OPSKRIFTER!


Vandpyt
 Share

Recommended Posts

Her er opskriften på Blackmoores bulking toast

tag et stort franskbrød...skær det over på langs så du får en 4-5 skiver der er de her 25*10 cm

tag 800 gram godt oksekød, rør det op med masser af friskkværnet pepper (hvis man er et svin sitser man lige de hele pepperkorn på en tør rygende varm pande i 30 sek) groft salt, lidt god chili og frisk basilikum.

Fordel det ud på 2 til 3 af de svinestore toastskiver, og SÅ skal der laves voksen-pariser toast.

Ind i en 200 grader varm ovn til de er klar og så skal der spises

server med æggeblommer, rå løg , hakkede rødbeder, kapers og et stort glas iskold mælk

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Endnu en opskrift på pandekager, en gammel familieopskrift, kan ikke anbefales som lødig kost. :lol:

Pandekager

3 kopper hvedemel

3 æg

ca. 1 liter sødmælk

½ dl vaniliesukker

½ dl kardemomme

1 ss sukker

lidt salt

Mel, krydderier og æg piskes sammen. Mælk hældes i under piskning, til dejen er tykkere end piskefløde, lidt tyndere end ymer.

Steges på (sliplet)pande, brug smør hvis nødvendigt. Pandekagerne kan fyldes med marmelade efter smag, sukker, rørsukker, honning eller sirup. Nydes med et stort glas mælk til. Kan gemmes i køleskabet til dagen efter og spises med samme velbehag. ;)

Velbekommen.

'Pyt

Link to comment
Share on other sites

Kan det virkelig passe at ingen af pandekageopskrifterne inkludere øl - jeg erindre at det giver en lækker luftig supstans, med en lidt speciel smag.  :confused2:

Ja, det er rigtigt. Det gjorde vi også altid hjemme. :tongue: Hvis du mangler en opskrift, kan jeg da godt få fat i den og poste den?! Jeg har også en opskrift på nogle madpandekager med øl i, hvis det er - de er gode. :4eat:

Link to comment
Share on other sites

Her kommer opskriften på madpandekager med øl... Det er en opskrift, jeg har fra Schweiz. :)

Crêpes - 8-10 stk. :4mewantfood:

- 200 g mel

- 3/4 tsk. salt

- 2 dl vand

- 4 piskede æg

- 1 dl øl

- 1/2 tsk. olie

Kom mel og salt i en skål og bland det godt.

Tilsæt vand og pisk, indtil dejen er ensartet.

Tilsæt forsigtigt de piskede æg.

Tilsæt på én gang øl og olie og pisk, indtil der dannes bobler.

Lad dejen hvile tildækket ca. en time (ved køkkentemperatur).

Tilsæt "fyld" - fx skinkestrimler - til dejen. Steg på en pande med en lillebitte smule olie, eller evt. på en slip-let-pande. :4eat:

Link to comment
Share on other sites

Masser af sunde opskrifter. Der står kokke bag, og opskrifterne er designede til bla. at slå igennem i vestjylland. Råvarepriserne burde derfor være overkommelige :) Der er KJ/kcal - "beregninger" pr. person ved hver opskrift. Fin service :a-okhand: Personlig favoritopskrift - dog uden karry. Her er kcal-tallene helt hen i vejret for mit vedkommende.

Edited by cfred
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

En ekstra opskrift til bunken:

Tun-torskerognsfrikadeller

1 ds torskerogn

1 ds tun

1-2 æg

lidt mel

evt. lidt mælk

salt

peber

cayenne peber

evt. oregano

Det hele blandes godt sammen og formes til frikadeller, som enten bages i ovnen (200 grader ca. 25 min.) eller på en pande som almindelige frikadeller. Krydderierne er selvfølgeligt valgfri, og der kan tilsættes andre gode ting. Men det er en ret let og proteinrig opskrift, der smager udmærket.

Link to comment
Share on other sites

Var det noget med en smoothie :lol: - til sommervarmen

1 liter appalsin juice (god kvalitet anbefales - evt rynkeby)

ca. 1 bakke jordbær (ca ½ kg) (vaskes og gøres klar)

Jordbærene kan evt støgs med lidt sukker hvis man ikke vil have smage så spids.

Jorbærene blendes sammen med lidt af juicen, så den er helt pureret. Derefter hældes resten af juicen i og der blendes igen indtil det hele er blandet godt sammen (10 - 15 sek).

lad den evt hvile i en ½ time, så der ikke så mange luftbobler i.

- og nu har i tæske lækker læske :D

tilføjelse: køb evt. spanske jorbær - bare ikke hollandske eller belgiske (eller deres grønsager for den sags skyld) - de er dyrket i savsmuld og spagnum og er generelt noget værre lort.

Edited by Nexus
Link to comment
Share on other sites

Lige et par opskrifter fra mig:

Smoothies:

1/2 banan blendes med 2 dl fedtfattig yoghurt/fromage frais + en håndfuld frosne hindbær og evt. en dl. juice efter smag.

Smager yummy. Man kan bruge sin favorit-yoghurt og udskifte hindbær med andre bær

Fedtfattige muffins med hindbær:

1-2 mosede bananer

1 dl økologisk rørsukker

1-2 tsk vanilliesukker

2 tsk bagepulver

4 dl økologisk hvedemel

1 dl økologisk havregryn eller müsli

1 dl økologisk minimælk

ca 1-2 dl vand til massen er drøj

100-150 gr frosne hindbær i mindre stykker

Mos bananerne og bland de tørre ingredienser sammen. Kom mælken og lidt vand i og til sidst hindbær.

Bages ca. 20-25 min. ved 180 grader (i muffinsforme foret med papirsforme)

Fedtfattige bananmuffins

3-4 mosede bananer

1 dl økologisk rørsukker

2 tsk bagepulver

150 gr økologisk havregryn, ca 3 1/2 dl

3 dl økologisk hvedemel

2 tsk kanel

2 tsk kardemomme

1 dl økologisk minimælk

ca 1 1/2-2 dl vand

Samme fremgangsmåde som opskriften ovenover ;)

Edited by Snoopy
Link to comment
Share on other sites

Snoopy>> Lækre opskrifter. :thumbwink:

Dog lige et spørgsmål vedr. nedenstående:

Fedtfattige bananmuffins

3-4 mosede bananer

1 dl økologisk rørsukker

150 gr økologisk havregryn, ca 3 1/2 dl

3 dl økologisk hvedemel

2 tsk kanel

2 tsk kardemomme

1 dl økologisk minimælk

ca 1 1/2-2 dl vand

Samme fremgangsmåde som opskriften ovenover  ;)

Skal der ikke også bagepulver i? :unsure:

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Energidrik

------------------------------------------------------------------------------------------------

500ml

Ingredienser: Vand, Sukker/ (bedst med) druesukker (pulver), Salt

-og et smagsstof fx citron, saft, ....

Kog halvdelen af vandet og tilsæt 2-4 spiseskefulde sukker/druesukker og en halv teskefuld salt. Rør rundt så salt og sukker/druesukker opløses.

Resten af vandet og smagsstoffet tilsættes (der skal brugeas en del smagsstof pga. salten giver en MEGET dårlig smag. På kolde dage kan drikken bruges lunken, men synes man bedst om en kølig drik sættes den i køleskabet først.

Men! husk nu også at drikke vand, det er trods alt det vigtigste!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

En god shake:

Del en banan i tre stykker og put den i en blender.

Derefter 1 dl mælk og en 1 dl A82/ymer.

60 g valleprotein eller lign. (2 spsk. med så meget som nu kan hænge på skeen)

En håndfuld frosne frugter. (Hindbær, brombær, jordbær mm.) helst blandede.

Blend det, og hæld det i sækken.

Link to comment
Share on other sites

Verdens nemmeste brød, og måske bedste :)

5g gær (ikke en tyrkfejl)

7.5 dl koldt vand

1 spsk groft salt

100g valnøddekerner

røres sammen

900g mel

Røres i med dejkroge til dejen har konsistens som en lind grød.

Lad stå og hæve natten over i køkkenet, eller mindst 6 timer.

Varm ovnen op til 240 grader. Når ovnen er varm, hældes dejen ud på en rist med bagepapir og stilles ind på nederste rille. Efter 15 minutter skrues ned på 200 grader og brødet får 15 min mere.

Er rigtigt til mad, eller til at forkæle kæresten/ægtefællen med om morgenen. Hvis det ikke er til madbrød, kan man komme lidt mindre salt i, fx en børneske.

Link to comment
Share on other sites

Amerikanske pandekager (de tykke, I ved :) )

2½ dl hvedemel

2 spsk olie

1 æg

2 spsk sukker

½ tsk salt

2 tsk bagepulver

knapt 2 dl mælk

Rør olie og æg sammen og tilføj de tørre ingredienser. Rør rundt. Rør mælken i lidt af gangen. Dejen skal have en (tykt-)flydende konsistens. Steg over middel varme.

Spises selvfølgelig med smør og ahornsirup.

Porretærte

Dej af:

200g hvedemel

125g smør eller margarine

1 æggeblomme

1 spsk fløde eller mælk

evt. lidt koldt vand

Smøret smuldres i melet, og dejen samles med æggeblommen og fløden samt evt. kold vand. Rulles ud i en smurt tærteform og prikkes. Forbages 10 min. ved 225 C.

Fyld af:

3 porrer

1 spsk smør

150g skinke

4 æg

3 dl kaffefløde ELLER 200g hytteost

salt og peber

Porrerne svitses i smør. Æg, kaffefløde, salt og peber piskes sammen. Skilkestrimler tilsættes sammen med porrer. Hældes op i den forbagte tærteform, og bages ca. 20 min. ved 225 C.

Tærten smager i øvrigt også godt kold :)

Link to comment
Share on other sites

Uffes nøddetærte :birthday:

Ingredienser:

- 6 æggeblommer

- 1 kop sukker

- 1 spsk. m. top kartoffelmel

- 1 kop ret finthakkede hasselnødder

- 6 æggehvider

Fremgangsmåde:

- æggeblommer piskes godt med sukker

- kartoffelmel og nødder blandes og tilsættes

- æggehviderne piskes meget stive og vendes i med let hånd

- dejen kommes i en springform beklædt med bagepapir (ca. 22 cm i diameter)

- bages 40-45 min ved 180 grader

Når kagen er kold, skæres den igennem og lægges sammen om en tyndt lage flødeskum. Står i køleskab gerne til dagen efter. Overtrækkes med flødeskum inden servering. :4mewantfood:

N.B: Da jeg bagte kagen, brugte jeg pasteuriserede æggeblommer (1 bæger = 2 æggeblommer) hhv. æggehvider (1 bæger = 1.5 æggehvide). 1 kop satte jeg til 1.5-2 dl.

Link to comment
Share on other sites

Gulerodskage med abrikos og flødeostecrème (vistnok sakset fra Alt for Damerne)

Ingredienser:

Kage:

- 100 g gulerødder

- 50 g tørrede abrikoser

- 100 g hvedemel

- 100 g sukker

- 1.5 tsk. bagepulver

- 4 æg

- ½ dl neutral olie

- ½ tsk. kardemomme

- 1 tsk vanillesukker

Crème:

- 200 g flødeost

- 2 spsk. sukker

- 2 spsk. appelsin-chilisauce (Heiberg, fås i Føtex)

Fremgangsmåde:

Skræl gulerødderne, skær dem i skiver og kog dem meget møre i usaltet vand. Miks gulerødderne til puré med stavblender.

Klip abrikoserne i strimler og udblød ca. ½ time i koldt vand.

Bland mel, sukker, bagepulver, æg, olie, kardemomme, vanillesukker og gulerodspuré i en skål og rør det godt sammen.

Hæld væden fra abrikoserne og bland dem i dejen.

Kom dejen i en smurt (eller beklædt med bagepapir) rund form, ca. 20 cm i diameter, og bag kagen 35-40 min ved 175 grader.

Rør flødeostecrèmen sammen (smag til) og server den til kagen.

Link to comment
Share on other sites

Squashkage :bounce:

Ingredienser:

- 3 æg

- 250 g sukker

- 1.5 dl olie (evt. kun 1 dl)

- 400 g reven squash

- 325 g hvedemel

- 1 tsk. bagepulver

- 2 tsk. natron

- 1 tsk. salt

- 2 tsk. vanillesukker

- 3 tsk. kanel

(Ifølge originalopskriften skal der endvidere 1 dl solsikkekerner i - det har jeg nu ikke prøvet. Jeg kunne forestille mig, at solsikkekernerne nemt kunne erstattes af fx hakkede valnødder eller rosiner).

Fremgangsmåde:

Pisk æg og sukker.

De øvrige ingredienser blandes i.

Kagen bages i ca. 40 min ved 200 °C.

N.B: Jeg bagte kagen i en franskbrødsform af ukendt størrelse. Har både bagt kagen med 1.5 og 1 dl olie - foretrækker den med kun 1 dl. :)

Link to comment
Share on other sites

Sund og lækker jeg-vil-tage-på-Lakridsis

450 gram Honning

200 gram tyrkisk peper

1,3 liter fløde

15 æggeblommer

Honningen varmes lidt op og æggeblommerne piskes i. Fløden piskes i. De knuste tyrkiske pepere piskes i. Isen fryses og er klar til at blive ædt, - helst i store mængder af det konfektædende publikum!

Link to comment
Share on other sites

LCHP Milkshake (LCHP = LowCalorieHighProtein)

Følgende hældes i blender (eller stavblender bruges):

2 dl Mini-mælk (0,5% fedt)

150 gr. FROSNE jordbær (fås til ca. 12 kr. 750 gr. i Alta) (næsten intet fedt eller protein - 8,7 gr. kulhydrat pr. 100 gr.)

30 gr. KASSEIN protein (eks. til aftenshake) ellers Valle UDEN smag.

1½ tsk. fuld SØD (sødemiddel UDEN kulhydrater - svarer smagsmæssigt til 38 gr. sukker pr. tsk.)

1 tsk. vaniliesukker

1 dl minimælk som top OG SÅ BLENDES DER!

RESULTAT: Den bedst smagene og til alle tiders nemmeste Milkshake/smoothie jeg nogensinde har lavet - og jeg har lavet en del - men den her er altså SÅ nem.

Bemærk SHAKEN - der iøvrigt har McDonalds-shake-konsistens indeholder kun ca. 30 gr. kulhydrat, HELE 40 gr. protein, og måske kun omkring 3 gr. fedt.

Det lækreste er dog friskheden - men bemærk også at der er rigtig meget godt C-vitamin i jordbær - faktisk mere end anbefalet - men for trænende folk er det nok ikke så skidt.

Men gør jer selv en TJENESTE og lav den som en lækker kold morgenshake med sugerør (de tykke) eller som en natshake, der virkelig giver god mæthed over natten, samt godt kasseinprotein - sidder selv med en nu!

RATING SMAG/KONSISTENS/NÆRINGSINDHOLD 1-5: :pint: :pint: :pint: :pint: :pint:

RATING SVÆRDHEDSGRAD/TIDSFORBRUG: :bike: (Da den tager 1-2 mins)

B)

Edited by LAWMAN
Link to comment
Share on other sites

Indisk kylling i karry (eller deromkring ihvertfald):

Jeg poster opskriften som jeg plejer at lave den og godt kan lide det ;)

En hel kylling (kyllinge-filet kalkun-bryst osv kan også sagtens bruges).. bruges der en hel kylling klipper man den ud i passende stykker... husk at fjerne skindet

5-6 løg gerne store (faktisk jo mere løg jo bedre - dog alt med måde vi snakker ikke poser)

massere af hvidløg gerne 5-6 fed eller mere :devil:

2 dåser hakkede tomater

kokos-mælk

Masala (fås på glas - men kan også fås som pulver men jeg kan nu bedst lide det på glas)

salt

olie

Hak løg og hvidløg... svits løg, hvidløg og brun kyllingen... tilsæt masala (1-2spsk-fulde)... når alt dette er rørt godt sammen tilsættes de hakkede tomater (begge dåser) hvorefter det småkoger lidt i et stykke tid... jævn med kokos-mælk efter smag og behag... (grøntsager ala svampignoner peberfrugter og lignende passer også glimerende ned i denne gryde) tilsæt evt salt... severes med ris og gerne flute

Som man nok kan se laver jeg meget ad gangen det sparer lidt madlavnings-tid de næste par dage da der er rigeligt med mad... det kræver bare en stor gryde... det eneste jeg kan sige er at prøv jer lidt frem så finder i ud af hvordan i synes det smager bedst... jeg kan godt lide det stærkt meget stærkt... forresten fås masalen i forskellige styrke-varianter... god fornøjelse :)

Edited by Zoa
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Kyllingesalat m/ karry

Kyllinge inderfilet eller Filet steges og skæres i passende stykker. :chicken: 150g

Champignon ristes af på panden. (efter stegning) 70g

Aspages snitter på dåse. 70g

Fromage frais 150g

Karry

salt/pebber

evt kapers, bacon og karse til pynt

Protein / Kulhydrat / Fedt / Kcal

51,2 -- 10,1 -- 5,6 -- 296,6 ( det er altså for hele baduljen)

Alt blandes og smages til -- overdrevet godt til rugbrød eller sandwich

Kan også spises med rejer, til en bønnesalat med cherrytomater og rødløg.

:eatchicken: -- det skal lige siges at jeg ikke før har prøvet at lave den efter vægt med prøv dig frem... ;)

Edited by miss paradis
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share