EQUILIBRIUM


Jaaanie
 Share

Recommended Posts

Træning Lørdag d. 3/9-2011

Decline Bænk

20x20kg

10x32,5kg

8x35kg

6x37,5kg

Pulldowns, smalt greb

3x8x40kg

[sS]

Lat raises

3x8x6kg

elastik cirkel ben ting

2x3x12 puha!

[/sS]

[sS]

Swissball sitdowns

3x12

reverse crunches

3x12

rotator cuff øvelser

3x2x10x2kg

[/sS]

[sS]

Balance bade bold

2x2x35 sek

hyperekstentions

3x12xBW+5kg

[/sS]

Udstrækning

Svømning: ingen

Har haft nogle dumme dage. Min fysse kiggede lidt på min lænd i går og forsøgte at øge min mobilitet der, da jeg har en gammel skade som ikke helt vil gå væk. Hun hev og vred og testede lidt. Jeg kunne godt mærke det var lidt angst provokerende men havde det egentligt fint med det. Da jeg forlod klinikken og spankulerede ud i solskinnet kunne jeg dog mærke der skete noget. Og lige pludselig, der midt i min solstråle ved Vesterport, havde jeg aller mest lyst til at finde en mindre trafikeret kantsten at hvile numsen på mens jeg lavede fine mascara mønstre på kinderne. Jeg ved ikke helt hvad der skete, mit bedste gæt er at hun var inde og hive i noget kropspanser. Der skete noget rigtig skidt i mit liv omtrent samtidig som jeg fik skaden, og det at få skaden var egentlig traumatisk nok i sig selv. Følelsen af ens krop gik i stykker på en alvorlig måde mens man stadig var ung, var et kæmpe chok, i lang tid forstod jeg det slet ikke.

Nå men jeg satte mig ikke på en kantsten og tudede, jeg havde simpelthen en mellemting mellem for lidt eller slet, slet ikke nok makeup på til at det ville have været en acceptabel beskæftigelse offentligt i indre København.

Hovedreglen er at enten skal det være storslået drama med blæksorte udtværede mascara søer og hindbærfarvede læbestifstsplamager der taler sit eget klare sprog om graden af den tragedie (eller alkoholindtag… ) der indeholdt i denne eksistens, vakler hjælpeløst rundt i gaderne. Det arketypiske offer, hvis sorg og smerte er så stor at hele verden er den scene hvor smerten bæres på ydersiden da den for længst har vokset sig for stor til at kunne rummes på indersiden.

At vi almindelige mennesker går rundt og klynker og laver et par enkelte og ganske uværdige mascara streger ned over kinderne, på grund af vores små, trivielle almindelig-menneske-problemer holder sgu ikke helt. I stedet fortsatte jeg ned mod Vesterport for at finde S-toget til Nørreport. Jeg trøstede mig med at tænke på at, måske var i dag dagen, hvor jeg ville kunne hoppe op ivrigt op og ned foran togchaufførens vindue. Hver gang jeg skal med S-tog prøver jeg altid at komme ind i forenden af toget så jeg kan se chaufføren. Men i går havde han ikke store GUNZ, så det var nok ikke Gregers. Hvis jeg en dag ser en chauffør med store GUNZ har jeg tænkt mig at hoppe og ned foran vinduet og råbe ”HEJ GREGERS! GREGERS BB!” og så selvfølgelig flekse… Naturally.

Følelsen af sorg og nedsænket humør har egentlig hængt ved siden i går og jeg har haft lidt svært ved at vriste mig fri, men jeg er ved at være der nu kan jeg mærke – det er altid godt med lidt træning! Træning hjælper på alt i hele verden. I morgen skal jeg til familie fest, det faktum kurerede træningen dog ikke. God damn it. Nå hov nu læste jeg lige Mambos log, nu er jeg HELT glad igen. Det er godt.

Edited by Jaaanie
Link to comment
Share on other sites

Træning Mandag d. 5/9-2011

Opvarmning: 6 mins crosstraining.

Decline Bænk

20x20kg

10x32,5kg

8x35kg

6x37,5kg

Pulldowns, smalt greb

3x8x40kg

[sS]

Lat raises

3x8x6kg

elastik cirkel ben ting

2x3x12 puha!

[/sS]

[sS]

Swissball sitdowns

3x10

rotator cuff øvelser

2x2x10x2kg

[/sS]

[sS]

Balance bade bold

2x2x35 sek

hyperekstentions

3x13xBW+5kg

[/sS]

reverse crunches

12

12

12

8

6

4

bicycle crunches

20

30

20

Udstrækning Ja ja jeg prøver jo, men skide trapz vil helst bare sidde helt krøllet sammen!

Min mor har en gul bil.

En lille firkantet kanariegul bil. Jeg tror det er sådan en bil der er direkte målrettet mod middelaldrene kvinder, i ved dem der som også får "friske" frisurer hos frisøren. Jeg kan i hvert fald ikke forestille mig nogen mænd ville køre i den. Den er bare for lille, for firkantet og for ja… Gul? Gul er en af de der farver som på en bil vidst afgrænser dens ejer til det kvindelige køn. Med mindre da bilen er MEGET flad og MEGET hurtig, så må den vidst godt være gul, tror jeg. Jeg tror overhoved ikke min mors bil kan køre hurtigt.

Nå men min mor kom i går og hentede mig i sin gule firkantede bil.

Ja altså ikke her i København, for min mor er bange for at køre til København, men ude hos min far hvor jeg havde været til noget familie kaffe halløj. Fobihunden var også med i bilen. Den sad lykkeligt på bagsædet, på sit tæppe og logrede med hele sin hvidgyldne bagdel. Den kan godt lide at køre bil. Den kan også godt lide at gå tur, spise lort og rådne æbler, blive klappet og kløet og kigge på man fisker dens frisbee op af åer. Alle andre ting er den bange for. Mest bange er den for tordenvejr og fyrværkeri, men f.eks. døre der åbner automatisk, flag der smælder i vinden og kørestole, skaber heller ikke så lidt rædsel i dens våde brune øjne. Forleden var den blevet bange for at gå ned i stuen hjemme hos min mor. Hun måtte bruge en time og utallige wienerpøler på at lokke den derned et par cm af gangen.

Jeg tror også min mor, ligesom Fobihunden, var lidt benovet over at se mig (Jeg er en jævnt dårlig datter og det er ikke så tit jeg kommer hjemad :unsure: ). Hendes kørsel tydede i hver fald på et eller andet. Den var ikke så jævn, og da hun lige skulle tjekke om jeg havde sikkerhedssele på fordi jeg "bumpede frem og tilbage i sædet", var hun ved at køre op i rumpen på en anden bil (den var ikke gul). Det er nu meget betryggende at køre med en så ansvarsfuld bilist, som tager sine passagerers sikkerhed så alvorligt.

Mor, hun bor lidt ude på landet, det dog ikke en gård eller sådan. Det er i stedet sådan nogle gule murstens lejligheds-rækkehus-værkting i to planer. Der ligger masser andre af disse lejlighedshuse og flisebelagte stier sniger sig ind og ud imellem dem i alle retninger. For at undgå alt for meget forvirring har de dog malet gavlene forskellige farver i forskellige dele af området. Min mor bor i det grønne område.

Alle lejlighederne er ved fronten afgrænset af et lille, lårhøjt (ja min lårhøjde altså ) hegn og en fin lille playmobil låge. Hver lille lejlighed har også nogle sorte og grønne skraldespande der med firkantede, blanke låg, står i god ro og orden ved siden af de obligatoriske mørkegrøntmalede skure. På bagsiden af lejligheden ligger så den lille have som min mor valgte lejligheden for at få. Lidt væk ligger de fælles parkeringspladser strategisk placeret.

På den korte tur fra parkerings pladsen og hjem til min mor gik vi og sludrede og Fobihunden tøffede ved siden af os, og ledte efter noget klamt at guffe i sig. Mens vi gik der blev vi mødt af en dame. Hendes hår var en stor askegrå krøllet høstak og hendes blik stak indtrængende og anklagende frem under de buskede øjenbryn.

Men mærkeligst af alt var at der, midt i hendes ansigt, ud af hendes næsebor, stak to store sammenrullede stykker toiletpapir (Jeg lyver ikke, det gjorde der faktisk). Før jeg havde forstået hvad der foregik havde hun demonstrativt og med stiv arm stukket os en fyldt hundepuhapose lige op i ansigterne ( :crazy: ) mens hun kom med en kort men kraftfuld anklage mod verden, og hundeejere i særdeleshed: ”OG SÅ I MIN SKRALDESPAND!”. Logikken var klar. Hundepuhapose med hundepuha i, i hendes skraldespand. Vi havde hund. Vi var der. Det var os.

Alt imens vibrerede toiletpapirsrullerne løs.

Hun viftede afslutningsvist den anstødende bevisgenstand foran næsen på os, som for at understrege sin sætning. Som én person rakte både mor og jeg beskyttende ud efter Fobihunden og guidede den, og os selv, ind i sikkerheden bag mors playmobil låge. Først da vi kom inden for i lejligheden sagde vi noget til hinanden. Jeg sagde vidst mest bare ”What the fuck?”, og så knækkede vi af grin.

Min mor forklarede lidt af historien bag toiletpapirsdamen, men da det er meget sjovere at grine og pege fingre end at forstå de tragiske skæbner som render rundt i vores samfund, vil jeg skåne jer for den forklaring.

Så spiste vi noget dejligt mad, snakkede fyre og lagde nogle bukser ind og op (jubii, nyt (gammelt) tøj!). Min mor er nemlig også single nu. Og ganske for nyligt gjorde hun et forsøg på at oprette sig en dating profil. Hun fortrød dog halvvejs igennem og forsøgte at slette sin profil, og da hun ikke helt kunne finde ud af det, besluttede hun sig til at nu nok var et godt tidspunkt at gå fuldstændig i panik (tænk nu hvis der var nogen der skrev til hende?!). Så det gjorde hun så. Til sidst fik hun sig dog slettet igen, det var vidst noget med en bindestreg som var blevet til en underscore eller omvendt. Hmm… Engang så troede min mor hendes computer var blever hacket, fordi jeg havde installeret MSN på en gang jeg overnattede og så næste dag havde glemt at fjerne det. Da det så åbnede da hun startede computeren, var hun sikker på den var helt gal!

Det mindede mig lidt om min egen første date efter jeg blev single igen. Fyren prøvede at kysse mig efter en tur i biffen hvilket da også resulterede i en spontan panikhandling som bestod i at tage et skridt ud mellem billerne (vi stod i en fodgængerovergang). Ganske flot og imponerende, hvis jeg selv skal sige det. Og det min log, så det skal jeg jo.

Klokken syv gik Fobihunden i seng, det undrede min mor sig lidt over, men senere kom historien frem om at hun havde læst en hundeadfærdsterapeuts bog. Heri blev det anbefalet at berolige nervøse hunde med baldriandråber. Så min mor havde fluks købt det og givet Fobihunden en håndfuld af disse tabletter da hun havde set vejrudsigten for i aftes, (torden apperently). Så nu lå den og boblede døsigt inde i soveværelset.

Nå ja, sådan kan det jo gå!

Så drak jeg 3 kopper the og fik 1000 glas honning ned i tasken og et lift til stationen. Derefter kørte toget mig hele vejen hjem.

/Jannie

Edited by Jaaanie
Link to comment
Share on other sites

Træning Fredag d. 9/9-2011

Opvarmning: 7 min crosstrainer

Decline Bænk

20x15kg

3x10x32,5kg

Pulldowns, smalt greb

3x10x40kg

[sS]

Lat raises

2x10x6kg

1x8x6kg

elastik cirkel ben ting

2x3x12

[/sS]

[sS]

Swissball sitdowns

3x10

reverse crunches

3x12

rotator cuff øvelser

3x2x10x2kg

[/sS]

[sS]

Balance bade bold

2x2x35 sek

hyperekstentions

3x12xBW+5kg

[/sS]

Udstrækning

Hov sådan plejer din bænk da ikke at se ud?

Næh.

Jeg har ændret den for at fokusere på at træne mere skadespræventivt. Så ud fra en diskussion i Cloud Hands log har jeg gået og prikket mig på min skuldre og kommet frem til at jeg nok havde noget seneømhed og jeg måske skulle lade være med at presse for meget på med vægten og i stedet fokusere på at øge antallet af reps op til tolv, og så forsøge at holde mig til det. Jeg læste et eller andet sted (Måske det var noget Incognito skrev på bodybuilding, i dunno, lad os se om han bliver fornærmet) noget smart om at i 3. sæt der tog man så mange reps man kunne, og når man i tredje sæt kunne tage 16 styks så var det tid at øge vægten. Så det vil jeg prøve at køre med i alle mine øvelser, fra næste gang. Dem jeg pt. ikke kan lave 12 i, sætter jeg dog ikke vægten ned, men arbejder jeg bare op mod 12 i.

I forbindelse med at skåne min skuldre lidt er jeg også stoppet med mit Grease the Groove. Jeg havde også bare brug for der skete noget nyt – lige nu er jeg meget fascineret af at rende rundt og lave coreøvelser i tide og utide på det yoga underlag som efterhånden har fået en fast plads i stuen.

Der er også andre ting der har ændret sig lidt.

Jeg prøver at sætte mit daglige kcal indtag op, fordi dem der sagde mit gamle kcal indtag var for lavt havde måske, muligvis, men kun en lille smule, ret. Så jeg har siddet med sådan en beregner og den siger at jeg har et dagligt ligevægtsindtag på omkring 2800-3300 så øh… nu prøver jeg med 2000, da jeg synes det lyder af lidt meget at mit ligevægts indtag skulle være så højt. Jeg har planlagt at give det tre uger. Den første uge er jo lidt svær at bedømme resultater efter pga. skifte i væskemængde i kroppen osv. og det andet kan vel være sandt for anden uge, å derfor har jeg taget en tredje uge med.

Alle siger til mig jeg skal ligge i omkring 500kcal underskud, men jeg kan slet ikke forholde mig til at kun skulle tabe mig et ½ kg om ugen. Jeg vil i hvert fald gerne vente til jeg har et bmi på under 30 til jeg direkte sigter efter ½ kg om ugen. Selvfølgelig giver det at sigte efter 1 kg om ugen og så ikke kunne holde det, jo heller ikke mening. Måske skal jeg bare være tålmodig, men egentlig tror jeg bare jeg skal finde det rette for mig. Så må jeg prøve mig frem til jeg finder det.

Nu må vi se hvad der sker med 2000kcal.

Det er svært at vente på at blive sej! Men jeg synes jeg er ved at være god til at være snusfornuftig. Med det meste altså.

Ud over det er semesteret jo startet igen, og jeg har jo som sædvanlig taget munden fuld og meldt mig på alle mulige fag, i et krampagtigt forsøg på at hive så meget viden ud af universitetet som muligt på mit sidste undervisningssemester. Og også lidt fordi jeg har brug for ECTs pointene selvfølgelig. :blush:

Så jeg er i fuld gang med at være stræber. Det også meget sjovt, nå nu man alligevel ikke kan træne hele tiden.

Udover det så kan jeg begynde at se enden på min knækrise! Det er fantastisk, men det er stadig baby steps. Men jeg drømmer om ALLE de ting jeg skal overbelaste med næste gang. Jeg kan ikke finde ud af om det skal være noget holdsport eller noget Kampsport eller eventuelt crossfit?! Jeg hælder nok mest til kamsport da jeg elskede det før.

Jeg har aldrig før været god til holdsport, så har mange negative oplevelser med det, det ikke så sjovt at føle sig som det svageste led. Men da jeg var ude og spille hockey for ikke så lang tid siden, var tingene pludselig anderledes, og jeg var ikke svageste led og pludselig var det utrolig fedt!!! :w00t: (Faktisk var jeg et godt led :blush: )

åh der er så meget sjovt i livet!

MaxPower: Linsesuppe om lidt, hvad med dig? :smile:

Link to comment
Share on other sites

MaxPower: Linsesuppe om lidt, hvad med dig? :smile:

Jo tak. Vi var lige blevet færdige med en karry-kylling og ris ret, ganske vellykket, og kun med lidt hjælp fra Knorr.

2000kcal lyder i øvrigt som et fint udgangspunkt at køre nogle uger, og se hvordan det rykker.

De 500kcal er en konservativ tommelfingerregel. Det kan sagtens sættes højere (eller lavere) afhængig af udgangspunkt og aktivitetsniveau.

Link to comment
Share on other sites

EdderkopTræning Lørdag den 10/9-2011

Ja der var ingen træning planlagt til i dag, blot en masse læsning. Mens jeg sad og læste, faldt jeg dog lidt i staver. Mit blik gled ud over landskabet uden foran mine vinduer og stillede så skarpt på en lille edderkop der sad på indersiden af mit vindue. Jeg havde godt lagt mærke til den i går men havde ikke gjort noget ved den da den simpelthen var for lille til jeg var rigtig generet af den, og den sad på ingen må heller i nærheden af min seng, som de ellers ynder, de små perverse kryb.

Nå men måske jeg kunne bruge denne edderkop til at træne min edderkopfobi (ja i kan godt høre jeg var ved at være klar til en overspringshandling va?)? Lidt tid spekulerede jeg på om det nu overhoved ville virke da den jo var så lille og ussel at jeg da ikke var bange for den.

Tøvende rakte jeg ud efter den, for at fjerne den fra det spind hvor den sad og fik sig en morfar. Men så snart min klodsede gigant fingre brød spindet gik den helt amok i kriblen, og i takt med dens kriblen begyndte mit hjerte dag også at hamre!! Faktisk måtte jeg helt opgive ideen om at samle den op med fingrene, og i min panik for at den ikke skulle slippe væk fandt jeg et halvbrugt fyrfadslys og en lap papir.

Planen var simpel – den skulle op i hånden og den skulle røre ved mig. Det var målet. Den skulle krible på mig :crazy: !

Grundidéen bag eksponerings terapi som vel er det jeg laver, er simpelthen at min krop sætter en frygtreaktion igang der er helt fysisk. Denne reaktion skal man så udstå ind til den efter noget tid dæmpes og forsvinder. Næste gang vælger man så noget som er lidt mere angstprovokerende og så fremdeles til fobien er fjernet.

Op i hånden kom fyrfadslys og papirlap og efter nogle dybe indåndinger fik jeg forsigtigt fjernet papiret så der ikke var noget der adskildte mig fra edderkoppens kriblen. Jeg kunne ikke se den, og heller ikke rigtig mærke den. Men den var der.

6132311637_10b968afe0_z.jpg

ÅH KUNNE JEG MÆRKE DEN KRIBLE?! Det var svært, men jeg måtte tvinge mig selv til at tænke på den rørte ved mig og ikke bare blokere det. "Tænk på dens ben på din hud, DER KRIBLER! :crazy: :crazy: :crazy: " Frygtreaktionen skulle være der, måtte ikke bare tænke på noget andet.

6132311695_25f2e1752f_z.jpg

Okay ved at være ro på nu... Men jeg kan altså slet ikke mærke den.... Vil prøve at fjerne lyset nu.

Link to comment
Share on other sites

SUCCES

6132311851_606b1b981e_z.jpg

Til sidst lykkes det mig faktisk at fjerne glasset og lade den vandre rundt på min hånd og fingre. Dette optog jeg en fantastisk film af med mit webcam. Filmen stoppede dog lige før jeg fjernede glasset, hvilket jeg først opdagede efter jeg havde smidt ederkoppen ud over balkonen, som tak for dens tro tjeneste.

FAIL.

Inden da nåede jeg dog både at kaste med den, glasset og postkort et par gange, det skete generelt ved episoder med udpræget kriblen. Og da den ligepludselig meget hurtigt var på vej op ad armen på mig. Så gik jeg bare i panik og med et lille hvin fik jeg den rystet af mig. På trods af de bedste forsøg på at ikke skade edderkoppen så nåede jeg også at kvæste dens ene forben :unhappy: .

Alt i alt gik det rigtig godt :superman:

Link to comment
Share on other sites

Haha - godt klaret!

Når du er klar på noget større, kan du bare kigge forbi, hvor jeg bor :crazy: Jeg så den største edderkop jeg nogensinde har set IRL (hvis man lige ser bort fra fugleedderkopper i zoo) i går i min kældernedgang. Den lever "desværre" ikke mere, men måske jeg kan finde dens storebror.

Link to comment
Share on other sites

Træning Søndag d. 11/9-2011

Opvarmning: Crosstraining 7 min!

Flad Bænk øv

20x20kg

2x12x30kg

1x8x12kg

Pulldowns, smalt greb

2x12x40kg

1x10x40

Synes det var sjovere at lave chinups

[sS]

Lat raises

2x10x6kg

1x8x6kg

elastik cirkel ben ting

3x2x12

[/sS]

[sS]

Swissball sitdowns

3x10

Reverse crunches

3x12

rotator cuff øvelser

3x2x10x2kg

[/sS]

Balance bade bold

3x2x35-40 sek

hyperekstentions

3x12xBW+5kg

Udstrækning

MarianneB: Det er godt nok et fint tilbud du kommer med der! Jeg kan komme forbi og hilse på den når jeg er færdi med at lege med Kaufs plastik ven. (hvor stor var den egentlig? :blink: )

Oksen: Jamen mange tak, og ja det lyder godt nok klamt!

thetel: du skal vidst også have dig dit eget edderkop kursus va? De er altså vældigt nyttige og spiser fluer! Nemlig. Det fortæller jeg alle børnene hele August.

Link to comment
Share on other sites

MarianneB: Det er godt nok et fint tilbud du kommer med der! Jeg kan komme forbi og hilse på den når jeg er færdi med at lege med Kaufs plastik ven. (hvor stor var den egentlig? :blink: )

Det kan jeg svare på...

Det er sådan en fin lille murstensstørrelse :4thumbup:

Når vi engang får stukket hovederne sammen skal jeg nok tage vennen med :superman::laugh::devil:

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan komme forbi og hilse på den når jeg er færdi med at lege med Kaufs plastik ven. (hvor stor var den egentlig?

Den lader vi lige stå et øjeblik :laugh:

Jeg kan i øvrigt forundre med at jeg i sidste uge reddede en af mine to badeværelsesedderkopper fra at drukne da fjolset drattede på gulvet mens jeg ved at tage brusebad.

Link to comment
Share on other sites

Træning Tirsdag d. 13/9-2011

Opvarmning: Crosstraining 7 min!

Decline bænk

20x20kg

3x12x32,5kg

Chinups

10xBW-53kg

10xBw-32kg

7xBW-32kg

8xBW-32kg

[sS]

Lat raises

2x12x5kg

1x10x5kg

Reverse crunches

3x12

[/sS]

elastik ben cirkel ting

12 reps til hvert ben. Slut.

[sS]

Balance bade bold

2x2x30 sek

hyperekstentions

3x12xBW+5kg

[/sS]

Udstrækning

Det er lang tid siden jeg har følt mig så ussel når det kom til min dagsform. Det var en dag som startede klokken 6 om morgenen, med mærkbart søvnmangel, og derefter fortsatte til klokken 10 om aftenen og det kunne godt mærkes at både krop og hjerne var ved at stå af, da jeg gjorde min entre ved omkring 8tiden om aftenen til træning. Flere steder kan i nok se at vægten er blevet sat ned, hvis i da overhoved kigger på mine rækker af tal, og nogle øvelser blev helt skippet, enten af tidsnød eller fordi jeg kunne mærke at min dagsform var så dårlig at jeg stort set ingen kræfter havde. Det var en ganske ubehagelig fornemmelse.

Nå men trænet fik jeg da! Det jo altid noget.

Valgtanker

Der er jo valg i morgen og jeg ved ikke helt hvad jeg skal stemme, så nogle gange prøver jeg på at se valgdebat, men helt ærlig så kan jeg ikke holde det ud, og der bliver også smidt så mange begreber frem og tilbage som jeg ikke forstår.

Venstre opstiller en dikotomi om at det er et spørgsmål mellem vækst eller gæld og den diskurs virker det som om hele samfundet summer med på. Jeg kan ikke gennemskue om det er rigtigt. Og dets uden er Lars bare ikke min kop the. Jeg synes der er kommet nogle mærkelige kontrol politikker og lovforslag fra det der vel basalt set burde være en liberal regering. Social demokraterne er utroværdige, faktisk er de alle sammen utroværdige. Det hele er i mine småforvirrede tankstrømme blevet til en populistisk suppedas hvor stemmer, meninger og visioner er op til forhandling konstant. Og man ikke kan stole på noget som helst. Og hvis man nu bare gerne vil have at Danmark skal være danmark som det var fra før, hvad så? Er det overhovedet realistisk med den globaliserede (BUZZ BUZZ BUZZ) verden? Og hvad sker der for denne grad af Globalisme som gør at man er nødt til at bekymre sig om alle muligt mærkelige lande for man kan have en mening om sit eget? (jo jo globalisme er altså et rigtigt ord – det er i hvert fald ikke mig der har opfundet det.)

Suk.

Jeg tror egentlig der er mange der føler som mig, det kunne den mænge af ”The love party” valgplakater i hvert fald godt tyde på. Hvis i ikke har set dem, har der hængt en stribe af dem i hvert fald inde ved Nørreport. På disse proklamerer let påklædte japanske tegneseriepiger, med halvnøgne boobies på størrelse med deres hoveder i forgrunden at vi skal have ”more love, less politics”. Eller hvad med de joints som er blevet presset ind mellem Lars læber, eller de skinnende klovnenæser der ny pryder et utal af politiske charme smil, eller de groft optrukne budskaber som er blevet klistret over de originale.

Og hvad med det egentlig? Folk har vel hele tiden udtryk sin mening om valget og de enkelte politikere med plakaterne, men i år synes jeg det har været ekstremt og helt klart organiseret. Er det egentlig okay? Jeg ved det ikke helt.

Der var også en plakat med en smilende rød sofa hvor der stod ”din sofa, dit valg”, jeg antager den havde et budskab omkring det at være sofavælger, men jeg tror ikke jeg forstod det. Normalt er det at være sofavælger jo noget som man rynker på næsen over. Et tegn på uengagement og ligegyldighed over for vores samfund. Hvis man sætter sig mere ind i sagerne tror jeg også det må signalere afmagt over for de politiske forhold og muligheder. At man måske føler at man hverken forstår eller i sidste ende egentlig kan gøre en forskel.

Måske forsøgte plakaten at i talesætte det at være sodavælger, gøre folk klar over det også er et valg. At det er et valg ikke at vælge. Men sofaen på billedet smilede nu så venligt…

Og hvad får man egentlig ud af at gå op og stemme blankt som man ikke får ud af at sofa vælge, grundende til at gøre begge dele er vel ofte de samme? Der er vel en horde af intelligente sociologer og politologer der sidder og laver lange og fyldestgørende analyser om hvorfor sofavælgere ikke vælger, så hvad får man konkret ud af at stemme blankt, andet måske at man derigennem anerkender valgprocessen?

Der er mange ting jeg ikke helt er med på når det kommer til politik.

Edited by Jaaanie
Link to comment
Share on other sites

:cheer: Du er go' sej!

Jamen tak!

:bigsmile:

Det kan jeg svare på...

Det er sådan en fin lille murstensstørrelse :4thumbup:

Når vi engang får stukket hovederne sammen skal jeg nok tage vennen med :superman::laugh::devil:

Uha det glæder jeg mig allerede til!

Den lader vi lige stå et øjeblik :laugh:

Jeg kan i øvrigt forundre med at jeg i sidste uge reddede en af mine to badeværelsesedderkopper fra at drukne da fjolset drattede på gulvet mens jeg ved at tage brusebad.

HAAHAHAAHAAHAHA!

din helt! :superman::laugh:

Link to comment
Share on other sites

MarianneB: Det er godt nok et fint tilbud du kommer med der! Jeg kan komme forbi og hilse på den når jeg er færdi med at lege med Kaufs plastik ven. (hvor stor var den egentlig? :blink: )

Hvis man nu læser det som et spørgsmål til mig og "den" henviser til edderkoppen... Kroppen var sådan en god centimeter i diameter og benene nok 3-4 cm lange. Og benene var ikke sådan nogle tynde stankelben-agtige nogle. Den var BUFF! Måske en BB-edderkop :unsure:

Den fik først et dask med en 2-liters flaske (som lige var i nærheden) og da den faldt ned på fliserne en tur under skoen :devil::4goodbye:

Jeg har vitterlig aldrig set nogen i den størrelse tidligere, så det kan godt være det bliver svært at finde en mere, men du skal nu alligevel være velkommen til at kigge forbi :smile:

Link to comment
Share on other sites

MarianneBB:

Puha den ville man godt nok ikke være i tvivl om hvis den sad i ens hånd... adv! :crazy:

Det var godt at høre du havde dine helte-instrumenter handy så du kunne befrie os fra dette monster af ubegribelige horribilitets dimensioner. Flere generationer af det feminine og (mindre højlydt) det maskuline køn kan prise sig lykkelige over at du tog tørnen denne gang!

:laugh:

Træning Fredag d. 16/9-2011

Opvarmning: Crosstraining 7 min! Har i lige set hvordan dette tal i ufortrødent lysårstempo skyder en ikaros bane mod vores himmelhvælvings altdominerende stjerne?

Flad Bænk

20x20kg

3x10x30kg

Pulldowns, overhåndsgrebgreb

3x12x30kg

Første gang – skal hæves i vægt

Pulldowns, underhåndsgreb

3x12x40kg

puha hårdt!

[sS]

Lat raises

3x12x5kg

Reverse crunches

3x12

elastik cirkel ben ting

3x2x12

[/sS]

Swissball sitdowns

3x10

Balance bade bold

3x2x35-40 sek

hyperekstentions

3x12xBW+6,25kg

PUHA!2

Udstrækning

Har haft lidt bøvl med ryg og nakke, eller rettere med den der del af trapz der løber fra nakken og ned, langs med skulderbladet. Tror det er pga. reverse crunches. Nå men det har i hvert fald skabt en spændings tilstand, der gør grimme ting ved mit hoved hen ad spændingshovedpine, kvalme, lysfølsomhed, øjenhovedpine osv. Nå men i går fik jeg endelig strukket det godt ud eller også var det fordi jeg fandt en lille 2 kilos håndvægt med afrundede vægt ”klumper” som jeg resolut lagde mig oven på. Jeg må have købt en tennisbold eller noget lign.

Tænk hvis man ikke ved det! Tænkt hvis man går og spænder af helt andre grunde end træning og slet ikke mærker det – det tror jeg er en af grundende til overmedicinering i vores samfund. At vi i vores dagligdag er så fremmedgjorte fra vores kroppe at det bliver en underlig klump af sensationer som vi ikke forstår. Sidst jeg fik disse hovedpiner var jeg et heldigt indskud væk fra at få en ordentlig dosis migræne medicin, da de var så invaliderende at jeg faktisk hverken kunne læse, se fjernsyn, eller forstå hvad folk sagde til mig. Men så fik jeg heldigvis den ide at lade min massør tjekke min nakke. Pyha!

Det er en mærkelig og absurd tankegang der hersker i vores system at de fleste issues er noget der kan ses isoleret og som skal behandles som sådan. En to tre, spis dine piller og så snakkes vi ved om en uge. Det er også mærkeligt hvordan vores krop og sind opfattes som så lidt forbundne. Der er mange mærkelige diskurser som jeg i min nuværende tilstand at momentær forargelse og irritation finder uanstændige.

Det er selvfølgelig ved at ændre sig – men jeg kan slet ikke forstå hvorfor almene læger har så lidt viden og bevægelsesapparatet, muskler og sener. Jeg synes faktisk det er et stort problem at der er et så stort og alment område som de efter min erfaring kun er sparsomt udstyret til at forholde sig til. Samtidig med hersker der i vores samfund en diskurs hvor lægerne ses som de legitime indehavere af kropslig viden, og andre modstridende vidensindehavere bliver mistænkeliggjort af selvsamme legitime institution.

Det er selvfølgelig ikke underligt at lægerne ønsker at beholde sit monopol og sin status som DEN legitime behandler af kroppen, men hvis de ønsker det så burde de følge med og ny og mere omfattende viden burde implementeres i deres uddannelse.

Eller hvad med det faktum at der jo er en masse hokus pokus snak i vores samfund om SUNDHED og LIVSTILSSYGDOMME? Men at disse altid lægges ud som individets nederlag, at individet ikke formåede at holde sig sundt. Der er ingen tvivl om at personligt ansvar er nødvendigt, ja faktisk tvingende nødvendigt i det samfund vi lever i, da hele samfundet jo mere eller mindre trækker i den anden retning. Kolossale økonomiske interesser ønsker at fastholde os i at vi skal spise piller i stedet for at motionere, at det er fedt at sidde stille og blive passivt underholdt, at klam mad er ”…Lovin’ it!” osv.

Så det at sundhed rent statistisk set, sidst jeg kiggede på tallene, i høj grad var forbehold de ressourcestærke i samfundet synes intet under.

Faktisk synes det næsten som grinagtige useriøse forsøg på folkesundhed, nærmest som at smide isterninger efter solen. Hvis man virkelig ville det var det nogen helt andre ting der skulle til efter min mening.

Tag f.eks. Christian IV. Den gang han løb tør for tropper tænkte han.. ”dum didum, hvordan kan jeg få folk til at slås for mig, de små sataner gider jo selvfølgelig ikke dø for mig… hmmm”. Så fik han en god idé. Nemlig.

Han indførte kristendomsundervisning i skolerne og fik i undervisningen vægtet værdier som fædrelandet, patriotisme, offervilje osv. Nu havde han rækker efter rækker af unge mænd som var klar til at smide deres unge sprøde kroppe væk i kampen for det nyopfundende fædreland. Smart.

Nå hvor vil jeg hen med det?

Ja altså at der skal ske noget mere ikke? At det ikke er nok at lade vores børn og ungdom vokse op med at gå til gymnastik en gang om ugen og så er den side ellers dækket ind. Der skal ske nogle omfattende ændringer i vores måde at tænke sundhed, i hvad der er vigtig viden på det sundhedsmæssige område og hvordan man tænker om det. Vidensniveauet skal øges og den herskende medicalitets (det her med at en isoleret pille kan fikse et lokaliseret problem) diskurs skal dø. Dø, dø og atter dø.

Nå ikke mere overfladisk brokkeri fra mig.

-------------------------------------------------------------

Hvis der for resten er nogen der er gode til cofidence intervaller og kunne fortælle mig om følgende resultat er rigtig, så er i så super duper lækker numse søde :wub:

N: 56

Mean: 96,64

Standard afvigelse: 61,27

Stand error of the mean: 118,24

Lower boundry (95%): -135,475

Upper boundry (95%): +327,753

(altså det er om boundry er rigtige eller om jeg har lavet et eller andet mærkeligt da jeg udregnede standard error of the mean)

--------------------------------------------------------------

(Ps. Statistik viden er sexy! :slut: )

Edited by Jaaanie
Link to comment
Share on other sites

-------------------------------------------------------------

Hvis der for resten er nogen der er gode til cofidence intervaller og kunne fortælle mig om følgende resultat er rigtig, så er i så super duper lækker numse søde :wub:

N: 56

Mean: 96,64

Standard afvigelse: 61,27

Stand error of the mean: 118,24

Lower boundry (95%): -135,475

Upper boundry (95%): +327,753

(altså det er om boundry er rigtige eller om jeg har lavet et eller andet mærkeligt da jeg udregnede standard error of the mean)

--------------------------------------------------------------

(Ps. Statistik viden er sexy! :slut: )

Er det ikke prædikations intervallet du har regnet ud?

Nu er det et stykke tid siden, jeg har haft statistik, men efter hvad jeg lige puttede ind i mit excel ark, svarer det du kommer med til et PI interval? :smile:

Link to comment
Share on other sites

Er det ikke prædikations intervallet du har regnet ud?

Nu er det et stykke tid siden, jeg har haft statistik, men efter hvad jeg lige puttede ind i mit excel ark, svarer det du kommer med til et PI interval? :smile:

Jeg ved ikke om det er det det hedder på dansk, men det lyder som et sansynligt navn :)

det interval hvorved ved 95% sandsynlighed forudsiger at populations gennemsnittet ligger ud fra sample gennemsnittet.

Rod siger ude i kommentarerne jeg har lavet kuk i mit S.E.M hvilket virker sandsynligt så nu prøver jeg lige at beregne med nogle friske tal da de originale giver mig hovedpine.

:smile:

Link to comment
Share on other sites

Så det at sundhed rent statistisk set, sidst jeg kiggede på tallene, i høj grad var forbehold de ressourcestærke i samfundet synes intet under.

Du rammer ned i et minefelt, for en folkesundhedsvidenskabsstuderende :smile:

Problemet med uligheden i sundhed, er efter min mening, at man de som laver kampagnerne kommer fra andre sociale lag, end dem de er målrettet imod (at det så er bevist, sundhedskampagner slet ikke virker, er en helt anden diskussion).

Det nytter ikke, det er akademikeren som sidder og tilrettelægger sundhedsprogrammer og kampagner for de socialt lave klasser. Omvendt har jeg heller ikke et svar på, hvad løsningen er.

Motion på recept, rygestopkurser, osv er efter min mening super fine tiltag, men de personer som de i virkeligheden skulle ramme har, statistisk set, ikke overskud (eller lyst?) til at deltage i sådanne programmer. Nu overlevede regionerne så valget, men det er spændende at se, hvad der vil ske med folkesundheden i Danmark i fremtiden? Middellevetiden i dk er flere år lavere ift. de OECD lande, som vi normalt sammenligner os med - på trods af, vi er en af de (hvis ikke dét) land, som bruger flest penge på sundhedsvæsenet!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share