Motta's Log - Tri, Træning og snart tredive...


LaMotta
 Share

Recommended Posts

Selvfølgeligt kan man godt punkt-tabe muskelmasse. Ingen træning til overkroppen og fortsat træning til underkroppen i mens man er i kalorieunderskud, vil, før eller siden, give resultater.

Men når man er aktiv med det meste af kroppen hele tiden, ligesom Motta, vil det selvfølgeligt være sværere.

Link to comment
Share on other sites

Ok, har åbenbart ikke fulgt ordentlig med i debatten, men ingen tvivl om, at al den muskelmasse på overkroppen ikke kan bruges til ret meget som langdistanceløber ( tværtimod ), til gengæld ynder Motta jo at "flexe" under konkurrencerne så, hvad det angår, slår han elitefolkene med flere længder ;-)

Link to comment
Share on other sites

Så er der kommet struktur på træningen - Det er lidt en ny verden at have fået træner på, men det betyder samtidig at jeg ikke selv skal tænke på min træning, men bare udføre den. Han er rimelig kontant i starten, og jeg har lige skullet vende mig til den mængde han mener er rigtig. Den første uge byder på små 15timers træning, det meste dog i de helt lave intensitets-zoner, så det går okay. Derudover har jeg skulket en smule, og ikke helt fået alt træningen med da der har været lidt afslutnings-fest med FDK-Tri holdet og tømmermænd til følge. Men det lover godt for fremtiden med træner på. Det er nok et mindre kendt navn i tri-kredse indtil videre, men stol på mig jeg tror han bliver giftig med tiden og kommer til at lave en rigtig fornuftig tid til Hawaii 13. Oktober (AG 25-29). Hans navn er Niels Brandt-Jørgensen!

De sidste dages tal, som bliver logget på min hjemmeside osse uden nogen form for kommentarer, men som en rent opslagsværk for mig selv: HER

03-sep-2012

Svøm: 2Km, 45min, 2.1Km. 500M Blandet, 500-400-300-200-100 PB+Pads, 100M Afsvøm

02-sep-2012

TurboTrainer: 1t30min, Jævnt, Puls-Gns: 127bpm

Løb: 30min, 5.25/Km, 5.6Km, Puls-Gns: 155bpm

01-sep-2012

Svømning: 60min, 2Km

500M Blandet Opv – 4x100M Medley (1.48-1.54) – 4×150 (Prog. A2-EN) – 200M Ben A1 – 500M Afsvøm

Cykling: 1time45min, Rulletur

Link to comment
Share on other sites

Sakset fra Bloggen:

----------------------------------------------------------------------------------

SÆSON 2012/2013 – DE FØRSTE SPÆDE SKRIDT

September 9, 2012 · by Nicholas · Bookmark the permalink. · Edit

Der har været stille på bloggen de seneste uger, og med god grund – Sæson 2012 er ved at ebbe ud, og jeg er nu gået ind i off-season. Dermed ikke sagt at jeg er “Off-Training”, tværtimod vil jeg sige, men tilbage til det senere i indlægget. En kort oprids af 2012 skal lige gøres her, og den har været intet mindre end fantastisk. Fra at være nybegynder i 2011 i Tri-verdenen og uprøvet triatlet med nogle drømme om deltagelse ved forskellige stævner, fik jeg i 2012 for alvor taget fat i den lange ende af triathlon-verdenen, og hvilken rutsjebane-tur det ikke har været! Masser af højdepunkter, spændende oplevelser og nye bekendtskaber! Læs mere her om sæson 2012.

7796645782_cfe4798c71_b.jpg?w=300&h=199

Og nu er det så tid til at kigge fremad og finde ud af hvad der skal ske! De sidste 3 uger er blevet brugt på at snakke, lægge planer, diskutere race-planer, træne lyst-betonet og finde det gyldne focus! Focus på hvad målet er og hvordan det realiseres – En drøm er som sagt ”bare et ønske uden en plan”. Derfor er der ingen drømmeri her på bloggen – Kun mål og planer for hvordan målet nåes.

A Dream is Just a Wish without a Plan

Første mål ligger ude i 2013, og en deltagelse ved VM på den halve-distance i Las Vegas (September 2013). VM i Vegas (70.3 Vegas) er en kvalifikations-turnering, hvilket kræver en god placering i et adgangs-givende race, og her har jeg flere 70.3-Races i kikkerten. Jeg har valgt at fokusere 2013 på den halve-distance, da jeg meget bedre kan udnytte mine forcer når jeg “kun” skal løbe 21.1km afsluttende. Et helt marathon er (desværre) stadigvæk en ordentlig mundfuld når man som jeg ligger tættere på 90Kg end 80kg. Men det giver 2013 mig muligheden for at lave om på! Og jeg skal nok komme derned hvor det er rigtig sjovt at være triatlet. Jeg er dog realistisk omkring mit mål med at kvalificere mig til 70.3 Vegas, og ser det lige nu som mindre sandsynligt, omend muligt! Men med 2013 som “The-Half-Distance-Year!” har jeg focus på halve-distancer i Danmark og i nærheden af Danmark. Lige nu kigger jeg på EM på halv-distancen ved Challenge-Kraichgau, DM på halv-distancen i Aalborg, Challenge Århus (70.3), samt Øresund Triathlon. Det giver en fuldt booket race-kalender, men med den halve-distancer in mente osse muligheden for at køre flere Races! Samtidig har jeg kig på nogle flere races i den kortere ende, herunder DM i Sprint. Men inden det hele bliver alt for kort og halvt, så er jeg ret så sikker på at mit første race i 2013 bliver Abu Dhabi IT endnu engang. Og hvorfor så lige det race? Tjoo, det ligger uhyggelig godt til mine forcer/force og jeg går sten-hårdt efter en sub-5timers cykel tid på de 200Km som skal tilbagelægges.

Tilbage til de indledende ord omkring min træning. Jeg har valgt for første gang at prøve og have en træner på der strukturerer og planlægger hvordan min træning skal være, og som samtidig kan vejlede mig i at nå mine mål – Igen focus på at have en plan! Jeg brugte et par uger på at undersøge markedet for trænere, og fandt en person som jeg klikkede godt med, og som samtidig er i øjenhøjde med hvor min træning er, hvor jeg kan udvikle mig og hvordan jeg som person får hele pakken til at hænge sammen. Min træner Niels Brandt-Jørgensen, har sit eget lille tri-projekt kørende, og skal til Oktober over og vise sit værd ved Hawaii Ironman. Det er superfedt og inspirerende at have en person inde over træningen, der selv har opnået det mål jeg kommer med og jeg ser frem til et godt samarbejde med en langsigtet plan. Besøg hans hjemmeside og se mere om ham her!

Coach N har allerede været igang, og den første uge med træner på nærmer sig sin slutning, lige knap, og der har været meget at se til! Meget mere end jeg husker jeg har lavet tidligere, men samtidig har jeg fundet ud af at jeg bruger langt mindre energi på selv at overveje min træning og hvad jeg skal træne. Jeg gør bare hvad der står på papiret!

Men idag står den på Powerrade halvmarathon i København, hvor jeg håber på en forholdsvis fornuftig tid. Ses ude på ruten!

-------------------------------------------------------------------------------------

Som skrevet Powerrade igår dog uden Power - Fedtede mig igennem på 1.51.09 efter 15Km der gik ok og 6Km der bare var røven. Fik stive stænger til sidst, og tilskriver det til dels at det er første gang siden CC2012 at jeg har været oppe på den distance.

Imorges stod den på Restitutions-svøm med fokus på lidt ben-serie, og noget teknik lala. Egentligt befriende at være i bassinet for en gang skyld, og tog mig selv i at nyde dagens træningspas. Jeg kan dog mærke at indlærings-kurven for svøm er blevet uhyggelig stjel!

In other news, så har Kæresten og jeg taget et lille projekt op, hvor vi prøver at eliminere gluten fra kosten. Indtil videre har jeg gået en uge uden Gluten (næsten uden) og jeg føler kroppens energi-niveauer er stigende! Sjovt når det bliver til et projekt at holde sig fra en bestemt ting. Har faktisk slet ikke lyst til brød/pasta/etc og undersøger nærmest hysterisk alle fødevare for spor af Gluten. Og hvorfor så det? Gluten er mistænkt for at føre til lettere inflammation i kroppen og genere tarm-systemet. Med en meget følsom mave og tidligere slemt plaget af mb. crohn (google it), tænker jeg det er et skud værd. Desuden har jeg mistænkt Gluten for at være en medvirkende årsag til at det kan være svært og smide de overflødige kilo. Lidt strø-tanker.

/N

Link to comment
Share on other sites

Elsker egentligt at logge og lige tømme hovedet for træningstanker og fortælle om hvad der er sket på det seneste i træningen. På det seneste har det dog været lidt sløjt med indlæg, men (og det lyder måske lidt åndssvagt), så har der bare været ret så meget træning på det seneste. Min Coach (mangler virkelig et bedre ord, og træner er heller ikke godt) har en rimelig øst-europæisk tilgang til tingene, men jeg tror på ham og jeg tror på konceptet. Så nu er det uden for mange dikkedarer at jeg slavisk følger hans pisk, og så må vi tage stilling om et par måneder med hvordan det går og om jeg fortsætter.

Således klogere, skulle der selvfølgelig osse trænes idag, og jeg valgte at bruge min formiddag på dette, da eftermiddag og aftenen ligeså godt kan bruges på arbejdet i de mørke timer. Og så er mit energi-niveau osse bare langt bedre fra morgenstunden af. Derfor var et på med cykel-tøjet (for 3. dag i streg) og afsted på TT'eren ud mod Farum og omegn. Jeg ville lige teste TT-Ruten frem imod næste søndags TT-Race, som jeg har meldt mig til. 57.5Km Ondskab på 2hjul. Runden er lige omkring de 19Km, og jeg håber på 3 omgang under 30min. Derfor passede ruten osse perfekt til 30mins IM-Pace træning under den "lange" cykel-tur.

Trillede derud og fik kørt benene varme. Kørte mine 30min (33min) i IM-Pace og så trillede jeg hjem igen. I alt blev det til 80Km på cyklen på 2timer40min. Derefter stod den på kombi-pas, 30min løb i rimelig højt tempo de første 15min, men lavede lidt rundt i programmet. Tog den på løbebåndet i stedet, og fik lavet en fin serie med lidt pres på tempoet:

10min 6.00

2min 4.45

1min Pause

2min 4.45

1min Pause

3min 4.45

1min Pause

10min Afjog

I alt 30min.

Fin omgang, og jeg følte mig super fit og tilpas. Hjem og spise omelet @6æg med kartofler og squash! Mums!

/Nico

Link to comment
Share on other sites

Min Coach (mangler virkelig et bedre ord, og træner er heller ikke godt) har en rimelig øst-europæisk tilgang til tingene, men jeg tror på ham og jeg tror på konceptet. Så nu er det uden for mange dikkedarer at jeg slavisk følger hans pik, og så må vi tage stilling om et par måneder med hvordan det går og om jeg fortsætter.

Du kan bare kalde ham kæreste.

Link to comment
Share on other sites

Lol Spoer - Hovedet ud af Computeren...

Imorges vågnede jeg kl 6.00 og havde de gode intentioner om tidlig træning inden arbejdet, men fik snoozet den 30min mere end jeg havde planlagt. Så var tæt på at droppe dagens svømmetræning og så bare tage direkte på arbejde i stedet. Men tog mig alligevel i at overtale mig selv til træning, da arbejdet alligevel er dødt inden kl 9.00 om fredagen. Så først over og styrketræne, og derefter en tur i svømmehallen. Faktisk en superfed kombination! Var lidt forsigtig med styrke-delen da jeg sidst fik så mega mange DOMS, at jeg troede det var løgn.

Dagens tal blev noget i stil med:

KB Swings/KB Snatches: 16Kg @Random Numbers

KB Lunges: 2x10@16/16kg

Achilles-Strech. 10+3x5/5

HBS + Pulls: 3x3@140kg + 4x5@Motta

Goodmornings + Plate Pushes: 3set + 3set

Derefter hjem og pakke svømmetasken og afsted til Øbro hallen. Dagens program bød på sprint-serier, så 25M var perfekt til den slags:

4xSprint-Serie + Warm-up og afsluttende lidt Glid+Armstrækkere: 2400M.

/Motski

(Zefside i aften? Ses)

Link to comment
Share on other sites

Nu taler du om Vegas og Abu Dhabi.. hvordan har du det med varmen?

Begge steder er det uanmindeligt varmt, for nu at sige det mildt.

Abu Dhabis cykelrute ligger primært ude i ørkenen hvor der blæser dejlige brandvarme sandkorn ind over dig nonstop. Det er 200km i brændende sol. Løbedelen foregår nede omkring havnen, på små smalle stenstier.

Vegas cykelruten har mange højdemetre, så hvis du hører til i den tungere del af feltet, får du også her næppe en fordel. Vejret er om muligt endnu varmere end i Abu Dhabi på den tid af året (Vegas august/september, Abu Dhabi marts)..

Hvis man elsker absurd varme, er det jo fint nok.

Link to comment
Share on other sites

What Thorhauge said, men ja - Betragtningerne er rigtige nok. Omend varme er dejligt i min optik.

Dagens indlæg handler om søndagens træning. Tidligt (yeah right) op og afsted på carbon-hingsten sammen med to andre triatleter. Den stod på ren og skær rulleri rundt omkring, så da jeg blev bedt om at bestemme vejen valgte jeg at tage lidt sving hist og her af små veje jeg aldrig har kørt før. Endte dog med at tage den gamle kælling bagfra (Challenge Ruten), da vi nåede Kongevejen lige omkring Birkerød. Sjovt som en rute man har gennemtæsket kan føles så anderledes når man kører den modsat! Anyways, så blev det en super fin tur, og energi-niveauet blev holdt forholdsvis højt. Jeg crasher dog lidt nu her da jeg fik lidt brød (pølsehorn) på den lokale 7-11'er på vej til arbejdet hvor jeg nu sidder og skal være aktiv. Mest af alt har jeg lyst til en tur på sofaen...

Senere idag står den på løbeteknik i 30min med lidt forskellige øvelser fra youtube. Jeg håber på det kan hjælpe mig til at indse lidt tekniske ting og derved gøre mig til en bedre løber. Vi ser.

Dagens tal

100ish KM, 3timer20minutter. I alt tæt på 10timers cykling i denne uge. (Tror sku aldrig jeg har prøvet før, lols).

Link to comment
Share on other sites

Så gik den ikke længere uden en "rigtig" skade - Har tidligere døget lidt med små-skavanker og ømhed her og der, men ikke en decideret skade. Tirsdag nat vågnede jeg med et overspændt venstre ben, hvor knæet var helt låst og vredet i smerter. Vidste ikke rigtig hvad jeg skulle stille op, så valgte at tage på skadestuen om morgenen for at få en afklaring på hvorvidt alt sad som det skulle. Og det gjorde det så heldigvis, men ømheden var intakt. Efter undersøgelse af lægen røg jeg således hjem på krykker og med beskeden om 1 uges hvil + at søge egen læge om en uge, hvis hævelsen ikke aftog. Hans bedste bud var således en skraldespands-diagnose ala brusk der irriterede slimhinde bla bla bla...

Så er det godt man er vel connected, så afsted til Protreatment på Amager, hvor min gode friend Christian er Fys, og vant til at se på sportsfolk i alle afskygninger. Han er sindssygt talentfuld, og fik hurtigt lokaliseret problemet omkring knæskallen, hvor han fandt en lille deformitet, der sad og knurrede. Samtidig var det ret tydeligt at spænding mellem ydre lår-musklen (kan ikke lige huske navnet) og så inder-låret sidder og kæmper om at holde knæet på plads. Alt i alt en god gang overspænding der har været godt skjult, og ikke gjort væsen af sig indtil i forgårs.

Dagen igår lå jeg i sengen, og ventede på hævelsen aftog stille og roligt, indtil i går aftes hvor jeg kunne gå næsten normalt igen. Lidt iprener og ellers bare fokus på at holde knæet i ro har hjulpet gevaldigt, men jeg trækker stikket for reste af september, og må så starte stille op derefter. Ingen grund til at presse på nu.

Forhåbentligt kan jeg stadig få svømmet lidt, og ellers er det bare på med afslapnings-kasketten til efter Hawaii, hvor min Coach kommer hjem igen. Han har vidst selv haft sit hyr med sin træning og skader, så holder mig fra at kaste mine issues efter ham indtil han er tilbage.

/N

Link to comment
Share on other sites

Så gik den ikke længere uden en "rigtig" skade - Har tidligere døget lidt med små-skavanker og ømhed her og der, men ikke en decideret skade. Tirsdag nat vågnede jeg med et overspændt venstre ben, hvor knæet var helt låst og vredet i smerter. Vidste ikke rigtig hvad jeg skulle stille op, så valgte at tage på skadestuen om morgenen for at få en afklaring på hvorvidt alt sad som det skulle. Og det gjorde det så heldigvis, men ømheden var intakt. Efter undersøgelse af lægen røg jeg således hjem på krykker og med beskeden om 1 uges hvil + at søge egen læge om en uge, hvis hævelsen ikke aftog. Hans bedste bud var således en skraldespands-diagnose ala brusk der irriterede slimhinde bla bla bla...

Så er det godt man er vel connected, så afsted til Protreatment på Amager, hvor min gode friend Christian er Fys, og vant til at se på sportsfolk i alle afskygninger. Han er sindssygt talentfuld, og fik hurtigt lokaliseret problemet omkring knæskallen, hvor han fandt en lille deformitet, der sad og knurrede. Samtidig var det ret tydeligt at spænding mellem ydre lår-musklen (kan ikke lige huske navnet) og så inder-låret sidder og kæmper om at holde knæet på plads. Alt i alt en god gang overspænding der har været godt skjult, og ikke gjort væsen af sig indtil i forgårs.

Dagen igår lå jeg i sengen, og ventede på hævelsen aftog stille og roligt, indtil i går aftes hvor jeg kunne gå næsten normalt igen. Lidt iprener og ellers bare fokus på at holde knæet i ro har hjulpet gevaldigt, men jeg trækker stikket for reste af september, og må så starte stille op derefter. Ingen grund til at presse på nu.

Forhåbentligt kan jeg stadig få svømmet lidt, og ellers er det bare på med afslapnings-kasketten til efter Hawaii, hvor min Coach kommer hjem igen. Han har vidst selv haft sit hyr med sin træning og skader, så holder mig fra at kaste mine issues efter ham indtil han er tilbage.

/N

God bedring og genstart af træningen senere!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share