, indtil der dannes bobler.Lad dejen hvile tildækket ca. en time (ved køkkentemperatur).Tilsæt "fyld" - fx skinkestrimler - til dejen. Steg på en pande med en lillebitte smule olie, eller evt. på en slip-let-pande. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cfred Posted May 22, 2003 Report Share Posted May 22, 2003 (edited) Masser af sunde opskrifter. Der står kokke bag, og opskrifterne er designede til bla. at slå igennem i vestjylland. Råvarepriserne burde derfor være overkommelige :) Der er KJ/kcal - "beregninger" pr. person ved hver opskrift. Fin service :a-okhand: Personlig favoritopskrift - dog uden karry. Her er kcal-tallene helt hen i vejret for mit vedkommende. Edited May 22, 2003 by cfred Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dines Posted June 3, 2003 Report Share Posted June 3, 2003 En ekstra opskrift til bunken:Tun-torskerognsfrikadeller1 ds torskerogn1 ds tun1-2 æglidt melevt. lidt mælksaltpebercayenne peberevt. oreganoDet hele blandes godt sammen og formes til frikadeller, som enten bages i ovnen (200 grader ca. 25 min.) eller på en pande som almindelige frikadeller. Krydderierne er selvfølgeligt valgfri, og der kan tilsættes andre gode ting. Men det er en ret let og proteinrig opskrift, der smager udmærket. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nexus Posted June 7, 2003 Report Share Posted June 7, 2003 (edited) Var det noget med en smoothie :lol: - til sommervarmen1 liter appalsin juice (god kvalitet anbefales - evt rynkeby)ca. 1 bakke jordbær (ca ½ kg) (vaskes og gøres klar) Jordbærene kan evt støgs med lidt sukker hvis man ikke vil have smage så spids.Jorbærene blendes sammen med lidt af juicen, så den er helt pureret. Derefter hældes resten af juicen i og der blendes igen indtil det hele er blandet godt sammen (10 - 15 sek).lad den evt hvile i en ½ time, så der ikke så mange luftbobler i.- og nu har i tæske lækker læske :Dtilføjelse: køb evt. spanske jorbær - bare ikke hollandske eller belgiske (eller deres grønsager for den sags skyld) - de er dyrket i savsmuld og spagnum og er generelt noget værre lort. Edited July 22, 2003 by Nexus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snoopy Posted June 12, 2003 Report Share Posted June 12, 2003 (edited) Lige et par opskrifter fra mig:Smoothies:1/2 banan blendes med 2 dl fedtfattig yoghurt/fromage frais + en håndfuld frosne hindbær og evt. en dl. juice efter smag.Smager yummy. Man kan bruge sin favorit-yoghurt og udskifte hindbær med andre bær Fedtfattige muffins med hindbær:1-2 mosede bananer1 dl økologisk rørsukker1-2 tsk vanilliesukker2 tsk bagepulver4 dl økologisk hvedemel1 dl økologisk havregryn eller müsli1 dl økologisk minimælkca 1-2 dl vand til massen er drøj100-150 gr frosne hindbær i mindre stykkerMos bananerne og bland de tørre ingredienser sammen. Kom mælken og lidt vand i og til sidst hindbær.Bages ca. 20-25 min. ved 180 grader (i muffinsforme foret med papirsforme)Fedtfattige bananmuffins3-4 mosede bananer1 dl økologisk rørsukker2 tsk bagepulver150 gr økologisk havregryn, ca 3 1/2 dl3 dl økologisk hvedemel2 tsk kanel2 tsk kardemomme1 dl økologisk minimælkca 1 1/2-2 dl vandSamme fremgangsmåde som opskriften ovenover ;) Edited June 20, 2003 by Snoopy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snoopy Posted June 13, 2003 Report Share Posted June 13, 2003 (edited) HejSletter lige opskriften her på proteinbomber, da jeg har postet en nyere version længere fremme Edited December 10, 2003 by Snoopy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hoosier Posted June 17, 2003 Report Share Posted June 17, 2003 Snoopy>> Lækre opskrifter. :thumbwink:Dog lige et spørgsmål vedr. nedenstående:Fedtfattige bananmuffins3-4 mosede bananer1 dl økologisk rørsukker150 gr økologisk havregryn, ca 3 1/2 dl3 dl økologisk hvedemel2 tsk kanel2 tsk kardemomme1 dl økologisk minimælkca 1 1/2-2 dl vandSamme fremgangsmåde som opskriften ovenover ;)Skal der ikke også bagepulver i? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hoosier Posted June 19, 2003 Report Share Posted June 19, 2003 Tænkte, at dette link vedr. erstatning af fedtstof måske kunne være af interesse for "bagefolket". :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snoopy Posted June 20, 2003 Report Share Posted June 20, 2003 >Hoosier - jo, der skulle bagepulver i - godt set...har rettet opskriften nu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
2ben Posted July 20, 2003 Report Share Posted July 20, 2003 Energidrik------------------------------------------------------------------------------------------------500mlIngredienser: Vand, Sukker/ (bedst med) druesukker (pulver), Salt -og et smagsstof fx citron, saft, ....Kog halvdelen af vandet og tilsæt 2-4 spiseskefulde sukker/druesukker og en halv teskefuld salt. Rør rundt så salt og sukker/druesukker opløses.Resten af vandet og smagsstoffet tilsættes (der skal brugeas en del smagsstof pga. salten giver en MEGET dårlig smag. På kolde dage kan drikken bruges lunken, men synes man bedst om en kølig drik sættes den i køleskabet først.Men! husk nu også at drikke vand, det er trods alt det vigtigste! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WooZer Posted August 16, 2003 Report Share Posted August 16, 2003 En god shake:Del en banan i tre stykker og put den i en blender.Derefter 1 dl mælk og en 1 dl A82/ymer.60 g valleprotein eller lign. (2 spsk. med så meget som nu kan hænge på skeen)En håndfuld frosne frugter. (Hindbær, brombær, jordbær mm.) helst blandede.Blend det, og hæld det i sækken. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jsc Posted August 16, 2003 Report Share Posted August 16, 2003 Verdens nemmeste brød, og måske bedste :) 5g gær (ikke en tyrkfejl)7.5 dl koldt vand1 spsk groft salt100g valnøddekerner røres sammen900g melRøres i med dejkroge til dejen har konsistens som en lind grød.Lad stå og hæve natten over i køkkenet, eller mindst 6 timer.Varm ovnen op til 240 grader. Når ovnen er varm, hældes dejen ud på en rist med bagepapir og stilles ind på nederste rille. Efter 15 minutter skrues ned på 200 grader og brødet får 15 min mere.Er rigtigt til mad, eller til at forkæle kæresten/ægtefællen med om morgenen. Hvis det ikke er til madbrød, kan man komme lidt mindre salt i, fx en børneske. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tryllemusen Posted August 16, 2003 Report Share Posted August 16, 2003 Amerikanske pandekager (de tykke, I ved :) )2½ dl hvedemel2 spsk olie1 æg2 spsk sukker½ tsk salt2 tsk bagepulverknapt 2 dl mælkRør olie og æg sammen og tilføj de tørre ingredienser. Rør rundt. Rør mælken i lidt af gangen. Dejen skal have en (tykt-)flydende konsistens. Steg over middel varme.Spises selvfølgelig med smør og ahornsirup.PorretærteDej af:200g hvedemel125g smør eller margarine1 æggeblomme1 spsk fløde eller mælkevt. lidt koldt vandSmøret smuldres i melet, og dejen samles med æggeblommen og fløden samt evt. kold vand. Rulles ud i en smurt tærteform og prikkes. Forbages 10 min. ved 225 C.Fyld af:3 porrer1 spsk smør 150g skinke4 æg3 dl kaffefløde ELLER 200g hytteostsalt og peberPorrerne svitses i smør. Æg, kaffefløde, salt og peber piskes sammen. Skilkestrimler tilsættes sammen med porrer. Hældes op i den forbagte tærteform, og bages ca. 20 min. ved 225 C.Tærten smager i øvrigt også godt kold :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hoosier Posted August 18, 2003 Report Share Posted August 18, 2003 Uffes nøddetærte :birthday:Ingredienser:- 6 æggeblommer- 1 kop sukker- 1 spsk. m. top kartoffelmel- 1 kop ret finthakkede hasselnødder- 6 æggehviderFremgangsmåde:- æggeblommer piskes godt med sukker- kartoffelmel og nødder blandes og tilsættes- æggehviderne piskes meget stive og vendes i med let hånd- dejen kommes i en springform beklædt med bagepapir (ca. 22 cm i diameter)- bages 40-45 min ved 180 graderNår kagen er kold, skæres den igennem og lægges sammen om en tyndt lage flødeskum. Står i køleskab gerne til dagen efter. Overtrækkes med flødeskum inden servering. :4mewantfood:N.B: Da jeg bagte kagen, brugte jeg pasteuriserede æggeblommer (1 bæger = 2 æggeblommer) hhv. æggehvider (1 bæger = 1.5 æggehvide). 1 kop satte jeg til 1.5-2 dl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hoosier Posted August 18, 2003 Report Share Posted August 18, 2003 Gulerodskage med abrikos og flødeostecrème (vistnok sakset fra Alt for Damerne)Ingredienser:Kage:- 100 g gulerødder- 50 g tørrede abrikoser- 100 g hvedemel- 100 g sukker- 1.5 tsk. bagepulver- 4 æg- ½ dl neutral olie- ½ tsk. kardemomme- 1 tsk vanillesukkerCrème:- 200 g flødeost- 2 spsk. sukker- 2 spsk. appelsin-chilisauce (Heiberg, fås i Føtex)Fremgangsmåde:Skræl gulerødderne, skær dem i skiver og kog dem meget møre i usaltet vand. Miks gulerødderne til puré med stavblender.Klip abrikoserne i strimler og udblød ca. ½ time i koldt vand.Bland mel, sukker, bagepulver, æg, olie, kardemomme, vanillesukker og gulerodspuré i en skål og rør det godt sammen. Hæld væden fra abrikoserne og bland dem i dejen.Kom dejen i en smurt (eller beklædt med bagepapir) rund form, ca. 20 cm i diameter, og bag kagen 35-40 min ved 175 grader.Rør flødeostecrèmen sammen (smag til) og server den til kagen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hoosier Posted August 18, 2003 Report Share Posted August 18, 2003 Squashkage :bounce:Ingredienser:- 3 æg- 250 g sukker- 1.5 dl olie (evt. kun 1 dl)- 400 g reven squash- 325 g hvedemel- 1 tsk. bagepulver- 2 tsk. natron- 1 tsk. salt- 2 tsk. vanillesukker- 3 tsk. kanel(Ifølge originalopskriften skal der endvidere 1 dl solsikkekerner i - det har jeg nu ikke prøvet. Jeg kunne forestille mig, at solsikkekernerne nemt kunne erstattes af fx hakkede valnødder eller rosiner).Fremgangsmåde:Pisk æg og sukker.De øvrige ingredienser blandes i.Kagen bages i ca. 40 min ved 200 °C.N.B: Jeg bagte kagen i en franskbrødsform af ukendt størrelse. Har både bagt kagen med 1.5 og 1 dl olie - foretrækker den med kun 1 dl. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tja Posted August 18, 2003 Report Share Posted August 18, 2003 Sund og lækker jeg-vil-tage-på-Lakridsis 450 gram Honning200 gram tyrkisk peper1,3 liter fløde15 æggeblommerHonningen varmes lidt op og æggeblommerne piskes i. Fløden piskes i. De knuste tyrkiske pepere piskes i. Isen fryses og er klar til at blive ædt, - helst i store mængder af det konfektædende publikum! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LAWMAN Posted August 20, 2003 Report Share Posted August 20, 2003 (edited) LCHP Milkshake (LCHP = LowCalorieHighProtein)Følgende hældes i blender (eller stavblender bruges):2 dl Mini-mælk (0,5% fedt)150 gr. FROSNE jordbær (fås til ca. 12 kr. 750 gr. i Alta) (næsten intet fedt eller protein - 8,7 gr. kulhydrat pr. 100 gr.)30 gr. KASSEIN protein (eks. til aftenshake) ellers Valle UDEN smag.1½ tsk. fuld SØD (sødemiddel UDEN kulhydrater - svarer smagsmæssigt til 38 gr. sukker pr. tsk.)1 tsk. vaniliesukker1 dl minimælk som top OG SÅ BLENDES DER!RESULTAT: Den bedst smagene og til alle tiders nemmeste Milkshake/smoothie jeg nogensinde har lavet - og jeg har lavet en del - men den her er altså SÅ nem.Bemærk SHAKEN - der iøvrigt har McDonalds-shake-konsistens indeholder kun ca. 30 gr. kulhydrat, HELE 40 gr. protein, og måske kun omkring 3 gr. fedt.Det lækreste er dog friskheden - men bemærk også at der er rigtig meget godt C-vitamin i jordbær - faktisk mere end anbefalet - men for trænende folk er det nok ikke så skidt.Men gør jer selv en TJENESTE og lav den som en lækker kold morgenshake med sugerør (de tykke) eller som en natshake, der virkelig giver god mæthed over natten, samt godt kasseinprotein - sidder selv med en nu!RATING SMAG/KONSISTENS/NÆRINGSINDHOLD 1-5: :pint: :pint: :pint: :pint: :pint: RATING SVÆRDHEDSGRAD/TIDSFORBRUG: :bike: (Da den tager 1-2 mins) B) Edited August 22, 2003 by LAWMAN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLunau Posted August 20, 2003 Report Share Posted August 20, 2003 (edited) Indisk kylling i karry (eller deromkring ihvertfald):Jeg poster opskriften som jeg plejer at lave den og godt kan lide det ;) En hel kylling (kyllinge-filet kalkun-bryst osv kan også sagtens bruges).. bruges der en hel kylling klipper man den ud i passende stykker... husk at fjerne skindet5-6 løg gerne store (faktisk jo mere løg jo bedre - dog alt med måde vi snakker ikke poser)massere af hvidløg gerne 5-6 fed eller mere 2 dåser hakkede tomater kokos-mælk Masala (fås på glas - men kan også fås som pulver men jeg kan nu bedst lide det på glas)salt olieHak løg og hvidløg... svits løg, hvidløg og brun kyllingen... tilsæt masala (1-2spsk-fulde)... når alt dette er rørt godt sammen tilsættes de hakkede tomater (begge dåser) hvorefter det småkoger lidt i et stykke tid... jævn med kokos-mælk efter smag og behag... (grøntsager ala svampignoner peberfrugter og lignende passer også glimerende ned i denne gryde) tilsæt evt salt... severes med ris og gerne fluteSom man nok kan se laver jeg meget ad gangen det sparer lidt madlavnings-tid de næste par dage da der er rigeligt med mad... det kræver bare en stor gryde... det eneste jeg kan sige er at prøv jer lidt frem så finder i ud af hvordan i synes det smager bedst... jeg kan godt lide det stærkt meget stærkt... forresten fås masalen i forskellige styrke-varianter... god fornøjelse :) Edited August 20, 2003 by Zoa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miss paradis Posted September 12, 2003 Report Share Posted September 12, 2003 (edited) Kyllingesalat m/ karryKyllinge inderfilet eller Filet steges og skæres i passende stykker. 150gChampignon ristes af på panden. (efter stegning) 70gAspages snitter på dåse. 70gFromage frais 150gKarrysalt/pebberevt kapers, bacon og karse til pyntProtein / Kulhydrat / Fedt / Kcal51,2 -- 10,1 -- 5,6 -- 296,6 ( det er altså for hele baduljen)Alt blandes og smages til -- overdrevet godt til rugbrød eller sandwichKan også spises med rejer, til en bønnesalat med cherrytomater og rødløg. :eatchicken: -- det skal lige siges at jeg ikke før har prøvet at lave den efter vægt med prøv dig frem... ;) Edited September 12, 2003 by miss paradis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.