EQUILIBRIUM


Jaaanie
 Share

Recommended Posts

Huhuhu!

Jeg elsker når i Spammer min log!

ud over det har jeg forresten trænet! I går nemlig.

Bænk droppet until further notice

Pulldowns

overhåndstræk

2x12x26kg

1x12x33kg

Underhåndsdims

3x12x3300kg

[supersæt]

lat raises

3x12x5000kg

elastik ben cirkel ting

2x13 pr ben

[supersæt slut]

[supersæt]

reverse crunches

3x12

swissball sit downs

3x100

[supersæt slut]

Hyperekstentions virker ikke.

bosu bold balance sturh sturh nummer

3x35sek pr ben

udstrækning: Er begyndte at strække mere igen (dagligt), denne gang dog primært for mine skader og mindre for at spille smart!

Svømning: ny update, har købt nye svømmebriller, pool lukket, øv.

I dag havde jeg mit frygtsommeligt spændende fag der handler om AFHÆNGIGHED! Ja fwiends vi snakker med NARKOMANER der hedder brugere, misbrugere, clean eller addicts. Emnerne er helt fantastiske og strækker sig vidt omkring fra gentisk sårbarhed, metadon, heroin, crack, hash, legalisering, fri vilje, sygdomsbegreber, fordomme, AA, NA, Brugerforeningen osv.

Men vi snakker også om de hersens nye afhængigheder... ORTOREXI (trænings afhængighed), megarexi, Madafhængighed og alt det her.

Det er et rigtig spændende emne, jeg har nok selv en del fordomme inden for emnet og det er fedt at få dem frem i lyset og afprøvet lidt.

Tænk, brugte jeg lige et par timer på at snakke filosofi med en stiknarkoman? Tja det gjorde jeg vidst... :eh::biggrin:

Et af de mest spændende aspekter ved afhængigheds emnet synes jeg er sygdomsbegrebet. At der er en måde og snakke om afhængige som syge. Jeg ved at dette sygdomsaspekt kan have mange funktioner, og give folk en legitim måde at forstå sig selv og deres tilværelse. At give dem en måde at komme videre i livet, og det tror jeg er nødvendigt. Jeg må dog indrømme jeg også finder denne diskurs provokerende. Jeg har ikke alle svarene, men jeg tror, i en hvis udstrækning, på en fri vilje og det kan jeg ikke helt få til at harmonere med dette sygdomsbegreb, det fratager folk ansvaret for deres egne handlinger.

På samme tid bliver jeg også provokeret af alle disse nye afhængigheder, "ja og hvad så hvis jeg kan lide endorfiner, er det et problem va?"

Hvornår er man bruger og hvornår er man misbruger?

Var jeg motions misbruger sidste juletid fordi jeg helst gerne vil træne hver dag, fordi ellers så blev jeg rastløs? :eh:

åh der er så mange facinerende måder at være en smule (eller meget) dysfunktionel på! :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Yderst spændende indlæg, da jeg jo netop lige har afleveret speciale hvor jeg skrev om.... sygdomsopfattelsen af afhængighed!!!

Det er et hammer svært emne, for jeg møder også "afhængige" i mit frivillige arbejde, hvor deres sygdomsopfattelse er så indgroet at det er det eneste der holder dem oppe og væk fra stofferne. Ved ikke om I har Stanton Peele på pensum, men han kan altså anbefales at læse. Særligt "Diseasing of America.." er en fremragende bog.

Link to comment
Share on other sites

Interessant vinkel, og jeg er til dels enig. Dog kan jeg ikke lide din brug af ordet "stress". For mig er stress lidt blevet det, som jeg tror du også selv beskriver. Det er et ord vi har taget til vores sprogbrug i en popkultur, hvor du ikke kan have travlt, men du kan kun være stresset. Ordet er blevet hvermandseje, og bliver derfor brugt forkert. Ingen snakker i dag om positivt stress?

Ift. sundhed og fødevarer, synes jeg, du er inde på noget af det rigtige. Men at man kan ændre end hel kultur, eller fuldstændig ændre holdning på en befolkning, tror jeg desværre ikke på. Hvis vi ser på de mennesker, hvor man virkelig burde tage fat - de lavere sociale klasser - så tror jeg, det er endnu sværre at få gennemført en holdningsændring. Jeg har svært ved at se den overvægtige betonsarbejder stå nede i Brugsen og sige "Hør her, Lonna, den her broccoli er simpelthen for god til at lade ligge". Jeg ved mit citat er super kliché og fordomsfuldt, men det er desværre også sådan det forholder sig :smile:

Helt enig. "Stress" har efterhånden så mange betydninger, at det kun kan forvirre. Stress er jo i høj grad også positivt, fx når kroppen gennem en stress-respons bliver stærkere efter konditions- eller styrketræning. Eller når man yder det maksimale i en situation, hvor det er påkrævet. Hans Selye, der er faderen bag hele stress-begrebet som det bruges i dag har også selv udtalt at "uden stress er der intet liv".

Det at sidestille stress med travlhed er også stærkt problematisk, da man sagtens kan arbejde mange timer om ugen uden at være stresset i den negative betydning af ordet.. og det er ikke særligt smart ift. de personer, der rent faktisk er "ramt af stress", i mangel af en bedre betegnelse.

Hvad angår den famøse fedtskat, så tvivler jeg meget på dens effekt. Desuden rammer den socialt skævt og er baseret på outdatede videnskabelige studier om det farlige ved mættet fedt. Hvis man endelig vil beskatte noget "farligt", så tror jeg fødevarer som toastbrød, ketchup, pasta og lignende ville være et bedre sted at starte. Derudover vælger eksempelvis mange bagere og slagtere bare at øge prisen på alle deres varer, fedtfattige som fedtrige, for at undgå administrativt bøvl.. og hvor meget hjælper det så?

I sidste ende synes jeg det handler om at sørge for at oplyse befolkningen - og især "risikogrupperne" - så godt som muligt og gøre det attraktivt at vælge sundt, som Misling er inde på. Men jeg er ikke tilhænger af, at man bare skruer op for afgiften på alt hvad man beslutter sig for er usundt. Hvis man ellers træner og spiser sundt, så er det altså ikke fredagsslikket eller den røde bøf om søndagen, der vælter læsset. Det kan ligefrem være hensigtsmæssigt med hurtige kulhydrater til tider.

Her er forresten et interessant indlæg om fedtskatten.

Link to comment
Share on other sites

blablablablablabla

Er ved at afslutte dagen som jeg begyndte. Træt, sammenkrøllet på en køkkenstol i lyset fra min bærbar, med nogle papirer og en kop kaffe ved hånden. Koffeinfri her til aften, bevares.

En gang drak jeg mig til himlen i vodka og redbull, og den fest ville bare slet ikke slutte. Heller ikke da jeg lå i min seng, udmattet, med balletdanserfødder og tømmermænd der begyndte at melde deres utaknemmeligt støjende ankomst. Næh en rastløs plirren og skvulpen, mens min seng snurrede og dansede mig uden om Hypnos dragende greb, blev mit lod denne tidlige morgen.

Så nu drikker jeg kun koffeinfrit om aftenen, med mindre det er pepsimax, det kan jeg altid drikke. Undtagen om natten, så bliver tænderne nemlig så sjovt lodne!

Jeg er lidt lykkelig i dag. Den slags lykke der kommer i knitrende faverige poser, eller med posten i mere eller mindre diskrete pakker. Forbrugslykkelig.

Jeg har været ude og bruge penge. Det er altid dejligt med noget nyt, men i dag var en af de der helt specielle købsdage hvor det hele bare går som det skal. Hvor det første par støvler som fanger mit blik da jeg går gennem rækkerne af smukt skinnende og duftende læder kreationer, faktisk er sat 50% ned, den rigtige størrelse, opfylder alle mine krav og passer min fod som havde den stået der på hylden og ventet tålmodigt på bare mig! Askepot eat your heart out. Smukke skinnede efterårs læderstøvler nedsat 50%.

Åh hvilken vidunderlig forbrugsdrøm.

Mit budget havde været omkring 500-1000kr, så glad for at dette lykkedes på en så tilfredsstillende måde der ikke inkluderede den sædvanlige frustration over at alle flade sko tilsyneladende bare er grimmere end højhælede, at intet passer, at det er varmt og at børn og butikker bare er en kombi som tager voldsomt på reserverne sådan en hverdags-eftermiddags-aften-i-et-storcenter, gled jeg videre ind i tøjbutiker for at finde en gave til min søde sambo. Jeg fandt hende noget yndefuldt undertøj, (godt med pushup kan i tro – hende og jeg, vi er diametrale modsætninger), og så så jeg lige min efterårsjakke hænge der på en bøjle. Også nedsat. Ligefrem billig. Min størrelse.

Mit budget til sko, dækkede også lige en jakke og begge dele føltes helt, helt rigtigt, ingen kompromiser på noget.

Perfekt og vidunderlig, 50% off, vaskeægte forbrugslykke!

Ud over dette glæder jeg mig til på fredag hvor vi skal holde As fødselsdagsfest. Mange mennesker kommer vores fine lejlighed til at rumme, søde svenske, danske, engelske, græske, malteske, polske, finske og norske mennesker kommer og glæder sig over denne lykkelige dag, og vi skal servere både kage og mad og selvfølgelig alkohol. Sidst vi holdt fest var det en kæmpe succes og jeg tror helt sikkert det bliver det igen. Der var en vældig fin fyr som var til festen, han bedte mig om at spille mig en sang på min guitar, men jeg synes det var en lidt dårlig ide at slukke for musikken så jeg afslog. Det var først senere det gik op for mig han havde indikeret at det skulle finde sted på mit værelse i en stille tosomhed, perfekt til forførelse og lidt flygtige kærtegn, lykkeligt glemte minder om kærlighed. Oh well… Sådan er det, senere da det gik op for mig hvad jeg havde sagt nej til, kyssede han med en flink polsk pige. Så tog vi på klub, det var sjovt, lige indtil at en af de andre piger kyssede mig midt på dansegulvet. Hun var så fuld at hun næsten ikke kunne danse. Eller også var hun så fuld at det eneste hun kunne var at danse. Kysse kunne hun dog også, med bløde våde læber, lukkede fint malede øjne og et stramt greb om min nakke. Så ville hun følges hen til den fyr hun havde tilbragt den første del af aftenen med at kysse på. Og som så efterfølgende fik æren af at følge hende hjem og forsøge at bolle lidt med hendes fordrukne eksistens antager jeg.

På fredag satser jeg på at kysse på en fyr. Helt sikkert en fyr denne her gang. Eller måske ingen. Men det ville være rart at kysse en fyr.

Gad vide hvad jeg skal have på? Jeg skal være vældigt fin, det er helt ganske sikkert Bomsikkert Bombesikkert ATOMBOMBESIKKERT.

I børnehavnen har børnene opdaget ordet ”Bolle”. Så trækker de bluserne op, strutter med maven og hopper ind i hinanden, med maven først, mens de råber ”BOLLE!”. Så fniser de.

Jeg stoppede dem da de begyndte at tage tilløb før de hoppede ind i hinanden.

Jeg har ikke trænet i dag.

Øv bøv.

Edited by Jaaanie
Link to comment
Share on other sites

Helt enig. "Stress" har efterhånden så mange betydninger, at det kun kan forvirre. Stress er jo i høj grad også positivt, fx når kroppen gennem en stress-respons bliver stærkere efter konditions- eller styrketræning. Eller når man yder det maksimale i en situation, hvor det er påkrævet. Hans Selye, der er faderen bag hele stress-begrebet som det bruges i dag har også selv udtalt at "uden stress er der intet liv".

Det at sidestille stress med travlhed er også stærkt problematisk, da man sagtens kan arbejde mange timer om ugen uden at være stresset i den negative betydning af ordet.. og det er ikke særligt smart ift. de personer, der rent faktisk er "ramt af stress", i mangel af en bedre betegnelse.

Hvad angår den famøse fedtskat, så tvivler jeg meget på dens effekt. Desuden rammer den socialt skævt og er baseret på outdatede videnskabelige studier om det farlige ved mættet fedt. Hvis man endelig vil beskatte noget "farligt", så tror jeg fødevarer som toastbrød, ketchup, pasta og lignende ville være et bedre sted at starte. Derudover vælger eksempelvis mange bagere og slagtere bare at øge prisen på alle deres varer, fedtfattige som fedtrige, for at undgå administrativt bøvl.. og hvor meget hjælper det så?

I sidste ende synes jeg det handler om at sørge for at oplyse befolkningen - og især "risikogrupperne" - så godt som muligt og gøre det attraktivt at vælge sundt, som Misling er inde på. Men jeg er ikke tilhænger af, at man bare skruer op for afgiften på alt hvad man beslutter sig for er usundt. Hvis man ellers træner og spiser sundt, så er det altså ikke fredagsslikket eller den røde bøf om søndagen, der vælter læsset. Det kan ligefrem være hensigtsmæssigt med hurtige kulhydrater til tider.

Her er forresten et interessant indlæg om fedtskatten.

Hmm, når jeg tænker på stress, tænker jeg på den reaktion kroppen har/får, når den i sin tid stod overfor en sabeltiger på savannen. Noget med en masse hormoner, der knalder løs oppe i hjernen, hvor man mister lysten til mad, drikke, sex og søvn og bare er KAMPKLAR! Vi taler ikke om travlhed på jobbet og at kroppen kører i et højt gear, fordi man har haft fart på eller trænet. Vi taler om den der rigtigt lede stress-dæmon, der får kroppen i overdrive og hvor hjertet hamrer, musklerne føles eksplosionsklare og hvor mødre (og fædre) kan løfte biler for at redde deres afkom. Dét er stress og dét er absolut usundt at have anfald af igennem længere tid. Så kan man kalde alt det andet for noget andet for - eller også kan man kalde dét stress jeg kalder stress for noget andet. :-)

Når man har været igennem sådan et anfald af stress, craver kroppen efter fedt, salt og sødt. Men kroppen craver også efter det, når den har været oppe i knapt så højt gear, som i travlhed. Jeg er helt overbevist om at forhøjet stressniveau i befolkningen gør at vi bliver federe og federe som befolkning - at vores samfund er helt forkert strikket sammen og det handler ikke kun om stillesiddende arbejde. Det handler heller ikke kun om at slammad har et højt indhold af fedt, fordi fedt er billigt. Også ens psyke har noget at sige i forbindelse med stress.

'Nuff said. :-)

Link to comment
Share on other sites

Som sådan tror jeg ikke at stress er farligt for os, hvis altså vi husker det ikke skal være en permanent tilstand. Det er fuldstændig som bøffelflokken på Senrengti sletten, når der kommer en løveflok er de på tæerne/klovnene og spejder i alle retninger, men så snart løverne er væk slapper bøfler jo af igen. Det er vi i dagens samfund alt for dårlige til, vi har mobilt netværk over alt, mobiltelefonen skal lige tjekkes er der mon kommet en mail, har nogen skrevet noget på MOL, facebook, Linked, Twitter og alle mulige andre steder ?

Vi har aldrig 100% fri og vælger derfor de mad-løsninger der kan indtages mens vi er på farten, for 20 år siden var det jo næsten utænkeligt at se folk der spiste på gaden mens det i dag er helt normalt at se en småløbe med en telefon i den ene hånd og en sandwich i den anden, mens tasken hænger og dingler på skulderen.

bare mine 0,02$

Jens

Link to comment
Share on other sites

Kære log det bliver lige en 2-in-1 update (+brok, så det jo næsten et helt kinderæg!)

Jeg har nu trænet to gange uden at fortælle jer om det. Det ligner jo ikke helt mig det ved jeg godt. Jeg har før undskyldt mig med travlhed også videre med hensyn til studiet, og det er faktisk også sandt nok. Men egentlig skyldes det vel også at jeg synes min træning er decideret uværdig for tiden!

Den idiot der render rundt og bruger min krop for tiden kan åbenbart ikke finde ud af at gøre det rigtigt for den bliver jo ved med at være skadet. Da jeg havde mere tid, brugte jeg den på at læse og tænke træning, at finde på måder at træne der udgik mine skader bedst muligt. Og alligevel gav mig en følelse af at være i gang! Være sporty og frisk!

Nu hvor tiden ikke er til lige at snuppe en powerwalk på 2 timer eller at sidde og tegne fine bingoplader, planlægge trænings-tema uger osv., men hvor jeg må falde tilbage på rutinen om de tre gange i ugen, kan jeg for alvor mærke hvor trist træningen føles når jeg ikke kan lave de ting jeg egentlig gerne vil.

Jeg er endelig kommet op på 10 min i crosstraining. Det er vanvittig dejligt, men det er stadig slow going, øge med 1 min om ugen. Der er lang vej til de raske timer jeg plejede at bruge på den til dejlig musik. Men da dette trods alt er mit skinnende lyspunkt vil jeg klamre mig til det og lade det oplyse min tilværelse.

Jeg kan crosstraine i 10 minutter nu.

Jeg er begyndt at håbe på jeg snart kan squatte, åh… Det ville være.. VIDUNDERLIGT!

Tænk hvis man kunne squatte hele dagen lang,

til numsen den strutter, uden ryggen den er svang!

Jeg vil så gerne have, smukke, stærke muskuløse knæ og ben

Der kunne bære mig i raskt tempo over muldjord, asfalt og sten!

Min skulder driller som sagt lidt så jeg tør ikke bænke mere før jeg har snakket med min fys. I det hele taget ar jeg besluttet at snakke med min fys om at begynde til vægtløftning så jeg kan få noget ordentlig hjælp. Så kan hun nok hjælpe mig lidt med hensyn til hvilke hensyn jeg skal tage i forhold til mine skader og hvilke tidshorisonter jeg har.

Så hvis hun siger oki doki for vægtløftning så regner jeg med at jeg meget snart begynder i AK Thor.

Og så bliver jeg sej.

Meget, meget sej.

Og smuk.

Med flot numse.

Nå men nu hvor jeg har fået det ud af systemet så kan jeg fortælle at jeg i går gæstetrænede i Fitness.dk i Valby Det var godt nok et stort sted, og også et dejligt sted. Kunne godt lide layoutet, med to planer og broer!

Her legede jeg en del med elastikker, balanceplader, håndvægte, bolde, måtter og kabler som jeg plejer.

I fredags lavede jeg følgende:

----------------------------

FREDAG 7/10-2011

Lidt hurtigt formiddagstræning da jeg skulle videre på UNI.

Crosstrainer: 10 min

(Burde have øget til 11 min denne uge, men venter lige for at være ekstra super duper sikker)

TEST Flad bænk

10x20kg

12x20kg

12x20kg

Forsøgte mig lidt med bænk fordi min skulder havde føltes oki-doki. Nå men det gik også fint indtil om aftenen så brokkede den løs. Så jeg bad den holdte kæft med en ispose og så hørte jeg ikke mere til det. Fysse på tirsdag.

Pulldowns: overhånd

10x26kg

12x35kg

12x35kg

Lat raises

3x12x5kg

elastik ben cirkler

3x12 pr ben

reverse crunches

3x12

swissball sitdowns

3x10

bosu ball balance

3x35sek pr ben

Udstrækning

hurtighurtighurtigbadogomklædningoghuuuuuurtigtinpåuniversitetet

Så kom jeg hjem og fiksede min kjole til aftenen, spiste lidt mad, hjalp Aleks med at bage Muffins og gik i bad. Så holdte vi fest. Det var rigtig sjovt også selv om jeg ikke fandt nogen jeg havde lyst til at kysse på.

Link to comment
Share on other sites

Kære log det bliver lige en 2-in-1 update (+brok, så det jo næsten et helt kinderæg!)

Jeg har nu trænet to gange uden at fortælle jer om det. Det ligner jo ikke helt mig det ved jeg godt. Jeg har før undskyldt mig med travlhed også videre med hensyn til studiet, og det er faktisk også sandt nok. Men egentlig skyldes det vel også at jeg synes min træning er decideret uværdig for tiden!

Den idiot der render rundt og bruger min krop for tiden kan åbenbart ikke finde ud af at gøre det rigtigt for den bliver jo ved med at være skadet. Da jeg havde mere tid, brugte jeg den på at læse og tænke træning, at finde på måder at træne der udgik mine skader bedst muligt. Og alligevel gav mig en følelse af at være i gang! Være sporty og frisk!

Nu hvor tiden ikke er til lige at snuppe en powerwalk på 2 timer eller at sidde og tegne fine bingoplader, planlægge trænings-tema uger osv., men hvor jeg må falde tilbage på rutinen om de tre gange i ugen, kan jeg for alvor mærke hvor trist træningen føles når jeg ikke kan lave de ting jeg egentlig gerne vil.

Jeg er endelig kommet op på 10 min i crosstraining. Det er vanvittig dejligt, men det er stadig slow going, øge med 1 min om ugen. Der er lang vej til de raske timer jeg plejede at bruge på den til dejlig musik. Men da dette trods alt er mit skinnende lyspunkt vil jeg klamre mig til det og lade det oplyse min tilværelse.

Jeg kan crosstraine i 10 minutter nu.

Jeg er begyndt at håbe på jeg snart kan squatte, åh… Det ville være.. VIDUNDERLIGT!

Tænk hvis man kunne squatte hele dagen lang,

til numsen den strutter, uden ryggen den er svang!

Jeg vil så gerne have, smukke, stærke muskuløse knæ og ben

Der kunne bære mig i raskt tempo over muldjord, asfalt og sten!

Min skulder driller som sagt lidt så jeg tør ikke bænke mere før jeg har snakket med min fys. I det hele taget ar jeg besluttet at snakke med min fys om at begynde til vægtløftning så jeg kan få noget ordentlig hjælp. Så kan hun nok hjælpe mig lidt med hensyn til hvilke hensyn jeg skal tage i forhold til mine skader og hvilke tidshorisonter jeg har.

Så hvis hun siger oki doki for vægtløftning så regner jeg med at jeg meget snart begynder i AK Thor.

Og så bliver jeg sej.

Meget, meget sej.

Og smuk.

Med flot numse.

Nå men nu hvor jeg har fået det ud af systemet så kan jeg fortælle at jeg i går gæstetrænede i Fitness.dk i Valby Det var godt nok et stort sted, og også et dejligt sted. Kunne godt lide layoutet, med to planer og broer!

Her legede jeg en del med elastikker, balanceplader, håndvægte, bolde, måtter og kabler som jeg plejer.

I fredags lavede jeg følgende:

----------------------------

FREDAG 7/10-2011

Lidt hurtigt formiddagstræning da jeg skulle videre på UNI.

Crosstrainer: 10 min

(Burde have øget til 11 min denne uge, men venter lige for at være ekstra super duper sikker)

TEST Flad bænk

10x20kg

12x20kg

12x20kg

Forsøgte mig lidt med bænk fordi min skulder havde føltes oki-doki. Nå men det gik også fint indtil om aftenen så brokkede den løs. Så jeg bad den holdte kæft med en ispose og så hørte jeg ikke mere til det. Fysse på tirsdag.

Pulldowns: overhånd

10x26kg

12x35kg

12x35kg

Lat raises

3x12x5kg

elastik ben cirkler

3x12 pr ben

reverse crunches

3x12

swissball sitdowns

3x10

bosu ball balance

3x35sek pr ben

Udstrækning

hurtighurtighurtigbadogomklædningoghuuuuuurtigtinpåuniversitetet

Så kom jeg hjem og fiksede min kjole til aftenen, spiste lidt mad, hjalp Aleks med at bage Muffins og gik i bad. Så holdte vi fest. Det var rigtig sjovt også selv om jeg ikke fandt nogen jeg havde lyst til at kysse på.

Åhhhh hvor er det træls for dig med de skader!!! Hvordan gør din skulder ondt?

Knus og god bedring

Link to comment
Share on other sites

Yderst spændende indlæg, da jeg jo netop lige har afleveret speciale hvor jeg skrev om.... sygdomsopfattelsen af afhængighed!!!

Det er et hammer svært emne, for jeg møder også "afhængige" i mit frivillige arbejde, hvor deres sygdomsopfattelse er så indgroet at det er det eneste der holder dem oppe og væk fra stofferne. Ved ikke om I har Stanton Peele på pensum, men han kan altså anbefales at læse. Særligt "Diseasing of America.." er en fremragende bog.

Jeg kan ikke huske om vi direkte har ham på pensum, men vi er i hvert fald blevet anbefalet ham, så det er nok helt sikkert at jeg vil kigge lidt på det. Egentlig er det nok sygdomsopfattelsen som vi vil kigge på i opgaven i hvertfald er vi interesseret i begrebet om fri vilje. Jeg har fået tiltusket mig en NA basis tekst, og så tænkte vi på at lave noget diskurs analyse. Kan dg godt være det bliver dobbelt konfekt når der er så mange der allerede har beskæftiget sig med NA/AA osv.

Ved ikke helt, hvad var din problemformulering?

Åhhhh hvor er det træls for dig med de skader!!! Hvordan gør din skulder ondt?

Knus og god bedring

det er er vidst senen - og det er egentlig kun bænk der generer. Har lige været til fys og hun mener det er en begyndende overbelastning. så jeg har fået instruktioner om at lade bænk med barbell være og i stedet gå helt ned i vægt til det slet ikke generer den og køre det med dumbbells på en incline bænk. is/massage og så lave noget bent over rows ud over de andre øvelser jeg laer.

I næste uge skal jeg træne sammen med hende og så kigger vi på at jeg kommer igang med at squatte(!!! :4thumbup: ) og noget egentlig stabiliseringstræning til skulderen og noget teknik tjek, alt efter tiden.

Vil også have flotte og stærke ben som pigehest og dig :blush:

JEG ER SÅ GLAD FOR JEG SKAL BEGYNDE OG SQUATTE! :devil::4jumpy:

Fyssen sagde hun synes jeg lige skulle vente lidt med vægtløftning, men at vi jo sammen kunne kigge på teknik, så det starter vi lige med.

Så det er rigtig en rigtig god dag so far. Også fordi jeg endelig har fået afleveret biblioteksbøger, så de bebrillede og stramtandede tanter holder op med at sende mig ubehøvlede og kommanderende trusselsbreve! :mad:

Jeg er så latterligt dum nogen gange.

Så det er også godt.

Senere skal jeg have noget undervisning og så er det tid til træning, det bliver godt! glæder mig allerede, det føles næsten som om jeg er blevet stærkere bare fordi jeg er gladere, kender i det? Må hellere lade være med at snydestarte med at squatte. Ih jeg er så god til at være fornuftig! :4disguise:

Senere i aften kommer Junkiedrengen, efter han har været ud og lege spiderman. Så tror jeg vi skal flyde på sofaen, se en film måske. Junkiedrengen hedder junkiedrengen fordi første gang vi snakkede fik han ganske hurtigt fortalt at han da i øvrigt var narkoman (Ja det sagde han faktisk..). :raisebrow: "okay?" Men altså ja, han var jo "Clean" nu, som han sagde. Nå ja ok da. Jeg er jo tydeligvis ikke den eneste i verden der har en fortid, så det vel okay. Eller hvad?

Måske i og med jeg er igang med at lære om afhængighed kom han jo valsende ganske belejligt ind i mit liv, med sin NA basis tekst i baglommen, som jeg lige hapsede til en grundig omgang kopiering. Det gjorde måske også jeg forholdte mig lidt mere åben over for at han havde den fortid som han havde. Både ud af interesse men også fordi rigtig mange af mine standard fordomme om stofbrug, narkomaner osv. var blevet udfordret.

Jeg begynder at synes bedre og bedre om feltet om afhængighed, det er meget spændende. Så er det jo meget handy at have en at kunne sludre med det om som har et helt andet perspektiv end der er på studiet.

Det er meget cool. Jeg kan godt lide at møde interessante mennesker, der har andre historier end dem jeg møder til dagligt.

nå slut prut.

Link to comment
Share on other sites

Kære Log

Var nede og træne i går aftes – det blev til en lidt forhastet omgang, men alt i alt var jeg meget glad.

Crosstraining 10 min i stigende intervaller (2 min level 5, 2 min level 7, 2min level 9, 4 min level 11)

Pulldowns overhånd

10x26kg

12x33kg

12x33kg

12x33kg

Pulldowns underhånd

10x26kg

12x40kg

10x40kg

8x40kg

Lateral raises

3x12x5kg

elastikbencirkler

3x12 pr ben

bosu ball balance

2x35 sek pr ben

1x 25 knæbøj pr ben

reverse crunches

3x12

lidt planke

udstrækning - over det hele, Men især i den dumme side af kroppen!

Svømning

Bryst 300 meter

Var så slap som sædvaneligt, men fordi jeg var så glad ved udsigten om at komme i gang med rigtige benbøj, så virkede jeg bare slet ikke så slap!

Detsuden så har jeg en plan!

Næste uge som jo er efterårdsferie vil jeg prøve noget nyt. Hver dag vil jeg lave en træningsting som jeg ikke plejer, dvs jeg skal have afprøvet nogle hold og nogle instrumenter som jeg ikke plejer at bruge. Tanken er at jeg skal gøre noget nyt hver dag - med forbehold for at min krop måske siger fra en dag.

Indtil videre har jeg følgende bookninger men de kan selvfølgelig ændre sig undervejs:

Mandag: Aqua træning basis (kl 9)

Tirsdag: Fysse (kl 10.55), Body combat (kl 17)

Onsdag: Quick stram op og quick mave/ryg (kl 10)

Torsdag: Body pump (kl 16.30)

Fredag: Yoga (intro og basis) (kl 16)

Lørdag: Body Jam (kl 10)

Søndag body attack (kl 12.05) (MÅSKE - har muligvis en anden aftale her)

Jep jep jep.

Edited by Jaaanie
Link to comment
Share on other sites

Detsuden så har jeg en plan!

Næste uge som jo er efterårdsferie vil jeg prøve noget nyt. Hver dag vil jeg lave en træningsting som jeg ikke plejer, dvs jeg skal have afprøvet nogle hold og nogle instrumenter som jeg ikke plejer at bruge. Tanken er at jeg skal gøre noget nyt hver dag - med forbehold for at min krop måske siger fra en dag.

Indtil videre har jeg følgende bookninger men de kan selvfølgelig ændre sig undervejs:

Mandag: Aqua træning basis (kl 9)

Tirsdag: Fysse (kl 10.55), Body combat (kl 17)

Onsdag: Quick stram op og quick mave/ryg (kl 10)

Torsdag: Body pump (kl 16.30)

Fredag: Yoga (intro og basis) (kl 16)

Lørdag: Body Jam (kl 10)

Søndag body attack (kl 12.05) (MÅSKE - har muligvis en anden aftale her)

Jep jep jep.

Fedt initiativ! (: Du kan jo være heldig og snuble over noget du bliver fan af :wink:

Link to comment
Share on other sites

Bar røv og forsvunden kusse?

Ja nu har jeg altså gået og undret mig et stykke tid. Objektet for min uforbeholdne forundring er Fitness worlds seneste kampange. I ved helt sikkert godt hvilken en jeg mener, og hvis i heller ikke kan huske hvad den forsøger at sige, fordi i havde travlt med at kigge på den meget nøgne piges nøgne numse, så vil jeg vove at mene i er lovligt undskyldt.

selv som pige kan man jo ikke lade være Og lets face it, den plakat er nok lige så meget rettet mod kvinder som mænd, det er i hvertfald den konklusion jeg drager når chicka er SÅ slim (eller måske det handler om fitness kulturen... :unsure: ).

Nå men jeg er jo som de fleste godt kan regne ud, ikke så forskræmt for at stå og fylde mine øjne op til randen når nysgerrigheden byder sig. Og efter en voldsom eksponering af denne numse både her på MOL og på diverse plakater på metro station og andre strategiske steder, begyndte jeg at undre mig.

Hvor var chikas kusse henne? Da jeg først va begyndt at spekulere over dette, kunne jeg ikke stoppe igen... Havde de photoshoppet hendes kusse væk for at gøre plakaten "anstændig"? Og siden hvornår er fuld numsenøgenhed anstændigt - kusse eller ej? Og er det mere anstædigt at vise hende uden kusse?

Eller tager jeg bare fejl?

Helt ærlig burde man ikke kunne se kussen på det billede? :blink:

Link to comment
Share on other sites

Fedt initiativ! (: Du kan jo være heldig og snuble over noget du bliver fan af :wink:

Fedt at du vil prøve noget nyt hver dag! Det skal nok kunne mærkes i kroppen :4thumbup:

Ja nu var det på tide at få noget variation ind, i stedet for at gå og mukke over mine skader, og så få testet nogle af de fordomme jeg har om holdtræning! Jeg tør dog endnu ikke teste min Zumba fordom, den vil jeg klamre mig til et stykke tid endnu mens jeg kigger nedladende ind af vinduerne til de hoftevrikkende Zumbaudøvere.

Har først lige læst dette indlæg nu. FEDEST at du må begynde at squatte! Juhu. Det gør glad :4thumbup:

Hehe ja det bliver godt, nu må vi se hvordan det går på mandag, eller om jeg får besked på at stadig holde mig til min swissbold.

Link to comment
Share on other sites

Træning Torsdag d. 13/10-2011

Opvarmning 10 mins crosstraining

Træk til bryst – overhånd

12x26kg

12x26kg

12x26kg

12x33kg

Idiot – det skulle jo have været 33kg all the way – tsk tsk.

Træk til bryst – underhånd

12x26kg

12x40kg

12x40kg

10x40kg

Åh… Styrkemæssig fremgang, endelig endelig!

Lateral raises

3x12x5kg

Elastisk ben cirkler

3x15 pr ben

Reverse crunches

3x12 m. 5kgs modvægt.

Bosu ball jongleren

1x50 sek i balance pr ben

1x15stk benbøj pr ben + 20 sek i balance ved egentlig ikke om det her er smart men der er nogle som har snuppet min swissball så jeg laver lidt en dobbelt op..

1x30 sek i balance pr ben

Ryg ekstention

3x12x55kg

udstrækning

Svømning – lidt, skal nok være lidt forsigtig med at øge for meget her – så det er jeg.

I dag har jeg ondt i numsen – go go! ryg ekstentions. Ih jeg kan godt lide at træne min numse. Nu hvor hypersne ikke passer til mig er jeg gået tilbage til maskinen. Har også været nede i info og brokke mig over det med hypersne. Personalet var dog ikke for optimistisk med hensyn til indkøbet af nye, selv om de godt kunne se problemet da jeg demonstrerede det for dem.

Det er vel for søren da ikke så ualmindeligt at være 164cm høj?! Og mine ben er da ikke ualmindeligt korte?!

Næste gang tror jeg dog jeg gør det når jeg er i normal påklædning, pushup-bh og makeup. Folk gør altså bare mere det man vil have når man ser ”pæn og nydelig” ud. Smukke mennesker bliver altså bare behandlet bedre. Cést la vie, jeg tager noget mere mascara på og brokker mig igen. Og igen, og igen.

Link to comment
Share on other sites

Lørdag d. 16/10-2011

Sidder i toget og ser hvordan det med små støn, brummen og en bestandig viskende lyd trækker i kulisserne og udskifter brosten, beton, jern og metal med fleksible organiske eksistenser der forsigtigt bøjer og strækker i takt til en lun efterårsvind.

Toget tager landet til mig, som det altid gør. Det er hele togets pointe i mit solipsiske univers. At det kan ændre verden omkring mig. Som var det en verdens-transmogrif kan jeg stige ind i den travle storby og stige af, ud til bølgende marker hvor traktorer flyder godmodigt rundt. Her er blå overalls anstændig påklædning og skovmandsskjorter og fuldskæg absolut ikke et ironisk modestatement.

Jeg skifter på min ipod, rewind, forskellige sange lader forskellige kombinationer flyde ud af min fingerspidser og ned på symbolerne der lader mine ord rejse igennem en anden slags verden. Abstrakt og udstrakt, her og alligevel ikke. Fuld af ord og tal, billeder og lyd, en tæt forbundethed og en knusende afstand gjort simultan. Blevet norm, naturgiven og åbenbar. En verden af repræsentationer af livet og alligevel en verden hvori man kan leve. En skabt verden som skaber og reproducerer sig selv, et fælles tredje, ekspanderende ud over min forstand.

Mængden af beton er skrumpet og svundet ind, men processen fortsætter stadig, flimrende grønspraglet lys trænger ind. Når verden er forandret er mine øjnes kurs mod horisonten kun guidet blidt over rullende bakker og ikke skal sno sig jern og beton bygningsspind venter min mor og Fobihunden for enden. Der sker noget i mig når jeg kan se hele solnedgangens royale bane, kun afbrudt af himlens dovent glidende fjerdjetjagere og en blid indbydende aftenvind. En stilhed der rummer dagslange afstande fra verden og andre, indtager og dæmper mit sind. Nogen gange i flere timer, sniger kun få udvekslinger sig tøvende gennem stilheden, uvedkommende og uvelkomne, ud og ind.

Hun blev så glad da jeg sagde jeg kom at mit hjerte næsten svandt helt ind, jeg er en satans datter, en utaknemmelig og bidende novembervind.

Men jeg prøver, virkelig, jeg gør, nu er det anden gang på bare et par uger jeg i verdenstransmogriffen har sat mig ind.

Vi skal have fisk, med eller uden ben, jeg er ligeglad. Og lightsodavand.

Nå men inden jeg steg ind i toget spiste jeg en halv skive rugbrød og en pakke skinke.

Og inden da trænede jeg.

Motionscykling ( :crazy: ) 10 min.

Pulldowns overhånd

12x26kg

3x12x33kg

Pulldowns underhånd

12x26kg

12x40kg

10x40kg

10x40kg

Lateral raises

3x12x5kg

i dag kunne min skulder vidst ikke lide den, suk

benelastikting

3x15 pr ben

reverse crunches

3x12

bosuball

1x45 sek pr ben

1x35sek pr ben

1x45sek pr ben

etbenet ben press

2x12x5kg pr ben

ryg ekstention

3x12x55kg

udstrækning.

Edited by Jaaanie
Link to comment
Share on other sites

Aqua basics med Mbongeni

Så blev det sørme første dag af min holdtræningsprojektuge og på dagens program stod der AQUA BASIS med Mbongeni.

Jeg ankom nogenlunde frisk og klar til fitness.dk og gik ud i badet blev vasket og begyndte at skifte. Her begyndte bane anelser dog at ramme mig da jeg så flere af de unge piger skiftede til bikini trusser og SPORTSBH… Jeg kiggede ned på min egen splatne og efterhånden lidt for store bikinitop :crazy: og indså jeg var nødt til at holde et skarpt øje med putte et og putte to under formiddagens udfoldelser. Sportsbh næste gang. Tjek.

Mine hold kammerater bestod primært af kvinder, ja faktisk var der slet ikke nogen mænd som havde synes at Aqua basic var en god måde at bruge formiddagen på. Langt de fleste var kommet igennem middelalderen og godt ud på den anden side, men vi var også 5-6 stykker der stadig repræsenterede det endnu unge voksenliv og en enkelt højgravid mutti.

Træningen bestod af en masse forskellige aerobic lignede øvelser til noget forskelligt aerobicagtigt musik. Vi brugte bøjer, og skumgummi dimser af forskellige slags som vi skubbede, trak, stod på og hev gennem vandet. Vi hoppede også en del. Og spjættede.

Træningen virkede ikke særlig konditionsmæssigt krævende, men måske var det mere fordi øvelserne krævede lidt træning. Meget af tiden kæmpede jeg mere med at regne ud hvordan jeg skulle løfte knæene op til hagen, hænderne under numsen, og frem og tilbage og alt sammen uden at synke til bunds som en kæntret landmine, parat til at trække alle der kom for tæt på med ned i sin våde grav. Der var enkelte øvelser som fik arme og skuldre til at syre lidt. Selv om det klart krævede lidt øvelse var det dog nogen lunde til at være med og hygge sig selv om man gjorde det hele forkert.

Mbongeni var en glad gut som med veloplagte dansetrin guidede showet og demonstrerede i glade og overskudsagtige spjæt, benløft og boks. Til tider kunne jeg dog ikke helt høre ham.

Alt i synes jeg faktisk det var meget sjovt, og overvejer helt sikkert at komme igen. Jeg håber dog man får et større træningsmæssigt udbytte når man lærer øvelserne bedre at kende og ikke konstant vælter forvirret rundt og prøver på at holde næsentippen over vandet og bikinitoppen over putterne.

Instruktør: :banana: :banana: :banana: :banana:

Forbrænding: :bunny:

Styrke : :dumbbell_lift:

Begyndervenligt: :4slap::4slap::4slap:

Generel sjov og spas : :cheer: :cheer: :cheer: :cheer:

I alt: :4winkkiss: :4winkkiss: :4winkkiss: ud af fem mulige!

Bodycombat imorgen...

Edited by Jaaanie
Link to comment
Share on other sites

KÆRE LOGBOG

I formiddags var jeg til fysse og der brugte jeg meget tid på at bukke og sætte mig ned mig ned.

Ja ja nemlig. Jeg skal nemlig til at begynde på at lave squat, dødløft og goodmornings!! Åh ja åh ja åh ja.

Det næste stykke tid blot som teknik træning og kun med begrænset vægt på men så kan jeg snart begynde at arbejde på at få en SQUATNUMSE :wub:

Min fysse mente også det ville være godt hvis jeg kom igang med at dødløfte igen og det er jeg jo glad for. Så hun kigge på at jeg bukkede mig ned og op igen, og synes min teknik så fin ud.

Men nogen gange så mister jeg den, og så står jeg forvirret og kan ikke finde ud af at bukke i hofterne. Jeg kan simpelt hen ikke huske hvordan jeg skal gøre og står og føler mig som en forvirret burhøne, det ikke så fedt. :crazy:

Så jeg må øve mig. Første gang bliver imorgen.

Body combat senere og så efterfølgende skal jeg på date.

Jeg har besluttet mig for at give det med dating en ny chance fordi jeg ikke rigtig ved hvordan jeg dog ellers skal møde min drømmefyr, og jeg gider ikke bare sidde og vente på han kommer hen og prikker mig på skulderen til træning. Så i aften skal jeg altså på date med en tilsyneladende rigtig sød fyr med masser af potentiale. Så der er jo ingen tvivl om at jeg ønsker at se godt ud og at jeg har skænket min beklædning de første 4-5 tanker.

Vi skal på cafe i aften, så jeg tænker det skal være i den pæne ende af casual. Man skal være lækker men heller ikke disko eller galaklar. Mit valg er faldet på en sort strikket kjole der sidder nogen lunde til. Klassisk farve og snit. Den har lange ærmer og rullekrave og går til midt på lårene. Jeg synes ofte nedringet er for voldsomt når man har store bryster. Man må godt se lækker ud, men sex skal ikke være den dominerende tanke man fremkalder på en date, tænker jeg (medmindre man bare vil bolle vel?). I stedet skal man helst se lidt trofæagtig ud, tror jeg. Som en pige de ville være stolt af at vise frem for gutterne og en de ikke ville betænke sig for at vise til forældrene. Ud over det, nogle enkelte og diskrete guldsmykker og glattet hår og pæne læderstøvler.

Det er i hvertfald mit bedste bud på en god påklædning til en cafedate, men hvad synes i? Hvilke overvejelser gør i jer omkring sådan noget inden i tager på date? Eller hvad tænker i som mænd om pigers forskellig påklædning på dates?

Link to comment
Share on other sites

Ja ja nemlig. Jeg skal nemlig til at begynde på at lave squat, dødløft og goodmornings!! Åh ja åh ja åh ja.

...

Vi skal på cafe i aften, så jeg tænker det skal være i den pæne ende af casual. Man skal være lækker men heller ikke disko eller galaklar. Mit valg er faldet på en sort strikket kjole der sidder nogen lunde til. Klassisk farve og snit. Den har lange ærmer og rullekrave og går til midt på lårene. Jeg synes ofte nedringet er for voldsomt når man har store bryster. Man må godt se lækker ud, men sex skal ikke være den dominerende tanke man fremkalder på en date, tænker jeg (medmindre man bare vil bolle vel?). I stedet skal man helst se lidt trofæagtig ud, tror jeg. Som en pige de ville være stolt af at vise frem for gutterne og en de ikke ville betænke sig for at vise til forældrene. Ud over det, nogle enkelte og diskrete guldsmykker og glattet hår og pæne læderstøvler.

Det er i hvertfald mit bedste bud på en god påklædning til en cafedate, men hvad synes i? Hvilke overvejelser gør i jer omkring sådan noget inden i tager på date? Eller hvad tænker i som mænd om pigers forskellig påklædning på dates?

Glæder mig til at høre, hvad du synes om de tunge løft!

Jeg har ikke selv været på date, men tænker umiddelbart at påklædningen skal afspejle hvem du er/din personlighed - men hvor du har gjort lidt ekstra ud af dig selv (hvis du er pige-piget).

Link to comment
Share on other sites

Glæder mig til at høre, hvad du synes om de tunge løft!

Jeg har ikke selv været på date, men tænker umiddelbart at påklædningen skal afspejle hvem du er/din personlighed - men hvor du har gjort lidt ekstra ud af dig selv (hvis du er pige-piget).

Enig. Hvis ikke påklædningen passer med personligheden, så fornemmer man det som mand ret hurtigt. Og så bliver man usikker, utryg, mistænksom o.s.v. Nu er din fortrinlige logbog jo ret ligefrem, så lad mig bare sige det lige ud: En sådan utryghed kan nemlig udmønte sig på to måder. Enten at man trækker sig tilbage i sikker afstand, hvilket i værste fald vil sige, at man siger tak for i aften på en pæn måde og forsvinder. Eller også at man siger til sig selv: Ok, der er sgu et eller andet ved hende, som ikke stemmer, men her er i hvert fald aftenens knald, og der er jo ingen, som siger, at det her skal blive til noget alligevel. Groft sagt, men vi mænd er nogen gange nogen kortsigtede svin, når vores underliv overtager kommandoen :blush:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share