Motta's Log - Tri, Træning og snart tredive...


LaMotta
 Share

Recommended Posts

TræningsUpdates

abs-fit-fitness-girl-hot-Favim.com-328268_large.jpg

Skal lige bruge lidt overspringshandlinger inden jeg sætter mig til at skrive på min PhD. Skal til og igang med det store introduktions-kapitel, så tænker det er en meget god ide at varme fingrene lidt op med at skrive et log-indlæg. Igår fik jeg styr på en masse forskellige små-gøremål, og samtidig gjort lejligheden klar til at skrive. Det inkluderede blandt andet at jeg fandt på at smække et stor spise/skrive bord op i form af to bukke med en gammel dør henover. Fungerer skidegodt, og ser lidt Hipster-agtigt ud. Det skal nok blive godt, især når jeg har direkte udsyn til FDK Ngsvej fra min skrive plads, og jeg derfor kan holde øje med hvilke snacky-bitches der skal træne.

Igår aftes stod den på lidt evening-cardio hvor jeg fik svedt godt igennem. Lækkert med lidt low-intensity, high volume cardio og bagefter fik jeg strukket godt ud til bodyflow. Det var ham Tor fra De Fantastisk Fem der stod for timen, og shiiiit nogle Quads den mand render rundt med. Kombineret med en usandsynlig flot fedtprocent, blev jeg næsten helt gay igår til timen! Armagaaad!

Mandag Morgen: Spinning + Styrketræning

Mandag Aften: 50min Cardio + 60min Bodyflow

Tirsdag Morgen: 2100M Svømning, Teknik

/Done

Link to comment
Share on other sites

Havde skrevet et længere indlæg igår, men fik så lukket browser vinduet. DOH!

Nå, jeg fik trænet både tirsdag aften og så igår aftes, og kroppen har det egentligt super! Jeg prøver virkelig at holde intensiteten nede og kun teste lidt hist og her. Igår fik jeg osse lige oplevet Roid-Rage i FDK, da en eller anden douche midt i at jeg skulle til at dødløfte valgte at gå ind foran mig, hvorfor jeg anmærkede overfor ham at han måske lige skulle være opmærksom på andre. Det tændte idioten af, og jeg skulle fandme bare lade være med at stå der. Jeg var lige på nippet til at tænke wtf og så tage diskussionen med ham, men jeg bevarede fatningen og fik værfet ham væk med et par rolige kommentarer. Idiot.

Nå men træningen så ud som følger:

Tirsdag Aften: 60min Crossfit,

Onsdag Aften: 60min Hometrainer, 12min Intervaller fra 60-70% af HRR med 4min rul mellem hver. Virkede fantastisk godt, og der kom en pæn pulsgraf ud af det:

post-5949-0-10500200-1352359261_thumb.pn

Efter hometrainer tog jeg en hurtig styrkesession med følgende tal:

  • Dødløft 3x3@130Kg
  • Cleans 5x5@60kg
  • Rows 4x8@60kg
  • Goodmornings 4x8@60kg
  • Turkish Getups 5-10stk @12kg + 2@20kg

Idag står den på svømning på et eller andet tidspunkt når jeg er træt af at sidde foran computeren og skrive på min PhD.

/Nico

Edited by LaMotta
Link to comment
Share on other sites

“The water is your friend…..you don’t have to fight with water, just share the same spirit as the water, and it will help you move”.

Alexandr Popov

Dagens træning stod på svømning! Ind i mellem skrivningen omkring celle-cyklus, DNA skade og celle deling, er det meget rart lige at tømme hovedet et øjeblik. Så derfor udnyttede jeg en tur i svømmehallen midt på dagen til at få lidt tanker på andre ting og vand i næsen!

200M Opvarmning

4x50M Catch-Up Crawl

4x50M One-arm Crawl

4x25M Hypoxia (1-2vejrtrækninger)

4x150M – 25M Sprint – 100M Glid – 25M Sprint

4x75M – 25M Sprint – 25M Glid – 25M Sprint

4x50M – 25M Sprint – 25M Glid

4x25M – Sprint

100 – 150 – 200 – 250 – 200 – 150 – 100 Arme

50M Udsvøm

Total: 3100M på lidt over 60min i vandet.

Edited by LaMotta
Link to comment
Share on other sites

Dont know what to do? Go Workout...

Er sådan jeg har det lige nu. Mangler et seriøst spark i røven fra en kyndig person, så jeg kan komme ordentligt igang med min skriveprocess. I øjeblikket er det bare røv og nøgler, og har virkelig svært ved at motivere mig til at skrive noget brugbart. For den ikke-opmærksomme læser, så er jeg i øjeblikket ved at skrive PhD-afhandling, og det sucks monster-cox. Min motivation er meget simpel, når det er done, så er det freakin' done og jeg kan se frem imod et liv uden konstant dårlig samvittighed og mindreværds-følelse pga en forskningsverden der bare er bånd-rådden og latterlig. There I said it.

Nå, jeg har brugt idag på nothing konstruktivt, og mest af alt bladret internettet tyndt, holdt liv i facebook, og så selvfølgelig trænet. Det sidste er klart det mest konstruktive og det der lige giver lidt ahhh-følelse. Der sker noget!

De to træninger idag bød på

Svømning: 3000M, med 4x200M (3.11-3.11-3.06-3.06), 4x100M (1.27-1.29-1.30-1.31) og 1100M Arme (18min)

Styrketræning

  • Opvarmning, VL-Øvelser, OH Squat, Strejk
  • TrækBold + Træk: 5x10kg, 5x20kg, 5x30kg, 3x40kg, 3x40kg, 3x40kg
  • Hugvend: 5x40kg, 5x50kg, 3x70kg, 2x80kg, 3x70kg, 3x70kg, 3x70kg
  • Dødløft: 5x90kg, 3x5x130kg, 2x160kg, 1x180kg
  • Chins: 3x5@Bw

Derefter hjem og stege 300g Oksefilet på panden, og lave 2xAvocado Guacamole til og spise spise! Nam-Nam style.

/N

Link to comment
Share on other sites

Jeg ved hvad du taler om! Afleverer selv revideret afhandling om to uger, og kan totalt genkende det du skriver - omend jeg heldigvis har fået noget af den faglige motivation tilbage. Nu ved jeg ikke lige hvor langt du er i processen, og hvor meget skrive erfaring du har i forvejen, men mine råd vil være:

1. Lav en detaljeret tidsplan inkl. delmål for hvornår du skal være færdig med forskellige afsnit (jeg satser på at du allerede har en struktur på afhandlingen, ellers er det åbenlyst første punkt). Husk at afsætte tid til korrektur, lay-out, formalia mv.

2. Identificer de sværeste steder, og sørg for at gå i gang med dem tidligt - evt. diskuter med andre. Så har du tid til at lade dem ligge lidt og vende tilbage til dem senere, når (ja når!) det går i hårdknude.

3. Lav en liste over ting du mangler, både store og små ting. De dage hvor du ikke har hoved til at skrive store nye indsigtsfulde afsnit kan du måske sidde og pusle med nogle grafer eller læse korrektur på noget allerede skrevet eller finde manglende referencer eller andre småting. Så har du i mindre grad følelsen af at have spildt tiden - og tit får man tænkt nogle gode tanker, mens man laver den slags.

4. Forpligt dig på dine deadlines. Hvad enten du kan aftale at få andre til at læse det igennem (kan klart anbefales både som en snor i at tiden ikke skrider og i forhold til værdifuldt input) eller du skal give dig selv belønninger eller andet.

5. Lad være med at piv - sæt dig ned og skriv. Ja, det sutter max nogle gange, men det gør det i mindre grad hvis du stopper med at have ondt af dig selv. Og det er ikke kun skills der skiller dem der gennemfører en phd fra dem der ikke gør, det er også evnen og villigheden til at bide sig fast og stå det igennem.

Jeg ved ikke om ovenstående på nogen måde hjælper dig, men nu er jeg i hvert fald motiveret til at skrive videre på min konklusion. :4smartass:

Link to comment
Share on other sites

Haha, super indlæg spinderella! Og tak for det.

Der var lige et par punkter jeg godt kunne bruge, især det med at få tingene ud af hovedet er en god pointe. Jeg bruger meget strukturen inde i mit hoved, men nogle gange så kokser det og så mister jeg overblikket.

Idag har været en fornuftig dag, der er blevet skrevet færdig på et afsnit, jeg har været forbi uni og printet lidt artikler, hentet lidt bøger og fået læst det igennem jeg har skrevet indtil videre. Og det er ikke bras det hele!

En dag af gangen med en smule fremdrift, så skal det nok gå. Er "kun" inde i første fase af skrive-processen, så det er meget rugbrød i øjeblikket. Ser frem til næste fase, hvor der skal lidt mere pålæg på!

Link to comment
Share on other sites

Dont know what to do? Go Workout...

Er sådan jeg har det lige nu. Mangler et seriøst spark i røven fra en kyndig person, så jeg kan komme ordentligt igang med min skriveprocess. I øjeblikket er det bare røv og nøgler, og har virkelig svært ved at motivere mig til at skrive noget brugbart. For den ikke-opmærksomme læser, så er jeg i øjeblikket ved at skrive PhD-afhandling, og det sucks monster-cox.

Jeg kan huske, at det i sin tid trøstede mig rigtig meget i min "skrive færdig" proces, at vores afdelingspsykolog sagde til mig, at overspringshandlinger og skriveblokering altid ramte de mest ambitiøse og dygtige :4smartass: :4smartass: kan sagtens være, at det bare var noget hun fandt på. Fandt iøvrigt også på et system, hvor jeg med mit løbeur ved siden af mig arbejdede 45 minutter/ holdt pause i 15 minutter og så satte en streg for hver time. Anyhow så var det stadig ekstremt hårdt og ja føler med dig. But you can do it :superman: :superman:

Keep up the good work :hippy:

Link to comment
Share on other sites

TræningsUpdate

Har ikke fået trænet så meget som håbet her i weekenden, da jeg var ude med Kæresten og et par af hendes veninder i fredags, med dertilhørende Lørdag revet ud af kalenderen. Ikke det klogeste valg, men så igen det var en pisse hyggelig aften. En hurtig anbefaling, hvis der sidder en og læser med der mangler en god restaturant til en low-key aften, så er La Esquina i Ryesgade sindssygt hyggelig, og på den helt cool måde afslappet og samtidig lidt hip. En blanding af billige vine på kortet, men samtidig gode vine (man føler ikke man bliver ripped-off) og så noget lækker Tapas-agtig mad. Vi tog 6 tapas-anretninger til 3mennesker, og det var fint til at akkompagnere vinen. Derefter tog vi en flaske vin mere, og så lidt øl og deres cocktails var osse fine!

Inden aftenens udskejelser, havde jeg dog lige været forbi og løbet lidt Intervaller på stadion, og lavet lidt løbeteknik. Vi var en stor gruppe afsted, så der var massere af folk man kunne ligge og pace sig selv imod. Jeg løb et par 800M og 400M i nogle rigtig gode grupper, og fik presset mig selv ud over kanten. Min bedste 400M tid lå vidst på 1.05 - MOL Challenge anyone?

Idag tog jeg så en længe ventet tur udenfor på TTeren, og det blev en fin omend lidt kold tur. Prøvede lidt en ny rute af, og den spillede ganske fornuftigt. Har fundet en god rundstrækning på 12-14Km med massere af fine højdemeter på og udfordrende veje. Til de interesserede ligger den ved Birkerød-kongevej, ravnsnæsvej, høsterkøbvej og så Hørsholm kongevej tilbage til udgangspunktet.

Tal:

Fredag: Interval, 8Km total på 55min

Lørdag: OFF!

Søndag: 2timer Cykling, 50Km

/Nico

Link to comment
Share on other sites

Monday Morning

post-5949-0-10690900-1353319189_thumb.pn

Kom godt i seng i går aftes, og vågnede da vækkeuret ringede, frisk og veludhvilet. Jeg havde lavet en aftale med mig selv igår om at komme op og få trænet et godt dobbeltpas, og så igang med skrivningen. Som sagt, så gjort, og morgenen bød på 45min spinning, efterfulgt af 45min svømning. Begge træninger gik rigtig fornuftigt, og jeg kom lidt ud over kanten (som man jo gerne vil). Jeg arbejder rigtig meget med mit fokus i øjeblikket - Vær til stede i det du laver, og glem alt det andet. Eneste fokus idag var vejrtrækning, træde i pedalerne og så holde ud, selv når det gør allermest ondt!

Efter de 45min spinning, var det hurtigt hjem forbi og hente posen med svømmetøj, og så op til Øbro-hallen. Jeg har normalt planlagt mine programmer på forhånd, men idag lavede jeg det undervejs på cyklen. Det udfordre mig både på kreativiteten og på at finde fokus for træningen. Det endte rigtig fornuftigt, og målet var en kombination af lange intervaller og distance. Til sidst i træningen blev jeg lidt irriteret på et par kvinder der partout skulle mase sig ind i min bane (hurtigbanene/crawl) og demonstrativt lave deres lorte bryst-svømning. Det medførte et par hidsige vendinger og lidt bensprøjt fra min side, noget jeg godt kunne fornemme blev bemærket. Jeg aflsuttede med et være stik-tosset, men kom rimelig hurtigt ned igen, og fik lige tænkt det hele igennem. Måske fokus skal være på ikke at blive irrteret næste gang, men bare acceptere de andre på banen. De syntes sikkert jeg var en stor idiot, anyways!

Hurtig Opsummering: Spin, 45min, Gns HRR%: 62

Svømning:

200M Opv

4x50M Sculling Øvelser

2x400M - 6.39/6.57

1x800M - 13.58

Lidt løse meter ind imellem, og så blev det totalt til 2000M.

/Nico

Link to comment
Share on other sites

To gange på en mandag

Dagens anden træning igår var lidt mere beskeden, men en fornuftig omgang. Jeg er kommet ind i en super rutine med styrketræningen, og styrken den er opadgående. Det er fedt at mærke, og jeg skal virkelig prøve på at holde volumenen nede, så jeg ikke gainer masse af at løfte vægtene. Derfor er det sjældent at jeg overstiger 3x3 med en tung vægt, og samtidig arbejder jeg meget dynamisk med den - for at producere power i stedet for størrelse. Således klogere, stod den på lidt VL-øvelser igen igår, efterfulgt af en omgang bodyflow for lige at stramme muskulaturen op. Jeg føler lidt min smidighed er stigende, jeg kunne da ihf være med i nogle af de krævende positioner!

TrækBalance/OH Squat

5/5 5/5 5/5 - 20kg

Træk

5x20kg, 3x40kg, 3x40kg, 3x40kg - Lidt for tung, og et par fails.

Vendinger

5x40kg, 5x60kg, 2x2x70kg, 2x2x80kg, 0x90kg, 2x2x80kg

Squat

5x50kg, 3x90kg, 3x100kg, 3x3x105kg, 3x90kg, 5x60kg

Goodmornings

3x10x50kg

1times Bodyflow

Link to comment
Share on other sites

Onsdags-Spin + Styrke

Igår sendte jeg en SMS til vor kære instruktør. Der stod kort og godt "4x4min Interval + 10min", han svarede tilbage med et av-av, men at menuen var accepteret. Derfor var det fedt at møde op til timen her til morgen, og vide at træningen stod på det ønskede. Nogle gode intervaller af en varighed der giver mening. Ikke så mange dikkedarer, og så ellers fin musik akkompagneret til. Der var ændret en smule i intervallerne, så de blev kørt som 2min siddende 1 stående og afsluttende 1 siddende, men det virkede fint og gav lidt afveksling.

Jeg prøvede at køre dem forholdsvis konservativt omkring de 80% af HRR, og det gik fint på de 3 første. Det sidste 4min røg jeg lidt for højt og på 10min intervallet gik jeg lidt amok til sidst. Men trøster mig med at det kun er godt at få pulsen lidt op for tiden.

post-5949-0-07039100-1353485305_thumb.pn

Spin: 50min - 80% HRR

Derefter en hurtig omgang squat til box:

5x100kg

3x140kg

3x3x160kg

/Done

Link to comment
Share on other sites

Først og fremmest synes jeg det er super fedt at du har gang i loggen igen! Der var sgu lidt stille herinde i en periode, men noget tyder på at det vender igen. Så skal vi også bare lige have dit prospect fra det jyske med, og så kører bussen for alvor.

Hvad var årsagen til at køre 4x4 på 80%? I mit hoved skal så "korte" intervaller køres med en højere intensitet for at få lidt VO2max indover. Alternativt skulle det måske have heddet 4x10.

Link to comment
Share on other sites

Først og fremmest synes jeg det er super fedt at du har gang i loggen igen! Der var sgu lidt stille herinde i en periode, men noget tyder på at det vender igen. Så skal vi også bare lige have dit prospect fra det jyske med, og så kører bussen for alvor.

Hvad var årsagen til at køre 4x4 på 80%? I mit hoved skal så "korte" intervaller køres med en højere intensitet for at få lidt VO2max indover. Alternativt skulle det måske have heddet 4x10.

Ad 1 - Tak. Har genfundet lysten til at skrive lidt om træningen. Ved ikke hvad prospect laver, men hun har vist travlt med "ny tilværelse" i det jyske.

Jeg afprøver en masse forskellig ting i øjeblikket, og for mig var det relevante interval de 10min til sidst. De 4x4min er tilvænnings-intervaller hvor jeg prøver at skyde mig ind på den belastning jeg kan sidde og kværne med jævnt. Hvis du ser på mange triatleter, så ligger de og kører den slags IM-Pace intervaller i off-season på deres lange ture. Lige nu gider jeg ikke at sidde udenfor og fryse, så jeg tager lidt et alternativt approach og tester det af indenfor på spinnings-cyklerne. Dog burde den slags nok være kørt på en hometrainer. Oh well. Giver det mening?

Link to comment
Share on other sites

Jeg afprøver en masse forskellig ting i øjeblikket, og for mig var det relevante interval de 10min til sidst. De 4x4min er tilvænnings-intervaller hvor jeg prøver at skyde mig ind på den belastning jeg kan sidde og kværne med jævnt. Hvis du ser på mange triatleter, så ligger de og kører den slags IM-Pace intervaller i off-season på deres lange ture. Lige nu gider jeg ikke at sidde udenfor og fryse, så jeg tager lidt et alternativt approach og tester det af indenfor på spinnings-cyklerne. Dog burde den slags nok være kørt på en hometrainer. Oh well. Giver det mening?

Det jeg lidt tænker er at udnytte redskaberne optimalt. For mig at se er spinning genialt til netop VO2max arbejde. Der har man virkelig behov for at presse sig selv, og komme lidt længere end man plejer at gøre. Hvorimod intervaller med lavere intensitet, og mere IM relateret, skal køres på en hjemmetræner eller landevejen :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Onsdags-Spin + Styrke

Igår sendte jeg en SMS til vor kære instruktør. Der stod kort og godt "4x4min Interval + 10min", han svarede tilbage med et av-av, men at menuen var accepteret. Derfor var det fedt at møde op til timen her til morgen, og vide at træningen stod på det ønskede. Nogle gode intervaller af en varighed der giver mening. Ikke så mange dikkedarer, og så ellers fin musik akkompagneret til. Der var ændret en smule i intervallerne, så de blev kørt som 2min siddende 1 stående og afsluttende 1 siddende, men det virkede fint og gav lidt afveksling.

Jeg prøvede at køre dem forholdsvis konservativt omkring de 80% af HRR, og det gik fint på de 3 første. Det sidste 4min røg jeg lidt for højt og på 10min intervallet gik jeg lidt amok til sidst. Men trøster mig med at det kun er godt at få pulsen lidt op for tiden.

post-5949-0-07039100-1353485305_thumb.pn

Spin: 50min - 80% HRR

Derefter en hurtig omgang squat til box:

5x100kg

3x140kg

3x3x160kg

/Done

Lækker maks puls der! Den runder lige de 200. Hvor højt kan du presse den op?

Link to comment
Share on other sites

Late Night Training

Havde måske verdens mindst produktive dag igår foran computeren. Men fik til gengældt tænk lidt forskellig ting igennem og lavet lidt struktur. Igår aftes havde jeg så lysten til at få lidt mere træning lavet, og jeg fandt hurtigt løbeskoene frem og tog en tur inden jeg skulle et smut i Bellahøj og svømme på hold. Vi har fået baner i Bellahøj kl 21.30 onsdag aften, lidt sent, men det skulle vise sig at være super effektiv træning og samtidig var vi kun 3 på to baner, så maximal opmærksomhed til os!

10Km @ 77%HRR, 5.55/Km

1800M Svømning - 5x200M st. 4.00 (3.02-3.07-3.11-3.16-3.18)

Mad og hjem i seng hos kæresten. :smile:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share