En fysiologisk forklaring? man-tirs-tors-fre overlegent en man-ons-fre


heliotropen
 Share

man-tirs-tors-fre vs. man-ons-fre-lør  

15 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Inc, - det er meget muligt det irritere dig, - det var naturligvis også gjort lidt for sjovt, da det var samme metodik du selv har brugt i starten af tråden , dog ikke helt så gralt, jeg forsøgte blot at sige du sov da du skrev, ikke at du var en dårlig forsker(for det er selvfølgelig rigtigt det jeg skriver: en hver forsker ved selvfølgelig det jeg skrev, - og det ved jeg selvfølgelig også at du ved ... det burde jeg nok havde skrevet i den sidste tråd) ;)

MEN mest af alt skrev jeg selvfølgelig det nævnte fordi DU skrev, og jeg citere:

Da man i det dominerende diskussionsparadigme opererer med positiv bevisførsel, så hvis du laver et oplæg på denne måde, bør du have en form for dokumentation, fromfor at er det er OS der skal dokumenteret at det ikke er tilfældet.

Det er meget muligt du tager dig dig friheder når du diskutere på forumer privat du aldrig ville gøre professionelt, det gør jeg selv, og det kan jeg sagtens følge dig i! Men når DU angriber mig for noget på overstående måde, og det er forkert, - så er det pisse dårlig stil det du nu har gang i, - for det eneste jeg netop gjorde var at gennemgå DINE udsagn, hvilke selvfølgelig i den her sammehæng var forkerte(og det ved og vidste du netop udemærkedet godt - hvilket var det jeg forsøgte at hentyde til(jeg er sikker på du ikke gjorde det bevist, men at det var en smutter), IKKE at du er en dårlig forsker, for det er du selvfølgelig ikke!)

Så er det iøvrigt muligt du ved mere om at være forsker end jeg gør, det er også meget muligt du IKKE gør(men den sætning provokere mig selvfølgelig lidt, for hvad ved du egentligt om det?) ;) (det jeg gennemgik bør ihvertfald være hamrende bekendt for dig, og så er det iøvrigt dumt at bevæge dig ind på det du forsøger på nu frem for bare at indrømme du med din 'forum' vs. professionelle tilgang begik et svipser, - den bemærkning har jo ingen relevans til noget af det overstående og eller nogen af mine kommentare... den slags kan ske for den bedste)! Faktum er altså at du gennemgik noget du burde vide(og selvfølgelig ved) er forkert, - længere er den ikke! At det så ikke er en fejl du vil lave professionelt, det er jeg da også helt sikker på(som jeg skrev det vil ingen forsker gøre ubevist) ... derfor kunne jeg stadig ikke modstå at vende den rundt, nu DU begyndte at skrive om det! (så gider jeg snart ikke tærske mere rundt i de ting her)...

Iøvrigt så syntes jeg du er lidt sjov den her tråd igennem, du bliver selv voldsomt fornærmet konstant, men du har ingen problem med selv at benytte samme metoder som der fornærmet dig? ,- mit arbejde med træning er iøvrigt et bijob byggende på min passion og hobby startende for 18år siden oder so, jeg har for tiden min daglige gang på Århus universitet, - så jeg vil da klart også blive fornærmet hvis din hensigt, var at sammenligne mig med en vvs. arbejder(det går jeg selvfølgelig IKKE ud fra det var) - hvis din pointe modsat min forventning var at sige jeg ikke er officielt kompatent til at vide hvordan man udføre forsknings arbejde, bevisførelse osv, og altså kommentere på hvordan sådan noget bør gøres, så tager du altså fejl, - det er jeg netop uddannet i!

OG så vil jeg da hellere end gerne, for en gangs skyld, lige gøre hamrende klart, at jeg ikke sætter spørgsmål ved dine evner som forsker ... Som gennemgået i overstående så svarede jeg sådan set blot det du skrev, - og i den kontekst har jeg selvfølgelig ret! (nok om det!)

Dét som jeg mener er at jeg langt oftere er blevet overrasket over at man ikke fandt en forskel mellem to interventioner, end at jeg er blevet overrasket over at man fandt forskel

Anders jeg kan jo ikke kommentere på hvad der kan overraske dig og ikke overraske dig ... hvis du kan sige noget mere konkret, så vil jeg gerne bruge tid på at kommentere på det, - ellers har jeg stadig svært ved at udtale mig i relation til det du skrev :)

Du skrev det tidligere somom der sjældent forekom forskelle imellem to interventioner, - det var det jeg ikke kunne være enig i ... men selvfølgelig er der mange tilfælde som du siger, hvor der ikke er det,- der er så også RIGTIG mange tilfælde hvor der er(det vil jeg ihvertfald påstå, det er muligt det er noget vi bliver nødt til at diskutere, - igen med henvisning til overstående misforståelse)! - Hvis du er enig med mig, så var det du frembragte tidligere, med dette som grundlag, ikke et særlig godt argument... Medmindre du altså kan gå skridtet videre, og kode alle typer af fænomener, der svare til det denne tråd handler om, sammen med alle lignende interventioner, og ikke blot nogle af dem.

"Du efterspørger en faglig debat om et standpunkt der slet ikke er dokumenteret troværdigt"

Egenligt var jeg bare ude på en debat om emnet, ikke et bestemt standpunkt..

Men bortset fra det, - så har jeg det som sagt fint nok med det,- helt som dig benytter jeg anden tilgang på trænings forums end jeg gør professionelt ... det jeg var interesseret i var selvfølgelig blot en diskussion om emnet ... ikke et bevis for en eller anden tese jeg havde stillet op ... Jeg er voldsomt nysgerrig omkring emnet, fordi jeg har set det dukke op en del gange... jeg vil iøvrigt forsøge i næste md, at få fat i nogle af orginal teksterne, hvis Sina gider se på dem, - det er ikke hver dag man har mulighed for russisk tolk...

Ang. din egen opstæning med skema, så giver den netop 2 hvile dage i træk og ikke blot en hvile dag (igen har jeg formuleret tråden forkert, og lavet en svipser, - for jeg er selvfølgelig ligeglad med hvilke dage vi taler om, det bør selvfølgelig netop tilpasses andre ting, - men netop om 2 sammenhængende hvile dage, er et bedre senario end 1, når frekvensen er den samme(4 gange ugenligt), eller hvis du vil tilføje det med 3, den tænkte jeg ikke engnag selv på) ... ang. de 4 trænings dage i træk, så er det et værdigt spørgsmål ... crossfit køre jo eksempelvis med 3 dage on, 1 dag off(det er der så også flere der er brændt af på både fysisk og psykisk, - ikke at det alene kan tilskrives frekvens distribueringen selvfølgelig), - Jeg tror dog personligt det at skulle køre på 4 dage i træk med samme volumen intensitet osv som man kan præstere på det andet setup, vil være mindre effektivt, men der kunne IMO komme en interessant diskusion ud af det...

Jeg kan iøvrigt også godt se, at arbejdsliv, familieliv osv, osv osv, osv, spiller ind i planlægningen, og sikkert kan være mere væsentlig... men derfor mener jeg altså stadig emnet er interessant...

- Helio

PS: iøvrigt kan jeg se min logik med den dårlige forsker, ikke var for god .. eksemplet svare vel lidt med dit vvs. eksempel, til hvis din vvs mand har været hjemme for at fixe dit wc sort, og når du så skylder ud efter at havde lagt en dej, så ligger dejen nu pludselig i håndvasken ... det jeg prøvede at sige, er at når en VVS mand laver sådan en fejl, så bør han selvfølgelig vide han har fucket op .. ellers så er han en dårlig vvs mand ... at vvs manden så sagtens kan være en god vvs mand, men bare har haft for travlt, har sovet for lidt, eller fået lidt for mange snaps, og ellers udføre sit sorte arbejde meget mindre grundigt end sit professionelle arbejde, det kan selvfølgelig sagtens være! - I dit tilfælde ved jeg som sagt godt du selvfølgelig vidste det overstående, så jeg var ikke ude på at sige du var en dårlig forsker, blot at du vidst lige havde været lidt for hurtig på tasterne! - Jeg har da også selv prøvet at koge totalt, og rent på rutinen lavet lignende fejl privat, professionelt er man som regl heldigvis mere grundig...

Edited by heliotropen
Link to comment
Share on other sites

Er I snart færdige med at nørde videnskabsteori? :tongue:

Anyway, jeg er helt i tråd med Incog. og Sina, at der er mange variabler, der bør prioteres før trådens problemfelt.

Det er givet ikke store forskelle, man kan opnå, hvis man satte to kloner til at træne med samme træningsprogram, hvor den eneste variation var placering af træningsdagene.. Men i elitens verden søger vi jo selv de små marginale forskelle, så det er en interessant diskussion.

Men andre ting (anden træning/arbejde/familie/studie) vil for mange atleter kommer før placering af styrketræningsdage..

Diskussionen bliver desværre lidt tænkt, da vi ikke har bedre dokumentation til rådighed. Så Sina, du må i gang med de russiske værker :4thumbup:

Ps. Helio - jeg har forøvrigt lige sendt dig en PM.

Edited by Yetti
Link to comment
Share on other sites

jeg har gået og tænkt over et indlæg i flere dage, men det rummer egentlig det samme som yetti's.

Ja, sina's svar var flabet, men uhyre relevant og det at du ikke viste særligt stor villighed til at indse at det kunne være en mulighed at svaret på det spørgsmål du stillede virkeligt var irrelevant, fik mig ud af busken.

Link to comment
Share on other sites

Flabet? Som i kort og præcis? Skal man hellere pakke sine pointer ind i en alenlang grød af uredigeret stream of consciousness for at deltage i debatten her? Det er taget til efterretning.

Nej som i flabet (;

Hvilket jeg personligt ikke har noget problem med(faktisk så trives jeg med det), - sagen er blot at din manglende evne til at skelne imellem: 1) dit syn på at der ikke er en forskel på de 2 scenarioer (hvilket som sagt havde passet mig fint), og så 2) til at flabe løs om emnets irrelevans, - ikke var særlig gennemtænkt, og trods alt har lagt et udgangspunkt for en debat, der kunne være gået noget mere konstruktiv! - Forskellen på et og to er naturligvis enorm, den ene tilgang er uhyggelig flabet og arrogant, den anden er naturligvis helt reel!

Derimod har du jo tydeligvis selv et problem med det, for da jeg svarede dig i samme stil som du selv lagde ud med(en dårlig vane jeg har), så snakkede du selv om at undertegnede skulle slappe af med sin attitude osv...

Følelser kan være en meget god motivation, og være rent benzin på flammerne, - men det kan også nemt medføre at man taber hovedet og lukker noget værre lort ud, så:

Hvis det er i orden med jer, - så syntes jeg vil skal ligge alt dette bag os, - og så fortsætte der hvor tråden egentligt skulle være startet...

Jeg skulle naturligvis havde formuleret spørgsmålet bedre, - det vi diskutere ER:

Med en frekvens på 4 trænings pas per uge, - er der så forskel på hvordan man distrubuere/partitionere passene?

Mulighederne er som følger(lad os for simplificeringens skyld, ikke snakke om micro-partionering hvor pas deles op ud over dagen, men istedet snakke om pas, som hele trænings dage):

a) 4 sammenhængende trænings dage & 3 sammenhængende hvile dage...

b) 3 + 1 sammenhængende trænings dage adskilt med 1 + 2 sammenhængende hvile dage...

c) 2 + 1 + 1 sammenhængende trænings dage adskilt med 1 + 1 + 1(kun enkelte) sammenhængende hvile dage...

d) 2 + 2 sammenhængende trænings dage adskilt med 2 + 1 sammenhængende hvile dage...

Hvis, og KUN hvis der er en forskel, - hvad kan relevante og betydelige forskelle så være?

- Helio

Yetti: jeg har ikke lige orket at gå i krig med dit spørgsmål i pm endnu, - jeg vil læse det ordenligt igennem, og svare så snart jeg lige orker det ... jeg vil bare lige sige at jeg IKKE har glemt dig (:

Edited by heliotropen
Link to comment
Share on other sites

Flabet? Som i kort og præcis? Skal man hellere pakke sine pointer ind i en alenlang grød af uredigeret stream of consciousness for at deltage i debatten her? Det er taget til efterretning.

Årh, du ved godt hvad jeg mener. Jeg kan godt lide konkret kommunikation, men nogle gange bidrager det til at ting løber af sporet.

Det ville være røvsygt hvis alle dansede om ilden, i stedet for at sparke til gløderne.

Link to comment
Share on other sites

Jeg vil iøvrigt lige se om jeg kan få tid til at flå et par værker ned fra bogreolen, og se om der skulle være nogle brugbare refferencer jeg kan jagte, - jeg tror jeg vil starte med:

Vladimir Issurin - Block Periodization

Bompa - Periodization Training For Sports

Verkhoshansky - Programming and Organisation of Training

Kraemer's Strength Training for Sport

Zatsiorsky - Intensity of Strength Training Fact and Theory Russ and Eastern Euro Approach

Jeg har efterhånden været igennem de overstående ret så mange gange, men jeg er åbenbart ved at blive en senil gammel mand :S

Hvis nogen har nogle tilføjelser, så fyr dem endelig af, så kikker jeg på dem også. Ellers skal jeg selvfølgelig nok poste hvis jeg finder noget!

- Helio

Link to comment
Share on other sites

Er der en grund til at 4 dage skal klemmes ind på 7 ? Det er ikke muligt og måske mere relevant at kigge på 16 i løbet af 28 ?

Iøvrigt er diskussionen, i den kontekst du præsenterede for mig, komplet irrelevant (som andre også har påpeget). Semi seriøse atleter med vægttræning som supplement til deres primære idræt må jo kontinuerligt strukturere styrkedelen omkring deres sport.

Jeg har dog på fornemmelsen at diskussionen i tråden (hvis der overhovedet er en diskussion om emnet) efterhånden handler om et tænkt eksempel der ikke har den oprindelige praktiske reference. Og hvad DEN angår har jeg intet at bidrage med (dog ville jeg SELV vælge option "C" af de opstillede muligheder ) :bigsmile:

Edited by -Elvirus-
Link to comment
Share on other sites

Er der en grund til at 4 dage skal klemmes ind på 7 ? Det er ikke muligt og måske mere relevant at kigge på 16 i løbet af 28 ?

Ikke nødvendigvis, men de fleste mennesker i vesten organisere (og tænker) trods alt deres hverdag i 7 dages blokke(jeg mener faktisk jeg har nævnt det tidligere i tråden?) ...

Det gør jeg derfor også oftest når jeg planlægger programmering, og så organisere jeg i større blokke, af flere x 7 dage! - Det andet er selvfølgelig lidt mere fleksibelt, og muligvis mere anvendeligt, men min erfaring siger mig det passer dårligt ind i de flestes hverdag og måde at tænke på(men selvfølgelig ikke alles)...

- Helio

PS: option C, er iøvrigt den jeg oplever flere brænder af på end med d (på den ellers samme mængde arbejde, intensitet, periodisering osv).. men jeg har så kun eksperimentert med C & D(i den sammenhæng jeg tænker på her altså) ... om det har været rent tilfældigt kan jeg ikke sige.. eller om det kun gælder for den helt specifikke sammenhæng jeg har benyttet kan jeg heller ikke sige ... Men jeg må indrømme jeg selv helt uvidenskabeligt bruger nummer D .. men det kan jo være denne tråd overbeviser mig om noget andet!

Edited by heliotropen
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share