Viborgbonde Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Godaften.Jeg så i aften et interviuw med Mikkel Kessler i Go' aften Danmark. Her snakkede han lidt om hvordan hans forhold til usund mad, slik og sodavand er. Udover det, snakkede han lidt om hvad han ellers selv spiste. Her lagde jeg mærke til, at han selv undgår kartoffler, ris, rugbrød osv. for ikke at få for mange kulhydrater. Han spiser i stedet mange proteiner. jeg har hørt flere professionelle sige dette.Spørgsmål: Hvad spiser de til f.eks. middag hvis de ikke spiser rugbrød? Jeg får selv 2 rugbrødder til midag og en til eftermiddag. Og til aftensmaden kan jeg da slet ikke undvære kartoffler, ris, paste osv. så ville jeg da være tømt for energi? eller hvad?Hvad gør i? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MamboMads Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Des mere aktiv du er des flere kulhydrater kan du 'tillade' dig at spise og omvendt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Træningshjernen Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Kroppen kan optage en vis mængde protein i timen.. Jeg mener det er 25 g. men i hvert fald en vis mængde, lad os kalde den x..Får man flere proteiner end x-mængde, så omdanner kroppen dem til kulhydrat.Da proteiner mætter mere, og potientielt indeholder flere mineraler og vitaminer, så er det en rigtig god "forretning" at spise rigtig meget proteinrig mad, og så spæde til med kulhydrater hvis man er lidt i underskud..Så kan man op til, under, og lige efter træningspas indtage hurtige kulhydrater, så man opnår en hurtig restitution..På den måde er man også 100% sikker på, at kroppen optager den maximale mængde protein.Vh. Træningshjernen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Elvirus- Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Kroppen kan optage en vis mængde protein i timen.. Jeg mener det er 25 g. men i hvert fald en vis mængde, lad os kalde den x..Hvad mener du med optage ? Fra mave-tarm til blod, eller fra blod til væv/organer ?Får man flere proteiner end x-mængde, så omdanner kroppen dem til kulhydrat.Da proteiner mætter mere, og potientielt indeholder flere mineraler og vitaminer, så er det en rigtig god "forretning" at spise rigtig meget proteinrig mad, og så spæde til med kulhydrater hvis man er lidt i underskud..protein består af aminosyrer og inderholder derved ikke i sig selv hverken vitaminer eller mineralerSå kan man op til, under, og lige efter træningspas indtage hurtige kulhydrater, så man opnår en hurtig restitution..På den måde er man også 100% sikker på, at kroppen optager den maximale mængde protein.Vh. Træningshjernen PS: det lyder underligt at en fuldtidsprof bokser ikke har behov for relativt stort kulhydratindtag (formoder han har en høj træningsmængde).. På den anden side er sporten vel (som så mange andre idrætsgrene) fyldt med myter om såvel træning som ernæring der nærmest er umulige at aflive. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wyrste Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Får man flere proteiner end x-mængde, så omdanner kroppen dem til kulhydrat.Kroppen bruger de optaget proteiner (fra tyndtarm til blod) til (muskel)proteinsyntesen. En meget lille andel bruges som substrat ved hvile/arbejde og resten af de overskudende proteiner omdannes til fedt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
izzit Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 Kroppen bruger de optaget proteiner (fra tyndtarm til blod) til (muskel)proteinsyntesen. En meget lille andel bruges som substrat ved hvile/arbejde og resten af de overskudende proteiner omdannes til fedt.Blot af ren nysgerrighed. Hvordan omdannes de overskydende proteiner til fedt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquavand Posted May 11, 2011 Report Share Posted May 11, 2011 PS: det lyder underligt at en fuldtidsprof bokser ikke har behov for relativt stort kulhydratindtag (formoder han har en høj træningsmængde).. På den anden side er sporten vel (som så mange andre idrætsgrene) fyldt med myter om såvel træning som ernæring der nærmest er umulige at aflive.Jeg har en veninde, der løber rigtig meget marathon.Noget vi kom ind på den ene gang er, hvor fokuserede de her marathon-løbere er på at få nok kcal. Og vi snakker altså ikke om 60 timer om ugen løbere, men "almindelige" marathonløbere.Hvis en professionel bokser der, formoder jeg, træner væsentligt mere end "almindelige" marathon-løbere, så helt undgår kulhydrater, lyder mærkeligt.Kan det evt. hænge sammen med han var i cut, fordi han ville passe ind i en vægtklasse?-Jeg ville personligt ikke kunne spise så mange proteiner at jeg ville få kcal nok, uden at knække mig først... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MamboMads Posted May 11, 2011 Report Share Posted May 11, 2011 Og vi snakker altså ikke om 60 timer om ugen løbereDvs. løb 8,5 time om dagen.wat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wyrste Posted August 6, 2011 Report Share Posted August 6, 2011 Blot af ren nysgerrighed. Hvordan omdannes de overskydende proteiner til fedt?Undskyld, det meget sene svar. Har ikke været herinde i et par måneder. Proteinerne nedbrydes til aminosyrer og optages i tyndtarmen, hvorefter næste stop er leveren. Carbon-skeletet som udvindes fra aminosyrerne efter de er blevet deamineret (en aminosyregruppe fjernes, NH2) omdannes til pyrovat. Inde i mitochondriet kan pyrovat omdannes til acetyl-CoA, hvor der enten sker en nedbrydning i Krebs cyklus (ATP dannes) eller en syntese af fedtsyren (fedtdannelse). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skanis Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 (edited) Hej trådstarter. Jeg har ikke dybdelæst alle indlæg, men vil blot tilføje. Kessler er komisk og tragisk nok den "kostekspert" på dansk tv, som har været allermest spot on! Alle de akademisk uddannede kostpyramide tilbedere har på ingen måde givet så gode råd, som kessler gjorde på 5 min i god aften danmark. Kessler er med stor sikkerhed blevet "CHEK" coachet. Jeg ville nemlig sandsynligvis have coachet ham på samme måde. Paul Chek´s principper springer klart i øjene i hans anbefalinger. Dog skal det siges at han sikkert er blevet metabolisk testet til at være en "protein type". Derfor hans kostvalg. Var han "Mix" eller "kulhydrat" typen ville hans kostplan sikkert se lidt anderledes ud. Dog stadig med fokus kvalitet og sikkert også lav glykæmiske og uforarbejdede fødevare. Og er han gluten allergiker skal han totalt undgå gluten i hans kost. Det menes ca 50% af alle vesterlændinge at lide af i et eller andet omfang. Kronisk migræne, oppustet mave og meget andet, er de mulige symptomer på en gluten allergi. Råd: Lyt til kessler og lyt evt. til Paul Chek og hans "forfølgere". Så skal du aldrig tælle kalorier og spise fedtfattig mere!MvhMartin Edited August 15, 2011 by skanis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.