Motta's Log - Tri, Træning og snart tredive...


LaMotta
 Share

Recommended Posts

Thx venner!

Beach Work - FDK 18.08.2012

Igang igen med lidt træning. Jeg var til lidt networking/cykel-event igår eftermiddag i Lyngby, hvor der blev mulighed for at rulle lidt på cyklen igen. Jeg valgte at køre på racer, og det var en fin lille tur. Små 40Km blev det vel til, med indlagt væddeløb på slotsbakke-ruten (2.5Km) som blev kørt 6x i meget højt tempo. Jeg var meget fint med de 3 første runder, men måtte se mig overvundet af nogle små vævre typer, blandt andet Michael Mørkøvs lillebror Jesper. Bagefter var der pattegris og fadbamser og god hygge!

Imorges fik jeg sovet igennem, noget jeg trængte til, da jeg blandt andet præsterede at falde i søvn igår aftes til Zulu Sommerbio i fælledparken. Men efter at have sovet igennem idag, var det tid til at være lidt aktiv. Jeg har længe savnet at blaste lidt på upperbody, så tog en tur i FDK og lavede lidt beach-work på overkroppen. Det ser stadig fornuftigt ud, og fik da osse smidt et par front-double biceps til spejlet. DOUCHE!

Dips + Chins

10 + 5

Ditto

Ditto

High Incline pres + RDR

10x10kg + 10x10kg

10x17.5kg + 10x10kg

10x22.5kg + 10x10kg

10x25kg + 10x10kg

Chest-Sup. Laterals + DB Rows

10x7.5kg + 10x25kg

Ditto

Ditto

EZ Curls + Ez Extensions

8x30kg + 8x30kg

Ditto

DB Curls + DB Extensions

8x15kg + 8x15kg

Ditto

15min Foaming af understellet

Hjem og spise Tun-wrap! Bum!

/Motta

Link to comment
Share on other sites

Weekend

Dejlig weekend uden for meget på programmet. Igår stod på lidt hjemlig hygge, og en enkelt tur til stranden for at svømme lidt. Har gået og leget lidt med tanken om at få nogle gode lange ture under blusen, uden at have våddragt på, så igår "prøvede" jeg det af, og på trods af det er lidt koldt i starten, så kan det sagtens lade sig gøre! Således klogere tog jeg osse en tur her til aften uden våddragt. Vandet er blevet lidt varmere, men jeg var noget frossenpind da jeg kom op.

En lille note er at min teknik er helt super uden våddragt, og jeg kan virkelig mærke at jeg har fået brugt mange timer med dragten på, da jeg nærmest kan svømme i samme teknik/stil uden.

Lørdag: 2000M Open Water

Søndag: 2000M Open Water

/Bum

Link to comment
Share on other sites

Kona-Bound - Road to IMWC-2014

I stedet for at starte en ny log op vil jeg egentligt gerne fortsætte her i denne her log. Jeg har brugt MOL i rigtig lang tid, og for mig har MOL udviklet sig til at være det sted hvor nye ideer kan siges højt, ting prøves af, og mål sættes. Det har været alt fra bodybuilding back in the days (2004-2007), Styrketræning/løft (2007-2008), blandet vægtløftning indover (2008) og så lidt cykling, før jeg til sidst nok har fundet min træningshylde hvor jeg føler mig hjemme, og føler jeg har noget at byde på, nemlig Triathlon 2010 - ??

Efter 2 sæsoner med masser af lærepenge, træningstimer, stævner, erfaringer, venskaber mm. er jeg nu ved et punkt hvor jeg endnu engang skal prøve mig selv af. Dette skal ikke være et langt indlæg om hvordan og hvorledes, men snarre en teaser for hvad der kommer til at ske fremadrettet i loggen. Jeg har nemlig ikke konceptet på plads endnu, og ved heller ikke helt hvordan konceptet kommer til at se ud. Jeg ved bare at målet hedder Oktober 2014 og Hawaii.

Senere idag skal jeg have en kaffe-date med min måske kommende træner, da jeg er indstillet på tiden er moden til at tage min triathlon til det næste niveau. Jeg er inde i en fase nu hvor der er tid til planlægning, og træningen mest af alt kan køre på pumperne. Hvornår jeg for alvor går igang ved jeg ikke helt endnu, men det bliver nok omkring oktober i år. Det vil så give mig 2år til at nå målet (godt og vel). MOL bliver brugt til dagligdags skriblerier, og jeg vil se at logge så meget jeg har lyst til. Der vil osse komme en blog til de lidt større indlæg i processen ala triholics, men redesignet. Men for nu er der kun at sige:

#KONABOUND2014

Nico

Screen%20shot%202012-08-20%20at%2012.56.27%20PM.png

Link to comment
Share on other sites

Spændende nye mål :smilerock:

Kan du komme derhen uden at smide en del kg og løbe en del hurtigere? Jeg tænker, at det må være hovedprioriteterne efter at have fulgt din log i længere tid. Svømning og cykling har du jo så åbenlyst styr på ... :happy:

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

Yeah der sker lidt. Hvis nogen er wordpress ekspert, så giv mig lige en PM el. lignende. Har ændret triholics hjemmesiden til min egen private, og vil i den forbindelse gerne have en anden url der er mere "sigende". Noget ala mit navn oder so. Men tjek siden ud og giv lidt kritik/respons/fejlfinding. Har brugt det meste af igår på at få den til at spille (igen).

http://triholics.com/

Og så var jeg til fys igår, og hold da ferie hvor fik han lige voldtaget mit venstre baglår/hamstring. Det vilde er at han fik trykket det helt i bund, så jeg nu kun sidder med en ømhed ala DOMS og ikke en smerte som jeg gjorde før. Desuden mente han ikke der var nogen problemer i at påbegynde træningen så småt, og foreslog mig desuden at styrke baglåret med lidt lette vægte og høje reps de næste 5-6uger, for til sidst at lave lidt KB Swings! 2-3x pr. uge og så let øgning i vægt.

Desuden havde jeg et sindssygt positivt møde med min kommende træner. Jeg vil ikke afsløre endnu hvem han er, før at vi har skrevet kontrakt etc. Men en ung gut med stor indsigt, og som selv skal køre Hawaii her til Oktober. Vi fik snakket hele vejen rundt og kunne sikkert have snakket resten af aftenen, hvilket er et megt positivt tegn. Han bor desuden i nærområdet, og mente vi sagtens kunne få trænet lidt sammen. Hans force er desuden løb, hvilket man kun kan sige er til min fordel, og han var ikke bleg for at sige jeg ville kunne rykke ned i den gode ende af 3'erne på løbet. Uanset hvad, så vil jeg lige bruge de næste par uger på at få vendt og drejet hvad der skal ske, og så starter den rigtige træning nok omkring 1. Oktober, med et startforløb fra 1. September.

/Nico

Link to comment
Share on other sites

Spændende nye mål :smilerock:

Kan du komme derhen uden at smide en del kg og løbe en del hurtigere? Jeg tænker, at det må være hovedprioriteterne efter at have fulgt din log i længere tid. Svømning og cykling har du jo så åbenlyst styr på ... :happy:

Jeg tror ikke jeg ensidigt skal fokusere på at have et vægttab. Det kommer automatisk med den træning jeg skal til at lægge for dagen. Jeg vil ikke prioritere et decideret forløb, da det vil fjerne fokus. Men du har helt sikkert ret i at kan jeg komme ned omkring 80kg så vil jeg stå meget skarpere og blive hurtigere!

Hold nu op for en teaser :4jumpy:

Super spændende projekt, som jeg er sikker på at du nok skal nå i mål med:-)

Træner? Må man spørge hvem det er du overvejer?

Tak og tak, Og ja det sidste spørgsmål må du lige vente med :smile:

Det bliver spændende at følge med!

Har du bestemt, hvilket stævne du vil forsøge at "kvalle" ved?

Nope, det skal tiden vise. Der er osse nogle 70.3 stævner hvor der er muligheder for at kvalle, men ligenu er fokus på at få noget mere stævne erfaring i 2013, og så finder vi det "rigtige" stævne i 2014.

Link to comment
Share on other sites

Hey Motta

Tillykke med den gode tid i KBH den 12, man kan kun være misundelig på din cykeltid.

Jeg var selv der inde og gennemførte min første Ironman på 10:45:41, havde en super fed dag

under de store kriser.

Hvordan er det nu, hvor langt var du fra et Hawaii slot, er det kun ham som vinder eller er

der pladser til Ag atleterne også

MVH

Martin

Link to comment
Share on other sites

Skal du egentlig køre den der enkeltstart ude ved Ganløse d. 23/9? 38 km?

Ikke planlagt? Men måske... Har du link på den...

Hey Motta

Tillykke med den gode tid i KBH den 12, man kan kun være misundelig på din cykeltid.

Jeg var selv der inde og gennemførte min første Ironman på 10:45:41, havde en super fed dag

under de store kriser.

Hvordan er det nu, hvor langt var du fra et Hawaii slot, er det kun ham som vinder eller er

der pladser til Ag atleterne også

MVH

Martin

Hej Martin, og tillykke med din gennemførelse! Det er da en super tid og fedt du havde en god dag - Det er næsten det vigtigste når man er med for første gang!

Mht Kval, så er CC jo ikke adgangsgivende, men det er til toppen af en AG ved et Ironman stævne. I min aldersgruppe (25-29) er der sjældent mere end 3 pladser, så det gælder om at rubbe neglene. Desuden kan man osse kvalle ved forskellige 70.3 stævner, men det er vist kun 4-5 af dem der har den mulighed.

Link to comment
Share on other sites

Efter CC har jeg trukket lidt med et dødt baglår, ikke en decideret skade, men mere bare en tung muskel. Den anden dag fik jeg løsnet godt op i median-punkter og omkring vævet ved højre balle og det fjernede den stikkende smerte og efterlod et baglår der nærmest føles som et trælår. Min fys mente det var en god ide lige at give det et par dage, og så ellers så småt gå igang med noget let styrketræning med højre reps og lav vægt for at få lidt blod igennem. Så igår aftes var dette på menuen efter en lang dag i laboratoriet. Jeg startede træningen med at tage en kort omgangpå løbebåndet for lige at føle baglåret an, og det gik udemærket. Der var en smule død-følelse og som om vævet er lidt klumpet, men overordnet set gik det super. Efter løbebåndet stod den på lidt pre-hab af forskellige fokus punkter og så en smule styrke til baglåret, får jeg kørte en omgang core.

Alt i alt super træning og rart lige at komme lidt igang igen.

20min på løbebåndet

Achilles-Stretch

GoodMornings

Core

Link to comment
Share on other sites

Restitutions-Tanker

Er taget i Sommerhus i Marielyst med det formål at lave så lidt som muligt, og lige komme væk fra byen og træningsmulighederne. Helt uden træning bliver det nok ikke, da både våddragten, cyklen og løbeskoene er taget med, men det er mest af alt for at have muligheden for at komme ud og røre mig lidt hvis lysten melder sig.

Kroppen her 2uger efter Challenge er stadig ramt, og vævet i benene er begyndt at summe her efter 14 dage med noget nær ingen træning. Jeg tror på at jeg skal huske mig selv på at det har været en lang sæson, og det er okay at holde fri fra træningen med god samvittighed. Det kroppen har været udsat for siden Marts måned har været en barsk omgang, selvom jeg ikke føler jeg har trænet alt det jeg kunne. Men her er det vigtigt at holde fast i sin egen strategi, og ikke se på hvordan og hvor meget andre træner. Det vigtigste er resultaterne.

Jeg har nu indgået aftale med en træner, og vil stadig vente med at afsløre ham indtil vi starter rigtigt op, hvilket bliver 1. september. Men hans umiddelbare råd er at holde fri frem til 1.september, hvor første uge vil ligge og det nye træningsår starter. Det bliver spændende!

Jeg har stadig lige det sidste knas med venstre baglår, men det er mest af alt som om jeg har fået et ordentligt slag, og vævet "bare" er hævet/ømt. Der er ingen nivende/rivende smerte associeret med ømheden, men mere en stivhed og tunghed i muskulaturen. Jeg laver en aftale med min fys igen, og måske lidt massage - så må det osse se at komme på plads!

Men for nu handler det om restitution, afslapning og meget lystbetonet træning!

Nico

Link to comment
Share on other sites

Tilbage på cyklen

Helt ro i røven kan jeg ikke have, og selvom jeg stadig døjer med lidt småtterier af smerter i mit venstre baglår, så måtte jeg lige ud og trille en tur på min Focus. Jeg har monteret mine LITE 80mm banditter på den, så ikke nok med den ligner noget der kører rigtii' stærkt, den ruller osse fænomonalt!

Turen gik fra Marielyst og sydpå ad de små vejer ned til færgelejet ved Gedser, og så retur ad hovedvejen. Jeg havde lige glemt hvor nederen det er at køre i modvinden, men fik da genopfrisket dette på turen hjem fra Gedser. Men konstant pres i pedalerne, og lille klinge med god kadence er tricket, og det gik da osse fint!

Senere idag vil jeg nok få svømmet lidt eller tage en kort tur i løbeskoene, anyways, det er fedt med lyst-betonet træning.

Dagens Tal:

39.07Km

1t20min (29Km/t)

Gns Puls 150Bpm

Link to comment
Share on other sites

Igår eftermiddags røg våddragten på og jeg tog et smut ned til stranden med pigen for at få lidt vand i hovedet og bare plaske lidt rundt i havet. Helt befriende at være ude i "rigtigt" vand igen, og ikke det plumre vand som der er ved KBH og omegn. Det blev mest af alt en tur hvor vi fjollede lidt rundt, men fik osse strukket dragten med små 500M :smile:.

Faste læsere af loggen vil vide at min vægt altid har været et issue, og jeg arbejder på at komme ned i vægt, men har haft svært ved at knække koden for at komme under 90kg. For at presse systemet lidt og samtidig holde intensiteten nede har jeg en god ide til og effekt af lange gå-ture. Derfor var dagen idag som skabt til at gå lidt, og inden jeg fik set mig om blev en lang gå tur til en meeeeget lang gåtur! Således blev dagens træning til et halv-marathon i gå-tempo.

Dagens Tal:

3t50min

21.4Km

Link to comment
Share on other sites

Dagens Tal:

46Km Cykling

1.8Km Open Water

Kroppen begynder at ligne sig selv igen, småskavankerne har næsten ikke givet lyd fra sig idag, og kroppen føles rigtig god! Frem mod weekenden er det næsten bare afslapning, og ellers bare lidt løs træning. Ingen løb stadigvæk, men mon ikke snart jeg hopper i skoene igen?

/Nico

Link to comment
Share on other sites

Faste læsere af loggen vil vide at min vægt altid har været et issue, og jeg arbejder på at komme ned i vægt, men har haft svært ved at knække koden for at komme under 90kg. For at presse systemet lidt og samtidig holde intensiteten nede har jeg en god ide til og effekt af lange gå-ture. Derfor var dagen idag som skabt til at gå lidt, og inden jeg fik set mig om blev en lang gå tur til en meeeeget lang gåtur! Således blev dagens træning til et halv-marathon i gå-tempo.

Men er det ikke hovedsagligt på overkroppen du skal tabe dig? Hvordan hjælper gåture på det?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share