TrainingDay Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 (edited) et par små tips/erfaringer med maden.1. Hvis man er til Hvidløg eller ingefær kan man lige choppe et par huller i kyllingen eller laksen og fyrer hvidløg eller ingefær ind i den, det giver en god men også dejligt gennemborende smag2. hvis man syntes der mangler lidt Sovs eller sådan noget til kan jeg også anbefale en lille sjat græsk youghurt koldt ovenpå (i fakta har de en med 0,1 fedt eller sådan noget)det syntes jeg selv er en fremragende ærstatning for diverse fede sovser eller creme fraiche ! :)- og den kan udover det også bruges smoothies for at give lidt fylde + der skulle være nogle gode sunde baktier i for mave/tarm3. hav altid en citron liggende og pres lidt af den på ALT hvad du har der er kedeligt ;) Edited September 15, 2009 by TrainingDay Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ATP Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 Tillader mig min efterhånden daglige spam endnu engang! Denne suppe mætter! Og personligt mener jeg at den kan varieres til rigtig mange forskellige gode måltider!Tomatsuppe med krebsehaler (2 portioner) - 1935 kJProtein 24,6% (28,1g), Fedt 17,2% (8,8g), Kulhydrat 60% (68,3g)400g Tomat, hakket (1 dåse)600g Vand (6 dl)200g Frisk pasta150g Krebsehaler100g Græsk yoghurt 55g Løg 10g Chilli (Vælg chilli efter egen smag om stærkhed) 10g grønsagsboullion (1 stk.)+ 1 tsk salt, peber, sukker og rosen paprikaHakket tomat/løg/chilli, vand og kryderier koges nogle minutter. Blend det hele til en lind masse efter en 10 minutters tid. Smid pasta i og lad det koge et par minutter. Hæld lagen fra krebsehalerne. Put halvdelen af suppen i en skål/tallerken og put en 50g af yoghurten i midten. Tag halvdelen af krebsehalerne og læg dem oveni. Server og spis!Kunne også have lavet en hvidløg/lime marinade til krebsehalerne, men jeg var sulten :4mewantfood: , så det blev skippet i dag! (Skulle have været lavet FØR træningen, så det kunne have ligget i den et par timer.) Anyways. Håber at der er nogen, der synes, at det er okay med lidt inspiration til køkkenet.APPROVED!Den smager jo vildt godt! Ryger direkte i kogebogen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaoshjerte Posted January 10, 2010 Report Share Posted January 10, 2010 Jeg har skabt en lille morgenmadsret, som jeg gerne vil dele med jer.Den er glemrende forud for træning.4 æggehvider1 kop havregryn1 tsk kanel1 kop BlåbærÆggehviderne, havregryn, og kaneel piskes sammen i en skål, og hældes ud over en varm pande. Når den slipper i siderne er den færdig. Pandekagen fyldes med blåbær og rulles.Enjoy! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HB66 Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Verdens ( måske ) bedste opskrift på knækbrød Jeg vil lige dele denne opskrift på knækbrød med jer. Disse hjemmelavede knækbrød er simpelthen så lækre. Jeg spiser dem gerne som et lille lækkert mellemmåltid, som de er, men kan sagtens spises med pålæg. F.ex. er de fantastiske med hytteost.Jeg spiser dem også om aftenen ifm. tv-hygge, i stedet for slik, chips og andet usundt. Og med dette "knækbrød-alternativ", er det ikke et problem, at undvære de søde sager.Fedtindholdet er relativt højt pga. olien, samt de mange frø og kerner, men det er jo det sunde fedt, så det burde ikke være noget problem. 1 dl. havregryn1 dl. sesamfrø1 dl. hørfrø1 dl. solsikkekerner1 dl. græskarkernerOvennævnte gryn, frø og kerner røres sammen.3,5 dl. mel ( jeg plejer at bruge 2 dl. hvedemel og 1,5 dl. grahamsmel eller anden "grov" melsort )1 tsk. bagepulver1 tsk. salt2 dl. vand1 dl. rapsolieOvennævnte tilsættes "gryn-frø-kerneblandingen", og røres godt sammen.Dejen deles i to portioner. Rulles ud i kvadrat, imellem to stykker bagepapir. Lægges op på bageplade ( nu kun på et stykke bagepapir ), og skæres i firkanter i den ønskede størrelse. Jeg bruger selv en pizza-kniv.Bages 15-20 minutter v. 175 grader i varmluftsovn.Det er vigtigt, at opbevare knækbrødene i en lufttæt emballage, da de ellers bliver bløde.God fornøjelse med bageriet. I vil ikke fortryde det.HB DonNiklas 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
:-) Posted March 1, 2010 Report Share Posted March 1, 2010 Her er min lille favorit100 g grov valsede økologiske havregryn200 g original multifrugt juiceNydes afkølet på alle tidspunkter. Havren kan evt. suppleres eller erstattes med 5-gryn.1 portion på 300 g indeholder: 13 g proteiner, 84 g kulhydrater, 7 g fedt.Pris: mindre end 40,- for 10 portioner. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KasperMunck Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 Hej alleJeg har oprettet siden www.eatstrong.dk hvor alle frit kan tilføje deres proteinrige og sunde opskrifter til deling med alle. Der er allerede 100 tilgængelige opskrifter, men jeg vil opfordre alle ildsjælene herinde på MOL til at tilføje deres favoritopskrifter til siden, der så på sigt vil blive en kæmpe database med de aller bedste og sundese opskrifter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaaanie Posted December 11, 2010 Report Share Posted December 11, 2010 (edited) Hejsa,Jeg har da nogle opskrifter jeg lige kan tilføje, de fleste er nogen jeg selv har fundet på, sunde og vegetariske selvfølgelig - men i kan jo bare selv finde på at tilsætte hvad i synes. (tag jer ikke af de underlige vægtangivelser rund bare af af ;))græskar suppe4 personer600 g hokaido græskar230 g franske grønne linser, øko, urtekram130 g løg20 g hvidløg8 g olivenolie30 g sesamfrø, hele, tørrede130 g persille20 g grønsagsbouillon, terning, queen5 g appelsin skal1 liter vand15 g hvid balsamico, økologisk, svansø1 tsk kanel, stødt5 g muskatnød100 g friskpresset appelsinsaft1. sæt linserne til at koge 2. skær græskar og løg i tern og kvas hvidløget.3. Svits græskar, løg og hvidløg og tilsæt sesamfrø.4. tilsæt en liter grønsags builion, citron eller appelsinskal.5. Når både linser og grønsager er møre, drænes vandet af linserne, og disse tilsættes til grønsager.6. Suppen blendes med stavblender og smages til med kanel, balsamico, appelsinsaft, muskatnød, salt og hvad man ellers synes7. Til sidst hakkes persillen og tilsættes.Energi 66 kcalProtein 3,8 gKulhydrat 9,4 gFedt 1,6 gBon AppetitJannie Edited December 11, 2010 by Jaaanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaaanie Posted December 11, 2010 Report Share Posted December 11, 2010 (edited) Her er liige en til...Spaghettisovs m. gumminumser4 personer500 g gulerødder i ternings størrelse240 g løg i grove tern15 g olivenolie12 g hvidløg/ 3-4 fed (grofthakket)236 g champignon, glas (el to små glas)1 terning grønsagsbouillon, terning, queen50 g pift soltørrede tomater75 g rice dream cuisine60 g ketchup, øko organic, heinz100 g bønner, kogte1 stort glas vand400 g hakkede tomater, basilikum og oregano, bon appetit5-6 friske timian kvistesalt og peber(HUSK: Hvis man ikke bruger bønner fra dåse skal man huske at disse skal sættes til opblødning natten over og derefter koges ca. 1 time)1. Løgne svites i olivenolien til de er klare, tilsæt så gulerødder og svits lidt.2. Hakkede tomater, vand, bouillonterning, timian, hvidløg, soltørrede tomater og champignoner tilsættes og retten simrer i min 20 min med omrøring af og til for at sikre bouillonterningen bliver opløst.3. De kogte bønner, rice dream og ketchup tilsættes og retten varmes igennem og smages til med salt og peber.4. Serveres med fuldkornspasta eller brune ris.Egner sig både til Vegetarer og VeganereRetten har fået sit navn fra champignonerne på glas som siden min barndom har heddet gumminumser. Smagen er ret tomat agtig, men ricedream der både cremer og søder lidt fjerner noget af skarpheden så hvis man ønsker at fjerne dette produkt, overvej da at tilsætte lidt sukker/honning eller sødemiddel.ca pr 100grEnergi 53 kcalProtein 1,8 gKulhydrat 8,2 gFedt 1,6 gBon Appetit.Jannie Edited December 11, 2010 by Jaaanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dysp Posted January 14, 2011 Report Share Posted January 14, 2011 Her er liige en til...Spaghettisovs m. gumminumser4 personer500 g gulerødder i ternings størrelse240 g løg i grove tern15 g olivenolie12 g hvidløg/ 3-4 fed (grofthakket)236 g champignon, glas (el to små glas)1 terning grønsagsbouillon, terning, queen50 g pift soltørrede tomater75 g rice dream cuisine60 g ketchup, øko organic, heinz100 g bønner, kogte1 stort glas vand400 g hakkede tomater, basilikum og oregano, bon appetit5-6 friske timian kvistesalt og peber(HUSK: Hvis man ikke bruger bønner fra dåse skal man huske at disse skal sættes til opblødning natten over og derefter koges ca. 1 time)1. Løgne svites i olivenolien til de er klare, tilsæt så gulerødder og svits lidt.2. Hakkede tomater, vand, bouillonterning, timian, hvidløg, soltørrede tomater og champignoner tilsættes og retten simrer i min 20 min med omrøring af og til for at sikre bouillonterningen bliver opløst.3. De kogte bønner, rice dream og ketchup tilsættes og retten varmes igennem og smages til med salt og peber.4. Serveres med fuldkornspasta eller brune ris.Egner sig både til Vegetarer og VeganereRetten har fået sit navn fra champignonerne på glas som siden min barndom har heddet gumminumser. Smagen er ret tomat agtig, men ricedream der både cremer og søder lidt fjerner noget af skarpheden så hvis man ønsker at fjerne dette produkt, overvej da at tilsætte lidt sukker/honning eller sødemiddel.ca pr 100grEnergi 53 kcalProtein 1,8 gKulhydrat 8,2 gFedt 1,6 gBon Appetit.JannieDer kan da umuligt kun være 53 kcal pr. 100 gram i den ret der, Jaaaaaannnniieee! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaaanie Posted January 15, 2011 Report Share Posted January 15, 2011 Der kan da umuligt kun være 53 kcal pr. 100 gram i den ret der, Jaaaaaannnniieee!Jo da! har lige kørt tallene ind igen - så find du bare din lommeregner frem hvis du lyster :)samlet Kcal: 920samlet vægt efter tilberedning 1741gr100gr = 53 Kcal :4thumbup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TranceT Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 (edited) Jo da! har lige kørt tallene ind igen - så find du bare din lommeregner frem hvis du lyster :)samlet Kcal: 920samlet vægt efter tilberedning 1741gr100gr = 53 Kcal :4thumbup:NM, sover lidt Edited January 22, 2011 by TranceT Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaaanie Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Stod lige og lavede madpakke til i morgen, og synes den blev så fin at jeg ville dele med jer!Yummi klappere.2 stk100 g solsikke rugbrød, gamle mølle12 g aioli svansøe økologisk15 g salat, rucola15 g salat, radicchio rosso100 g aubergine60 g ost, samsø 16 %, x-tra 10 g forårsløg1 tsk citronsaftKrydderier efter smag 1. Auberginen skæres i tykke skiver som tørristets på panden og krydres efter smag (mit valg faldt på salt, peber, paprika og citronsaft).2. rugbrødet smørres med Aioli.3. Alt det andet fordeles og voila, 2 yummi klappere!Total vægt: 297 gpr 100 grEnergi 160 kcalProtein 8,0 gKulhydrat 15 gFedt 7,3 gikke særligt BB eller lav-kcal... men smager super godt! VenligstJannie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halfdan Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 Virkelig en dejlig sommersalat:Ingredienser:BabyspinatChampignonBroccolifriske grønne chillipeper.OlivenolieSaltMix grøntsagerne og tilsæt et skvæt olivenolie. Fordel olien ved at blande salaten med hænderne. Tilsæt salt. Værsgo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karsten86 Posted June 2, 2011 Report Share Posted June 2, 2011 Ikke en opskrift som sådan.. og måske noget alle andre gør.. but here it goes:Normalt når jeg laver pizza og skal lave en tomatsovs til denne, tager jeg en dåse hakkede flået tomater og kommer i en skål hvor jeg så krydre den og smider lidt ting som løg eller peberfrugt i.. De sidste to gang har jeg så kogt det i ret lang tid inden for at få noget af væsken væk, så det ikke gør pizza bunden så blød. Dette har dog også gjort at det smager meget meget bedre.. Så selv om mine pizzaer var pisse gode i forvejen er de nu endnu bedre :D Så.. kog din tomatsovs godt ind!plus, giv den udrullede pizzadejen et øjeblik i ovnen inden du kommer tomatsovs på og lav din pizzadej med italiensk hvedemel = tipo 00 = pizzamel, kært barn har mange navne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tube Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 Jeg er opvokset med at fyldet til maden som regel er enten ris, pasta eller kartofler(som regel det sidste). Kunne godt tænke mig, at lave evt. nogle salater med nogle af de mere "moderne" energi kilder. Bulgur, quinoa, linser, bønner og andre ting og sager jeg dårligt kan identificere. Nogen bud på hvordan man kører det ind?Mvh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Torben F. Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 Jeg er opvokset med at fyldet til maden som regel er enten ris, pasta eller kartofler(som regel det sidste). Kunne godt tænke mig, at lave evt. nogle salater med nogle af de mere "moderne" energi kilder. Bulgur, quinoa, linser, bønner og andre ting og sager jeg dårligt kan identificere. Nogen bud på hvordan man kører det ind?MvhLige med hensyn til bønner, så vær opmærksom på at de kan fryses. Bønner skal jo ligge i blød natten over og koge en 3 kvarters tid - så det er næppe noget man gider lave i enkeltportioner.Kogte 500 gram sorte bønner og frøs dem ned i en 10 portioner. Du kan evt. køre en halv portion ris eller pasta og så bønnerne som den anden halvdel. Sorte bønner har også et vis æstetisk sundhedslook så man rigtig kan føle sig frelst :4thumbup:Og så er der masser af prots i, som bliver fuldt optageligt når de mikses med komplette proteinkilder. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waits Posted August 14, 2011 Report Share Posted August 14, 2011 (edited) Waits Boller 1 pakke gær8 teskefuld sukker4 teskefuld saltpres en halv citron1 liter vand150 g rugkerneren håndfuld græskarkerner250 g fuldkorn durummel800 g type 00 hvedemel (vigtigt at det er 00)200 g hvedemelRør godt sammen og længe, også lidt længere end til det blot er rørt sammen. Ind i køleskab med sølvpapir over, vent natten over , og husk det hæver, så hav plads i skålen.Næste morgen: Form i hånden (en lille håndfuld), evt. med hjælp af en våd ske. Drys salt og za'atar (eller rosmarin over, hvis man ikke kan finde za'atar)Bag ved 180 grader i godt 17 minutter eller til de begynder at blive gyldne (hårdere skorper fås ved at sprøjte lidt vand ind på dem med en forstøver undervejs)God fornøjelse Edited August 14, 2011 by Waits Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ficus4p Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 4-5 dåser tun, 1 løg, 1 flaske fiskesause, 4-5 æg eller ægge hvider, lidt mælk og havregryn og sidste men ikke mindst 1 pakke husplast.1) tømmer dåserne med tun, skylder det under rindende vand.2) sætte husplast i blød i et glas3) blende tun, 1 løg samt mælk og havre gryn til en tynd grød. Fiskesause tilsættes i stedet for salt, og du kan selv tilsætte de kryderier du har lyst til.4) husplasten drænes for vand, tilbage i glasset også i et langsomt opvarmerede vandbad.5)når husblasten er et opløst til blendes det sammen med tunen.6) herefter fordeles det i bøtter og sættes i køleskabet.man kan med fordel smide hele kogte æg eller stegte æggehvider med i bøtten sammen med tunen. Det giver lidt ekstra smag.Du har nu lavet en basisk tunmousse som kan spises som mousse eller bruges som tunleverpostej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martin_petersen Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 Spændende ! Har da lige fået printet et par stykker ud, som skal prøves af.. FEDT!Tak til flere af jer, for jeres opskrifter../Martin P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StærkDreng Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 En Havrepandekage er hurtig at lave, smager fantastisk og er SUPER sund!Pandekagen har den helt rigtige energifordeling - den indeholder både protein, fedt og kulhydrater.http://www.stærkdreng.dk/opskrift-havrepandekage/Følg linket for fuld længde, eller læs her:Du skal bruge:2 æg1 håndfuld havregryn1 spsk olieSalt og peberVarm en pande med olie op til god varme. Tag en gaffel og pisk æggene lidt sammen. Smid en håndfuld havregryn i æggene sammen med salt og peber. Hæld massen på den varme pande lad stå i 3 minutter. Brug et eller andet til at vende havrepandekagen med, og lad den stege 3 minutter på den anden side. DonNiklas 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jsc Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 Tænkte jeg ville dele denne super nemme opskrift på et super dejligt brød. Selv bage-hadere i min omgangskreds (mænd >45 år), der elsker hjemmebag, har taget den til sig :))Verdens bedste grovbrød1 glas (4 dl) havregryn1 glas groft rugmel 1 glas fuldkorns hvedemel2 glas vand1 spsk groft salt m. top1 tsk tørgærevt 50-200 g valnødder, græskarkerner, solsikkekerner etcRøres sammen2 glas hvedemel røres iHæv i 9-12 timer ved stuetemperaturHæld på bageplade eller i stor springform (begge m bagepapir), stil ind i kold ovn og skru op på 250 C hvor det står i 30 min, sluk så for varmen og lad stå ved eftervarme i 45 min. Brug IKKE varmluft, det tørrer brødet ud.Tag ud og køl af på rist før det skæres. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KarlS Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 PULLED PORK:1-3 kg NakkefiletMarinade:50g brun farin50g paprika2 spsk salt2 spsk peber3-5 spsk ketchupSåvs til efterbehandling:5-7 spsk ketchup1-2 spsk eddike (æble helst)2-3 spsk olivenolie/smeltet smør*Marinade/sovs er lavet ud fra de ting JEG godt kan lide, og jeg går efter den konsistens/smag/fedtethed jeg selv synes er lækker.Fremgang:Rør marinaden sammen i en skål. Smør nakkefileten godt ind i marinaden. Pak derefter stegen væk i film, og put den i køleskabet natten over (eller bare et par timer...). Dagen efter smides nakkefileten i ovnen i 6-10 timer ved 100-150 grader, gerne med et krydret vandbad/fondbad under sig. Jeg stiller altid nakkefilet på en rist, så den kan dryppe af. Jeg bruger aldrig stegetermometer, men plejer som regel at gå efter 8 timer ved 125 grader, også lige 30 minutter på 150 til sidst.Når tiden er gået tager man simpelthen bare grisen ud, lægger den i en bradepande og trevler den op med to gafler. Smadr den godt igennem så der ikke er nogle større klumper. Det er både lettere at håndtere og har en mere behagelig konsistens når den er trevlet godt fra hinanden. Herefter blandes sovsen rundt i kødet og den er nu klar til servering. Vi tog den med burgerboller og hjemmelavet coleslaw i aften. Kan også nydes med bagte rodfrugter eller lign. Rester er desuden sindsygt lækre på rugbrød med mayo og salt! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoater Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 Rum proteinbarhttp://fodr.me/id-68.phpHavregrynRom-essensProteinpulver, fx cookie and creammandlerkokosmelBland det hele sammen og smør en form med lidt olie og drys med kokosmel. Hæld dejen i formen og lad den hvile i fryseren i 2 timer - så er den klar til at skæres.Et stykke/bar giver ca. 16 g prot og 180 kcal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EmilBorsting Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 Hej alle - hvis I ønsker sunde opskrifter til billige priser, så har jeg netop oprettet en gruppe, hvor alle de bedste tilbud på sunde fødevarer deles hver uge, så du bliver opdateret med de bedste tilbud, og så du kan leve en sund livsstil uden at skulle betale for mange penge. F.eks. er der i denne uge lagt tilbud op på Skyr, Tun, Oksemørbrød og frosne blåbær Tilmeld jer gruppen her: www.facebook.com/UGENS-TILBUD-PÅ-SUNDE-FØDEVARER Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TrainTillYouPuke Posted January 4, 2021 Report Share Posted January 4, 2021 Kylling, kylling og atter kylling, det er bare så godt! Og jeg har rent faktisk lært at lave lækre og nemme opskrifter med kylling. Train till you puke :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.